Apostazia gigantica numita Ploaia Tarzie este invitatia pentru Anticrist intre apostatii evanghelici

Am decis ca acest articol deosebit de important pentru evanghelici sa inceapa cu un mic subcapitol ce joaca rolul de avanpremiera ca sa pot provoca cititorul sa strabata si partiile istorice din cuprins, care dau validitate argumentului prezentat. Va mai urma ultimul articol despre moartea rusinoasa a lui William Branham. 

Avanpremiera: Va rezista Pentecostalimul romanesc la asaltul carismatic?

Pana acum conducerea pentecostala a trecut doua mari examene cu bine: respingerea falsei treziri “Strajerii” si dezasocierea de gruparea Peniel. In plus, pastorul Cristian Ionescu a demascat cu curaj promovarea Crislamismului facuta de Emanuel Cotac de la ITP. -aici

Raspunsul la intrebarea pusa, depinde de cat de mult liderii pentecostali vor sta aproape de Biblie  ca sa nu fie luati pe sus de uraganul carismatic.  Pastorul Vasilica Croitoru a tradus cartea oculta “Surpins de putera Duhului” care este o mostra a ce inseamna efectul “Ploii Tarzii”. Tot Croitoru il publica si pe ereticul TD Jakes care neaga Trinitatea -aici.  Lucrarea “Rascumparea memoriei” nu il face imun pe V. Croitoru la a fi expus public, cat si in cadrul cultului careia ii apartine pentru ceea ce face in domeniu carismatic. Asta numai daca se vrea stoparea carsimatismului. Iata aici o recenzie.  Incercarea lui Croitoru de a ma discredita spunand ca eu nu cred ca Dumnezeu lucreaza minuni este fara suport. Am trait minuni dar nu accept falsele miniuni ale Ploii Tarzii.

Stavilirea cancerului carismatic ar trebui sa fie o prioritate si pentru celelate denominatiuni evanghelice. In cadrul miscarii Tudoriste BER, carismatismul inca lucreaza in ascuns prin adeptii lui Zac Poonen, secta Kwasizabantu si prin adeptii lui Chris Oyakilome. Nici acum liderii de la aceasta denominatie nu au avut curajul sa dea un comunicat oficial anticarismatic.

De aici urmeaza articolul in sine

Conectia oculta intre Franklin Hall, si falsa trezire spirituala Ploaia Tarzie

Franklin Hall este un catalizator al carismatismului. In 1946 a scris cartea “Puterea atomica cu Dumnezeu prin post si rugaciune”. Ideile din cartea aceasta au ajuns repede in anii aceea la fiecare predicator penticostal din Canada printr-o personalitate penticostala Canadiana pe nume Rev. Walter Frederick. Impactul cel mai mare al ideilor lui Hall in Canada a fost simtit la Orfelinatul si Scolile Sharon din orasul North Battleford, regiunea Saskatchewan. Ce erau Orfelinatul si Scolile Sharon? Erau o institutie care avea un orfelinat, un liceu, o scoala tehnica, si o scoala biblica penticostala. La acesta institutie, in special studentii de la scoala biblica si profesorii lor, doreau cu orice pret o trezire spirituala. Ei au pretins ca au o promisiune din Isaia 43 unde Dumnezeu spune ca va face un lucru nou.  Vom reveni asupra “trezirii” de aici numita Ploaia Tarzie. Trebuie sa vedem acum cateva lucruri cu privire la cartea lui Franklin Hall mentionata la inceputul paragrafului.

Cartea “Puterea atomica cu Dumnezeu prin post si rugaciune” in esenta spune ca postul si rugaciunea sunt o putere accesibila in egala masura atat a crestinilor cat si a paganilor. Deci Hall, prin cartea lui, ofera o solutie religioasa ecumenica care e motivata de fortze oculte. O alta carte numita “Reintoarcerea imortalitatii” scrisa de Hall, a influentat atat pe cei din Canada de la institutia de care vorbim, cat si intreaga miscare carismatica. In lucrarea “Reintoarcerea imortalitatii”, Hall spune ca, crestinii invata cum sa ajunga nemuritori inainte de revenirea lui Cristos prin stagii de crestere spirituala care implica si preocuparea cu farfurii zburatoare si levitatii.

Si acum sa ne intoarcem la orfelinatul Sharon cu toate scolile lui unde ideile lui Franklin Hall au prins radacini. La scoala biblica de la aceasta institutie, atat profesorii cat si elevii aveau un zel deosebit in post prelungit si rugaciune ca sa declanseze trezire spirituala, indiferent de ce le-ar fi spus Dumnezeu. Cand ideile aberante ale lui Hall despre post si rugaciune le-au intarit convingerile, si cand s-a mai adaugat si conceptul de nemurire din cartea lui, la institutia Sharon s-a produs o trezire spirituala falsa cu puternice elemente oculte. Atat studenti cat si profesori s-au declarat ca ei sunt manifestarea nemuritoare a fiilor lui Dumnezeu. Au inceput sa puna mainile uni peste altii si sa-si imparta unii altora daruri spirituale, care mai de care mai miraculoase.

Un grup de trei profesori, Rev. George Hawtin, Rev. Ernest Hawtin, si Rev. Percy Hunt de la Institutul Biblic Betel apartinand tot penticostalilor din Canada, au venit aici doarece intrasera in conflict cu conducerea penticostala Canadiana. Motivul era ca acestia sustineau ca bolile erau determintate de demoni iar credinciosii trebuiau vindecati prin post prelungit, rugaciune si exorcizare. Acesti trei profesori dizidenti au fost determinati in inselaciunea spirituala Ploaia Tarzie.

Falsa trezire spirituala de aici a devenit o atractie nationala in Canada, numita Ploaia Tarzie de la North Battleford dupa numle orasului, sau Ploaia Tarzie din Saskatchewan dupa numele regiuni Canadiene. De aici peste decenii sa intins in intreaga lume.

De ce s-a numit Ploaia Tarzie? Raspunsul este putin mai elaborat. Sunt doua idei vehiculate de proponentii acestei miscari, si anume Ploaia Timpurie si Ploaia Tarzie. Ploaia Timpurie, spun ei, a fost atunci cand s-a coborat Duhul Sfant pe pamant la Cincizecime. Ploaia Tarzie este o revarsare de Duh Sfant mai mare ca la Cincizecime, si care(spun ei) a avut loc in Canada la North Battleford. Ei au interpretat eronat Ioel capitolul 2.  Ploaia Tarzie din Ioel nu avea in vedere o alta coborare de Duh Sfant in istoria Bisericii, ci un eveniment viitor cand Israel se va trezii ca natiune la a doua venire a Domnului Cristos, si cand Duhul Sfant se va cobora peste orice faptura care face parte din poporul ales. Deci referinta este la poporul Israel ca natiune si nu la Biserica.

S-a ajuns pana acolo incat apostatul carismatic Rick Joyner a afirmat ca super-profetii Ploii Tarzii vor fii mai puternici de cat Apostolii si Profetii din Noul Testament. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Miscarea Ploaia Tarzie chiar de la inceput si-a luat numele de Noua Ordine a Ploii Tarzii. Putin mai incolo o sa vedem caracteristicile globaliste ale Noii Ordini a Ploii Tarzii si faptul ca ideologia lor a fost respinsa ca erezie de marea denominatie penticostala “ Adunarile lui Dumnezeu”.

Ce spune Scriptura despre treziri spirituale in vremurile de pe urma?

Scriptura nu spune nimic despre treziri in vremurile de pe urma. Dinpotriva, Biblia ne avertizeaza prin apostoli ca vor aparea un val de eretici si erezii care vor duce la instaurarea lui Anticrist, si pe care Domnul Cristos il va nimicii cu aratarea venirii Sale. Cautarea trezirilor spirituale cu orice pret in prezent cand apostazia e din ce in ce mai raspandita, va duce pe acei doritori de treziri cu orice pret in inselaciuni de tip carismatic. Iata cateva versete Biblice care ne vorbesc de cat de grele sunt vremurile din urma si nicidecum de trezire.

Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni cari vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roş în însuş cugetul lor (1 Tim 4:1,2).

În norod s’au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, cari vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpînul, care i -a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică. Mulţi îi vor urma în destrăbălările lor. Şi, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău (2 Petru 2:1,2).

18 Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină anticrist, să ştiţi că acum s’au ridicat mulţi anticrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă.
19 Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi sînt dintre ai noştri (1 Ioan 2:18,19).

Căci s’au strecurat printre voi unii oameni, scrişi de mult pentru osînda aceasta, oameni neevlavioşi, cari schimbă în desfrînare harul Dumnezeului nostru, şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpîn şi Domn Isus Hristos (Iuda 4).

 Conectia oculta intre William Branham, Franklin Hall, si liderii Ploii Tarzii

William Branham a fost atras de astrologie si piramidologie datorita duhurilor rele care il stapaneau. Ereziile si puterea oculta s-au amplificat si prin cartile ezoterice ale lui Franklin Hall pe care le-am mentionat la inceputul articolului.

In 1947 cu un an de zile mai devreme de declansarea Ploii Tarzii, WB a venit sa tina prelegeri in orasul Vancouver de pe coasta de vest a Canadei. Acolo au fost prezenti si liderii care uramu sa declanseze Ploia Tarzie iar acesta si-a pus mainile peste ei. Influenta demonica si ideile lui WB au fost transferate asupra lor iar acestia au vanit cu bagajul de demonism la sediul lor de la North Battleford. In 1948 s-a produs explozia oculta numita Ploaia Tarzie. Iata ce puteri demonice avea WB! Fenomenul Ploaia Tarzie a ajuns astazi la nivel global prin miscarea carismatica si prin ceea ce se numeste “Al Treilea Val” (The Third Wave). Vom reveni la miscarea “Al Treilea Val”.

Caracteristicile eretice si oculte ale Noii Ordini a Ploii Tarzii

 • Contrar doctrinei Penticostale care spue ca pimirea botezului cu Duhul Sfant se face prin participarea la intruniri de staruinta, cei de la Ploaia Tarzie au sustinut ca botezul cu Duhul Sfant si darurile Duhului se dau de credinciosi unii altora doar prin punerea mainilor. Desigur aici se asteapta cateodata vorbirea in limbi si profetii.
 • Membrii Ploii Tarzii au spus ca ei sunt Fii lui Dumnezeu Manifestati. Erezia au luat-o de la WB. Ei urmau sa aiba trupuri nemuritoare in acord cu ce i-a invatat Franklin Hall.
 • Ei au spus ca au revelatii in afara Bibliei, ca primesc directive direct de la Dumnezeu, ca imparatia lui Dumnezeu trebuie sa fie acum, nu in viitor, ca doctrina trebuie data la oparte de dragul unitatii.
 • In acord cu ei, credinciosii pot fii posedati demonic si bolnavi in consecinta, iar vindecarea lor se face prin punerea mainilor si exorcizare. Acesta erezie a invatat-o de la cei trei profesori dizidenti de la seminarul Betel, cat si de la WB.
 • Ploaia Tarzie pretinde ca a restaurat pentru Biserica slujba de Apostol si Profet, la un nivel spuperior Noului Testament. Acesti “super profeti” ai lor vor avea trupuri nemuritoare inaitea revenirii lui Cristos si vor rezolva toate problemele umanitatii. Ei vor fii un fel de supra-oameni care vor instaura imparatia lui Dumnezeu pe pamant, iar Cristos doar va veni la inugurare. Asemenea scenarii (fara “super profeti”) fac parte din escatologia Postmilenista abandonata de evanghelici, dar postmilenistii nu-si inchipuiau ca vor avea asemenea “aliati”.
 • Ploaia Tarzie a adus un nou stil de pastorire numit in limba engleza, Shepherding. In practica pastorala de tip Shepherding, credinciosii erau condusi de pastorii lor in viata personala in cele mai mici amanunte prin “profetii si descoperiri”. Astfel se ajunsese la lucruri grave. Am intalnit personal familii divortate prin “prorocia” pastorului si recasatorite cu alte persoane de catre acelasi pastor penticostal cu idei de la Shepherding.
 • Biserica, in viziunea Noii Ordini a Ploii Tarzii, este deplin ecumenica desfiintandu-se denominatiunile. Delimitarile vor fi geografice dar nu denominationale. Asemenea biserica globala va fii condusa de Apostolii si Profetii Ploii Tarzii.
 • Marele apostat Peter Wagner, fost profesor la seminarul Fuller, si partener in ezoterie cu John Wimber coordoneaza activitatea la 500 de Apostoli plasati in poziti strategice, iar acestia la randul lor au o imensa retea de biserici cu care tin legatura si comunica ideile oculte a lui Peter Wagner. Organizatia lui Peter Wagner se numeste “Noua Reforma Apostolica”.
 • Liderii Ploii Tarzii au cerut ca si dintre femei sa fie ordinate ca pastori

Miscarea “Noua Ordine a Ploii Tarzii” a fost respinsa ca erezie de catre denominatia Adunarile lui Dumnezeu

Denominatia pentecostala din America numita “Adunarile lui Dumnezeu” (Assemblies of God), a respins fenomenul Noua Ordine a Ploii Tarzii ca fiind o erezie. Bravo! Aceasta s-a intamplat in 1949. Veti gasi decizia lor in limba engleza pusa la bibliografie.

Timpul a trecut, si peste decenii a aparut un alt set de lideri la “Adunarile lui Dumnezeu” in America. Pe data de 18 iunie 1995, la Biserica penticostala Brownsville apartinand “Adunarii lui Dumnezeu” din orasul Pensacola, Florida, a izbucnit o trezire falsa in stiulul Ploii Tarzii. De data aceasta liderii de la conducerea denominatiei au acceptat manifestarile demonice.  Grav! Iata linkul:

Cei care cunosc engleza pot citii marturii shocante a unor martori oculari despre “trezirea” din Pensacola, -aici.  Merita efortul.

Calamitatea spirituala numita Ploaia Tarzie schimba Pentecostalismul in Carismatism

Da, aceasta este opera lui WB si urmasilor lui. Ei folosesc un truc simplu care prinde intre pentecostali. Ei vin si spun ca este nevoie ca bisericile penticostale sa iasa din amorteala si ca singura iesire este aplicarea in biserica a pricipiilor Ploii Tarzii. Asta este solutia pentru bisericle pentcostale? NU! Exista un precedent istoric cand o inoire in pentecostalism s-a produs in paralel cu carismatismul si aceasta este miscarea Calvary Chapel. -aici

Va rezista Pentecostalimul romanesc la asaltul carismatic?

Pana acum conducerea pentecostala a trecut doua mari examene cu bine: respingerea falsei treziri “Strajerii” si dezasocierea de gruparea Peniel. In plus pastorul Cristian Ionescu a demascat cu curaj promovarea Crislamismului facuta de Emanuel Cotac de la ITP. -aici

Raspunsul la intrebarea pusa, depinde de cat de mult liderii pentecostali vor sta aproape de Biblie  ca sa nu fie luati pe sus de uraganul carismatic.  Pastorul Vasilica Croitoru a tradus cartea oculta “Surpins de putera Duhului” care este o mostra a ce inseamna efectul Ploii Tarzii. Tot Croitoru il publica si pe ereticul TD Jakes care neaga Trinitatea -aici.  Lucrarea “Rascumparea memoriei” nu il face imun pe V. Croitoru la a fi expus public cat si in cadrul cultului careia ii apartine pentru ceea ce face in domeniu carismatic. Asta numai daca se vrea stoparea carsimatismului. Iata aici o recenzie.  Incercarea lui Croitoru de a ma discredita spunand ca eu nu cred ca Dumnezeu lucreaza minuni este fara suport. Am trait minuni dar nu accept falsele miniuni ale Ploii Tarzii.

Stavilirea cancerului carismatic ar trebui sa fie o prioritate si pentru celelate denominatiuni evanghelice. In cadrul miscarii Tudoriste BER carismatismul inca lucreaza in ascuns prin adeptii lui Zac Poonen, secta Kwasizabantu si prin adeptii lui Chris Oyakilome. Nici acum liderii de la aceasta denominatie nu au avut curajul sa dea un comunicat oficial anticarismatic.

Ocultismul Ploii Tarzii este fundamentul miscarii carismatice

La momentul acesta este bine sa recapitulam pe scurt fenomenul ocult inceput cu WB. Puteri demonice unice in istoria bisericii au lucrat prin anticristul WB culminand cu fenomenul ocult Ploaia Tarzie. Acelasi WB a lucrat pentru o perioada scurta cu marele impostor spiritual Oral Roberts. Mai mult, vrajitorul Paul Cain care are puteri similare ca ale lui WB este laudat in cartea “Surprins de Puterea Duhului”. El a fost partener in “lucrare” cu WB.

Paul Cain (alcoolic si homosexual), impreuna cu apostatii Mike Bickle si Bob Jones au format  miscarea ocult-carismatica numita “Kansas City Prophets”. Cu ei a colaborat si apostatul Jack Deere, fost profesor la seminarul Dallas si autorul cartii “Surprins de Puterea Duhului”. Aceasta carte ezoterica este sustinuta de secta carismatica Harul din Zalau si de pastorul pentecostal Vasilica Croitoru.

In aceasi categorie intra si secta Raul Vietii, condusa de Razvan Mihailescu in Bucuresti. Din surse sigure stiu ca R. Mihailescu a convocat membrii sectei lui sa vizioneze “trezirea” cu Todd Bentley. Iata la ce se uitau ei noaptea ca sa vada in direct din America trezirea fratilor lor carismatici sub conducerea mentorului ocult T. Bentely

Iosif Ton si miscarea Strajerii sunt parte din acelasi fenomen carismatic ocult. Domnul sa fie slavit ca a raspuns la rugaciunile adevaratilor sfinti si a scapat Romania, deocamdata de acest cancer spiritual. Sa continuam sa ne rugam impotriva plagii carismatice!

Nu trebuie uitata explozia oculta numita “Binecuvantarea Toronto” (Toronto Blessing) care este produsul activitatii carismatice a celor de la Kansas City Prophets in conectie cu ratacitul John Wimber si miscarea Vineyard, -aici.

Mai trebuie adaugat un lucru in legatura cu enormitatile spuse de Jack Deere. El si cu profetii din Kansas pe care i-am vazut mai devreme au venit cu idea numita “Armata lui Ioel”. Acesti carismatici se vedeau cucerind crestinismul si lumea ca o armata spirituala carora nu le-ar fi rezistat nimenea. Ei si-au mai spus ca sunt o Noua Rasa (New Breed), -aici. Mai mult, Jack Deere i-a numit pe Paul Cain si Bob Jones “cei doi martori din Cartea Apocalipsa”. Ce blasfemie!

Alt prophet fals din grupul de mai sus, Rick Joyner, a devenit Cavaler de Malta. El are proiecte mari pentru unirea crestinismului sub fortze carismatice oculte. Acum vedem de ce Ploaia Tarzie fara sa fi avut vreo legatura cu Noua Ordine Mondiala, avand insa acelasi duh, si-au pus numele “Noua Ordine a Ploii Tarzii”. Trebuie aici reamintit ocultul si apostatul Peter Wagner care lucreaza de zor la inaintarea agendei carismatice cu caracter globalist prin “Noua Reforma Apostolica”.

Liderii carismatici enumerati mai sus care sunt pomi dezradacinati si nori fara apa, cum ii numeste Iuda, sunt foarte activi, militanti, gata sa ia controlul spiritual al lumii. De fapt, ei sunt anticristi, pregatind lumea pentru a fi controlata de fratele lor mai mare, Anticrist. Manifestarile demonice in masa pe care le veti vedea in acest link, vor deveni globale sub domnia lui Anticrist.

Un fragment din Epistola lui Iuda este cel mai nimerit ca incheiere.

11 Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S’au aruncat în rătăcirea lui Balaam, din dorinţa de cîştig! Au pierit într’o răscoală ca a lui Core!

12 Sînt nişte stînci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospătează fără ruşine împreună cu voi, şi se îndoapă deabinele; nişte nori fără apă, mînaţi încoace şi încolo de vînturi, nişte pomi tomnatici fără rod, de două ori morţi, desrădăcinaţi;

13 nişte valuri înfuriate ale mării, cari îşi spumegă ruşinile lor, nişte stele rătăcitoare, cărora le este păstrată negura întunerecului pentru vecie.

14 Şi pentru ei a proorocit Enoh, al şaptelea patriarh dela Adam, cînd a zis: ,,Iată că a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Săi,

15 ca să facă o judecată împotriva tuturor, şi să încredinţeze pe toţi cei nelegiuiţi, de toate faptele nelegiuite, pe cari le-au făcut în chip nelegiuit, şi de toate cuvintele de ocară, pe cari le-au rostit împotriva Lui aceşti păcătoşi nelegiuiţi.`

 

Bibliografie

http://www.birthpangs.org/articles/background/Chas-Graves-Anointing-Apostasy.pdf

http://www.birthpangs.org/articles/background/newthing2.html

http://www.letusreason.org/

http://www.deceptioninthechurch.com/

http://www.watchman.org/profiles/william-branhambranhamism/

https://ioan8.wordpress.com/2011/01/10/recenzia-cartii-surprins-de-puterea-duhului/

http://www.pfo.org/r-joyner.htm

Winds from the North, edited by Michael Wilkinson and Peter Althouse , Hotei Publishing, Martinus Nijhoff Publishers, 2010

***************************************************************************************************************

General Council of the Assemblies of God

In 1949 the General Council of the Assemblies of God held in Seattle overwhelmingly approved a resolution that was prepared by a committee that dealt with the Latter Rain Movement. The resolution adopted disapproved of the following practices of the Latter Rain, and the action was made necessary as a result of the movement invading the Assembly of God churches:
1. The overemphasis relative to imparting, identifying, bestowing, or confirming of gifts by the laying on of hands and prophecy.
2. The erroneous teaching that the church is built on the foundation of present-day
apostles and prophets.
3. The extreme teaching as advocated by the “New Order,” regarding the confession of sin to man and deliverance as practised, which claims prerogatives to human agency which belongs only to Christ.
4. The erroneous teaching concerning the impartation of the gift of languages as
special equipment for missionary service.
5. The extreme and unscriptural practice of imparting or imposing personal leadings by the means of the gifts of utterance.
6. Such other wresting and distortions of scripture interpretations, which are in opposition to teachings and practices generally accepted among us. –
See Endnotes (1)
The Latter Rain featured individuals with “oil in the hands”; congregational singing of “the song of the Lord”, singing in the Spirit; the emphasis on “God is doing a new thing”; the manifested sons of God teaching; the placing of experience over exposition; the branding of those who denounced the movement; getting away from what the church had been.
In a letter from the Executive Presbytery of the Assemblies of God (April 20, 1949), these observations were given. They are still valid today.
“The true test of any movement is whether or not it will stand up under the light of the Word of God. We cannot depend alone upon the testimony of spiritual blessing, which many have claimed to have received under the `new order.’
“When the `Jesus Only’ issue swept the country in the years 1914-1917, there was a constant testimony that this was a revelation from God accompanied by great spiritual blessing. The movement was judged,
however, not on the testimony of spiritual blessings, but on its adherence to the scriptures. When it was found that its claims did not conform to sound doctrine, its message was rejected. Dire calamities were predicted upon all who failed to `walk in the light’ of that `revelation’ but all predictions failed of fulfilment. We have heard similar predictions for failure to accept the `new order’ teaching, which we regret exceedingly.” (http://www.christian-witness.org/archives/cetf2001/latterrain01.html).

36 thoughts on “Apostazia gigantica numita Ploaia Tarzie este invitatia pentru Anticrist intre apostatii evanghelici

 1. Erezia “Ploaia tarzie” este predata oficial la scoli penticostale din Romania, precum cea de la Constanta, de la Centrul Roman de Studii Transculturale (http://www.crst-ct.ro/acasa.html). De pilda, unul dintre profesorii de la aceasta scoala care isi propune sa pregateasca misionari pentru lumea musulmana este Davie Copp, care este pastor la biserica “City at the Cross” din California, si pe a carui pagina de internet este prezentata foarte deschis invatatura si sustinerea congregatiei lui fata de aceasta erezie. La scoala penticostala de la Constanta au activat pentru o vreme si Mike&Cherie Hein, persoane care au incercat, cu sprijinul larg al lui Ilie Popa de la Strajeri, sa atace si sa distruga una din bisericile baptiste sanatoase din Bucuresti, organizand la acea biserica in 2006 o conferinta la care au adus ca vorbitori pe coordonatorii pentru Romania ai ereziilor “rasul sfant” si altele inrudite cu asta, sub forma cursurilor Alpha/Alfa produse de adunarea eretica “Holy Trinity Brompton” din Londra, bratul european al Vineyard. De altfel, CRST este o platforma pentru afaceri, pentru ca in realitate, majoritatea covarsitoare a studentilor acestei scoli nu au ajuns niciodata sa fie misionari in tari cu adevarat islamice, vizitele “misionare” de practica ale scolii fiind facute in tari precum Albania, Kosovo sau vestul Turciei, unde musulmanii sunt la fel de religiosi si de seriosi cu practicarea credintei lor dupa cum sunt romanii ortodocsi 90% “crestini”. Interesant este si faptul ca desi coordonatorii CRST sunt absolventi de ITP, nimeni din conducerea penticostala nu a luat act de faptul ca prin CRST ajung in Romania invataturi eretice care ating pana la urma adunarile penticostale…

  • Ninel, slava Domnului pentru asemenea clarificari documentate! Puteai sa spui ca biserica baptista pe care Ilie Popa si Mike & Cherie Hein vroiau sa o carismatizeze inspre distrugere era Biserica Baptista Cuvantul Adevarului. Domnul sa te rasplateasca ca le-ai stat impotriva.
   Paul Dan

 2. A meritat sa citesc tot si sa ma duc pe link-urile de legatura ale articolului . Documentarele video ,mai ales ultimul pt cine intelege engl. sunt mai mult decat convingatoare. M-a impresionat felul cum articolul acesta plaseaza ,pe buna dreptate, carismatismul in spirala satanica a noii ordini mondiale si fenomenului ecumenic atat de acerb promovat de papalitate(catolicism).
  Biserica are nevoie de asemenea SEMNALE DE ALARMA pt. a se putea ferii de lucrarea de apostazie a lui anticrist. TRIST este ca prea putin trag aceste semnale in lumea evanghelica , si prea multi sunt cei care ii critica pe cei care o fac.

 3. Pe lângă multe informaţii eronate şi neverificabile (am încercat să deschid multe link-uri, dar mi-a apărut eroare, poate din pricina vreunui duh), articolul de faţă are şi multe greşeli gramaticale şi de exprimare.

  Exprimare tip yahoo messenger sau facebook….

  jalnic!

  Prea multe….oare de vină o fi prezenţa vreunui duh sau lipsa competenţei de a scrie corect, fără să mai vorbim de natura informaţiilor?

  • Ted
   Vorbesti esti carismatic fanatic. Nici macar nu te-ai uitat la bibliografie. Am verificat linkurile si toate se deschid. Stiu ca adevarul te doare intens pentru ca traiesti in minciuna doctrinara. POCAIESTE-TE CAT MAI AI TIMP!

   Paul Dan

  • Domnu’ intelectual Ted,
   eu am PUTUT sa deschid link-urile fara nici o problema ( poate din pricina Duhului care m-a ajutat ) si ceea ce am vazut la carismaticii din S.U.A e GROTESC ! Nu am siut domnu’ profesor Ted ca membrii ” Academiei Romane” citesc articole pe acest umil blog si vaneaza ”greseli gramaticale si de exprimare” .
   Asa-i , cand nu ai dovezi teologice pertinente pt. a sustine erezia carismatica o dregi cu clisee de genul ” exprimare tip yahoo messenger sau facebook “. Domnu’ academician Ted asa-i ca ati terminat vreo facultate privata in Romania, din acelea de fac “intelectuali” pe banda ?
   Nu incercati sa faceti pe eruditul ca nu tine ,oricum aici nu suntem la olimpiada de lb. romana. Discutam probleme teologice in caz ca nu v-ati dat seama.

 4. Un călugăr lama de la mănăstirea Gyandrek, de lîngă Kailas, cunoscut drept Oracolul Shambalei, a făcut o declaraţie uluitoare, pe care a trimis-o cercetătorilir de la NASA. El spune că, pe 21 decembrie 2012, Pământul, împreună cu sistemul solar, va trece prin aşa-zisa “zonă zero” a galacticii, transmite Earth-chronicles.ru.

  Potrivit tibetanului, pe 21.12.2012, la ora 6.00 conform meridianului Greenwich, întreg Pământul va fi cuprins complet de întuneric. Nu va mai fi lumină sau energie electrică, iar căile de comunicare vor total inutilizabile…

  • Alexandrina, au mai fost prezeiceri Maya…ba inainte Nostradamus era in mare voga. Acum pentru tine si alti cativa, un calugar lama face preziceri…care prezicei iti spun de acum ca nu se vor implini. Doar Scriptura se implineste. Vezi cartea Apocalipsa. Scriptura iti spune sa te pocaiesti de pacatele tale si sa crezi in jertfa mantuitoare a Domnului Cristos. In prezent te gasesti sub condamnare legii lui Dumnezeu, iesirea de sub condamnare este prin primirea ofertei de iertare de la Dumnezeu. El sa te ajute la aceasta.

   Paul Dan

   • Fr Paul Dan ,
    asa cum ti-am spus am citit articolul tau https://ioan8.wordpress.com/2010/12/16/36/ .Acolo apare pastorul Chuck Smith de la Calvary Chapel despre care tu spui ca este un om folosit de Dumnezeu. Si eu sunt de acord cu tine cunoscandu-l pe C.S prin mai multe documentare crestine pe care le-a realizat.
    DAR, pe ultimul tau cilp video postat pe aceasta pagina (cel cu B.H.) sunt 88 de clip. video si am vazut , printre ultimele 15 (aprox), 2 clipuri despre C.Smith-Calvary C.-knights oh Malta -Vatican conection . Socante ! . Ni se prezinta faptul ca C.Smith de la C.C l-a invitat in mod REPETAT ,desi a fost avertizat , in C.Chapel , sa predice, pe lt. gen.(in rezerva) Jerry Boykin, fost comandant al Delta Force. Problema este ca J.Boykin detine si un grad mare in ierarhia organizatiei iezuite a Ordinului Ecumenic a Sfantului Ioan de Ierusalim ,cunoscuta si sub denumirea Cavalerii de Malta. Este cunoscut faptul ca, Cavalerii de Malta sunt ”pionii papei” si de asemenea ca sunt o ramura a Ritului de York (organizatie francmasonica) si sunt la bord cu toata agenda ecumenica,stabilrea NWO, etc. Repet C.S a fost avertizat despre acest lucru ,dar DEGEABA.
    Deasemenea Calvary Chapel U.K. a fost implicata in evenimentul evanghelistic I.I.Hope in 2008,promovat si de C.Chapel Radio. Liderii Hope 2008 ,care au vorbit la acel eveniment au fost :
    -fostul lider catolic din Anglia si Tara Galilor
    -RICK WARREN ,care a fost prezentat chiar de Chuck Smith,se vede clar filmarea video.
    Frate Paul Dan ,in baza celor afirmate mai sus daca aplicam acelasi rationament biblic (Amos 3:3, si nu numai) care l-am aplicat,PE BUNA DREPTATE, si lui C.Barbosu de la Metanoia care ar trebui sa fie pozitia corecta fata de pastorul Chuck Smith ???

    • Romi,

     Pastorul Chuck Smith este un reformator de felul lui Luther dar in domeniul penticostal/carismatic. Omul acesta iubeste Cuvantul imens. Cred ca este cel mai smerit pastor dintre toti pastorii Americani. Pe de alta parte, biserica la care a lucrat, devenind o intreaga denominatie, a facut ca pastorul Smith sa piarda controlul. Evenimentele cu Boykin si Warren s-au intamplat acum recent. Aminteste-ti ca el a initiat serialul “The Pagan Invasion” care a deschis ochii la milioane de crestini cu privire la secte. Acum este invarsta si asta isi spune cuvantul. Eu am invatat de la pastorul C. Smith un lucru esential cu privire la lucrare chiar cand am terminat seminarul teologic; ca lucrarea se face nu prin tarie, nici prin putere ci prin Duhul Domnului, cum se spune la Zaharia 4.

     Barbosu este o poveste diferita. El a fost format gresit, si a revenit in Romania cu agenda sa “elibereze de legalism” pe evanghelicii Romani. El vrea sa implementeze o forma de denominatie liberal-ecumenica. Asa ca il dezaprob total.

     • Paul DAN (mesajul nr 15),
      departe de mine gandul de a nu recunoste faptul ca de ex. Chuck Smith impreuna cu Caryl Matrisciana au realizat celebrul documentar crestin Invazia Pagana care mi-a deschis si mie si la multi altii ochii . DAR, daca de exemplu Caryl Matrisciana a ales sa ramana necompromisa cu ecumenismul si il critica acerb de ex . pe Rick Warren, nu vedem aceeasi continuitate la Chuck Smith. Batrinetea nu este o scuza. Sa fim seriosi, C.Smith nu este senil ! Posibil sa fie intr-o eruare,dar la calibrul lui teologic este impardonabil.
      Caryl Matrisciana a scos aproximativ recent 2 dvd-uri ” Wide is the gate : The emergent new christianity ” vol 1 si 2 in care critica liderii emergenti , ecumenici :Rick Warren ,Marc Driscoll,etc.
      Desi l-am avut la suflet ca si pe C.Barbosu si pe C.Smith ,ei amandoi au facut ACEEASI gresala, cand s-au asociat cu eretici.. Asa ca ar trebuii sa avem,in opinia mea , aceeasi rezerva pt. amandoi. Subiectivismul este o povara la care un soldat crestin ar trebuii sa renunte pt a fi mai folositor lucrarii.

      • Romi,

       Asa cum ti-am scris si pe privat, nu poti sa pui pe acelasi nivel pe Barbosu si pastorul Chuck Smith. Daca citesti evaluarea facuta de mine pentru Barbosu, bazandu-ma pe eseul lui in care el isi descrie viziunea, vei vedea ca el s-a format intru-n mediu crestin compromis de lumesc si ecumenism, si pe urma a venit in Romania cu o agenda precisa de a “elibera de legalism” (a se citii, de sfintenie practica) pe evanghelicii romani.

       Pe de alta parte, Chuck Smith este un reformator al penticostalismului si carismatismului, desigur cu declinul lui clar in ultimii 10 ani. Poate m-am repetat in ce am spus despre C. Smith. Este complet eronat sa il pui in acelasi context pe Barbosu cu Chuck Smith. Eu ma rog constant pentru majoritatea liderilor evanghelici romani, inclusiv Barbosu, si deasemenea pentru un numar de lideri evanghelici Americani.

       CRISTIAN BARBOSU ARE NEVOIE DE O POCAINTA ADANCA PENTRU CA A VENIT IN ROMANIA CU INTENTII SA DEMOLEZE MISCAREA EVANGHELICA CLASICA CONSTRUITA DE DUMNEZEU SUB ANI GREI DE PERSECUTIE.

       Chuck Smith are nevoie sa se trezeasca din compromisurile facute in ultimii ani.

       Romi, cred ca trebuie sa fi mai incet la evaluarea marilor oameni a lui Dumnezeu.

       In ce priveste activitatile masonice, voi publica cand voi crede de cuvinta si ce voi crede de cuvinta. Ocultismul lor este atat de adanc incat devasteaza mintile multor cititori. Daca nu stii, iti spun ca literatura oculta este bine sa fie cercetata cat se poate din surse secundare. Sursele primare oculte au o fortza demonica in ele cu care nu oricine se poate lupta. Cunosc pe cineva care, citind prea mult de Brian McLaren, s-a imbonlavit. Cunosc alt mare cercetator in domeniul Wicca cat si in alte forme de vrajitorie care dupa ce a scris o carte extrem de documentata a ajuns la divort.

       Paul Dan

      • Paul Dan,
       iti scriu pt. postarea ta nr 17. Eu nu il pun pe C. Barbosu pe acelasi nivel (ca lider crestin) cu C.Smith, pt ca EVIDENT diferenta e mare si oricine realizeaza asta . Ceea ce eu am ti-am spus a fost ca ei amandoi fac ACEEASI gresala in privinta sustinerii agendei ecumenice. Desigur si sustinerea asta e in grade diferite pt. fiecare din ei ,dar e tot o GRESALA (pacat). Ce vreau eu sa sustin e doar un singur lucru. SE INTAMPLA CEVA GRAV CU MULTI LIDERI EVANGHELICI ,este un fenomen si TE ATINGE indiferent daca ai fost din start educat in seminar pt. asta ca si C.B ARBOSU sau ai aderat la el pe parcurs ca si C.SMITH , desi a inceput bine si ESTI UN MARE LIDER CRESTIN sau UN MARE REFORMATOR(asta nu confera imunitatea nimanui). Intentia mea NU ESTE SA-I JUDEC , s-au sa-i vorbesc gratuit de rau !!! Evaluarea marilor oameni a lui Dumnezeu , despre care spunea-i ca ma grabesc sa o fac, NU O FAC EU. Eu, doar am adus in atentie niste informatii despre aceasta eval. pe care o fac acei crestini din SUA care au ales calea ingusta a necompromisului cu Ecumenismul si ocultul care sta in spatele lui . In consecinta noi ,crestinii, ar trebuii cel putin sa fim ATENTI ,in privinta liderilor crestini, oricat de MARI ar fi ei , cand vedem o compromitere cu ecumenismul ( prin sustinere directa sau indirecta).
       Intentia mea este doar sa fim cu totii AVERTIZATI ,ca sa putem lua fiecare in parte decizia corecta ! Si pt asta ma repet NU TREBUIE SA FIM SUBIECTIVI ! Eu simt o DURERE pt C.B si C.S pt ca i-am admirat si iubit ! Dar iubesc ADEVARUL mai mult ca orice !
       Paul Dan ,in privinta cercetarii masoneriei, eu INTOTDEAUNA am folosit surse secundare( doar autori CRESTINI care demascau mason.) ,pt. ca asa cum ai spus, si aici ai MARE dreptate, ocultul este un teren periculos de investigat la prima mana . Ce ti-am trimis eu in privat este DOAR DIN SURSE SECUNDARE CRESTINE ! UITA-TE te rog pe ele si vorbim dupa aceea.
       Pe viitor daca vei scrie un articol despre masonerie ,atat te rog, pune eticheta potrivita ,2 Tesal.2 :7, pe ei . Domnul sa se indure de noi toti !

   • Fr Paul Dan,
    cum ti-am mai spus am citit articolul tau https://ioan8.wordpress.com/2010/12/16/36/, vorbeai in el despre unul din ucenicii lui Chuch Smith ,pe nume Greg Laurie. Spuneai ca G.L este printre cei mai apreciati predicatori ai cuvantului si ca este cel mai mare evanghelist dupa Billy Graham find cunoscut prin evanghelizarile HARVEST CRUSADE.. Marturisesc ca nu am auzit de G.Laurie pana acuma, dar am urmarit in articolul tau pe nume: Crestin. sub asediul pagan., 2 formatii de muzica ROCK ”CRESTIN” . Amandoua aveau concertul rock la HARVEST CRUSADE a lui Greg Laurie. Amandoua formatiile (Skillet si Audio Adrenaline) cantau o muzica rock,violenta cu un ritm demonic,limbajul corporal al membrilor trupei si a publicului din arena venit la ”EVANGHELIZARE” era de-a dreptul patologic ,tinind mai mult de un extaz mistic ocult care il au ”zombii spirituali” atunci cand isi vad GURU-ul.
    Intrebarea mea pt tine este, cum impaci tu pe Greg Laurie si cu ce se intampla in orgiile muzicale ale rock-ului salbatic de la cruciadele lui, HARVEST /??? Eu nu mi-as lasa copilul IN RUPTUL CAPULUI ,sa participe la asa ceva, sau sa i-au eu parte la asa ” cruciade”.

    • Romi,
     Observatia ta este foarte buna. Totusi, nu se poate nega ca Dumnezeu a lucrat si prin Billy Graham, si prin Greg Laurie. Sotia mea s-a intors la Dumnezeu la o cruciada de-a lui Billy Graham in Los Angeles in 1985. Daca te-ai uitat atent la articolul “Crestinismul Sub Asediul Paganismului” ai observat ca gradual dupa al doilea razboi mondial, cultura pop a devenit a doua evanghelie pentru evanghelici in America. Vreau sa te ajut sa intelegi ca aceasta cultura pop este ca un drog iar oamenii nu pot gandii dincolo de parametrii acestui fenomen. O sa ramai surprins dar biserica evanghelica a devenit cea mai mare consumatoare de cultura pop, si argumentele aduse de majoritatea pastorilor evanghelici in favoarea culturii pop sunt fanatice si lamentabile. In consecinta Greg Laurie a inceput bine, si sfarseste prost. Aceasta este “graficul” in acord cu care se manifesta majoritatea liderilor evanghelici de astazi.
     Nici noi nu suntem imuni si de aceea trebuie sa traim prin har cu frica si cutremur. El ne-a promis in acord cu Iuda 24, 25 ca ne va pastra. Ma refer la toti aceea care vor sa se teama de Dumnezeu in aceste circumstante in care ne aflam.

     Inca un lucru. Nu este simplu sa faci o evaluare unui lider crestin care a avut o marturie buna si care a intrat in declin. Aici nu trebuie pripa.

   • Fr Paul,
    ti-am citit articolul https://ioan8.wordpress.com/2010/12/16/36/,si desi sunt baptist si nu am avut experiente ca si fratii penticostali (vorbire in limbi,prorocie,vedenii,etc) si resping total manifestarile patologice carismatice (cazaturi pe spate, tintuiri si rostogoliri la sol, urlete animalice, ras isteric,etc.) cred totusi ca abordarea cesationista este un pic fortata si nu are suport biblic clar. Desi putem observa o diminuare a manifestarii supranaturale a darurilor Duhului Sfant la sfarsitul perioadei apostolice ,putem noi oare sa fim siguri ca ele au incetat de TOT ??? Te rog sa ma ajuti sa clarific problema asta .

    • Romi,
     Eu nu sunt cesationist pur. Am experimentat minuni si cred in minuni facute de Dumnezeu in acord cu voia Lui. Am mai avut si alte experiente in viata mea, dar nu este cazul sa le trambitam pe blog. Nu cred insa in vindecatori. Cred insa cu toata taria in Dumnezeu care vindeca ca raspuns la rugaciunile sfintilor. Iti dai seama ca este o necesitate ca astazi sa numai fie vindecatori si oameni care fac minuni in randurile bisericii? Pentru ca am intrat in perioada in care vor fi facatori de minuni si semne false. Un caz a fost W Branham, alt caz este Paul Cain. Daca tu imi re-amintesti peste cateva luni bune, o sa scriu un articol mai pe larg la 1 Corinteni 12, 13, 14.

     • Fr. Paul Dan (mesaj nr 20),
      ma bucur ca nu esti cesationist pur. Si noi am experimentat minuni in familie, desi suntem baptisti. Am avut copilul si mama vindecata diagnostic medical clar si inainte si dupa). Nici eu nu cred in vindecatori de tip carismatic,teleevanghelisti etc si Domnul intervine la cine si cand vrea El. Si eu cred ca miraculosul in vindecari, si nu numai ,este si va fi tot mai mult folosit de duhul lui anticrist. Totusi asta, cred eu, nu este neaparat o NECESITATE sa nu mai fie facatori de minuni mai ales cand crestinii duc evanghelia in zone pagane ale globului,total ostile evangheliei.
      O sa iti aduc aminte sa scrii articol din 1 Cor 12,13,14.

 5. Val tu zici: Nu uita cand acuzi oameni ca si WB (care cred ca a fost un trimis al Domnului,. dar care a facut mari gafe ca si alti eroii din Biblie). Val tu nu esti un om mantuit. Adeziunea ta la cel mai mare vrajitor al secolului XX care se pretindea crestin arata ca ai un duh de minciuna nu Duhul Sfant. In 1949 denominatiunea penti din USA numita Adunarile lui Dumnezeu au respins fenomenul branhamist exprimat prin Ploaia Tarzie, dar tu nu te opui unei astfel de erzie/apostazie pentru ca ai duhul lui Branham. De aceea comentariul tau exprima o exegeza oculta de tip branhamist. DOMNUL SA TE MANTUIE! Este ultima data cand mai apari pe acest blog.

 6. Romi tu ai spus:”Deasemenea Calvary Chapel U.K. a fost implicata in evenimentul evanghelistic I.I.Hope in 2008,promovat si de C.Chapel Radio. Liderii Hope 2008 ,care au vorbit la acel eveniment au fost :
  -fostul lider catolic din Anglia si Tara Galilor”

  Bisericile Calvary Chapel sunt autonome. Nu cred ca, Chuck Smith ar face ce au facut cei din Anglia invitandu-l pe fostul lider catolic din Anglia si Tara Galilor. Eu ma rog constant pentru liderii evangelici inclusiv pentru Barbosu. Traim vremuri in care duhul lui Anticirst face presiuni uriase sa compromita toti liderii evanghelici.

  • Dle Val
   nu am vazut in Scripturi ca Avraam a fost un mare mincinos.
   Fr Paul, citeam intr-una din cartile fr Tozer, ca ucenicii au facut minuni desi inca nu se coborise Duhul Sfint, lucru care m-a pus pe ginduri.
   Ce parere aveti despre acest lucru?

   • Sora Elisa,

    In timp ce Domnul Cristos era pe pamant, minuni faceau nu numai ucenicii (nu va amintiti cand spuneau ca se bucurau ca si dracii le sunt supusi?), ci si oameni dintre evrei care nu erau credinciosi. Daca cititi cu atentie Evanghelia veti vedea un verset unde spune ca ucenicii au vazut pe unii facand minuni in numele Domnului Cristos, si i-au oprit. Raspunsul Mantuitorului este, nu-i opriti, cine nu este impotriva voastra este cu voi. Pe vremea aceea in Israel, oricine chema numele Domnului Cristos putea sa faca o minune. Dupa coborarea Duhului Sfant pe pamant, doar ucenicii mai faceau minuni.

 7. Vorbind de botezul cu Duhul Sfint, ma bucur sa ascult la o biserica penticostala din Cluj, care are o inchinare placuta Domnului,
  si unde deocamdata urmaresc duminica,
  despre botezul cu Duhul Sfint, in care am fost toti botezati “intr-un singur trup” fiind pecetluiti cu EL.
  Duminica trecuta , si dimineata si seara s-a vorbit despre Duhul Sfint foarte (daca pot spune asa) biblic.
  Nu baptisti, nu penticostali.
  Este biserica vestea buna Someseni.
  Exista si inregistrari video.

 8. Romi,
  dar crezi in minuni?
  desigur, desi ele sun atit de rare azi din cauza necredintei noastre, cred.
  Aici in oras, dupa botez, o sora tinara s-a vindecat de Sida;
  acum are si un bebelus.
  Avea o mare credinta ca Domnul o va vindeca.
  S-a infectat la cresa unde au venit din strainatate niste lucruri infectate.
  Despre vorbirea in limbi, fr AWTozer (penticostal fiind, numit si profetul sec XX) spune ca exita o grupare care accentueaza vorbirea in limbi, unde el chiar predica, dar ca se accenuteaza acest dar, desi e cel mai putin important si nu este mintuitor.
  Unii, ca si Val, care este carismatic, accentueaza si de fapt jongleaza Cuvintul, lucru inadmisibil.

 9. Foarte interesant,
  cum s-a-ntimplat astfel?
  da, stiam asta, dar nu mi-a ramas special in minte.
  De ce , dupa pogorirea Duhului faceau numai ucenicii?
  iar acum, nici ei, numai Domnul Isus, desi EL a spus”veti face lucruri mai mari decit acestea”.

  • Observatie foarte buna! Da acum minuni face numai El, nu ucenicii Lui. Dupa coborarea Duhului Sfant faceau minuni doar ucenicii deoarece iudeii trebuiau sa vada ca, clasa marilor preoti si fariseii erau respinsi de Dumnezeu.

   Ioan 14
   11 Credeţi-Mă că Eu sunt în Tatăl, şi Tatăl este în Mine; credeţi cel puţin pentru lucrările acestea.
   Ioan 4.36; Ioan 10.38;
   12 Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl;
   Mat 21.21; Marc 16.17; Luc 10.17;
   13 şi orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.
   Mat 7.7; Mat 21.22; Marc 11.24; Luc 11.9; Ioan 15.7-16; Ioan 16.23-24; Iac 1.5; 1Ioan 3.22; 1Ioan 5.14;
   14 Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.

   Lucrarile la care se referea Domnul Cristos sunt totalitatea activitatilor bisericii, mai precis a ucenicilor care au evanghelizat si Duhul Sfant a mantuit zeci de mii de persoane in primii ani ai crestinismului. Minunile erau secundare, doar ca sa certifice mandatul lor.

 10. Pingback: Iosif Ton, elita carismatica, si agenda lui Anticrist | ioan8

 11. Pingback: Sunt anumiti lideri de la Crestinii dupa Evanghelie in cadere libera? | ioan8

 12. Pingback: Amagiti de diavol | tineridelanganoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s