O vizita la liceul Baptist Logos din Chicago

Pastorul Daniel Chiu a fost acuzat de Bruxelles Mission de fundamentalism, ca si cind activitatiile pastorului si a bisericii ar fi un fel de lucruri de mana a doua, un fel de secta anonima. In realitate, situatia este exact invers de cum o prezinta cei de pe website-ul amintit.

Am avut privilegiul sa tin un seminar pentru pregatirea elevilor de liceu de la Logos Christian Academy din Chicago, care functioneaza sub auspicile bisericii Baptiste Logos, al carui pastor este Daniel Chiu. Pastorul Chiu preda istorie la acest liceu. Seminarul pe care l-am tinut se gaseste mai jos si este in limba engleza. Subiectul seminarului se refera la cum trebuie sa raspunda crestinii la atacurile ateistilor din mediul universitar. Daca cineva poate sa il traduca (nu am timp), ar fi bine.

               (apasati pe imagine)

Pe linga liceu, biserica a mai infiintat o scoala de muzica de cea mai inalta tinuta, care se numeste Logos School of Music. Cei care predau la scoala de muzica au pregatire la nivel de masterat.

Directorul liceului Logos se numeste Larry Murg. El are o marturie extraordinara cu privire la intoarcerea la Dumnezeu, si daca v-a putea sa ne-o dea in scris, o sa o public pe blog. Profesorii de la liceul Logos sunt toti romani cu exceptia profesoarei de spaniola si a profesoarei de la gradinita. Trebuie sa mentionez ca institutia de care vorbim pregateste elevi de la gradinita pana la clasa a XII-a.

Profesorii care predau la liceul Logos sunt din toate partile Romaniei si pregatesc elevi la cel mai inalt grad. Absolventii de la Logos astazi sunt medici, avocati, ingineri, biochimisti, muzicieni. Unii au si doctorate. Acesta este adevarul despre pastorul Chiu si comunitatea Romana unde el lucreaza. Cei de la Bruxelles Mission sunt adevaratii fanatici.  Nu au nici cea mai elementara pregatire in jurnalistica profesionala. Eu insumi am primit de la ei un email plin de invective care nu pot fi redate in scris.

In vizita de trei zile la liceul Logos, m-a impresionat pe linga competenta profesorilor, ordinea si normalitatea prezenta la multi dintre elevii de liceu. Astazi regula pentru elevii de liceu este deficit de atentie, obraznicie, si crasa incompetenta la studiile care le fac. Liceul Logos este o exceptie. Sunt si elevi problema, dar provin din familii disfunctionale. Nu pot sa trec cu vederea meniul foarte placut servit la prinz de bucataresele romance.

Pastor Daniel Chiu este unul din cei mai buni poeti crestini contemporani. A scris trei volume de poezii:
E Rindul Tau
Invatatorul Iubirii
Poemele Edenului

Mai jos am sa public o poezie de-a dinsului din volumul Invatatorul Iubirii, iar in viitor am sa public din cind in cind, din volumele mentionate.

ISUS DIN NAZARET

Numele lui va dăinui pe vecie…
Cu el se vor binecuvânta unii pe alţii
Psalmul 72:17

Naşterea lui
umileşte pe împăraţi;
Îi uimeşte pe filosofi
vorba lui şi trăirea;
Înţelepciunea lui
îi face drepţi şi bogaţi
şi pe cei simpli
şi pe cei înţelepţi;
El sfătuieşte pe savanţi şi pe titraţi;
Majestatea lui
copleşeşte artele şi literatura
încât
cărţile lumii nu pot să îi cuprindă gloria
Iubirea-i
inspiră veacurile şi fiecare neam
Moartea lui
răscumpără omenirea;
Numele lui –
în veci binecuvântat
umple şi depăşeşte istoria

 

One thought on “O vizita la liceul Baptist Logos din Chicago

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s