Cartea Psalmilor neaga validitatea muzicii crestine contemporane

Cartea Psalmilor este cartea de cintari a Bibliei, cit si o carte de rugaciuni. Multi vor fi surprinsi sa afle ca, continutul teologic al cartii Psalmilor este imens. Toate atributele lui Dumnezeu sunt surprinse de aceasta carte. Cristologia intr-o forma profetica este la mare inaltime, in special descrierea agoniei de la cruce.

Muzica crestina contemporana, cu extrem de rare exceptii, este lipsita de teologie, de aceea cartea Psalmilor neaga validitatea acestui gen de muzica. Mai mult, multimea de carti devotionale contemporane sunt niste dulcegarii umaniste fara valoare spirituala deoarece, ca si muzica crestina contemporana, nu are teologie.

In urmatoarele saptamini v-a urma un scurt studiu cu privire la teologia cartii Psalmilor, cit si implicatiile pentru Crestinismul modern.

Pastor Paul Dan

8 thoughts on “Cartea Psalmilor neaga validitatea muzicii crestine contemporane

 1. Este un articol sec lipsit de argumente. Daca cineva spune ca Psalmi neaga muzica contemporana nu inseamna ca asa este. Va rog sa argumentati biblic. Este o elucubratie sa afirmi ca muzica contemporana ar fi lipsita de spiritualitate.

  • Claudiu,

   Daca ai citi cu atentie ai vedea ca postarea prezenta nici macar nu este un articol; este doar un anunt despre o serie de articole scurte. Tu insa esti vindut culturii contemprane si nu ai putut sa astepti pina cind argumentele vor fi prezentate. Vorbim mai tarziu.

   Paul Dan

 2. Ar fi excelent sa-si dea seama cat mai multi de acest adevar. Se pare insa, ca astazi se cedeaza atat de usor inaintea curentelor care promoveaza acest tip de muzica.
  Cei care nu imbratiseaza tipul acesta de muzica, care distruge orice este duhovnicesc in tinerii nostri, sunt considerati drept conservatori, fundamentalisti si pe cale de disparitie. Se pare ca traim vremuri in care crestinilor nu le mai place trairea dupa Cuvant si chiar de foarte sus se trag aceste sfori de uniformizare.
  Dumnezeu sa intareasca pe toti cei care inca mai stau pe baricade si tin Stindardul Evangheliei sus! Se pare ca numarul lor e tot mai mic.

 3. Peter Masters de la Metropolitan a scris o brosura excelenta pe tema inchinarii, se numeste “Worship in the melting pot”. El argumenteaza in favoarea aplicarii principiului regulativ.
  Foloseste adesea referinte la calitatea si forma cantarii din perioada marilor treziri, spunand ca este foarte sceptic ca Dumnezeu ar binecuvanta o lucrare sau o biserica anume cata vreme aceasta Il dezonoreaza pe El in inchinare. El mai arata si ca aproape intotdeauna un stil de inchinare nepotrivit este in directa legatura cu o predicare slaba calitativ sau eronata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s