Cristian Barbosu si I. Ton sub lupa lui Cristian Ionescu!

 

Pastorul Cristian Ionescu de la biserica penticostala Elim din Chicago, analizeaza cu precizie si diseca fenomenul nesanatos Barbosu/Metanoia, cat si ultimile devieri grave ale lui I. Ton. Cititi aici: http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2013/02/18/cazuri-si-necazuri-cu-cristian-barbosu-iosif-ton-si-mai-toata-lumea/ .

Eu nu corespondez cu pastorul Cristian Ionescu, cateodata nu mi-a postat anumite comentarii pe blogul sau. Dar iata ca cei care iubesc adevarul Biblic au discernamant indiferent din ce denominatie evanghelica sunt.

Felicitari pastor Cristian Ionescu! A Domnului sa fie slava! 

p.s. sper ca multi pastori sa ia exemplu de la pastorul Cristian Ionescu ca biserica trebuie nu numai pastorita, dar si pazita de lupi- iar a spune lucrurilor pe nume cum face dansul, este o virtute rara atazi!  

Paul Dan

30 thoughts on “Cristian Barbosu si I. Ton sub lupa lui Cristian Ionescu!

 1. Deci pastorul CRISTIAN IONESCU de la biserica penticostala Elim din CHICAGO ( de pe unde-i si Harvest ) afirma asta pe blogul sau :

  ” Chestiunea cu jucatul de poker și nu numai este destul de bine cunoscută dacă nu și documentată în comunitatea noastră, din moment ce sunt români care declară că i-au fost parteneri de partide pastorului menționat ”

  In schimb Cristian Barbosu da o declaratie pe mai multe bloguri crestine si spune ca totul este doar un complot a unor ” rautaciosi” impotriva celor de la Harvest ! No coment !

  Voi pe cine-l credeti ???

 2. O.K.
  Doamne ajuta!
  Multumesc Domnului pentru cei care sunt oameni curati ai Domnului.
  Ei stiu sa condamne pacatul, nu de dragul unor nume cu rezonanta,
  caci UNUL singur este Numele in fata CARUIA ne plecam genunchiul
  si in fata caruia cedam, dindu-i sa ne ia obiceiurile rele, ca si pacatele
  trecute.
  Restul dragilor e numai gunoi, asa cum spunea iubitul nostru Pavel.
  M-a cuprins asa o liniste acum citeva ceasuri, lucru confirmat de inca o persoana care iubeste pe Domnul; desi eram tulburati vazind ca satana intuneca mintile oamenilor.
  Domnul lucra la inima fr Ionescu, slavit sa fie Domnul Isus Hristos!
  Il folosea sa arate adevarul SAU vesnic invincibil!
  Glorie Domnului !
  Sa iubim Adevarul !

 3. Frate PAUL DAN,
  Degeaba pastorul Ionescu i-l acuza pe Ton, Vina e si a celor care l-au primit la amvoanele bisericilor, El nu poate sa-si expuna ideile gresite decit daca e lasat sa vorbeasca, prea putini mai citesc cartile lui. Ma tot intreb cum de a fost primit la Giurgiu la Philadelfia la Chicago ,Atlanta ,Phoenix ,Portland si multe alte locuri.
  Pastorul Ionescu trebuie mai intii sa recunoasca ca a gresit si sa-si ceara iertare, ca la primit pa Ton la amvonul bisericii dinsului.
  Crezi ca pastorii care lasa foc strain in bisericile lor , nu au nici o Vina?
  P,S am scris aici pentru ca , comentariul meu care la-am scris fratelui Ionescu , nu a fost acceptat

 4. Vad ca, in sfarsit, cuiva ii pasa de soarta oilor si de soarta graului atacand direct in public , fara frica de oameni, orice umbra de lupi si de samanatori ai neghinii…dar oare e deajuns ?…oare la atat se limiteaza chemarea unui aparator al adevarulu?…ce-i de facut ?… si unde sant ceilalti pastori si semanatori?…

 5. Frate Mihai,
  cred ca fr Ionescu a recunoscut”implicit” ca a gresit spunind intr-un comentariu, ca desi l-a primit, l-a gazduit…etc.
  Nu?
  Da! poate ca trebuia mai evident, dar faptul ca Domnul l-a luminat
  a facut sa apara domnul Ton cu prietenul sau linga el, ce ziceti?:)
  oricum nu se va mai duce la Elim, precis l-a cuprins amaraciunea
  ca s-a vazut demascat sia acolo unde a fost primit.
  Este totusi un pas important.
  Ce mai faceti?
  Nu v-am mai”vazut” de mult!
  Salutari familiei intregi si har de sus!

  • Sora Elisa,
   Eu nu vad recunoastere, Pastorul Ionescu l-a primit pe Ton cu bratele deschise ( a facut si un video) desi 1: a stiut ca uniunea baptista i-a revocat dreptul 2 : a stiut ca nu mai e primit in bisericile baptiste din America ,cu exceptia Atlanta, deci stia care e pozitia asociatiei baptiste din America ,si se cadea sa o respecte , mai ales ca spune ca teologic baptistii si penticostalii sunt foarte apropiati.
   Sunt sigur ca I T va avea acces si in continuare la alte amvoane
   si multi se vor lasa iselati.

   • Fr Mihai, sincer va spun ca nu m-am asteptat sa vad vreodata pe
    Ton in dizgratie la Popas, eu sper mai departe, ca Domnul va lucra in dreptul acestui personaj. care intra , nu la “opere alese” ci la
    “plecati de la mine”,de ce spun asta?
    pentru ca e mult prea mindru si din acest motiv ti se asigura caderea.
    Daca a ajuns sa creada ca Imparatia e deja pe pamint, la fel ac si martorii mincinosi, sper ca penticostalii sa nu s elase amagiti in niciun fel de faima lui.
    El a predicat la nivel de minte, invatind o materie, dar trairea o stim;
    din acest motiv Domnul il lasa sa se rataceasca, asa cum ii lasa pe sodomiti, DACA nu se pocaiesc.
    Sper ca mai are o sansa, desi stricind Cuvintul, senzulaizind relatia cu Domnul….am totusi o mare temere.

 6. Doamnei Lidia,
  un frumos comentariu, un frate tinar, care scrie intotdeauna cu o vorba dreasa cu sare, un tinar frate de la care aveti ce invata,
  in acest context in care luati o atitudine ostila adevarului biblic.

  ascultareacredintei said:

  “Realitatea trista este, intr-adevar, ca in multe locuri este o adormire spirituala. Evident, Biserica a observat aceasta si multe glasuri s-au ridicat pentru ca poporul lui Dumnezeu sa fie cercetat. Dumnezeu este cel care lucreaza in Biserica si El nu doarme, nici nu a plecat pentru o vreme. Problema pe care o vad eu este ca In aceasta “spartura” de speranta, cand Bisericile intrevad solutii si cauta solutii pentru a iesi din criza, se strecoara solutii “cu efect rapid”, care inlocuiesc prin stralucire artificiala firavele, deocamdata, solutii ale Bisericii. De aici, in loc ca Bisericile sa gaseasca solutii viabile si reale pentru problemele existente, altii ofera repede solutii care, din pacate, nu doar ca nu au longevitate, ci strica si distrug foarte mult. Ele sunt cu efect rapid intr-o anumita zona, dar cu efecte secundare care pornesc adevarate avalanse in alte zone, la care oamenii nu s-au gandit. Pentru ca Biserica nu se face prin capacitatea mea de a o zidi, ci Dumnezeu este cel care, exclusiv, zideste Biserica. Prin oameni, da, prin daruri, carisme, dar, “noi suntem lucrarea Lui”! Da, tinerii aveau nevoie de o solutie problemei amortirii spirituale si a formalismului, dar o solutie duhovniceasca si bine cantarita, nu o solutie straina, pompata fara masura si discernamant, doar de dragul unui numit aspect si neglijandu-le pe toate celelalte. Caci, intr-adevar, au inceput tinerii sa fie atrasi de anumite intalniri, dar, eu va spun de ce sunt atrasi, de fapt: de firesc. Si, da, se umplu anumite spatii cu pereti, dar se golesc sufletele bietilor tineri, care ajung niste epave care pozeaza in ceea ce nu sunt. Adevarate drame bine cosmetizate… Si, a fost trist ce a fost, pe cand cu “formalismul”, dar e mai trist acum, unde s-a ajuns prin abordarea de solutii bombastice, prin incapatanarea unora de a crede ca ei si numai ei sunt profetii lui Dumnezeu acum si aici. Imfatuarea si mandria in exces au daunat intotdeauna Bisericii, in special atunci cand acestea au fost caracteristici ale liderilor religiosi.”

  • Elisa,
   Cine-i tanarul care a scris aceste lucruri atat de adevarate ???
   Mai rar asa un discernamant la un tanar din zilele de azi , avand in vedere atatea solutii amagitoare dar atragatoare care apar astazi ca metode de a trezi biserica adormita .

   • http://ascultareacredintei.wordpress.com/

    “Iar Aceluia care poate să vă întărească, după Evanghelia mea şi propovăduirea lui Isus Cristos, – potrivit cu descoperirea tainei, care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri, … a fost adusă la cunoştinţa tuturor Neamurilor, ca să asculte de credinţă…”
    postare:
    “Lucrarea” cu tinerii. Un soare fals si o bucurie fara noima.
    Eu stiu ca e pastor, nu cred ca ma insel,
    foarte serios.

 7. continuare, urmatorul comentariu:
  “Ceea ce am scris nu a fost doar un paragraf din categoria “de dragul discutiei”, ci o exprimare a unei ingrijorari reale… caci pe acestia – pe tineri – ii vad si-i cunosc prea bine, in fiecare zi. Si nu doar discernamantul imi striga sa n-am incredere in fructele ornamentale care-mi zambesc din gradina perfecta a solutiilor pentru iesirea din formalism si alte cele, ci si rezultatul testelor facute asupra bietilor tineri “lesne crezatori”.- ”
  -ascultareacredintei-

 8. ” Gaby,
  Povestea lui Barbosu nu o stiu , dar cred ca fiecare cult are un set de principii si o metodologie specifica pe care le urmeaza… Daca Barbosu are dreptate se va vedea peste ani… baptistii vor fi morti si miscarea lui Barbosu va lua amploare…”

  ” Cit despre fr, Iosif Ton… acolo este alta poveste…am fost unul dintre simpatizantii domniei sale cind a descoperit ca vorbeste in limbi inca din timpul cind isi batea joc de penticostalii care vorbesc in limbi….I-am dat “the benefit of the doubt”

  Pina cind a venit cu aceea invatatura noua… Cumpara-i cartea si vei vedea ( daca cunosti evanghelia vei descoperii eroarea , daca nu , nu vei putea)

  Daca crezi ca crucea nu este centrul crestinatatii, daca crezi ca orice boala este venita de la Satana, daca crezi ca crucea este numai intrarea in mintuire si prin implinirea poruncilor iti cistigi mintuirea finala…. fr. Ton este omul tau

  Daca crezi ca prin implinirea poruncilor Domnului vei putea sa aduci imparatia in mod fizic pe pamint, si ca la Redding California se va reusii acel lucru , fr. Iosif Ton este omul tau

  Daca crezi ca Bill Johnson , Randy Clark sint cei mai mari oameni a lui Dumnezeu din acest secol , si daca crezi ca cartea “When Heaven Meets Earth” este cea mai importanta carte a secolului , fr. Iosif Ton este omul tau (acestea au fost declaratile fr. Iosif Ton in Portland)

  Daca crezi ca Todd Bentley este un om restaurant (de Bill Johnson), daca crezi ca risul acela sfint este mai bun decit tristetea … fr. Iosif Ton este omul tau ( acestea au fost raspunsurile la doua din trei intrebari pe care I le-am pus personal…

  Daca crezi ca Europa este moarta , si ca o generatie noua de vindecatori din America o sa invadeze Europa si vor face o trezire mare pe vechiul continent , atunci fr. Iosif Ton este omul tau ( declaratie facuta in Germania anul trecut)

  Astept raspuns…

  Cit despre atacurile domniei tale asupra celor care au curajul sa se ridice contra noilor legalisti ( sau liberali) … sint vechi si uzate de catre seculari , si de catre homosexuali… cind incerci sa le spui ca traiesc in pacat vin inapoi cu raspunsul classic… “ipocritilor… da si voi mintiti …las ca stim noi ca aveti pacate ascunse…..politica bisericeasca … de ce nu va uitati in bisericile voastre …. etc. etc. etc….

  Incearca o linie noua de atac … asta deja sa invechit… cel putin hai cu ceva original data viitoare
  gabi said:

  David Mantea … nu mi-ai raspuns la nici una dintre intrebari…ai batut cimpii cu politica baptista de care nu stiu nimica si nici nu ma intereseaza…Problema mea este cu fr. Ton ca se foloseste de cunostintele destul de limitate ale anumitor biserici penticostale prin repetarea anumitor lozinci care merg bine la penticostali ca sa impinga o “evanghelie” pe care domnia sa a inventat-o…
  Here is my comment on the “new theology” when i first heard about it in 2010…
  http://rodiagnusdei.wordpress.com/2010/12/12/iosif-ton-lets-go-back-to-what-jesus-taug

 9. in comentariile articolului lui Cristian Ionescu, acesta afirma ca una din ereziile lui Barbosu este propovaduirea sigurantei mantuirii.
  Si totusi, dumneavoastra spuneti despre el ca iubeste adevarul biblic si are discernamant.

  • sigurnata mantuirii in gua lui Barbosu este erezie…el da falsa incredere celor lumesti
   C. Ionescu are discernamant dar se autolimiteaza in cultul in care se afla…

 10. imi cer scuze, era vorba de MacDonald nu de Barbosu. Totusi, merita recomandat Ionescu ? Acuza el tatuajele, dar desconsidera lucrarea desavarsita a Domnului, predicand o evanghelie pervertita

 11. Nu trebuie sa-mi postati comentariile, nu incerc sa va expun. Insa in masura in care sunteti sincer, ar trebuie sa retrageti de pe blog cuvintele admirative si recomandarea pe care o faceti unui eretic – Cristian Ionescu.

 12. Il apreciez in mod deosebit pe Pavel dar si pe fratii care reprezinta Filadelfia istorica. Pe ei stiu sigur ca Domnul i-a iubit. Frecventez intalnirile din str Dr Felix, si am multe rude in BER.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s