Moartea lui Whitney Houston este un avertisment pentru biserica contemporana

Oricine rosteşte Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege! 2 Tim. 2:19

Whitney Houston a fost gasita inecata in cada, la hotelul Hilton din Beverly Hills, California, sambata trecuta. Asa cum multi stiu, cantareata Whitney Houston in adolescenta a facut parte dintr-o biserica baptista din aria orasului Newark. A cintat si in corul bisericii. A avut un talent unic, iar lumea ia oferit faima si avere, dar i-a luat viata. Cu doua zile inainte de a muri, ea fiind in stare de ebrietate a cantat “Isus ma iubeste”. Ea insa nu la iubit pe Domnul Isus. A trait o viata de destrabalare si droguri care pana la urma au rapus-o. Sunt tot felul de presupuneri cu privire la moartea ei. Cineva mi-a trimis acest link: http://vigilantcitizen.com/latestnews/what-happened-to-whitney-houston/

O marturie personala

In anii ’70 eram printre putinii care stiau ca puteai sa asculti muzica Pop in casti stereo la biblioteca Americana in Bucuresti. Organizam cu altii, seri de discoteca la liceul unde invatam. Mergeam la discoteci pe litoral. In cartier unde locuiam participam la parties (bairamuri). Stiam formatiile de Pop si Rock din vest.

Domnul s-a indurat de mine si m-a mantuit in 1976. Dupa ce m-am predat Domnului am terminat-o radical cu muzica Pop si Rock, cat si cu vechiul anturaj.

Am venit in America in ’84 si am fost shocat sa vad ca stilul de muzica Pop si Rock era folosit de crestinii de aici. M-am gandit ca poate eram eu legalist si ca ar trebui sa fiu mai ingaduitor in privinta muzicii crestine din America. Dupa zece ani de America am vazut rezultatele muzicii crestine contemporane in viata tinerilor americani si romani. Majoritatea au devenit lumesti, materialisti, si pacatosi. Atunci am terminat-o si cu muzica moderna crestina. Si nu imi pare rau. Dumnezeu ne-a pazit familia de multe pericole.

O foarte scurta istorie a genului de muzica Rock

Termenul “Rock” in jargonul negrilor din America descrie un act de imoralitate. Am tratat in mod documentat subiectul culturii Pop si muzicii Rock in acest articol https://ioan8.wordpress.com/2011/03/04/crestinismul-sub-asediul-neopaganismului/, dar putini l-au citit deoarece majoritatea au preferat sa ramana ignoranti dar sa nu se desparta de muzica crestina moderna.

O parte din sclavii adusi cu forta in America in secolul XIX au fost din Africa de vest. Ei si-au pastrat stilul de muzica oculta voodoo. O varianta a acestui gen numita “Ragtime music”a devenit muzica de bordel si saloane rau famate din America. Mai tarziu apare jazzul ca o continuare a lui “Ragtime music”. Jazzul a fost muzica destrabalarii in America in deceniul ’20. Tot pe fond de jazz a aparut dansurie sexy: foxtrot, swing, charleston, si blackbottom. Impreuna cu jazzul apare si stilul Blues, iar mai tarziu se dezvolta in Rhythm & Blues. Pe fondul acesta apare muzica Pop, pe urma Rock, urmata de Hard Rock, Metal, Heavy Metal, si Black Metal.

In evolutia muzicala peste decenii, de la Ragtime Music pana la Black Metal se trece de la lumesc si imoralitate la ocultism si satanism. Astfel muzica oculta voodoo vest Africana a cucerit America, lumea, cat si biserica contemporana.

Stilul “Rock” al secolului I nu a patruns in biserica primara

Profesorul si dirijorul de muzica Daniel Stauceanu sustine in mod corect ca muzica de sinagoga evreiasca a fost genul muzical al bisericii primare. Crestinismul s-a dezvoltat intr-un context de cultura greco-romana unde muzica de destrabalare a zilei, era muzica dionysiaca. Totusi genul dionysiac nu a patruns in biserica la acea vreme. Zeul Dionysus era patronul destrabalarilor si orgiilor. Aceste manifestari grave erau instigate atat de alcool cat si de o muzica specifica dionysiaca ce agita pana la extaz pe participanti. Biserica a pastrat o muzica reverenta in toata istoria ei, pana cand in America, in timpul revolutiei hippie, Pop si Rock au fost acceptate ca alternative pentru tineret, iar de aici, erezia aceasta sa intins global.

Experimentari cu muzica Rock
in bisericile evanghelice din Romania

Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?

Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial? Sau ce legatura are cel credincios cu cel necredincios? Cum se impaca templul lui Dumnezeu cu idolii? Caci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: “Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.”

De aceea: “Iesiti din mijlocul lor si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat, si va voi primi. Eu va voi fi Tata, si voi Imi veti fi fii si fiice, zice Domnul cel Atotputernic.” 2 Cor. 6: 14-18 

Eram in misiune in Romania cand Biserica Baptista Sfanta Treime din Bucuresti a primit cadou un set de tobe din America. Fratii din comitetul Bisericii au pus-o la subsol. Cativa tineri au vrut tobele in Biserica. Dupa un timp, pentru o perioada limitata au fost lasati sa aduca tobele sambata dupamasa la tineret. Intr-o astfel de dupamiaza, mergeam la rugaciune cu Biserica Cuvantul Adevarului intr-una din salile din spate ale Bisericii Sfanta Treime. Apropiindu-ne de cladirea bisericii am auzit o muzica infernala de discoteca. Am crezut ca este o petrecere pe la vecinii de pe strada. Cand am intrat in curtea bisericii am realizat  cu stupoare ca muzica era de la strangerea de tineret. Ginditi-va ce au spus vecinii necredinciosi cind au auzit asemenea sunete in biserica. Va intreb, se dau concerte rock in bisericile Ortodoxe? Baiatul care batea tobele cu ardoare la asemenea manifestari lumesti, a ajuns sa faca parte mai tarziu din formatia Rock “The Marker”. Priviti si uimiti-va: http://themarkerband.com/

In unele din noptile de rugaciune de la Biserica Baptista Sfanta Treime am lansat un subiect de rugaciune pentru desfiintarea unei formatii crestine Rock. Mama unuia din grupul Rock impotriva caruia ne rugam, fiind presenta, a avut indrazneala ca sa ni se opuna public. Mai tarziu un frate din comitetul bisericii m-a sunat sa imi spuna sa imi cer scuze fata de unul din copii lui (parte din grup) deoarece am indraznit sa ne rugam pentru desfintarea acestui grup Rock. Bineinteles ca nu am facut-o.

Alex si Alina fac parte din biserica Baptista Sfinta Treime din Bucuresti. Ei sunt experti in fenomenul Rock. Au la dispozitie un material video numit “Clopotele iadului” care incrimineaza formatiile Rock, dovedindu-le fie oculte fie sataniste. Cu toate acestea ei sunt ignorati sau ocoliti de multi lideri crestini din Bucuresti care daca ar cauta sfintenia in viata de biserica, ar apela la ajutorul lor.

In prezent, bisericiile fara tobe la inchinare ramin din ce in ce mai putine. Chiar si o parte din tineretul de la BER, care este o biserica foarte conservativa, asculta in particular, in mod curent muzica Rock asa zis crestina. Misiunea pentecostala Peniel a creat deriva spirituala la nivel national, intre tinerii din Romania si prin muzica practicata. Cultul pentecostal a avut curajul sa termine relatia cu ei. Oare pastorii si lucratorii in evanghelie din celelalte denominatiuni nu pot sa dea afara muzica moderna crestina, indiferent ca este la inchinare, sau doar la tineret? 

Ca si in cazul lui Whitney Houston, este doar o chiestiune de timp
pana moartea spirituala se va instala in Biserici

Multi tineri, cat si parinti de ai lor fara sa-si fi facut lectia in privinta muzicii Rock si a culturii contemporane, indraznesc sa spuna celor documentati si cu experienta in domeniu, ca muzica este neutra, ca tinerii sunt sinceri si vor ramane neafectati. Le amintesc tuturor sustinatorilor muzicii crestine moderne ca, a fi sincer este necesar dar insuficient. Tinerii si parintii lor pot fi sinceri, dar sincer gresiti.

Mai mult, sustinatorii crestini ai Rock-ului din Romania nu sunt in necunostinta de falimentul evanghelicilor Americani care au imbratisat genul Rock, si totusi cei din Romania merg inaite orbeste spre moarte spirituala.

Iata la ce a adus asa zisa muzica crestina Rock in America intre evanghelici: rata de divort mai mare decat la necredinciosi, indecenta in biserici, imoralitate, materialism, si chiar folosirea drogurilor. Evanghelicii din Romania se apropie rapid de aceste “performante”.

Whitney Houston nu si-a propus sa moara inecata intr-o cada de hotel. Dar acolo duce muzica lumii, la moarte spirituala, si catodata la un sfarsit tragic.

Este doar o chiestiune de timp cand in multe bisericii din Romania vor fi divorturi din ce in ce mai multe, imoralitate, si abuz de alcool. In prezent muzica Rock a format crestini materialisti, aroganti, si lumesti. Vor aparea si celelante fenomene. Este doar o chiestiune de timp pana cand va veni si judecata lui Dumnezeu. Totusi cei ce sunt sfinti, se vor sfintii mai departe si vor avea satisfactia ca au invins lumea cu sistemul ei de valori pacatoase.

Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe! “Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui.
Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma, Inceputul si Sfarsitul.” Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate! Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna! Apocalipsa 22:11-15

2 thoughts on “Moartea lui Whitney Houston este un avertisment pentru biserica contemporana

  1. Adevarul este ca multi au facut idol din Whitney Houston, chiar in bisericile evanghelice. Traim intr-o vreme in care multi chiar din biserica nu mai deosebesc binele de rau. Atat de mult am fost impregnati de lume incat marturia noastre se clatina. Doamne ajuta-ne in vremuri ca acestea sa ramanem ai tai, sa ne verificam fiecare in parte si sa traim ca lumina si sare pe acest pamant. Maranata!

  2. In revista Harul apare fotografia cintaretei ;
    insa nu ma mai mira nimic;
    e atita de caldicica starea bisericii,
    incit nu mai e mult, si:
    Domnul NE VA VARSA din gura SA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s