Cristian Barbosu si caderea unor lideri la cel mai important examen teologic! Este foarte grav!

Cine sunt cei care au cazut la examen?

Cei care au cazut asa de grav sunt pastori si lideri, unii foarte cunoscuti. Ceilalti sunt bloggers tot foarte cunoscuti sau administratori de site-uri crestine. Desigur printre cei cazuti la examen sunt o multime de metanoisti cat si admiratori sau sustinatori ai lui Cristian Barbosu. As putea da nume dar nu aceasta este important acum.

Care este cel mai important examen teologic? 

Cel mai important examen teologic este cunoasterea ca Domnul Cristos este Divin in aceasi masura cu Tatal si cu Duhul Sfant. Nu numai atat. A cunoaste ca Domnul Cristos este Dumnezeu este esential, dar tot la fel de important este sustinerea acestei doctrine biblice in orice circumstanta. In acelasi timp umanitatea perfecta a Domnului nostru are aceasi insemnatate, dar nu face parte din problematica de acum.

La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu. (Ioan 1:1)

…şi din ei a ieşit, după trup, Hristosul, care este mai pe sus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvîntat în veci.  (Romani 9:5)

Cum a cazut Cristian Barbosu cel mai important examen teologic? 

Cristian Barbosu este un om educat ca si pastorii romani care il sustin. El stie bine cat de cruciala este doctrina divinitatii lui Cristos. Totusi Barbosu a trecut peste asta si a cultivat prietenia cu Bill Hybels care la randul lui a semnat un pact teologic cu musulmanii. Nu trebuie sa reamintesc ca Barbsu si Summitul Global de Conducere promoveaza agenda lui Bill Hybels. Vezi aici.

In ce consta pactul teologic cu muslumanii semnat de Bill Hybels?

Musulmanii, in urma unor evenimente teologic-politice au propus crestinatatii o “impacare” in termeni islamici. Ei au afirmat ca sunt anumite lucruri comune intre crestini si musulmani, si ca atare impacarea teologica este posibila, conditia fiind ca, crestinii sa nege divinitatea Domnului Cristos cat si Sfanta Treime. Cu alte cuvinte, sa se faca autorii unui sacrilegiu impotriva persoanei lui Dumnezeu cat si sa nege crestinismul. Raspunsul la propunerea musulmanilor a fost primit de catre aproximativ 300 de lideri crestini, cu o declaratie si acceptiune urmata de semnaturile lor. Printre semnatari se afla Bill Hybels, Rick Warren, Danut Manastireanu si altii. Vedeti sfarsitul acestui document cu numele semnatarilor: aici. Cei ce au subscris au facut-o in deplina cunostinta de cauza in pofida unei bune educatii teologice. O discutie cu detaliile de rigoare despre intregul fenomen il aveti aici.

Pastorii si liderii crestini care si-au afirmat recent loialitatea fatza de Barbosu se fac partasi la pacatul lui Barbosu si lui Hybels

Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n’are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă vine cineva la voi, şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu -l primiţi în casă, şi să nu -i ziceţi: ,,Bun venit!” Căci cine -i zice: ,,Bun venit!” se face părtaş faptelor lui rele. (2 Ioan 1:9-11)

Pastorii si liderii de care vorbim stiu despre pactul teologic cu Musulmanii semnat de cei 300 de lideri si sunt in cunostinta ca Bill Hybels si Rick Warren sunt semnatarii acestui pact. Ei mai stiu la fel de bine prietenia lui Barbosu cu Hybels cat si promovarea lui Rick Warren de catre Barbosu. Si totusi acesti pastori si lideri in deplina cunostinta de cauza au luat pozitie in favoarea lui Barbosu si inainte, dar si acum cand Barbosu a fost demascat de propia lui biserica. Aici se potriveste versetul din Scriptura care spune, Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiţi? (Amos 3:3). Merg pastorii si liderii crestini de care vorbim impreuna cu Barbosu fara o acceptare reciproca?

Loialitate fatza de Cristos sau loialitate fatza de Barbosu? 

In mod fundamental liderii evanghelici in discutie au dovedit ca sunt mai loiali fatza de Barbosu decat fatza de Domnul Cristos. Stiu ca se pot da tot felul de motivatii, dar gravitatea faptei lor ramane. La fel unii lideri evanghelici si o multime de crestini au dovedit ca Iosif Ton este mai important pentru ei decat Domnul Cristos. In aceasi categorie intra si cei care continua sa fie prieteni cu bloggerul Emanuel Contac care a promovat  pe crislamistul Miroslav Volf. Tot aici trebuie inclusi cei care sunt loiali ereticului Zac Poonen care la randul lui neaga umanitatea perfecta a lui Cristos. Altii sunt loiali  sectei Kwasizabantu sau lui Chris Oyakilome.

Frati pastori si lideri evanghelici care ganditi corect teologic faceti vocea voastra auzita!

Cristian Barbosu, Iosif Ton, Zac Poonen si Chris Oyakhilome au gasit o platforma intre evanghelicii romani pentru ca multi pastori, lucratori si lideri evanghelici nu iau pozitie impotriva apostatilor, ereziilor si ereticilor. Va rog sa va faceti vocile voastre auzite pentru ca, comunitatea evanghelica romana din Romania si din afara sa fie incurajata intr-o directie teologica sanatoasa.

Pastorii si liderii crestini loiali lui Barbosu induc in eroare teologica pe multi credinciosi neavizati 

In mod normal cei care sustin pe Barbosu ar fi trebuit de mult sa semnaleze bisericilor despre asocierea lui Barbosu cu apostatul Hybels si Warren. Ei ar fi trebuit sa respinga in mod categoric Summitul Global de Conducere. Tot ei acum cand Barbosu a demisionat, ar fi trebuit sa explice comunitatii crestine de ce Barbosu este in eroare teologica si cu mari probleme etice, dar acesti lideri si pastori de care vorbim au facut exact invers.

Credinciosii obijnuiti au ceva scuze, dar daca ei continua sustinerea lui Barbosu dupa ce iau cunostinta despre aceste lucruri, se fac si ei partasi la pacatul lui Barbosu 

Datorita faptului ca miscarea evanghelica din Romania este relativ tanara, doctrinele fundamentale biblice inca nu au ajuns sa fie bine intiparite in mintea fratietatii. De aceea sunt circumstante atenuante pentru multi metanoisti care il apara fanatic pe Barbosu cat si pentru admiratorii si sustinatorii lui Barbosu. Acum insa, dupa citirea acestui document, numai sunt scuze pentru cei care il mai sustin pe Barbosu.

Cristian Barbosu mai are la activ multe alte lucruri

Cei care nu au citit concluziile Adunarii Generale ale bisericii Metanoia Arad o pot face aiciNu ignorati faptul ca acuzatiile sunt aduse de propia lui biserica, si ca Barbosu nu a avut curajul sa vina si sa fie prezent la Adunarea Generala, si nici nu a putut sa nege probele care ii s-au adus.

Indemn la rugaciune

Apelez la frati si surori ai rugaciunii, dar si la restul fratietatii evanghelice romane ca sa mijlocim inaintea Domnului si El sa aduca clarificari teologic-biblice in viata pastorilor si liderilor evanghelici romani care s-au facut partasi la pacatul doctrinar a lui Barbosu.

58 thoughts on “Cristian Barbosu si caderea unor lideri la cel mai important examen teologic! Este foarte grav!

  • David,
   Acuzatiile de tot felul vin in primul rand de la biserica Metanoia Arad impotriva lui Barbosu. Vorbesti ca un orb spiritual “plin de ura si de fiere amara”. Daca nici acum nu te lasi corectat, pot sa spun ca esti vinovat de negarea divinitatii lui Cristos prin asocierea ta cu Barbosu.

   Paul Dan

  • David Mihut ,

   Cred ca tu urasti Cuvantul Lui Dumnezeu , EVANGHELIA .
   Daca tu ai confrunta ceea ce e scris clar si limpede in Biblie cu faptele DOVEDITE ale lui C.Barbosu si cu teologia si lucrarea pastorilor pe care C.B. ii ia ca model ( Rick Warren) sau cu care colaboreza ( Bill Hybels) NU AI MAI AVEA CUM SA-L MAI SCOTI BASMA CURATA pe C.B si pe cele doua “muze” ale lui !!!

   David Mihut , nu autorul acestui articol ii judeca pe modelurile pastorale ale lui C.Barbosu si pe sustinatorii lui , ci CUVANTUL LUI DUMNEZEU Ii JUDECA .
   Pastorul Paul Dan , cel care administreaza blogul ioan8 , doar proclama Cuvantul evangheliei peste faptele acestora . Cuvantul evangheliei este cel care ii judeca ! De ce nu vrei sa intelegi acest lucru atat de simplu si clar … !

 1. Despre semnarea infamului pact ecumenic cu musulmanii de catre cei 300 de lideri crestini , in anul 2008 la Yale Divinity School , printre care bineinteles si celebrii pastori RICK WARREN si BILL HYBELS , ne vorbeste si apologetul crestin evanghelic ERIC BARGER ( Take a stand ! Ministries) intr-un interviu realizat de teologul crestin evanghelic , dr. DAVID REAGAN ( Lion & Lamb Ministries) :

  Chrislam

  The Deception of Chrislam intro clip – Eric Barger.wmv

 2. FRATE PAUL VA ADMIR CURAJUL SI DARUIREA CU CARE SPUNETI LUCRURILOR PE NUME. CE ESTE MAI RAU CA PE UNII II DERANJEAZA ADEVARUL.
  AU VRUT SA JOACE LA 2 CAPETE SI AU PIERDUT.
  ACUM SUNT TOTAL DEBUSOLATI PENTRU CA NU STIU CU CINE SA MEARGA .
  DACA IL SUSTIN PE BARBOSU IES DIN CULT
  DACA MERG CU CEI DIN CULT PIERD LEGATURA CU BARBOSU (IMPLICIT SPONSORIZARI CU HARVEST)
  DAR CE ESTE MAI RAU ESTE FAPTUL CA EI NU SPUN MEMBRILOR ADEVARUL.

 3. “Apreciez articolele fratilor care pun in lumina ceea ce se petrece in vremea asta, care mai tin sus adevarul. Nu cred ca e fara rost.
  Cred insa ca ar trebui sa se inchida comentariile acestea care nu sunt insuflate de Domnul, sa le lase chiar pe cele contradictorii, dar care sunt sincere, din nestiinta, nu din rea intentie vadita. Cred ca trebuiesc stopate dialogurile cu inimi necuratite…epuizeaza si afecteaza.”

 4. Domnul Mihut il jigneste si pe fr.Ionescu, dar foloseste totusi limbajul elegant, crezind ca prinde; NU, fr Ionescu l-a pus la punct
  pt.invocarea iubirii, etc.

 5. Lumea creștină de azi, trăiește în prezent vremuri care acum 10 ani păreau de neimaginat. Vedem deraieri de la adevărata învățătură biblică atît de grave, încît îți pui întrebarea cum de s-a putut ajunge aici, și totuși, numărul celor care nu văd aceste derapaje grave, este foarte mare. Vă întrebați poate, și pe bună dreptate, cum s-a ajuns atît de departe. Răspunsul este simplu. Pentru mulți dintre pastorii noștri care sînt educați și formați afară de anumite biserici sau organizații cu orientări aparent creștine, ș care se întorc apoi în țara lor(Romania) ca să planteze biserici noi cu doctrine noi, Dumnezeu NU ÎNSEAMNĂ ȘI NU A ÎNSEMNAT NICIODATĂ TOTUL pentru ei. Și tocmai aici este problema. Cînd tu îl cauți sincer pe Dumnezeu și din toata inima, El se va lăsa găsit de tine, și NU TE VA LĂSA SĂ RĂTĂCEȘTI PE ACEASTĂ CALE, cu conditția bineînțeles ca tu să ramîi constant și sincer și pe mai departe.
  Și cum la rădăcina tuturor relelor din lumea aceasta sînt BANII, majoritatea dintre cei care merg afară pentru “instruire” și “specializare”, SE LASĂ FOARTE UȘOR ADEMENIȚI de CONDIȚIILE și de salariile FOARTE MARI care li se promit, și care apoi chiar li se și dau de cei care i-au instruit. În felul acesta, ei devin ORBI la învățătura ce o primesc acolo și chiar și-o și însușește. Iar dacă pe deasupra li se mai promit și FUNCȚII IMPORTANTE DE CONDUCERE CA LIDERI ÎN BISERICILE UNDE VOR ACTIVA ULTERIOR, atunci ei devin VICTIME SIGURE, pentru că tentațiile devin deja ATÎT DE MARI ȘI DE COPLESITOARE, ÎNCÎT PRACTIC ESTE APROAPE IMPOSIBIL CA SĂ LE MAI REZIȘTI. Chiar dacă la început mulți dintre ei, cînd au plecat afară la “instruire sau specializare” au avut la bază o doctrină teologică sănătoasă, schimbînd mediul, condițiile de instruire și nu în ultimul rînd avantajele materiale extraordinare promise, i-au făcut pe majoritatea din ei să cedeze și să accepte în final o altă evanghelie, o evanghelie contrafăcută, care nu are nici o legătură cu adevarata Evanghelie a lui Isus Cristos. Și răul mare acum începe să-și facă efectul. Acești pastori vînduți, după terminarea cursurilor și “specializărilor”, se întorc în România sau în țara de unde au plecat, încep SĂ INFECTEZE, SĂ OTRĂVEASCĂ, SĂ RĂSPÎNDEASCĂ ȘI SĂ PROMOVEZE ÎNVAȚĂTURILE PE CARE LE-AU PRIMIT. Din nefericire mulți dintre pastorii români care intră în contact cu acești noi “instruiți”, asimilează și ei această otravă și învățătură falsă, și la rîndul lor o răspîndesc și ei în bisericile lor cu efecte dezastruoase pentru acestea.
  Un exemplu edificator în acest sens este cazul “pastorului” Cristian Bărbosu, fost pastor al Bisericii Metanoia din Arad, care pentru cei 11,000$ (unsprezece mii) pe lună pe care îi primea, el împreună cu soția lui, de afară de la cei care l-au instruit, plus încă un salar consistent din partea bisericii Metanoia care nu știa de cei 11,000$ pe care Bărbosu îi primea de afară, a făcut tocmai acest lucru în biserica Metanoia folosind metode manipulative josnice și nedemne de un păstor.
  Dacă noi nu ne vom trezi la timp, și nu vom lua o atitudine fermă și hotărîtă împotriva unor astfel de învățături și împotriva celor care le promovează, vom ajunge treptat, treptat să le acceptăm și să le înghițim otrava, cu consecințele devastatoare care vor decurge de aici, ducînd pîna la PIERDERA MÎNTURII.
  Pentru orice creștin adevărat, NIMIC PE LUMEA ACEASTA NU ESTE MAI IMPORTANT DECÎT PROPRIA LUI MÎNTUIRE, pentru că așa cum spunnea și Domnul Isus Cristos: “La ce i-ar folosi unui om dacă ar cîștiga toată lumea, dacă el își pierde sufletul.”
  Frați și surori, nu vă lăsați amăgiți de orice învățătură nouă, care poate să fie atractivă și pare să fie bună, pentru că în lumea de azi, războiul spiritual în care cu toții sîntem implicați a devenit extrem de intens și violent și Satana se luptă din răsputeri să mai cîștige suflete pentru că știe că i-a mai rămas puțin timp. Nu vă faceți idoli din pastori, pentru că este păcat. Dumnezeu urăște idolatria de orice fel. Modelul și exemplul nostru să fie Isus Cristos și atît.

 6. In primul rand faptul ca Barbosu neaga divinitatea lui Hristos este o minciuna. Aratati-mi va rog unde neaga el divinitatea lui Hristos. Va spun eu ca nu o neaga. Deci afirmatia este una eronata. Ei bine, cand vorbiti despre “asocieri” termenul acesta poate fi usor manipulat. Cand dvs va duceti cu autobuzul inseamna ca v-ati “asociat” cu toti cei care sunt in autobuz doar pentru cateva statii, da? Sau si in acel caz am putea analiza viata tuturor oamenilor din acel autobuz si sa spun in mod tendentions ca v-ati asociat cu toti acei oameni? Universitatile baptiste din Romania, de exemplu, s-au “asociat” cu cate un profesor american sa tina o prelegere despre o tema, adesea nu teologica. Ce inseamna “asocierea”? Prin urmare cand dvs spuneti ca Barbosu neaga divinitatea lui Hristos este o afirmatie falsa si o faceti cu buna stiinta.

  • David Mihut,
   Nu meriti un raspuns, dar este ultimul pe care ti-l dau. Eu nu am spus ca Barbosu neaga in mod direct divinitatea Domnului Cristos. Tu rastalmacesti spusele mele. Iata ce am spus:

   Cum a cazut Cristian Barbosu cel mai important examen teologic?

   Cristian Barbosu este un om educat ca si pastorii romani care il sustin. El stie bine cat de cruciala este doctrina divinitatii lui Cristos. Totusi Barbosu a trecut peste asta si a cultivat prietenia cu Bill Hybels care la randul lui a semnat un pact teologic cu musulmanii. Nu trebuie sa reamintesc ca Barbsu si Summitul Global de Conducere promoveaza agenda lui Bill Hybels.

   Iti re-amintesc acest verset: Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n’are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă vine cineva la voi, şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu -l primiţi în casă, şi să nu -i ziceţi: ,,Bun venit!” Căci cine -i zice: ,,Bun venit!” se face părtaş faptelor lui rele. (2 Ioan 1:9-11)

   Deci Barbosu i-a spus bun venit lui Hybels (care s-a lepadat de Domnul Cristos prin semnarea pactului teologic cu musulmanii), prin promovarea acestuia la Summitul Global de Conducere. Ca atare, in acord cu ce spune Scriptura, Barbosu este partas la pacatul grav a lui Hybels. Barbosu l-a promovat si pe T.D. Jakes care neaga Trinitatea.

   Ilustratia ta cu autobuzul este eronata. Barbosu nu este unul care a ascultat ocazional o prezentare de la Summitul Global, ci el este impreuna cu cativa, creierul acestei aventuri ecumenice. Folosind exemplul tau cu autobuzul, Barbosu nu e un pasager, ci soferul. Barbosu, prin asocierea in lucrare cu Hybels si prin aprecierea fatza de el, se face partas pacatului lui Hybels.

   In ce priveste universitatile Baptiste din Romania care au profesori vizitatori si care vorbesc pe teme nu neaparat teologice, nu e nici o problema. Acesti profesori nu sunt semnatarii infamului pact cu musulmanii.

   David Mihut, esti partas la negarea divinitatii lui Cristos prin apararea lui Barbosu! Este ultima ta aparitie pe acest blog.

   Paul Dan

  • David, asocierea lui Cristi cu ce mentionati in articol nu este de aceeasi natura cu cea a unui om care se suie intr-un autobuz. Manpularea este acum la tine, deoarece nu se argumenteaza niciodata o idee cu o ilustratie, care este, prin insasi natura ei, subiectiva. In rest, sunt de acord cu tine ca Cristi nu neaga nicaieri divinitatea lui Hristos.

   • Akka,

    Esti partial obiectiv. Tu vezi ca David manipuleaza, dar nu mentionezi ca Barbosu se face partas pacatului de apostazie a lui Hybles. Deci indirect Barbosu este partas la negarea divinitati lui Cristos.

    Akka, ai o inima impartita! Inca un lucru, dece tie frica sa spui cine esti? Te-am mai intrebat si mi-ai dat un raspuns care nu convinge.

    Paul Dan

   • AKKA,

    C.Barbosu nu neaga divinitatea lui Hristos , IN MOD DIRECT .
    Nimeni nu a afirmat asta , pe blogul acesta , pentru ca ar fi neadevarata aceasta afirmatie .
    Problema lui C.B este ASOCIEREA clara cu BILL HYBELS prin BIG IMPACT – S.G.L ( Summitul Global de Conducere , infiintat si condus de Bill Hybels) si urmarirea modelului de “a face biserica” a lui RICK WARREN .

    Nu mai este un secret pentru nimeni astazi , care cunoaste scriptura SI VREA SA GANDEASCA biblic , ca RICK WARREN si BILL HYBELS sunt doi apostati de frunte in promovarea ECUMENISMULUI , UNIVERSALISMULUI , INCLUSIVISMULUI si INTERSPIRITUALITATII . Toate aceste conceptii apostate , prezente tot mai acerb chiar si in lumea crestina evanghelica , musca crunt din divinitatea si unicitatea Domnului ISUS CRISTOS !
    Scriptura e foarte clara in privinta ECUMENISMULUI , UNIVERSALISMULUI , INCLUSIVISMULUI si INTERSPIRITUALITATII ( exemplu: 2Cor.6:14-17 , 1 Cor.10:20-21) .
    Asocierea cu cei care promoveaza asemenea lucruri grave , care urmaresc diluarea lenta si mascata a doctrinelor fundamentale ale crestinismului biblic pentru facilitarea formarii unei singure religii mondiale , unice , pentru “Pace si Securitate” , este interzisa de scriptura si trebuie privita cel putin cu suspiciune si rezerva in lumina vers, din Amos 3:3 .

    Asta e unul din marile examene , al acestor zile de pe urma , la care crestinii din toata lumea vor fi chemati sa raspunda !!!

    Dumnezeu sa le ajute tuturor sa primeasca dragostea adevarului ( 2 Tesal.2:10 , citit in context) !!!

  • David Mihut ,

   Unul din exponentii de marca ai bisericii emergente ( emergent sau emerging church , biserica de tip neo-liberal) pe nume Mark Driscoll , asociat in doua megaproiecte cu JAMES MACDONALD , a incercat si el intr-un mesaj-predica de-al lui , o descriere de genul tau cu “autobuzul” intr-un context doar usor diferit de al tau .
   A iesit jainic ! A cazut in derizoriu ….
   Oricum pastorul emergent Mark Driscoll , pastorul senior de la megabiserica “Mars Hill Church” ( Biserica Dealul lui Marte) , asociatul in doua mari “proiecte” cu pastorul senior HARVEST , o comite cam des .

   Legenda :
   pastor senior = primus inter pares

   CEVA VERSETE BIBLICE AI AVEA IN SUSTINEREA IDEII TALE …???

 7. Multi au crezut ca este o exagerare, dar CB nu a contestat macar o clipa suma;
  asa bani nu ti intra nici in USA in buzunar, chiar daca acolo sunt mai scumpe toate, inclusiv asigurarile si alte taxe;
  dar in Romania este o crima sa folosesti atitia bani,
  cit pt douazeci de familii /luna …..
  pai cred ca ne miram degeaba ,el e robul lui Mamona pe de-a-ntregul.

 8. citind un articol despre barbosu pe pasi.ro care se intitula ”ASA DA” AM OBSERVAT CUM MINTE CU NERUSINARE SI AS VREA SA FAC CATEVA PRECIZARI
  PASTORUL GHITA OVIDIU A FOST PARTINITOR CU CEI CARE AU DESTRAMAT BISERICA” SFANTA TREIME” PENTRU CA SUNT IMPLICATI IN BIG
  EL LA ADUNAREA GENERALA NU A SPUS CA SE VA FORMA METANOIA A TACUT.
  DECLARATIILE INCENDIARE DESPRE LA CARE SE FAC REFERIRE SUNT ADEVARATE DAR SE MINTE CU NERUSINARE.
  S-A SPUS DE CATRE CEI DE LA METANOIA CA ECHIPA DE DEMOLATORI NU-I PLACE LUI DUMNEZEU .
  DAR INTREBAREA SE PUNE CINE A”DEMOLAT” BISERICA

  RASPUNSUL E UNUL SINGUR METANOIA -HARVEST -NOUA LOCATIE- PERSPEECTIVE ETERNE -JAMES MC DONALD

  ACESTA ESTE ADEVARUL

  p.s.

  ce este mai dureros este ca nu spun celor de la ei din biserica ce se intampla ei nu stiu ce sa faca acum
  daca pleaca din cult pierd membrii
  daca renunta la harvest pierd sponsorizari

 9. Paul, de ce crezi ca e necesar sa fii atat de drastic cu cei care au o alta opinie despre lucruri decat tine, incat sa-i interzici dreptul la opinie. In felul acesta ii vei aliena pe cei care te citesc si care se exprima sincer si vei scadea impactul a ceea ce vrei sa transmiti.

  • Akka,

   Daca as fii interzis dreptul la opinie, nu as fii publicat comentariile opozantilor mei. Cine iubeste pe Cristos si Cuvantul Lui nu tolereaza ereziia pe fatza, sau ascunsa, lumescul, si pacatul.

   Intr-un crestinism postmodern afirmarea adevarului este perceputa ca lipsa de felxibilitate. Divinitatea Domnului Cristos nu se negociaza in nici o circumstanta. Barbosu este partas la apostazia lui Hybles, iar cei care il sustin sunt in aceiasi categorie.

   Paul Dan

  • AKKA ,

   Tu vrei sa insinuezi aici ca Paul Dan e ” atat de drastic” DOAR pentru faptul ca ar avea “o alta opinie” . Nu exista decat OPINIA SCRIPTURII pe care Paul Dan a afirmat-o clar si raspicat pe intelesul tuturor ! E atat de simplu si clar cum stau lucrurile , chiar nu inteleg de ce NU VRETI sa pricepeti ce spune scriptura .
   SCRIPTURA SE PARE CA NU-I DE PARTEA VOASTRA … ! A celor ca tine , care probabil in rationamentul vostru ilustru , ati depasit stadiul de alienare primitiva ( inchistata in canoanele rigide ale scripturii ) si ati atins “iluminarea” .

   Apropo sunt multi frati crestni , in toata lumea crestin evanghelica , cu solide cunostinte biblice , cu masterate si doctorate in teologie crestina , apologeti redutabili , cercetatori , vorbitori si scriitori crestini internationali , care proclama , imbratiseaza si promoveaza exact acelasi mesaj biblic autentic ca al fratelui Paul Dan . ADICA EXACT CE BIBLIA AFIRMA !

   Nice try ! cu afirmatia despre “alienare” … . Expresia uzitata e tipica pentru cei ca tine .

   Domnul sa-ti dea mantuire si calauzirea Sa , nu alienare !

   • Domnule Traian,

    Cuvantul alienare nu inseamna altceva decat indepartare sau instrainare. Ce vrei sa spui prin “cei ca tine”? Sincer nu inteleg de ce nu putem respinge cu foarte mare hotarare ideile celor cu care nu suntem de acord (chiar si ale mele!) fara sa facem referiri negative la persoane, cu atat mai mult cu cat nu-i cunoastem personal? Nu am comentat opinia domnului Paul Dan cu privire la Scripturi, ci doar faptul ca, respingandu-i pe cei care nu sunt de acord cu domnia sa va ajunge sa “predice corului” (cum spun americanii), adica ii va face pe cei care gandesc altfel sa caute sa se exprime pe alte platforme.

    Pe fond sunt de acord cu domnul Paul Dan in mare parte din afirmatiile domniei sale, si tot ce am vrut sa spun este ca avem nevoie de respect in dialogul de idei. Atat. Acesta este motivul pentru care, desi citesc blogurile cu mare atentie, nu scriu decat foarte rar, odata la cativa ani. Va multumesc pentru consideratia acordata comentariului meu modest.

   • AKKA ,

    Cuvantul alienare are DOUA sensuri in limba romana , unul insemnand instrainare , iar cel de al doilea insemnand nebunie . Cred , in opinia mea , ca ar fi trebuit sa fii mai explicit in acest sens pentru ca cine iti citeste comentariul nu poate “sa ghiceasca” care este sensul pe care tu ai vrut sa il aiba acest cuvant in comentariul tau .

    Faptul ca Paul Dan a exprimat CEEA CE SPUNE SCRIPTURA , repet nu OPINIA LUI , asta nu inseamna ca nu a respectat pe cineva sau ca ar face comentarii negative la adresa cuiva . De cand a inceput sa ne ofenseze Cuvantul evangheliei … ???

    In privinta afirmatiei tale despre ceea ce face Paul Dan pe acest blog crestin al sau : ” respingandu-i pe cei care nu sunt de acord cu domnia sa va ajunge sa “predice corului” (cum spun americanii), adica ii va face pe cei care gandesc altfel sa caute sa se exprime pe alte platforme ” , vreau sa-ti clarific un lucru important : Paul Dan nu face apologetica crestina pe blogul sau ioan8 ca sa-si adune cat mai multi comentatori pe platforma lui . Adica nu o face pentru a-si castiga audienta si suporteri , cu pretul compromiterii doctrinei biblice autentice . Altii compromit si dilueaza mesajul evangheliei de dragul audientei . Cred ca este evident ca Paul Dan este diametral opus acestora . De fapt acesta este chiar unul din subiectele abordate de el pe blogul sau : compromiterea mesajului evangheliei de dragul audientei .

    Dumnezeu sa ne lumineze pe toti cu Cuvantul Sau !

   • Prin formularea “cei ca tine” nu am dorit sa insinuez ca tu sau altcineva ati fi alienati ( indiferent care din cele doua sensuri ale cuvantului s-ar aplica ) ci ca felul unora ca tine de a ataca cu jigniri fine si diplomatice , de genul expresiei respective , va este caracteristic . Este adevarat ca nu te cunosc si ca aceasta poate fi o generalizare , intr-o anumita masura . Dar cum te-as putea cunoste daca tu iti dai denumiri de genul “AKKA” …???

 10. Traian Cretu,
  Domnul sa aiba mila, vad ca oamenii is tare rataciti, pentru ca nu vor sa se tina de Scrpturi;
  ma intreb, cine umbla dupa indeminurile Duhului, fiind ai Duhului
  Sfint, pot numi “opinie” personala Cuvintul scris?
  Se ridica multi vorbitori, dar , ca si Barbosu, desi folosesc si Cuvintul,
  se ridica in numele lor, pe acestia nici satana nu-i recunoaste,
  ca pe fiii lui Sceva.

 11. Va rog sa urmariti acest documentar crestin realizat de apologetul Elliott Nesch care va va raspunde la urmatoarele intrebari :

  Cine sunt cu adevarat pastorii RICK WARREN si BILL HYBELS ?
  Care este “lucrarea” lor cu adevarat si care este “evanghelia” pe care acestia o propaga ? Care este originea si scopul “evangheliei sociale” , “seeker-sensitive” , “purpose driven” , specifica megachurch-urilor ? Ce presupun pe scurt metodele de marketing social si psihologie care stau la baza mesajului “evangheliei” si modului “de a face biserica” specific lucrarii de la Sadlleback Church si Willow Creek , megabisericile celor doi protagonisti amintiti mai sus ? Care este originea si scopul infiintarii miscarii pseudo-crestine denumita “biserica emergenta” ? Care este legatura , pe scurt , dintre biserica emergenta si R.Warren si B.Hybels ?
  In finalul acestui documentar crestin vom primi si clarificarile biblice necesare pentru intelegerea apostaziei de care acestia doi protagonisti dau dovada , printre alti lideri crestini , prin semnarea pactului ecumenic cu musulmanii . Si ce se urmareste de fapt prin aceasta …
  Din pacate acest documentar este diponibil doar in limba engleza !
  Daca nu stii engleza , cauta pe cineva sa ti-l traduca ! NU RATA SANSA DE A FI INFORMAT BIBLIC despre acest subiect important , cu impact global asupra crestinismului !

  CHURCH OF TARES : Purpose Driven, Seeker Sensitive, Church Growth & New World Order

  • Va rog sa urmariti si acest scurt pasaj dintr-un documentar video realizat de GoodFight Ministries care trateaza problema pactului ecumenic cu musulmanii . Documentarul se numeste “The Submerging Church” si se poate comanda pe internet . O sa il am in curand , pentru cine doreste sa-l vizioneze ma poate contacta .

   Rick Warren, Emergents and Muslims

 12. Citeam la comentarii pe un blog ca nu aveti ocupatie, adica sunteti casnic (de aceea stati atat de mult pe blog), traiti din salariul sotiei si din ajutoarele sociale (EBT) ale guvernului sau a celor din California. E adevarat, domnule Dan?

  ***

  Blogul Ioan8 a fost votat de catre cititorii evanghelici ca fiind “cel mai jegos blog evanghelic”. In spatele unui astfel de blog doar un caracter mizer poate sa fie, la fel si in spatele comentatorilor care va dau apa la moara si va imbatati cu apa rece, folosind citate din Scriptura, scoase din context, in mod samavolnic….

  • Domnu Silviu Axente,
   Nu stiu daca asta este numele tau, oricum, iata ce spune Cuvantul: Cu cel bun Tu Te arăţi bun, cu omul neprihănit Te arăţi neprihănit; cu cel curat Te arăţi curat, şi cu cel stricat Te porţi după stricăciunea lui. (Psalm 18:25-26) Deci insasi Dumnezeu cu toate ca e bun, cand e vorba de cei stricati in sensul de pervertiti in gandire sau vicleni, El ii trateaza dupa masura pervertirii lor. Ca atare, trebuie sa te abordez asa cum spune Cuvantul. Am sa iti raspund la cele doua comentarii cumulate in unul.

   1. Sliviu Axente, esti o victima a dezinformarii. Te asigur ca eu castig painea, sotia are grije de copii. Nu am de-aface cu nici un fel de ajutor social.
   2. Eu nu stau mult pe blog. In general public un articol pe saptamana sau mai rar. Domnul m-a facut insa eficient si asta doare pe apostatii, ereticii, superficialii, si victimele dezinformarii ca dumneata.
   3. Este o onoare ca blogul ioan8 a fost votat in felul cum spui. Iata ce spune Pavel despre oameni de felul acesta care urasc adevarul si sfintenia: Fără să vă lăsaţi înspăimîntaţi de protivnici; lucrul acesta este pentru ei o dovadă de perzare, şi de mîntuirea voastră, şi aceasta dela Dumnezeu. (Filipeni 1:28). Bietul propietar al acelui blog, cat si cei care au votat, nici macar nu stiu ca se afla pe drumul pierzarii. Domnul sa mantuie macar pe cativa dintre ei!
   4. In ce priveste calificativul de “caracter mizer”, Silviu Axente, te rog sa ti-l iei inapoi. Ti se potriveste de minune. Este dureros sa primesti inapoi un asemenea epitet, dar tu l-ai initiat, si la tine s-a intors. Il meriti, pentru ca ai trecut peste faptul ca atat eu cat si comentatorii pe care tu ii detesti suntem oameni de integritate datorita harului Domnului.
   5. In privinta versetelor scoase din context, lasa hermeneutica celor care se pricep, dar scoaterea din context iti apartine tie, sectelor, ereticilor, apostatilor, deviatilor teologic s.a.m.d.
   6. Te-am incredintat spamului.

   Paul Dan

  • Silviu Axente, chiar nu stiu si nu inteleg ce face un om ca tine pe acest blog. Pe tine nu te interesreaza citusi de putin Dumnezeu si o relatie cu El, cit sa improsti gratuit cu noroi pe un om pe care il intereseaza si se lupta sa scoata adevarul la suprafata. Comentariile tale “jegoase” sint demne de tot dispretul, si eu, daca as fi fost in locul lui Paul Dan, TI-AS FI STERS COMENTARIILE, mai exact noroiul cu care incerci sa murdaresti aceasta pagina, nu ca sa le admit pentru a fi postate, ca sa le mai citeasca si altii. Cauta-ti alte pagini si bloguri pe internet unde gasesti numai oameni ca tine, pentru ca sint milioane, si nu mai accesa si murdari cu comentariile tale aceasta pagina. Probabil vreun pastor nemultumit caruia nu-i place adevarul si ceea ce face Paul Dan, te-a pus sa-l improsti cu noroi pe acest om. Oricum ai ratat tinta. Asa ca daca nu-ti place ce vezi aici, shimba canalul.

  • SILVIU AXENTE ,

   Daca blogul de apologetica crestina ioan8 a fost votat cel mai “JEGOS” blog evanghelic de catre cititorii “EVANGHELICI” atunci oare cat de “evanghelici” sunt acesti cititori … ???
   Oricum , fiecare este liber sa-si exprime opinia , dar sa nu uitam ca vom da socoteala de fiecare cuvant “JEGOS” care ne iese din gura !

 13. Părerea mea despre Cristian Barbosu era oarecum negativă de vreo doi ani cînd am ascultat o serie de predici plictisitoare. Adică, asta e, inteligent, multă cunoştinţă, dar fără Duh. După ce am găsit radio Metanoia m-a dezamăgit muzi__calitatea lumească. Da, e părerea mea sau gusturile mele, fie şi aşa.

  Poate greşesc, dar aveam impresia că C.B l-a promovat pe Rabi Zaharia în România, teolog despre care am auzit numai de bine. Nu ştiu, o fi şi acesta eretic?

  O-ntrebare: ce facem cu ereticii pe care i-aţi prezentat pe acest blog? Ar trebui să mai ascultăm predicile lor ca să cercetăm şi să luăm ce este bun? În ultimii ani am ascultat mii de predici, nu chiar orice, dar de la “eretici” am auzit lucruri folositoare. Studiul personal al Bibliei mă ajută să trec cu ignoranţă de năzbîtiile teologice sau de afirmaţii eretice. Dar nu pot supărta predicile cărturarilor care plictisesc cu teorii de tot felul vorbite cu limbaj meşteşugit şi după care nu rămîne nim ic de aplicat practic, chiar dacă toate afirmaţiile acelor cărturari sunt adevărate.

 14. Inca nu am vazut pe cineva cu judecata intreaga sa admire batjocora lui Alin Cristea, din faimoasele sale bloguri asa zis evanghelice( ce tupeu) pt el Cuvintul lui Dumnezeu e totalmente necunoscut;
  pt.ca daca L-ar cunoaste, nu ar mai dormi de teama ca va da socoteala de orice cuvint nefolositor.
  Sa numesti Romania ev. orice blog pe care il faci din intentie
  de preamarire a ideilor tale pe care le consideri super, este un sacrilegiu si o sarlatanie fara de seaman.
  Noi romanii seriosi din tara ne dezicem total, putini sunt semneaza
  sau voteaza vrind sa culeaga furtuna, dupa ce au semanat vint.
  El batjocoreste asa cum ii vine la gura nesfintita, nearsa cu carbune .
  Silviu Axente esti un clorportor de birfe.
  Cum de ai omis toate lucrurile bune si ai ales din gunoaie doar cele urit mirositoare, poate ca se mai putea gasi macar un firicel de iarba verde.
  Da, meriti o eticheta mult mai pe masura, deorece esti un caracter
  jalnic, ca si altii care neavind argumnete isi dezvalui starea sufletului lor, jalnica.
  Uita te in jur, la cei din lume, nu faca ei la fel?
  Nu, nu toti, cei morali nu au treaba cu noroiul, cu insalubritatea,
  voi in schimb, v-ati unit la rele.
  Nu poti macar compara pe Alin Cristea cu fratele PD, pentru ca nici macar nu intra in competitie.
  Unul respecta valorile, altul ia in ris insasi Cuvintul,
  care spune totul despre cei batjocoritori si minciosi, care nu vor avea parte cu sfintii.
  Urmariti Pacea si Sfintirea fara de care nimeni nu va intra in Imparatie.

 15. Daca ati merge pe adevar v-ar interesa ca domnul Traian Cretu comenteaza cu pseudonimul “Alina” si practica diversiunea pe acest blog. Pentru faptul ca nu sunteti capabil sa acceptati critica si nu agreati adevarul cand e vorba de dvs, in ce categorie ar trebui sa va incadram? Nici intr-un caz in categoria oamenilor tematori de Dumnezeu. Sa strigi impotriva “pacatelor” si “ereziilor” altora e usor, toti ipocritii o fac. Sa-ti recunosti propriile pacate si erezii e mai greu, la acest examen ai cazut, nu se poate purta un dialog decent pe acest blog. Ti-ai pus pata pe cativa oameni si doar despre aceia discuti. Despre altii, chiar daca sunt adevaruri obiective, le descalifici din start. Ma intreb ce scoala ai facut acolo in San Diego, de nu te-au invatat regulile elementare ale unei argumentari.

  • Alina Ardeu,
   Nu stiu daca acesta iti este numele, dar stiu sigur ca ai cazut la regulile elementare ale unei argumentari, ca sa folosesc chiar expresia ta. In mod sigur stiu ca Traian Cretu nu publica sub pseudonim feminin si n-ar publica niciodata. Obraznicia ti-a luat-o inainte si te-ai expus public. Chiar daca te-ai suparat iti spun ca ai nevoie sa te pocaiesti cu adevarat. Spune celui sau celor care publica de pe acelasi computer ca s-a incheiat activitatea lor pe acest blog.

   Pastor Paul Dan

  • Doamna Alina Ardeu ,

   La asa comentariu …?!?! NO COMENT !
   Cred ca dumneavoastra va descalificati si cadeti in derizoriu .

  • Alina Ardeu,

   Ai vizionat cele doua documentare crestine de apologetica postate de mine? Ar fi fost bine sa fi comentat pe marginea lor.

   Chiar nu mai aveti alte argumente mai banale si puerile cu care sa sustineti pozitia teologica a vreunui IDOL pe care il venerati mai mult decat pe Isus Cristos si Cuvantul Lui infailibil , Biblia?

  • Vai, doamna Alina, esti un geniu,
   o minicuna mai mare decit ca Traian ar scrie sub pseudonim,
   nu ai mai gasit, rusinos;
   adica neavind argumente contra ereziilor lui CB folosesti arma celui rau.

   • Sora Elisa ,

    Unii cand nu au argumente telogice sa-si sustina pozitia evident deviata de la adevarul scripturii a “conducatorului iubit” arunca cu ce au in ”prisosul inimii” ( Luca 6:45) , in loc sa evalueze biblic , ca si cei din Berea ( Fapte17:11) , ce scrie apologetul P.Dan si ce dezbatem noi pe acest blog , si sa procedeze in consecinta .

    Domnul sa se indure de ei si sa le dea tuturor “dragostea adevarului” (2Tesalon.2:10) !

 16. Traian,
  asa este, cum s-ar putea ca cineva care este sub conducerea Duhului Sfint sa acuze cu vorbe jignitoare orice lucru, care culmea
  este SCRIS.
  Cind ai Duhul ai altfel de reactii si raspunsuri, ai argumente.
  Ei, tocmai pe acest lucru se bazeaza Barbosu, si anume:
  ca nu se cunoaste Cuvintul, nu se studiaza, nu se citeste, nu se aprofundeaza.
  Citeam ca liberalii schimba chiar Cuvintul;
  nu despre acestia ni se spune sa nu le dam nici macar Buna Ziua?
  Cum sa-i iubesti adica?
  sa-i mingaii si sa le spui: dragilor, Domnul va iubeste, EL va iarta,
  EL este dragoste.
  Lasati apologetica, important e ca ati acceptat pe Domnul.

  • Elisa ,

   Suntem chemati prin evanghelie sa avem dragoste fata de toti oamenii , aceasta e evident in scriptura .
   Dar cea mai mare dragoste pe care poate cineva sa i-o arate semenului sau este sa-i vesteasca evanghelia harului , sa-i spuna sa se pocaiasca dupa modelul oferit de Domnul Isus Cristos in scriptura , adica sa creada in El ca Mantuitor si Domn . Credinta autentica crestina nu se poate separa de adevarata pocainta de pacate !
   Cu ce m-ar ajuta un crestin daca ar fi dragut , simpatic, binevoitor cu mine , m-ar sluji cand sunt in nevoi , chiar si-ar jertfi din timpul si resursele lui pentru mine , dar nu mi-ar vesti mesajul autentic de pocainta reala , credinta autentica in Domnul Isus , conform cu Cuvantul Sau , ca sa pot fi mantuit si nu amagit ca sunt mantuit .
   La ce mi-ar folosi doar genul asta de dragoste , pe care mi-ar oferi-o un crestin , daca mesajul evangheliei lui catre mine ar fi diluat si eu as ramane nemantuit , cu falsa impresie ca sunt salvat , avand in acest fel destinatia vesnica in iazul de foc ???

   Adevarata dragoste a crestinului pentru semenii lui se arata prin proclamarea adevarului evangheliei Domnului Isus Cristos , nealterat , asa cum este el in scriptura , pentru ca acestia sa se poata pocaii cu adevarat prin credinta in El si astfel sa fie salvati , mantuiti cu adevarat si nu doar amagiti ca sunt avand doar constiinta anesteziata .
   Mesajul autentic al scripturii trebuie sa fie nediluat , nepervertit cu psihologie freudiana , marketing social , filozofii mistice New Age , universalism , inclusivism , misticism catolic , ecumenism etc. Altfel spus nu un mesaj evanghelic liberal sau neo-liberal .

   Dar exista un pret de platit cand proclami adevarul evangheliei nealterat , si nu toti vor sa-l plateasca . Da , exista un cost al teologiei biblice autentice , al sustinerii mesajului real al evangheliei al pastrarii doctrinelor biblice sanatoase !
   Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa fim gata sa platim acest pret , de dragul Lui , a lui ISUS !

 17. Nu inteleg asta pentru “ai nostrI”, ei au primit Cuvintul, banuiesc ca il citesc, desi multi nu o fac, se vede usor din ceea ce scriu,
  dar sunt foarte vehementi in atitudini si vorbire.
  Fata de “ai nostri” care schimba intelesul nu trebuie s ane indepartam, sa-l consideram un vrajmas, un pagin?
  Poti sa ti manifesti dragostea pe internet in vreun fel oarecare?
  spunind aktceva decit adevarul poate.
  Eu sunt intransigenta si cu mine, in primul rind de fapt;
  de aceea de multe ori ma gindesc daca am sau nu mintuirea,
  despre acest lucru te face constient Duhul care este in tine ca si credincios, dar poate citeodat e intristat si atunci eu cred ca nu am
  parte de mintuire, pe care trebuie s-o duc la capat cu frica si cutremur.

 18. Elisa,
  Biblia ne invata sa “nu ne trambitam neprihanirea inaintea oamenilor.
  De fapt, ce rost are sa discutam ce spune Scriptura cand e vorba de noi insine? De “Intransigenti” din astia care sunt ‘stricti” cu altii nu duce lipsa nimeni. De crestini din aia care sunt aspri cu ei si spun adevarul in dragoste altora cam duce lipsa lumea de azi. Aia sunt rari. Oameni ca tine, Traian Cretu si Paul Dan e o inflatie de ei.

  • Natanael, realitatea este exact invers de cum o prezinti tu. Lumea e plina de lingusitori in crestinism si e plina de apostati care le plac lingusirile celor ce le gadile urechile. Iata ca Scriptura spune ca in vremuri cand lingusitorii se inmultesc intre cei ce predica un Cuvant diluat, lucratorii adevarati trebuie sa mustre, sa certe, si sa indemne.
   Te rog ferbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa: propovăduieşte Cuvîntul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blîndeţea şi învăţătura. Căci va veni vremea cînd oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gîdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea dela adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba. (2 Tim. 4:1-5)

   Te asigur ca indemn cu blandete pe cei nestiutori si sinceri, dar pe oameni ca tine care pretind ca stiu si sunt asa de aroganti e nevoie sa fie “scolded” accordingly.

   Paul Dan

   • Frate Paul Dan,
    Iti sugerez sa nu-ti pierzi timpul si sa nu mai raspunzi la nici un comentariu lasat de cei care intra pe acest site DOAR pentru a-si da si ei cu parerea intr-o problema sau alta, dar care defapt NU SINT INTERESATI CITUSI DE PUTIN DE ADEVAR. Atunci cind te intereseaza adevarul, tu trebuie sa muncesti pentru a-l gasi, trebuie sa studiezi, sa citesti, sa analizezi si sa compari cu Scriptura problema in cauza, INAINTE DE A-TI DA CU PAREREA, pentru ca altfel, parerea ta NU ARE NICI O VALOARE, ea fiind mai mult sau mai putin bazata pe sentimente si aparente. Cazul lui Cristian Barbosu de la biserica Metanoia din Arad este FOARTE elocvent in acest sens. Dupa TONELE DE DOVEZI CE S-AU ADUS IMPOTRIVA SA, si care IL INCRIMINEAZA CATEGORIC, mai sint unii care inca il apara pe acest IUDA. Este cit se poate de clar ca cei care inca il apara NU SINT DELOC INTERESATI DE ADEVAR, si de aceea, la aceasta categorie de “crestini caldicei”, NU MERITA SA LE RASPUNZI pentru ca este timp irosit. Pe cel care-l interesaza adevarul, chiar daca s-a atasat de pastorul lui, necunoscindu-l defapt asa cum este el cu adevarat, cind îi aduci dovezi de netagaduit ca acesta nu mai face lucrarea Domnului, ci a lui personala, folosindu-se doar de Domnul, TREBUIE SA-TI SCHIMBI RADICAL atitudinea față de el NUMAIDECIT. Multi insa NU SE POT DESPRINDE DE IDOLUL LOR, si de aceea își si dau cu parerea, ca sa-si apere idolul.
    Idolul si modelul nostru in viata de crestin, trebuie sa fie UNUL SINGUR, Domnul ISUS CRISTOS si ATIT. Nu Cristian Barbosu sau altii de teapa lui, pentru ca mai sint multi “pastori” care si-au vindut sufletul pentru bani si interese personale, si care prin slujirea si predicile lor isi otravesc bisericile pe care le pastoresc. Domnul Isus Cristos vorbeste foarte CLAR si RASPICAT despre locul unde aceasta categorie de “slujitori” va ajunge, dar si despre cei care-i urmeaza.
    Frati si surori, traim azi vremuri foarte tulburi, indiferent de locul unde ne aflam pe Pamint, in care Satana, DUSMANUL NOSTRU DE MOARTE, AL TUTUROR, se lupta din rasputeri sa cistige cit mai multe suflete. Deschideti-va larg ochii si alipiti-va cu toata fiinta voastra de invataturile celui care a fondat crestinismul, Domnul Isus Cristos, si care A FOST UN EXEMPLU PRIN VIATA PE CARE A DUS-O cind a trait pe pamint, si nu de cei care-i rastalmacesc invataturile din interese ascunse pe care voi nu le stiti si nu le cunoasteti, dar LA CARE LE VEDETI FAPTELE.
    Nu va lasati amagiti si inselati de predicile lor otravitoare, nu va mai faceti idol din pastorii vostri, si nu va mai faceti avocatii lor. Nici nu vreau sa ma gindesc ce vor face acesti “slujitori” la Judecata de Apoi, unde TOTUL, dar ABSOLUT TOTUL VA FI DESCOPERIT SI DAT PE FATA. Nu deveniti victimele lor prin nepasare si sentimentalism. Treziti-va pina nu este prea tirziu !
    Dumnezeu sa ne dea credință si mai ales dorința de a-L urma pe EL cu orice preț, asa cum o cere El. Nu fiti “caldicei” ci fiti “IN CLOCOT” pentru si de dragul Lui, si amintiti-va de sacrificiul Sau pe cruce pentru noi toti.

  • Natanael ,

   Multumesc pentru aprecieri . Esti prea generos !
   Criticile din partea unor oameni ca tine sunt o onoare pentru mine , sincer , mai ales daca mi-ai pus numele alaturi de frati in Domnul ca si Paul Dan care lupta si sufera pentru credinta crestina biblica , in dragoste pentru Domnul si oameni .

   Stiu ca tu nu ai cum sa intelegi aceste lucruri …
   Domnul sa te lumineze prin Cuvantul Lui infailibil sa vezi adevarul in dragoste !

   • Natanael,
    . 🙂
    . 🙂
    Unde dai si unde crapa;
    nu ai citit ca sunt aspra in primul rind cu mine?
    pacat de numele Natanael, in care nu era viclenie,
    lucru care fara de chibzuinta ne acuzi,si ne jignesti,
    asta nu face decit ca slava Domnului sa fie peste cei batjocoriti;
    Domnul nu are nevoie de informatiile tale,
    adica deformatii de fapt. 🙂
    nu are nevoie de ajutorul tau, EL ne stie pe fiecare;
    ai inteles doar ce “ai vrut”. 🙂
    sau numai atit ai putut ;
    sa ti dea Domnul pocainta, fara de care nu-I suntem placuti.
    Sa ti fie de bine ombre!

 19. …e specific stilului nostru romanesc,badaran indiferent ca traim pe alte meleaguri
  ba fratilor chiar nu vreti sa pricepeti ca trebuie sa taceti mai mult si sa vorbiti(scrieti)mai putin
  c.barbosu na negat nicio data divinitatea dl.isus si nici trinitatea nici pe cand era la maranata nici la metanoia iar daca o va face vreodata asta ar insemna ca a inebunit
  iar presupozitii ca ar fi cumva asociat cu altii in negarea trinitatii eu cred ca sunt nefondate si tipit mioritic

  • Sorinel,

   Esti cam direct fara sa ai acoperire. Nu o lua in nume de rau. Te rog mult sa citesti cu atentie ce am scris despre promovarea lui Bill Hybels care este un Crislamist ca si Rick Warren. Iti dau definitia DEX a ceea ce inseamna complicitate. Rog pe Traian sa iti dea definitia de complicitate din codul penal. Barbosu este complice spiritual la Crislamism. Iata definitia DEX despre complicitate: COMPLICITÁTE, (rar) complicități, s. f. Participare secundară la săvârșirea unei infracțiuni; p. ext. tolerarea sau ascunderea unei fapte neîngăduite săvârșite de altul. – Din fr. complicité.

   Deci, Barbosu are o participare secundara si tolerare plus promovare a lui Bill Hybels care a semnat pactul teologic cu musulmanii. Vreau sa fie foarte clar, Bill Hybels are libertatea sa semneze orice si sa se alieze cu oricine. Barbosu are libertatea sa fie complice la orice apostazie. Dar si eu am libertatea sa semnalez fratietatii aceste lucruri.

   Paul Dan

   • Frate Paul Dan ,

    Definitia COMPLICITATII pe care ati dat-o din DEX e suficienta si e foarte buna evident !
    Subscriu intru totul acestui comentariu al tau de la nr. 55 !

    “Cine are urechi de auzit sa auda .” Matei 13:43

    Si cu privire la ei se implineste prorocia lui Isaia , care zice :
    “Veti auzi cu urechile voastre , si nu veti intelege ; veti privi cu ochii vostri , si nu veti vedea ” Fapte 28:26 , Matei 13:14

  • Sorin Bute ,

   Fara suparare , dar cred ca mai degraba stilul tau e putin cam “badaran” , “mioritic” . Nu crezi ” BA FRATE ” ??? , ca sa te citez putin …
   Asa-i ca e cam neplacuta exprimarea de genul asta …???

   Te rog respectuos sa nu asociezi stilul romanesc cu badarania , pentru ca faci o mare gresala ! Si alti reprezentanti ai altor natzii pot fi badarani , ca exceptie nu ca regula .

   Daca ai fi citit cu atentie si obiectivitate acest articol , si ai cunoaste si intelege Scriptura , ti-ai fi dat seama de adevar . NIMENI NU L-A ACUZAT pe C.Barbosu ca a negat DIRECT ( verbal , la nivel declarativ , sau in scris ) , trinitatea sau divinitatea Domnului Isus (niciodata sa nu mai scrii “dl.isus”) ci doar prin COMPLICITATE ( asociere , sustinere si promovare a lucrarilor celor care o fac in mod DIRECT) . Citez din acest articol al lui Paul Dan :

   “Cum a cazut Cristian Barbosu cel mai important examen teologic?

   Cristian Barbosu este un om educat ca si pastorii romani care il sustin. El stie bine cat de cruciala este doctrina divinitatii lui Cristos. Totusi Barbosu a trecut peste asta si a cultivat prietenia cu Bill Hybels care la randul lui a semnat un pact teologic cu musulmanii. Nu trebuie sa reamintesc ca Barbosu si Summitul Global de Conducere promoveaza agenda lui Bill Hybels. Vezi aici.”

   Bill Hybels este fondatorul Summitului Global de Conducere (S.G.L) . C.Barbosu promoveaza deschis aceasta lucrare in Romania prin asociatia BIC IMPCAT , al carui membru fondator este . El niciodata nu a negat asta ! Strict prin intermediul BIG IMPACT – S.G.L , spre exemplu , a fost adus in Romania mogulul carismatic , multimilionarul T.D. JAKES care NEAGA DESCHIS TRINITATEA , ca sa-i “spele putin pe creier” cu diferite subiecte interesante pe liderii crestini evanghelici care au avut prilejul sa asiste la sesiunile S.G.L .

   Sorine , C.Barbosu a fost si pastorul meu pentru mai mult de sapte ani . L-am IUBIT , ADMIRAT , INDRAGIT si RESPECTAT in acest timp , si nu mi-e rusine sa o spun !!! Si eu am fost profund marcat si mahnit cand am constat aceste lucruri . Si crede-ma ca am documentat personal indelung activitatea pastorilor acuzati de apostazie R.W si B.H ( cu care C.B s-a asociat si a caror teologie si ideologie de lucru o imbratiseaza si promoveaza chiar daca nu in toate aspectele) pana sa am curajul sa afirm asa ceva despre el .

   Dar Biblia trebuie sa fie AUTORITATEA suprema in viata credinciosului si a bisericii ( 2 Timot. 3:16) si noi din punct de vedere al credintei noastre autentice in ISUS CRISTOS nu ar trebuii sa trecem niciodata peste ce ” ESTE SCRIS” ( 1 Corint. 4:6) chiar daca sentimentele si experientele noastre spirituale subiective , oricat de inaltatoare si sincere ar putea fi , ne spun altceva .

   Daca vezi explozia de secte pesudo-crestine de azi sau din istoria crestinismului , sau numeroasele erezii de azi sau din trecut din crestinism , intotdeauna au luat nastere cand S-A TRECUT PESTE CE ESTE SCRIS ( in Scriptura ) . Ereziile odata imbratisate la nivel teologic intotdeauna au dus mai apoi , treptat , la un stil de viata lasciv , liberal , epicurian , de compromis cu pacatul , sau la cealalta extrema nebiblica , la un ascetism deviant , rebel , centrat pe realizarea de sine si pe unirea mistica cu divinitatea pentru a deveni parte integranta din ea care duce in final la experienta transelor mistice demonice prin care subiectul in ciuda unei smerenii afisate se crede literar “Dumnezeu” ( cum putem vedea in viata unor mistici “crestini” catolici sau ortodocsi , sau in hinduism ).

   Eu as dori sincer si ar fi o mare bucurie pentru mine ca C.Barbosu sa se pocaiasca de aceasta complicitate in promovarea lucrarii apostatice DOVEDITE ale lui BILL HYBELS si RICK WARREN .

   Deasemenea as dori sincer ca si RICK WARREN , al carui fiu s-a sinucis recent , sa se pocaiasca de apostazia lui si sa se lase de doctrinele( invataturile) NEW AGE “crestinizate” si sa revina la invatatura sanatoasa a BIBLIEI . La fel ii doresc si lui B.HYBELS !

   Deasemenea as dori mai ales ca si JAMES MACDONALD , pastorul sef de la Harvest , ( care este totusi mult mai curat doctrinar decat cei doi pastori apostati R.W si B.H) sa se pocaiasca sincer de viata usuratica pe care o duce ( poker pe bani in cazinouri , salar de peste patru zeci de mii de $ , etc.) si mai ales de teologia pro-ecumenica care a imbratisat-o de ceva timp si pe care a exprimat-o public prin emisiunea TV , a sa , “Elephant Roam” .

   SORINE NU-I LASA PE ALTII SA GANDEASCA PENTRU TINE , GANDESTE TU SI ANALIZEAZA LUCRURILE STRICT IN LUMINA SCRIPTURII !

 20. Pingback: Indemn pe Cristian Barbosu la pocainta, in numele dragostei crestine! « tineridelanganoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s