Noi dezvaluiri despre Peniel!

Problemele Penielului sunt mai grave decit se vad pe video. Practici ciudate si cuvinte vulgare fac parte din “spiritualitatea” Penielului. Toate lucrurile descoperite pana acum despre Peniel cer demisia imediata a lui Lucian Oniga si intregului comitet de organizare. Peniel nu este o amenintare spirituala doar pentru cultul Pentecostal, ci pentru toti tinerii evanghelici Romani. Va rog sa cititi pe blogul pastorului Petre Lascau articolul:

Peniel in fata lui Dumnezeu si a tarii .

Pastor Paul Dan

9 thoughts on “Noi dezvaluiri despre Peniel!

 1. Festivalul Peniel din acest an NU a fost mai putin duhovnicesc decat cele din anii trecuti. A avut totusi, ceva unic: regizorul a “scapat” ceva din vedere (fapt recunoscut de dl. Oniga). Anii trecuti, acea pasare ragusita, vulgara, dar mai ales NEAGRA a fost vopsita in ALB cu mare grija de organizatori si i s-au legat picioarele. Apoi a fost prezentata audientei ca … PORUMBEL. Anul acesta au uitat sa o vopsesca in alb, dar mai ales au uitat sa ii lege picioarele: si cotofana a inceput sa faca ce ii sta in fire: sa danseze si sa faca pantomima. Anii urmatori (asa cum a promis dl. Oniga, vom vedea aceeasi cotofana, cu aceleasi apucaturi, dar avem promisiunea ca va fi dresata mai bine, astfel incat (macar) pe scena sa nu se dea in stamba … Presimt ca, din nefericire, murdaria va fi ascunsa cu grija sub covor … si toti vor fi multumiti …

 2. E asa trist ca se intimpla asta azi. Dar daca e sa ne uitam in jurul nostru, in bisericile evanghelice, vedem noi altceva?
  Eu vad adesea lucruri asemanatoare.
  Adica, semanam atita de mult cu lumea: gindim la fel, vorbim la fel, ne imbracam la fel, cumparam acelasi lucruri,…
  Ne enerveaza aceleasi lucruri, ridem la aceleasi glume, ne uitam la aceleasi emisiuni…
  Lista e cam lunga, din nefericire

 3. Cred ca ceea ce avem de subliniat din problema Peniel este ca trebuie sa invatam sa ne mentinem standardele morale. Fiind inconjurati de atat de multa imoralitate ajungem sa coboram stacheta putin cate putin, si de multe ori aceasta se face in numele ingaduintei crestine.

  Aici cred ca trebuie sa mai lucram noi pentru a intelege mai bine diferenta dintre ingaduinta crestina si valori morale.

  Experimentez acum degradarea moralei in bisericile evanghelice din Norvegia. In numele ingaduintei crestine, problemele morale ale enoriasilor nu sunt discutate, nu sunt diciplinate si astfel se gasesc aici biserici bolnave si cu multe probleme si nu putine dintre biserici sunt moarte spiritual in intregime. Modul de imbracare, atat la femei cat si la barbati, nu este deloc diferit de lume, si nu exagerez de loc. Daca femeile se imbraca indecent, barbatii se imbraca cat mai la moda si isi aranjeaza parul cat mai modern ca sa atraga privirile femeilor. Situatia este deplorabila in majoritatea bisericilor evanghelice din Norvegia. Sunt martor al degradarii moralei cauzate de o ingaduinta crestina falsa si a asa zisei conformari culturale.
  Un caz grav l-am intalnit intr-o biserica baptista din orasul in care locuiesc: o femeie care este implicata in organizare inchinarii traieste in curvie si vorbeste deschis despre acest lucru, insa biserica nu a luat si nici nu i-a atitudine. De fapt nici macar nu discuta cazul pentru ca trebuie sa aibe ingaduinta.
  Bisericile din Romania au nevoie sa inteleaga ca valul va veni si acolo, un val care cred ca a ajuns dar inca nu s-a impus. Sa speram ca nici nu va ajunge sa se impuna.

  Nu spun ca nu trebuie sa existe ingaduinta crestina sau elemente culturale, insa acestea trebuiesc sa se gaseasca in limitele standardelor morale biblice. Imbracamintea indecenta sau provocatoare, dansul, sau orice alta forma de manifestare care incalca sau sunt la limita interpretarilor biblice nu isi pot gasi locul intr-o biserica crestina autentica care doreste sa implineasca voia lui Dumnezeu in ce priveste sfintenia si maturitatea spirituala.

  Deci discutarea cazului Peniel cred ca poate avea consecinte benefice, chiar daca organizatorii Peniel nu vor lua seama. Pentru mine a insemnat o cercetare a valorilor si standardelor morale personale si incercarea de a le reevalua in lumina Scripturii.

 4. Fără să stârnesc controverse în ce privește opiniile dv, a primilor 2 care au comentat (George, Paul Dan) îmi păreți iraționali în privința comentariilor. Întrebarea mea pentru dv. este, ce ați făcut în plus pentru Peniel în urma erorii respective: ați zis o rugăciune, l-ați sunat pe Oli să vedeți cum e?? O, am uitat, mâinile vă sunt pline de pietre. Aveți atât de multe încât nu știți pe care să o alegeți. Stimate domn Paul Dan, Penielul e organizația care a pus la dispoziție circumstanțe favorabile astfel încât Dumnezeu să mântuiască muuuuulți tineri. Vreți să strângem semnături să vedeți câți au fost mântuiți la Peniel? Câți îl slujesc pe Isus în biserică și în afara ei? Sau de fapt, ce doriți? Să fie închisă organizația Peniel? Aștept un feed-back și vă rog, vă rog, vă rog, spuneți-mi și mie ce ați făcut pentru Peniel? Ați adus subiectul în discuție, măcar o dată la biserica dv?V-ați rugat? Dacă sunteți împotriva taxei de participare, v-ați oferit să plătiți închirierea boxelor, etc? Sau…?!?!?!
  P.S. Nu sunt plătit de Peniel, cum se comentează pe anumite bloguri.
  Nu sunt fan Peniel.
  Dar încerc să fiu obiectiv! Să gândesc ce ar fi gândit Isus!

  • Silviutz, aici este baiul.Ce a gindit Isus a pus pe paginile sfintelor scripturi,dar si faptul ca vor veni vremurile in care nu vom suferi acele invatauri, stia ca o sa vina. Ramine de fapt aspectul , putem indeplini ceea ce este scris fara sa trecem prin pintecele nostru? Nimeni nu vrea conservatorism, toti vor numai liberalism, si asta in conditiile in care de la inceputuri si pina azi BIBLIA NU A EVOLUAT, cuvintul lui Dumnezeu a ramas neschimbat.Nu stiu daca esti crestin sau nu, dar, sunt incredintat 100% ca acele intoarceri la Isus de care tu vorbesti nu s-au facut prin pacat, s-au facut pentru ca este scris” credinta este darul lui Dumnezeu”!Niciodata nu voi putea crede ca in viata mea vor aparea circumstante care sa ma faca sa accept o cit de mica concesie a pacatului. Sa nu uiti o vorba din Ardeal, din catel se face ciine, pacat insa nu este mai mic sau mai mare.Exista pacatul de care trebuie sa ne ferim ca de foc, fie si focul Peniel.
   Atentie, dupa parerea mea chestii de gen conferinte , adunatura ultra-extra mare, adica ceva copiat de la comunisti, cu boxe cu tot(sic), mi se pare LUME in adevaratul sens al cuvintului.Daca mai intrebam si despre beneficile banesti, ai sa vezi tu altceva. Bussiness in toata puterea cuvintului.

 5. Silviu, inseamna ca nu stii ce e mintuirea, pentru tine e doar o joaca;
  cita vreme iubesti lumea, esti pe veci despartit de Dumnezeu.
  Parabola cu pietrele …chiar nu stii ca era vorba despre oamenii aceia nemintuiti, care invinovateau pe un altul/ o alta ca si ei.
  Noi avem obligatia sa ne despartim de lume si sa strigam de pe ziduri, ca sa va treziti.
  O rugaciune zici?
  pentru cei care strica Cuvintul, spune Domnul sa te desparti de ei;
  o rugaciune ?
  cind lucrurile s-au stricat in felul acesta, incit mi-este rusine sa chem oamenii la Domnul?
  Nu e suficienta.
  Voi tot nu va pocaiti; ascultati cu drag de satana( prin cei care va conduc pe calea larga)
  va e draga lumea asta mizera;
  cu tot ce implica ea: sensualitate, bani,lux.
  Pocaiti-va si nu mai aratati cu degetul pe apostolii vremii;
  daca nu ascultati de ei, nu veti asculta nici de Domnul Isus.
  Lozinci, ca, rugati-va..etc….e plina lumea.
  La Lege si La Marturie.
  Multumiti-le fratilor care vor sa va descurajeze sa umblati strimb, ca fr Daniel Chiu, fr Cristian Ionescu, fr Paul Dan.
  PS, daca spui ca incerci sa gindesti cum a gindit Domnul Isus,
  uita-te la Golgota si cauta sa intelegi de ce a suferit Domnul povara pacatelor noastre:
  ca sa ne scape de Iad, pt.ca ne iubea;
  noi nu Il iubim; noi ne iubim pe noi si lumea din noi;
  pentru ca ne-ar arde fata de plins si de rusine, vazind cu dracii au bucurii din partea noastra, asteptindu-ne linga ei , in duhoarea aceea, rinjind si sfidind JERTFA NECURMATA!
  Silviu trezeste-te; indiferent de partea cui esti:
  ADEVARUL este UNUL>
  Domnul sa se indure;
  ma tem ca vremea e ff scurta.

 6. Imi cer iertare de la toti fratii , dar vreua ca ceea ce voi spune sa fie in comentariu separat. Sunt indignat (sigur ca iert) de faptul ca cineva se poate adresa pe un blog facind pe cineva irational !!! Este rusinos oricine ai fi prietene, sa te adresezi in acest fel, denota rpoasta crestere si lipsa totala de respect pentru cel ce sta in fata ta.Noi, cei ce afirmam ca suntem crestini, NICIODATA nu vom putea vorbi cu semenii nostri decit in dragostea care a fost pusa de Isus in inimile noastre. Sunt indignat si cu toata dragostea te rog sa-ti ceri iertare, ba mai mult, pe viitor sa-ti propui sa iubesti chiar si pe vrasmasii tai! (nu este de la mine, este din cuvintele Domnului Isus)Fa acest lucru si ai sa vezi o bucurie si o pace nespus de mare in viata ta, iar parerile despre alte lucruri le vei putea exprima la fel de liber, nimeni nu te poate obliga la nimic, desi Dumnezeu ar vrea sa te oblige sa ajungi in raiul LUI, dar a lasat o completare si din partea noastra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s