Invierea Domnului Cristos finalizeaza indreptatirea noastra

A fost dat din pricina fărădelegilor noastre, şi a fost înviat pentru indreptatirea noastra (Romani 4:25) 

Daca ne uitam la versetul de deasupra observam ca in moartea Sa, Domnul Cristos a ispasit faradelegile noastre. Aceasta este tratat intr-un mod deplin in capitolul 3 din Romani. Vezi aici . Moartea avea putere prin pacat.  Unde îţi este biruinţa, moarte? Unde îţi este boldul, moarte?“ Boldul morţii este păcatul; şi puterea păcatului este Legea. Dar mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos! (1 Corinteni 15: 55-57).  O data ce pacatele au fost desfintate, singurul lucru logic care a ramas era invierea Domnului Cristos.

Credinciosii cunosc bine faptul ca invierea este biruinta Domnului asupra pacatului, mortii, si asupra Diavolului si demonilor. Mai mult, invierea este biruinta asupra orcarei autoritati, fie umane fie demonice.

Ceea ce este cunoscut mai putin, este si acest adevar ca invierea finalizeaza indreptatirea noastra inaintea lui Dumnezeu. O citire atenta a Romani 4:25 ne descopera umilinta imensa a Domnului Cristos. In prim plan suntem noi, in plan secundar este El. In prim plan suntem noi cu nevoia ca faradelegile noastre sa fie ispasite, cat si cu nevoia noastra de a fii inviati cu El si indreptatiti prin aceasta inviere. In plan secundar este El cu agonia mortii pentru scarboasele noastre pacate pe care noi nu o patrundem. In plan secundar este El cu invierea Lui glorioasa, iar noi suntem vizibili ca indreptatiti. Smerenia Domnului Cristos este dincolo de intelegerea noastra. De aceea il iubim, il adoram, si il slujim pentru eternitate!

P.S. Sunt cateva mici probleme de traducere la Cornilescu cu privire la acest verset, dar nu am discutat aceste aspecte ci doar l-am pus in forma corecta.

11 thoughts on “Invierea Domnului Cristos finalizeaza indreptatirea noastra

 1. Daca avem BIBLIA tradusa este datorita HARULUI LUI DUMNEZEU pentru poporul roman,si daca se gasesc nu stiu ce mici nepotriviri, cred ca nu ar trebui facut caz de ele, avand DUHUL SFANT care ne calauzeste in toate, sa fim multumitori, fara sa criticam lucrarea acestui om al LUI DUMNEZEU, ca si noi.Ar fi totusi bine sa fim atenti cand scriem despre DOMNUL, sa scriem cu majuscule, amintindu-ne cata reverenta aveau Evreii cand scriau NUMELE DOMNULUI. Si…. pacatele sunt pacate, nu cred ca le mai trebuie epitete!, de ex. “scarboase” un pacat este pacat. si pacatul IL ofenseaza pe DUMNEZEU, caci de aceea a fost facut pacat DOMNUL!!!
  Inchei cu Efeseni 4: 16,24,31,32, Coloseni 3 tot, si Efeseni 6 de la 10-18 si 23,24, cercetati ce inseamna a-L iubi pe DOMNUL in curatie, atentie pentru mine mai intai la curatie, AMIN,
  MARANATA
  AMIN
  sora Felicia Videscu

 2. Frate Paul,

  Ce stiti despre aceasta denominatie?

  http://rcg.org/dcp-bio.html

  Sunt foarte curios care ii sunt erorile (daca sunt) pt ca intra agresiv in media, ne trimit reviste acasa periodic si il venereaza pe Armstrong.
  Habar nu am cine-a fost Armstrong, daca a fost crestin veritabil sau eretic. Poate scrieti dvs cateva cuvinte, sa faceti lumina.
  Va multumesc.

  • Frate Fora,

   Multumesc pentru semnal. Te rog da cateva amanunte in ce fel se face publicitate la aceasta secta, ce influenta are, si in ce orase sunt ei activi. Sper sa postez in weekend-ul viitor un articol documentat despre ei.

   Paul Dan

  • Herbert W. Armstorng a fost un quacker care a devenit adventist si pe urma si-a facut propia lui secta. Este David Pack, urmasul lui Armstrong popularizat in Romania?

 3. Da, asa se pare ca David Pack este urmasul lui Armstrong. As vrea sa stiu mai multe despre ultima secta pe care a infiintat-o. Philadelphia Trumpet este o revista destul de raspandita in SUA si aceasta ii aduce omagii lui Herbert W. Armstrong. Pack sustine ca el tot ce predica este biblic. E cam greu pt omul de rand sa-si de-a seama unde e manipularea. O religie bazata doar pe castig si pe inaltarea unor oameni nu poate fi una biblica.

 4. Frumoasa povestea Batranului Paraschiv. Totusi cred ca fr Cornilescu a tradus Scriptura sub calauzirea Duhului Sfant si a fost un om al lui Dumnezeu. Eu nu indraznesc a contesta traducerea lui.

  • Draga Ciprian

   Sorry for the late reply. Eu nu contest traducerea Cornilescu, doar am adus niste corectii ici si colo. Doar manuscrisele originale sunt infailibile.

   Paul Dan

 5. Nu este prezent in Romania dar e destul de agresiv aici in SUA. Ma gandeam ca ar fi bine sa-l prezentati inainte sa ajunga si acolo. Adesea cand apar unele secte in Romania, oamenii cauta pe net sa gaseasca ceva despre ei si daca nu scrie nimic in limba romana despre ei, li se da bun venit. Blogul dvs este citit de catre multi pastori si teologi, care sunt convins ca se autosesizeaza cand e vorba de un pericolul ereziei indiferent in ce ambalaj vine.

  • Multumesc pentru info. Ingaduiti-mi sa scriu articolul peste 2 saptamani. Va rog sa imi re-amintiti. Am acum alte articole ce trebuie sa apara. De aceea v-am intrebat daca secta asta este prezenta in Romania. Va multumesc de intelegere.

   Paul Dan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s