O victorie istorica impotriva invaziei carismatice

Articolul de fata este necesar pentru a pune intr-o perspectiva corecta dezbaterile cu privire la Iosif Ton, Strajerii, si carismatici in ultimul an de zile. Felul cum evanghelicii romani au aruncat la cosul de gunoi ideologia carismatica este o victorie istorica.

 

Nota: Afirm cu toata puterea ca Dumnezeu raspunde la rugaciuni si vinedeca supra natural atunci cind El vrea. El lucreaza tot felul de minuni in favoarea copiilor Sai dar in accord cu voia Lui. Personal am beneficiat de interventia miraculoasa a lui Dumnezeu in viata mea si a familiei mele. Orice copil al lui Dumnezeu are parte de harul lui Dumnezeu aratat mai sus. Dumnezeu lucreaza prin biserica si nu prin impostori care se dau drept profeti sau vindecatori.

Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sînt dela Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi prooroci mincinoşi. 1 Ioan 4:1

Nu dati crezare oricarui duh!

Specific miscarii carismatice este credulitatea in ce priveste orice manifestare spirituala. Ei dau crezare oricarui duh. In consecinta sunt deschisi influentelor demonice. Versetul de mai sus, din 1 Ioan 4:1 ne avertizeaza ca duhuri rele  vor incerca sa insele pe cei credinciosi. Deci prooroci falsi, erezii, si manifestari demonice, vor sa isi faca loc in biserica, chiar daca biserica nu cauta asa ceva. Indracitii izbucneau in  sinagogi chiar cu Domnul Cristos prezent acolo.

În sinagoga lor era un om, care avea un duh necurat. El a început să strige:,Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit să ne pierzi? Te ştiu cine eşti: Eşti Sfîntul lui Dumnezeu!“ Marcu 1:23-24

In acord cu ce spune Cuvintul, duhurile trebuie cercetate. Carismaticii devin agresivi cand sunt intrebati cu privire la manifestarile lor. Ei vor schimba repede discutia acuzindu-te ca nu crezi in puterea lui Dumnezeu. Raspunsul potrivit dat lor este ca toti copii lui Dumnezeu se incred in El, dar respingem tot ce inseamna miscarea carismatica cu demonstratiile ei dracesti.

Liderii evanghlici din Romania si diaspora si-au implinit mandatul care l-au avut. Au respins miscarea carismatica.

Nu toti cititorii stiu ca miscarea carismatica nu a putut fi oprita in Statele Unite, America de Sud, sau Europa. Devstarile si confuzia aduse de aceasta inselatorie numita carismatism este dincolo de ce ne putem imagina. Vom vedea aceasta in imaginile care vor urma mai departe.

Asistenta pe blog a pastorului Marius Cruceru, fermitatea rectorului Paul Negrut, coordonarea facuta de presedintele Uniunii Baptiste, Otniel Bunaciu, articolele documentate ale pastorului Daniel Chiu, comentarile lui Rev. Cornelius Tica, colaborarea fostului presedinte RBA- Daniel Branzei, si miile de cititori care s-au opus lui Iosif Ton, Strajerilor, si carismatismului, impreuna cu cei mentionati, a adus la infringerea ofensivei carismatice in Romania. Slava Domnului!

Aceasi apreciere trebuie aratata liderilor Pentecostali si Crestini dupa Evanghelie care au oprit accesul lui Ton la Vocea Evangheliei, cit si in bisericile lor.

Nu cred ca noi ca romani suntem mai vrednici decit alti evanghelici dupa alte meridiane, dar ni s-a dat harul acesta de a ne opune minciunii carismatice.

Daca numai pentru acest lucru liderii mentionati au fost pe pozitie, putem declara ca si-au indeplinit misiunea.

Pe de alta parte ecumenici de seama loiali ereziilor si confuziei au luptat cu indirjire in diferite etape la sustinerea lui Ton si a flagelului carismatic. Acestia sunt: Alin Cristea, Emanuel Contac, Donis Bodiu, Danut Manastireanu, cit si o intreaga multime de ucenicii de-ai lor. Vor ramane ca o amintire dezonoranta in istoria evanghelicilor romani in aceasta privinta.

Miscarea carismatica prin manifestarile ei demonice este cea mai grava ofensa din istoria bisericii. Niciodata biserica nu a fost invadata de duhuri necurate la nivelul acesta. Unii din liderii lor se fac vinovati de blasfemie impotriva Duhului Sfant.

Cum se fac liderii carismatici vinovati de blasfemie impotriva Duhului Sfant? Raspunsul este simplu, ei afirma ca manifestarile satanice sunt lucrarea Duhului Sfant. Cind Duhul Sfant lucreaza, aduce eliberare si liniste, nu dezlantuiri de iad carismatice.

In linkul care urmeaza veti vedea haos, circ, si demonism.

In acest link Benny Hinn mare lider carismatic induce in audienta manifestari demonice in masa, iar pe unii pe scena, diavolul ii scutura cu putere la comanda lui Benny Hinn. (ignorati muzica celui care a postat pe youtube).

Iata pe fosta sotie a lui Benny Hinn scuturata de diavoli. Vizionati incepind cu minutul 1:42

Delegatia romana de evanghelici naivi cad la picioarele falsului prooroc si vrajitor Chris Oiakilome, doboriti de puterile oculte ale acestuia. Incepeti cu minutul 3:34 http://www.enterthehealingschool.org/index/itv/index.php?v=150

Iata-l pe Benny Hinn beat pe scena la circul carismatic.

Grotescul si diabolicul se manifesta prin Kenneth Hagin.

Daca Iosif Ton si Strajerii nu ar fi fost respinsi, evanghelicii romani ar fi fost aruncati intr-o deruta fara putinta de recuperare.

Cu toata rivna lor vrednica de apreciat, evanghelicii romani inca nu au o baza doctrinara adecvata. Inchipuiti-va cit de multi ar fi fost manipulati de vrajitori de seama ca Benny Hinn, sau Chris Oiakilome. Intr-o tara cu atitea nevoi materiale, promisiunile false ale impostorilor carismatici ar fi stors ultimele resurse de la evanghelici. Vreau sa apreciez in mod special lovitura de maestru data in final, agendei lui Iosif Ton de catre fostul presetinte RBA, Daniel Branzei.

Pastorul Constantin Joldis, din Zalau cit si compatriotul sau Razvan Mihailescu din Bucuresti, impreuna cu Zac Poonen sunt la fel de vinovati ca si Iosif Ton de incercarea de carismatizare a Romaniei

Pastorul Joldis mi-a scris mai de mult foarte tulburat ca am dat pe fata ereziile carti “Surprins de puterea Duhului” scrisa de Jack Deer. Intru-n viitor apropiat am sa ii raspund la scrisoarea lui. Pastorul Razvan Mihailescu a fost unu din promotorii de baza in conexarea naivilor dintre evanghelicii romani cu proorocul mincinos Chris Oiakilome. Zac Poonen sprijineste din umbra carismatismul si pe Joldis.

Chemarea la veghere si rugaciune

Ofensiva carismatica nu sa incheiat. In acelasi timp si alte erezii sunt la lucru in Romania, ca de exemplu, Biserica Emergenta. Apelez la credinciosi sinceri si doritori de viata sfanta si doctrina curata sa se roage constant si sa posteasca cind este cazul pentru ca Domnul sa fereasca Romania de alte calamitati spirituale de felul acesta.

“…potrivnicul vostru, diavolul, da tircoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita.Fiti treji, si vegheati! Impotriviti-va lui tari in credinta, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi. Dumnezeul oricarui har, care v-a chemat in Hristos Isus la slava Sa vesnica, dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavirsi, va va intari, va va da putere si va va face neclintiti. A Lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor! Amin.”
(1 Petru 5:7-11)

 

4 thoughts on “O victorie istorica impotriva invaziei carismatice

 1. Pingback: Impotrivirea contra invaziei carismatice. « Cetatea de scapare

 2. Nu cred ca ar trebui sa fim asa de optimisti in vederea starpirii miscarii carismatice de la noi din tara. Sunt foarte multi penticostali care sunt simpatizanti ai acestor fenomene{pt ca au acelasi duh (deoarece penticostalismul este mama carismatismului ) } dar sunt prea marunti si nu au capetenii care sa-i mobilizeze.Aceste fenomene se raspandesc in lumea intreaga si nu cred ca vor fi oprite in Romania.Si atata timp cat sunt implicati in Alianta Evanghelica si in ecumenism acesti lideri pe care ii laudati in frunte cu M. Cruceru , nu se va face nimic.E chestiune doar de timp.

  http://aurelmunteanu.wordpress.com/category/documentare/marjoe-gortner/
  http://aurelmunteanu.wordpress.com/category/documentare/the-blind-the-dead/

 3. Nu cred ca fratele Marius Cruceru este pentru carismantism.
  Dimpotriva , si cred ca:
  nici penticostalii nu sunt pentru acesti extremisti.
  Ei au aparut la Brasov de f.multi ani, or fi vreo zece.
  S-au dus de la penticostali destul de multi la o deschidere de acest fel; cind au vazut cum cad pe spate, s-au retras si de atunci nici ca au mai fost curiosi.
  Desi sunt multi ani de atunci, nu s-a desvoltat la nivelul orasului Brasov, unde am locuit pina acum 7 ani.
  Nici in Caransebes unde locuiesc acum nu se intimpla asa ceva.
  De fapt aici nu am auzit de ei deloc.

 4. Inainte să apară în Brașov sau în alte locuri în România, carismaticii erau deja prezenți în Timișoara, și-anume Biserica Agape, fondată și păstorită de Daniel Matei. In 1992 eram elev în Timișoara și la insistențele unui coleg am participat la câteva programe intr-o clădire improvizată (cort). Veneam la aceea vreme dintr-o biserica penticostală de țară, obișnuit cu rugăciuni gălăgioase, dar ce am experimentat acolo era deja deasupra imaginaților mele ( muzica, rugăciune, mișcări ale corpului, îmbrăcăminte, etc.). Mai târziu am revenit în acel loc, am văzut căderi în duhul, exorcizare, unul care vorbea de pe scenă își exprima dorința de a avea în curând in biserică o trupă (feminină) de dans (sfânt) și altele. Intre timp s-au fărâmițat și unii din fosta conducere au deschis alte biserici (ca să zic așa) prin Tmișoara. Metastaza aceasta s-a împrăștiat în ultimii douăzeci de ani prin toate marile orașe din România. Recent, vizionam un clip din Biserica Râul Vieții din București, păstorită de Răzvan Mihăilescu http://www.youtube.com/watch?v=bwSmx1Vrssg
  Mi se pare o atmosferă ciudată, parcă ai fi într-un trib din Africa unde se invocă spirite, se fac mătănii. Au interzis comentariile si nu am reușit să mă conving ce înseamnă asta. In orice caz, lucrurile degerează și merg în directie greșită. Multă binecuvântare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s