Nu este discernamant in Romania?

Ba da, este discernamant in Romania! La ce ma refer? Summitul Global de Conducere va avea din nou sesiuni in Romania in Noiembrie. Pe acest blog s-au scris articole importante care au dezvaluit agenda apostatului Bill Hybels, creatorul acestui summit de conducere. Iata un link: Cine are nevoie de BIG Impact si Summitul Global de Conducere?

De ce fac apel la discernamant? Problema cea mai grava a acestei organizatii in discutie este faptul ca seful ei, Bill Hybels, a semnat un pact cu musulmanii, care este continut in documentul numit “Yale a Christian Response“. In legatura cu documentul Yale a Christian Response, trebuie retinut un amanunt crucial. Musulmanii cheama pe crestini la o intelegere ecumenica, dar ei sustin complet doctrinele islamice in timp ce crestinii care au semnat documentul Yale, se supun ideologic cerintelor islamice.

Musulmanii sunt printre cei mai indarjiti in a nega divinitatea Domnului Cristos cat si Sfanta Treime. Acesta este compromisul cel mai mare care l-a facut Bill Hybels, semnand un pact cu cei care se ridica impotriva divinitatii Domnului Cristos si a Sfintei Treimi.

Indiferent de ce spune sau face in domeniul crestin Bill Hybels, nu are nimic valoare datorita faptului ca el este un apostat.

Organizatorii din Romania, cat si potentialii participanti la Summitul Global de Conducere 2012, se fac partasi la acest pacat grav a lui Bill Hybels. Aceasta conferinta este o pregatire pentru acceptarea Crislamismului. Vezi acest articol: Despre Crislamism

Desigur ca evanghelici si pastori evanghelici care organizeaza acest eveniment, cat si participantii, practic cad examenul esential al crestinismului. Crestinismul inseamna inainte de orice, afirmarea divinitatii Domnului Cristos, cat si a Sfintei Treimi, fara adaugarea altor doctrine sau unirea cu alte religii.

Constantin Brancoveanu, sau fondatorii crestinismului evanghelic din Romania nu ar fi participat la o manifestare  asemanatoare cu aceasta.

Va fi discernamant in Romania prin neparticiparea la Summitul Global de Conducere 2012? Eu sper ca da. Ma rog in privinta aceasta si chem si pe altii la rugaciune ca Domnul sa lumineze pe fratii nostrii.

Provoc pe liderii evanghelici din Romania sa organizeze ei insasi un seminar de slujire in biserica, care se demonstreze ca Dumnezeu a dat resurse suficiente tarii noastre. Desigur asta nu exclude participarea si altora din afara, dar nu apostati ca Bill Hybels, si nu oameni de afaceri, ci oameni spirituali care au trecut prin focul incercarilor si care sunt devotati Cuvantului lui Dumnezeu.

Dumnezeu sa ne ajute la aceasta!

Paul Dan

15 thoughts on “Nu este discernamant in Romania?

 1. Este posibil sa ai dreptate in ceea ce spui, dar la fel de bine s-ar putea sa nu ai dreptate in ceea ce spui. Din toate relatarile pe care le-ai avut de-a lungul timpului despre Bill Hybels, ne lasi sa intelegem ca il cunosti destul de bine, de aproape chiar.
  Mi-ar placea sa citesc mai mult despre lucrarea pe care o faci pentru crestinismul din Romania si nu numai. A fi crestin si a actiona ca un crestin presupune mai mult decat luarea in vizor a anumitor tinte neclare.
  Crezi ca un om poate distruge lucrarea lui Dumnezeu? Eu cred ca nu!
  Ceea ce faci prin aceste mesaje a incercat si Basescu inainte de Referendum: PUBLICITATE pentru ambele parti.
  Succes!

  PS: Incearca sa treci mesajul dincolo de cutitul cenzurii, asta daca jucam corect. Nu sunt deranjat de discutii tari, ci de monologuri.

  • Marius Radu,
   nu te supara pe mine ,dar se vede clar ca subiectul te depaseste si asta din cauza ca nu ai studiat destul fenomenul. Diferenta intre tine si Paul Dan, autorul acestui blog este cam un vagon de carti citite. Fara suparare, dar degeaba incerci sa ”aranjezi” niste cuvinte interesante intr-o fraza fara o informatie corecta si pertinenta risti sa iesi in decor, si ce e rau ca nici nu iti dai seama.Numai bine !

  • Raspuns la comentarile lui Marius Radu pe diferite sectiuni
   Marius Radu: In ceea ce priveste documentul din linkul postat, daca urmaresti cu atentie, este vorba de un raspuns al crestinilor la o mana intinsa de catre musulmani, pentru a convietui in pace.
   ioan8: Mana intinsa de musulmani este in termenii lor. Afirmatia ta este cel putin nedocumentata ca sa nu spun mai mult. Oricine are o baza in islamism stie ca musulmanii in istoria lor cand au abordat diferite tari crestine, le-a oferit intai ocazia de a se converti la islamism, iar in caz contrar, le ofereau sabia. Ei veneau cu versetul din Koran numit “un cuvant comun intre noi si voi” prin care spuneau crestinilor ca sunt lucruri comune intre crestinism si islamism dar crestinii trebuie sa se dezica de divinitatea Domnului Cristos si de Sfanta Treime. Cu alte cuvinte, sa devina musulmani. Acesta este continutul documentului Yale pe care te-am rugat sa-l citesti. Insa tu nu ai pregatirea necesara pentru a intelege fenomenul mai larg al impaciuirii musulmano-crestine.

   Marius: Nimeni nu poate nega radacinile comune ale celor doua religii. Nu poti nici judeca dorinta celor doua parti de a incerca sa-L iubeasca pe Dumnezeu si pe aproapele lor mai mult.
   ioan8: Din nou faci afirmatii fara acoperire. Dumnezeul musulman este Allah, complet diferit de Dumnezeul Crestinismului care este Triun. Asa ca nu se pune problema ca cele doua parti sa iubeasca acelasi Dumnezeu.

   Marius: Aici nu este vorba de ecumenism, pentru ca ecumenismul presupune unificarea bisericilor crestine (adica din aceeasi religie). Nu se pune problema de a face o mixtura din aceste doua religii. Nici macar Bill Hybels nu e capabil de asa ceva.
   ioan8: Tu faci referire la ecumenism in acord cu definitia din dictionar. In practica, ecumenismul a trecut dincolo de infratirea diferitelor biserici crestine si se merge spre unirea tuturor religilor. Ce se intampla la Yale este doar inceputul. Bill Hybels, semnand pactul teologic cu musulmanii a negat Divinitatea Domnului Cristos, cat si Sfanta Treime. Hybels stie ce a facut, si este in stare sa semneze orice pact de aici incolo.

   Marius: De observat ca sunt foarte multi semnatari la aceasta scrisoare raspuns. Sunt de condamnat toti, sau doar Hybels, pentru ca are legatura cu BIG? Condamnam acest raspuns pentru ca nu ar trebui sa traim in pace cu toti oamenii? Sau vrem sa ne intoarcem la inchizitie, unde crestinismul si-a tras singur palme? Asadar, daca ai ceva mai serios, prin care sa-l pironesti pe Hybels, lasa-ne sa stim si noi. Sau scotocim prin gunoaie sa gasim franturi care pot fi interpretabile?

   ioan8: Toti semnatarii documentului Yale sunt apostati. Problema este ca apostatul Hybels este primit cu mare pompa in Romania prin intermediul BIG impact. Nu vad legatura cu inchizitia. Fereste-te sa folosesti lozinci deoarece te discreditezi si mai mult.

   Marius: Prin urmare, Bill Hybels nu a semnat nici un pact teologic. Este o interpretare pentru a-l denigra din nou. Sa ma intelegi: nu sunt fanul lui, dar nu imi este indiferent.
   Inca o data, nu ma deranjeaza sa tragi semnale de alarma atunci cand este cazul, dar ar fi indicat sa nu stai cu mana pe maner in permanenta, s-ar putea sa-l tragi din greseala.

   ioan8: Da, Bill Hybels a semnat un pact teologic cu musulmanii si s-a angajat pe un drum fara intoarcere. Are libertatea sa o faca, dar si noi avem libertatea sa avertizam mediul evanghelic Romanesc cine este acest apostat si ce vrea el sa faca. Atat. In rest, comentariul tau a degenerat si nu mai merita atentie.

   Marius: Submitted on 2012/10/08 at 7:23 am

   Nu am inteles la ce ma expun…

   Marius: Submitted on 2012/10/08 at 7:23 am | In reply to ioan8.

   La ce trebuie sa raspund?

   Care este legatura in linkul respectiv cu Bill Hybels? Nu am intrat in discutie vis-a-vis de alte personaje care intra la capitolul APOSTAZIE.
   Nu contest ca musulmanii au o doctrina teologica gresita, desi au radacini comune cu crestinii. Asta nu inseamna ca nu putem trai in pace cu ei. Faptul ca nu sunt de acord cu vecinul meu, care duminica tencuieste casa, nu imi da dreptul sa ma port urat cu el, sau sa ma ‘razboiesc’ cu el. Ar fi pacat ca intr-o duminica, in loc sa merg la biserica sa-l invit la masa? Avem principii de credinta diferite? Da, avem, dar prin exemplul meu, s-ar putea sa-i castig sufletul.
   Ecumenismul nu presupune unirea religiilor, ci a cultelor.

   ioan8: Aha, dupa ce ai citit linkul acesta https://ioan8.wordpress.com/2011/10/03/lectorul-universitar-emanuel-contac-de-la-itp-promoveaza-pe-blogul-lui-teologi-apostati-care-sunt-un-pericol-pentru-crestinism/, ti-ai dat seama putin de fenomenul de apostazie a celor care au devenit crislamisti printre care si Bill Hybels. Tu incerci sa-l separi de restul grupului, dar este imposibil. Restul comentariului tau cu dorinta de a trai in pace cu musulmanii este gratuit deoarece nu intereseaza pe nimeni razboiul, dar pe ei ii intereseaza constantul atac asupra crestinismului cat si asupra vestului. Ai uitat de atacul recent de la Benghazi?
   Marius Radu, data viitoare fati bine tema de acasa si fi sigur ca esti nascut din nou cu adevarat. Vorbesti ca un crislamist in formare.

   Paul Dan

   • O, Doamne ! Paul Dan, i- ai explicat lui Marius Radu ca si la un elev de gimnaziu si tot NU VREA SA INTELEAGA ! Este clar ca Marius Radu ori nu are bagajul minim de cunostinte generale necesare ca sa inteleaga fenomenul ecumenic,ori asa cum spui si tu cred ca nu e nascut din nou,ori este combinatia din cele doua. Ai grija M.Radu, ESTI PE UN TEREN MINAT ! Oricum e ciudata incapatanare lui M.Radu ,cred ca el vrea sa poarte o palarie mult prea mare pt. capul lui.

 2. Pingback: Summitul Global de Conducere 2012 (3) « Frică şi cutremur

 3. Domnule Paul Dan,
  imi place de tine ca esti un luptator cu multe calitati
  dar daca cumva lupti pe o linie moarta?
  sau lupti cu morile de vant?
  de ce spun asta
  daca cumva ecumenism nu inseamna unirea cu musulmanii in urma careia musulmanii vor conduce si isi vor impune sistemul si vor nega divinitate Domnului Cristos si a Sfintei Treimi, lucru de care nu ma indoiesc , ei fac asta oricum si acum si tot timpul
  dar
  daca nu e vorba de asta
  si e vorba de altceva in ecumenism
  daca nu acest lucru e miza principala
  si miza e alta
  la care nici macar nu te gandesti acum
  sau cine stie prin Harul Domnului te luminezi instantaneu,
  ridicandu-te de unde ai cazut
  Desi cunosti problema….(stiu eu asta si-ti pot dovedi)
  N-ar fi mai bine sa lasi pe Duhul Sfant sa-ti aminteasca sau sa-ti REDESCOPERE ce este cu adevaratul ecumenism?
  cine va fi seful? cine va conduce?
  care este miza?
  Iti dau doar un indiciu ca sa te linistesc sau poate nu
  in ecumenism nu islamul va fi lider
  ci tot o biserica crestina…
  Spun RESESCOPERE ca ai stiut odata dar ai fost in postura de a prigonii adevarul(cand l-ai aflat)
  n-ai fost de partea lui
  si acum bineinteles s-ar putea sa ratacesti sa fi pe linie moarta
  Am facut acest comentariu fara intentia de a supara sau a intra in polemica cu cineva
  Domnul Isus sa va dea Binecuvantare!

  • weiyou, esti alunecos ca un peste. Tu crezi ca scriu articole fara rugaciune si fara sa ma hranesc copios din Cuvant? Domnul sa iti dea lumina. Fii sigur ca esti mantuit.

   Paul Dan

  • weiyou,
   in contextul escatologiei biblice biserica apostata face parte dintr-un sistem religios ce deriva din religiile misterelor babiloniene (apoc.17:11 si 17:4,5) .Un studiu atent al religiilor misterelor babiloniene te-ar face sa intelegi ca in cursul istoriei omenirii, post deluviene, toate sistemele religioase inclusiv cele din ziua de azi si-au avut originea in Babilon. Mai putin mozaismul si crestinismul biblic (nu catolic pt ca in catolicism paralelismul cu relig.mister.babiloniene e mai mult decat evident). Asa ca conform cu Apocalipsa 17 biserica apostata se uneste intr-un ecumenism largit cu religiile ce deriva din babilon-sistemul relig. fals. Aceasta unire se poate face doar daca biserica RENUNTA la o parte mare din DOCTRINELE DE BAZA. Acesta este pe scurt ecumenismul si agenda lui, care se desfasoara la ora actuala cu motoarele la turatie maxima. Anticristul va folosi biserica apostata ca pe o curva pe care el o imbraca (Apoc.17:4) in contrast cu Mireasa Mielului pe care Domnul o imbraca pt. nunta Lui (Apoc 19: 7,8.
   WEIYOU ,te rog nu o lua ca pe o ofensa, dar esti un caz clasic de om care discuta pe un subiect la care nu si-a facut deloc temele. Iti recomand o carte crestina RELIGIA TAINICA A BABILONULUI de Ralpf Edward Woodrow,editura Agape ’96. Desi nu este o carte care sa se refere direct la ecumenism ,te va ajuta sa intelegi importul masiv de paganism in teologia bisericii catolice, principalul promotor al ecumenismului. Studiaza temeinic biblia si cere calauzire prin Duhul Sfant. Merita sa- L cunosti cu ADEVARAT pe ISUS in toata splendoarea Lui !!!

 4. Ii invit pe crestinii care doresc sa cunosca ADEVARUL , si sa fie mai informati despre semnarea de catre cei 300 de lideri crestini a pactului ecumenic cu musulmanii de la universitatea YALE , si ce implica aceasta in plan teologic , sa vizioneze urmatoarele expuneri :

  The Deception of Chrislam intro clip – Eric Barger.wmv

  Chrislam

  Aceasta expunere este facuta intr-un interviu cu apologetul crestin Erig Barger realizat de catre teologul crestin evanghelic dr. David Reagan .

  MENTIUNE IMPORTANTA :

  Sa nu uitam ca pastorii RICK WARREN si BILL HYBELS sunt amandoi cosemnatari ai acestui document ecumenic cu musulmanii de la universitatea Yale . Rick Warren este unul din cei mai cunoscuti promotorii CHRISLAMULUI in S.U.A .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s