Probleme mari si grele cu perceptia spirituala a lui Dyo Bodiu!

Articolul de fatza este un raspuns la postarea lui Dyo Bodiu in legatura cu Sumitul Global de Conducere. Titlul articolului foloseste expresiile lui Dyo.

PROBLEMA Nr. 1    Dyo percepe demascarea apostatului Bill Hybles ca un lucru greu/grav. Dyo nu este un neinstruit. El stie de pactul teologic cu musulmanii semnat de Hybles impreuna cu multi altii. Este necesar sa elaboram pe scurt despre acest pact cu musulmanii. Cativa ani in urma marele apostat Miroslav Volf a organizat la universitatea Yale un centru de credinta si cultura avand ca scop promovarea islamului intre crestini. In acelasi timp Volf a publicat o declaratie numita Raspunsul Crestin la cuvintele in comun cu islamicii (parafrazez). In aceasta declaratie Volf, cat si semnatarii il recunosc pe Mahomed ca profet. Mai mult, declaratia Raspunsul Crestin de la Yale accepta declaratia musulmana care neaga divinitatea lui Cristos si Trinitatea. In felul acesta Miroslav Volf, impreuna cu toti semnatarii Rasupunsului Crestin de la Yale au apostaziat de la credinta crestina. Un semnatar este insusi apostatul Bill Hybles. Un alt semnatar mai este si  apostatul Danut Manastireanu. Mai multe detalii despre intregul fenomen le aveti aici

Cand Dyo spune ca deconspirarea lui Bill Hybles este un lucru greu, adica grav in pofida celor aratate mai sus, concluzia este ca, pentru Dyo divinitatea lui Cristos nu are nici un pret si aceasta este cel mai grav lucru. Daca n-ar fi asa, Dyo n-ar apara intr-un mod atat de absurd si in deplina cunostinta de cauza, pe apostatul Bill Hybles, inclusiv Sumitul Global de Conducere. Sa ne reamintim ca unul din echipa de conducere a Sumitului in Romania, este Cristian Barbosu, care la fel ca si Dyo nu are nici o problema ca Hybles a semnat declaratia Yale.

PROBLEMA Nr. 2    Dyo percepa marea apostazie a lui Volf ca pe ceva pitoresc. Hadeti sa vedem cine este Miroslav Volf, si ce a facut el in afara celor descrise in paragraful anterior. Volf este de origine croata. A studiat teologia la sediul liberalismului teologic din America si anume seminarul Fuller, din Pasadena California. De aici merge si isi ia doctoratul in teologie la universitatea Tubingen, mama tuturor ereziilor europene. Mentorul lui a fost ereticul Jürgen Moltmann. Volf a ajuns la aceste institutii deviate teologic cu un spirit rebel. Au fost si alti care au studiat la Fuller si nu au fost ingenunchiati. Circumstantele grave teologice prin care a trecut Volf nu au facut de cat sa scoata la iveala apostatul din el si sa il exacerbeze.

Volf si-a incoronat cariera de mare apostat prin publicarea cartii “Alah, un raspuns Crestin”. Am acesata carte, i-am facut recenzia in limba engleza aici.  Are Dyo lucrarea lui Volf? Ma indoiesc. Aceasta carte este baza ideologica a organizatiei lui de islamizare de la universitatea Yale. In aceasta odioasa lucrare, Volf spune ca cineva poate sa fie suta la suta crestin si suta la suta musulman. Crestinismul si islamismul se exclud reciproc ca teologie, dar Volf le forteaza pe amandoua intro forma noua numita Crislam. Termenul nu apartine lui, dar fenomenul este identic. Primii crislamisti au aparut in Nigeria printre aceea care nu ereau nici crestini adevarati si nici musulmani adevarati. Volf este foarte obraznic in cartea lui incercand sa forteze constiinta cititorului in al convinge de crislamizare. Cei ce vor sa alfe mai mult despre cartea sordida a lui Volf pot merge aici si aici. A doua sursa este in engleza dar este o recenzie mai detailata a lucrari lui Volf.

Emanuel Contac, de la Institutul Penticostal Bucuresti a promovat pe blogul lui pe Miroslav Volf cat si cartea lui “Alah, un raspuns crestin”.  Cand l-am demascat pe Contac pe blogul meu, si cand pastorul penticostal din Chicago Cristian Ionescu a luat atitudine radicala fata de Contac, rezultatul a fost nul. Contac nu se teme nici de Dumnezeu si nici de oameni in ce priveste problema Volf. A ramas nepocait pana in ziua de azi, si isi vede mai departe de treaba nestinghierit la ITP. Iata dialogul cu Contac pe blogul pastorului Ionescu: https://ioan8.wordpress.com/2012/06/30/pastorii-penticostali-au-luat-conducerea-in-corectarea-problemelor-ei-deconspira-crislamismul/

Partenerul lui Contac in apreciere fata de Volf este apostatul Danut Manastireanu. Blogul lui Manastireanu este plin de prezentari islamice cat si de aprecieri de ale lui cu privire la musulmanism. In pofida acestor evidente clare despre Emanuel Contac si Danut Manastireanu, cei doi sunt prezenti si acceptati pe multe bloguri din ale romanilor din romania si din afara. Chiar cativa lideri evanghielici din Romania si din America (romani) sunt prieteni apropiati a-celor doi. A fost in zadar toata documentarea despre Contac si Manastireanu… pentru liderii evanghelici de care am pomenit fara sa-i numesc, o prietenie si slava data unii altora face mai mult de cat apararea divinitati lui Cristos si a doctrinelor crestine.

PROBLEMA Nr. 3    Dyo este expert in analogii false in articolul de care discutam. Exemplul cu profesorul musulman de vioara care nu influenteza cu nimic pe elevii lui nu are nici o similaritate cu Bill Hybles, apostatul profesor de lidership pentru biserici. Una este un musulman functionand in societate in functii neteologice, si alta  este cand un musulman ar veni intr-o biserica crestina sa-i invete pe credinciosi. Musulmanii participa la viata sociala, dar n-au nici un loc in ai invata pe crestini in bisericile lor. In acord cu acest principiu Bill Hybles care a semnat un pact teologic cu musulmanii nu ar trebuii sa aiba nici o sansa sa initieze seminarii pentru biserici, sau sa invete pe crestini principii de lidership. Incet dar sigur Sumitul Global de Conducere va creea in audienta crestina din Romania cat si din alte parti ale lumii acceptarea unei ecumenism nebiblic si o islamizare a crestinismului. Intregul demers a lui Dyo in postarea acesta este un fiasco total.

PROBLEMA Nr. 4    Dyo a cazut examenul practic la doctrina crestina. Asistam astazi cum din ce in ce mai multi lideri crestini sau bloggers ca Dyo care afirma verbal doctrinile fundamentale crestine, dar il neaga prin faptele lor. Lui Dyo si celorlalti li se potriveste acest verset: Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc… Tit 1:16  Suntem invadati de o gramada de teologi moderni care imbratisaza fara nici o remuscare orice vant de invatatura si orice erezie in timp ce afirma crezul crestin, si ce este mai grav, folosec cunostina care o au pentru a valida propiile lor abateri grave. Pe deasupra liderii necompromisi in acest fel le este teama in ai confrunta. Este pur si simplu o tragedie, multi crestini au avut curajul sa se opuna comunistilor care ereau la putere, iar acum in libertate sunt mai ingroziti de eretici si apostati de cat de securistii din regimul trecut. Incerc sa inteleg acest fenomen si nu pot! Orice crestin care va participa la Sumitul Global de Conducere din anul acesta, si care stie cine este Bill Hybles, se va face vinovat de asociere la apostazia lui Bill Hybles. 

PROBLEMA Nr. 5    Dyo ca si Contac sunt intr-o anumita masura proxy/reprezentanti ai influentei lui D. Manastireanu in mediul evanghelic romanesc. Ei destabilizeaza spiritual pe multi evanghelici din Romania sau din diaspora. Ei si altii din grupul lor sunt cei mai vocali in blogosfera romaneasca creand un curent post modernist, emergent, ecumenic (aici intra si Cristian Barbosu), liberal, si eretic. Nu vad o solutie la aceasta problema decat rugaciunea ca Domnul sa ridice un grup de lideri evanghelici romani care sa contracareze asemenea erezii si apostazii prin argumente biblice si logice, si mai ales printr-o viata sfanta dublata de post is rugaciune. Domnul sa intareasca pe lucratorii Sai din Romania ca acestia sa aiba curajul ca in bisericile unde slujesc sa confrunte pacatul, cat si ereziile cu toata indrazneala. Apelez la crediciosi cu integritate sa sustina in rugaciune problemele ridicate aici. Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii… Efeseni 6:18

13 thoughts on “Probleme mari si grele cu perceptia spirituala a lui Dyo Bodiu!

 1. Biserica lui Cristos nu este Metro, McDonalds, Ikea sau Baumax. Dacă cineva crede că Biserica crește, se dezvoltă și se conduce pe principii de marketing, ca o afacere, atunci aceea persoană, oricine ar fi ea, este departe de realitate.

  • Ai perfecta dreptate,dar pastori apostati ca Rick Warren,Bill Hybels,Mark Driscoll,Rob Bell etc. o sa iti spuna ca FUNCTIONEAZA si cel mai bun argument o sa iti spuna sa numeri zecile de mii de membri pe care ii au ei in moscheele…templele..,pardon, bisericile lor. Isus pt. unii din ei este egal cu Mahomed profetul islamului,sau cu Budha,sau Shiva,in fond pt. ei ca si ”crestini” ISUS e doar un alt avatar.CE VREMURI TRAIM ! SI VIN PESTE NOI !

 2. 4 reflectii biblice pentru crislamici:

  1 Ioan 5:12 – cine are pe Fiul, are viața; cine n’are pe Fiul lui Dumnezeu, n’are viața.
  Ioan 3:36 – cine crede in Fiul, are viața vesnica; dar cine nu crede in Fiul, nu va vedea viața, ci mania lui Dumnezeu va veni peste el.
  1 Ioan 2:23 – oricine tagaduieste pe Fiul, n’are pe Tatal…
  Si versatul de deasupra (22): cine este mincinosul dacă nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul? Acela este Anticristul, care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.

  In loc de concluzie: Tovarasiile rele strica obiceiurile bune!

 3. Eu nu inteleg un lucru: dvs pe cine reprezentati? AM vizitat blogul dvs si am vazut ca va luati de toata lumea si toti sunt rai. Dar cine sunt colaboratorii dvs? Ce asociatie religioasa? Cui dati socoteala? E usor sa ii iei pe toti la tinta si sa iti dai cu presupusul. Ba inca va instrainati singur de unii care ar putea sa va considere fratele dvs….

   • Nu mi-am pus numele deoarece nu sunt un comentator pe bloguri, ci am intervenit foarte rar. Ma numesc Ruben Schipor, sunt evanghelic si ocazional am ajuns pe blogul dvs unde vad doar “garduri”. Logic, mi-am pus intrebarile de mai sus la care probabil va este foarte greu sa raspundeti. Bine, sunteti pastor, (autor probabil), insa care este confesiunea dvs de credinta? Am citit ca nu va place nici de unii, nici de altii, insa se pare ca in cele din urma vreti sa avem incredere DOAR in perspectiva dvs. Puteti numi 10 oameni contemporani, vizibili, pe care ii priviti ca modele?

    • Ruben,

     Ma bucur ca ai spus cum te numesti. Tu nu au auzit de apologetics ministy ? Avest blog este specializat in combaterea ereziilor curente si demascarea apostatilor. Nu ai sa gasesti la multe bloguri apologetice explicatiile pe care tu le doresti. Inca un lucru, fratii reali nu au obiectiuni la cele scrise, ba dimpotriva se bucura de afirmarea adevarului. Este nevoie sa raspund la toate intrebarile tale? Nu cred! Totusi am sa iti raspund la cateva. Sunt baptist cu o soteriologie reformata si o escatologie pre trib si pre mill.

     Iata zece oameni care sunt modele pentru mine in diferite aspecte ale vietii crestine: Chuck Smith, Peter Masters, Traian Chilau, Paul Negrutz, Pit Popovici, Daniel Chiu, John Fesco, Daniel Mitrofan, John MacArthur, Phil Johnson.

     You are heavily biased, you speak like a liberal. Anyway I think is enough for now.

     Despre C. Smith, T. Chilau si Daniel Chiu am scris pe blog in mod pozitiv, numai ca tu nu ai citit…

     Paul dan

 4. Multumesc frumos pentru prezentare!

  Dna/dsoara Elisa, eu, ca un musafir ocazional pe acest blog, am intrebat normal si fara intentii murdare cum sugerati dvs. Din afara mi s-a parut ca autorul blogului ia la tinta fel de fel de personaje din lumea teologiei si ii analizeaza pe toate fetzele (e bine documentat). Nu erau logice intrebarile mele?

  De ce sa raman cu eticheta de Ioan8 = eretic, rau intentionat, barfitor, cand pot foarte bine sa-l intreb ce-i cu viata lui? Si raspunsul de mai sus ma multumeste…

  Si apropo de Secu, nu am prins vremurile, nu stiu sistemul. Observ ca dvs il recunoasteti deoarece ati facut asocierea:D

 5. Ruben,
  da, cunosc:
  mama ne punea sa stingem lumina seara si sa stam pe intuneric, ca trece masina neagra si nu se stie pe cine va lua.
  Atunci nu intelegeam nimic, se vorbea in soapta si f laconic;
  dupa aceea, adica dupa 89 , am aflat si realitatea din acea vreme, nu numai frica.
  Te -am abordat astfel, pt ca nu aveai nume si pt ca sunt f multi care
  nu cunosc adevarul si care, desi credinciosi, nu numai ca nu vor sa-l stie, mai si jignesc, iar acestia scriu in anonimat.
  Desigur ca diavolul isi face partea, dar e trist, ca tocmai cei care merg pe la biserici fac asta.
  Multi nu citesc Biblia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s