Update: Ce Spune Duhul in Mod Lamurit (Partea a II-a) – Are Israel Viitor?

Asistam la un sir de revolutii in lumea Araba. Chiar acum Libia este in mijlocul unui astfel de eveniment. Israel este inconjurat de state instabile si ostile. Care este viitorul lui Israel?

Va invit sa cititi o perspectiva Biblica tratind specific subiectul Israel si posibilitatea Mileniului. Exprimati-va si reactile.

Pastor Paul Dan

 Are_Israel_viitor? (PDF)

Are_Israel_viitor? (Word)

7 thoughts on “Update: Ce Spune Duhul in Mod Lamurit (Partea a II-a) – Are Israel Viitor?

 1. Se pare ca latul se strange in jurul Israelului.
  Eu nu am prea citit despre lucrurile astea, asa ca nu stiu ce sa spun.
  Disclaimer: nu vreau sa minimalizez importanta studiului Apocalipsei.
  Ce am luat eu pentru mine in directia asta, desi nu e neaparat legat de subiectul discutat: l-am auzit pe Erwin Lutzer spunind despre mesajul pentru Smirna in Apocalipsa 2, (“vor fi zece zile de persecutie”), si, daca Dumnezeu a decretat asa, chiar daca toate legiunile din iad vor vrea sa prelungeasca asta cu o zi (nu conteaza daca e o zi normala sau nu), va fi in zadar. Cred ca e ca e cel mai important sa stim ca Dumnezeu e in controlul istoriei, si orice ar veni, Dumnezeu, in atotintelepciunea Sa, a ingaduit sa se intimple asa. Slava Lui pentru toate!

 2. Mi se pare o expunere echilibrata. Am remarcat si eu orizontul ingust al majoritatii pastorilor care nu se refera la evenimentele din Apocalipsa, deoarece este greu sa studiezi si nu doresc sa intre in conflicte de interpretare. Cred ca biserica este vaduvita de expunerea slavei Domnului cand se renunta la prezentarea planului lui Dumnezeu. Fara doctrinele specifice crestinismului, ramanem la o moralitate de baza care este comuna tuturor religiilor – sa nu furi, sa nu ucizi etc.

 3. Am recitit cu atentie, deja am pus niste argumente din studiu pe un forum cu adventisti 🙂 Ideea este ca demonstratia privind legamantul avraamic, Legea si Harul ne lamureste ca Legea e un pachet integral din care nu poti selecta doar cele 10 porunci. Orizontul deschis de acest studiu este unul foarte larg, motivant si pasionanat. Fara acest tip de ‘cunostinta’, Biserica este lipsita de viziunea planului integral al lui Dumnezeu.

 4. @Cred ca e ca e cel mai important sa stim ca Dumnezeu e in controlul istoriei, si orice ar veni, Dumnezeu, in atotintelepciunea Sa, a ingaduit sa se intimple asa. Slava Lui pentru toate!

  Amin!

 5. Fara a cadea in capcana obsesiilor apocaliptice, sunt din ce in ce mai interesat de studiul profetiilor. Ignorarea Mileniului si a rolului Bisericii in cadrul acestuia mi se pare ca duce la o lipsa fatala de motivare pentru echiparea si desavarsirea sfintilor. Ca si crestini, traim de parca la moarte lucrarea noastra s-ar termina. Si, daca Domnul nu ne-a pus intr-o pozitie de autoritate in Biserica, avem impresia ca putem vegeta la limita de supravietuire. Pierdem timp pretios in care sa ne instruim pentru vremea cand il vom sluji pe Domnul la Ierusalim, iar lumea va veni la noi sa invete caile Domnului. Apoi, nici in vesnicie nu cred ca vom sta degeaba, plutind pe norisori ca intr-un imens SPA (salon de frumusete) ceresc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s