Conferintele Peniel si dezonorarea lui Dumnezeu

Mă gîndesc la judecăţile Tale de odinioară, Doamne, şi mă mîngîi. M’apucă o mînie aprinsă la vederea celor răi, cari părăsesc Legea Ta. (Psalm 119:52,53)

Am predicat la conferinta Peniel

In timp ce eram in misiune in Romania am predicat la Timisoara la o conferinta Peniel. Lucian Oniga, organizatorul conferintei, m-a invitat sa tin mesajul principal. Nu mi-a spus despre genul de muzica care urma sa se cinte acolo. Lucrul acesta s-a intimplat cindva in 2002 sau 2003. Conferinta a avut loc la Sala Sporturilor din Timisoara.

Mesajul pe care mi l-a dat Domnul a avut impact mai mult decit ma asteptam. In jur de 20 de tineri si tinere au venit pe scena, s-au aruncat in genunchi, si si-au plins pacatele inaintea Domnului. Personal am fost coplesit de lucrarea Duhului Sfant.

Muzica rock de la Peniel a distrus lucrarea Duhului Sfant

Dupa ce tinerii s-au sculat de jos, cu fata rosie de plins, prezentatorul a spus ca trebuie sa concluzionam cu bucurie momentul acela. Tinerii au mers inapoi pe banci, iar formatia rock a inceput sa cinte dezlantuit o muzica de discoteca irezistibila. Incet, acea atmosfera de reverenta si de prezenta lui Dumnezeu a disparut, si majoritatea tinerilor au inceput sa sa miste putin in ritm de dans, sau sa se manifeste lumesc. Am ramas stupefiat de ce s-a intimplat.

Am refuzat o alta invitatie de a predica la conferinta Peniel

In acelas an, sau mai tirziu, Lucian Oniga m-a intilnit in fata scolii generale 150 din Bucuresti unde noi lucram la plantarea unei biserici. El mi-a spus ca ma invita din nou sa vorbesc la conferinta Peniel. I-am explicat ca muzica rock, chiar crestina, nu are ce cauta in mediu evanghelic. El si-a sustinut mai departe punctul de vedere ca trebuie sa foloseasca astfel de mijloace. Am refuzat sa dau curs invitatiei lui Lucian Oniga.

Intilnirea cu Dumnezeu la Peniel trebuie sa te umple de frica
Iacov a plecat de acolo schiop pe viata
Liderii organizatiei Peniel ar trebuii sa se cutremure de ce au facut

Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s’a luptat cu el pînă în revărsatul zorilor. Văzînd că nu -l poate birui, omul acesta l -a lovit la încheietura coapsei, aşa că i s’a scrîntit încheietura coapsei lui Iacov, pe cînd se lupta cu el. (Geneza 32:24,25)

Daca ne uitam la text, vedem doua lucruri de baza. Primul, intilnirea la Peniel este intre Iacov singur si Dumnezeu. Peniel nu este pentru multimi. Este foarte personal. Al doilea lucru este gravitatea momentului. Iacov pleaca de acolo schimbat, dar schiopatind. Peniel este un loc al schimbarii spirituale, al disciplinei divine severe, si in final al binecuvintarii. Lucian Oniga si asociatii lui ar trebuii sa se cutremure, deoarece au angajat Peniel intru-n context lumesc.  

Conferintele Peniel promoveaza lucruri
ce au ruinat crestinismul American si vest European

Tragedia liderilor evanghelici tineri din Romania este ca nu cunosc istoria muzicii rock si efectele genului “Christian rock” pe perioada lunga in America si in Europa. Ei in mod naiv inghit orice vine din vest ca fiind superior crestinismului evanghelic Romanesc. Problema mai mare este ca atunci cind le dovedesti ca sunt gresiti, incearca sa te instruiasca pe tine, care ai in spate cel putin doua decade de viata in America, cit si o cunoastere in detaliu a fenomenului rock si Christian rock, cit si a miscarii evanghelice din America. Aduc in atentia cititorilor din nou, o prezentare de pe acest blog, care a fost putin inteleasa. Este nevoie de atentie pentru intelegerea fenomenului istoric care a dus la declinul evanghelicilor Americani: Crestinismul Sub Asediul Neopaganismului.

Problemele de la conferinta Peniel Oradea 2011

Promo-ul conferintei Peniel de la Oradea este complet lumesc si foloseste o muzica draceasca. Vedeti.

Muzica pentru promo a conferintei Peniel Oradea 2011, este luata de la formatia Christian rock Skillet. Compozitia se numeste Hero. Veti vedea cum solista de la Skillet este imbracata indecent  si pe o bretea are semnul fulgerului, care este un simbol al caderii lui Satan. Intregul recital a lui Skillet este o scena de iad.

Cititi aici mai multe lucruri interesante in legatura cu simbolurile muzicii rock: muzica rock si simbolurile ei . Iata in ce s-au bagat liderii de la Peniel, si in special Lucian Oniga.

Un lucru la fel de grav este tangoul erotic stil argentinian in fata miilor de tineri. Iata unde duce problemele initiale nerezolvate ale organizatiei Peniel. Nu este la intimplare ca au sters toate comentarile la acest video, si pe urma au blocat orice alte interventii.

Tangoul nu este singurul incident de senzualitate de la Peniel Oradea 2011. In clipul urmator, dansatoarea isi arata picioarele ca la cabaret.

Si ca totul sa se termine pe aceasi nota, toata lumea cinta, ride si danseaza la Peniel Oradea 2011. Uitati-va in special la minutul 2:45-3:00

 

Peniel trebuie desfintat, iar Lucian Oniga cit si ceilalti organizatori
trebuie sa se retraga pentru un timp de pocainta mai indelungat

Organizatia Peniel a pornit prost de la inceput, amestecind sarbatoarea cu neleguirea. Lucrurile acestea au mers crescind si s-au cronicizat peste ani. Ele nu se mai pot indrepta. Desigur ca Lucian Oniga si ceilalti lideri vor da tot felul de asigurari, dar ei sunt descalificati inaintea Domnului. Ei sunt infestati cu virusul culturii pop si muzicii rock. Imi pare rau ca trebuie sa spun, dar au nevoie sa stea pe banca si sa se indeletniceasca cu citirea Cuvintului si ascultarea de imnuri clasice evanghelice ca mintea sa le fie curatita de maladia “Christian rock”.

Liderii evanghelici Romani pot sa isi organizeze conferintele lor de tineret
fara influente tip Peniel  

Liderii evanghelici Romani au suficienta intelepciune si resurse ca sa organizeze conferinte de tineret fara manifestari lumesti de felul descris in articol. Tinerii migreaza spre asemenea fenomene tip Peniel deoarece lipseste suficienta viziune in cadrul denominatilor evanghelice. Totusi, cu rugaciune si intelepciune de la Duhul Sfant, vor exista solutii pentru tineretul evanghelic Roman.

 Pastor Paul Dan

113 thoughts on “Conferintele Peniel si dezonorarea lui Dumnezeu

 1. Amin, frate Dan Paul. Am deschis emailul înainte de culcare şi, fiind târziu, ca să n-o trezesc pe soţia, nu am dar sonorul, dar înseşi imaginile video mi-au fost de ajuns, Mulţumesc pentru lucrarea vitală pe care o face Duhul Sfânt prin dvs.
  Cu multă dragoste, în Domnul Isus Cristos,
  Doru Motz

 2. Tangoul are – probabil – cea mai rau-famata origine: s-a “nascut” in bordelurile din Buenos Aires cu scopul de a dezinhiba “clientii” timizi.
  La festivalul Peniel putem vorbi de lucrarea Duhului Lasciv, nu de Lucrarea Duhului Sfant. Pentru unii Peniel nu mai este locul luptei si binecuvantarii, este locul dansului si blestemului …

 3. Pingback: Conferințele Peniel și dezonorarea lui Dumnezeu | paşi spre lumină

 4. Domnule Paul Dan , ar trebui sa va maturizati inainte sa va exprimati opiniile personale si inguste despre manifestarea muzicii in zilele noastre si nu numai . Fiecare generatie se exprima in mod diferit . Daca incercam sa impunem generatiei noastre stilul generatiei trecute o vom pierde. Si daca dumneavoastra aveti convingerile acestea, si e dreptul dumneavoastra, ar trebui sa le tineti pentru dumneavoastra sau pentru generatia care oricum va pierii in cativa ani . Deci pentru cine slujiti? Pentru cei vii sau pentru cei morti? Pentru viitor sau pentru trecut? Sau nu aveti curajul sa infruntati realitatea? Ce ne deosebeste pe noi ca si fii de Dumnezeu fata de ceilalti ? Muzica , manifestarile carismatice sau puterea pe care ne-a dat-o El sa traim in mijlocul acestei lumi fara a ne afecta in mod negativ si fara a ne lega noi insine , aratand celorlalti ca de fapt noi suntem ingusti si lipsiti de orice putere , vointa si intelepciune?Aceasta este lucrarea Duhul Sfant in noi PUTEREA ! E trist cand unii asa numiti crestini nu stiu altceva decat sa puna reguli si limite in dorinta de a controla masele.Hai sa aratam lumii ca suntem niste oameni liberi si libertatea aceasta vine de la Dumnezeul nostru !

  • Draga Ema, maturizarea aia pe care o propui ar trebui s-o experimentezi tu intai. Maturizarea spirituala, care nu are neaparat de-a face cu cea biologica. Ceea ce propui tu nu e maturizare si nici conflict de generatii, moda, etc. NU EXISTA conflict intre generatii. Dumnezeu si Cuvantul Lui nu sunt o moda sau la moda. Exista SINCRETISM. Asa se numeste. SINCRETISM. Atunci cand ai o rana plina de puroi ce faci? Pui medicament si pansamente curate peste ea? NU! Inainte o curatesti si apoi o tratezi. Dai la o parte TOT puroiul si apoi pui medicament si pansament curat. Altfel nu se va vindeca niciodata, ci dimpotriva, va coace tot mai mult si se va extinde si poti chiar sa-ti pierzi membrul afectat sau doar o bucata de carne macinata de coptura. Gandeste-te o clipa… sau mai multe daca ai nevoie. Si daca tot nu esti de acord poti sa ma contrazici.

   • Draga Ema, esti complet orbita si folosesti o veche tehnica: atacul e cea mai buna aparare. Vezi totul pe dos. Metafora mea cu rana cu puroi nu se referea la Peniel, ci la participantii necredinciosi. Ei sunt rana si puroiul e pacatul din viata lor. Acum, cum vor fi curatate ranile intr-un mediu la fel de bolnav dar care are impresia ca e sanatos? Acum intelegi ce am vrut sa spun cu sincretismul? Nu poti sa pui Cuvantul lui Dumnezeu si sfintenie peste pacatul din viata ta, si apoi sa pretinzi ca esti nascut din nou si matur spiritual. Te minti singur. Trebuie sa elimini TOT ce este lumesc si pacatos (puroiul) si apoi sa umpli cu traire sfanta, evlavie, Cuvantul lui Dumnezeu, etc. Data viitoare citeste de mai multe ori inainte sa te expui. E surprinzator ce-ti poate descoperi a treia sau a patra lectura a unui text.

  • ema, referitor la mesajul…

   Toti avem nevoie de nasterea din nou ! Eu am primit-o deja si traiesc liber , nu mai sunt rob

   poate nu ai auzit de puii de naparca …

   • ema,
    Esti in mare confuzie. Spui ca toti avem nevoie de nastere din nou, dar ca tu ai primit-o. Care din cele doua este adevarata? Asa cum ti-am spus, ai nevoie de nasterea din nou.

  • Ema,

   Se vede cit de “credincioasa” esti dupa cit de obraznica poti sa fi. Te citez: “ar trebui sa le tineti pentru dumneavoastra sau pentru generatia care oricum va pierii in cativa ani . Deci pentru cine slujiti? Pentru cei vii sau pentru cei morti? Pentru viitor sau pentru trecut?”

   Vrei sa zici ca toti cei de la vreo 35-40 de ani in sus, sau cei care nu mai sunt parte din categoria “tineret” sunt deja “cei morit”? Vorbesti ca o liberala din aia care agreaza cu eutanasia.

   Si dece nu arati tu lumii “libertatea ta in Domnul” prin a avea curajul sa fi diferita de lume prin ce muzica asculti, cum te imbraci, cum te comporti, si cum vorbesti? Nu asta este adevarata libertate- adica sa nu fi condusa de fiecare val al lumii?

   p.s. si eu fac parte din categoria de “tineret” ca si tine.

  • Blandut zis,
   dar oricat de politicos si rabdatorr s-ar explica, cuvantul utopie
   -care exprima stradania ta generoasa-
   este si va ramane (la fel ca si convingerile personale cu pretentie de ..absolut, ale unor ..vizionari)
   din nefericire,
   implacabil

  • Slujim celor vii ca sa nu ramina morti!
   E trist sa calcam in picioare harul si jertfa Domnului Isus, chemind oamenii la lipsa de evlavie, pocainta;
   indemindu-i sa se bucure la placerile de o clipa ale pacatului;
   ba numind raul bine.
   Duhul Sfint nu se exprima diferit pe generatii, asta o crezi tu EMA.

  • cert este ca daca ar veni o persoana din lume la o conferinta din asta de la peniel si ar vede ca e muzica rock si dansuri din astea de cabaret tangouri ar zice ca suntem la fel ca ei si ca ce rost ar mai avea sa se pocaiasca dai omului adevarul adevarat nu nui da lucruri ca sal agati doar ca tu ca om nul poti mintui DOAR DUMNEZEU ARE PUTEREA (ma numesc florin si am 24 ani cea ce vreau sa spun ca daca as veni la o conferinta din asta eu as pleca mai rau decit am venit daca vrei sami raspunzi ai mesul meu florin_ursachi@yahoo.com DOMNUL SA VA LUMINEZE )

   • Florin, Domnul sa-ti binecuvinteze tineretea, ajuta-i si pe altii;
    pe tine te vor crede mai degraba tinerii.
    Cauta Adevarul in continuare, si ajutorul fratilor seriosi, autentici.
    Mult har sa ai!

 5. Ma uit si nu-mi cred ochilor. Ce urmeaza? Un dans la bara insotit de striptease? Ce au in comun un tango (dans), cu o demonstratie de arte martiale si Carmen de Bizet (tot dans)? Ca sa nu mai intreb ce au toate astea in comun cu Dumnezeu si cu inchinarea sfanta inaintea lui Dumnezeu? Ii vine cuiva sa cada in genunchi in adorare, inchinare si pocainta cautand fata lui Dumnezeu dupa ce isi trepideaza trupul, gandurile si simturile pe astfel de ritmuri care in majoritate au radacini oscure (oscure la propriu intrucat tangoul ca muzica este rezultatul fuziunii intre culturile africane si cele native sud-americane, iar tangoul ca dans este rezultatul lasciv al jocului seductiei intre prostituata si pestele ei, etc, ca sa nu ma refer la artele martiale care nu au nic in clin nici in maneca cu Dumnezeu sau orice reprezinta in sens extins cultura crestina, iar Carmen de Bizet… o poveste de amor, comica sa zicem, intre niste tiganci si niste soldati). Manifestarile pagane Peniel trebuie sa inceteze! Nu fac decat sa duca in cadere libera spre iad pe tinerii nemantuiti, si chiar mai grav, pe cei mantuiti dar imaturi spiritual. Doamne ai mila de ei… si de noi! Sunt complet indignata de ceea ce am vazut.

  • Swan,
   Multumesc pentru completari documentate. Nu stiu de ce (ba stiu) contestatarii vin mereu cu lectia nefacuta. Un pagan care n-are de aface cu situatia aceasta ar fi mai repede convins de argumentele prezentate decit un apostat intre pocaiti.

   Paul Dan

 6. De ce nu postati toate comentariile care au fost adaugate ? Doar cine este de acord cu punctul de vedere al dvoastra este permis si ceilalti nu ? Inca o data este mai usor sa iti declari o pozitie prin judecarea altora dar fara a veni si raspunde direct argumentelor.

 7. Cum să se retragă liderii de la Peniel?
  Păi tocmai, audienţa la public, stă la baza bunăstării lor. Ei din asta trăiesc, frate, în Babilon; nu să cânte cântările Domnului pe un pământ străin ci să vâre cântările babilonului în locurile de închinare!
  Bani să iasă, că sfinţenia poate să mai aştepte!

 8. Iata ce nu se va auzi niciodata la conferintele Peniel (in lipsa unei pocainte autentice sau daca se va auzi, va fi numai in situatii cu totul accidentale si ne-repetitive, cum s-a intamplat cu fr. Paul Dan) – scuze pentru nestiutorii de engleza, e greu de tradus un astfel de text fara sa ii furi din autenticitatea mesajului autorului:

  “Let me speak a little to a poor sinner who understands what the meaning of sin is, and who understands something of the dreadful evil of it: I would ask you, oh, poor sinner, what do you see? The answer will be, “What do I see? Oh, I see the angry countenance of an infinite God against me, whose eyes are a flaming fire looking with indignation upon me! I see a black dismal cloud of the displeasure of the Almighty hanging over me! I see the most hideous and dreadful sentence of wrath ready to fall upon me! I see woe, misery, and destruction pursuing me! I see blackness of darkness and desolation even surrounding me! I both see and feel the woeful accusations of a guilty conscience within me, condemning me, continually grating upon my soul and terrifying me with dreadful visions of eternal miseries to betide me! I see the chain of black guilt and horror of my soul, that I carry with me wherever I go! I see the bottomless gulf of eternal horror and despair with the mouth of it wide open to swallow me up!”” (Jeremiah Burroughs, Gospel Remission, 1668).

  Cand vom vedea predicatori la Peniel predicand astfel incat audienta sa fie strapunsa in inima de vina pacatelor, cand vom vedea tineri si tinere strigand in umilinta, in sac si cenusa, pentru iertare fata de traiul indecent, fata de batjocorirea harului lui Dumnezeu, atunci poate ca Peniel va deveni ceea ce pretinde ca vrea sa fie.

 9. Pingback: Pastorii penticostali iau atitudine față de conferința „Peniel” « Penticostalismul AZI

 10. Stimate fr.Dan,ce sa mai spun despre articol?este exact desfasurat dupa cum si eu cunosc cu privire la muzica rock.Exact,crestinii din Rominia au luat cu repeziciune tot ce este rau in vest.Nu au pus sub cercetare…nu cunosc ce se ascunde dupa acest stil de muzica…Nu sint documentati…si ce este mai rau nici nu se lasa documentati de catre fratii care o cunosc. Muzica aceasta este o erezie distrugatoare a tot ce mai poate fii sfint in adunari.Exemplu clar la Timisoara.asfel de ex.am trait si eu la Timisoara(acolo am fost acasa ,odata) in adunarea baptista.Inima imi plingea de durere…Ma bucur de lucrarea Duhului Sfint acolo la Timisoaraa,fie ca D-nul sa-i intareasca pe cei intorsi la El,sa nu alunece iar acolo de unde au plecat.sa le dea in cale frati si surori adevarati care sa ii indrume pe calea ingusta.D-nul sa va binecuvinteze.Mariechen.

  • Ati pus punctul pe “i”. O parte din tineri refuza dovezi documentate si vor sa le aceptam falsa pocainta. Domnul sa va intareasca in luarea de pozitie pentru adevar!

   Paul Dan

   • Multumesc fr.Dan pentru incurajare,”parola mea este si ramine”….PRIVESC BIBLIC SI EVALUEZ CRITIC ORICE ESTE IN AFARA CUVINTULUI LUI D-ZEU.Binecuvintare.M.M.

 11. Pingback: Pastorii penticostali iau atitudine față de conferința „Peniel”! « Penticostalismul AZI

 12. Personal sunt impotriva conferintelor, Am gasit scris de SU- ferinta si nu de
  CON-ferinta.
  Pe cei care a vrut Domnul sa-i apropie mai tare de El , Domnul I-a trecut prin scoala suferintei, (inchisoare , batai boli, si chiar moarte) . Deci metoda nu s-a
  scimbat.
  Conferinta , nu e decit o metoda invatata de la comunisti.
  De fapt , comitet , sedinta de comitet, adunare generala , presedinte, si alte denumiri si functii sunt luate tot de la comunisti.

 13. Dcaa Penielul”acesta ” nu va fi desfiintat, ii va desfiinta Dumnezeu cel atotputernic pe cei care batjocoresc lucrarea lui Dumnezeu cel Viu pe pamint.
  Nu le este rusine?
  Nu le este frica?
  De ce nu se duc cu cei din lume, lasindu-i pe tinerii sinceri sa fie linistiti.
  Nu mi-am inchipuit niciodat asa ceva.
  Dracul este acolo pe prim plan.
  Nu mai spun Domnul sa-i mustre, va avea El grija.
  Ce ritmuri diabolice, brrr!
  Frate Paul, Domnul sa va binecuvinteze, ca va asumati riscul de a arata adevarul si consecintele .inevitabile ale acestui risc.
  La BPBrasov, tineii au fost gasiti la subsolul bisericii dansind; dar acolo pastorul este un om a lui Dumnezeu; acestia s-au desprins apoi de biserica mama; cred ca is cev acarismatici acum; la ei a fost Iosif Ton in vizita,.
  Vai de noi, ce facem?

   • Tot ce nu ne place desfiintam! Dumnezeu cum a facut?
    Doua exemple biblice vreau să dau:
    1. Cand Dumnezeu nu a mai suportat starea de desfranare a lumii a spalat lumea cu apele potopului…
    2. Cand Dumnezeu a vrut sa fim cu el in cer… a trimis pe Fiul sa ne spele in Sangele Lui prin jertfa de pe cruce.

    La final vreau sa va amintesc versetele din Corinteni cu privire la lucrarea fiecaruia si trecerea ei prin foc… Nu pun referinta aici pentru ca e mai de folos sa stim sa cautam.
    Eu nu m-as ruga sa fie desfiintat Peniel-ul ci ca aceasta intrunire sa fie dupa VOIA LUI!
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • Ce ne facem ? Care este scopul crestinului pe pamant ? Sa judece si sa isi consume energia ptr asa numita indreptare a unor tineri care se manifesta diferit de cei conservatori. Cine suntem noi sa judecam ? Haideti sa facem ceva ptr imparatia lui Dumnezeu si sa transmitem mesajul de pocainta ( schimbarea a mintii) si trairea unei noi vieti, nu religie conservatoare.

   Modul de inchinare care este in prezent in toate bisericile conservatoare a fost la un moment dat diferit si pe valul anilor ‘ 40 – 50, fata de anii 1800. Ce facem atunci ne intoarcem la care perioada ? Sau traim in zilele noastre cand ne manifestam , ne imbracam , folosim internet si alte unelte care acum sunt o realitate si ne inconjoara.

   Orice lucru poate fi folosit si ptr rau dar si ptr bine. Dumnezeu ne da intelepciunea sa stim sa alegem. Nu suntem ca niste oi sa respectam regula turmei ci luam decizii zilnic pe baza Bibliei.

   Ma ingrozesc cand citesc ce gandire avetzi .

   • Marius ingrozeste-te mai degraba de gindirea ta,
    care nu se bazeaza pe Cuvint.
    In vremurile din urma vor veni multi batjocoritori;
    teme-te sa nu fii din rindul lor;
    mergi inapoi la cararile vechi, la Lege si la marturie.
    In loc sa te temi; in loc sa stai pe ginduri sa nu alergi asa grabit la orice manifestare far de Dumnezeu; tu gasesti de bun ceea ce diavolul da fara imprumut , ci pe veci.
    Scopul crestinului pe pamint nu este sa judece, nu? ci sa ia totul de-a gata asa cum le-a pregatit diavolul.
    Scopul crestinului pe pamint este sa largeasca Imparatia, nu Iadul.
    Deci: fii foarte atent; eu te indemn in NUmele Domnului Isus, pune-te pe genunchi si te roga Domnului sa-ti dea Lumina si
    intelepciune.
    In curind vine Domnul ca sa-i ia pe ai Sai cu Sine in slava;
    ar fi pacat sa ti ocupi viata cu lucruri pamintesti, care vor trece ca si o clipa, dar va ramine Vesnicia cu locul pe acre ti l-ai ales singur.
    Alege -L pe Domnul, numai El te poate face diferit fata de lume.
    Adu-ti aminte ca Domnul a murit ca sa ne salveze de la Iazul de
    foc

 14. Dacă pe vremea comunistilor oamenii au făcut inchisoare si pentru că NU s-au lăsat corupti în promiscuitatea culturală, în zilele de azi Creștinii tineri tînjesc după culturalizarea în masă , după intergarea culturii seculare in rîndul bisericilor si dacă se poate, renunțarea la orice tip de disciplină bisericească.

  • Sora Liliana,

   Avem de aface cu fenomenul de apostazie unde asa cum corect observati, tinerii, si nu numai ei, doresc cultura in biserica si nu Cuvint. Acesta este fenomenul emergent. Am scris pe blog despre aceasta.

   Paul Dan

 15. Cum ne trezim noi destepti sa criticam lucrarea altora. Faceti voi alta mai buna. Organizati voi astia desteptii de nu stiti scrie bine romaneste o conferinta care sa adune atatia cati la Peniel. In rest vorbiti si voi sa va aflati in treaba. Desfintati ce ati infiintat voi. Daca sunteti asa sfinti care sunt realizarile voastre? Vorbele?

  • Ai citit cu atentie articolul postat? La predica care mi-a dat-o Domnul la Paniel Timisoara, au venit tineri si au ingenuchiat si au plins inaintea Domnului. Prin harul Lui am autoritate in predicare cit si rezultate in lucrare. Sa stii ca nu ma impresionezi prin ce ai scris. Ori esti un crestin carnal or ai nevoie sa te nasti din nou!

   Pastor Paul Dan

   • Cel mai penibil raspuns de pe acest blog pina acum….Trist frate Dan…Wow trebuie sa ne minunam ca au venit tinerii si au ingenunchiat…la predica dumneavoasttra…(acesta se pare ca este puncutl cheie pe care vreti sa il scoateti in evidenta)…pacat…ce alte realizari aveti?

    • Sabin,
     Daca ai citit cu atentie articolul am spus ca am fost surprins cum Duhul Sfant a lucrat dincolo de ce m-am asteptat eu. Deci gloria este a Domnului. Tu, ca si Adorian batjocoritorul de pe blogul lui Petre Lascau credeti ca puteti ironiza lucrarea lui Dumnezeu. Nu te temi tu de Dumnezeu? Tu poti intra sub incidenta versetelor de la Evrei 10:29-31.
     Cu cît mai aspră pedeapsă credeţi că va lua cel ce va călca în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pîngări sîngele legămîntului, cu care a fost sfinţit, şi va batjocori pe Duhul harului? Căci ştim cine este Cel ce a zis: ,,A Mea este răzbunarea, Eu voi răsplăti!“ Şi în altă parte: ,,Domnul va judeca pe poporul Său.“Grozav lucru este să cazi în mînile Dumnezeului celui viu!
     As fi putut sa iti raspund cu aceasi moneda, dar te dau pe mana Domnului.

     Paul Dan

  • SD- scopul este sa aduni oameni cat mai multi, dupa care sa ii scoti de acolo mai rai decat erau inainte?

   Pentru tine si cei care clamati ca “ce usor e sa critici o lucrare pentru tineret relevanta etc etc”, si care spuneti ca sceneta respectiva era o “ecranizare a pildei fiului risipitor” as avea urmatoarea intrebare: dar daca ati vrea sa reproduceti cat mai fidel, de ce nu prezentati pe viu cum fiul a risipit averea tatalui cu femeile desfranate? de ce nu transformati scena intr-un bordel, ca asa poate sa sunteti mai “relevanti cultural”?

   si as mai avea o intrebare: de ce pentru sceneta au angajat niste nepocaiti? aaa, nu cumva stiau deja daca cereau unor pocaiti si pocaite o astfel de reprezentatie, aceia nu s-ar fi pretat la asa ceva?

   si ce va veti face cand veti dori sa ecranizati intamplarea cu femeia prinsa in curvie? dati scena pe fata?

   si unde gasesti tu in Scriptura ca lucrarea Bisericii se face pe categorii de varsta? ca eu m-am caznit sa gasesc o justificare a separarii lucrarilor in Biserica pe criterii de varsta, si n-am reusit sa gasesc nici macar un verset. Nici macar unul. Dupa opinia mea, grupele de tineret, lucrarile de tineret etc nu fac altceva decat sa rupa bisericile, sa mareasca distanta si sa amplifice conflictele dintre generatii in cadrul bisericilor. Dar nu vrea nimeni sa desfiinteze asa ceva, pentru ca lucrarile de tineret sunt o industrie in sine; daca n-ar fi taberele de tineret, n-ar fi nici pensiunile crestine, daca n-ar fi lideri de tineret, n-ar fi nici facultati sau colegii care sa produca lideri de tineret….si uite asa ajungem iarasi la bani, cum bine a remarcat cineva mai sus….

 16. Am ramas stupefiata de ceea ce am vazut ca se petrece la aceste conferinte “Peniel”. Destrabalare in toata puterea cuvintului. Unde a-ti vazut asa ceva in bisericile ortodoxe, catolice etc. Este acesta modul de a ne prezenta in fata unui Dumnezeu Sfint, Sfint, Sfint, de trei ori Sfint ? ? ?. RUSINE sa le fie la toti cei care fac sa fie vorbit de rau numele de crestin (pocait). Ar trebui sa se pocaiasca in sac si cenusa pentru toate deserviciile pe care le-au adus crestinilor adevarati prin aceste manifestari dracesti, si sa ceara intelepciune de la Dumnezeu ( care da cu mina larga ) ,pentru ca sa stie sa vina inaintea Lui cu frica si cu temere, in reverenta si umilinta, asa cum se cuvine sa te prezinti in fata DOMNULUI DOMNILOR SI IMPARATUL IMPARATILOR !!!!
  Doamne, te rugam, ai mila de noi ! Amin

  • Sora Mary,

   Ati atins un punct foarte important. O sa vorbesc despre aceste lucruri intr-o postare viitoare. Intradevar bisericile istorice nu isi permit asemenea blasfemii.

   Paul Dan

 17. Îmi este rusine sa citesc cum asa spus “copii a lui Dumnezeu” vorbesc de rau pe alți copii ai lui Dumnezei. Cred ca suntem unici in lume, noi Romanii, sa ne dam in cap unii altora si dacă se poate sa facem tot posibil sa rupem relații in loc sa ne rugam unii pentru alții si sa ne unim. Lăsați ca deavulu sa dezbine cit poate. Veți răspunde pentru asta intr-o zi. Si pentru toți care ati spus “am auzit” si nu ati fost prezent sa vedeți cu ochii, sa va fie rusine pentru comentarii. Dumnezeu sa va ierte!

  • MJ, la toti ,pentru comentarii sau ai treaba numai cu fr.pastor Dan? Inainte de a sari calul cu asemenea vorbe, care numai crestinesti nu sunt, eu zic sa te uiti la imaginile care ne fac de ris pe toti penticostali, ca sa nu mai spun alte istorioare cu surorelele noastre si cu bagabonteala cre se petrece prin acele locuri. Fii linistit.Tu nu cunosti amanunte. O dai asa la gramada cu dragostea si iertarea, este bine, dar, lasati neintrebati,lasati de capul lor crezind ca fac bine, te gindesti unde v-a ajunge biserica daca din aplaudaci dansului curvei vor fi conducatorii? De ce te iei de frati, cind subiectul este pacatul? Fratii mei sunt toti sfinti.Pacatul nu are ce cauta in viata mea si in ochii mei.Eu cred ca se judeca faptele murdare aratate tinerilor, ca doar nu dansa Oniga sau fr pastor Dan, Ionescu, Lascau sau…eu.Si nici tu.Fii binecuvintat cu intelepciune de sus.

  • Mesajul meu anterior era adresat Emei
   Totusi, MJ, un limbaj prea aspru nu schimba optiuni, doar aduce deservicii ideii de fond- chirurgicale 😀

   Am gasit pe YouTube: Skillet -Hero (Lyrics), incarcat de Aragorn Pk10
   Singurul lucru pt.care eram putin in dubiu era ..sa nu se fi strecurat cumva vreo ambiguitate in privinta NATURII acestui Erou; acum nu mai am dubii

   Si nu. nu e vorba de sincretism, ci de ..”gustibus” 🙂

 18. @ioan8 – Va stiu de pe vremea cand erati in Romania, eram un liceean care va asculta incantat predicile la radio sau pe unde mai apucam, aveam un coleg de liceu membru in biserica dvs si il consideram un norocos. Imi permit sa va deranjez cu cateva intrebari, ca sa imi pot clarifica cat pot de mult contextul pe care il creati prin postul acesta.
  Cati dintre cei pe care ii lasati sa isi dea cu parerea ca raspuns au fost vreodata la o conferinta Peniel? Intreb asta pentru ca e iresponsabil sa vorbesti despre ceva ce nu cunosti si astfel de pareri ar trebui sa nu fie bagate in seama.
  Cat de “in context” este judecata scena dansului? In contextul intregii conferinte Peniel, in contextul miscarii tinerilor evanghelici din Romania (despre care, imi permit sa spun, pastorii romani din State nu mai au niciun habar de cand au plecat din RO)?
  Cat de multa politica este implicata in ofensiva anti-peniel? (Este clar pentru orice om cu capul pe umeri ca postul dvs si al lui Cristian Ionescu nu au venit intamplator in perioada imediat premergatoare taberelor peniel din State)
  Care este de fapt nemultumirea de la baza acestei actiuni? Ma indoiesc ca “dragostea pentru sufletele tinere” avand in vedere ca nu este o tema comuna blogurilor evanghelice romanesti.
  Cu respect,
  Gabi Macovei

   • Fr pastor Dan, pling pentru un singur lucru: daca facem cum se cuvine partea mea si a dvs, (valabil si pentru altii) noi vom fi chemati domni si imparati si asa vom avea in inimile noastre si in vietile noastre pe Isus, mintuitorul nostru ca DOMN AL DOMNILOR SI IMPARAT AL IMPARATILOR, nu credti? Tocmai pentru ca m-a chemat partas la slava LUI si sa fiu chemat domn si imparat, in urma cu putin timp, la o virsta destul de …bogata””, am facut legamint cu Domnul in apa botezului, prin mila si indurarea Lui, slavit sa fie EL. Poate va ingadui o zi in care sa ne si cunoastem, pina atunci eu va citesc cu multa bucurie materialele si ca un crestin , spun AMIN la foarte multe din concluziile ce le puneti cu autoritatea unsului Domnului.Dumnezeu sa va intareasca si sa va poarte in carul LUI de biruinta.

  • Ce “context” Gabi? Nu conteaza daca dansul a fost facut intr-o sceneta sau nu. Crezi ca Dumnezeu a fost onorat de asmenea lucru in programul de evanghelizare/worship la Peniel- DACA a fost prezent la conferinta Peniel?!?
   Si ai vazut tu undeva in Biblie sau Noul Testament unde apostolii si credinciosii faceau evanghelizare prin scenete? Ce sa mai zicem de dans! Nu este Cuvintul Domnului de ajuns sa miste inimile oamenilor?

 19. Pingback: Peniel sau Penibil? | Ambasadorul

 20. Veti fi surprins 🙂 dar sunt cu totul de acord cu dumneavoastra de aceasta data. E socant ce se incurajeaza acolo. Socant.

  • Draga Highlander,
   Te-ai reabilitat pentru acum. Peniel face aceste lucruri pentru ca in multe biserici sunt diferite versiuni mai slabe a lui Peniel Oradea 2011. Acum ma intelegi de ce discut asa de aspru stare din unele biserici.

   Paul Dan

 21. rusineeeeeeeeeeee. peniel. mai ales celor din conducere. rusineeeee.voi sunteti cei care faceti de ras crestinismul.

 22. Draga Gabi Macovei, eu cred ca tu esti un tinar care te-ai alaturat colegului tau de liceu, mai tirziu ,dar,ai facut-o. In acest context eu cred ca tu cunosti scrierile biblice. In aceste conditii, daca ,le cunosti, crezi ca mai este important cum se cheama pacatosul, sau cine este cel prin care vine pricina de poticnire? Dureros este si pentru unul si pentru altul, dar, mie mi se pare chiar foarte trist ca in 2011,luna iunie sa mai existe cineva care sa scuze pacatul in forma acuzatoare la adresa unor crestini care nu fac altceva decit sa-i spuna pe nume acestui pacat. Si mai este ceva, sa ma ierti pentru indrazneala, dar , tu areti o linguseala nespus de vadita in primele cuvinte, ca apoi, viclean sa acuzi.Este nedem pentru un crestin un asemenea comportament.Nu are nimeni nici o treaba, o faci in dreptul tau, dar, il dezonorez pe cel care a urit cel mai mult farisei. Si aceste intrebari vin impotriva unui crestin care a mai gasit resurse si putere sa strige si sa cheme la o credinta curata si nu imitatii, nu teatru, nu pantomima, nu de pe buze si cu inia in alta parte.Apropo, nu stiu alti pastori cum procedeaza, dar din adunarea mea, in fiecare an pleaca 40-50 de tineri in frunte cu pastorul si misioneaza cam o luna in zonele cele mai sarace si chiar si spiritual, nu vreu sa pomen esc de cheltuieli, mi s-ar parea nedemn sa spun numai cu cit il onoram pe CEL ce ne-a dat TOTUL, dar, cei atinsi marturisesc din plin lucrarea…si e facuta de catre cei din diaspora, tot romani si ei. Fireaa ta si-a facut datoria si de aaceasta data. Fiti sfinti caci si eu sunt sfint, ne spunea Dumnezeu, cit de sfinti? cit il lasa puterea, intelepciuneaa, lacomia de scaune, imagine ,pe fiecare.Si ca sa fiu si eu roman pina la capat, te intreb, comparat cu cei doi pastori, care numara ceva ani de experiente cu Dumnezeu, tu? Iar in incheiere opinia mea: sa le fie rusine daca au gasit de cuviinta sa imagineze sfintele scripturi cu trupe de pagini, indiferent despre ce curve ar fi vorba. Sfintenia sa fie podoaba casei tale.De aici trebuie pornit cu tineretul, de pe temelie.Si mare grija ce zidesti, paie,fin…

   • ….pentru ca si Tatal sa va poata ierta. Nu de note ducem lipsa, dducem lipsa de smerenie, sfintenie, viata crestina in dragostea aratata noua de catre Isus.Asta este problema.Ticalosi care sa faca de rusine pocainta se vor gasi tot mai multi.Daca au fost in stare sa raspunda ca pe vremea apostolilor nu au avut internet, crezi ca ma mai miraa nota ta? Nicidecum. Este intelept asa cum ai raspuns.Eu trebuie sa-mi vad de mintuirea mea care este personala, numai ca, Isus ne spune de jdeori sa ne iubim, sa ne iubim, sa ne iubim, sa fim una, sa fim una… si ma gindesc ca nu la prostii ci in a_L slavi pe Dumnezeu. Tu n u vezi ca la aceasta oraa au loc conferinte dupa modelul comunist? La ce folosesc? Nu vezi ca avem electii ca la comunisti? La ce folosesc daca tot tilharii si tradatorii stau in frunteaa obstei? Oare ce ar trebui sa se intimple ca sa vedem ca doar credinta bisericii primare ne scuteste de o sumedenie de strapungeri, restul, adaugituri, adica resturi.Fr pastor Dan este vorbit de “bine” tocmaai pentru ca refuza sa se departeze de o asemenea stare a credintei,nu crezi?Nu.Nu crezi, tocmai pentru aceasta ai scris cum ai scris. Nu m-am suparat ,dar as fi mult mai bucuros sa intelegi intentia mea de a te mustra cu toata dragostea,pentru ca tu poti adresa asemenea cuvinte unor pastori, pina una alta, unsi ai Domnului si nu dupa parerea mea sau a ta, si nu noi vom da socoteala in locul lor.Acesta era mesajul meu socotind ca ai trecut putin in latura fireasca, fara suport biblic in cele spuse.Sa fii binecuvintat (oricum stau jos ca sunt batrin si puterea mea este spre final -in picioare-dar Dumnezeu ma v-a intari sa trec la EL asa cum se cuvine si daca se poate cu cit mai putine pete,aceasta imi este nadejdea)

 23. “Pastor Paul Dan” ? Cum stati cu mandria? E doar o intrebare, nu o supozitie !
  Aflati, draga Pastor Paul Dan, ca Dumnezeu inca vorbeste la Peniel, fie prin dumneavoastra, fie prin altcineva. Sunt multi tineri care vin acolo pentru a se intalni cu X si cu Y, dar sunt destui care Il cauta cu adevarat pe Dumnezeu. Chiar credeti ca acestia se vor impiedica intr-un stil muzical ? Fie de ochii lumii, fie din toata inima, Hristos este propovaduit! (Fil 1.18).
  Atat timp cat la Peniel sunt tineri care se intorc la Dumnezeu, din toata inima (si sunt destui, da, chiar mai multi decat la predicile dumneavoastra … ), nu aveti niciun drept sa cereti desfiintarea unei lucrari. Si, cu siguranta, nici Dumnezeu nu cere asta ! Dar, poate sunteti o autoritate superioara …
  Daca v-ati fi interesat, ati fi aflat ca s-au luat masuri in legatura cu dansul respectiv. Eu, ca tanar care am mers la Peniel, am luat ce este bun si am pastrat. Sigur, ma veti intreba cum stiu ce este bun si ce nu si pe ce ma bazez cand aleg. E o discutie fara sfarsit aici.
  Va doresc multe binecuvantari !

  • Laurentiu,
   Domnul m-a smerit de mult timp. Fara indoiala ca procesul continua in viata crestinilor autentici. Ca tu esti obraznicut din cauza mindriei este o alta poveste. Peniel a functionat prea multi ani gresit ca sa mai poata fi corectat. Sunt lucruri cronice acolo, asa cum am zis. Cred ca daca ar fi o pocainta autentica din partea lui Lucian Oniga si celorlalti lideri, si-ar da demisia in masa. Pana si in lumea politica, cei care gresesc grav isi dau demisia. Citeste articolul pastorului Cristian Ionescu pe care l-am postat pe blogul meu.

   Sa stii ca tineretul evanghelic roman nu va dispare datorita desfintarii Penielului. Din potriva, va fi ferit de coruptia pe care Penielul a adus-o.

   Pastor Paul Dan

   • Nimic nu functioneaza perfect. Nici macar mintea si judecata dumneavoastra. Si nici a mea. Harul este ca Dumnezeu ne accepta si ne iubeste asa!
    As fi apreciat daca ati raspuns punctual la ce am scris mai sus. Dar se pare ca nu acceptati contraargumente. Intrebati tinerii intorsi la Dumnezeu la conferintele Peniel ce parere au de aceasta lucrare. Cu siguranta gandesc ca nu este perfecta, dar o vor aprecia din simplul motiv ca acolo s-au intalnit cu Dumnezeu.
    Cu siguranta lui Dumnezeu nu ii place tot ce se intampla la Peniel, dar se bucura pentru cei mantuiti acolo. Nu acest lucru e esentialul ?

    Multumesc pentru calificativele de mandru si obraznic. Eu nu vi le-am acordat. Fiti binecuvantat !

 24. Frate Paul, frati, surori – fara a face din asta vreun prilej de lauda sau autosfintire in vreun fel, vreau sa va relatez felul in care noi, eu si sotia mea, am trait momentele cand am citit articolul acesta. Am avut retineri pana acum sa relatez lucrul asta, pentru ca stiu ca se vor trezi contestatarii si “deontologii” care sa eticheteze in fel si chip reactia noastra. Dar vreau sa va prezint asta, pentru ca am fost indemnat de Domnul.
  Ei bine, noi stiam ca Peniel este departe de pretentiile lor, dar nu eram la zi cu toate aceste practici care necinstesc pe Dumnezeu si afecteaza atat de mult marturia crestinilor adevarati. Cand insa am vazut cum stau lucrurile, atat eu cat si sotia am dus involuntar mana la gura, in semn de uluire si groaza fata de ceea ce am vazut. Si primul gand pe care l-am avut a fost: “Doamne, nu-i nimici!” Nu pot intelege ce fel de gandire pot avea unii care se ridica aici si pe alte bloguri sa laude ce se petrece la Peniel, dar, fara a jigni pe nimeni, cred ca o singura optiune ramane – ei nu sunt crestini. Cum poti sa pretinzi ca ai Duhul lui Dumnezeu, stiind ca esti chemat la sfintenie, si sa aperi o astfel de manifestare? Poate fi si o alta explicatie (anume ca unii au asteptat un astfel de prilej ca sa il atace pe fr Paul Dan, doar pentru ca au ei un dinte impotriva dansului) – dar din pacate asta arata spre o trasatura de caracter urata din partea dansilor; adica sunt dispusi sa apere nelegiuirea pentru ca circumstanta in cauza le ofera ocazia sa isi regleze niste conturi cu fr. Dan.
  Sunt uimit pur si simplu de obraznicia unora, care pretind ca sunt nascuti din nou, dar au ramas la acelasi limbaj, mintea lor nu este deranjata cu nimic de astfel de reprezentatii erotice cu pretentii de pilde crestine.
  Totusi, imi este din ce in ce mai clar ca ei sunt rezultatul devierii predicatorilor din ultimii 20-30 de ani de la prezentarea biblica a Evangheliei, dublata de adoptarea tehnicilor pragmatismului (chemarea la altar, ridicarea mainii, invitarea lumescului in biserica si conferintele crestine pentru a asigura relevanta culturala, predicarea seeker-friendly, predicarea axata pe beneficiile vietii de credinta lipsita insa de sacrificiile acesteia, absenta completa a Legii in predicarea Evangheliei si asa mai departe). Si vai, cat de multi se inseala crezand ca sunt nascuti din nou. Ma intreb, la un sondaj pe nepregatite, cati dintre cei care pretind ca sunt nascuti din nou ar putea raspunde conform Bibliei si ar putea proba cu viata lor, cu gandirea lor, cu vorbirea lor, ca au experimentat-o? Dar oare cati pastori ar putea sa faca acelasi lucru?
  De aceea, as spune ca ramificatiile fenomenului semnalat de fr. Paul Dan sunt mult mai ample. Peniel nu este decat un exemplu al acestor practici duse pana la limite aproape incredibile. Mai sunt si altii care organizeaza concerte “crestine” cu formatii de muzica rock, altii invita la conferinte tot felul de cantareti din lume (imi amintesc cu tristete de “evanghelizarile” lui Luis Palau, ca sa dau doar un exemplu), iar altii invita la conferinte vorbitori dintre ereticii consacrati peste ocean (cineva comenta pe site-ul Peniel ca ar fi incantat daca ar predica TD Jakes la urmatoarea conferinta, desi Jakes reneaga Trinitatea, printre multe altele), iar pe altii, care sunt sefi de corporatii, ii prezinta audientei crestine ca pe niste guru in materie de leadership.
  Imi amintesc cu mare tristete de un eveniment petrecut intr-o biserica din tara, cand am asistat la o scena aproape de domeniul SF. Pastorul a predicat ceva despre implinirea personala, ceva legat de finante, darnicie etc, dupa care brusc, la final, a facut o invitatie audientei sa vina la Hristos, fara a prezenta absolut un cuvant din mesajul Evangheliei. Initial, a facut invitatia ca aceia care doresc sa Il primeasca pe Hristos, sa ridice mana, in timp de toti ceilalti stateam cu capul plecat. Cum nu se inghesuia nimeni sa raspunda chemarii, pastorul zice “uite, si eu vreau sa Il primesc pe Hristos, asa ca indrazniti” (si a ridicat mana). Dupa aceea, probabil ca incepusera persoane din sala sa ridice mainile, ca pastorul raspundea fiecarei ridicari de mana cu “Dumnezeu sa te binecuvanteze!”. La un moment dat, ii dadea pastorul nostru asa de tare cu binecuvantarile, ca n-am mai rezistat, si m-am uitat in sala bisericii. Nu vreau sa exagerez, dar cred ca nu eram mai mult de 5-6 persoane care NU ridicasem mana in toata acea sala. Ironic sau nu, mi-a venit imediat in minte urmatoarea intrebare: “M-am nimerit eu cumva in mijlocul unei treziri, sau ce?” Evident, ceea ce practica acel pastor era o manipulare grosolana, membrii bisericii sale erau antrenati sa ridice toti mana, ca sa fie o incurajare pentru “cautatori”… Tactica lui nu este nici pe departe una rara, sunt extrem de multi aceia care o practica. Si unii in stil mare; imi amintesc de niste evanghelizari pe stadioane, cu multimi de pocaiti care se napusteau in fata (se vedea dupa imbracamintea lor)….Mare dezamagire…

  • Ninel,
   Cind poti, scrie un articol amanuntit despre ereticii care se vintura prin Romania ca sa destabilizeze bisericile conservative din tara.
   Multumesc,
   Paul Dan

 25. Chiar nu va cerceteaza ceea ce am pus eu? Cele 2 filmulete… Atunci cereti intelepciune de la Dumnezeu. Aveti nevoie mai mult de intelepciune decat de mancarea care o mancati in fiecare zi. “Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă, Începutul şi Sfârşitul. Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate! Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună! Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.” Apocalipsa 22:12-16 Amin!

 26. PROBLEMA ESTE CA SA CAM SFARSIT CU ERA POCAINTEI…
  CUNUNIILE RELIGIOASE SE FAC IN AER LIBER CA BISERICA E … DE MODA VECHE MULTI IMI REPROSEAZA CA AU CUNOSTINE DE O GRAMADA DE POCAITI CARE BEAU SI CONFIRMA CA E OK SI DACACA CUUNUNIILE SAU MUTAT IN AER LIBER ATUNCI SA SE EGALIZEZE SITUATIA DISCOTECILE SE CAM MUT IN BISERICI( MUZICA GALAGIOASA, TINUTE SI ELE UNEORI PE MASURA , ETC…)
  SA NU MAI VORBIM DE CULMEA DISPERARI – SE VORBESTE IN TIMPUL BISERICI CA LA TEATRU …
  ASA CA POCAITI-VA DACA PUTETI SI AVETI UNDE….
  CONCLUZIA : LUATIO SINGURI

  • Frate Cristi,
   In ce ai spus este un cuvint profetic. Intradevar se pare ca s-a cam implinit numarul neamurilor, si de aceea in biserici in loc de pocainta este conferinta. Oamenii au educatie religioasa dar nu au nastere din nou. Din ce in ce mai rar intilnesti un suflet cu adevarat regenerat. In ce priveste concluzia “luati-o singuri” cred ca ar trebui spus: stringeti-va pentru edificare cu acei putini care sunt cu adevarat nascuti din nou.
   Prezinta-te putin, din ce biserica esti si cum slujesti.

   Multumesc,
   Paul Dan

 27. Imi cer iertare pentru modul in care am scris mai sus. Nu aveam niciun drept sa fiu ironic ,chiar incercand sa-mi sustin punctul de vedere. N-am avut nicio intentie de a va desconsidera, mai ales ca nu va cunosc. Cu siguranta as avea multe de invatat de la dumneavoastra, chiar daca aici nu sunt de aceeasi parere. Puneti asta va rog pe seama tineretii.
  Multe binecuvantari!

 28. deja regret timpul pe care il petrec scriind acest mesaj tinand cont ca il adresez unei persoane din categoria celora care isi traiesc viata fara sa asculte argumente exterioare, dar mereu exista speranta.
  unul dintre cele mai tragice lucruri care se intampla in generatia mea este ca “batranii” care ar trebui sa fie intelepti (modele de gandire in primul rand si de aici modele de comportament) sunt blocati in ideile lor, fara dorinta sau incapabili de a asculta si a intelege faptul ca nu mai traim in 1980 si e normal ca lucrurile sa se schimbe.
  majoritatea articolului m-a amuzat si m-a intristat in acelasi timp, in special frazele de gen “Ei in mod naiv inghit orice vine din vest” cand e clar ca autorul frazei face exact opusul, cu aceeasi lipsa de discernamant sau logica. nu sunt un sustinator al americii din nici un puct de vedere dar e o dovada de ignoranta sa respingi un lucru doar ca provine dintr-un loc referitor la care exista o prejudecata personala.
  ma intristeaza de asemenea faptul ca tinerii crestini nu sunt incurajati sa citeasca, sa calatoareasca sau sa isi dezvolte latura creativa, devenind niste oameni goi in interior, unidimensionali si incapabili de a purta o conversatie inteligenta si de a aduce argumente in favoarea crestinismului si in favoarea unei relatii personale cu Dumnezeu.
  din cate imi amintesc ultima lectura care m-a intristat si m-a ingrijorat arat de mult a fost o carte de Nietzsche (pentru citirea as risca probabil pierderea membralitatii in biserica autorului) in care oferea constant argumente din biblie pentru a o distruge si se simtea dureros in intepator faptul ca omul nu intelegea absolut nimic din lucrurile pe care le ura atat de mult.
  in final, deci nici eu nu sunt de acord cu fenomenul peniel in intregimea lui da ma bucura foarte mult curajul cu care sunt barfiti pe internet anumiti lideri de la peniel prin intermediul unui blog in locul discutiilor personale, lucru care va invata tinerii doar lucruri benefice pentru viitorul lor
  de asemenea, inainte sa citesc acest articol imi placeau fulgerele, acum va trebui sa le urasc asumandu-mi un pic de ignoranta si astept cu nerabdare aparitia unor studii crestine care sa argumenteze motivul pentru care mirosul florilor conduce omul spre pacat.
  astept oarecum nerabdator sa fiu contrazis si pus la colt unde imi e locul!

  • Gigel,
   Evaluand starea prin care treci asa cum rezulta din comentariul tau, vreau sa iti spun ca am compasiune pentru tine cu toate ca esti un mic razvratit. Nu lua lucrul acesta ca o rautate, ci ca o realitate. Tu spui ca e normal ca lucrurile sa se schimbe. Eu spun, bazat pe Cuvintul Domnului, si pe un studiu comprehensiv al culturii vestice ca standardele de sfintenie, reverenta fata de Dumnezeu, nu se schimba niciodata. Te rog sa citesti cu atentie aceasta prezentare: https://ioan8.wordpress.com/2011/03/04/crestinismul-sub-asediul-neopaganismului/ . Si ca sa fi multumit, te rog vezi si bibliografia.
   Fulgerele sunt frumoase, continua sa le iubesti. Simbolul fulgerului stilizat de catre nazisti si satanisti este ceea ce are legatura cu satana.
   De ce ignori o cercetare profesionala facuta de autorul articolului din http://brasovulevanghelic.ro/2008/10/24/muzica-rock-si-simboluri-ei/ ?

   Evanghelicii din America au mers dupa cum zici tu, adaptind mereu evanghelia si viata de biserica in acord cu schimbarile si mofturile societatii. Rezultatul este o caricatura de care cei din lume isi bat joc. Citeste ce te-am rugat si astept sa revii.
   Paul Dan

 29. Draga Gigel, daca esti crestin te iubesc cu o dragoste frateasca, daca nu eu te iubesc pentru ca asa mi-a poruncit Isus. Oricum, daca tu inainte de a scrie cele citeva cuvinte ce arata parerea ta (si pe care eu o respect dar, am voie sa fiu de alta parere) citeai doar 1 Petri 5 cu 5 ai fi inteles ca Dumnezeu a cunoscut dinainte ce vor face la Peniel 2011, si a spus ca trebuie ascultati batrinii.Dumnezeu nu spune ca trebuie ascultati numai cei de acum 2000 de ani ci spune “batrinii”!!!! Nu te-ai intrebat de ce? Cind o sa ai raspunsul treci la 2 Petru,cap 2 in intregime, cutremura-te , treci la post si rugaciune, smereste-te iar apoi eu cred ca Dumnezeu iti va da intelepciune sa traiesti curat pentru imparatia lui in care ,ne spune cuvintul (parafrazez) nimic intinat nu va intra…NIMIC inseamna nimic. Isus a murit si pentru tine la fel ca pentru fiecare, dar in acelasi timp a lasat si poruncile pentru copii lui, deci toate depind de hotaririle noastre, de ascultarea noastra, de trairea noastra.Ca subliniere, cred ca pot sa spun 2 Petru, 2 cu 21-22.Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti.

 30. Cu respectul care se cuvine tuturor sfintilor care posteaza in general la tema Peniel, am un gind si tare as dori sa fiu ajutat. (pozitiv ori negativ, respectul meu ramine neschimbat) Eu , din tineretele mele am avut o aplecare,poate uneori prea mare pe latura analitica a lucrurilor, adica se poate spune lumeste, chitibusar.Sansa cred ca mi-a dat-o Dumnezeu cind a ingaduit in bunatatea lui sa ma apropiu de vreo 30 de ani petrcuti pe bancile scolilor, asa cum au fost ele, unele mai…altele mai….dar, sa revin. Venind la credinta, am aflat ca toate lucrurile trebuiesc sa fie facute spre slava lui Dumnezeu si in acelasi timp noi trebuie sa privim la interesul fratelui, a celui de linga noi intii si apoi la interesul nostru.Din postarile fr pastor Paul, care confirma ca nu ne cunoastem, eu deduc cu claritate(si o poate face oricine) ca afirmatiile lui tin strict de paralela cuvint biblic-fapte.Sigur, o face cu o mai mare minutiozitate pentru ca Dumnezeu i-a ingaduit si ceva ani de experienta crestina si nu totdeauna in conditii de comfort .Legat de aceste aspecte, eu as face o invitatie ca atunci cind vrem sa contribuim la dezbaterile propuse pe blog, sa o facem folosind ca suport versetele bibliei.Acest fapt ne v-a permite sa vorbim “aceeasi limba” si sa avem acelasi arbitru. Cistigul mare o sa fie ca , in momentele de confruntare, parca si aspectele discutate se fixeaza mai bine in memorie. As mai aminti ca un cistig,stringerea cuvintului in inima (prin memorare) si folosirea lui cind vine ispita sau nevoia, parca si acest aspect fiind biblic,nu? Si un si mai mare cistig ar fi acela ca, folosind cuvintul biblic nu poti jigni, nu poti injosi pe nimeni, respectul s-ar transforma in dragostea lui Isus in vietile si inimile noastre, si uite asa , poate vom reusi sa facem si o lucrare duhovniceasca, de invataura sanatoasa, de ridicare si zidire a unor suflete care poate isi vor gasi raspunsuri mult cautate si cite si mai cite lucruri placute lui Dumnezeu.Nu credeti ca am arata mai crestini? Asa cred eu.Sa fiti binecuvintati.

 31. Ma intreb unde sunt parintii acelor tineri care merg an de an dupa peniel oriunde se tine? ca parinte ,n-ar trebui sa fii primul informat care e atmosfera de inchinare acolo? Sau sunt multumiti ca, odraslele lor se socializeaza cu alti tineri de varsta lor, la manifestari crestine si nu la discoteci? Daca ar fi avut curiozitatea sa-i insoteasca macar odata, parintii ar fi sesizat pericolul la care sunt expusi copii lor!
  Spun pericol, pentru ca tinerilor trebuie sa li se educe puterea de-a discerne, intre bine si mai putin bine , intre ce zideste credinta mantuitoare sau ce o demoleaza!
  Desigur ca traim alte vremuri, ca acum 30-40 de ani, vestile circula cu repeziciune; de ce n-am folosi aceasta “etapa informatica” spre folosul celor care nu-l cunosc pe Domnul Isus ca Salvator ? De ce trebuie sa facem ca adunarile noastre de strangere laolalta sa fie tot mai asemanatoare cu aglomeratia lor de pe stadioane, cenacluri, cluburi etc…Doar pentru ca se citeste ceva din Biblie si se predica ,ceva placut lor, care le gadala urechile?
  Cu peniel , inca din 2003 se stia printre tinerii pocaiti ca nu-i ceva “Kosher” acolo; fiica mea, studenta pe vremea aceea ,mergea in tabere crestine, si cand am intrebat-o de ce nu merge si la peniel, mi-a zis: “Doamne fereste, daca ai stii ce se intampla acolo ,DUPA terminarea conferintelor, timp de-o saptamana, te-ai ingrozi!”
  Se stia, stiau si cei mari din comunitate, dar nu erau pe internet sa stie toata lumea… ca de fapt, asta e durerea cea mare… pacatul e dat pe fatza ,si atunci nu mai poti sa-l ascunzi, ca pana acum…
  Nimic nu se petrece fara stirea lui Dumnezeu… asteptam sa vedem, cum va judeca Domnul aceasta situatie … ceva bun cu siguranta ,EL va scoate si de aici!
  Fiti binecuvantati prin Harul Sau!

 32. pentru ema …
  cred ca ti-ar sta mult mai bine sa fii mai putin obraznica
  dar dupa cum scrii se si vede ce efect are muzica asta rock crestina asupra
  bunului simt si asupra vietii tale de crestin !
  mai este loc si timp inca sa ti dai seama ca mai trebuie sa cresti !
  si sa-l iubesti pe Dumnezeul Cel Viu si Adevarat nu pe ala care-l pomenesti tu

  • Ileana, Eu nici macar nu ascult muzica rock pentru ca nu este neaparat stilul meu , dar o accept pentru ca cred ca altii o inteleg si se pot inchina sincer Lui Dumnezeu si prin acest mod .Sunt deschisa la diferite moduri de manifestare atat timp cat inima este sincera si nu consider , oricine orice mi-ar zice , ca daca asculti o anumita muzica sau te manifesti intr-un mod liber , inseamna ca nu esti nascut din nou( cum ar zice unii) sau ai alt dumnezeu….si oricum nimeni nu are dreptul sa puna o astfel de eticheta, pentruca numai Dumnezeu stie ce e in inima fiecaruia. Asta numai in cazul in care nu se cred ei insisi Dumnezeu.
   In legatura cu obraznicia …. stiu ca lucrurile adevarate ,rostite, supara, iar crestinii au fost obisnuiti tot timpul sa fie tinuti departe de asa zisele ” rautati ” care de fapt sunt lucrurile adevarate si reale care se intampla. Cateodata trebuie sa spui lucrurilor pe nume ca sa fie clar ceea ce vrei sa spui. Si daca unii considera ca sunt o tanara rebela va dezvalui ca am trecut de prima tinerete si si am experimentat viata asta impreuna cu Dumnezeu la bine si la greu si m-am saturat de religiozitatea pe care majoritatea crestinilor le place s-o arate , fara a trai real si liber cu Dumnezeu.

 33. Am crescut intr-o familie de pocaiti (adica neo-protestanti, nu crestini) si am mers toata viata la biserica, aveam activitate in biserica, scriam si recitam propriile mele poezii; era o biserica penticostala de vreo 500 de membri. Am auzit atatea predici cate poate auzi un om in 20 de ani de mers la biserica, dar daca ma intreba cineva, nu as fi stiut sa-i spun clar evanghelia. Mergeam si eu in taberele nationale penticostale sau la Peniel si ma rugam si plangeam si il ‘simteam’ pe Duhul Sfant (azi mi-e frica sa ma gandesc ce duh era de fapt) si aveam niste trairi spirituale profunde si luam decizii noi si etc.. Dar ramaneam aceeasi de fiecare data, tot mandra si iubitoare de sine, imi fugeau ochii dupa baietii frezati si aranjati mai ceva ca o fata si timpul petrecut cu tinerii era asa distractiv si fain si totul imi ramanea in minte ca o experienta fantastica. Cu toate astea m-am intors la Dumnezeu cu adevarat la varsta de 21 de ani, cand un fost drogat care se pocaise mi-a spus pt prima data evanghelia si cum pot fi mantuita. De atunci Dumnezeu mi-a schimbat viata si mi-a deschis ochii cu privire la ‘crestinismul’ in care traisem pana atunci. Si sincer va spun ca am ramas atat de traumatizata incat mult timp dupa aceea n-am mai putut sa intru in vreo biserica neo-protestanta traditionala, nu am mai suportat sa aud cuvinte religioase sau cantari pe care le cantasem de-o viata in biserica si a caror realitate nu o experimentasem niciodata. Si acum am momente cand imi vine sa fug de acesti ‘pocaiti’ cat vad cu ochii. Am scris lucrurile astea pt toti cei care au crescut in familii de pocaiti, sau pur si simplu si-au schimbat religia si dau navala la fiecare intalnire sau conferinta de acest gen pretinzand ca merg acolo ‘sa se apropie de Dumnezeu’. Sincer va spun ca nu ma indoiesc doar de crestinismul tinerilor care merg acolo, ci de crestinismul celor care organizeaza asemenea spectacole religioase cu pretentia ca il slujesc pe Dumnezeu. Nu cred ca ei slujesc pe alt dumnezeu decat pe dumnezeul veacului! Bisericile astea comerciale, pline de parada si spectacol pur si simplu incurajeaza mandria, dragostea de sine, ipocrizia si laudarosia vietii. Foarte multi pastori predica cu biblia in mana fara sa o deschida macar o data, sau citesc un text si apoi vorbesc aiureli si bazaconii care nu au nicio legatura cu biblia! Eu ma indoiesc de crestinismul multora dintre pastorii si conducatorii acestor biserici, si de crestinismul parintilor acestor tineri. A fost un soc pt mine sa descopar tot mai mult cum parintii mei si bunicii mei si cei mai multi din neamul meu de pocaiti nu il cunosc pe Dumnezeu, cum ei au ravna pt biserica si nu pt Cristos, ca religia lor e un fel de club social in care au crescut si in care se simt foarte bine, ca nu e nimic mai mult decat o comunitate de oameni care impartasesc aceleasi hobbyuri si s-au obisnuit sa traiasca intr-un anume fel. Pt cei interesati, cititi va rog acest articol in care explic mai multe despre cum vad eu acest handicap al ‘copilului de pocaiti’. http://calvinisti.wordpress.com/2010/02/23/defectiuni-religioase/.
  In concluzie, eu nu cred ca e doar vorba de un declin in crestinismul evanghelic de azi, nu cred ca e vorba doar despre faptul ca tinerii au luat-o razna si au inceput sa bage dansuri senzuale si muzica rock in spectacolul lor bisericesc, Cred ca problema e unde mult mai in profunzime, cred ca bazele evanghelismului pe care il cunostem noi azi au fost din start gresite pe undeva… poate din toata contaminarea asta umanista si egocentrista, in care omul este ridicat deasupra lui Dumnezeu si tot ce conteaza este decizia pe care el o ia si ceea ce el face ca sa fie mantuit.. Poate vine si din influentele orientale care accentueaza subiectivismul si sentimentalismul…Cred ca sunt multe de discutat pe tema asta si nu e aici locul si timpul..
  Dumnezeu sa aiba mila de toti ‘pocaitii’ morti care cred ca nu au nevoie de doctor, cred ca pt ei e cel mai greu sa se pocaiasca cu adevarat!

  • De acord cu comentariul tau. Surprinzi multe aspecte ignorate de multa vreme. Si eu am observat ca copiii de “credinciosi” au mari dificultati desi aparent pt ei lucrurile sunt mai usoare: cresc in biserici, in familii “credincioase”, au contact cu Cuvantul lui Dumnezeu si cu conduita crestina, etc… si totusi… cresc intr-un glob de cristal steril, plin de legalism si formalism si experimenteaza f greu o nastere din nou, mai ales ca ei cred ca sunt nascuti din nou, dar nu sunt (ca sa nu mentionam presiuni si uneori decizii false in cazul copiilor de pastori sau lucratori, care cresc cu obligatia de a mentine o imagine a familiei). Iar cel mai rasunator exemplu (sau cel mai cunoscut, discutat si publicat, din cate stiu eu) este cazul sotiei lui Paul Washer. Slava Domnului pt ca tie ti-au fost deschisi ochii si inima ta a fost receptiva.

   • Din pacate nu e vorba doar de copiii din familii de asa-zisi ‘credinciosi’, cred ca in multe cazuri e vorba de generatii la rand de evanghelici care s-au imbatat cu religie in loc sa fie vorba de nasterea din nou despre care vorbeste Biblia. Ma ingrozesc cand vad cata ravna au multi dintre ei pt ‘biserica’ (adica o cladire), si pentru o multime de forme exterioare religioase fara suport biblic si isi cresc copiii in aceeasi ravna, indoctrinandu-i pana in maduva oaselor.. Pentru ca in ultimul timp am avut impreuna cu sotul meu mai multe discutii cu tinerii ‘pocaiti’ (de exemplu i-am abordat intr-o seara in parcul central din oras, dupa ce tocmai iesisera de la biserica, unde s-au oficiat botezuri, si i-am rugat sa ne spuna in cateva cuvinte ce este Evanghelia si cum se poate intoarce un om la Dumnezeu- din 12 tineri doar 2 au raspuns cat de cat bine, unul din ei venea din lume si pe celalalt l-am evanghelizat noi inainte. Ceilalti au spus niste prostii de care si Biserica Catolica s-ar fi dezis!), pentru ca am avut mai multe discutii de acest gen si i-am vazut cat de greu este sa-i faci pur si simplu sa gandeasca ei singuri (ei insirau cateva idei pe care probabil le-au tot auzit prin biserica si tot ce puteau spune e : nu stiu unde scrie asta in Biblia, dar trebuie sa scrie, asta stiu!), am ajuns la concluzia ca nu e mare diferenta intre ‘spalarea pe creier’ experimentata de martorii lui Iehova si ei… Cel mai greu lucru este in ambele cazuri sa-i faci SA GANDEASCA si sa nu se contrazica in permanenta. Ne intristeaza si ne lasa un gust amar fiecare discutie cu ei, dar asa cum pe mine m-a scos Dumnezeu de acolo prin mila Lui, asa sper si ma rog sa le deschida ochii cator mai multi.. Si hai ca cu tinerii mai e cum mai e, dar cu ‘fratii’ in varsta care toata viata au slujit o biserica si o religie… in cazul lor sincer ma apuca plansul… Dumnezeu cu mila!

  • Eu cred ca e si timpul si locul;
   ma bucur sa vad ca mai exista minti ocupate de Dumnezeu si nu de paginism.
   Domnul sa ne insufleteasca sa facem ceva, sa daramam orice inaltime prin indurarea si ajutorul Domnului.

 34. @38.Liliana Corbu

  Nici vorba de secularizare aici, am citit cu atentie versurile si mi-am clarificat asta.

  @60.floare

  Daca puterea de sugestie si forta unui pamflet
  / in anumite limite / – forma a artei unanim acceptata nu doar de exegeti, ci si de oamenii de rand
  este discreditata de unii ,
  atunci Caragiale e un ..cretin care s-ar fi ocupat cu sporita vehementa de
  …”crestini”

  Shalom

 35. frate dragă eu vin din lume,eu am lăsat lumea cu jocuri,dansuri,beţii. În mare îl cunosc pe lucian oniga.pt că a terminat ITP cu o verişoară .de-a mea. Nu-mi vine să cred ce aud. Dacă e adevărat ce se spune e ceva grav,în loc noi să ne schimbăm după voia lui D-zeu,îl băgăm pe D-zeu în toate nimicurile noastre. Unii au un D-zeu de buzunar.Acum facem ce vrem,dar cînd va veni prigoană atunci se va vedea grîul CURAT. Noi TREBUIE să fim LUMINA LUMII ŞI SAREA PĂMÂNTULUI ŞI NUMAI ATUNCI D-ZEU VA CERCETA şi naţiunea noastră,nu că nu ar putea să mîntuiască,are EL LEGIUNII DE ÎNGERII,dar doreşte ca noi să fim împreună lucrătorii cu El. D-zeu să vă binecuvînteze pe toţi .

 36. Pt Paul Dan, oricine si de oriunde ai fi..

  Buna , eu sint cel ce am filmat acest video, si postarea voastra

  ” Nu este la intimplare ca au sters toate comentarile la acest video, si pe urma au blocat orice alte interventii.”

  nu este adevarata……
  Nu am nici o legatura cu Peniel si cu cine si ce organizeaza acest lucru, si cei de la Peniel nu au avut acces la aceste videos. Am orprit cometarii pt ca primeam multe jigniri de la cei ce au sustinut acesta sceneta ( sustinatori participanti din tinerii din Romania).
  Am decis imediat sa opresc aceste cometarii pt a nu crea un sir interminabil de discutii rautacioase. trebuia sa ma contactati pe mine ca utilizator You tube si sa ma intrebati cine si de unde e acest video, fara sa ii condamnati pe ei ca au oprit cometariile. Personal, nu am mai dat atentie la aceste video prea mult. Insa recent un prieten mi-a spus ca au fost postate pe mai multe forums de discutii crestine… Personal nu mi-a placut deloc aceasta sceneta si am fost si eu revoltat.

  Intradevar, nu sint de accord cu ce s-a intimplat , si prieteni din Oradea de la bisericile evanghelice de acolo, au ramas socatii, si au decis ca n vor mai participa la Peniel. Si alti nu vor mai merge cu siguranta. alti vor merge si va fi ok. Fiecare alege ce face si cum se inchina. Eu refuz sa mai particip la astfel de manifestarii in Romania.

  • Chris Hutan,
   cine se intoarce cu adevarat la Dumnezeu este gata oricind sa-si schimbe radical viata.
   Domnul Hristos a fost radical.
   Ori cu lumea , ori cu Dumnezeu.
   Sceneta a aparut pe un teren de mult minat; nu se face asa ceva dintrodata; starea de spirit a tinerilor de acolo, nu este a unora care vor sa impartaseasca si altora bucuria nasterii din nou;
   care presupune prezenta bucuriei in urma prezentei in viata lor, a lui Dumnezeu, care este SFINT SFINT SFINT.
   Cum se poate ca sa mai existe placere in mediul acela intoxicat de muzica draceasca , cum spune di fr Ionescu?
   Dupa ce esti”pocait” fugi ca d..de tamie, de astfle de lucruri.
   Tambalaul acela se putea face sub alt titlu…dar chiar voi va luptati cu Dumnezeu, unde deja ati si pierdut.
   Mare pacat…imi pare nespus de rau, pentru cei sinceri, care ar fi putut sa vada altceva in tinerii care isi zic crestini.
   Va inselati singuri, intoarceti-va la vechile carari; prea repede ne vom trezi in fata Marelui Scaun de Judecata.
   Domnul sa se indure de voi, indreptindu-va inima spre o pocainta autentica.

 37. vai de capul vostru “copii fara minte”,numai sa judecati stiti,in fond ce stiti voi de skillet?Nimic!voi si convingerile voastre de nimic.stiti sa judecati,doar atat!daca stau bine sa ma gandesc din ceea ce urlati voi in gura mare se pare ca Dumnezeu e doar un mare NU.
  app skillet e o formatie de rock Crestin!plus ca solistu si toti ceilalti au auzit de Dumnezeu,nu mai judecati lumea la suprafata ca faceti de ras numele Domnului.

 38. Doar asa cum vor unii e buna inchinarea, ca pe vremea li’ bunicu! Daca nu-i asa, nu-i buna! Traim alte vremuri, nu mai traiti in trecut si mai ales nu mai ponegriti lucrarea Domnului si a Duhului. Ati auzit de HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT! Mare atentie!
  Sa va dea domnul minte tuturor rauvitorilor, ca altfel santeti pierduti!

 39. Salutare tuturor, si tie drag Ioan 8. Daca rock si christian rock sunt defaimatoare si nu il slavesc pe Dumnezeu, adu-mi si suport biblic. Si daca astea amintite sunt satanice, inseamna ca putem canta in comunitatile noastre, respectiv la conferinte christian hard rock, christian hip-hop sau alte genuri cum le numeai tu, agresive.

  PS: Skillet is ratati, sa nu privim la ei pentru ca avem si alte trupe de christian rock cu care sunt sigur ca esti de acord. Astea fiind: Chris Tomlin, Jesus Culture, Hillsong, POD, Pillar, etc. Pana si la hip-hop, regge avem cantareti buni: The REP, Dominic Balli, etc. Apropo, Brian “Head” Welch, ex solit la trupa KORN, s-a pocait omu’ da? Il luam in cer cu noi, a ramas cu stilul de hard rocker, asa transmite el mesajul celor din lumea hard rock, altfel oamenii aia, hard rockeri, cum ar putea primi un mesaj, de la tine, de la mine, care nu suntem in industria muzicala placuta lor, respectiv pe fratele Guta Nicolae nu il va putea pocai rockerul, dar frati de la Toflea sau Ligia Bodea si alti cantareti ai stilului sau, da.
  Respect pentru ceea ce faci, dar gandeste si din unghiul asta, abordeaza si latura asta.

 40. Adrian,
  Nu asa.
  Stilul tau e pur lumesc.
  Nimic nu te face sa te gindesti la Divinitate, citind cele scrise de tine.
  Ce vei afce tu in Cer ?
  ACOLO nu se va cinat nimic din cele amintite de tine.
  Indurarea Domnului sa avina peste noi, ai mila Doamne;
  ca parca a intrat satana in toate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s