Vai de mine, sunt pierdut!

Articolul acesta va cuprinde trei parti. Scopul este de a reflecta asupra Scripturii acum in Saptamina Mare (in America) si care va fi comemorata in Romania saptamina viitoare. Meditatia va fi facuta pe citeva pasaje din cartea profetului Isaia.

Cartea Isaia contine o conditie pentru apropierea de pamantul sacru a suferintelor Domnului Cristos. Aceasta conditie este sfintirea. Nu putem aborda Isaia 53 fara a fi cutremurati de Sfintenia lui Dumnezeu descrisa in Isaia capitolul 6:
În anul morţii împăratului Ozia, am văzut pe Domnul şezînd pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul. Serafimii stăteau deasupra Lui, şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, şi cu două zburau. Strigau unul la altul, şi ziceau: ,,Sfînt, sfînt, sfînt este Domnul oştirilor! Tot pămîntul este plin de mărirea Lui“! Şi se zguduiau uşiorii uşii de glasul care răsuna, şi casa s’a umplut de fum.
Atunci am zis: ,,Vai de mine! Sînt pierdut, căci sînt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, şi am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oştirilor!“Dar unul din serafimi a zburat spre mine cu un cărbune aprins în mînă, pe care -l luase cu cleştele de pe altar. Mi -a atins gura cu el, şi a zis: ,,Iată, atingîndu-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată şi păcatul tău este ispăşit!“ (Isaia 6:1-7)

De prea multe ori predicile noastre ale evanghelicilor in Saptamina Mare sunt fara putere, neconvingatoare, deoarece sfintenia proclamatorului Cuvantului lasa de dorit. Trebuie sa recunoastem cu totii ca in final o predicare corespunzatoare despre suferintele Mantuitorului este lucrarea Duhului Sfant, dar foarte putini se mai lasa sfintiti de Duhul Sfant.

Sugerez mie si tuturor care vor citii aceasta serie de trei articole sa citeasca de multe ori Isaia 6:1-7, si sa reflecteze la el in umilinta.

Ca si profetul Isaia, vazandu-ne in lumina sfinteniei lui Dumnezeu din Isaia capitolul 6, noi toti care suntem lucratori in Evanghelie ar trebui sa zicem “Vai de mine, sunt pierdut!” Nu trebuie sa ne punem la indoiala mantuirea noastra (daca o avem), dar trebuie sa ne punem la indoiala felul in care traim noi majoritatea predicatorilor, evanghelistilor, si pastorilor.

Vai de mine, sunt pierdut! ar trebui sa spuna fratii care alearga dupa imbogatire, care au intrat in competitie uni cu altii cu marimea caselor si marcile de masini.

Vai de mine, sunt pierdut! trebuie sa spuna surorile, fie tinere, fie mai invarsta, care isi permit sacrilegiul sa vina si in Saptamina Mare la biserici evanghelice imbracate sexy. Nu au invatat nici acuma ca asa ceva nu se intimpla nici la ortodocsi?

Vai de mine, sunt pierdut! trebuie sa spuna o mare parte din tineretul evanghelic care se balaceste in muzica Rock, filme, indecenta, abuz de bunuri materiale, unii in pornografie, altii in alcool si droguri si imoralitati sexuale.

Vai de mine, sunt pierdut! trebuie sa spuna parintii evanghelici care sunt toleranti cu copii lor si care se fac autorii morali ale pacatelor copiilor lor.

Cei care exclama Vai de mine sunt pierdut! intru-n mod autentic, convinsi de puterea Cuvantului, au ca raspuns din partea lui Dumnezeu urmatoarea asigurare: nelegiuirea ta este îndepărtată şi păcatul tău este ispăşit! 

Domnul sa ne ajute la aceasta.

Pastor Paul Dan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s