Apostazia si nuntile la Evanghelici

Vine vara! Vin si nuntile. Noi ca evanghelicii avem si noi nuntile noastre.
Numai ca nuntile Evanghelicilor sunt afectate de apostazie. Desigur sunt si exceptii! Vom vedea citeva lucruri din viata reala cit si ce spune Scriptura despre o nunta.

1.  O nunta la Evanghelici, astazi, are urmatoarele caracteristici:

 • Mireasa este sumar imbracata; ea isi arata cu ostentatie spatele dezgolit, umerii goi; linia rochiei in fata pe piept este cit mai jos posibil.
 • Mirele se mindreste cu viitoarea lui sotie, lasand sa se inteleaga cit de “interestanta” este partenera lui, prin felul cum e imbracata.
 • Parintii celor care se casatoresc nu au nimic de spus. Si ei la rindul lor se falesc cu nunta “moderna”. Eventual si mama mirelui sau miresei se imbraca indecent. Trebuie ca lucrurile sa fie la unison. La nuntile moderne se abandoneaza normele sfinteniei.
 • Oficiantul la rindul lui (pastor sau predicator) a cedat cerintelor mirelui si miresei. El este doar un slujitor docil. De dragul pacii cu orice pret in biserica, el sacrifica sfintenia.
 • Participantii la nunta nici ei nu spun nimic cu privire la asemenea manifestari pagane. Este de ne-conceput sa spui ceva negativ mirelui sau miresei.
 • La unele din nuntile “moderne” la Evanghelici, se danseaza si se bea vin. Se serveste sampanie si se ciocnesc pahare in cinstea soartei. Se fac toastari ca la mesele oficiale.
 • Se face risipa de mijloace materiale. Se lasa mancare nemancata pe farfurii. Multi isi cumpara haine doar pentru a participa la nunta intru-n mod cit mai luxos. Se inchirieaza masini scumpe.
 • De multe ori nunta se face in cele mai ciudate locuri; cladirea bisericii ne mai fiind dorita. Se mananca la restaurante scumpe, unde sunt meniuri sofisticate, dar fara nici o noima.
 • Se fac glume proaste. Se “fura mireasa”. Se bate in pahare cu furculita pentru ca sa se sarute mirii la comanda mesenilor. Citeodata se merge la extrema cind mireasa isi pune o jartiera cit mai sus pe picior si la sfirsitul nuntii, mirele ii dezgoleste piciorul, ii scoate jartiera si o arunca in spate sa o prinda baietii necasatoriti.
 • Domnisoarele de onoare se intrec in indecenta cu mireasa.
 • Nunta se inregistreaza video si se fac poze atit de multe incit celebritatile din Hollywood raman in umbra. Dupa aceea nunta se publica pe web, noiile cupluri intrind in competitie unii cu altii in ce priveste spectacolul oferit.

 

2.  Cum nu trebuie sa fie o nunta la Evanghelici:

 • Nunta nu este o ocazie pentru aratarea slavei/gloriei mirelui sau miresei, ci este locul pentru aratarea slavei lui Cristos.
 • Nunta nu este un eveniment pentru manifestarea indecentei miresei.  
 • Nunta nu este o ocazie unde familiile implicate sa se laude cu ce au.  
 • Nunta nu este locul unde sa se vada public slabicunea lucratorului Evanghelic in confruntarea neopaganismului. De fapt, pastorii sau predicatorii ar trebui sa refuze oficierea nuntilor indecente.  
 • Nunta nu este un moment de amnezie spirituala pentru biserica prezenta la nunta.  
 • Nunta nu este locul pentru manifestari lumesti si pagane cu glume proaste, cu dans, cu bautura sau alte lucruri de felul acesta.

3.   Cum trebuie sa fie o nunta la Evanghelici:

 • “Si la nunta a fost chemat Isus si ucenicii Lui.” (Ev. dupa Ioan 2:2)
  Conditia numarul unu a unei nunti este prezenta Domnului Cristos si a credinciosilor. Participarea Domnului Cristos la nunta este un aspect spiritual dar cu implicatii foarte practice. Multi Evanghelici isi fac iluzia ca daca invoca numele Domnului Cristos, sau daca pastorul va predica ceva, in timp ce ei isi permit mizerile aratate la punctul 1, in mod automat Domnul Cristos trebuie sa fie acolo prezent. Prezenta spirituala a Domnului Cristos la nunta, implica solemnitate, decenta, sfintenie, si bineinteles si bucurie. Evanghelicii de astazi confunda bucuria in Duhul cu hilaritatea si cu fun-ul. Deasemenea, pentru multi dintre ei, nunta inseamna o distractie carnala. Cum poate oficiantul Evanghelic sa predice Cuvintul si sa dea binecuvintarea unui cuplu unde mireasa este pe jumatate goala?!? Cum nu se cutremura mireasa sa isi manifeste indecenta in fata bisericii prezente, cind se cheama numele Domnului Christos? Ce zic cei din lume?!
 • “‘Umpleti vasele acestea cu apa,’ si le-au umplut pana sus. ‘Scoateti acum,’ le-a zis El, si aduce-ti nunului.’” (Ev. dupa Ioan 2:8). Stim contextul, cum la nunta din Cana a aparut o criza: s-a terminat vinul. Domnul Cristos rezolva situatia care putea sa fie o rusine pentru nuntasi. El transforma apa in vin. Sa nu credem ca la nunta unde El a participat, oamenii s-au imbatat.  Vinul in vremea aceea se bea diluat cu apa. Nu cred ca Evanghelicii astazi isi pot permite sa dea vin la masa. Cei care o fac, o fac pe riscul lor si sunt o piatra de poticnire pentru credinciosi si necredinciosi. Vinul este simbolul bucuriei. Pentru noi astazi, lucrurile trebuie luate intru-n sens spiritual in ce priveste vinul. Aspectul cel mai important este ca orice eveniment uman este imperfect. Mirii sunt imperfecti. Invitatii sunt imperfecti. In consecinta, crizele vor aparea, dar Domnul Cristos le rezolva. Nuntile Evanghelicilor facute fara Domnul Cristos sunt o premiza pentru conflict in familie mai tirziu, si eventual divort in cazul unora.
 • “Acest inceput al semnelor Lui, l-a facut Isus in Cana din Galilea. El si-a aratat slava Sa, si ucenicii Lui au crezut in El.” (Ev. dupa Ioan 2:11)
  Acesta este rostul nuntii: ca El sa isi arate slava Lui. Nunta si viata de familie sunt cele mai importante evenimente in viata credinciosului, dupa mantuire. Cei ce sunt intelepti sa isi asigure prezenta Domnului Cristos la nunta, in mod normal vor avea o viata de familie unde El va continua sa fie prezent.

4.   Citeva semnificatii teologice ale nuntii din Cana din Galilea:

 • Este o paralela intre Geneza si Evanghelia dupa Ioan. Amindoua incep cu ce a facut Dumnezeu la inceput. In amindoua cartile se vorbeste despre o familie pe care El o binecuvinteaza.
  La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pămîntul. (Geneza 1:1)
  La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu. (Ev. dupa Ioan 1:1)
 • Nu se da numele mirelui si miresei la nunta din Cana. Scopul este ca sa se sublinieze prezenta Domnului Cristos. Prin extensie, orice nunta crestina in care Domnul este invitat cu adevarat, are parte de aceeasi onoare ca nunta din Cana.
 • Originea familiei se afla in gindirea lui Dumnezeu, deaceea nu poate fi terfelita prin nuntile moderne Evanghelice.  …Iată dece, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pămînt (Efeseni 3:14,15)
 • Viata pe pamant in mod inevitabil e presarata cu crize. Deaceea rezolvarile sunt numai prin interventia permanenta a Domnului Cristos.
 • Nunta crestina nu este locul unde Cristos este o anexa, ci nunta se anexeaza intereselor Lui, dar El va onora lucrul acesta.

29 thoughts on “Apostazia si nuntile la Evanghelici

 1. With all due respect, in unele privinte aveti dreptate, in altele nu. Si e si normal. Numai Scriptura e infailibila, nu si interpretable, parerile si perceptia unuia sau altuia. Dar in unele privinte, cum zic, aveti dreptate. Evident ca nu in toate. E bine totusi sa nu confundati termenul sfintenie cu decenta,

 2. Cei doi termeni nu sunt interschimbabili si decenta nu reflecta intotdeauna sfintenie. De exemplu, sunt oameni (si necrestini) foarte decenti in imbracaminte (d.p.unora d.v.) dar nu sunt sfinti. Dupa cum pot si persoane (aparent indecent imbracate – atentie d.p.unora d.v.) si care sunt si traiesc sfinti. Ca sa nu fiu inteles gresit, am sa dau cateva exemple. Poti avea o femeie imbracata si acoperita din crestet pana-n talpi, si sub toalele decente si aparenta evlavie se poate ascunde multa nesfintenie si stricaciune si clevetire si nesupunere, etc. Sau poti o femeie imbracata aparent indecent pentru unii, altii ar putea vedea-o ca o femeie care se ingrijeste si

  • O persoana imbracata decent nu presupune si o persoana sfanta, dar o persoana sfanta presupune intotdeauna si o persoana imbrcata decent.

   • corect!
    “cind cineva se poarta cu dreptate si cinste, el va darima cu usurinta orice critica….cind crestinul umbla si cu lumea si cu crestinii, sa stie ca purtatrea sa ofera armea dusmanului si-i da prilej sa batjocoreasca Evanghelia (Spurgeon)
    O femeie cinstita nu se expune, chiar daca nu e credincioasa;
    una crestina care se expune, nu e cinstita cu barbatul ei, cu familia ei, cu biserica pe care o frecventeaza, cu fratii si surorile din biserica.
    Este inadmisibil ca neveste de pastor sa atraga atentia foarte vizibil, avind si locul in fata adunarii la cor, asupra trupului lor chiar daca nu este Templul Duhului Sfint, asa cum ar trebui sa fie; in acest caz sotul si biserica trebuie sa o puna la disciplia, spre pocainta.
    Practicile bisericilor de azi nu mai implic adisciplinarea;
    de ce sa nu ajungem la judecata cea mare cu pcatele dupa noi, cind le puteam rezolva aicea jos?. 😦

 3. Si isi respecta sotul, dar aparent indecent pentru unii, si sa fie o femeie sfanta, curata, iubitoare, supusa, etc. Deci sa fim atenti la cum judecam sfintenia si nesfintenia. Aa, cu decenta e altceva asa cum am explicat, si ea e vazuta intr-un fel de unii si alt fel de altii, si nu are intotdeauna de-a face cu sfintenia. O femeie musulmanca la care ii vezi doar ochii printre toale, nu are nimic de-a face cu sfintenia, desi din punctul ei de vedere, toate femeile care nu se imbraca la fel ca ea, sunt indecente. Deci atentie si prudenta si intelepciune in cum folosim cuvintele si cum judecam.

  • Scriptura spune: “În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? Cît despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu.” (1 Cor. 5:12,13). Articolul meu, asa cum si titulul spune, se refera la nuntile evanghelicilor. Orice discutie inafara acestui context, asa cum arata si versetul de mai sus, nu ne priveste pe noi cei credinciosi.

   Cuvintul lui Dumnezeu este foarte specific. Femeia credincioasa trebuie sa se imbrace decent: “Vreau, deasemenea, ca femeile să fie îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială…” (1 Timotei 2:9)

 4. Niciodata o femeie credincioasa nu se imbraca indecent!
  Niciodata!
  Pentru ca nu o lasa Cineva!
  Nu o lasa Duhul care ii spune ca trupul ei e Templul Duhului Sfint!
  Mi s-a scirbit de nuntile acestea, asa incit nu ma duc la biserica cind e nunta;
  etalarea spinarilor imi repugna; duhul Celui Rau isi bate joc de mireasa!
  Isi bate joc de sotul ei si de pastorul care nu vede!!!!!
  Va da socoteala fiecare in Ziua Aceea;
  nu degeaba spune Cuvintul?
  CE asteptati voi de la Ziua Aceea?
  Atunci se vor desparti oile de capre!
  Dar vai de pastorii care lasa oile sa le manince lupul indecentei, al mindriei.
  Textele care ii avertizeaza sunt grele!
  Fr Petrica Gaina chema mirii inainte ,sa discute si despre imbracaminte;
  este datoria fiecarui pastor sa o faca.

  Sa nu alegem extremele:
  Daca cea incotosmanata poate fi o pacatoasa; cea indecenta nu e niciodata o pocaita autentica.
  Cind fr MC i-a facut sotului observatie ca sotia isi arata formele, el, pocaitul sot, a raspuns : daca e frumoasa!
  Atit a priceput el din toata unirea intre o femeie si un barbat in Numele Domnului.
  Daca el nu cere sotiei rusine si sfiala, cum va fi binecuvintata caea casa???
  E timpul sa ne schimbam mintea, macar in ultimul ceas, recunoscind ca nu suntem pocaitii pe care ii vrea Domnul, rcunoscindu-ne pacatele si venind la Domnul.
  Imi era drag la nunti, acum sunt lumesti, cu muzica ca in lume; mirii calca pe muzica de imn pe un covor de flori de la usa pina la amvon; ca in filmele lumesti. 🙂
  Mindrie multa, expozitie de haine, moda , straluciri ,care vor arde.
  Sfiiciunea s-a dus;
  S-a dus smerenia; e floare rara>

  • Spuneti: “niciodata o femeie credincioasa nu se imbraca indecent.” Corect. Sunt 100% de acord cu d-voastra. Dar acum trebuie stabilit ce este indecent si ce nu? Cum anume e imbracata decent o femeie, si invers? Va rog raspundeti cu exemple concrete de vestimentatie. Pentru ca ce considerati d-voastra indecent, s-ar putea sa fie totusi decent si cu bun gust si cu bun simt pentru altii, si invers. Cred ca admiteti asta, daca nu va considerati autoritate suprema in materie de decenta, bun simt, si chiar de sfintenie. Dar revenind, sa auzim example concrete in materie de vestimentatie decenta, respectiv indecenta

   • Highlander, te-am lasat sa postezi, cu toate ca vorbesti intru-n fel strain de Scriptura. Tu de fapt esti un postmodernist, implicit un liberal. Esti un crestin emergent. No more comments needed.
    Pastor Paul Dan

   • Gresiti. With all due respect, gresiti. Calificati un om pe mult prea putin. Am observat ca faceti asta si pe alte bloguri. E foarte periculos. Si ca sa raspund, dimpotriva, sunt conservator, foarte conservator in teologie, si echilibrat, (dupa cum Duhul lui Dumnezeu este un duh al echilibrului) in ce privesc alte aspecte care tin de viata, conduita, practica crestina. Sunt pentru o muzica crestina echilibrata, sunt pentru o imbracaminte decenta si echilibrata in biserica, etc. Dar poate am fost inteles gresit prin faptul ca am ridicat niste semne de intrebare la articolul dvoastra si comentariile Elizai. Eu doar voiam sa semnalez ca tb sa fim atenti cum judecam si cum etichetam oamenii, oricine am fi noi. Plus ca abordarea este ineficienta si neproductiva. With all due respect este una specifica mai degraba fariseilor din Scriptura, decat Mantuitorului. Sper ca nu e nevoie dau referinte biblice, sunt convins ca le veti gasi usor. Deci problema ridicata este o problema, dar abordarea problemei este una ineficienta si neproductiva. Mai multe roade are o abordare ca cea din comment-ul lui Costel la articolul d-voastra “nebunia de inspiratie demonica” – a propos, ca o sugestie prieteneasca, sper sa nu va suparati, dar poate fi nebunia si “de alta inspiratie” decat demonica? Sper sa nu-mi dati exemplu textul unde Pavel vorbeste de nebunia crucii sau ideea de a fi nebun pentru Cristos, caci nu se aplica aici. O alta chestiune legat de acel titlu, care tine pur si simplu de sens in limba romana: in acel titlu nici folosirea “de inspiratie” nu este potrivita, deoarece nebunia nu se poate inspira demonic, ea poate fi cauzata eventual, de implicarea im lumea demonica. E o chestiunea care tine pur Si simplu de a better way to put it in Romanian. Ca de altfel in limba engleza, titlul e ok. In rest, daca aveti cumva impresia ca nu sunt de accord cu dvoastra in ce priveste decenta si bunul gust si echilibrul in biserica, va inselati, si faceti aceeasi greseala pe care am vrut sa o semnalez initial, catalogati oamenii prea usor si pe prea putin, ca sa nu mai vorbim ca abordarea este total ineficienta, to say the least.

   • Si imi dati impresia unui om educat, deci sper sa nu faceti confuzie, vorbind de liberal ca teologie, ceea ce nu sunt (ci lupt cu pasiune impotriva-i). Iar daca voiati sa spuneti, libertin, ati fi fost nepermis de gresit again, ca sa nu zic jignitor. Din contra, cine ma cunoaste imi cunoaste vederile si convingerile cu privire la decenta si echilibru, si sunt similare cu ale domniei voastre. Unde ne deosebim este abordarea atat a problemei cat si a persoanelor in cauza. Cat despre teologie, nici nu are sens sa mai explic

   • …nu am reusit sa termin my previous comment, by mistske I hit Publish 🙂
    Cat despre teologie, sunt well know pentru my conservative views si atacat destul pentru ele 🙂

   • Cand vrei sa stabilesti limita indecentei , de fapt , AI FACUT deja doua lucruri : – ai inceput negocierea cu Diavolul ,
    – ti-ai aratat intentia sa te apropii de limita lui.
    Un Copil al lui Dumnezeu , in natura lui launtrica , are “Ceva” pus de Dumnezeu , si acest “Ceva” i-l invata si cum trebuie sa arateun Templu Sfant.

 5. Frate Paul,
  Nu de multa vreme surorile tinere isi pastrau rochita de la botez pentru nunta.
  Am vazut niste poze de la crestini dupa evanghelie, nu la tara, si nu acum o mie de ani; acum vreo zece ani; el profesor, ea doctorita;
  cu rochie alba la baza gitului si un baticut mic alb, pe cap.
  In adunare la noi , cind privesti expozitia de picioare ale tinerelor, te-nfiori, nestiind unde te afli? la inchinare? ori la vreun spectacol?
  te intrebi cit de duhovnicesti sunt cei care se ocupa de tineri?
  Familiile liberale ne desconsidera, sau ne acuza de falsa smerenie, sau legalism, dac ne imbracam cu rusine si sfiala.

  Un frate in virsta a spus: “daca vreau sa vad picioare ma uit la TV sau ma duc pe strada, nu vin la biserica.”
  I s-a raspuns:
  “Daca le spunem, nu mai vin la COR”.
  Este legalism dorinta de a place Stapinului?
  Este falsa smerenie daca duhul tau chiar, nu te mai lasa sa pui pe tine orice zdrente dubioase?
  Casa de Rugaciune s-a transformat in Casa de Moda?
  Este cineva vinovat de degradarea aceasta?
  Sunt pastorii vrednici de mustrare, ca s-a ajuns aici?
  O sora a avut deunazi un vis:
  in fata adunarii stateau trei statui:
  una a lui Buda, una a Domnului Isus,dar fara cap; si inca una mititica care simboliza o religie crestina, pare-se ortodoxa.
  Nu mai are liniste.
  Pastorul i-a spus ca acest vis va avea si talmacirea de la Cel care a dat visul.
  Ce credeti frate Paul despre acest lucru?
  Nu este tot un avertisment ca si cel al dumneavoastra care va tineti strict de Biblie, nu este vremea intoarcerii la o pocainta autentica?
  Citi mai doresc acest lucru?

  • Este falsa smerenie!!! Si ma intriga faptul ca toti evanghelistii, striga sus si tare si se bat cu pumnul in piept ca ei sunt mai credinciosi decat ortodocsii, catolicii sau alte religii. Nu generalizez, dar stiu familii, care sunt ostentativ de instabili in comportamentul familiar si in societate, dar pe facebook sau la biserica, sunt bunatatea intruchipata. Credinta, smerenia, educatia si bunul simt, nu tine de religie, ci de cum esti nascut si educat in cei 7 ani de acasa. Am vazut persoane de acest gen la o nunta in care toate apropiatele miresei, efectiv faceau parada modei, pe langa biserica. Atunci , cine e mai pacatos!? Cel ce minte, este fals si afiseaza oriunde poate, o masca de mare credincios, etc sau cel ce il are pe Dzeu in suflet, are buna cuviinta, este cat se poate de corect, dar nu se afiseaza si nu merge dupa un orar strict la biserica!?

 6. Sora care a avut visul este la 60de ani, serioasa ;
  pastorul a ramas un pic socat cind i s-a povestit;
  insa crede ca Dumnezeu este acela care va desvalui taina
  acestui vis.
  Cred ca e vorba de idolii bisericii (in primul rind hainele constituie un idol, deoarece exista, desi nu se recunoaste ,o preocupare intensa pentru aspectul vestimentar, inradacinindu-se obiceiul acesta in inimile micute, mai mult decit invatarea unor versete si poezii pe de rost);
  fetitele de la viraste fragede sunt imbracate la programul copiilor , ca la serbare , cu rochite stralucitoare, de culori socante, dindu-se o maare imnportanta imbracamintii, cu fel de fel de zorzoane colorate.
  Nu stiu dac ati vazut in America, fetite la 4-5-7-10 ani cu ciorapi negrii, costumase negre cu sclipici; apoi movul, ca si cind ar avea cel putin 20 de ani;
  mai sunt si de prost gust.
  Nu este acesta un idol pe care biserica nu este in stare sa-l dea afara?
  I se inchina credinciosii la fel ca lui Buda (zic eu).
  Mai ales ca sotia pastorului in virsta de 42 de ani se imbraca provocator, ca o adolescenta , cu hainele mulate pe forme si care ar trebui pusa la disciplina de chiar sotul ei, care marturiseste ca nu are ce sa-i faca.
  Apoi Domnul Isus fara cap….nici nu vreau sa ma gindesc mai profund…desi de multe ori absenta Duhului arata pe cine avem in fata ochilor, sta in fata mintii, inimii noastre Cineva, caruia i ne inchinam? sau sunt numai iluziile noastre?
  In timp ce Domnul Isus nu mai are loc in adunare?
  Sora fiind o persoana care il cauta pe Domnul, cred ca nu degeaba i s-a dat acest vis.
  Om vedea.
  Nu este Daniel ca sa ne talmaceasca visul. 😦
  Starea generala a biserricii este rea, nu mai e pocainta, smerenie, mila si dragoste.
  Sa se indure Domnul sa nu ne amagim singuri ca am face parte din copiii Lui.
  Nu mai spun ca o alata sora a visat ca a venit rapirea, fiind luati citiva de la balcon, partea de jos dormea.
  Ea a strigat “sculati-va , a venit Rapirea.
  Degeaba , toti dormeau mai departe.
  Dimineata s-a trezit ragusita din cauza ca a strigat cit a putut, straduindu-se sa -i trezeasca pe cei care dormeau.
  Credeti ca Domnul ne vorbeste si prin vise?
  Sigur ca nu intotdeauna.
  Timpul e inaintat, iar degradarea crestinismului s-a facut cu pasi repezi in ultimii ani.

  • Draga Eliza, daca biserica aceea e asa de apostata, precum o prezentati, de ce va asociati cu ea, de ce nu mergeti intr-una care sa simtiti ca va hraniti si cresteti. Aici nu aveti cum sa va hraniti Si cresteti din moment ce aveti toate aceste frustrari

 7. si amaraciuni cu ea si cu cel ce va pastoreste. E f gresit sa pozati ca mergeti acolo sa va inchinati, dar dincoace o ponegriti pe bloguri. Ori va asociati cu una care ii pe “gustul” d-voastra, ori va puneti pe post si rugaciune pentru actuala, si acolo vorbiti de ea, in odaita inaintea Domnului, nu in adunare si nu pe bloguri, ca altfel la fel de bine ati putea fi acuzata de mandrie si lipsa se sfiala si buna cuviinta, etc. Sper numa cand va rugati sa va focalizati rugaciunea si pe altceva, mult mai important, si veti vedea cum apoi si de aceste detalii se va ocupa Duhul Sfant.

 8. Sper sa alegeti a doua varianta, postul si rugaciunea. Doar atat. Veti fi surprinsa de ce pot face cele doua si nimic mai mult. Daca insa la astea adaugati si vociferarea acolo in biserica sau ponegrirea pe bloguri, atunci mai bine ar fi sa alegeti prima varianta 😀 Va va face mai bine d-voastra, si bisericii.

 9. Ca sa vedeti ce mai publica Highlander despre blogul d-voastra 🙂
  Highlander says:
  aprilie 15, 2011 la 1:33 am
  Ca bine si cu sare mai stii sa le zici frate Marius Nu am putut sa ma abtin sa nu rad cu pofta Sa dea Domnul sa fie precum zici, pe cale de disparitie fenomenul. Mai este si un alt soi (sper sa-l abordezi si pe acesta intr-un alt post), cel de tip fariseic, cei care biciuesc turma, in loc sa lucreze la transformarea ei prin dragoste, intelepciune si sacrificiu. Vorbesc de sus si cu duritate, ei preasfintii farisei in comparatie cu “vamesii” (e.g. ioan8 blog).

  • Draga Ice,

   Multumesc pentru instiintare. Intradevar aceasta este adevarata fata a lui High(low)lander. Este o persoana subersiva care incearca sa discrediteze pe cei ce promoveaza sfintenia practica. Eu mi-am dat seama de la inceput cu cine am de aface, dar i-am dat o sansa, si s-a dovedit cine este. Sunt ocupat acum, dar incurind o sa ii dau un raspuns pe masura.

   Pastor Paul Dan

 10. Highlander,
  nu am dat numele bisericii; nu sunt intr-un oras mare ca sa-mi “aleg dupa gust” biserica. In majoritatea bisericilor sunt mult oameni postmodernisti ca si tine; de aceea nu merg lucrurile;
  eu nu ma prefac ca ma inchin, nu am unde!
  apoi ca eu vorbesc de biserica unde ma inchin, dar tu ce faci cu fratele Paul?
  permitindu-ti sa-l discreditezi, desi nu-l cunosti?
  Cite fete poti avea, mai zici ca esti credincios conservativ, poate conservativ da; dar nu in credinta.
  Nu mai cobori atit de jos stacheta!
  Viata ta nu este in acord cu principiile crestine; cea mai de temut arma cu care loveste diavolul zidurile bisericii.

 11. Frate Paul, aveti cont facebook? pentru ca nu v-am gasit, asta la prima vedere…eu, personal as vrea sa aveti pentru ca puteti sa share cu ceilalti crestini ceea ce Domnul va pune pe inima! Zilnic..

 12. Articolul confirma si punctul meu de vedere,cu privire la nuntile evanghelicalilor.Sa privim biblic si sa evaluam critic ORICE este IN AFARA CUVINTULUI LUI D-ZEU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s