O marturie adevarata despre Iosif Ton

Dragii mei,

In perioada 1996-1999 am lucrat ca lider de tineret la biserica pastorita de fratii Olah si Tiplea. Unul din fratii care s-a apropiat de noi ca familie a fost Nicolae Radoi. Dinsul a fost oier de renume in zona Caransebes, si conducator de autocamioane mari (TIR) aici in America. Domnul l-a facut un om special.

Mi-a trimis o marturie despre Iosif Ton pe care el mi-a povestit-o cind ne vizitam ca familii. M-a rugat sa o pun pe blogul meu, ceea ce am si facut.

DECLARAŢIA LUI N. RADOI DESPRE TON  (PDF)

DECLARAŢIA LUI N. RADOI DESPRE TON  (Word)

Paul Dan

17 thoughts on “O marturie adevarata despre Iosif Ton

  • Prin eforturile neobosite si meritorii ale CENTRULUI DE ISTORIE [BAPTISTA] SI APOLOGETICA si dupa o documentare vasta facuta in Arhivele CNSAS, Arhivele Nationale si Arhivele Dep.Comunist al Cultelor aflam noi amanunte despre infamiile savirsite impotriva Rezistentei Baptiste Anti-comuniste, A.L.R.C, de catre Presedintele comunist/securist al Cultului Baptist din Romania, pastorul CORNEL MARA si Secretarul general Jur. Pavel BARBATEI din Cluj – cel care a asmutit Securitatea, Militia si Procuratura comunista din Caransebes asupra comitetului bisericii baptiste din Localitate, baturi cu bestialitate, arestati si apoi inchisi in temnitele comuniste. Juristul baptist Pavel Barbatei a fost si mina dreapta a altui lup/tilhar baptist, presedintele succesor al Uniunii Baptiste din Romania, agentul Securitatii Mihai HUSAN, deconspirat sub numele de agent DSS: “MIHU”)

 1. Acum, dupa aparitia acestei declaratii a fratelui Nicolae Radoi, este momentul crucial in viata fratelui Iosif Ton. Toata viata fratele a vorbit de la amvon despre „iertare şi bunătate”.

  Amvonul arata intotdeauna cunoasterea adevarului teoretic de catre cel ce predica, dar afirmarea adevarului nu este garantia ca este si trait de cel ce-l proclama. Din momentul coborarii de la amvon incepe „pomul sa dea roade”.

  Domnul Isus Hristos spune in Evanghelia dupa Ioan13:17 Dacă ştiţi aceste lucruri [ teologie], ferice de voi, dacă le faceţi [trairea practica].

  Tot Domnul Isus Hristos ne invata in Evanghelia dupa Matei 5:21-24 Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu ucizi; oricine va ucide, va cădea sub pedeapsa judecăţii.” Dar Eu vă spun că ori şi cine se mânie pe fratele său, va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!” va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule” va cădea sub pedeapsa focului gheenei. Aşa că, dacă îţi aduci darul la altar, şi acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ţi darul acolo înaintea altarului, şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul.

  Cati dintre noi n-am predicat din Matei capitolele 5 la 8? Insa, este un nonsens sa predici din „Predica de pe munte” si sa nu te fi impacat cu fratele tau, pe care nu vrei sa-l ierti!

  Neiertarea aduce boala in trupul omului si da un cap de pod demonilor in viata celui ce nu este dispus sa ierte si sa capete iertarea oferita.

  Oamenii refuza acceptarea iertarii fiindca prin aceasta s-ar recunoaste vinovati de acuzatiile aduse. Se ajunge in situatia omului firesc care spune: „ mai bine mort, decat sa recunosc ceva!”

  Imperativul, partial reformulat, pentru noi toti este cel afirmat de Domnul Isus Hristos in Matei 5:23-24

  Aşa că, dacă [vii sa predici la amvon] …, şi acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ţi darul acolo înaintea altarului, şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul [predica].

 2. Nu inteleg de ce Iosif Ton se cramponeaza de o pozitie vizibila in lumea evanghelica. Nu spune nimeni despre el ca este pagan/ necrestin, nimeni nu-i contesta dreptul personal de a merge pe carari carismatice, nimeni nu pretinde sa fie impuscat pentru ca a colaborat cu securitatea, nimeni nu-i contesta eruditia. Singura problema majora pe care el o ridica este pretentia de mare guru spiritual pe care si-o aroga dupa atatea si atatea prostii comise. Deranjeaza revendicarea rolului de intelept al bisericii pe care nu i-l mai recunoaste nimeni. Sa stea la el acasa, sa predice in parc si sa vorbeasca in limbi pe malul raului, daca Domnul vrea vor veni multimile la el ca la Ioan Botezatorul.

 3. Rar am citit ceva atat de puternic. Tare mi-as fi dorit sa-l cunosc pe acest frate. Eu de mult am crezut ca Iosif Ton are probeleme serioase,dar nu as fi visat vreodata asta ceva. Ma cutremur dupa ce am citit. Pur si simplu ma ingrozesc gandidu-ma cati astfel de oameni sunt si azi in biserici, gata sa iasa in fata sa fie aplaudati si gata sa vanda sange nevinovat atunci cand au de platit un pret pt acele aplauze.

  Doamne iti multumesc ca nu am trait acele vremuri, desi cred ca cele pe care le vom trai in scurt timp vor fi mai rele. Iti multumesc ca nu sunt baptist si ca nici nu voi deveni vreodata. Iti multumesc ca nu am atat de multi frati care sa ma injunghie pe la spate. Iti multumesc ca ai avut si ai mila de mine. Te rog ai mila si de Iosif Ton si da-i ochii sa vada si urechi sa auda si o inima pocaita. Amin

 4. In urma publicarii scrisorii deschise a domnului Nicolae Radoi catre domnul Iosif Tzon, i-am adresat celui din urma citeva intrebari. Dl. Tzon mi-a raspuns dar a cerut ca raspunsul sau sa nu fie publicat. Ii respect dorinta. Dinsul a decis sa nu mai raspunda atacurilor la adresa sa si crede ca un raspuns ar continua doar atacurile/polemica.
  La insistentele mele, mi-a permis sa public doar urmatoarea concluzie:

  “Potrivit fratelui Tzon, declaratia pe care el a prezentat-o sotiilor celor [condamnati din biserica baptista] din Caransebes a fost o cerere de amnistiere si a facut-o la cererea exclusiva a fostului secretar general baptist, Barbatei, si nu la cererea Securitatii sau a altor organe comuniste.”
  … sper ca aceasta va contribui la impacarea celor 2…

 5. “Doru_radu

  la Vindecatoru
  @daca n-ati fii asa porniti pe el, ati vedea c-aveti argumene slabe. Si a avea un cuget curat nu inseamna a ma lega tot simplu de-aceeasi persoana si pe deasupra una publica.
  Concluzia II: sper c-am pus punct acestui subiect. (Tson vs Radoi sau invers)”

  Daca am avea cugetul curat nu am imbrobodi fratii cu versiunile acestui domn , pe care il aparati desi a deviat de la Cuvintul lui Dumnezeu cu o insistenta suparatoare demna de a apara dreptatea si adevarul nu ereziile
  cu care duce lumea in ratacire ; cu ce cuget o faceti?
  Curat? curat in fata cui? a lui Iosif Ton sau a Domnului?
  Unde vorbeste Domnul de persoane publice?
  Dvstra aparati persoanele publice , in ce calitate?
  de frate cu cei multi?
  ori numai cu domnul Ton, a carui dreptate a cazut de multa vreme ;
  pentru ca dinsul “are o altfel de dreptate”;
  nu cea venita de sus, de la Tatal inaltimilor;
  sau nu ati auzit ce i se face fr Daniel Chiu?
  Doru-Radu va aflati intr-o postura cam jenanta.
  V-ati asezat in aceeasi barca cu asupritorii adevarului; e pacat; pentru ca veti intra sub incidenta acelorasi fapte, fiind copartas cu acest domn.
  Nu ne mai acuzati de ce stiu eu ce bunatate-lipsa;
  verificati-va, cercetati-va spusele; aparati un om pe carenu-l cunoasteti, asa spuneati;
  asa face un om a carui cuget e curat in fata lui Dumnezeu?
  apara omul desi nu-l cunoaste?
  lasati-i pe cei acre l-au cunoscut sa vorbeasca ,incepind cu fr Radoi/

 6. Fr. Paul, as vrea sa ne spuneti epistola lui Iuda, la cine face referire?
  cine sunt cei care se ospateaza la mesele noastre de dragoste?

  • Am sa raspund pe scurt. Iata ce spune Scriptura:
   11 Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S’au aruncat în rătăcirea lui Balaam, din dorinţa de cîştig! Au pierit într’o răscoală ca a lui Core!
   12 Sînt nişte stînci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospătează fără ruşine împreună cu voi, şi se îndoapă deabinele; nişte nori fără apă, mînaţi încoace şi încolo de vînturi, nişte pomi tomnatici fără rod, de două ori morţi, desrădăcinaţi;13 nişte valuri înfuriate ale mării, cari îşi spumegă ruşinile lor, nişte stele rătăcitoare, cărora le este păstrată negura întunerecului pentru vecie.

   Acestia sunt apostati, falsi frati ca si Cain care se ridica impotriva lui Abel (un simbol al celor cu adevarat credinciosi), unii dintre astfel de Caini sunt cei care au vindut pe frati la Secu. Acesti apostati au interese financiare ca si Balaam. Se razvratesc impotriva adevratei autoritati spirituale asa cum Core, Datan si Abiram s-au ridicat impotriva lui Moise. Ei nu vor fi recuperati. Iadul este destinatia lor. Nu va grabiti sa dati nume. Aici trebuie ca sa se vada bine sfirsitul vietii lor inanite de a face vreo evaluare.

   Pastor Paul Dan

 7. Ma gindesc ca asemenea “frati”exista in multe biserici;
  iar fratii de buna credinta, ascultatori asa cum spune Domnul,
  ii mai si asculta luind de bune ceea ce ei propovadiuesc,
  iar daca ei cad in invataturi ale dracilor, ii pot induce in eroare;
  ma uimeste ca sunt multi care zic:
  “ce e rau ca se bucura la carismatici, ce e rau ca sunt vindecati, ca uite si eu
  cind am foat bolnav a venit un frate si s-a rugat si m-am facut bine” ;
  da, dar nu a facut spectacol ,nu a luat bani.
  altii spun: nu puteam inca judeca, daca nu e de la Domnul se va strica toata lucrarea ;
  eu nu stiu ce sa zic; pentru ca, satana are multe lucraturi, care tin de ani de zile, ca cea a lui Chris, Hinn etc.
  si desi li se vad roadele (excrocherii cu banii; divorturi, curvie) totusi crestinii nu se delimiteaza de ei.
  Am citit un comentariu aseara , al unei surori Lory,la fratele Marius C.
  in postarea Dezamagire numele tau e Ton;
  mi-ar fi drag sa fie citita de multi frati si surori;
  nu stiu daca e o tinara, asa se pare; insa simti ca Il are pe Hristos;
  prinde toate aspectele vietii de credinta”de astazi”
  Se intimpla mai rar sa citesti pareri atit de bine asezate in lumina Cuvintului.
  poate o voi copia, daca credeti ca e bine sa o poastati aici; o puteti face.
  Se merita.

 8. am citit articolul si sunt TOTAL DEZAMAGIT de atitudinea Comunitatii de Timisoara si de atitudinea UNIUNII BAPTISTE! Da… asta este ceea ce ne invata DUMENZEU? sa-i acuzam pe fratii nostri si sa ne asiguram ca vor ajunge in inchisoare… Acum sa fim sinceri… si ei erau pusi intr-o situatie dificila insa trebuiau sa dovedeasca ca sunt cu adevarat COPIII LUI DUMNEZEU prin fapte nu doar prin vorbele frumoase care le spuneau in predici!

 9. sunt de acord cu ceea ce spune domnul Victor Dobrescu mai sus. legat de predica de pe munte.

  Dar nu pot sa intleg… pe cine slujeau conducatorii Uniunii Baptiste si Comunitatii de Timisoara.
  CINE ERA DUMNEZEUL LOR?
  Oameni buni, ce cautatu astfel de oameni in conducerea cultului Baptist?
  Cum puteau ajunge astfel de oameni PASTORI? si aveau BISERICI pe care le pastoreau? ce invatatura dadeau oamenilor de la anvonul bisericilor?

 10. Buna, uite ca am gasit acest articol despre O marturie adevarata despre Iosif Ton .

  Cred ca pagina wordpress.com este unul dintre mai bune pagini de pe web-ul din Romania.

  multa bafta pe mai departe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s