John Piper vine in Romania cu un sac de probleme

Da, stiu ca John Piper are o audienta larga in America, in Romania si in lume. Admiratorii lui Piper, cel putin o parte, vor fi dezamagiti de ce vor citii in acest articol. Marturisesc ca am stiut una din problemele lui, si anume grava fapta a invitarii lui Rick Warren la conferinta lui, numita  Insetat dupa Dumnezeu. Investigand mai adanc lucrarea lui John Piper, am descoperit si alte lucruri care il dezonoreaza pe Dumnezeu. Am sa incep cu primul aspect, si anume, Rick Warren invitat la conferinta lui John Piper.

John Piper il invita la conferinta lui pe Rick Warren,
promovator de Islamism.

John Piper este un ecumenist. La conferinta Insetat dupa Dumnezeu din anul 2010Rick Warren a fost vorbitorul principal la prima sesiune plenara, cu toate ca Piper stia ca R. Warren semnase un document prin care tradase crestinismul. Care este documentul semnat de Warren? Rick Warren a fost de accord sa isi puna semnatura pe un document emis de Universitatea Yale, prin care el si alti 300 de lideri crestini apostati neaga unicitatea Crestinismului si cheama pe ceilalti crestini sa ajunga la o unire ecumenica cu musulmanii. Documentul este aici. Printre semnatari se afla si apostatul anglican Danut Manastireanu, care nu a fost confruntat de catre lideri evanghelici, iar unii inca mai sunt prieteni cu el.

Ca sa se inteleaga gravitatea faptei lui Warren, e bine ca cititorii sa lectureze aceasta postare de la blogul meu: Contac promoveaza apostati. Iata un site pe internet care documenteaza in plus activitatiile eretice a lui Rick Warren: Lighthouse Trails Research.

John Piper este promovator de muzica Rap,
unul din cele mai oribile genuri contemporane 

In 2006, Piper a invitat pe raper-ul Curtis la biserica sa, Bethlehem Baptist Church din orasul Minneapolis, sa “slujeasca” congregatiei. Observati in clipul video cum Piper este cu mainile unite profund miscat de evenimentul care v-a urma. 

In Ianuarie 2008, organizatia lui Piper numita Insetat dupa Dumnezeu/Desiring God sustine prin 3 video-clipuri pe alt Rapper pe nume Lecrae.

Mai tarziu organizatia lui Piper si organizatia lui Lecrae, numita Reach Records colaboreaza si la alte evenimente. In 2009, Lecrae este din nou promovat de Piper la o conferinta a acestuia in Chicago. Rapper-ul Lecrae de partea lui, promoveaza publicatile lui Piper. 

In Ianuarie 2010, din nou organizatia lui Piper il promoveaza pe rapper-ul Lecrae in concertele de caritate date in favoarea celor loviti de cutremur din Haiti.

In februarie 2010,  Lecrae este din nou mediatizat cu ultimul lui hit. In Octombrie a aceluiasi an, organizatia lui Piper spune ca viata crestina este intrarea intr-o clinica de dezintoxicare si ca atare, albumul lui Lecrae, numit Rehab/dezintoxicare le v-a fi de folos crestinilor.

De ce John Piper a facut toate aceste lucruri?

Un posibil raspuns este felul in care el a fost format in teologie. Pentru Piper, scriitorul crestin cu puternice influente oculte, C.S. Lewis este vazut ca un gigant spiritual. Filozoful si matematicianul Blaise Pascal a fost inspiratia lui Piper in ce priveste hedonismul crestin. Piper duce la extrema conceptul de placere in crestinism, interpretand in afara contextului acest termen, creand astfel o teologie periculoasa. Insasi expresia hedonism crestin lansata de Piper este o contradictie in termeni. In cartea sa Insetand dupa Dumnezeu la pagina 10 in versiunea engleza, Piper marturiseste ca influenta lui Daniel P. Fuller invinge aproape in orice face el. Cine a fost Fuller? Acest om a pus bazele seminarului Fuller din Pasadena, California cu multi ani in spate. El a avut indrazneala sa afirme ca Biblia are erori. Seminarul Fuller este scoala teologica cu cea mai grava influenta pentru America si lume. John Piper este absolvent al acestui seminar. Asta nu inseamna ca toti absolventii vor fi eretici, totusi majoritatea sunt trimisi intr-o directie din care nu se vor recupera niciodata.

In loc de incheiere- nu te duce la conferinta

In America, multi trec peste lucrurile care se stiu despre el, si continua sa ii asculte predicile. Acest compromis a ruinat miscarea evanghelica din America.

In Romania am invatat un lucru mare. Cand un slujitor al evangheliei se compromite, nu-l mai asculti decat cand vezi o schimbare radicala si o pocainta publica. De fapt asta este standardul Scripturii.

Mai bine decat sa mergi la conferinta lui Piper, viziteaza familii nevoiase din biserica ta. Dute la evanghelizare. Sau fa ce te indeamna Duhul Sfant.

Deaceea, fiindcă avem slujba aceasta, după îndurarea pe care am căpătat -o, noi nu cădem de oboseală. Ca unii, cari am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvîntul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu.Şi dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sînt pe calea pierzării, a căror minte necredincioasă a orbit -o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu. Căci noi nu ne propovăduim pe noi înşine, ci pe Domnul Hristos Isus. Noi sîntem robii voştri, pentru Isus.

Căci Dumnezeu, care a zis: ,,Să lumineze lumina din întunerec“, ne -a luminat inimile, pentruca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos. Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentruca această putere nemai pomenită să fie dela Dumnezeu şi nu dela noi. Sîntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strîmtoare; în grea cumpănă, dar nu desnădăjduiţi;prigoniţi, dar nu părăsiţi; trîntiţi jos, dar nu omorîţi. Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorîrea Domnului Isus, pentruca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru.Căci noi cei vii, totdeauna sîntem daţi la moarte din pricina lui Isus, pentruca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru muritor. (2 Corinteni 4:1-11)

68 thoughts on “John Piper vine in Romania cu un sac de probleme

 1. Multumim fff mult.Intradevar foarte bine documentat.Sigur nu o sa mai mergem si vom face lucrare in biserica in acel timp.Din pacate i sa facut multa reclama la rve Bucuresti si este f promovat in bisericile baptiste de aici.Sa ramanem doar la ce invata Sfanta Scriptura pt a nu fi amagiti. Revenirea Domnului Hristos este aproape.Maranata.

  • Ninel Lazar mi-a transmis acest mesaj

   1. Nu pricep de ce s-au inghesuit sa organizeze conferinta lui Piper organizatii care nu au prea multe lucruri in comun macar cu ceea ce clameaza Piper – si aici ma refer la doctrinele harului. Uniunea Baptista si cea Penticostala au marturisiri de credinta arminiene. Si ar mai fi si altele dintre cei care organizeaza conferinta.
   2. Biserica Baptista Sfanta Treime ar face bine sa onoreze cu prezenta nu doar cand vin nume mari (Piper, MacArthur, Paul Wahser etc), ci si atunci cand vin persoane care nu se bucura de aceeasi celebritate, pentru simplul motiv ca nu este persoana ceea ce conteaza, ci este Cuvantul lui Dumnezeu. La ultima conferinta HeartCry n-a fost prezent Paul Washer, si ghiciti ce – nici Biserica Sfanta Treime n-a fost prezenta…Am ramas uluit cand joi seara (seara de biserica in Sf Treime, de altfel), eram nu mai mult de 30-40 persoane, dintre care am identificat mai mult de jumatate din persoane ca fiind ne-membri in Sf Treime. By the way – nici unul din pastorii bisericii nu au onorat cu prezenta…Sambata, cand nimeni nu mai avea vreo scuza (serviciu etc), n-am depasit probabil 50-60 de persoane prezente, din care eu si familia numaram 7, predicatorii, traducatorii si familiile lor vreo 20 de persoane…si vedeti ce a mai ramas…

   3. Organizatia Alege Viata este o organizatie ecumenica, lipsita de o teologie coerenta si care predica o evanghelie ieftina, adesea folosindu-se de instrumentele lumesti pentru acest lucru in dorinta de a fi relevanti cultural. Prezenta Alege Viata pe lista organizatorilor nu ma mira, si dupa ce scrie mai sus fr. Paul Dan, se prea poate sa nu il mire nici pe John Piper, fie ca are stiinta de acest lucru, fie ca nu.

   4. Organizatia World Vision este de asemenea o organizatie ecumenica, de asemenea lipsita de o teologie clara, si care este orientata exclusiv catre lucrarea sociala. Nu am auzit de vreun proiect care sa implice raspandirea Evangheliei in contextul lucrarii sociale sau in afara acestui context, de catre World Vision. De altfel, la World Vision lucreaza tot felul de persoane, care mai de care mai “crestine”.

   5. Atentie mare la lista partenerilor. Aici se gasesc nume interesante. BIG Impact, de pilda. Este organizatia care promoveaza miscarea “emergent church” in Romania, ei sunt cei care promoveaza cu sarguinta anual Conferinta Global Leadership Summit (Summitul Global de Conducere), la care vorbitorii sunt atent “alesi”, tocmai in spiritul ecumenismului si al evangheliei ieftine. Vorbitorii la conferintele BIG Impact sunt nu doar ecumenici, ci au si serioase probleme doctrinare. TD Jakes este doar un exemplu – promovator al carismatismului oneness, Bill Hybels este orice vreti numai crestin conservator nu, pastorii romani au fost atent antrenati in materie de conducere de catre CEO-ul General Electric (ca si cum liderii biblici precum Avraam, Moise, David, Solomon, Pavel etc nu mai au ce sa ii invete pe pastorii nostri). Evident ca nu toti cei de pe lista partenerilor media se inscriu in aceasta categorie, majoritatea fiind portaluri de noutati in sfera evanghelica.

   Dar eu zic ca atunci cand ajungi la reputatia si impactul lui Piper, obligatoriu este critic cine te promoveaza, cine iti organizeaza conferintele etc.

   Personal, optez sa NU merg la conferinta Piper. John Piper poate avea multe lucruri bune si extrem de utile de comunicat crestinilor din Romania, departe de mine a contesta sau a pune sub semnul intrebarii acest lucru. Dar avand in vedere semnalele de alarma trase mai sus de fr Paul Dan, si asocierile nepermise pentru un vorbitor de asemenea calibru in materie de cine organizeaza si cine mediatizeaza conferinta, prefer sa stau in banca mea.

 2. Multumesc .
  Cum a spus si antecomentatorul meu. I s-a facut foarte multa reclamă pe-aici. Duminica voi avea ocazia sa-l aud predicînd in Biserica noastră. Sunt curioasa sa-l cunosc deși, după ce am citit articolul tau, s-ar putea sa fiu foarte subiectiva fata de tot ceea ce voi auzi. Voi ”vedea” cum va fi….

  • Vreau sa va aduc in atentie faptul ca ceea ce am scris despre John Piper pe blog este obiectiv. Sunt fapte, nu presupozitii. In consecinta, cand il veti auzi pe J. Piper Duminica, nu veti fi subiectiva, din potriva, veti fi obiectiva.
   Multi evanghelici astazi din Romania fac ce fac confratii lor din America, si anume, ignora fapte maligne din viata unor personalitati evanghelice, doar din dorinta de a avea un moment religios fara ca constiinta lor sa ii deranjeze.

   Piper are si alte lucruri grave in cartea sa, Insetand dupa Dumnezeu. Sper ca sa pot in viitor sa prezint o recenzie a cartii.

   La ce biserica va predica Piper acum Duminica?

 3. Tare buni sunteti in a gasi “nod in papura”. Cu cateva zile in urma l-am auzit aici la NY, unde impreuna cu Tim Keller au tinut un meeting numit “Grace & Race”. Am auzit si invatat lucruri bune si interesante. Biblia spune “cercetati totul si PASTRATI CE ESTE BUN”. Consider ca e un mare har, cand cineva e deschis sa invete, dar in acelas timp sa deosebeasca ceea ce “este de pret, de ceea ce este fara pret”(Ier. 15-19)

  Salutari dela New York !

  • Domnu Matasaru,

   Tim Keller are problemele lui. Faptul ca Piper s-a aliat cu Keller confirma ecumenismul lui Piper. Nu e nevoie sa scormonesc in lucruri amestecate ca sa dau peste niste lucruri bune. Cuvantul este foarte clar in privinta aceasta.
   Ca unii, cari am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvîntul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu. (2 Cor 4:2).

   Daca ati avea discernamant, ati mai fi stiut si alte lucruri foarte serioase pe care le are Piper si care sunt parte din cartea Desiring God.

   Voi mai reveni cu un articol cu privire la vedetele crestinismului contemporan.

   Paul Dan

 4. Biserica Baptista Sfanta Treime din Bucuresti.
  http://www.sfanta-treime.ro/
  🙂 despre restul obiectivitatilor pe care mi le-am facut (deja) ca teolog…ma abtin sa mai vorbesc pe bloguri, fiindca in trecut mi-am incasat-o rau de tot . Asa ca…mai bine tac.

 5. Lui stefanmatasaru: Esti sigur ca poti sa deosebesti ceea ce este de pret de ceea ce este fara pret? Nu crezi ca este mai sanatos sa nu te apropii de cel ce- pare- ca te invata lucruri bune? Esti sigur ca ai darul deosebirii duhurilor, ca sa opresti pentru tine, sa pastrezi doar ce este “lucru bun si interesant”?

  • Vre-o 45 de ani in urma, un predicator taran din Ardeal spunea :” Albina gaseste miere si in florile de urzica”. Cand cineva are “intelepciunea care vine de sus”, si darul de a deosebi duhurile,”chiar daca ar bea ceva de moarte, nu il va vatama” (Luca 16-18) Ap. Pavel, cand “se uita cu bagare de seama” la altarele atenienilor, nu numai ca nu s-a “intoxicat”,ci a gasit o excelenta usa , pentru a le vorbi despre “un Dumnezeu necunoscut” (lor).F.Ap. 17-23)

   Bineinteles ca toate acestea necesita maturitate spirituala.

 6. “Feriti-va de tot ce vi se pare rau !”

  Frate Matasaru,
  dvstra ziceati ca nu am vorbit corect , cind am spus ca
  “daca in CER se va cinta muzica populara eu nu vreau sa merg acolo”,
  fiind foarte intrigat de lipsa de dragoste sau asa ceva.
  Repet: DA,
  NU vreau sa ma duc in CER daca se cinta muzica populara o eternitate, sau pot sa aleg doar ce e bun, dupa ce ma umplu ochi de populara , cum?
  Nu vreau, pentru ca Domnul meu nu s-a jucat de a muzicile,
  cind a venit pe pamint sa se jertfeasca si sa poarte greaua povara a pacatelor noastre.
  noi cintam cintarile Sionului ca sa incintam inima LUI;
  nu ale lui Dolanescu si ale Mariei Tanase.
  O, NU!
  Noi am ales DEJA ce este bun
  si nu mai participam la NIMIC daca nu este prezenta Domnului acolo.
  Discernerea a ceea ce este bun o facem in lume .

 7. Aveti mai multe date despre C.S. Lewis? Nu l-am studiat foarte mult dar nici nu am auzit pana acum de aceste influente. Poate ne puteti detalia putin aceste influente oculte de care vorbiti.

 8. In urma cu mult ani am auzit o ‘zicere’ care mi-a ramas in minte si care se potriveste tare bine si autorului articolului de mai sus: “Cind singura unealta pe care o ai este un ciocan, vei vedea toate lucrurile sub forma unui cui.”

  In rest, argumentatia m-a lasat aproape mut (iata ca reusesc sa mai articulez totusi citeva cuvinte) prin saracia ei plina de nonsalanta ignar-subiectiva. Am inteles ca un anume gen muzical (care ii creaza, in mod evident, insomnii domniei sale) este, de fapt, pacatul original, ca teologul Daniel Fuller este un fel de precursor al Anticristului, ca C. S. Lewis este un soi de satanist…. si, Doamne Dumnezeule ce ar mai fi putut urma daca autorul ar fi avut timp si dizpozitie sa continue articolul… nici nu vreau sa mai gindesc!

  Dragi cititori intimplatori, rugati-va mult pentru discernamint cind aveti de-a face cu astfel de apocalipse eseistice pentru ca e totusi pacat sa va lasati convinsi ca matraguna este miere si, in schimb, sa aruncati mierea la gunoi pe motiv ca-i prea dulce si lipicioasa.

  • Dragos,

   Pentru ca esti arogant si nepregatit in a purta o discutie pe un blog de apologetica, va trebui sa iti raspund putin dupa “nebunia” ta. Daca aveai bun simnt desigur ca nu era cazul sa te abordez in felul acesta.

   In primul rand zicala ta cu “ciocanul ca singura unealta” este o aplicatie simplista in afara contextului. Daca pentru tine genul de muzica Rap, care apartine gangsterilor, nu este nici o problema inseamna ca cel putin la nivelul gandirii esti una cu ei. Nu a spus nimeni ca Daniel Fuller este un precursor al Anticristului. Deasemenea daca ai sa studiezi fenomenul ocult o sa vezi ca satanismul e diferit de ezoteria in care a fost implicat C.S. Lewis. Tu l-ai facut pe C.S. Lewis un soi de satanist- nu eu.

   Ultimul paragraf este o incercare lamentabila de a capta bunavointa audientei prin folosirea unor termeni bombastici pusi intr-o fraza incoerenta.

   Concluzand iti reamintesc ca eu am venit cu date concrete cu privire la John Piper, pe cand tu te-ai expus public incercand sa negi realitatea, folosind o metodologie deplorabila.

   Paul Dan

 9. Eu cred ca toate persoanele care au comentat la acest articol si cea care a scris articolul ar trebui sa se cerceteze mai intai, si sa isi scoata barna din ochi si dupa sa scoata paiul fratelui sau. Si ganditiva ca veti avea o zi de judecata in care veti raspunde pentru fiecare lucru. A si nu uitati ca unul singur este Judecator, asa ca va sfatuiesc sa va temeti de El inainte de a posta asemenea articole despre alti pe care nici nu ii cunoasteti. Cititi Biblia este sfatul Domnului Isus pentru toti cei care se cred intelepti si au curaj sa judece pe alti.

   • Nu conteaza ce corespunde cu realitatea,ci conteaza ca va treziti voi farisei intelepti sa vorbiti despre pacatele altora si nu le vedeti pe ale voastre. Prin faptul ca postezi astfel de chesti arata ca nu esti un crestin matur asta este realitatea.

   • A si ce ai impotriva lui Lecrae? Cantecele lui au un mesaj pe care multi pastori nu l-au predicat niciodata. Daca ai fi fost vreodata pe strada sa vorbesti cu oameni pierduti nu cred ca ai mai fi publicat vreo data astfel de articole.

    • Draga Costel

     Am lucrat cu oamenii strazii (homeless) in sudul Californiei. Am facut evanghelizare in Romania in multe ocazii. Stiu ce vorbesc. Domnul sa te lumineze.

     Paul

   • Daca ai sti despre ce vorbesti nu ai face lucrurile pe care le faci acum. Sunteti mai rau decat cei pierduti. Aici se implineste cea ce Domnul Isus spunea ca in zilele de pe urma fratii intre ei se vor omor, nu se intampla fizic dar spiritual si verbal. Va fi vai si amar de cei ce zic Doamne Doamne acum in Imparatia Cerurilor, cand Stapanul Domn le va spune ca nu ii cunoaste

 10. Nu l-am ascultat pe John Piper niciodata;
  avem destui frati romani, nu mi place sa scult predici cu traducere, isi
  pierd din putere.
  Insa m-am interesat si pot spune dintr-o sursa competenta, dar care desi nu face apologetica, afirma ca nu este de acord cu unele lucruri pe care le predica Jonh Piper.
  Asa ca ,stau deoparte, si nici atit nu mai sunt curioasa sa -l ascult.
  Ma feresc, de tot ce nu mi se pare bun.
  Cei din Bereea cercetau acasa Scripturile sa vada daca a fost Cuvintul lui Dumnezeu in ceea ce au auzit;
  nu cred ca noi”luam numai ce este bun” din adunare;
  cred ca in adunare totul trebuie sa fie BUN, daca nu este, atunci se numeste adunatura.
  Cred ca trebuie sa luam bun si sa alegem din viata de zi cu zi, nu ne ducem in Casa Domnului ca sa primim si lucruri rele
  Inseamna ca acolo ceva nu functioneaza dupa Biblie.
  DE acolo trebuie sa vina LUMINA;
  sa iei dor ceea ce e bun, inseamna sa ai darul dicernerii duhurilor, atunci cei dun lume, care asculta cele din adunare, ce fac cu cele rele?
  ori le iau si pe cele rele, pentru ca inca nu cunosc ce isneamna LUMINA>

 11. Nicolae Iorga a zis: “unde se munceste, este si gunoi ”

  Sora Elisa, nu cred ca exista o biserica (adunare) perfecta. Imi place ideea ca ” Biserica nu este un muzeu (de “sfinti”), ci un spital”. Bineinteles ca Duhul Sfant lucreaza la sfintirea noastra, dar totdeauna vor fi oameni la diferite nivele de crestere spirituala.

  Sa aveti un weekend binecuvantat !

  • Desigur frate Matasaru, dar nu e bine ca bolnavul sa invete doctorul. 🙂
   Muzeu de sfinti nu exista, pentru ca fara partasie, cu indemn, mustrare, invatatura, nu suntem nimic;
   doar ne amagim, daca nu lucram impreuna la sfintirea noastra;
   fiecare avem inca de lucru pina la desavirsire.
   Faca Domnul in noi acest lucru, spre Slava SA..
   Cred ca cine iubeste muzica popular inca si usoara, are o problema cu firea;
   Duhul Sfint iubeste cintarile Sionului.
   Daca sunt inca in categoria celor care iubesc muzica populara, nu pot avea pretentia ca e de la Duhul,
   placerea mea personala(eul)
   ci , cer calauzire si luminarea de la EL, daca nu am incredere in frati.
   Domnul sa va binecuvinteze!
   har si pace sfinta!

 12. Am citit documentul „ecumenist.” Ați afirmat că prin acest document se neagă unicitatea creștinismului. Unde anume face asta, poate că mi-a scăpat. Ce doctrină anume s-a negociat și s-a renunțat? Din câte realizez este un dialog cu scopul de a lăsa la o parte ciomăgiala și a trece la discuții (nu cu scop ecumentist, ci în scop evanghelistic, sper). Iar dacă lucrurile stau așa, care este problema cu faptul că eu cunosc un prieten care are, la rândul lui, alt prieten, care a semnat acest document? Vă rog să-mi răspundeți, dacă se poate, în mod argumentat, indicând propozițiile incriminatoare.

  • Domnule Vararu,

   Ati citit documentul Yale: A Christian Response to a Common Word Between Us and You http://www.yale.edu/faith/acw/acw.htm ? Daca l-ati fi citit, nu ati fi scris asa.

   Fraza dvs. “Iar dacă lucrurile stau așa, care este problema cu faptul că eu cunosc un prieten care are, la rândul lui, alt prieten, care a semnat acest document?” este desconectata de realitatea din 2010 de la conferinta Desiring God. John Piper nu doar cunostea pe Rick Warren care e un apostat de la crestinism prin semnarea documentului ecumenic islamo-crestin, ci John Piper l-a invitat pe apostatul Rick Warren sa fie vorbitor in plen la prima sesiune a conferintei Desiring God. Este ca si cand apostolul Pavel l-ar invita pe Elyma vrajitorul (Fapte 13:6-12) sa mearga cu el in Antiohia Pisidiei ca sa predice alaturi de apostol in calatoria aceea misionara. Sunt lucruri absolut incompatibile, dar numai cei ce au Duhul lui Dumnezeu tin la claritate si adevar si in relatiile cu alti asa zisi crestini.

   Iata un exemplu prin care semnatarii documentului Yale neaga crestinismul: The Prophet Muhammad did similarly when he was violently rejected and stoned by the people of Ta’if. Ei il numesc pe Muhammad “profet” intru-n context de discutie cu musulmanii. Crestinii stiu ca profeti sunt doar cei din Biblie. Intr-o discutie cu Musulmanii, se poate spune: “fondatorul religiei voastre…”, “profetul vostru”. Cine zice ca Muhammad e profet, a trecut la islam.

   Pastor Paul Dan

 13. Daca John Piper are un ” sac de probleme ” Lecrae ” gangster ” C.S. Lewis “ocult” ,Tim Keller ” are problemele lui” inseamna ca undeva sau la cineva e o problema grava.

  Probabil ca in curand o sa urmeze John MacCarthur pentru ca raperul Flame are o serie de predici la Grace to you…

  Incerc sa am respect pentru dumneavoastra, varsta, studiile teologice, cartile scrise etc dar imi este foarte greu sa inteleg care este toata aceasta exactitate si siguranta in toate afirmatiile facute despre niste oameni cu atata greutate.

  Cu sinceritate nu cu aroganta.
  Andrei

  • Andrei
   Am sa iti raspund mai amplu in cateva zile. Da-mi si mie linkul cu “raperul Flame are o serie de predici la Grace to you”.
   Multumesc
   Paul
   P.S. De unde stii de cartile pe care le-am scris?

  • Cred ca adevarul este numai unul;
   J.Piper, cu greutate sau nu are unele lucruri care nu sunt conforme cu Biblia;
   spun asta stiind-o dintr-o sursa competenta (prof.univ.)

   Din moment ce se poate dovedi adevarul, cred ca nu mai putem fi circumspecti.
   Cine studiaza Cuvintul prin Duhul Sfint, nu va fi de acord cu
   nimic ce nu este SCRIS;
   fie ca vine de la J.Piper sau Mc Arthur;
   Pavel sigur a fost cirmuit in permanenta de Duhul;
   putem ramine ca si primii crestini, numai cu Biblia.
   Astazi sunt atitia carora fiind foarte “invatati” li se admit si cele care contravin Scripturii;
   DE CE?

   De aceea e bine sa facem ca cei din Bereea.

  • Andrei,

   Te vad sincer si de aceea iti raspund intru-n fel care seamana cu o confesie. M-am intors la Dumnezeu in 1976 sau mai precis, El m-a mantuit in acel an. Frecventam biserica din Carol Davila nr. 48. Putin dupa aceea dr. Bica Socoteanu avea o audienta de exceptie la biserica aceea. Eram la inceput si il urmam orbeste. Desigur ca eram un intreg grup de tineri care faceam acest lucru. Dupa citiva ani ne-a spus ca trebuie sa ne separam de biserica deoarece el transmitea doctrina fratilor exclusivisti din Europa de vest. Am parasit Carol Davila impreuna cu el si cu un grup destul de mare, in special tineri. In 1984 am plecat in America. Dupa un an de zile, mi s-a spus de prieteni ca lucrurile se deteriorau in noua biserica formata de Bica Socoteanu. Pe scurt, peste ani, Bica Socoteanu s-a retras din biserica dupa Strada Dr. Felix din Bucuresti, iar fratii i-au spus sa se reintoarca numai cand isi corecteaza anumite pacate foarte serioase pe care Scriptura le condamna ca atare.

   In America mi-au trebuit cativa ani pana am invatat sa traiesc intr-o relatie de dependenta de Dumnezeu personal. In anii ’90 mergeam la o biserica Americana mare numita Calvary Church of Santa Ana. Aici era predicator David Hocking. El era o celebritate evanghelica. Intr-o sedinta de consiliere s-a imbratisat serios cu cea pe care o consilia. Femeia a marturisit si David Hocking a fost pus sub disciplina bisericii. El insa s-a sustras disciplinii si Hocking nici astazi nu este ce a fost.

   Dupa aceea am urmarit evolutia negativa a unora ca Richard Mouw, presedintele de la Fuller Seminary care a semnat pactul cu musulmanii si care a cerut iertare Mormonilor ca ii evanghelizam. Cu el a fost si Craig Hazen, profesor de apologetica de la universitatea unde am graduat in teologie, inclusiv Raavi Zacharias. Lista ar putea continua. Ne aflam in timpul in care vitejii cad. Sa te poti mentine ca lider evanghelic trebuie sa umbli smerit cu Dumnezeul tau, si sa ai o viata de post, rugaciune si dare de socoteala unor frati integrii.

   Eu aveam o admiratie fara discernamant ca si tine fata de vedetele evanghelice, pana cand Dumnezeu m-a smerit rau de tot. De atunci incolo am inceput sa spun adevarul despre aceste vedete.

   ITI DORESC SA NUMAI TRAIESTI PRIN OAMENI SI SA AI DISCERNAMANT SI SA AI CURAJUL SA SPUI ADEVARUL. Te v-a costa!

   Pastor Paul Dan

 14. Vad ca unii ne mai suportand ANONIMATUL in care traiesc, si vrand sa se faca si ei “cunoscuti” arunca cu noroi in altii….RUSINOS!!!

 15. Regret ca mi-am pierdut timpul frunzarind acest “blog”…. Promit ca nu il voi mai vizita niciodata…. Este o pierdere de vreme!
  Scriptura mea spune ca dupa ROADE ii ve-ti cunoaste!

  • versetul pe care il citezi se aplica celor care sunt proponentii pentru pop culture Christianity…asa ca ai fost inafara contextului. Lucrurile de pe acest blog sunt documentate cu Scriptura si cu surse adecvate. Nu ai pierdut vremea pe acest blog, you left convicted from this blog. May God grant you clarity concerning Christianity and culture.

   Paul Dan

 16. Ar fi “interesant” sa vedem cum arata biserica unde omul este pastor;
  daca isi pierde vremea unde este Cuvintul Domnului.
  hehehe…
  realizez cam cum…

 17. Internetul, blogurile au facut ca o persoana plina the otrava ca tine sa aiba o platforma. Nu i-ti cunosc viata, nici lucrarea si nici nu ma intereseaza dar citindu-ti articolele i-mi imaginez ca lucrarea ta se rezuma in a raspandi barfe… adica bloguri pe internet. Sunt sigur ca oamenii astia pe care ii critici cu atata ravna, de la Piper, Hybels, Stanley, muzica rap (care si eu cred ca este oribila dar nu pacatoasa) pana la liderii din Romania ca Barbosu (care incearca sa faca ceva sa trezeasca evanghlicii din leaganul legalismului) au mult mai multe roade in lucrarea Domnului decat tine.

  Cine te-a numit pe tine politaiul “evangheliei curate”?

  Locuiesc la 10 min. de Willow Creek si da, consider ca au diluat continutul de dragul ambalajului dar nu am nici o indoiala ca Dumnezeu i-a folosit enorm in aducera sufletelor la Hristos. Bisericile din jurul Chicago-lui sunt pline de oameni care au auzit pentru prima data mesajul lui Hristos prin Willow. Si spun toate astea precizand ca nu merg la ei si nu sunt fan.

  Ti-am citit barfa-logurile si am observat ca ei lucruri relativ mici din viata oamenilor astora (cu unele dintre care si eu sunt de acord cu tine) si le amplifici ca sa le definesti intreaga lucrare de ani de zile printr-un singur lucru.

  Controleaza-ti inima pe genunchi in fata oglinzii, Biblia si apoi da-te jos din tribune si intara pe teren… si apoi critica pe cai care, in mod mai mult sau mai putin stangaci, sunt pe teren si mai dau si pase gresite!

  • Ovi,

   Daca cineva se uita cu atentie la ce ai scris, observa o pledoarie a resentimentelor si a afirmatilor contradictorii. Iata cateva exemple: “muzica rap (care si eu cred ca este oribila dar nu pacatoasa)”- rap exceleaza in pacat; cum poti sa sustii asa ceva? Citeste pasajele acestea scrise de un necredincios:

   Gangsta-culture is a huge part of the history and the current content of the rap genre. When a rapper like Ludacris crones: “I caught him with a blow to the chest. My hollow put a hole in his vest. I’m bout to send two to his dome. Cry babies go home!,” is this the culture Russell wishes us to celebrate? How about Notorious B.I.G.’s posthumously released lyric: “Shot dread in the head, took the bread and the landspread. Lil’ Gotti got the shotty to your body. So don’t resist, or you might miss Christmas. I tote guns, I make number runs.

   Rap music celebrates vulgarity. Indeed, it markets vulgarity; that is its product. It is the vulgar excesses of rap-the profanity, the over-sized jewelry, the naked acquisitiveness, the sexual aggressiveness-that are its hallmarks. When did vulgarity become a wholesome value? Vulgar boasting cannot be healthy simply because it is done in the name of black self-expression. Every destructive act of human beings is a form of self-expression. (http://www.larrydewitt.net/Essays/Rap.htm).

   “Locuiesc la 10 min. de Willow Creek si da, consider ca au diluat continutul de dragul ambalajului dar nu am nici o indoiala ca Dumnezeu i-a folosit enorm in aducera sufletelor la Hristos. Bisericile din jurul Chicago-lui sunt pline de oameni care au auzit pentru prima data mesajul lui Hristos prin Willow.”
   Willow Creek nu a diluat continutul Evangheliei- l-a pervertit, iar Hybels a semnat pactul cu musulmanii, care in termeni practici inseamna negarea Divinitatii lui Cristos si a Trinitatii. Citeste acest material: https://ioan8.wordpress.com/2011/10/03/lectorul-universitar-emanuel-contac-de-la-itp-promoveaza-pe-blogul-lui-teologi-apostati-care-sunt-un-pericol-pentru-crestinism/.

   Iata cateva informatii despre Bill Hybels si Willow Creek. http://www.inplainsite.org/html/willow_creek_.html

   Ovi, fa-ti tema de acasa.

   Fara resentimente,
   Paul Dan

   • Ovi,
    ITI -IMI se scrie legat..poate ca daca vei invata sa scrii
    si vei citi ceea ce este scris despre cele de mai sus, ai materialul la dispozitie, despre
    Bill Hybels si Willow Creek,
    ai vorbi cu un ton mai respectuos;
    esti total in afara de subiect, dar mai ales de pocainta.
    PS de aceea si aperi cele lumesti.

  • OVI CONDREA<
   OOOOO !!
   ce limbaj ales; dres cu sare'
   mda, este vadita "intelepciunea'prin jignirile "sfinte'
   no comment!
   (iesirea din legalism, Indura Te Doamne!)

 18. Sint sigur ca n-o sa va faceti prieteni noi scriind despre Piper, dar cu siguranta stiti asta.
  Nu am scris la vremea respectiva, cind ati postat, probabil acum n-o sa mai citeasca nimeni oricum ce scriu eu aici, dar subiectul e prea important, asa ca vreau sa spun si eu ceva.
  Da, Piper are multe probleme. Dar nu am intilnit pe aproape nimeni care sa spuna “da, asa e”.
  Piper este ecumenist, are o doctrina nebiblica a separarii, muzica se pare ca nu conteaza (poate fi de orice fel), a fost influentat de Daniel Fuller si CS Lewis, a aparat si promovat pe Rick Warren (pe care il considera “sanatos din punct de vedere teologic”) si Mark Driscoll. Unii spun ca a fost influentat de teologi germani (initiatorii modernismului sau urmasii lor) cind a studiat in Germania, inainte de a fi pastor in Minneapolis. Multe probleme.
  Cine vrea sa citeasca despre Piper si activitatea lui, este internetul plin de informatii (website-uri respectabile, desigur). Unul care nu a fost mentionat aici e apprising.org.

 19. Da, frate Paul,
  strigati, asta este menirea Strajerului lui Dumnezeu, si chiar daca “v-ati cistigat” neprieteni, de cind au venit invadatorii strajerilor mincinosi, mergeti inainte, sunati Goarna.
  Domnul sa va binecuvinteze !

 20. E foarte mult legalism in Romania.Biserica s-a inchis in carapacea ei de oameni sfinti uitandu-si menirea.Crestinii,multi dintre ei,n-au inteles clar ce reprezinta harul lui Dumnezeu,n-au gustat cu adevarat ce inseamna mila si iertarea lui Cristos pentru ei.Multi lucratori ,in “ravna “lor in a-L apara pe Dumnezeu de erezii ,uita ca sunt creatia lui Dumnezeu si ca sunt supusi acelorasi slabiciuni si greseli ca cei pe care-i judeca.Domnul Isus a intampinat cele mai multe probleme din partea asa zisilor invatati care s-au opus si continua sa se opuna,in orbirea lor,harului lui Dumnezeu.Domnul Cristos a fost tot timpul judecat ca mananca cu vamesii ,cu raparii si musulmanii.Eu cred ca am avut,si avem parte de mare har din partea lui Dumnezeu sa auzim predicile lui John Piper;sunt insuflate de Duhul lui Dumnezeu,mesajul este clar si plin de putere inradacinat in Evanghelie.Ii dau slava lui Dumnezeu pentru el si ma rog ca Dumnezeu sa-i dea multa putere in continuare in a vesti Evanghelia.Poti sa- mi spui domnule Dan Paul ca omul acela e un pacatos,Domnul imi spune insa ca e un vas ales de El pentru a-l folosi in aceste vremuri teribile.Te rog, in numele lui Isus,sa te opresti in a mai defaima oamenii lui Dumnezeu,faci mult rau cu asta si intri sub judecata lui Dumnezeu.Roaga-te pentru John Piper si lasa barfa;daca vrei,trimite-i o scrisoare personala subsemnatului cu toate nedumeririle dumitale;sa nu te trezesti ca lupti impotriva lui Dumnezeu.E un lucru pacatos ca sub deviza “sa ne spunem parerea”,sa incepem sa ne vorbim de rau unii pe altii.E o mare inselatorie a celui rau.Domnul sa ne ajute.

  • Mire,
   Eu i-am scris lui John Piper si nu mi-a raspuns. O sa fie si un alt articol despre el. Problemele lui sunt mult mai mari. Sa ne rugam ca Domnul sa-l lumineze.

   • Vesnic invocata dragoste. ceea ce satana ii atribuie lui Hristos
    in scop de a ne face sa ingaduim orice, nu ca sa-L ascultam pe EL;
    il prezinta dragastos, tandru, iubitor si nu arata ca e un foc mistuitor
    ca iti poate sterge numele din cartea Vietii daca adaugi sau scoti cev adin Cuvintul SAU.

 21. Cristian, nu numai neprieteni, ci te mai numesc si ca pe unul care birfeste;
  cum sa inteleaga adevarul cineva care vede birfa in loc de adevar?
  niciodata!
  ma mir ca fr Paul a mai raspuns, desigur cauta sa trezeasca , dar pe cine? pe cei care nu vor;
  ma bucur ca citesti si esti documentat, Domnul sa te binecuvinteze.
  Oare cei care traiesc prin calauzirea Duhului nu mai vad, nu mai aud?
  E grav, daca se liimiteaza la niste nuante absolut firesti.
  Aibe mila Domnul de ei , de noi toti.

 22. “Oamenii vorbesc de dragostea lui Dumnezeu, dar ignora faptul ca El este si un Foc Mistuitor si Sfant Absolut, si are pretentiile Lui pe care le-a relevat de-a lungul istoriei – atat in vechime cat si prin Fiul pe care ni L-a trimis. Daca oamenii ar fi constienti de dimensiunile infinite ale atributelor Domnului si de pretentiile Lui de la noi, atunci le-ar pieri cheful de libertinism si de a mai trai intr-un mod usuratic. In plus, le-ar pieri si cheful de snobism atunci cand sunt confruntati cu adevarul, si decat sa-si justifice trairea in neoranduiala intr-un mod guraliv si obraznic, ar face mai bine sa se coboara inlauntrul lor si sa-si schimbe viata in conformitate cu Cuvantul Domnului.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s