Mătăniile metanoice – nici mintea înoită, nici inima tăiată împrejur

In urma marturiilor date de persoane credibile, inclusiv de fosti Metanoisti, despre reteaua de biserici Metanoia si pastorul Cristian Barbosu, au iesit la iveala tot felul de probleme pe care Metanoistii au incercat sa le nege, iar o mare parte din pastorii evanghelici au preferat sa taca. Totusi, pastorul Daniel Chiu de la Biserica Logos din Chicago a scris articolul care l-am atasat aici si care ar trebui sa dea de gandit tuturor. As fi vrut sa spun mai multe, dar las ca ce a scris pastorul Daniel Chiu sa ne zideasca pe toti. Daniel Chiu si Biserica Logos au fost sponsorii si mediatorii lui Cristian Barbosu in ce priveste venirea in America si chieltuieliile legate de o parte din studiile lui.

Mătăniile metanoice  (Word 97-2003)

Mătăniile metanoice  (PDF)

16 thoughts on “Mătăniile metanoice – nici mintea înoită, nici inima tăiată împrejur

 1. Adevarul in sine doare extrem de tare. Este normal ca metanoistii sa turbe de furie ptr ca li se descopera hidosenia caracterului (sau mai bine spus lipsa lui …) si adevarata fata de ipocriti atit cu ei insisi cit si intre ei in relatiile lor unii cu altii.

  Multumiri Rev. Daniel Chiu ptr articolul scris si Rev. Dan Paul ptr curajul de al posta pe internet, ptr demascare celor care se folosesc de Domnul Isus si de Envanghelie ca si un mijloc de a profita din lucrarea lui Dzeu. In vremurile din urma trebuie sa fim vigilenti. Apostazia este mare si multi sint inselati si amagiti de forme goale de religiozitate si manipulare

  A avea o viata crestina echilibrata este o lupta continua si aceasta incepe in fiecare dimineata prin crucificare firii pacatoase.
  Dzeu sa aibe mila de metanoisti si sa ii ajute sa vada calea gresita pe care sint atit ei cit si cei pe care ii amagesc cu felul lor de “fraude si intinare” care in final este doar jertfa nebunilor, pe care Dzeu nu o primeste.

  • George , nu mai fi consternat… ci uitat-te la marturiiile adevarate date de pastorul Chiu cat si de alti fosti Metanoisti. Voi nu va pocaiti pana cand va va trezi Domnul personal!

   Paul Dan

 2. Nu ar trebui luata o atitudine de delimitare a Cultului Baptist, fata
  de metanoisti?
  ca si in cazul domnului Ton, cind s-a facut o delimitare publica;
  tinerii care nu sunt inca bine asezati in invatatura biblica se duc dupa ei;
  nedistingind bine Glasul Pastorului.
  Cred , eu cel putin, ca trebuie actionat in acest sens;
  deocamdata ei isi trag spuza pe turta lor otravita cu “dulceata lumii”

  • ATENTIE
   CE A SPUS NR.8. ESTE ADEVARUL ADEVARAT.
   DACA NU SE ACTIONEAZA DE LA CULT DEGEABA DISCUTAM PE BLOG.
   INTRADEVAR NOI SCOATEM LA IVEALA ADEVARATA FATZA A CELOR DE LA METANOIA, DAR TREBUIE ACTIONAT MAI SUS.
   OARE DE CE CULTUL BAPTIST II TINE IN BRATE SI LE-A DAT AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE?
   VA MULTUMESC SI SPER SA SE REALIZEZE CEVA, SA NU SE OPREASCA DECAT ATUNCI CAND VOR FI SCOSI IN AFARA CULTULUI

 3. Abia acum am reusit sa citesc cele spuse de fratele Chiu;
  este o lucrare draceasca ce face Barbosu;
  cred ca orice consternare este explicabila.

 4. Este foarte dureroasa necinstirea lui Dumnezeu in biserica lui Cristi Barbosu ;
  sufletele tinere inselate, care se cred spiritual cu un cap mai sus decat ceilalti din alte biserici si care nu-L cunosc pe Dumnezeu si nu-L pot cunoaste in asa incalceala cu lumea, doar Dumnezeu se poate indura de ei.

  • akka
   Te rog sa spui cine esti si la ce biserica mergi, si am sa iti raspund. Imi tot scrii, am postat multe din comentariile tale dar sa nu crezi ca poti sa stai in anonimat permanent si sa speri ca iti voi mai raspunde.
   Paul Dan

 5. Nu am vazut sa cereti asta de la ceilalti comentatori, nu v-am jignit cu niciun comentariu, am crezut ca a citi si a posta comentarii pe un blog e un semn e cinstire a autorului/gazdei, iar anonimatul este cel care ne permite o obiectivitate a parerilor fara a permite atacuri la persoana. In conditiile acestea va multumesc pentru gazduirea temporara si promit sa nu va mai calc pragul prea des.

  • Draga akka
   Ma asteptam la mai mult de la tine, de aceea ti-am cerut sa te identifici. Anonimatul nu atrage dupa sine obiectivitatea.
   Cu stima

   Paul Dan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s