Un raspuns cu intarziere cu privire la sfintenie: Fundamentul Sfinteniei

O sora mi-a pus intrebarea urmatoare, a doua oara, in luna iunie. Am putut sa ii raspund deabia acum prin doua articole. Primul se numeste Fundamentul Sfinteniei si este publicat acum. Al doilea se numeste Perseverenta Sfintilor din Scripturi si va fi publicat in cateva zile. In al doilea articol am sa raspund sorei Oana in mod specific si cu privire la biruinta asupra pacatului in viata personala.

oana
Submitted on 2012/06/22 at 1:43 pm

frate Paul Dan, m-as bucura sa-mi raspundeti la doua intrebari:se poate trai aceasta viata avand biruinta asupra pacatului?Dumneavoastra aveti o viata de biruinta asupra pacatului,cunoscand atat de bine scriptura?va multumesc,mult har si pace.

Deasemeni un frate pe nume Costel are intrebari serioase cu privire la sfintenie. Iata ce zice el:

costel
Submitted on 2012/08/20 at 5:49 pm

Bine frate Dan, eu sunt o victima a tuturor invataturilor ce cuprind trairea cum a trait Isus si astept parerea d-voastra. Bine ar fi daca ne putem intilni fie in sua sau in rom, desi eu de 10 ani locuiesc in spania si cred ca la anul sa vizitez din nou sua. Deci nu va grabiti a da un raspuns caci eu am timp si astept cu multa stima si respect.
Este nevoie de a pune bazele unei biserici cladite numai si numai pe adevar si sa conduca spre vesnicie imprastiind in jur lumina aceasta, in cazul ca toate din jurul nostru sunt compromise dupa cum vam citit articolele. Va doresc multa pace.
p.s. eu sunt penticostal din familie.

*************************************

Fundamentul Sfinteniei (Word 97-2003)

Fundamentul Sfinteniei (PDF)

5 thoughts on “Un raspuns cu intarziere cu privire la sfintenie: Fundamentul Sfinteniei

 1. Am citit fundamentul sfinteniei (pdf ) si sunt de a cord cu articolul despre sfintenie .iar la final este vorba despre iertarea din trecut prezent si viitor si eu cred la fel in jerfa de pe cruce si in puterea iertari . Dar ati mentionat de pacate grosolane despre care este vorba ? Daca sar putea mentiona unu . si daca jerfa d-l nu iearta care sunt pacatele care duc la moarte si nu pot fi ertate caci stim ca nici un pacat nu duce la viata nu ?Va rog sami dovedit ca zac avuse legaturi cu smith si ce la determinat sa se desparte pina unde au mers in preuna .; daca se poate ( ; ps este adevarat ca miscarea lui smith a facut rau dezbinind biserici si famili cazuri vazute si de mine biserici si famili. Dar zac ? inca nam auzit sa dezbine famili sau biserici aveti cunostinta ?.; astept artecolele urmatoare ) nu vreau sa jicnesc dar pot marturisi ca viata de sfintenie din ce am pus in practica da rezultare bune numai ca este multa suferinta dar e posibil .;credeti ? deocamdata unele predici de a lui zac pe mine mau ajutat .ce sa zic de cit atit ca la filipeni cap 4. v. 8 ne da voie sa ascultam si parerea altor nu ?daca sunt inteles astept raspuns cu multa dragoste si rabdare costel.;( cred in lupta inpotriva pacatului si in biruinta )

 2. Cateva mentiuni din perspectiva reformata confesionala:
  – sfintirea nu este o lucrare de cooperare intre vointa umana si vointa divina, ci precum regenerarea si sfintirea este o lucrare monergistica (dar progresiva) a Duhului Sfant
  – sfintirea este trairea unei vieti de recunostinta pentru mantuirea din vina pacatului: sfintirea nu este calea catre mantuirea asa cum Legea nu este Evanghelia.
  – Legea are trei folosinte: sa arate caracterul sfant a lui Dumnezeu, sa ii aduca pe oameni la pocainta si sa indrepte trairea credinciosilor
  – biserica trebuie sa predice Legea si Evanghelia pentru ca credinciosul sa si vada vina, mantuirea si recunosinta sa.
  – credinciosul matur nu se vede tot mai sfant ci se vede tot mai pacatos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s