Ce spune Duhul Sfant in mod lamurit?

  

Subiectul acesta va cuprinde trei parti. Aceasta este partea intai.  

Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni cari vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roş în însuş cugetul lor. Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor, pe cari Dumnezeu le -a făcut ca să fie luate cu mulţămiri de către ceice cred şi cunosc adevărul. Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună: şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţămiri; pentrucă este sfinţit prin Cuvîntul lui Dumnezeu şi prin rugăciune. Dacă vei pune în mintea fraţilor aceste lucruri, vei fi un bun slujitor al lui Hristos Isus, fiindcă te hrăneşti cu cuvintele credinţei şi ale bunei învăţături, pe care ai urmat -o pînă acum. (1 Timotei 4:1-6)  
  

Intrebare: Ce spune Duhul Sfant lamurit in vremurile din urma?

Raspuns: Duhul Sfant spune ca unii se vor lepada de credinta. Adica vor apostazia. Iata un mesaj clar din partea Duhului Sfant. Nicaeri in partea finala a Noului Testament nu se vorbeste despre treziri implicand mase mari de oameni, asa cum pretind carismaticii. Apostazia aceasta este lucrata de duhuri inselatoare care propaga invataturile demonilor. Observam o crescuta activitate spirituala, dar de origine draceasca. Andre Malraux, un fost scriitor si om de stat francez pe vremea generalului C. de Gaulle, a facut o prezicere ca secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc. O alta varianta a spusei lui este ca secolul XXI va fi mistic, sau nu va fi deloc. Ambele versiuni sunt valabile. Misticismul domina secolul XXI, iar carismatismul este misticismul raspindit printre evanghelici, care ii va lega de restul religilor lumii.

 

Propagatorii de apostazie sunt buni actori in simularea crestinismului, dar au o constiinta cauterizata 

Versetul 2 da urmatoarea descriere: abătuţi de făţărnicia unor oameni cari vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roş în însuş cugetul lor. Cuvintul pentru fatarnicie (hupokrisis) de unde vine si termenul ipocrit, in limbajul original descrie pe un actor care poarta o masca pe care o schimba in functie de rolul care il joaca. Multi crestini naivi sunt manipulati de actoria apostatilor, dar bietii nostri frati nu stiu ca in spatele mastilor, acesti ipocriti sunt oameni fara constiinta, cum spune Cuvintul. In textul original insemnati cu fierul rosu (kauteriazo) are sensul de a fi ars cu fierul rosu. Nu asteptati ca cei cu constiinta cauterizata sa se indrepte!

 

Apostazia a fost latenta, dar acum a inviat 

Domnul Christos spune in Matei 24:24  “Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, pînă acolo încît să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi”.
In limbajul original, pentru verbul “se vor scula” Ev. Matei foloseste un termen (egeiro) care descrie trezirea din somn, iesirea din obscuritate, sau chiar invierea din morti. Aceasta ne spune foarte multe. Apostazia a existat din totdeauna intr-o forma latenta dar la sfirsit se manifesta exploziv, adica si sub forma de treziri spirituale false, de tip carismatic. O alta forma de falsa trezire este interesul intr-un misticism simplificat in felul lui Iosif Ton, sau forme mai elaborate cum ar fi rugaciunea contemplativa si rugaciunea inimii practicata de isihasti (hesycasm).

 

Apostatii nu sunt chiar gangsteri dar sunt narcisisti,
slujitori ai lui Mamona si imorali
Ei au doar o forma de evlavie dar ii neaga puterea 
 

Apostolul Pavel descrie cel mai bine biserica emergenta. Membrii ei, in special tinerii, sunt prezenti in toate bisericile evanghelice, sau isi formeaza propiile lor biserici. Multi pastori incearca sa ii tina pe tineri, facind compromisuri pe toate planurile, in special in muzica. Cuvintul spune, depareaza-te de apostati. Lasati pe emergenti sa plece! Iata profilul emergentului apostat:
Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine, vînzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu; avînd doar o formă de evlavie dar tăgăduindu -i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia. Sînt printre ei unii, cari se vîră prin case, şi momesc pe femeile uşuratice îngreuiate de păcate şi frămîntate de felurite pofte, cari învaţă întotdeauna şi nu pot ajunge niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului.După cum Iane şi Iambre s’au împotrivit lui Moise, tot aşa şi oamenii aceştia se împotrivesc adevărului, ca unii cari sînt stricaţi la minte şi osîndiţi în ce priveşte credinţa. Dar nu vor mai înainta; căci nebunia lor va fi arătată tuturor, cum a fost arătată şi a celor doi oameni. (2 Timotei 3:1-9)
Partea finala a pasajului descrie barbati imorali momind femei usuratice. Aceste femei au intrebari “teologice”. Fenomenul este prezent in majoritatea bisericilor.

 

 

13 thoughts on “Ce spune Duhul Sfant in mod lamurit?

 1. interesant subiect,sa nu cadem in declin in apostazie nu mai zic,ti doar uni considera ca duh sfant ar tb sa lucreze si acum la fel ca-nainte adica cu vb in limbi cu vindecari cu punerea mainilor etc, ma tot gandesc la acest articolo si fapt care uni il interpreteaza bine alti il traiesc ok alti prea il subestimeaza alti il prea umffla cu trompa sau prea ies din partile scripturi si cad in to felul de idei preconcepute dupa rasa umana etc, alti si asi ramane aici spun limpede dar nu prea increzatori ptr toti duhul sfant este linistitor bland pasnic,susur calm bland si dabea cal poti asculta, asi tinde sa cred acest lucru, trebuie sa fim cat se poate de linistiti si calm si in asteptarea raspunsului, am primit zilele trecute un tanar mi-a sugerat sa ma rog ptr el ca va primi puterea duhului sfant si sa-l poata primi si el,dupa cateva schimburi de vb cu el nici nu era intors la Domnul dar dorea dugul sfant exact ca in fapte apostolilor era unu care dorea duhul sfant ptr bani etc,stiti imprejurarea,deci unde este acei oameni care lupta si chiar doresc sa explice nu ce gandesc ei si ce doreste ”Domnul de la noi ca sa fim lumini si chiar in adevar sa ne lasam condusi de duhul sfant ca sa putem intelege explica si dovedi puterea duhului sfant in vietile noastre apoi in a celor, poate dasta nici nu mai lucreaza duhul sfant in cei crestini posibil nujudecand dar de ce nu se intors familiile celor care spun ca au duhul sfant si cred ca lucreaza prin ei si cu ei,???mi de semne de intrebari,unde sunt acei oameni deviitati ptr Dl. sa spuna acestora undei duhul sfant si cum se manifesta,eu personal cred ca uni vb de d,f, din prisma cresteri morale culturale ,sat,oras zona de unde vin,si vor sa fie acaparati de ceeea ce cred ei nu de ceea ce traiesc in profnzime,bine ar fii multe de zis dar am dat doar o licarire,stima si respect celor care mai scriu cate ceva posibil fag sau ducand ideia ici colo stergand esenta,hai sa vedem ceva clar original si chiar extraordinar

 2. va ro mult doresc si eu si celelalte 2 probleme dar mai profunde mai explicative, adica cei care chiar se implica sa mai scrie cate ceva sa fie mai concesi mai clari mai divertismetisti,adica mai deschisi nu vb aici carismatici sunt satul de multi care ne inconjara ideile bibliei cu forma lor traiere si intelegere,dacai intrevi de cresterea copiilor lor sunt prea ingusti dar ei inteleg duhul sfant,dacai intrebi de cei care se intorc la Domnul nu pot da un raspuns concret,daca intrebam chiar un pastori de tineret sau organizatiile evanghelice sunt sunt departe de a stapani rugaciunea in vietile lor dar merg si fac tot felul de matani a duhului sfant ca sa acapareze atentia enoriasilor, acum nu tind la judecati dar ma gandesc aici si la rugaciunile in cor si cat mai tare de parca Dumnezeu este surd si in casele unora nu se aude nimic, trag concluzi ca vor sa para mai eficienti in ascultarea lor de frica nu de duh sfant si calmitatea exemplului si in rugaciune, adica pot sta in banca sa ma rog in gand si sunt 100% sigur ca Dumnezeu ma ascultat daca am credinta,cat un bob de mustar, deci haidem sa vedem undei duhul sfant si care ar fii criteriile de viata de vorbire de traiere etc care ar trebuie sa fie vietile noastre, sa combinam ideile duhului sfant cu zonele de unde venim,daca intro zona uni au inteles duhul sfant ca trebuie sa puna mainele pe capul celui ce se roaga ptr ei si in zzona aceia chiar a mers acest privilegiu si a adus roada in intoarcerea multora la Domnul si vietile acelora dau un exemplu, trebuie sa fie asa si in alte zone unde duhul sfant se manifesta altfel , are alte forme, hadeti mai cu curaj de a exemplifica nu numai ce ganditi dar si ce traiti,nu vede toata tara deci puteti exprima mai deschis fara ocolisuri, de theologie sunt satul stiu poate mai mult de aici ca toti,nu lucrez si doar studiez si cercetez si dau sfaturi ici colo si am facut si o mica thelogie care nu o vede nimeni,cu alte cuvinte nui recunoscuta de nimeni doar de Domnul,succes emygingasu

 3. Frate Paul, nu inteleg ce vreti sa spuneti prin afirmatia ca aceste femei au intrebari teologice ?

  Este limpede , ceea ce explicati este cunoscut de cei seriosi si care nu iau Cuvintul Domnului ca pe ceva de apucat
  Am observat pe alte bloguri cita lipsa de cunpoastere a Cuvintului este.
  Sunt multi care sar in sus si apoi arunca in cel care face cite o postare nimerita pentru cresterea noastra cu tot felul de acuzatii.
  Atunci ma intreb de ce am ajuns asa?
  Apoi ma intreb cum se poate ca adunarile noastre sa decada asa?
  Criza integritatii s-a instalat cu ajutorul slujitorilor ;
  unii nesinceri, altii sinceri si bine intentionati, care au admis rind pe rind, si incetul cu incetul in Adunarile noastre, obiceiuri lumesti, nesanctionindu-le.
  Apoi cei tineri in credinta au invatat de la cei “maturi” si am ajuns la cheremul tinerlor in ce priveste muzica, care e buna de discoteca; si la nivelul femeilor,
  unele neveste de pastor, care dau mai mult pe “zdrentele lor” decit pe Mintuirea gata sa o piarda; devenind pricini de pacatuire.
  Este rusinos sa ne exprimam macar, asa cum ele “se Im(des)braca;
  cum spune Cuvintul “ca sa ademeneasca”, ca niste c—e.
  Cine trebuie sa faca Ceva ?
  ACEIA sa FACA!
  Sa nu predice Cuvintul cind muzica este lumeasca; este vorba de pastori si de fratii care vin la evanghelizare:
  ii vezi ca se schimba la fata ascultind muzica, dar le e jena sa zica ceva.
  Fratele Marius Cruceru a avut la Caransebes un mesaj nemaipomenit;
  insa pina “asa zisa muzica” ne-a incaltat, in loc sa ne descalte de cele cu care am venit de afara; el a stat si a ascultat, cum zicea dupa aceea cu ” splina si ficatul”
  I-a fost jena sa zica ceva; de regula nu se obisnuietse ca invitatul sa fac ordine in Adunare; aceea se intsleaza inn timp, printr-o inchinare adecvata.
  ..Dar ce facem noi, si cei dinafara care vin? ‘
  Unde mai incape mesajul daca ti s-au umplut pina si organele inerne de zumzetul acela lumesc nebinecuvintat ?
  Aceasta stare de lucruri se datoreaza PASTORILOR de pretutindeni; ei accepta totul, daca pe ei nu-i deranjeaza si nu-i tulbura, insemna ca problema e la ei,
  noi cei din banci nu avem putere, nu ne asculta nimeni.
  Nu odata am plecat PLINGIND amarnic din timpul serviciului; desosebirea fata de acum, este ca plec ca sa nu mi se polueze duhul; dar nu mai pling.
  Am obosit pesemne.
  Carismaticii sunt oameni mintiti de alti oameni, unii fiind pastori; nu uitati ca unii sunt sinceri si sunt dusi in ratacire, de acesti purtatori de minciuni ” asa zie evanghelice”
  Faceti CEVA pentru salvarea confratilor si a celor din lume, care se intorc la Domnul in aceste zile tulburi.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 4. Cu alte cuvinte, da fapt am vrut sa spuns ca Duhul ne-a avertzat si ne arata ca vor veni vremuri de apostazie; si au si venit vremuri cumplite;
  nicaieri nu spune ca ne asteapta o mare trezire, ci ca Domnul, nu se stie daca va mai gasi credinta pe pamint.
  Va gasi ” credinta inselatoare” a unora care toata viata au trait doar pentru ei isisi;
  au vorbit predici la nivel de minte, nu au predicat Cuvintul;
  apoi au rostit blasfemii:
  “te casatoresti personal si te iubesti cu mirele; te duci la intilnire cu El,
  nu ca si MIREASA a lui Hristos; ci asa cum se intilnesc doi iubiti.”
  Anatema sa fie cei care au rasucit dragostea prin jertfa pe Cruce;
  pentru rascumparare prin Singele sfint al Domnului Isus
  si au minimalizat-o prezentind-o ca ceva carnal.
  Numai cineva care a spus acum citiva zeci de ani ca Domnul Isus e un sarlatan;
  numai omul acela putea fi lasat in voia mintii sale pacatoase sa emita asemenea blasfemii .
  Acel om dupa ce s-a “nascut din nou” a scris acea scrisoare unei surori,
  fiindca a devenit “ateu”, apoi turnator, fiind ca deja era ateu; apoi iar s-a nascut din nou.
  Mai poate fi cineva mintuit cind se naste din nou “de doua ori”?
  ori pentru ca a stat ani de zile in starea in care L_a rastignit din nou pe Domnul Isus, mai poate fi o jertfa pentru el.
  Acest om crede ca Domnul este la cheremul poftelor lui?
  El nu vede apostazia proprie; ba ii trezeste pe oameni din somnul baptist;
  si-i ridica la nivelul de vindecare fizica, adica ii coboara in iadul sau, de om mindru si arogant pina la nebunie.
  Vesnicia se naste din suferinte:
  Fecioare de crestini au fost date la fiare ca sa fie violate si apoi aruncate in arena sa fie ucise de catre ele.(materialele respective se gasesc la fac de teologie Andrei Saguna Sibiu).
  Numai fecioarele acestui om se duc la intilnire ,dupa ce au fost la coafor, si s eintilnesc cu “mirele lor”.
  Oare de ce sotii lor nu-i insotesc?
  Rar mi-a fost dat sa aud asemnea grozavenii.
  Domnul sa-l mustre in cugetul; sa nu aiba liniste si pace pina nu se pocaieste ;
  desi mindria….

 5. Cind Domnul ma mustra in cugetul meu ,
  neavind liniste pina nu ma pocaiesc in
  intelegerea ta,e un blestem?????
  adica ma pocaiesc si sunt mintuit?
  Sa aiba toti oamenii parte de asa urare;
  nu stiu ce faci ca tot gresit intelegi de la o vreme.
  Imi pare rau .
  Cind voi spune:
  sa doarma linistit, sa nu-l mustre cugetul pentru a se pocai!
  atunci sa stii ca va fi asa cum o spui tu.

 6. Viorica,
  ma mir ca nu te afecteaza misticismul acestui om?
  Ai citit fragmentele respective?
  Exista undeva pe aici scrise si la fr Paul.
  (nici cind eram in lume nu stiam a blestem,
  fiind ca proveneam dintro familie baptista,
  unde mama nu avea acest obicei.(tata murise cind
  aveam 1,4 ani)

 7. Elisa draga ,nu stiu dece nu te inteleg,esti prea repezita ,repede,prea repede te arunci la critica .Eu nu am treaba cu fr.Ton nu il judec il judeca Dumnezeu destul .Nu e nevoie de persoana mea a unei femei sa ma bag a face teologie si sa judec eu ,ca si cum Dumnezeu a lasat totul pe mina mea .Tu altceva nu stii decit ca a fost securit ,nu asta e problema ci ca a schimbat doctrina baptista .Tu unde vezi pe cineva impotriva lui Ton gata si tu prezenta cu critica si ridicand-i in slava pe cei care vrei si crezi tu de cuvinta .Nu faci bine .Inima omului numai Dumnezeu o cunoste.Nu fi suparata pe mine nu te urasc dar cauta sa numai dai nume si sa ne rugam este cel mai potrivit lucru.

 8. Sora Viorica,
  Sora Elisa nu blesteama. Nici nu ia apararea la intmplare. Si nici nu critica fara rost. Ton merge pe la biserici pentecostale chiar acum in America si nu inceteaza sa critice bisericile baptiste, ca sunt moarte, reci s.a.m.d.

  Sunt putini care trezesc constiinta oamenilor cu privire la cine este Ton. Cind Marius Cruceru a dus acea lupta a ideilor pe blogul lui, dind pe fata pe Ton si Strajerii, din sute de pastori, au ajutat doar citiva. Ca pe vremea Judecatorilor, s-au ridicat Debore. Sa vezi cum scrie o sora Swan, sau alta Andrea. Vreau sa te asigur ca rugaciunile s-au facut si se fac, plus postul.

  Pastor Paul Dan

 9. Fr .Dan vreti sa spuneti ca bisericile noastre nu sant reci si unele moarte .Uitati-va in jur si veti vedea suflete pierdute vin la adunare si cand ies afara nu-i mai cunosti .Tineretul nu mai vorbi,ce se intimpla cu acesti oameni? Fr Dan ne ocupam de altele decit sa ne doara de copii nostri de fratii nostrii .Biserica are nevoie de inviorare cum o faceti? Studiem doctrinele,ne contrazicem tu esti calvinist ,tu armenian,tu tionist ,si omul simplu habar nu are cine sant astea .Flamindului dai paine “Cuvintul”intareste-l,si atunci nu se va duce la masa vecinului sa ceara framituri .Pe cine aud,eu tin cu Ton ,eu tin cu Ton, iar noi ne certam,criticam.Pai nu sti dumneata ca Satan nu doarme si ii duce pe oameni acolo unde le place, la Circ ? Nu va suparati pe mine am scris ce am simtit .Mult Har!

  • Sora Viorica,

   Foarte bine ca ati scris ce ati simntit. Astazi sunt probleme in biserici peste tot, in primul rind cele Penticostale. Generatia de penticostali vechie care tineau lucrurile in frau numai este, iar acum bisericile penticostale sunt napadite de indecenta si materialism mai mult decit oricare altii. Vorbesc in general, nu ma refer la toate bisericile penticostale. Ton ii maguleste pe penticostali, condamnandu-i pe baptisti, ca sa aiba profit de la miscarea penticostala. Sper ca vor fi oameni cu discernamant.

   Paul Dan

 10. Frate Paul Dan, care este pozitia dvs in privinta pastorului Lindsey Williams si a “revelatiilor” pe care le primeste de la asa numitele elite”? Banuiesc ca sunteti la curent cu acestea.

  Robert

  • Robert, sorry pentru raspunsul intirziat. Sunt o multime de pastori de toate felurile. Pe acesta nu il cunosc, si nu am timp sa fiu la curent cu tot ce se intimpla, cu exceptia evenimentelor teologice majore. Mai scrie-mi despre tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s