Loiali fata de Iosif Ton sau loiali fata de Domnul Cristos?

Dar cînd a venit Chifa în Antiohia, i-am stătut împotrivă în faţă, căci era de osîndit. În adevăr, înainte de venirea unora dela Iacov, el mînca împreună cu Neamurile; dar cînd au venit ei, s’a ferit şi a stat deoparte, de teama celor tăiaţi împrejur. Împreună cu el au început să se prefacă şi ceilalţi Iudei, aşa că pînă şi Barnaba a fost prins în laţul făţărniciei lor.
Cînd i-am văzut eu că nu umblă drept după adevărul Evangheliei, am spus lui Chifa în faţa tuturor: ,,Dacă tu, care eşti Iudeu, trăieşti ca Neamurile, şi nu ca Iudeii, cum sileşti pe Neamuri să trăiască în felul Iudeilor?
(Galateni 2:11-14)

Cum revii la loialitatea fata de Domnul Cristos

Loialitatea noastra fata de Domnul Cristos este testata citeodata foarte serios. In versetul de mai sus, apostolul Petru, fiind preocupat de sensibilitatiile crestinilor evrei, cade intru-n act de ipocrizie. El era in vizita la Antiohia din provincia romana Siria, unde se afla o biserica predominant formata din neamuri. Bineinteles ca acolo se afla si Pavel. Petru se bucura de partasia cu neamurile si participa la viata lor de biserica pe deplin, luand masa impreuna cu cei de acolo. Cind insa au venit alti vizitatori din Ierusalim, Petru a decis sa se manifeste ca un evreu si  s-a separat. Barnaba si cu alti evrei credinciosi, vazind ce a facut Petru, au facut si ei la fel, s-au separat si ei. Apostolul Pavel este fortat sa ia o atitudine publica impotriva lui Petru care era apostolul Domnului si reprezentantul bisericii de la Ierusalim.
Petru un credincios smerit, nu rabuvneste, nu se cearta, si nu paraseste brusc biserica din Antiohia.  Dimpotriva, isi reafirma loialitatea lui fata de Domnul Cristos si evanghelia harului, supunindu-se autoritatii apostolului Pavel. Observam ca revenirea la loialitatea fata de Domnul Cristos citeodata se face in urma unor incercari grele.

Cum am fost fortat de Dumnezeu sa redevin loial fata de Domnul Cristos

Domnul mi-a dat harul sa studiez teologia la universitatea Biola care are cel mai bun program de apologetica din SUA. Am avut cursuri cu profesori de marca recunoscuti la nivel national aici. Am fost aproape ca familii cu unul din acesti oameni de seama. Mai mult, acel profesor m-a sprijinit financiar cu o suma modesta cind am fost in Romania in misiune. Este un lucru rar ca un profesor de renume sa sprijineasca financiar un fost elev.

Acest profesor de care vorbesc, a fost influentat de mentorul lui si a scris o carte in favoarea misticismului. M-am documentat si am scris un raspuns la cartea profesorului meu cit si la fenomenul mistic care a cuprins universitatea Biola, inclusiv majoritatea seminarelor teologice din America. http://noheresy.files.wordpress.com/2009/05/from-mysticism-to-the-gospel3.pdf 

Pentru mine, profesorii de teologie de la Biola cit si pastori Americani de reputatie mondiala devenisera niste dumnezei. Felul cum am scapat de aceasta idolatrie nu a fost cel mai comfortabil. Dumnezeu m-a trecut prin niste incercari financiare grele pe perioade lungi de timp, incit aburii idolatriei din capul meu s-au evaporat.
Mai mult, am vazut cum copii multor persoane apropiate noua au devenit victimile trairii lumesti din bisericile evanghelice Americane. Acesti copii de romani crescuti acasa cu bun simnt si teama de Dumnezeu, dupa 10 ani de frecventare de biserici Americane au infaptuit toate pacatele de sub cer . Majoritatea pastorilor americani sunt temetaori de oamenii din biserica nu de Dumnezeu. Asa au fost invatati la seminar,  sa aplice metode de marketing in biserica si sa pastreze multimi mari cu orice pret. Fenomenul s-a raspindit si in Romania. Un exemplu recent sunt  conferintele Peniel.

Neavind ce sa mai pierd, am inceput sa spun lucrurilor pe nume cu privire la fenomenul evanghelic American. Am revenit la loialitatea fata de Domnul Cristos, lasind la o parte loialitatea fata de personalitati evanghelice Americane, frati abatuti, sau fata de falsi credinciosi.

Ereziile si comportamentul lui Iosif Ton il califica pentru excludere fara negocieri

Este bine sa ne reamintim citeva din ereziile grave a lui Iosif Ton. El promoveaza o relatie abominabila cu Domnul Cristos in care credinciosul sau credincioasa individual este mireasa personala a lui Cristos. Ton indemna pe nevasta unui pastor sa se duca la intilnirea cu Domnul Cristos si sa se sarute si sa se mangie cu El (vezi “Umblarea cu Dumnezeu, in unire cu Isus Cristos, sub calauzirea Duhului Sfant” p. 314,315). Asemenea lucruri fac parte din adincimile Satanei.

Ton ataca unitatea Noului Testament spunind ca invatatura Domnului Isus se afla numai in Evanghelii, iar restul Noului Testament este invatatura despre Domnul Isus. El vrea sa insinueze ca epistolele nu au aceeasi autoritate ca Evangheliile. Scopul acestei erezii este subminarea lucrarilor Reformei prin Martin Luther, care a readus la centru mantuirea numai prin credinta in jertfa de la cruce.
In alt context, Ton mai afirma ca boliile sunt urmarea posesiunii demonice si ca e nevoie ca, credinciosii sa fie exorcizati in vederea vindecarii. Pe blogul Strajerilor el s-a declarat carismatic si a devenit membru deplin al acestei organizatii apostate. In plus, a mintit public spunind in biserici Pentecostale ca Baptistii l-au dat afara, cind in realitate el s-a retras imediat ce ii s-a dat pe fata ereziile.

Iata concluziile pastorilor Baptisti de pe coasta de vest a SUA si Canada: “Dinsul a parasit in mod rautacios una din bisericile RBA unde era membru, fara sa ne dea sansa sa intervenim”… “ne exprimam ingrijorarea profunda si dezacordul fata de invatatura teologica neBiblica si periculoasa pe care fratele Iosif Ton o propavaduieste”… “a raspindit zvonul ca ar fi fost exclus din rindul Baptistilor, lucru neconform cu realitatea”… “sa inteleaga ca drumul care se afla este neBiblic, periculos, si un exemplu negativ pentru intreaga fratietate Romana”. Textul intreg il gasiti aici: http://rbabiserici.blogspot.com/2011/07/informatii-si-incercari.html

Avind in vedere lucrurile de mai sus, singura decizie Biblica este excluderea lui Iosif Ton, pana la o pocainta autentica din partea lui, insotita de dovezi palpabile.

Asociatia Baptista Romana din SUA si Canada
este pusa in fata unui test de loialitate fata de Domnul Cristos

Testul de loialitate fata de Domnul Cristos al asociatiei amintite aici este excluderea lui Iosif Ton, ca o consecinta a ereziilor grave si faptelor enumerate mai sus. Uniunea Baptista din Romania a actionat prompt si Biblic, excluzindu-l pe Iosif Ton http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/104 . La fel a facut si Vocea Evangheliei printr-o decizie a adunarii generale al actionarilor. Votul de blama a fost dat aici si de cultul Pentecostal si  Crestinii dupa Evanghelie. Deci intreaga suflare evanghelica din Romania a actionat corect si la unison. Speram ca si fratii romani din America sa faca la fel, si sa treaca testul loialitatii fata de Cristos, aratind ca mai important decit Iosif Ton este onoarea Domnului nostru si a Evangheliei Sale.

Pastor Paul Dan

 

8 thoughts on “Loiali fata de Iosif Ton sau loiali fata de Domnul Cristos?

 1. Asa este frate Dan, asta daca nu ar fi compromis si fratii nostri ar fi caracterizati de maturitate si loialitate fata de Domnul Isus.
  Eu ma rog ca Dumnezeu sa trezeasca comunitatea baptista romana din State si Canada, astfel incat sa faca o decizie clara comuna si sa se dezica de invataturi nimicitoare si oameni ca si Iosif Ton in mod public. Prin aceasta binenteles ca vom pastra linia Evangheliei si calea stramta si vom avea parte de sanatate spirituala.
  Ce te faci insa cu oameni ca si mai daunazi acel pastor, din conducerea Asociatiei Baptiste, presedintele Asociatiei, care atunci cand i-am spus adevarul in fata, m-a facut nerusinat si impostor si ca ar putea sa ma dea in judecata, cica?
  Avem noi o vorba romaneasca, cica “pestele de la cap se-mpute”. Parerea mea este ca daca acest “patriarh” al baptistilor romani din America si Canada, nu ar astepta doar sa i se sarute mana si incaltamintele si ar fi actionat biblic si matur, cu siguranta ca nu am fi ajuns aici.
  Eu m-am pocait dintre ortodocsi, insa nu ma gandeam niciodata sa intalnesc si-ntre pocaiti “patriarhi”, care sa fie caracterizati de-o vorbire fireasca si sa reactioneze intr-un mod lumesc, lipsit de orice este duhovnicesc si ar trebui sa-l caracterizeze pe un om al lui Dumnezeu.
  Deci frate Paul Dan, nu te astepta la minuni cu oameni care actioneaza ca acest presedinte de comunitate sau cu unii care-si baga capul in nicip ca strutul, sa ne incredem in Dumnezeu si sa ne rugam ca El sa faca trezirea spirituala de care are nevoie Asociatia baptista romana din USA si Canada.
  Aici am si eu un articol asemanator la: http://paginacrestina.com/rba.html
  Dumnezeu sa lucreze in mjlocul nostru prin puterea Duhului Sfant.
  Simion Ioanas

  • Se poate spune “sa-ti fie rusine” si sa-l consideri un impostor , unui om care intradevar ai avea de ce sa-i spui acest lucru. Totusi din partea unui lucrator al Lui Dumnezeu, sa-ti arunce aceste cuvinte doar pentru ca ai spus un adevar, legat de unele lucruri ce ar trebui indreptate si a face caz de un dialog publicat, care deja era intr-un spectru larg de interlocutori, mie mi se pare o extrema.Totodata acel dialog era interesant pentru crestinul de rand din Asociatie, ca sa inteleaga si cel mai de jos (cum probabil vroia sa spuna si pastorul respectiv prin inaltimea de la care vede dansul lucrurile) ca mai marii Asociatiei gandesc asa si ne tin in “ceata” in privinta Iosif Ton cu un motiv bine intemeiat.
   Cred ca noi crestinii ar trebui sa ne atribuim si victoriile si esecurile. Pe deasupra, atunci cand ne mustra cineva pe drept, nu ar trebui sa reactionam intr-un mod agresiv, avand in vedere ca prin mustrare de cele mai multe ori Dumnezeu doreste sa ne indrepte.
   Acuma ce sa mai zic, sa ne dea Domnul discernamant, fiindca sunt vremuri din urma si multi se vor lepada de credinta. Eu doresc ca Domnul sa-l trezeasca si pe acel pastor cu care eu am dialogat si pe ceilalti pastori si lucratori din Bisericile Baptiste din America si Canada, pentru ca in vremuri ca acestea sa ne unim in Hristos Domnul, sa avem dragoste unii pentru altii si sa condamnam ereziile si pe eretici, pentru ca Biserica sa ramana sanatoasa si biruitoare.

 2. ‘”Ce te faci insa cu oameni ca si mai daunazi acel pastor, din conducerea Asociatiei Baptiste, presedintele Asociatiei, care atunci cand i-am spus adevarul in fata, m-a facut nerusinat si impostor si ca ar putea sa ma dea in judecata, cica?”

  ???????????????????????
  Adica fratele Branzai , renumitul frate Branzai ?
  Cum sa va faca impostor si nerusinat?
  Nerusinat ii spune unui frate a lui Hristos ?
  Incredibil…
  unde a disparut eleganta-i renumita (imagine artistica sa fi fost?)
  Tot asa s-a adresta si fr Paul” ca datorita ingaduintei sale, l-a mai pastrat ca prieten”
  dar pe TON ?
  a, cine se aseamna se aduna!
  In acest caz, nu trebuie sa va asteptati la ceva bun.
  Ii veti strica imaginea artistica a domnului Branzai Daniel.

  Dupa cele scrise in acea carte, s-a scris si despre intilnirea fizica a surorii nevasta de pastor cu Dommnul Isus, care se imbraca, aranja, ca sa se intilneasca cu Domnul, sa se sarute si sa se imbratiseze.
  Oare sotul ei, ca si pastor, tot asa proceda. mergind ca si ea la intilnirea respectiva?
  MI-este scirba sa citesc asemenea grozavenii; dar am vazut dupa aceasta cum domnul BD ii lua un interviu informatorului si tradatorului de frati Iosif Ton.
  Fratele Timotei Pop, care i-a atras atentia despre erezia respectiva, de fapt cred ca este blasfemie, a vrut sa-l readuca pe calea cea buna; dar Nu Ai Cu Cine.
  Acest om ar trebui sa fie proscris

 3. Dumnezeu sa se indue de cei care sunt seriosi pe Cale, sa nu se lase darimati in aceste vremuri grele, cind valorile s-au inversat, placerea acsetei lumi a invadat si inimile credinciosilor; pacatul a a juns la culme.
  Vremuri de saracie am mai trait, dar de asa pacatosenie mzerabila nu am avut parte.
  Este trist faptul ca in loc sa ne adunam cu cele bune, ne risipim cu cele rele.
  Daca au aparut invataturile gresite nu e de mirare;;
  de mirare este ca nu stim sa le stam impoitriva si devenim loaiali omului ( aici Iosif Ton) si nu Cuvintului.
  Daca situatia sa ar fi fost rezolvata la momentul potrivit, ar fi avut mai putini de suferit.
  Mindria este pacatul capital pentru care Lucifer a cazut;
  ma tem ca nu numai Iosif Ton este mindru, ci si cei care il adora, nefiind in stare sa aiba o atitudine ca cea a lui Cristos,
  sa rupa raul de la radacina.
  Dumnezeu ne vrea credinciosi Lui -Adevarului..

 4. Nu prea suna bine Domnul Cristos. Bibilia numeste Isus Hristos – Hristos Isus – Domnul Isus Hristos – Isus Hristos, Domnul. Mai merge Domnul Isus sau Isus, Domnul. Domnul Cristos suna ceva de genul Mister Christ sau Mister Mesiah

  • Fi pe pace Phileo, expresia e una Biblica:

   “Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.” (Coloseni 3:23-24)

  • Phileo, in textul grec litera cu care incepe numele Domnului Cristos este “X” si se pronunta undeva intre “C” si “H” ceva de felul “CH”. Iata numele Cristos in greaca “Χριστος”. De aceea unii scriu cu “H” iar altii scriu cu “C” numele Mantuitorului.

 5. De-a lungul a cateva decenii, fr. Ton a dezvoltat o teologie care a influentat mii de crestini evanghelici romani. Unii l-au vazut ca pe un om de o intelepciune rar intalnita, (bunica sotiei mele, dupa ce a ascultat de zeci de ori o parte din cursurile de viata spirituala, inca se mai roaga, dupa zece ani, in termeni asa “sofisticati, A LA TON”) un indrumator pe Calea Domnului, etc. Multi insa nu au stiut ca teologul cocheteaza cu misticismul, ca incearca sa ne convinga, asa, “mai ocult”, ca totusi diavolul nu-i asa negru cum am stiut, ca, ah…,Pelagius nu a fost chiar un eretic cum ni l-au prezentat altii, ca preotul mistic Staniloaie i-i un model din care sa te inspiri in viata de credinta, etc. Odata cu aderarea la miscarea Strajerilor, I.T. a demolat totul. Am pus o intrebare “avocatilor” fratelui Ton de pe bloguri: Ce-ar trebui sa faca toti crestinii evanghelici care au fost influentati in bine de predicile lui I.T.? Sa adere la Strajeri? Daca, -asa cum sustin unii- Iosif Ton abia acuma se afla pe calea dreapta, atunci se pune intrebarea logica: ceilalti sunt pierduti? Nu m-i s-a raspuns direct niciodata, dar cineva mi-a scris, pe blog, cam asa: “Prefer o atmosfera unde Duhul Sfant a pierdut controlul(la Strajeri, carismatici) decat la un serviciu de inmormantare bine pus la punct! (adica un serviciu divin intr-o biserica Baptista).” Deci, concluzia unora este ca fr, Ton a facut cel mai bun lucru. Eu prefer sa raman in cealalta tabara si sa afirm ca cine cocheteaza prea mult cu filozofia si misticismul, pierde drumul, se rataceste. Poate in America exista cele mai multe modele de astfel de oameni, care au inceput bine (unii din ei) dar la batranete au pierdut directia, Robert Schuler, Joel Osteen, Rick Warren, etc. Si se pare ca si Billy Graham, la batranete nu mai are aceeasi tarie de a afirma ca “numai Isus este Calea, Adevarul si Viata!” http://www.youtube.com/watch?v=-gtR8rp4ozw&feature=related. Multe binecuvantari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s