Raspuns la Comunicatul lui Cristian Barbosu

Pastorul C. Barbosu nu a asteptat sa ii public scrisoarea lui catre mine si a postat un comunicat pe site-ul bisericii Metanoia Arad. Nu e nici o problema. I-am explicat ca inainte de a publica scrisoarea lui lunga, trebuie ca si cealalta parte sa aiba sansa sa isi exprime punctul de vedere.

Evanghelistul Ninel Lazar care are un site deosebit de valoros
http://www.wdjd.ro/acasa.html , a decis sa raspunda pastorului Barbosu, mai ales ca prima postare despre Metanoia a apartinut lui Ninel. Eu nu am vorbit cu Ninel sa dea raspuns lui Barbosu, dar ma bucur ca a facut-o, scriind exact cum as fi compus si eu o replica pastorului de la Metanoia.

Indemn pe credinciosii autentici ca in dragoste si smerenie sa se roage pentru luminarea pastorului Barbosu cat si a colaboratorilor lui. Miscarea Metanoia trebuie sa ajunga la adevar.

Raspunsul lui Ninel este atasat mai jos:

RASPUNS LA COMUNICATUL LUI CRISTIAN BARBOSU (PDF)

RASPUNS LA COMUNICATUL LUI CRISTIAN BARBOSU (Word)

Advertisements

37 thoughts on “Raspuns la Comunicatul lui Cristian Barbosu

 1. Un lucu e clar:
  -oricat ar incerca cristian barbosu sa se scuze ca e nevinovat nu poate.
  Sa va spun despre metanoia braila cateva lucruri

  In metanoia braila s-a facut targ cu vanzare si printre altele sotia pastorului facea unghiile la alte fete mai tinere,erau aduse produse pentru a fi vandute,tinerii spalau masini
  asta este metanoia.

  Cand unele persoane principale din metanoia au vrut sa plece au fost ademeniti cu plecari in SUA .
  asta e metanoia

  Despre pastorul ghita ovidiu este pro metanoia si el a participat la adunarea generala de la SfANTA TREIME si a fost de partea celor care au vrut sa formeze metanoia.(ce lucruri sunt neadevarate?)

  metanoia braila s-a format cu mult timp inainte, pentru ca se mergea cu liste pe la persoane din biserica. si in momentul cand a fost adunarea generala dupa amiaza a fost deja formata metanoia. si dupa aceea ei au plecat la Lepsa la indoctrinare
  asta e metanoia

  Cel care a umblat cu listele si-a schimbat viziunea peste noapte.
  Eu inteleg ca atunci cand Dumnezeu te cheama in lucrare mergi pana la capat nu iti schimbi viziunea peste noapte atras de alte lucruri.
  asta este metanoia.
  Ce lucruri sunt neadevarate?
  metanoia sa ajunga la adevar care este acesta ?

  Daca sunt asa de corecti de ce nu-si dau seama ca distrug biserici.
  ce inseamna pentru ei adevarul??????

  ACEASTA ESTE ADEVARATA FATA A CELOR DE LA METANOIA
  DACA ERAU CINSTITI NU CRED CA SE MAI VORBEA DESPRE EI
  DE RAU CI NUMAI DE BINE.

  PS.
  ASTEPT REPLICI

 2. Va dati victima acuma domnule cristian barbosu.

  Pastorul ghita ovidiu a stiut ca se va forma biserica metanoia la Braila de ce nu a spus si la adunarea generala membrilor.
  Biserica Sfanta Treime a stiut ca se va forma o noua biserica “vestea buna” nici decum metanoia.

  PASTORUL Ghita Ovidiu nu a spus lucrurilor pe nume a ascuns aceste lucrurI”Vestea buna” care de fapt era metanoia. Asa a luat fiinta metanoia braila asa au putut sa se inregistreze la uniunea baptista metanoia braila-pardon “vestea buna”.
  Cum sunt ei cultul Baptist cand ei nu au nimic comun cu baptisti.
  nici macar pe emblema bisericii lor nu este trecut cuvantul baptist.

  asta este metanoia.

  Si ca o incununare la tot ce s-a intamplat la deschiderea bisericii “vestea buna” – pardon metanoia a participat si presedintele cultului baptist.

  asta este metanoia.

  ACESTA ESTE ADEVARUL DESPRE METANOIA.

  PS.
  ASTEPT REPLICI

 3. Ce ma amuza e faptul ca ataea lucruri se discuta aici, dar toti acei ‘anti-metanoia’ vorbesc de lucruri ”AUZITE” sau ”asa am inteles eu din acel lucru” sau ”asta deduc eu”…dar nimic nu aud despre am fost acolo sau acolo si am stat si am vb cu toti fata in fata si am fost lamurit dupa discutii mai profunde si ABIA ATUNCI am ajuns la o concluzie.
  Acel ‘targ’ numit Garage Sale intr-adevar se vindeau chestii, unde banii ajungeau direct pt constructia bisericii, nu pt propriile placeri. Asta este Metanoia.
  Cand e inchinare, toti suntem cu zambetul pe buze si da inaltam mainile catre cer, maini curate caci chiar si Scriptura incurajeaza acest lucru caci iubim pe Domnul nostru. Asta este Metanoia. Ca se folosesc tobe si chitari (nu la extrem) da, dar ia raspunde, daca asculti o melodie instrumentala ce ar transmite ea unui ascultator? Niste umbre…niste sentimente abstracte, dar oare cuvintele nu fac mai mult decat muzica (vorbesc despre acea muzica -echilibrata-). Mai bine decat sa stam comozi cu mainile langa corp, atitudini hieratice, expresii sobre. Metanoia e viata. Asta e Metanoia.
  Da, s-au vazut si auzit niste lucruri despre anumiti oameni de acolo, dar care om de pe fata Pamantului e fara pata?
  Asta e Metanoia. 700 de oameni cu vietile lor si incercarile lor si probleme lor ce Domnul le va rezolva in timp. Cine esti tu sa judeci?
  Bisericile se destrama din cauza Metanoiei? A venit Metanoia sa-i scoata de acolo? Au mers de unii singuri. AAA…ca au fost 3-4 care nu le-au convenit dupa aceea. Nr membrilor bisericii continua sa creasca, dar nu conteaza ca suflete isi predau vietile in mainile Domnului, voi continuati sa cautati ”acea barna de care tot auziti”, si asteptati ca si altii sa vi se alature.
  Un verset doar spune totul
  ”Luati aminte ce vreti sa faceti cu acesti oameni… Feriti-va de acesti oameni si lasati-i, caci daca aceasta lucrare (a lor) este de la oameni, se va nimici. Iar daca este de la Dumnezeu, nu veti putea sa-i nimiciti, ca nu cumva sa va aliati si luptatori impotriva lui Dumnezeu” (Fapte 5, 34-39)”
  Voi va feriti si ii lasati? …Stati sa vedeti daca se va nimici sau? S-a nimicit pana acum? Intrebari Intrebari….

  • da metanoia,

   Chiar din pledoaria ta rezulta ca sunteti o biseria modernista dirijati de sentimente superficiale. Barbosu va duce pe o cale care in America deja a falimentat. Ma refer la felul de recrutare, la stilul de inchinare, si la stilul de viata. Dar asta este, pana cand veti experimenta falimentul si probleme, v-a fi prea tarziu, pentru ca dispretuiti bisericile bazate pe sfintenie, Cuvant, si sobrietate Biblica. Iata un video facut chiar de Americani in care critica stilul evanghelic American pe care il aveti si voi la Metanoia: http://www.youtube.com/watch?v=ys4Nx0rNlAM . Te rog sa il arati la Metanoisti.

   Multumesc!
   Paul Dan

  • Nu sunt lucruri “din auzite” chiar asa s-a intamplat dca nu stii de ce vorbesti in necunostinta de cauza. mai cerceteaza si ai sa afli adevarul adevarat.una iti spun in fata si altfel vorbesc pe la spate.
   Cum s-a format metanoia??????
   Prin pace?armonie?buna intelegere? nicidecum ei strangeau semnaturi cu mult timp inainte pentru a forma metanoia,
   In biserica nu se face “targ”.
   cititi Matei 21:13
   exista si alte moduri de a strange fonduri pentru a se construi o biserica nicidecum asa cum o face metanoia
   da Bisericile sunt destramate de metanoia de ce nu ati pornit de la zero.
   nu cum faceti voi rupeti jumatate de biserica baptista si peste noapte s-a format metanoia.
   asta este metanoia
   asa v-ati format voi metanoia.prin manipulare,prin minciuna,
   schimbandu-ti viziunea peste noapte.
   asta este metanoia.

   si pe mine ma amuza toate aberatile, “lucrurile auzite” care se scriu aici.
   asta este doar o mica parte din ceea ce a facut metanoia si cum s-a format metanoia.

   Ps.
   astept replici

 4. La noi in adunare, casierul a furat din plicuri un miliard 170milioane vechi; intr-un an numai;
  stiti ce a spus la adunare generala :
  Domnul mi-a dat un talant de mic, El mi-a spus sa iau banii sa-i dau la saraci, dar nu a adus macar un nume;
  Dracul i-a dat talantul hotiei;
  asa ca si metanoistilor darul Spargerii Caselor de rugaciune,
  nu poate veni de la Daruitorul, ci de la “spargatorul” a ceea ce e numeste CASA DOMNULUI>

 5. Imi pare rau ca nu mi-ati aprobat comentariul, desi era scris cu bun simt si intr-un duh constructiv. Chiar nu stiu ce v-a deranjat la el. Nu va voi mai deranja de acum inainte.

  • @ akka, da metanoia, Estera, ola, Liviu, si alti Metanoisti,

   Am sa va postez comentarile impreuna cu replica mea in weekend deoarece sunt foarte ocupat acum. Nu am avut intentia sa va sterg ce ati postat. Asta v-a fi valabil si pentru alte postari pro-Metanoia.
   Multumesc de intelegere,
   Paul Dan

 6. Vi se pare corect sa aprobati imediat potsarile anti-metanoia, iar pe cele neutre sa le adunati, pentru a le raspunde in corpore, cand va vine bine? Asta nu imi suna a dialog, asa cum ati afirmat ca sunt blogurile in vremea noastra.

  • Akka

   Am sa raspund individual dar am nevoie de timp pentru a da un raspuns adecvat. Asa cum vezi am postat un nou articol, deci asteapta pana in weekend. Nu mai scire pana atunci caci nu am timp sa iti mai raspund. Observi ca nu sunt asa cum ma ingreste pastorul CB

   Paul Dan

 7. Nu sunt evanghelic-liberal, nu-l cunosc personal pe Barbosu si nu am fost niciodata in vreo Biserica Metanoia. Am ascultat doar predici de-ale lui Barbosu pe internet, care in general nu pot decat sa le apreciez desi in multe aspecte, inclusiv pe idei de doctrina importantante, am cu totul alte opinii decat ale dansului.

  Cu toate acestea campania de denigrare de pe acest blog mi se pare de-a dreptul abjecta si spun asta dupa ce am studiat fiecare articol, fiecare comentariu si fiercare punct de vedere cu rigurozitate, nu atat in ce priveste polemica in sine, care uneori poate fi benefica, ci cat mai ales datorita acuzelor de can-can, deconstructive aduse unui pastor, indiferent de orientarea sa doctrinara.

  • Iulian Dronca,

   Am sa te citez: “mai ales datorita acuzelor de can-can, deconstructive aduse unui pastor, indiferent de orientarea sa doctrinara“. Pentru tine, doar pentru faptul ca cineva este pastor poate sa spuna orice pentru ca esti indiferent cu privire la orientarea lui doctrinara. Barbosu s-a orientat sa aduca in tara pe Bill Hybels, un apostat care a semnat un document ecumenic cu musulmanii prin care neaga divinitatea lui Cristos si Trinitatea. Nu cred ca ai studiat fiecare articol cu rigurozitate. Esti plin de contradictii si a trebuit sa iti scurtez comentariul care de fapt este o refulare a supararilor tale din alte domenii, tu gasind aici un loc unde tu sa te poti manifesta.

   Iulian, ai nevoie de claritate Biblica si de liniste sufleteasca. Domnul sa ti le daruiasca.

   Paul Dan

  • Iulian,
   ce parere ai despre faptul ca acest domn rupe bisericile si isi creeaza ale sale numite Metanoia, cu filiale in tara,
   luind exemplu….. dar nu din Scripturi;
   ce parere ai de cele scrise despre pactul sau cu acesti eretici?
   Can can nu am vazut nicicind pe acest blog;
   poate apologetica ?
   DA!
   esti subiectiv si nu urmaresti spusele fr Paul.
   Domnul Isus a taiat raul de la radacina,
   a luat si streangul;
   ori aici se discuta spre binele celor care cauta Adevarul;
   nu este pentru oricine:
   unii au urechi, dar nu aud, au ochi, dar nu vad.
   Domnul sa ne intelepteasca sa deosebim lucrurile Duhului.
   Fara Duhul…este imposibil…da, cei nenascuti din nou, nu au cum sa inteleaga ce spune Duhul.

 8. nu inteleg de ce nu va vedeti de treaba (daca tot ati spus ca sunteti un om ocupat) si nu mai vorbiti de rau alti pastori, ca nu e frumos (mai ales ca aici poate sa vada oricine)- daca aveti ceva cu cineva, dati-va intalnire cu persoana respectiva si vorbiti fata in fata, asa e cel mai bine. va rezolvati problemele intre patru ochi!!
  ce ati castigat ca ati publicat comentariile astea aici? nu cred ca va ajuta cu nimic daca afla si altii parerea dvs despre Metanoia sau pastorul Cristian Barbosu.
  nu sunt nici pro nici contra Metanoia, dar imi place cum predica fr. Cristian Barbosu.
  ma rog ca Domnul sa va dea intelepciune sa faceti ce este bine, nu ceea ce credeti ca e bine (pentru ca, cateodata este o mare prapastie intre acestea doua!!)
  o zi buna!

  • emm,

   Doar vreau sa te rog sa citesti cu atentie postarile mele despre Barbosu si Metanoia si sa observi ca Barbosu a facut compromisuri grave invitand pe Bill Hybels, semnatarul apropierii ecumenice cu islamistii. Pe langa asta a mai avut acolo pe ereticul T.D. Jakes si pro-homosexualul Phillip Yancey.

   Pentru tine divinitatea Domnului Cristos si Dumnezeul Triun nu inseamna nimic? Bill Hybels a negat aceste lucruri prin semnarea documentului Yale, iar Barbosu l-a adus pe acest apostat in tara sa influenteze pastoratul romanesc.

   Paul Dan

  • Emm,
   roaga te si cere intii tu intelepciune, apoi vei vedea ca si Domnul Isus a spus in vazul omenirii ceea ce avea de spus celor 7 biserici,
   nu I-a fost teama ca e neintelept,
   ci dimpotriva;
   ca TOTI sa invete;
   sa poata ajunge apoi in Imparatia Cerurilor,
   nu a lui Barbosu, omul care rupe bisericile pentru care a MURIT HRISTOS>

  • nu metanoia,

   trebuie sa imi cer scuze, ca sunt replici, dar le postez chiar acum impreuna cu comentariul meu. Fii liber sa le dai raspunsul tau. Eu nu pot sa las ca metanoistii sa isi exprime punctele de vedere rau intentionate fara a ii corecta. Asta se intampla pe orice blog.

   Paul Dan

 9. de ce domnule cristian barbosu daca sunteti asa de corect nu porniti o bisreica de la zero si rupeti bisericile baptiste.

  • nu metanoia,
   stii ce cred ?
   ca ideea este distrugerea nu crearea de biserici-
   am avut la un moment dat un pastor secundar, american;
   dupa ceva discutii el a plecat, dar in biroul sau fratii au gasit
   un document, un plan de activitate:
   cind ai douazeci de partea ta, fa ti o alta biserica;
   si-a facut omul, insa este foarte lumeasca;
   vreau sa spun ca exista un scop initial,in aceste “lucrari intunecate’,
   care uita sau nu stie ca pentru biserica SA a murit Dumnezeu -Fiul;
   umilinta Sa, dragostea jertfitoare pina la moarte de cruce,
   nu mai inseamna nimic, fata de slava pe care si-o aduc unii altora-
   Ei nu mai lasa Duhul Sfint sa lucreze.

 10. nu metanoia,
  ma intreb daca cineva care greseste atit de tare, nu este deja impietrit
  de Dumnezeu ?
  mindria ne cam joaca feste si ajungem la impietrirea inimii;
  cred ca cu impietrirea inimii venita de la noi, mai avem scapare, dar cind Domnul ne impietreste e VAI mare.

  • Sa inteleg ca este vorba despre cei care rup bisericile ?????

   Ei nu vor sa inteleaga ca sunt mandri si impietriti.

 11. desigur,
  numai un impietrit poate semana saminta dezbinarii bisericilor;
  si nu au cum sa recunoasca, numai Duhul Sfint convinge….
  dar daca IL intristeaza prin aceste manevre ostile pacii sfinte….

 12. Ar fi bine sa faceti deosebirea dintre a rupe biserici si a oferi oamenilor alternativa la un mod de inchinare autentic. Cei care au migrat spre Metanoia, nu au facut-o pentru ca au fost ademeniti sau mintiti, mai ales ca filtru pentru a deveni membru in Metanoia este foarte dens, ci pentru ca au fost scarbiti de falsitatea din traditiile neoprotestante. Asta ca sa se inteleaga ca nu a rupt nimeni biserica. Cei care judecati atat de aspru, cred ca nu aveti nici cea mai mica idee despre ceea ce inseamna Metanoia.
  Nu spun ca nu sunt si oportunisti, care cauta o alta varianta, sau cred ca au ajuns intr-un loc unde se permite orice. De fapt, parerea mea este ca cei care judeca aici (pe blog) atat de aspru sunt dintre cei amagiti de Metanoia, si anume ca nu au gasit liberalismul pe care i-l asteptau. Mai mult, Metanoia este o biserica prea personala, care se amesteca in viata personala a fiecarui membru, care este dispus sa dea socoteala despre viata lui.
  Ar fi bine sa incetati sa luptati impotriva fratilor. Altcineva este dusmanul nostru, si nu as vrea sa va confund cu el…
  Nu stiu daca va fi publicat comentariul meu, dar va sugerez sa va canaliazti energia si cunostintele pentru salvarea de suflete, fr. Paul.
  Mihai

 13. Este simplu, Mihai este prometanoia,
  dar nu pro-schimbare;
  stiam ca metanoia inseamna altceva;
  a, ei cauta nemultumiti prin biserici?
  da , asa facea si apostolul Pavel. 😦
  aibe mila Dumnezeu de nazbîtiile lor.
  Uite ni s-a trimis salvarea cu “barbi”,
  sa ne scoata din bisericile neoprotestante,
  deci se recunoaste clar ca ASTA se face.

 14. Vai cat de corecti si cinstiti sunt cei de la metanoia si ofera totul pe tava oamenilor.
  ce nu se intelege aici este faptul ca aceste rupturi s-au intamplat in toate locurile unde au aparut metanoia.
  ce inseamna pentru unii-metanoia inchinarea autentica sau oare numai aici poti gasi cea mai buna inchinare.
  cum pot vorbii unii de inchinare dupa ce se rupe biserica cei razvratiti si nemultumiti ofera pe tava o inchinare de cea mai buna calitate.

 15. De ce la Ploiesti au cerut celor pe care i-au scos din biserica baptista, sa se numeasca filiala a ceea ce este Metanoia din Arad?
  daca Barbosu e asa de preocupat de ceva serios, de ce a impus acest lucru?
  nu stiu, intreb si ma gindesc ca, el da socoteala cuiva in America de unde vin banii;
  de obicei se fac si se trimit poze la americani;
  ne adunau sa fim cit mai multi, pina ce mi-a spus cineva care e scopul;
  primeau banii in functie de numarul de persoane, dar nu “aduse” prin ei;
  presupune munca si efort, iar cind poti lua banii pe nemunca, ce ma conteaza principiile?

 16. Frate drag ¨ioan8¨ vremuirile sunt pe sfarsite… nu considerati ca ar fi mai potrivit sa va lasati de aceste ¨gainarii¨ sa vorbiti de rau si sa desconsiderati sa murdariti frati prin care Domnul lucreaza. Cred ca aveti probleme cu invidia… scormoniti precum gaina in gunoaie cautan rame… ce trist…. Pastorul Criastian Barbosu va ajunge in cer…. si cel ce crede ca sta in picioare sa aiba grija sa nu cada… cred ca aveti nevoie de multa smerenie, si eu … si pocainta mai intai dvs , apoi fr. Barosu si alti, stiti cu e cu barna si paiul ….

  • Elvis, cred ca primul care are nevoie de smerenie esti tu! Te asigur ca lucrarea aceasta de apologetica se face cu rugaciune si smerenie. Vocabularul tau denota deprinderea cu un limbaj vulgar. In ce priveste cerul in cara va ajunge Barbosu ramane de vazut in functie de cum se va pocaii.

   Tu pe unde te aflii?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s