Pastorul Cristian Barbosu a demisionat! – Marturii devastatoare impotriva lui

Iata marturia lui T.C. membru de la Metanoia: 
Slavit sa fie Domnul nostru Isus Cristos ca a dat izbanda in seara de ieri , 09.02.2013 , in Adunarea Generala a bisericii Metanoia Arad prin votul pozitiv care a dus la ruperea infamului legamant cu biserica Harvest si renuntarea la stilul de conducere impus de acea biserica.
Ceea ce s-a adus in discutie , in principal , in materialul citit cu aceasta ocazie
au fost comportamentul pastorului senior de la Metanoia Arad, Cristian Barbosu, si a “sefului ” acestuia, James MacDonald, care e pastor senior la Harvest Bible Chapel. Mentionez faptul ca pastorul Cristian Barbosu impreuna cu stafful sau , si-au dat demisia , cu scurt timp in urma , si C.B. nu s-a mai prezentat la Adunarea Generala. Probabil ca motivul a fost de a evita  o umilinta publica stiind ca probele stranse impotriva lui sunt de necontestat.
Dovezile aduse in demascarea comportamentului  acestuia au fost zdrobitoare. Pastorul Cristian Barbosu a fost dovedit in Adunarea Generala ca a mintit biserica Metanoia timp de mai multi ani, ascunzand faptul ca el e de fapt pastor misionar Harvest. Deasemenea a fost dovedit faptul ca trimitea unele rapoarte mincinoase catre Harvest care, spre exemplu, umflau ridicol cifrele prezentei la un botez nou testamentar efectuat de el cu biserica Metanoia Arad. Probabil, consider eu , era constrans de situatie  sa-si supradimensioneze rezultatul muncii in fata americanilor de la Harvest care au o evanghelie aberanta a eficientei in numar (cantitate) rezultata din implementarea modelului de marketing social in biserica.
Dar cel mai tragic lucru expus in Adunarea Generala despre C.B, mi s-a parut felul nebiblic in care pastorul C.B i-a luat apararea “sefului” sau de la Harvest, James MacDonald, in urma cu scurt timp in timpul unei lungi si aberante predici de peste o ora. In acea predica, C.B raspundea acuzelor aduse lui J.M. care includeau printre altele si jucatul de poker pe bani si salariul enorm pe care acesta il primea de 45.000 $ pe luna, in timp ce salariul mediu al unui american in zona Chicago e 2000 $ ! In vorbirea sa, pastorul C.B a afirmat ca un pastor, un crestin in general, nu trebuie sa fie cumpatat si sarac si ca nu e pacat ca James MacDonald joaca poker pe bani si ca e corect sa i se dea 45.000 $ pe luna de catre biserica lui, probabil sa aiba bani la partidele de poker.
Desigur ca  fratele care a citit materialul de demascare a lui C.B in Adunarea Generala a facut corectiile biblice absolut necesare in ce priveste expunerea lui Barbosu, care era similara cu ereziile lui T.D. Jakes. Tot C.B, referindu-se la hotararea sa fanatica de a-l urma pe J.M, probabil orice ar face acesta, a afirmat ca “el crede in James” si ca “el merge cu James” in acea predica absurda de peste o ora in care-i lua apararea lui J.M.
In sfarsit , ruperea legamantului cu Harvest a fost o victorie a ADEVARULUI impotriva minciunii si manipularii, si impotriva, zic eu, expansiunii evangheliei neoliberale in crestinismul evanghelic romanesc. Dar mare pacat ca un om de calibrul teologic al pastorului C. Barbosu, cu o carisma nativa de orator isi vinde mantuirea pentru un blid de linte!
Comentariul meu: Va amintiti acuzatiile indraznete si mincinoase facute de C. Barbosu impotriva lui Ninel Lazar si a mea, cei care am demascat agenda lui Barbosu si retelei Metanoia. Iata cateva concluzii
 • Dumnezeu nu se lasa batjocorit- ce seamana omul aceea va si secera. 
 • Pastorul Cristian Barbosu minte ori de cate ori este nevoie, asa cum a demonstrat-o adunarea generala de la Metanoia.
 • Cuvantul spune ca cei care mint in mod obijnuit vor ajunge in iad. Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua. (Apocalipsa 21:8)
 • Se pare ca pastorul Cristian Barbosu are nevoie sa fie nascut din nou.
 • Ce s-a intamplat la Metanoia este o favoare divina acordata lui Barbosu pentru pocainta lui. Sa ne rugam in privinta aceasta.
 • Este timpul ca multi pastori din Romania si din afara ei sa aiba curajul sa confrunte falsul in lucrare si minciuna ca in cazul lui Barbosu. 
 • In timpul discutiilor cu Barbosu unii pastori chiar i-au luat apararea pe blogurile lor, iar alti ucenici a lui Barbosu au vorbit intru-n mod violent. Doar pastorul Daniel Chiu a avut curajul sa confrunte situatia. 
 • Predicile lui Barbosu ar trebui suspendate de pe toate statiile radio sau TV crestine, pana cand da dovada de pocainta autentica.
 • Sumitul Global de Conducere ar trebui sa dispara
 • Nu ma bucura tragedia prin care trece Barbosu, dar ma bucur ca Dumnezeu iubeste pe evanghelicii romani si a infrant pe Strajerii, pe Iosif Ton, si acum pe Barbosu.
 • Apelez la credinciosii maturi dar si la cei in crestere dar sinceri, sa mijlocim pentru liderii evanghelici romani si bisericile evanghelice romane ca Domnul sa ii maturizeze si sa ne pregateasca pentru revenirea lui.  

Paul Dan

197 thoughts on “Pastorul Cristian Barbosu a demisionat! – Marturii devastatoare impotriva lui

 1. Frate Paul , poti la comentariul tau , la citatul din Apocalipsa 21:8 sa subliniezi si cuvantul – fricosi- cu siguranta . La fosta Adunare Generala a bisericii Metanoia cand o sora s-a ridicat si i-a spus pastorului C.Barbosu :” Cristi sunt 580 de oameni care sunt gata sa mearga cu tine mai departe numai sa renunti la Harvest ! ” raspunsul lui C.B a fost : ” Mie imi este FRICA sa merg mai departe fara Harvest . ”
  Cu ocazia acestei Adunari Generale aceeasi sora s-a ridicat si ne-a amintit acest lucru spunandu-ne ca are mustrari de constiinta ca nu i-a citat atunci si din versetul din Apocalipsa 21:8 .
  Regele David a facut pacate mult mai mari ca si regele Saul si cu siguranta si mult mai mari ca pastorul Cristian Barbosu si Domnul l-a iertat . Daca pastorul C.B va dovedi o pocainta reala , publica , ca a lui David si nu ca a lui Saul CU SIGURANTA Domnul il va ierta si il va reabilita in lucrare .

  • Am postat pe blogul meu mai multe materiale despre Cristian Barbosu. Primul se numea Candidatul manciurian, unde emiteam ipoteza că dl. Barbosu este plătit de cineva să facă o anumită lucare, alta decît cea vizibilă de toată lumea.
   Ulterior, am postat un material vast, (împărţit de mine în trei părţi) scris de pastorul Daniel Chiu, pe aceeaşi temă: cine este Cristian Barbosu şi ce fel de lucrare face cu Metanoile domniei sale.
   Am citit postarea de mai sus şi comentariul dvs. şi-mi exprim surprinderea că lucrurile au mers atît de departe fără să vă daţi seama din timp de adevărata faţă a lucrurilor.
   Am trimis un mail către cei de la Metanoia Arad, pentru că pe situl lor nu se spunea nimic despre Cristian Barbosu, nimic din ce povestiţi dvs. N-am primit niciun răspuns.
   Credeţi că adevărul este ocultat în continuare?

   • Trebuie sa va dau credit pentru postarile cu privire la Barbosu. Nu v-am mentionat in articol deoarece m-am referit in mod special la pastorii care au tacut (nu la bloggeri) cu exceptia lui Daniel Chiu. Deasemeni va amintiti de presupunerea ca eu as fi pus pe cineva sa va amenite pe blog, Domnul imi este martor ca nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva. Deci si asta m-a facut sa nu pot mentiona nimic de ce a aparut pe Vindecatorul cu privire la Barbosu.

    In ce priveste o intelegere dincolo de aparente a scopului lui Barnosu, nu am aceasta intuitie. Pe mine m-a interesat doar astpecte teologice si eclesiologice.

    Cred ca nu au postat pe site-ul Metanoia demisia lui Barbosu deoarece probabil vor sa-i asigure o iesire mai comfortabila. Este doar o presupunere. Ma rog pentru Barbosu si Metanoia Arad, dar nu sunt interesat de ce se intampla in interior. Trauma este foarte mare! Domnul sa aiba indurare.

    Paul Dan

   • Rasvancristian,
    Da , cred asta ! Si imi asum acest raspuns. Desi NU INTELEG , concret , de ce ? Care este rationamemtul tinerii adevarului ascuns , din moment ce mare parte din actuala conducere Metanoia “a lut taurul de coarne” si l-a demascat pe C.Barbosu .
    Un motiv , posibil , ar fi de exemplu si faptul ca unul din actualii membri din conducerea Metanoia pe nume M.R care pana in urma cu cateva zile era un sustinator sarguincios pro-harvest ( si bineinteles pro- C.B.) a fost ales in conducerea actuala a bisericii Metanoia alaturi de oameni , cu verticalitate , care au luptat din rasputeri pentru ruperea nebiblicului Legamantului cu Harvest

   • Îmi cer iertare pentru presupunerile de atunci şi cuvintele dure pe care vi le-am scris.
    Le voi şterge de pe blog cu prima ocazie cînd timpul îmi va permite să caut postările.
    Faptul că aţi permis comentariile mele de acum vă onorează şi vă mulţumesc.
    A Lui să fie toată slava!

  • Ma intreb, oare cind fratii nostri pocaiti vor inceta sa-si mai faca din pastorul lor un IDOL? Orice rau ar face acesta, daca iti deschizi gura si spui adevarul, care de cele mai multe ori, DOARE, paradoxal TU ESTI CEL CARE DEVII TINTA “FRATILOR” din biserica si TU esti judecat de ei pentru ca ai indraznit “sa judeci”. Niciodata n-am reusit sa inteleg lucrul acesta. Cum se poate ca o biserica intreaga sa-si transforme pastorul in IDOL? Si din pacate lucrul acesta se intimpla in marea majoritate a bisericilor noastre. Un crestin ADEVARAT nu ar face asta NICIODATA. Cind acest lucru se intimpla, membrii bisericii devin surzi si orbi la orice ar face sau ar spune idolul lor. Aceasta este pedeapsa lui Dumnezeu pentru ei pentru ca si-au transformat pastorul in IDOL si Dumnezeu URASTE CU DESAVIRSIRE IDOLATRIA. Biblia e plina cu exemple in sensul acesta. Cind tu cauti ADEVARUL, tu nu te mai uiti la FATA OMULUI pentru ca fata lui poate fi, si este de cele mai multe ori, inselatoare. Din pacate mentalitatea noastra MIORITICA se manifesta si in bisericile noastre, desi nu este normal, pentru ca pina si invatatura Biblica iti spune ca TREBUIE sa aperi adevarul si sa demasti minciuna. Este si cazul “pastorului” Cristian Barbosu, pastor pina nu demult la biserica Metanoia din Arad. Din nefericire pentru el, acest om nu este altceva decit un “pastor” vindut mamonei, adica banului. Pentru cei interesati iata un amanunt CHEIE: salariul lui Cristian Barbosu, confirmat de congregatia Harvest ca si misionar Harvest, este de, TINETI-VA BINE, 8000 $/ luna, respectiv 3000 $ /luna sotia lui. Mai adaugati la această sumă astronomică, INCA UN SALAR GENEROS din partea bisericii Metanoia chiar daca nu de acelasi nivel. Asadar acest Cristi Barbosu lua bani din doua surse, FARA CA ACESTEA SA STIE UNA DE ALTA. 8000$/luna nu ia nici macar presedintele României, pe cind aceasta lichea imbracata in haină de pastor, lua bani din doua surse pentru ca biserica Metanoia nu stia ca C. Barbosu primeste bani de la americani, si americanii de la Harvest nu stiau ca el ia salar si de la Metanoia. Acest C. Barbosu nu a fost decit calul troian al celor de la Harvest pentru a intra “pe piata româneasca” si acest C.Barbosu nu este decit un IUDA CARUIA ÎI PLAC BANII INTR-ATIT DE MULT incit a fost in stare SA-SI VINDA SI SUFLETUL SI MINTUIREA PENTRU EI. Cristian Barbosu a vazut in Biblie, NU cuvintul revelat a lui Dumnezeu, ci o sursa buna de facut bani si acest “om” NU ARE ABSOLUT NIMIC DE-A FACE CU DUMNEZEU SI CU INVATATURILE BIBLICE. Daca ar fi crezut 1% din ceea ce-I invata pe altii, NICIODATA NU AR FI AJUNS SA FACA CEEA CE A FACUT. CARACTERUL acestui “om” seamana mai mult cu caracterul unui politician si nicidecum al unui crestin. Satana l-a orbit si i-a luat mintile folosindu-se de bani. Si atunci, cum se face ca asa de multi membrii din biserica Metanoia INCA IL MAI APARA PE ACEST IUDA DEMASCAT ? Aici se ajunge cind iti transformi pastorul in IDOL si cind NU JUDECI. Cei care inca il mai apara pe acest “om” nu sint decit niste copii spirituali infantili care risca sa mearga pe aceiasi cale spre iad pe care îi duce idolul lor si Cristos NU ARE NEVOIE DE ASTFEL DE OAMENI IN IMPARATIA LUI. Pentru cei care veti citi aceste rinduri vreau sa stiti ca eu nu am ceva personal cu C. Barbosu, ci am cu faptele lui. Pina la urma faptele noastre ne arata cine sintem cu adevarat. Nu va lasati fascinati sau impresionati de pastorul pe care-l aveti in biserica dvs si daca vedeti in biserica dvs lucruri care nu ar trebui sa se intimple DEMASCATI-LE NUMAIDECIT, indiferent de cine este implicat, fie el pastor, diacon etc, taind astfel raul pe care dusmanul nostru de moarte, Satan, vrea sa-l faca, pentru ca odata raul instalat este foarte greu sa-l mai dai afara. Noi trebuie SA FIM IN PERMANENTA TREJI, SI CU OCHII ATINTITI SPRE ADEVAR SI ISUS CRISTOS. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

 2. La adunarea generala de ieri 09.02.2013 au aparut o sumedenie de surprize:
  Barbosu Cristian si Raul Todinca pastorul de tineret nu au dorit sa vina la adunarea generala a bisericii Metanoia , printr-un mesager care le-a citit scrisorile la capitolul diverse al adunarii generale si-au dat demisia din asociatie , din biserica baptista Metanoia si din cultul baptist din Romania.La sfarsitul scrisorii indeamna pe cei care vor sa-l urmeze sa vina la ora 16.00 intr-o sala inchiriata in oras.
  Pentru cei curiosi un amanunt interesant:salariul lunar a lui Barbosu ,confirmat de congregatia Harvest ,ca si misionar Harvest este de 8.000 dolari / luna respectiv 3000 dolari /luna sotia dansului.Din partea bisericii Metanoia a fost platit tot generos chiar daca nu la acest nivel.
  Amanuntele acestea sunt pentru cei care se gandesc ca nu mai are resurse pentru toate nevoile -isi poate continua linistit lucrarea atat de draga: afilierea totala a bisericii baptiste la congregatia Harvest.Ar fi mai multe de relatat dar ii las pe altii sa descrie cutremurul din Metanoia Arad

 3. Totusi, observ ca autorul acestui blog nu valideaza comentariile care dezvaluie fatza cealalta a monedei… Cam asa intelege dumealui sa fii nepartinitor? Sau Biblia lui Paul Dan invata sa fii partinitor? E doar o curiozitate.

 4. Simt in randurile acestei postari o bucurie pe care autorul o exprima, bucurie pe care nu pot sa o inteleg. Din ce citesc aici, cred ca ar trebui sa plangem, nu sa ne bucuram. Biserica Metanoia Arad si pastorul Cristi Barbosu au facut o lucrare foarte frumoasa si cu impact la nivelul orasului, dar si la nivel national. Cunosc mai multi oameni care urmareau predicile lui Cristi pe internet si la TV, acestea fiind cu adevarat inspirate si pline de invataturi bune pt. credinciosii zilelor noastre. Nu tin partea nimanui si ce s-a intamplat acolo doar ei si Domnul stie, dar oricare ar fi continuare, momentan toata lumea pierde, doar diavolul castiga. M-am rugat si ma rog in continuare pt. aceasta problema si sunt convins ca Domnul va gasi o rezolvare in cele din urma. Probabil ca cea mai mare greseala pe care a facut-o Cristi cand a inceput acest proiect a fost afilierea bisericii la cultul baptist. Intotdeauna bisericile traditionale sau cei care provin din aceste biserici asimileaza mai greu sau deloc noi structuri de organizare si functionare.

  Iar detaliile de tip cancan cu privire la aceasta problema eu le ignor, sincer.

  • Sorin , ba eu ma bucur cand ADEVARUL triumfa in fata minciunii si manipularii , chiar daca stralucirea lui doare uneori ! Imi pare sincer rau pentru C.Barbosu de a carui predici am fost foarte atasat fiind membru in Metanoia de 7 ani !
   Cat priveste lucrarea lui C.B si a bisericii Metanoia si impactul sau la nivelul Aradului , aici da-mi voie sa-ti spun ca lucrurile sunt foarte discutabile . In general , cu unele exceptii bineinteles, metanoistii erau cunoscuti ca avand o traire lumeasca ( consum de alcool permis , distractii si ascultare de muzica profana , prezenta tinerilor “transformati” in cluburi , baruri si lista poate continua ) in ciuda pretentiilor lor hilare ca il glorifica pe Domnul cu vietile lor . Fariseismul si ipocrizia necesare camuflarii unui stil de viata lumesc , liberal , m-au socat cel mai mult in timpul celor sapte ani cat am stat in Metanoia , dar am trecut peste ele pentru acele exceptii care traiau totusi o viata sfanta si daca se intampla sa greseasca ii spuneau pacatului pacat nu “legalism” si se pocaiau cu adevarat .
   Personal cred ca cea mai mare gresala a lui C.Barbosu a fost imbratisare de moarte a evangheliei neoliberale si colaborarea stransa cu pastorii americani care o promoveaza , si nici poveste de zici tu cu baptistii si bisericile ” traditionale” . Aceste biserici neoprotestante romane si-au dovedit eficacitatea evangheliei lor , autentic biblice , mai ales prin faptul ca au supravietuit la aprox. 50 de ani de regim dictatorial comunist . In schimb bisericile americane care au imbratisat evanghelia neoliberala si-au dovedit “eficacitatea” .

   • OARE CEI DIN CONDUCEREA metanoia SE VOR LEPADA DE barbosu ASA CUM SAU LEPADAT DE PASTORII CARE I-AU PROMOVAT.
    CEI DIN CONDUCEREA METANOIA DIN TARA ISI VOR SCHIMBA VIZIUNEA SI VOR REVENI LA DOCTRINA CULTULUI BAPTIST.
    OARE VOR STERGE CU BURETELE PESTE NOAPTE TOT
    CE-AU INVATAT DE LA HARVEST.
    CAND VOR URMA SI CELELALTE DEMISII????
    EXISTA O VORBA IN POPOR CARE SPUNE :
    RAZI TU RAZI DAR RASUL TE AJUNGE.
    NU MA BUCUR DE RAUL LOR DAR MA BUCUR CA ADEVARUL A IESIT LA SUPRAFATA.
    ACUM AR FI TIMPUL CA CEI DIN CONDUCEREA CULTULUI SA PUNA PICIORUL IN PRAG.
    DACA CEI DE LA ARAD AU RENUNTAT LA PARTENERIATUL CU HARVEST CELELALTE BISERICI CUM SE VOR NUMI CARE VA FI STATUL LOR.

  • Da, si eu sunt de acord ca afilierea la Cultul baptist a fost o greseala, de fapt una dintre mai multe altele. Afilierea dupa parerea me trebuia facuta la o biserica carismatica gen Agape Timisoara cu care se aseamana in proportie de 90%. Adevarul insa iese intotdeauna la suprafata precum uleiul deasupra apei… Este trist insa cand o noua biserica isi cladeste viitorul pe nefericirea altora, rupand membri de ici si colo dusi cu zaharelul iar in situatia de fata cand “zaharelul” s-a dus ramane doar un gust foarte amar si regrete tardive.Oricat am incercat sa urmaresc programele biserici Metanoia pe net, (nu sunt in tara) simteam intotdeauna ca totusi ceva nu este in regula acolo, desigur ca au existat multe momente inaltatoare dar in general simteam daca pot sa spun asa “un foc strain”… Pacat de inimile ranite, toti avem nevoie de pocainta multa, si intelepciune de sus…

 5. Care/s marturiile acelea la plural?? Ca eu citesc doar una. E crestineste sa citim doar una din pareri? Dumnezeu ne uimeste in fiecare zi cu deciziile Lui. Avem un Dumnezeu mare. Dar mi se pare uneori ca judecam prea usor. Si prea usor ascultam doar una din variante, mai ales daca e varianta care ne convine. Un lucru e clar, radacina tuturor relelor e banul. Dumnezeu sa se indure de noi!!! Si sa ne dea multa dragoste si frica de El.

 6. Deci cand un predicator pe care nu-l agreati este exclus dvs spuneti ca “Dumnezeu a facut dreptate”. Cand insa un predicator care va place, si pe care nu-l invidiati, cade pe mana poporului (iar starea poporului stiti bine cum este) ziceti ca oamenii sunt de vina pentru ca “nu suporta invatatura sanatoasa”. Mai nou “invatatura sanatoasa” este ceea ce ne convine noua, traditia noastra, stilul nostru, muzica noastra. Dumnezeu insa asculta cantarile tuturor popoarelor si majoritatea popoarelor au un gen de muzica pe care noi il consideram deplasat si imediat credem ca si Dumnezeu gandeste ca noi. La fel si aici, cautam nod in papura oamenilor pe care-i invidiem si incercam sa spunem ca si Dumnezeu este impotriva lor invocand dorinta maselor prin expresii “Dumnezeu a facut dreptate”. Atunci cam toate deciziile poporului evanghelic reprezinta “dreptatea lui Dumnezeu”. Corect? Sau folosim aceasta sintagma doar cand ne convine noua ca sa intarim atacurile impotriva celor pe care dorim sa-i daramam?

  • Ionele ,
   Mai las-o ma cu muzica aia a popoarelor pe care o asculta Domnul ca daca ar fi numa asta , n-ar fi asa de rau . Pe acest blog si in Adunarea Generala s-au adus probe SOLIDE si DE NECONTESTAT care numai o minte care numai gandeste rational le poate ignora . Am vazut oameni ca tine care au negat la inceput adevarul din necunoastere , ignoranta si manipulare , dar care cand li s-au aratat dovezile sau cautandu-le ei , le-au studiat si s-au convins de realitate , au hotarat sa dea un vot negativ minciunii si pacatului . In Bibliei lucruile nu sunt “gri” sunt ori “albe” ori “negre” .

  • Ionel v,
   Ar fi bine sa fii la subiect:
   Metanoia au rupt bisericile, ca si pe cea din Ploiesti. atragind tineretul la o inchinare lumeasca, predicatorii si pastorii metanoiei
   luind sume uriase de bani, banii fiind ochiul Celui Rau, si vrind cu asta sa-i plateasca diavolului care i-a imbogatit,
   aruncind suflete in iad.
   Barbosu iti poate stirni invide cind il slujeste pe Mamona?
   Cui?
   am impresia ca nu citesti si nu cunosti Cuvintul.
   Ce credincios esti daca nu te intereseaza Adevarul, cautind sa musamalizezi sub aceste acuze nefondate pe cei care atragindu-si dusmani descopera fratilor adevaratele “cai” ale acestor seducatori de crestinism.
   Mai bine te ai retrage in post si rugaciune cerind intelepciunea care vine de sus, ca sa i vezi pe acesti anticristi.
   Frate Paul, fie ti va mila de acestia care sunt pro-anticrist , nu
   le mai postati comentariile, lasati i sa se roage si sa posteasca.

   • l.e. imi pare mie sau tu ar trebui sa postesti si sa te rogi inainte, in primul rand inainte de a intra pe internet, si in al doilea rand inainte de a posta pareri formate dupa radio şanţ ?
    …mai bine ti-ai lua o viata, si ai lasa mediul virtual pentru persoane ceva mai echilibrate 😉

 7. O singura parere inseamna intotdeauna sa fim partinitori! Ce face sau nu face pastorul Barbosu, ar trebui sa fie clarificat intre membrii bisericilor Metanoia si nu pe bloguri, unde poate aparea foarte usor spiritul acesta de rautate si barfa! Postari de genul “cineva mi-a spus” ar trebui strese, intr-un spirit al bunului simt cu care ne-ar placea sa ne laudam. Observ in randul unor “traditionalisti” auto-declarati o nevoie de a iesi in evidenta neprihanirea personala.

  • Stimabile Pavel Trifu ,
   Ce s-a postat pe blog au fost lucruri DOVEDITE de o parte a actualei conduceri Metanoia in fata a peste 300 de credinciosi metanoisti . E drept ca biserica Metanoia doreste probabil sa clarifice problema cu C. Barbosu intr-un cadru restrans , privat . Este opinia dansilor , pe care eu nu o pot impartasi fiind nebiblica in opinia mea ( pacatul oricat de grotesc era , a fost EXPUS si DEMASCAT PUBLIC in scriptura) , mi-a fost transmisa si mie printr-un frate din conducerea Metanoia a carui traire crestina eu o respect mult . Opinia dansilor mi-a fost transmisa ieri , dupa aparitia articolului scris de mine .
   Daca cumva te-ai referit la mine cand ai scris un ” traditionalist ” autodeclarat care doreste sa iasa in fata cu neprihanirea personala , eu iti spus sincer sa te interesezi unde vrei tu despre persoana mea , sa te convingi daca-i asa . Eu ” traditionalist ” , ma faci sa pufnesc in ras ! Dar daca te face sa te simti bine spune-mi si asa , nu ma supar . In schimb ma declar crestin conservator ( adica cred LITERAR toata biblia) asta DA ! Poti sa ma etichetezi asa , n-am nici o problema desi pentru unii metanoisti ar fi un afront sa le spui crestini conservatori .
   Daca doream sa ies in fata , slugaream si aveam frica de om ca si cei pro-Harvest si pro- C.B , dar pt. ca l-am slujit numai pe Dumnezu si am avut dragoste de ADEVAR , am avut numai de suferit la nivel personal din partea fratilor pro-Harvest si pro- C.B carora am incercat din toata puterea sa le explic ADEVARUL pentru ca ii vedean in ce se baga .
   Dar daca te face sa te simti bine ma poti numi si catologa cum vrei tu ! Dumnezu m-a invatat de cand L-am cunoscut , cu 15 ani in urma sa ” o incasez pentru numele Lui ” si sa fiu bucuros si sa am pace cand se intampla asta ! ADEVARUL este ADEVAR si trebuie proclamat chiar si cand ne doare extrem si cu ORICE pret ! Shalom !

   • T.C.,
    Domnul sa te binecuvinteze, sa stai atre pe Stinca in continuare.
    EL sa ti fie taria.
    In rest fin, si paie, toate vor arde, pamintul si cu toti banii lui,
    vor arde cu foc si cu trosnet.
    Biruinta este a Domnului.

   • Stimabile T.C., nu despre dvs vorbeam. Nu imi permit sa vorbesc despre cineva pe care nu il cunosc. Ma refeream, ca ar fii corect sa vedem si perspectiva cealalta. Iar comentariul meu initial, viza spiritul legalist in general. Cand spuneti ca sunteti “crestin conservator…

   • orice operatie doare mai ales cand corecteaza fie ca DUHUL SFANT sa va calauzeasca nu uitati multa lume se uita la neoprotestanti De aceea va sfatuiesc sa nu va certati lasatii pe cei de la Metanoia sa se roage si sa ceara calauzire de la DOMNUL noi sa ne rugam ca NUMELE DOMNULUI sa nu fie vorbit de rau

  • Pavel,
   lasa povestile cu neprihanirea personala, legalismul, traditionalismul, bla bla bla;
   nu e nevoie de pareri, faptele acestor anticristi vorbesc ele singure;
   sunt confirmate de membrii bisericilor lor, pe care Domnul i-a trezit la realitate, cit si de membrii bisericilor rupte de ei, care au ramas
   in interior.
   Daca numai la rautate si birfa ai ramas, pricepi “nimic” din ceea ce e in jurul tau, nu esti prea consecvent Adevarului, care UNUL singur este.
   Fii mai degraba atent ca satana racneste ca un leu, sa nu te inghita cumva din pricina minciunilor acestor cazuti din har,
   pe care il batjocoresc, pentru BANI, stapinul lor adevarat fiind Mamona.

   • I.e. imi pare rau ca intelegi drept “povesti” neprihanirea personala, legalismul, traditionalismul! Daca iti permiti sa numesti “anticrist” pe vreun frate…ce sa mai zic?! 😐
    Imi pare rau ca nu pricep “nimic” din ce este in jurul meu. Sunt altii avizati sa o faca si presupun ca tu te consideri unul dintre acestia. Iar daca “nu e nevoie de pareri” ma intreb…oare parerea ta conteaza?

   • Daca “mi s-a expirat”, te rog sa stergi toate interventiile mele! Nu am nimic cu tine si observ clar pozitia ofensiva de pe care scrii. Te rog sa imi faci placerea si sa stergi tot ce am scris! תודה

 8. Cind ereziile sunt confirmate, ce parte sa mai asculti?
  a ereticilor, care traiesc pe picior mare, sfidindu-ne
  omeneste chiar;
  despre cine spuna Pavel:
  schilodeasca se odata cei ce va tulbura?
  Pai omul asta isi batea joc de vesnicia celorlati!!!!
  de vesnicia sufletelor lor!
  un lucru dracesc: un om din Noul Legamint folosind
  lucratura diavolului, ce sa ascultam???????

 9. Ma doare sufletul si sunt extrem de mahnita de tot ce s-a intamplat la Metanoia.M-am rugat lui Dumnezeu ani de zile pentru sotul meu sa se intoarca la Dumnezeu,desi era ortodox nici nu vrea sa auda de Dumnezeu,venind intr-un final la biserica si-a predat inima Domnului si s-a botezat in urma cu un an.Nu cred ca foloseste celor noi intorsi minciuniile,mandria si alte lucruri urate pe care Dumnezeu le uraste.Ce ne caracterizeaza pe noi baptistiI?Doar faptul ca nu dansam la evenimente de bucuirie ,faptul ca nu gustam din vin sau ca nu participam la asa zisele evenimente din lume?Eu prefer sa dansez ,sa gust din vin si sa particip la aniversarile preteniilor mei decat sa mint,sa nu-mi iubesc aproapele,sa barfesc,sa fiu autoritar si sa nu ascult de nimeni………<—- astea cele mentionate in urma sunt lucruri ce uraste Domnul.Din pacate sunt stari care le-am gasit si la Maranata si la Metanoia 😦 Isus nu degeaba ne-a lasat pilda cu oaia ratacita.asa cum in cer este bucurie cand se intoarce un suflet la domnul asa cred ca este suparat Dumnezeu cand pastorul isi lasa turma de izbeliste. Am o mare dezamagire pentru tot,nu ma asteptam.Nu stiu sincer ce cautam ?Cautam prin inchinare sa facem spectacol pentru oameni sau sa-i facem Domnului o inchinare desavarsita.Sunt dezamagita dar tot in acelasi timp inca il iubim pe Cristi si am o speranta i ca daca are Duhul Domnului ,acesta nu il va lasa fara mustrare.

  • Sora Pana,

   Aveti o gandire cu probleme de logica, va rog sa nu o luati intru-n sens ofensiv. Dvs. spuneti: “Eu prefer sa dansez ,sa gust din vin si sa particip la aniversarile preteniilor mei decat sa mint,sa nu-mi iubesc aproapele,sa barfesc,sa fiu autoritar si sa nu ascult de nimeni”. Baptistii spun: “nu dansam la evenimente de bucuirie, nu gustam din vin sau ca nu participam la asa zisele evenimente din lume”, si in plus eu nu am auzit ca baptistii nu isi iubesc aproapele. Aceasta este acuzatia nefondata a dvs. V-ati angajat pe o panta periculoasa. Iata consecintele invataturii lui Barbosu la Metanoia!

   In acelasi timp, va impartasesc dezamagirea, deoarece sotul dvs. este expus unor probleme serioase in biserica. Va asigur insa ca daca e nascut din nou, Domnul il va trece cu bine.

 10. Fratilor as avea si eu o intrebare…

  Va rog sa imi spuneti unde in Noul Testament ati gasit ca in biserica primara s-a votat, si care este baza scripturala care sta in spatele acestei practici. Este o practica biblica votatul in biserica?

  Multumesc, Danny

  • Danny,
   Iarta-ma de raspunsul intarziat. In Faptele Apostolilor nu se spune in mod direct de votare in biserica primara, dar se spune de un consens care este echivalent cu votarea. Vei vedea versetul mai jos. Biserici in care nu se voteaza pot avea comitet sau pastori dictatoriali; in acelasi timp biserici in care se voteaza multimile pot fi manipulate de grupuri de influenta sau se voteaza impreuna cu tot neamul (rudele isi aranjeaza voturile in biserica in functie de interese), asa ca nici un model nu e perfect.

   Consensul in acord cu voia Duhului Sfant este cea ce trebuie sa se intample in biserica.

   Atunci apostolii şi presbiterii1 şi întreaga Biserică au găsit cu cale să aleagă (Fapte 15:22)

   …noi, după ce ne-am adunat cu toţii laolaltă, cu un gînd, am găsit cu cale să alegem (Fapte 15:25)

   Căci s’a părut nimerit Duhului Sfînt şi nouă (Fapte 15:28)

 11. Frate T.C. (membru al bisericii metanoia)daca Cristi se va pocaii si Domnul ii va da din nou lucrarea in maini asa cum ai scris.. Oare o sa mai poti sluji la fel alaturi de el dupa ce l-ai improscat cu pietre prin marturia ta? Foarte interesant…

  • Anonymous, gandesti asa de stramb! Apararea adevarului de catre T.C. tu o vezi ca imroscare cu pietre!?!??? Tu si cu alti metanoisti nepocaiti dati incontinuu cu pietre! VOI SUNTETI UN EXEMPLU DE CE INSEAMNA RZULTATELE LUCRARII LUI BARBOSU. VOI SUNTETI UN EXEMPLU PRACTIC DE FANATISM NEOLIBERAL SI LIBERTIN!. Daca Barbosu se va pocaii si ma rog pentru asta, el insusi il va chema pe T.C. sa colaboreze cu el.

   Paul Dan

  • A expune si demasca pacatul nu inseamna a improsca cu pietre. Daca era fratele meu geaman sau chiar fiul meu o faceam la fel , fara ezitare . De ce ? Tu probabil nu intelegi ! Citeste mai atent scriptura si ai sa gasesti raspunsul .

  • Anonymous,
   crezi ca dupa ce te-ai imprietenit cu Mamona,
   impietrirea inimii se mai rezolva?
   dar daca din pricina impietririi inimii, l-a impietrit si Dumnezeu?
   Cum zice Cuvintul?
   cunosti textul?

 12. FELICITARI FRATE PAUL PENTRU TOT CE ATI FACUT.

  ADEVARUL A IESIT LA SUPRAFATA. BINE AR FI SA-SI DEA DEMISIA SI TOTI CEILALTI PASTORI DIN BISERICILE METANOIA PENTRUCA AU FACUT NUMAI RAU PRIN ACTIUNILE PE CARE
  LE-AU FACUT. AR FI UN GEST DE ONOARE DIN PARTE LOR MACAR IN CEASUL AL 12 LEA.

 13. M-am uitat pe mai multe comentarii ce sunt aici ,dar si in alta parte,si ceea ce am observat e faptul ca desi a iesit adevarul la suprafata cu tot cu dovezi adevarate si concrete,e greu sa se accepte adevarul.Domnul ne invata ce este adevarul.Nu va fie frica de adevarul curat,pur.Desi v-a avea consecinte de toate “felurile” ,adevarul trebuie spus.Prin faptul ca s-or adus niste acuzatii asupra Biserici Metanoia,unele sunt adevarate,altele nu sunt adevarate.De aceea va indemn pt a afla adevarul sa mergeti la resursele din biserica Metanoia.Nu v-a mai luati dupa ce spune altul si asa mai departe.Intradevat Biserica M. s-a despartit din cauza colaborarii cu Harvest.,dar biserica M,care a fost acu cativa ani,inca mai este,dar fara sistemul de la Harvest,fara pastorul CB. si cu o noua viziune.

 14. @Pentru cei curiosi un amanunt interesant:salariul lunar a lui Barbosu ,confirmat de congregatia Harvest ,ca si misionar Harvest este de 8.000 dolari / luna respectiv 3000 dolari /luna sotia dansului.Din partea bisericii Metanoia a fost platit tot generos chiar daca nu la acest nivel.
  Dupa ce a luat zece salarii(din cele mari din Romania) a mai luat si de la romanii din Metanoia?????????????????
  pai putea face un orfelinat sau un camin de batrini cu banii lui!
  s-a facut frate cu dracu ca sa treaca puntea spre iad, merita?
  se merita?
  O!!! nuuuu!
  Doamne ai mila de el!
  si de cei pacaliti.

 15. Ati castigat o lupta… dar ati pierdut batalia!!

  Observ faptul ca ati fost atat de bucuros in urma evenimentelor din Biserica Metanoia incat ati sarit sa va spuneti parerile, fara sa va ganditi la consecintele faptei d-voastra..
  Ca sa folosesc o imagine din sah, oponentul v-a momit cu regina, d-voastra ati sarit repede sa i-o luati.. numai ca in urmatoarea mutare ati fost dat sah-mat. Ce este si mai tragic este ca d-voastra continuati sa va mutati piesele, cu toate ca sunteti sah-mat si ca oponentul s-a ridicat deja de la masa si a plecat..

  Ca sa revin in lumea reala, fr. Cristi Barbosu se pare ca a mintit iar biserica l-a descoperit ca mincinos.
  Eu va intreb ceva: cate astfel de stiri cu pastori romani demisi pentru ca au mintit biserica gasiti pe Internet? Nici una! Sa intelegem ca el este singurul pastor din Romania care a mintit, sau care a manipulat?
  Va spun eu ca nu.
  Eu insumi am facut parte dintr-o astfel de biserica, in care pastorul a mintit chiar in adunarea generala, si a fost descoperit in 5 minute. Care au fost urmarile? Nici una!! Bisericii nu i-a pasat deloc! Nici nu l-a exclus, nici nu l-a pus sub disciplina.. Nici macar o mustrare. Nimic!
  Ce sa mai vorbim de manipularile americanilor.. Cat cuprinde!! Manipulari? La greu!!
  Ati auzit aceste stiri pe net? Nu!

  Intorcandu-ne, insa, la cazul bisericii Metanoia Arad (si in contrast cu fosta mea biserica): ce spune aceasta despre starea bisericii de acolo? Simplu: o biserica sanatoasa, pentru care adevarul lui Cristos a cantarit mai mult decat carisma (foarte mare!) a fr. Barbosu.
  Lovind in fr. Barbosu, d-voastra de fapt laudati Biserica Metanoia si recunoasteti (chiar daca fara sa vreti) faptul ca fr. Barbosu si-a facut treaba bine in biserica lui, hranind biserica cu doctrina sanatoasa si crescand astfel o Biserica sanatoasa, care este in stare sa judece corect, iar in ultima instanta sa fie in stare sa-l judece chiar si pe el insusi. ASTA DA BISERICA!!!
  Din pacate aceasta concluzie nu prea se potriveste cu toate postarile d-voastra in care loviti in Biserica Metanoia!
  Rezultatul este ca, printr-o singura postare impotriva fr. Barbosu, d-voastra v-ati anulat de fapt toate postarile de pe blog impotriva fr. Barbosu si a Bisericii Metanoia. Sah mat!

  Nu doar biserica Metanoia are asemenea probleme, ci si bisericile asa-zis traditionale. Faptul ca nu intalniti asemenea evenimente in acele biserici nu este pentru ca acei pastori sunt integri, ci pentru ca bisericile nu au maturitatea spirituala sa ia atitudine.
  Ceea ce spune multe despre starea lor spirituala. Si de fapt, asta este tot ceea ce conteaza intr-o biserica: maturitatea.

  Biserica Metanoia a aruncat (in mod implicit) o provocare tuturor celorlalte biserici traditionale: “Voi aveti maturitatea spirituala sa faceti la fel??!”
  Tema pentru acasa!!

  • Generalizezi! Noi am scris niste articole documentate. DUMNEZEU L-A DAT JOS PE BARBOSU! Vezi ca te lupti impotriva lui Dumnezeu! Un pastor cu carisma lui Barbosu si publicitate nationala plus resusele fianciare care le are nu ii pasa de articolele noastre. Dar Barbosu a batjocorit sfintenia practica ironizand biserici sfinte! Sfintenia este un atribut esential al ui Dumnezeu. Cutremura-te!

   • @ x,
    este nevoie sa ti se mai dea o replica. In limba engleza este o expresie consacrata care are mare fortza, ca si in limba romana. Expresia este “in spite of”. In limba romana este “in pofida faptului”.

    Dumnezeu a ingaduit Bisericii Metanoia sa faca o decizie corecta cu privire la Barbosu IN POFIDA FAPTULUI ca majoritatea ati fost una cu Barbosu, direct sau indirect, in ruperea altor biserici, intru-n stil de manifestare lumesc si plini de o aroganta stil T.D. Jakes sau Hybels.

    Iti recomand tie si altor Metanoisti care ati ramas, sa va smeriti inaintea Domnului pentru ca altfel luptele intre voi vor continua. Ati fost crescuti cu mentalitate de rechini, iar dezvatul va fi foarte greu.

    Slava Domnului ca Domnul are martorii lui, chiar acolo printre voi! Gloria este a Domnului! Tie ar trebuii sa ti se umple fatza de rusine.

   • Dle ioan, ca nu cred ca esti frate, Dumneata ai citi versetul ca OMUL si tu va da socoteala de orice cuvant nefolositor… CUTREMURA-TE

    Alexe, oltenia

    • Alexe, credinta ta este gresita ca eu nu as fi frate. Vezi ca spui cuvinte fara acoperire, eludand un munte de dovezi aduse de Ninel Lazar, T.C., si adunarea generala de la Metanoia. Asa ca teme-te de Domnul ca dai marturie falsa.

  • Este stupid ceea ce spui, Barbosu contra a sume fabuloase v-a
   trimis direct in iad;
   poate esti unul din cei care s-a”bucurat” de “oaresce” suma din ceea ce a venit de la Harvest:
   se cunoaste “doctrina”Mamonei.
   Pocaieste te si abia dupa aceea vorbeste.
   Nu este vorba de greseli, ci de erezii.
   Domnul sa aiba mila de voi.

  • Scrii cam mult dar , nu neaparat si coerent ! Biserica Metanoia in marea ei majoritate nu are nici pe departe asa un discernamant matur cum insinuezi tu aici . La fosta Adunare Generala au votat cu brio Legamantul cu Harvest . Iar depsre doctrina “sanatoasa” cu care a last-o C.B e muuult de discutat . Marea majoritate a Metanoistilor trebuie sa se pocaiasca. NU au in Arad o reclama prea buna la capitolul traire practica a unei vieti sfinte. Si pe mine, ca membru Metanoia , m-a deranjat ca nu aveam un renume bun( in ciuda pretentiilor halucinante a unora ca ne-am facut un “nume” , ” brand ” in Arad) dar a trebuit sa accept realiatea .Treabuie sa ne pocaim , suntem mult prea liberali in definirea pacatului si in traire !
   Desigur ca si alti pastori au mintit si nu i-a dat nimeni afara , pe C.B l-a dat jos mana Domnului . In opinia mea cea mai grava gresala a lui este teologia neoliberala( promovarea lenta , etapizata a modelului lui RICK WARREN si BILL HYBELS , combinatia letala ) injectata lent si cu anestezic sa nu o simti . Aceasta teologie neoliberala genereaza lipsa fricii sfinte de Domnul , minciuna , manipularea , foamea dupa bani si popularitate , comportamentul dictatorial , desconsiderarea fratilor etc. Sablonul asta se repeta la toti mogulii din state care detin megachurch-uri neo-liberale . Rata divorturilor , spre exemplu , in aceste megasanctuare neo-liberale e la fel de mare ca in societatea seculara americana. Asta spune multe !

 16. Pt. Paul.
  Mântuirea nu se poate cumpăra și nici nu se poate vinde. Hotărâți-vă despre omul acesta (C.B.) că eu nu înțeleg, e mântuit sau n-a fost mântuit niciodată. Doctrina mântuirii este extrem de importantă nu ne permite să facem afirmații confuze.

   • Domnule Pastor Paul Dan, eu sunt de acord cu lupta d-voastră împotriva învățătorilor falși, deși pentru unii creștini mai tineri în credință este șocant și mai greu de înțeles limbajul dur și schimbul viu de vorbe.
    Îmi permit totuși să vă împărtășesc opinia mea și cred, dacă nu mă înșel în privința d-voastră, pentru că și eu am dus cândva o luptă similară chiar dacă la un nivel mai mic.
    Am fost mântuit într-o biserică din uniunea baptistă și după câțiva ani, studiind Biblia am observat că uneori tradițiile și curentele bisericii nu sunt întru totul de acord cu Biblia ci mai degrabă cu religia baptistă. Am încercat să confrunt problemele după cum ne învață Scriptura dar de fiecare dată mă loveam de același zid, uniunea baptistă, această organizație religioasă para-bisericească foarte influentă în practica și învățătura bisericii locale, deși n-ar recunoaște asta. După ce începusem să discut mai tot timpul în contradictoriu cu învățătorii din biserică și pentru că nu puteam nici să nu stau de partea Adevărului, dar nici să mă cert continuu, am înțeles foarte clar ce vrea Dumnezeu să fac, să ies din mijlocul lor. Soția mea a fost de acord cu mine și deși a fost o schimbare mare și neprevăzută în viața noastră, ne-am mutat cu toată fam. la 60km pentru a fi membri într-o biserică baptistă independentă.
    Ce vreau să spun este că vă luptați cu morile de vânt. Fie uniunea baptistă, fie alte organizații para-bisericești au aceleași scopuri și aceleași rezultate. Treaba creștinilor autentici nu este să reformeze aceste organizații ci să se separe de ele. Scopurile acestor mișcări sunt aceleași: bani, popularitate, faimă, influență, o formă de evlavie, imoralitate. Ele folosesc aceleași metode: compromisul moral și doctrinar pentru bani, popularitate, atragerea maselor; compromisul cu statul pentru influență politică, faimă etc.
    Și apropo, m-am uitat puțin pe site-ul bisericii Metanoia din Arad pentru că de aici a pornit discuția și am observat fără să fiu surprins încă două probleme mari cu care au rămas ( nu știu dacă de la fostul pastor sau de la Harvest sau de unde): 1. Muzica, pe care o numesc de închinare, dar eu aș zice că mai degrabă-i de plăcere; 2. Îmbrăcămintea în general dar mai ales a femeilor nu arată sfințenia Domnului. Aș sugera două link-uri ca să fiu mai clar: http://muzicacrestinanet.wordpress.com/muzica-crestina-contemporana/ -pt. muzică și http://thechristianpundit.org/2012/10/03/what-modesty-looks-like-12/ -pt. îmbrăcăminte.
    Domnul să ne călăuzească.

    • Florin,

     Dezagreez cu tine in privinta Uniunii Baptiste. Eu m-am intors la Dumnezeu la Tudoristi, dupa aceea am considerat ca trebuie sa ma botez, iar fratii baptisti, inclusiv Uniunea Baptista in timp ce am fost in Romania 7 ani si jumatate au fost ca o familie spirituala pentru mine. Am lucrat mai liber cu ei decat la Tudoristi. We agree to disagree without being disagreeable.

     Paul Dan

  • Florin,
   Barbosu a hotarit singur, contra a 8000dolari/luna=vinzare de suflete, spargere de biserici.
   Mai ai nevoie de altceva?
   Barbosu a vindut, ceea ce trebuia cumparat, dar nu cu aur, nici cu pietre scumpe.
   Mai trist este ca a vindut si sfintenia altora, speram ca Dumnezeu
   sa-i recupereze pe cei sinceri, acre au cazut pe moment in capcana
   Mamonei prin Barbosu.

  • Nu cred ca a fost mantuit. CB , prin lucrarea care a facut-o, se potriveste perfect descrierii pe care Biblia o face profetilor mincinosi. Ori un profet mincinos nu este copil de Dumnezeu, doar incearca sa para. Citeste 2 Petru cap 2.

 17. @Pentru cei curiosi un amanunt interesant:salariul lunar a lui Barbosu ,confirmat de congregatia Harvest ,ca si misionar Harvest este de 8.000 dolari / luna respectiv 3000 dolari /luna sotia dansului.Din partea bisericii Metanoia a fost platit tot generos chiar daca nu la acest nivel.

  Chiar este adevarat? Unde se poate verifica aceasta informatie? Daca asta e adevarul totul se poate vedea si intelege intr-o alta lumina!

  • David ,
   Te rog sa-ti continui ideea la comentariu ! Ai putea oare sa ti-o continui stand si fata in fata cu mine , nu in spatele tastaturii ??? Un amanunt care ar putea sa-ti limpezeasca tulburarea : cand fratele meu geaman care locuieste in Houston TX , fiind intors la Domnul , a ales sa pacatuiasca flagrant eu l-am dat ca si exemplu negativ in fata fratilor cu care eu colaboram si care il stiau pe fratele meu de 16 ani . Fratele meu si-a recunoscut pacatul , s-a pocait si nu si-a pus problema daca cineva ii va expune pacatul in afara “cadrului familiei” . Si el a ales sa si-l faca “public” ( in afara cadrului familiei ) intr-un gest autentic de pocainta sincera . Stii de ce ? Pentru ca atunci cand te pocaiesti sincer nu te mai intereseaza ce zice “publicul” , biserica , etc., despre tine , ci ce zice Domnul despre tine . Uita-te la modelul pocaintei regelui David din scriptura . Si ala era rege nu “plebe” ca si noi !

 18. N-am fost niciodata in Biserica Metanoia,doar am vazut ceva programe pe internet,plus l-am vazut de ” n” ori in diferite biserici din SUA si ce-am vazut in el atunci se pare ca am vazut bine : un om aratos, cu multa scoala,mult tupeu,indraznet,cu planuri mari de viitor si mai putina rusine de oameni sau frica de DUMNEZEU. Fratilor nu va suparati, dar cind un om poate sta in fata fratilor cu miinile in buzunare,vorbind despre Dumnezeu si pretinzind ca se mai si inchina ar trebui sa fugiti departe de acolo. Daca te duci in biserica Ortodoxa o sa vezi ca oamenii au mai mult respect pt. SLUJBA si Casa de Inchinare. pina si in Tribunalele Americane judecatorul iti interzice sa stai cu mina in buzunar in fata lui………..asta e doar un mic si neinsemnat aspect,care insa vorbeste VOLUME. God Bless you all !!!!

  • Desi ai mare dreptate , si eu am vazut aspecte de genul asta cand am fost in biserici americane din S.U.A , nu stiu cati sunt si deacord cu tine . Multi au ” neuronii retusati ” de evanghelia neoliberala si-i vad pe pastorii care condamna acestea ca fiind “traditionalisti ” , ” conservatori” , ” legalisti ” si “fundamentalisti ” .
   Pastorul eretic , super vedeta in neo-evanghelism , pro-ecumenic , pro-crislamism , semnatar al pactului de la Yale cu musulmanii , RICK WARREN intr-un interviu public plaseaza ” fundamentalismul ” crestin ( adica crestinii care cred Biblia literar) pe acelasi calapod cu fundamentalismul islamic . Spunand ca aceste 2 extreme trebuie evitate , in noua era mondiala utopica de “pace si securitate” ! CE INSINUARE PERICULOASA , mai ales avand in vedere PUTERNICILE legaturi politice ( in SUA si organisme internationale) ale pastorului RICK WARREN .
   Apropo RICK WARREN este unul din preferatii lui C.Barbosu , atat de mult ca il ia ca model de “a face biserica” . Daca studiezi modelul “de a face biserica”, neo-liberal, a lui R.W. , expus o parte si in cartea sa , ” Biserica condusa de scopuri ” vei vedea multiple si SOCANTE similaritudini in modelul Metanoia . Desigur ca un procent covarsitor din metanoisti habar nu au de acest aspect , si pe multi probabil nici nu-i deranjeaza . Pace 1

  • Lasati-ma sa inteleg, d-voastra cat si altii de pe aici, locuiti in “tara tuturor posibilitatilor” si credeti ca asta va da dreptul la parerea in ce priveste la ce se intampla prin mediul evanghelic romanesc? Recomandarea mea, clar nu trebuie sa tineti cont de ea, este sa comentati si sa va ingrijoreze ce se intampla in imediata d-voastra vecinatate ;), iar restul aduceti in rugaciune Domnului.

   • Ben,
    Eu sunt unul dintre cei “de pe aici”, ca sa folosesc expresia ta. Am fost in misiune in Romania 7 ani si jumatate. Am ajuns in America in 1984. Domnul m-a intors la el in 1976, asa ca, prin harul Domnului, cunosc mai bine decat crezi si mediul evanghelic romanesc, cat si cel american. Domnul mi-a pus pe inima mijlocirea pentru liderii evanghelici din Romania, si de aceea nu vorbesc fara acoperire.

    Paul Dan

   • …Domnul v-a pus pe inima mijlocirea pentru liderii evanghelici din Romania, si de aceea nu vorbiti fara acoperire.
    Este adevarat, dar si prea multa descoperire sau dezvaluire sau prea multe poale ridicate pe net sunt pagubitoare imaginii crestinului in lume.

    In loc sa se faca pe genunchi, mijlocirea se face cu ghioaga si ghilotina pe blog…

    stiu ca ma taiati, dar poate cititi inainte.

 19. Cateva clarificari.
  1, Banii de care vorbiti NU erau salariu, ci un fon de lucrare. Din acesti bani s-au facut conferinte, s-a platit transportul si late lucrari misionare.
  2. acesti bani au fost justificati dolar cu dolar si cheltuiti doar in scopul in care au fost dati.
  3. C.B. nu a furat de la nimeni acesti bani, asa cum fac alti pastori si sunt chiar felicitati pentru sfintenia lor. Ei sunt frati dibaci. Sa nu imi spuneti mie ca pastorii bapstisti din Romania sunt inocenti in ce priveste dolarul american, ca va aduc o basculanta de de dovezi in care au curs sute de mii de dolari.
  4. diferenta dintre Barbosu si ceilalti pastori este ca traieste modest. nu l-am vazut in ceva Jeep si nici Mercedes. Banii si energia si le-a pus in lucrare si aici nimeni nu poate sa conteste acest lucru. Pentru ca toti au fost martori.
  5. Adevarul trebuie spus, dar cea mai usoara forma de manipulare este sa spui adevarul pe jumatate si mai ales fara sa dai voie celeilalte parti sa se apere. Ce s-ar intampla daca toate judecatoriile ar da sentinte ascultand doar o parte care spune “adevarul:?

  • Asa cum am spus si altuia, eu nu am discutat banii lui Barbosu, ci sfidarea sfinteniei, promovarea libertinismului, si cooperarea cu apostati ca T.D. Jakes, Hybels, si altii de natura asta. Tu si altii ca tine incercati sa il scoateti pe Barbosu cu fatza curata dupa ce a fost dovedit in adunarea generala ca este un mincinos. Mai mult, incerci sa atragi atentia de la problemele lui Barbosu aducand acuzatii gigantice pastorilor baptisti. Numai scrie, ca nu vei fi publicat. Barbosu trebuie sa se pocaiasca, nu sa incerce sa fie revendicat de oameni ca tine care il urmeaza orbeste.

   Paul Dan

  • X, crezi ca ai deaface cu naivi pe care sa ii manipulezi obraznic asa cum ai invatat de la mentorul tau? Tu crezi ca acest blog este locul unde tu sa promovezi subtil doctrina metanoista? Nu mai scrie pentru ca nu o sa mai fii postat. Pe deasupra mai ai si lasitatea sa scrii sub protectia anonimatului!

   Paul Dan

 20. Draga frate Dan Paul,

  Ma intristeaza foarte mult acest blog, acesta scena publica pe care oricine poata sa citeasca lucruri pe care niciodata nu l-ar afla daca ar vizita o biserica.

  Cred ca acest blog este pentru unii “o stanca de cadere” si o “piatra de poticnire”, un loc in care ne prezentam problemele si slabiciunile.

  Ma doare ca aici vad atudini si actiuni care nu potrivesc cu cele ale Domnului nostru.

  • Iata atitudinea Domnului Cristos fatza de eretici:Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi înconjuraţi marea şi pămîntul, ca să faceţi un tovarăş de credinţă; şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decît sînteţi voi înşivă (Matei 23:15)

   Ai o gandire deformata de ecumenism. Trezeste-te cat mai ai timp!

  • Domnul Isus a spus in auzul tuturor, a ramas si SCRIS tot ce
   nu era dupa voia SA la cele sapte Biserici in Apocalipsa.
   N-a facut-o in taina de frica ca vor pica unii;
   oare de ce?
   Pentru ca EL se cheama ADEVARUL, numai prin Adevar vom deveni liberi.

 21. Astazi pentru catolici e o zi speciala-miercurea cenusei-simbolic ar trebui sa ne presaram cenusa pe cap si sa ne zmerim pana in pulberea pamantului srigand dupa Indurarea Lui DUMNEZEU ca ELsa se indure de noi si sa nu mai dam prilej diavolului sa jubileze.Eu cred cu tarie in pocainta pocaitilor si daca pocaitii se pocaiesc cu adevarat si cei din lume se vor pocai ca e cu neputinta sa nu se vada asta.Doamne ajutane la toti!!!!!!!!!!!

 22. Stimate T.C.,

  Ceea ce uiti sa informezi publicul cititor este ca dumneata frecventezi o biserica penticostala din Arad. Cred ca acest aspect este extrem de important pentru cititori pentru ca se pare ca ai un interes sa stigmatizezi biserica Metanoia. Cei care citesc aici au impresia ca esti membru al bisericii Metanoia. Frate Paul Dan, dvs ati scris chiar la inceputul postarii ca T.C. este membru al bisericii Metanoia ceea ce este FALS. Cretu este acum la penticostali. Va rog frumos sa corectati urgent aceasta grava eroare. Altfel induceti oamenii in eroare cu buna stiinta. Va multumesc frumos si sper ca veti merge pe adevar.

  • Darius ,
   Esti un dezinformator josnic , un MINCINOS !
   EU SUNT MEMBRU ACTIV AL BISERICII METANOIA ARAD si AL ASOCIATIEI METANOIA ARAD ! Acest fapt se poate verifica foarte usor !!!
   Eu nu puteam sa particip la Adunarea Generala si sa votez DACA nu mai eram membru activ al bisericii Metanoia Arad si al Asociatiei Metanoia Arad .
   Am fost chemat , inainte de A.G. , si la sediul privat din Aradul Nou unde ni s-au prezentat materiale ce urmau sa fie prezentate in A.G pentru ruperea legamantului cu Harvest . Acolo au fost prezenti in special liderii de grup mic din Metanoia . Pe mine m-a chemat liderul meu de grup mic si unul din fostii membri din prima conducere a Metanoia Arad. Am participat la ceea sedinta cat si la Adunarea General in calitate de MEMBRU ACTIV METANOIA !
   In urma cu aproximativ doua luni am avut o discutie privata , de peste o ora , cu pastorul C.Barbosu in prezenta liderului meu de grup , M.C , in care i-am spus opinia mea in legatura cu colaborarea lui cu anumiti pastori din S.U.A , care sunt dovediti cu scriptura ca sunt eretici . I-am spus acolo ca atat timp cat el continua colaborarea cu acesti pastori eretici , eu si sotia mea nu mai putem sa participam la serviciile Metanoia Arad .
   Am participat de atunci la serviciile BISERICII PENTICOSTALE GLORIA din Arad , cum dealtfel au facut-o si alti metanoisti , indignati de manipularea lui C.B . In aceasta biserica i-am vazut , cu diferite ocazii , pe mai multi frati metanoisti in aceasta perioda .
   DARIUS , nu stiu cine esti dar o sa ma straduiesc sa aflu , ESTI UN MINCINOS! O pun pe seama manipularii cu care ai fost indoctrinat gresit.
   Eu pot sa probez juridic ca sunt MEMBRU ACTIV AL BISERICII METANOIA ARAD precum si AL ASOCIATIEI METANOIA ARAD , tu poti ???!

 23. Eu nu cred ca vor disparea aceste biserici Metanoia!!! poate doar isi vor schimba viziunea,sistemul si toate cele,Parerea mea este ca daca Domnul a facut o trezire in biserica M din Arad asa va face peste tot.Domnul sa trezeasca oamenii la realitate si sa priveasca spre adevar,sa nu mearga la biserica doar pt x pastor,trebuie sa merga pt Dumnezeu in primul rand,!! asta e doar parerea mea.

  • La biserica Metanoia din Arad nu s-a produs o trezire, este disciplina lui Dumnezeu pentru pastorul Barbosu si biserica Metanoia pentru piratarea altor biserici immature.

   • Raul a fost facut… raul a fost demascat (complet?).
    RAUL INSA SE EXTINDE IN DIASPORA EUROPEANA in adunari usor de manipulat, in conferinte de tineret (offf!) si chiar prin celule-Metanoia. Italia si Austria sunt doar cateva exemple… Binele biblic de ce se propaga mai incet decat raul? God have mercy on All!

  • David N.

   Eu nu te cunosc, si tu ai afirmat ca eu pot sa ii confirm lui T.C. ca tu locuiesti in SUA. De aceea te-am cenzurat. Prin faptul ca faci afirmatii in numele meu, pana nu te identifici precis cine esti, nu o sa ai nici un comentariu aprobat pe blog. Nu revenii cu discutii tangentiale la subiect pentru ca am sa te pun la spam.

 24. @ Ben,te exprimi destul de dur,rautacios,abraziv……..ca sa nu spun obraznic si provocator. Noi cei din tzara ” tuturor posibilitatilor ” sintem mai inti de toate frati in Domnul Isus cu voi ( unii dintre voi ) apoi sintem ( inca ) romani si mai apoi in CER n-or fi nici un fel de ziduri,garduri ori bariere intre noi ( n-ar trebui sa fie nici aici si daca sint fi sigur ca nu Domnul le ridica ) Apoi ( da ) tzara asta a noastra ne da dreptul la la libera exprimare si nu in ultimul rind “popa” vostru vine si el tot de pe ” la noi ” ( nu ? ) E trait ( bine ) aici……educat si scolit aici,deci se pare ca ne ingrijoram pt.cei din ” vecinatatea” noastra.Sfatul cu rugaciunea e bun si pt. dumneata !!!! Doamne ajuta-ti !!!!…….apropos : sint aici de 21 de ani si-am fost prin multe Biserici,dar asa LUME multa ca la Metanoia n-am vazut. In ultimii anii in care domnul Barbosu vizita America n-a mai fost primit sa predice in nici o biserica romaneasca………..nu m-am interesat niciodata de ce, dar nici nu m-am suparat !!!! Si nu uita : ” firea,ascute firea !!!! “

  • Sincer G.A.I. nu pot decat sa ma amuz la comentariul d-voastra, si as vrea sa adaug referitor la “ca sa nu spun obraznic si provocator”, daca o spuneti ca si cand nu ati vrea e fix DEGEABA.
   …ar fi bine pentru d-voastra sa nu o mai luati atat de personal 😉

   PS: era sa uit…multumesc pentru aprecieri ;

 25. Fratii mei,
  Parerea mea personala este urmatoarea:
  – nu poti sa tragi o concluzie daca nu ai si cealalta parte si a fr. C.B
  – noi nu avem dreputl sa judecam! Isus are tot dreptul sa o faca!
  – cred ca ar trebuii sa ne rugam mai mult decat sa aruncam pe bloguri cu noroi in alti oameni
  – pocaiti-va cu totii si lasati sa judece Dumnezeu si fratii implicati in aceasta “durere”
  NU NOI AVEM ULTIMUL CUVANT CI EL!

   • O intrebare la care te rog sa imi raspunzi sincer: cat timp petreci rugandu-te pentru biserica dezbinata Metanoia si pentru pocainta fratelui CB?…fata de timpul care il petreci scriind pe blog cuvinte de judecata!

    • Iti raspund la intrebare. Prin harul Domnului, petrec mai mult timp in rugaciune decat scriind pe blog. Daca te uiti cu atentie, articolele mele sunt cam unul pe saptamana. Tu confuzi apologetica cu cuvinte de judecata, si prin aceasta aduci acuzatie Domnului Cristos si apostoliilor.

  • Esti departe de invatatura BIBLICA referitoare la biserica (disciplinare de ex.) la rugaciune si chiar pocainta. Despre sfintire – separare biblica – nu mai vorbesc, ca este o limba straina majoritatii neo-evanghelicilor..Poate de aceea nu s-a mai tiparit nici cartile lui E.Pickering “Separarea biblica” si “Tragedia compromisului”. Insa nu e prea tarziu 🙂

 26. Eu zic sa nu va mai zbateti atat, pe siteul bisericii Metanoia există dat un comunicat oficial al noii conduceri a bisericii Metanoia, există acolo o nouă conducere din care nu mai fac parte foştii lideri Cristian Bărbosu şi R. Todincă. Probabil CB işi va începe o altă biserică. Probabil că o va numi Harvest, ca să ştie toată lumea despre ce este vorba. Aşa este cel mai corect, cine vrea se duce la el cine nu vrea, nu se duce şi gata. Fiecare îşi alege drumul în viaţă, şi în asta şi în cealaltă!

 27. Frate Paul Dan, vreau sa mentionez de la inceput un lucru NU sunt membru al Bisericii Baptiste Metanoia din Arad si nici al altei biserici baptiste din oras. Sunt membru intr-o biserica penticostala din Arad. Urmarind postarea dvs cat si comentariile care au urmat nu pot sa constat decat un singur lucru si anume ca se incearca doar discreditarea pastorului Cristian Barbosu, spun asta pentru ca daca ne uitam pe sait-ul oficial al Bisericii Metanoia http://www.bisericametanoia.ro/ro/home/196-comunicat-din-partea-echipei-de-slujire putem sa intelegem ca la Adunarea Generala din data de 09.02.2013 s-a intamplat un lucru absolut normal si anume A.G. a decis ca forul de conducere al Bisercii Metanoia sa fie schimbat si a reconfirmat in functie pastorul Mircea Mandrutau. S-a ajuns la concluzia ca se dorea o revitalizare a slujirii si A.G. a DECIS.(poate astfel de decizii ar trebui luate in mult mai multe biserci evanghelice)
  Cred ca pana nu avem un comunicat oficial atata din partea conducerii Bisericii Metanoia sau din partea pastorului C. Barbosu nu ar trebui sa comentam astfel de lucruri, facem numai rau lucrarii lui Dumnezeu.
  Cu respect, Marcel Borlovan

   • EI AU PLANTAT BISERICI PRIN …RUPEREA BISERICILOR BAPTISTE. VEZI CAZUL BRASOV, BRAILA, PLOIESTI, CHISINAU.
    EI ERAU PLATITI CAND… PLANTAU, PARDON, RUPEAU BISERICI.

 28. Lucrarea Domnului nu este cea a bisericilor tip-Metanoia, care isi impuneau si numele bisericilor rupte , fringind unitatea in Hristos,
  “lucrarea” era a celui rau, numai el face DEZBINARE.
  Se poate trage concluzia foarte usor din spusele fiecaruia,
  cum apreciaza ceea ce se intimpla.
  Este multa fire intr-o biserica condusa de “pastori” care nu s altceva decit lupi rapitori.
  Aibe Domnul mila de toti cei care IL cauta sincer, sa deosebeasa stinga de dreapta;
  cit despre ceilalti…..mai au o sansa:pocainta, este numai spre binele lor.

 29. Deci vreti sa spuneti ca T.C. frecventeaza si acum biserica Metanoia si nu a dezertat niciodata la penticostali? E important si acest amanunt, nu doar membralitatea.

  • Olga, cand ai vazut ca acuzatiile multor metanoisti s-au dovedit false in ce priveste faptul ca T.C. nu ar fi membru, ai nascocit un alt cap de acuzatie foarte copilaresc. Doar vreau sa iti spun ca este o naivitate sa crezi tu si alti metanoisti ca eu sau altii din aceasi echipa putem fi manipulati printr-o multime de comentarii cu acelasi continut (flooding), sau prin a face apel la sentimente (appeal to emotion). Acestea sunt tehnici de marketing tip Summitul Global de Conducere si Metanoia in zile de glorie.

   Te sfatuiesc sa te dedici Scripturii cu adevarat. Este timpul sa cresti dincolo de Metanoia.

   Paul Dan

 30. Apoi cu “ruperea de biserici” pot sa va spun ca multe biserici s-au format prin “rupere” pentru ca daca ar fi dupa unii lideri avizi de putere ar face doar cate o singura biserica intr-un oras sau de-ar face doua ar vrea sa fie perfect identice, fara sa inteleaga ca oamenii uneori au viziuni diferite si nici unul nu detine adevarul absolut asupra intelegerii Scripturii. Daca dvs impreuna cu Elisa aveti idei identice care vi se pare biblice, altii care si ei au Biblie ca si dvs va contrazic pentru ca ei o inteleg diferit. Care este dovada ca modul in care o intelegeti dvs este infailibil? E absurd sa credeti asa ceva.

  • Olga,

   Eu nu am idei identice cu Elisa. Spre exemplu ea nu este de acord cu predestinarea, iar pentru mine in ansamblul doctrinelor mantuirii, predestinarea are un loc important. Eu nu am spus ca intelegerea mea este infailibila. Nu imi pune cuvinte in gura. Intru-n procent foarte mare gandesc la fel cu credinciosi integrii fie din Romania fie din alte parti ale lumii. Cu alte cuvinte, suntem intru-n consens teologic.

   Paul Dan

  • Ai dreptate, multe biserici s-au format prin rupere!
   Dar tu stii ce este in inima unor oameni care nu au fost implicati in jocurile de culise care le fac pastorii?
   Habar nu ai cata DURERE SI SUFERINTA este in inima noastra cand cineva… si-a permis sa zdrobeasca inimile fratilor si surorilor care formeaza biserica lui Hristos.

   • Vai, frate Radu, nu cadeti in asa desnadejde. In inima fratilor si surorilor trebuie sa locuiasca Domnul Isus iar in minte , gandul lui Isus.

 31. dragilor, multa vorbarie, golita de continut uneori! Sunt deja doua tabere, pro si impotriva lui Barbosu! Nu inteleg de ce unii care va considerati oameni maturi spiritual (pastori, teologi) si aveti discernamant nu puteti sa asteptati pana vom avea si o parere a lui Cristi Barbosu, abia apoi trebuie judecate lucrurile cand si cel acuzat are posibilitatea apararii! Unii dintre voi sunteti rau intentionati, altii plini de ura, manie, etc!
  Stati linistiti ca Barbosu nu si-a spus ultimul cuvant in mediu evanghelic din Romania! Daca e adevarat ce se spune despre el si se pocaieste sincer, cine din voi mai poate lua piatra? Astept Paul Dan un raspuns la intrebarea asta! Cand o sa incetati sa tot improscati cu noroi in unii si altii, pana cand? Sa aiba mila Domnul si de cei care fac din asta o profesie, bine platita de diavolul!

  • Dani C,

   Iti raspund la intrebare. Evanghelicii din Romania care au fost afectati de ruperea bisericilor facuta de Barbosu si o parte din Metanoia, nu asteapta un cuvant de aparare de la Barbosu. Ceea ce credinciosii integrii care au fost afectati de activitatiile celui mentionat aici asteapta, sunt doar regrete si pocainta autentica. Se mai asteapta ca Barbosu sa sfatuiasca pe bisericile Metanoia formate abuziv ca sa se autodesfinteze si oamenii sa se intoarca acolo de unde au venit.

   Cat priveste de “aruncat cu pietre si noroi”, acesta a devenit sloganul prea uzat al Metanoistilor militanti pe care te sfatuiesc sa-l abandonezi si sa te ancorezi in realitate.

   Paul Dan

   • Metanoia Ploiesti s-a format cand nu avea nici o legatura cu C. Barbosu. Mult mai tarziu a inceput o colaborare cu el. Sunt unul dintre fondatorii acestei biserici, care a primit imediat autorizatia UBR, fara sa existe un repros din partea vreunui pastor.
    Puteti verifica aceasta la fr. Oti Bunaciu si la secretariatul UBR, Comunitatea de Bucuresti. Metanoia Brasov a fost formata de un pastor misionar corean, care mai apoi a plecat si biserica impreuna cu UBR a hotarat sa devina baptista, sa faca parte din UBR. La Metanoia Braila intradevar a fost o discutie mai tensionata, dar impreuna ambele parti au hotarat sa se desparta. Dovada ca biserica fr. Stefanuti a hotarat sa le dea vechea cladire si ei sa ramana in cladirea cea noua.
    Sigur veti ban-a aceste amanunte, dar ele sunt VERIFICABILE, PUBLICE, usor de aflat doar sa vrei sa cunosti adevarul.

   • nici o biserica metanoia nu s-a format de la zero,ci prin ruperea bisericilor baptiste.
    Iar autorizatiile de functionare le-au primit fortatdele cult

  • Cine il mai crede pe barbosu daca el lua bani din 2 parti.
   Vor merge oamenii dupa el ca sa fie independenti doar de dragul lui barbosu.
   care mediu evanghelic daca el si-a dat demisia din cultul baptist.
   daca era un om de caracter si cu o coloana vertebrala nu se intamplau lucrurile acestea.
   In toate locurile din tara unde s-a format metanoia au fost certuri.
   ei au plantat biserici-pardon au rupt biserici.
   S-a pornit tavalugul mai devreme decat se astepta cineva.
   aici nu este vorba de a arunca cu piatra in cineva ci de a arata faptele lui concrete.
   daca el era asa de corect si cinstit de ce s-au intamplat toate aceste lucruri.
   cum un pastor poate sa apere pe seful lui si sa spuna ca nu este nici o problema daca joci poker.
   oare credeti ca persoanele din bisericile metanoia nu-si pun un semn de intrebare cu tot ce se intampla.

  • Esti un visator Dani C. daca crezi ca Barbosu se va schimba vreodata. Cei 11000$ pe care familia lui îi primeste lunar de la Harvest SINT O TENTATIE MULT PREA MARE CA SA-I REZISTI, si asta in cazul unui om cu caracter, dar nu e si cazul lui Barbosu. Va incerca sa-si mute cuibul intr-alta parte, pornind poate o noua “biserica” unde membrii nu vor fi atit de vigilenti cum au fost cei de la Metanoia.

  • nu e vorbarie goala ci este adevarul adevarat
   NU MINCIUNA IL SUPARA PE OM CI ADEVARUL
   pentru ca au iesit la iveala toate minciunie.

 32. Nu am fost un fan al Barbosului dar nu agreez nici tipul acesta de postari in care se ia litera de lege opinia unui om. In acest cadru, oricine ar vrea sa-l improaste cu noroi pe dl Barbos o poate face pe acest blog. Desigur, atunci cand avem ura impotriva unuia spunem ca nu-l mai consideram “frate” si atunci avem dreptul sa ne purtam oricum cu el, pentru ca asa ne invata biblia noastra. Oare nu va este teama ca atunci cand va veni Stapanul va va taia in doua? Va intreb in modul cel mai sincer.

  • Bogdan,
   Vad ca in modul “cel mai sincer” asa cum spui, to confunzi adevarul cu improscare cu noroi (apropo acuzatia ta este adusa si concluziilor AG Matanoia, prin implicare). Deasemeni ne ameniti cu “taierea in doua”… nu crezi ca asta se numeste resentimente refulate relgios? Tu esti un caz tipic Metanoia…

 33. Este neadevarat ca la Ploiesti nu Barbosu a spart biserica mare, acolo
  tinerii au fost luati si s-a format biserica metanoista.
  Au fost multi tineri, si parinti chiar, dar care nu erau de acord cu ceea
  ce s-a facut, au plecat cu copii lor.
  La Brasov fratele coreean a plecat cu multi ani inainte, el facea multa misiune si biserica din Noua n-a lasat-o “mostenire” ci altii , cei mai liberali de la BB1 au “apucat” ceea ce ramasese, dupa plecarea fratelui, alaturindu se lui Barbosu.
  E simplu de verificat .
  Olga,
  Biblia “o intelegem” diferit?
  da , unii cred ca sunt minutiti orice ar face, fiind predestinati, oricum ar trai, asa cum spui ca , crezi in predestinare;
  altii, ca mine, cred ca trebuie sa respecti Poruncile Domnului, daca IL iubesti , avind o alta traire, o viata schimbata , transformata ,cu roade.
  Daca eu gresesc nu voi fi pagubita, cei care cred ca pot trai oricum,
  vor avea surpize mari.
  Minyitorul a murit pentru ca ORICINE crede in EL sa aiba viata vesnica;
  nu a murit pentru unii doar’
  Ioan 3-16

  • Elisa, tu stii despre Ploiesti din auzite, eu din experimentate. O parte din frati si surori au plecat din biserica Emanuel din cauza unor probleme locale, care nu aveau nici o legatura cu Metanoia sau C. Barbosu. Si cu ei si fara ei noi tot plecam. Luni de zile dupa ce noi am plecat si am primit intre timp autorizatie de functionare de la UBR ne-am alaturat viziunii pe care o avea C. Barbosu. Acesta este adevarul repet VERIFICABIL la UBR. NU am fortat pe nimeni sa ne dea autorizatie. Persoanl am fost la Comunitatea de Bucuresti si am vb cu fratii pastori si au fost deacord. Noi am plecat din Emanuel in Aprilie 2009 iar cu Metanoia Arad am intrat in parteneriat in ianurarie 2010.
   Elisa mereu spui de avdevar, dar tu nu veri sa stii adevarul, chiar daca este usor de aflat si probat. Te rog ca data viitoare cand mai faci afirmatii acuzatoare sa pui mana pe un telefon sa suni la UBR si Comunitatea Baptista de Bucuresti, sa te informezi corect si apoi esti libera sa scrii pe orice blog vrei tu. Altfel in numele ADEVARULUI spui numai minciuni.

   • Cunosc adevarul, pentru ca familia largita a surorii mele
    facea parte in intregime din biserica de la Ploiesti,
    unde, ca peste tot, tinerilor , din nefericire, le palce mai mult muzica de discoteca, asa ca a fost f usor sa va rupeti.
    Din informatiile lor, am cunoscut totul, inclusiv durerile parintilor.
    Nu iubesc ne-adevarul, care pina la urma este minciuna, nu?
    Insa tu poti fi foarte subiectiv, eu nu am niciun interes in acest sens.
    Probabil ca ii cunosti pe ai mei, insa nu vreau sa o lungesc,
    nu are sens.
    Bautura permisa la Metanoia Arad, si stilul de”inchinare” absolut din lume, spune totul, si sunt fapte de necontestat.
    Am prieteni la Metanoia Arad si ma doare pt ca se pot pierde
    pe Cale, din pricina largimii ei.
    Domnul sa se ingrijeasca.

   • Multumesc Elisa pentru raspun , deci pana la urma tu cunosti din auzite din gura in gura pana la tine. Nu stiu despre ce muzica de discoteca vorbesti, cu siguranta nu vei auzi aceasta la Metanoia Ploiesti. Poti sa verifici muzica noastra pe youtube, e publica!! Si oricum NU are nici o legatura plecare din Biserica Emanuel cu C. Barbosu. Legatura cu Arad a fost mult mai tarziu dupa ce noi eram deja o biserica baptista afiliata la UBR. Poti sa ne acuzi de rupere, de ce vrei tu (desi nu stii motivele), dar nu il poti acuza pe C. Barbosu de ceva ce nu a facut. Exista martori Elsia, exista documente scrise
    . Noi le cerem oamenilor sa creada Biblia, fara sa fi vazut vreodata pe apostoli, dar noi ignoram lejer dovezi scrise si contemporane.

   • Sora/dna (nu stiu) Elisa vreau sa va intreb: cat ati stat in post si rugaciune pentru “durerea” de care amintiti? si totodata ca Domnul sa trezeasca pe cei care fac parte din aceste adunari in ce priveste “largirea Căii”?
    …ca idee “din informatiile lor”, stiti a ce imi suna? un pic a barfa..dar nu va faceti griji, nu este pacat 😉

   • Am si eu o intrebare cum se plantează o biserică metanoia umbland prin biserică cu liste care doreste să vina la metanoia si atragindu-l cu functii de conducere si plecări in sua la indoctrinare sau pornind de la 0

 34. Tot mai greu sa gasesti lucratori sinceri si transparenti in lucrarea Domnului. Am ceva experienta in lucrarea de misiune si din cele 2 Organizatii cu care am lucrat, toti au cautat sa trimita rapoarte false cu numere mari, sa se planga financiar si multe minciuni cum ca nu avem bani pt.aia si defapt au si cel mai dureros si nu sunt sigur poate e corect, poate nu, dar multi misionari/pastori considera ca trebuie sa aiba super salarii de cateva mii de dolari. Nu mi se pare corect chiar daca poate am studiat mai mult decat altii dar suntem chemati la o lucrare de misiune nu la una de bogatie. Avem nevoie de lucratori sinceri si corecti cu scopuri biblice!

 35. “Numai cei nascuti din Dumnezeu biruiesc lumea”
  spune apostolul iubirii;
  lumea a fpst introdusa la Metanoia, desi ar fi trebuit sa insemne
  schimbarea mintii, cu buna stiinta, diavolul folosindu-se de cei ne-nascuti din nou;
  numai cei nascuti din nou vor intra in CER.

  • ti-am citit bio spirituala pe care ai postat-o; ai trecut prin multe experiente la neoprotestanti fara sa ai nasterea din nou, iar pe urma ai ajuns la ereticii Norvegieni care te-au marcat chiar in ortodoxia pe care acum o afisezi; nu mai insista nu o sa-ti postez linkul…Domnul sa te mantuie cu adevarat!

 36. Elisa considera ca este mantuita prin fapte. Total gresit. Faptele vin dupa ce esti mantuit, ca rezultat al faptului ca esti mantuit. Iar in privinta poruncilor, ce-am vazut eu la Elisa aici nu a fost “sa-ti iubesti aproapele” ci un fariseism specific unei clase a baptistilor.

  • Raluca,
   Prin fapte am zis eu?
   prin har si pentru fapte, pt ca Iacov spune ca, credinta fara de fapte e moarta.
   Am spus daca cumva ai citit in intregime despre roada si viata transformata. asa cum spune Biblia, nu eu, eu sunt doar un rob,
   care se ingrozeste de ceea ce ii astepata pe nepoteii mei,
   pentru ca Domnul Insasi se intreaba DACA va mai gasi credinta pe pamint?
   Poate ca va mai gasi, dar una moarta, fara fapte!!!!!!!!
   Fariseismul, legalismul si traditia, aceste acuze vin intotdeauna cind spui adevarul, care nu va prea place, draga mea ne-fariseu
   baptist;
   Domnul sa te lumineze.
   Dragostea se manifesta in perierea pacatului si impingerea celui gresit in iad, cu Barbosi plini de valuta, etc.
   Nu as vrea spre exemplu, cind eu gresesc si tu ma vezi, sa taci,
   chiar daca m-ai vedea numai ca intru la LOTO sa joc niste numere;
   ci sa ma avertizezi, ca nu cumva eu din iad, din focul vesnic, cu
   miinile in sus sa strig catre tine”de ce nu mi-ai spus ca pacatuiesc”
   Te as acuza din focul vesnic de lipsa de dragoste, e mai bine sa fim
   aici jos acuzati, de cei, care pina la urma, mai au sanse de pocainta/
   Domnul sa se indure de toti cei sinceri!

   • Decat,sa tot criticati ,Metanoia Arad si pe Cristian Barbosu,pe bloguri,mai bine ati postii si v-ati ruga pentru ei.Criticandu-i,nu-i ajutati deloc si in primul rand ar trebuii sa ne cercetam fiecare,dara traim in realitate asa cum vrea Dumnezeu si dupa aceea sa judecam pe altii.

   • Decat sa tot criticati Biserica Metanoia si pe Cristian Barbosu,pe bloguri,sunt foarte curioasa sa stiu cat timp ati stat in post si rugaciune pentru aceasta cauza.Ar fi mult mai relevant daca inainte de a judecat ceva sau pe cineva ne-am evalua fiecare trairea noastra de zi cu zi,suntem oare asa cum ne vrea Dumnezeu? si dupa aceea sa ne judecam semenii.

    • Prin harul Lui ma rog de mult timp impreuna cu altii pentru pocainta lu Barbosu. Si postesc deasemeni pentru o multe probleme cat si pentru liderii evanghelici din Romania si America. Aici intra si Barbosu.

 37. Da, ungandbun, am intrar sa vad ce e acolo, linkurile cu Harvest sunt foarte multe. Au fost intrebati tinerii ce frecventau Harvest Metanoia Arad, Harvest Metanoia braila sau Harvest Metanoia Ploiesti daca au habar despre teologia Harvest? Sau nu conta, banuiesc, tinerii aia cred ca se duc acolo pentru stilul de muzica si inchinare, nu pentru Cuvant!!!. Asta este tragedia astazi, oamenii isi aleg biserica in functie de muzica si de programul ( de divertisment) al bisericii, nu in functie de Cuvant! IAR CAND ALEG IN FUNCTIE DE CUVANT DE MULTE ORI SE ORIENTEAZA SPRE CUVANTUL CONVENABIL NU SPRE CEL CARE SCOATE LA IVEALA PACATUL.

  • “Ce fel de Hristos aveti voi, unul fabricat de voi?”
   (predica vineri DV)
   din nefericire, muzica este dumnezeul multora,
   este trist si dureros.
   …si totusi muzica Inspirata este numai dupa Cuvint, ea te poate cerceta.

  • @crestin, sincer nu am inteles ce ai vrut sa-mi transmiti. Poti sa fi mai explicit?
   Daca te referi la comentariul meu de la poz. 126 nu am facut spus nimic altceva decat ca AG de la Metanoia a luat o decizie cu privire la Biserica Metanoia Arad s-a schimbat conducrea biserici prin hotararea AG si acum normal ar fi ca lucrurile sa mearga din bine in mai bine… sunt aradean si voi vedea cum vor merge. Sa auzim numai de bine!

   • Draga ungandbun ,
    Cred ca esti de acord cu mine ca nu schimbarea unei conduceri cu o alta va face ” ca lucrurile sa mearga din bine in mai bine ” la biserica Metanoia Arad . Noi crestinii nu ar trebuii sa avem o gandire tributara politicilor de marketing social . Cel putin cei care nu suntem menageri intr-o firma sau nu detinem o firma . Acestia din urma , da , au dreptul sa foloseasca politici de marketing social pentru eficientizare , dar asta bineinteles doar in propria firma detinuta , sau in firma pe care o conduc . Dar in nici intr-un caz in biserica . Vedem clar esecul implemetarii si acestor metode seculare , pe langa altele , in “evanghelia” ( daca o mai si putem numi asa) predicata de Bill Hybels la megabiserica lui “Willow Creek” si in lucrarea lor cu GLS ( Summitul Global de Conducere ). Acolo autoritatea suprema a BIBLIEI este de mult istorie !
    Solutia ca biserica Metanoia Arad , sau orice alta biserica , ” sa mearga din bine in mai bine ” ( dpdv al evangheliei) este pocainta sincera a tuturor , in lumina scripturii , si luarea unei hotarari de a urma cu toata taria , prin Harul Domnului , doar Cuvantul evangheliei , Biblia !
    Invataturile seculare , persuasive , ale celebrului ” guru al menagementului ” , PETER DRUCKER , imbracate intr-un jargon crestin pentru a fi mai usor introduse in biserica , nu numai ca nu ajuta la nimic , dar dauneaza grav trupului lui Cristos , biserica . Se vede clar asta , cand privim in lumina evangheliei , in tot ceea ce face , spre exemplu , si celebrul pastor RICK WARREN , care si-a format ucenicia in “arta de a conduce” la picioarele lui PETER DRUCKER . Acelas Peter Drucker a carui gandire tintea obsesiv pe ideea de dezvoltare sociala a umanitatii spre ” o noua ordine mondiala ” .
    Hmmm… , oare scriptura are ceva dezis despre asta !

 38. Ben,
  nu cred ca s-a facut un subiect acum
  din cit ne rugam si postim eu sau tu.
  Insa daca vrei sa te lauzi cu ceva, in Domnul,este loc.
  Nu este vorba de birfa , se stie ce se face in Metanoia.
  Esti printre ei bineinteles, de aceea deviezi subiectul jignind.
  Domnul sa ti dea lumina, ca ceea ce nu e dupa voia Sa,
  sa stii sa discerni, in acest secol al decaderii.
  Domnul sa se indure si de tine.

 39. Privind modul in care au evoluat lucrurile vis-a-vis de Cristian Barbosu , as vrea sa intreb si eu pe cineva …….. Oameni buni …..de ce sunteti asa de rai ???
  Am observat un lucru interesant cand intram live pe Metanoia , sunt din Resita ….ca majoritatea membrilor se adresau pastorului lor cu ….Cristi .
  Asta mie imi spune ceva ….Cristi avea ceva aparte…nu mai vazusem asta ….era omul stilat si educat dar in acelasi timp …..simplu , calm si binevoitor …..prezenta lui pe scena nu contura obsesia propriei imagini……se imbraca modest si punea multa pasiune in lucrarea de slujire ….avea un umor placut . natural …..vedeam uneori in el entuziasmul prospatului absolvent la teologie dar si autoritatea unui om plin de indrasneala ……
  Nu stiu de ce unii au vazut un nebarberit un …….barbos eu l-am vazut pe ….CRISTI

 40. “Nu ma bucura tragedia prin care trece Barbosu, dar ma bucur ca Dumnezeu iubeste pe evanghelicii romani si a infrant pe Strajerii, pe Iosif Ton, si acum pe Barbosu.”
  Sa inteleg ca ‘evanghelicii romani’ si in special baptistii romani au un loc privilegiat in inima lui Dumnezeu si ca Dumnezeu se lupta pentru ei? Mie teama ca degeaba ai facut teologia daca nu ai inteles un lucru atat de simplu si de evident din toata Biblia. Dumnezeu iubeste pe fiecare om, chiar si pe cel mai mare criminal, chiar si pe cei care l-au rastignit pe Isus pe cruce. Dumnezeu l-a iubit si pe Stalin in aceeasi masura in care te iubeste si pe tine si il iubeste si pe Ton sau Barbosu. Ba mai mult, ne PORUNCESTE ca si noi sa ii iubim pe toti oamenii, prieteni sau dusmani in aceeasi mod in care o face El.
  Porunca ‘Iubiti pe cei ce va fac rau’ vine direct din gura lui Isus Hristos deci nu exista loc de nici un fel de interpretare.
  Si pentru ca a-ti iubi vrasmasii este un lucru care depaseste puterile noaste omenesti, ne-a inzestrat cu ‘Putere de Sus’ ca sa facem asta. Si exista cazuri concrete de crestini care si-au iubit dusmanii, chiar si pe cei pe care ii torturau. Nu iti dau cazul lui Richard Wurmbrand pentru ca tu il consideri un eretic dar iti dau cazul lui Corrie Ten Boom. Asa ca frate draga, pocaieste-te si roaga-l pe Dumnezeu sa iti curateasca imina de invidie, rautate si ura

  • Cornel,
   Ai luat-o inainte si vorbesti in afara contextului, faptuind un lucru grav. Despre eretici nu se spune ca trebuie iubiti, ci trebuie sa ne ferim de ei. Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinlăuntru sînt nişte lupi răpitori/vorace/hamesit. (Matei 7:15)
   Deci Domnul Cristos nu spune sa iubim lupii spirituali, ci sa ne ferim de ei. Apologetica te ajuta sa te feresti de ei.

   Nu-mi pune cuvinte in gura. Eu nu am spus nimic despre Wurmbrand, dar Ton cu siguranta este un prooroc mincinos. In ce priveste pe Barbosu, ne rugam pentru reabilitarea lui.

   Paul

 41. Ce fel de traire crestina are autorul acestui articol “demascator” aruncand cu pietre peste Ton, Barbosu si ce-o mai apuca…??
  Parca ar fi scris de o instanta contra ereticilor, fiti, fratilor mai cu dragoste si iertare, nu judecati ca e mare pacat…Ascultati predicile lui Wurmbrand , poate veti incepe sa semanati a credinciosi ca din ce am citit… parca e polemica parlamentara! Ajuta, cerceteaza si zideste, Doamne!Amin.

 42. Am si eu o intrebare: Membra (sau nu) in UBR, in Biserica Metanoia din Arad inchinarea continua, chiar si dupa plecarea fostului pastor Barbosu, sa fie una de tip modern, respectiv cu muzica pop-rock “crestina”. Presupunand ca din punct de vedere doctrinar Biserica Metanoia se alatura marturisirii de credinta baptista, inchinarea lor poate fi acceptata in cadrul cultului? Apropo, lex orandi, lex credendi …

   • Sa intelegem ca, in conformitate cu credinta baptista, nu ar exsita, de fapt, niciun tipar de inchinare “biblic”? Atunci de ce si in baza a ce ar trebui niste crediciosi, care isi fundamenteaza credinta (dar SI practica) “numai pe Scriptura”, sa evalueze sau re-evalueze un anume mod de inchinare sau inchinarea pe care o practica, caci oricare alte criterii de evaluare ar fi, oricum, extra-biblice? Conform credintei multor credinciosi crestini, insa, exista un tipar de inchinare “biblic”, iar daca acesta este mai putin descris in Noul Legamant, desi Apocalipsa descrie inchinarea ce I se aduce lui Dumnezeu in Ceruri, atunci el se regseste in Vechiul Legamant, parte a aceleiasi Scripturi inspirate de Duhul. Domnul Isus a spus ca El nu a venit sa strice Legea, ci sa o implineasca. Vorbim, deci, de un TIPAR de inchinare, care isi regaseste forma in Templul Vechiul Legamant, dar care isi afla semnificatiile in Noul Legamant si, prin urmare, nu vorbim despre o inchinare tocmai identica, din toate punctele de vedere. Este foarte interesant ca in Maleahi 1:11 se profeteste referitor la era mesianica: “For from the rising of the sun even unto the going down of the same my name SHALL be great among the Gentiles; and in every place incense SHALL be offered unto my name, and a pure offering: for my name shall be great among the heathen, saith the LORD of hosts.” (KJV). Am citat din King James Version Bible in Engleza, pentru ca verbele din acest verset apar in toate traducerile in limba romana la timpul prezent, dar se pare ca o traducere mult mai buna ar fi: “Căci de la răsăritul soarelui pînă la asfinţit, Numele Meu va fi mare între neamuri, şi pretutindeni se va arde tămîie în cinstea Numelui Meu şi se vor aduce daruri de mîncare curate; căci mare va fi Numele Meu între neamuri, zice Domnul oştirilor.” Asadar, exista dovezi destul de clare ca, la propriu, arderea de tamaie este un semn al inchinarii autentice in Noul Legamant, iar daca unii vor incerca sa “spiritualizeze” complet sensul acestui verset ca si al altor pasaje din Biblie, care, intelese asa cum trebuie, nu vorbesc tocmai in favoarea credintei si inchinarii lor, ei nu numai ca nu se vor dovedi niste “fundamentalisti”, ci chiar niste promotori ai neo-gnosticismului si neo-montanismului, avand, posibil, chiar o atitudine de prefacatorie mai mult sau mai putin constienta si intelegand literal sau alegoric cuvintele Scripturii, dupa cum le este de folos.

    • Eaftomou,
     Ia lucrurile in context. Aici avem de aface cu slujba la Templu a evreiilor, nu cu biserica. Problema Ortodoxiei este ca a suprapus cat a putut de mult preotia Vechi Testamentala si conceptele de slujire la Templu peste Noul Legamant, si de aici vine intreaga confuzie. Invata sa citesti lucrurile in context. Iti recomand aceasta brosura. http://www.wdjd.ro/cumcitestiscriptura.pdf

     • Stimate domnule Paul Dan,

      Si baptistii, care sustin una, si penticostalii, care sustin alta, etc atatea feluri de protestanti si neoprotestanti, toti cred ca au luat lucrurile din Biblie “in context”, dar toti au ajuns la credinte diferite, chiar daca nu in totate privintele. Nu cred ca primii crestini, care nu cunosteau decat inchinarea de la Templu si care au chiar participat pentru o scurta perioada de timp la chiar acea inchinare, precum si Sfintii Parinti de mai tarziu, au fost niste impotenti din punct de vedere intelectual si duhovnicesc, si sa nu fie capabili sa judece lucrurile asa cum trebuie.

      • Eaftomou,

       Primii crestini care se inchinau la Templu erau evrei. Mai tarziu Domnul ii imprastie prin Saul din Tars (F.A. 8). Sfintii parinti pe care ii mentionezi in secolul II erau platonisti, iar in secolul III si IV devin neoplatonisti. Nu ai vazut nicaeri in cartea F.A. cand crestinismul s-a raspandit prin apostolul Pavel in imperiul roman, ca Pavel si echipa lui apostolica ar fi ars tamaie in vreun loc.

 43. Draga Victor, am vazut ca “stii ” f. multe lucruri despre (metanoia) ploiesti, si pot sa-ti spun pt. inceput ca spui minciuni.
  Care victor esti, ca nu te stiu sa fi participat la constituirea bisericii ” metanoia” ploiesti.
  Da, exista martori, si unul dintre ei sunt eu, care din nefericire, am fost si pe la Arad, si pe la Braila.

 44. Pingback: Indemn pe Cristian Barbosu la pocainta, in numele dragostei crestine! « tineridelanganoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s