Mineriada Carismatica la Biserica Evanghelica Romana din Carol Davila, Bucuresti

Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, cari vor trăi după poftele lor nelegiuite.

Ei sînt aceia cari dau naştere la dezbinări, oameni supuşi poftelor firii, cari n’au Duhul. Iuda 18,19

Nu imi face nici o placere sa redau acest eveniment huliganic care s-a petrecut Duminica trecuta, 8 septembrie 2013. Presedintele BER Ionel Botgros a dat buzna in adunarea din Carol Davila, Bucuresti, insotit de carismatici incercand sa-si impuna vointa lui personala. Nu i-a fost rusine de oameni si de Dumnezeu nu s-a temut ca sa creeze haos si consternare intre cei care venise pentru prima data la biserica. Trebuie stiut ca adunarea BER de pe strada Carol Davila este localizata intr-o zona centrala si selecta a Bucurestului, dar ce ii pasa lui Botgros!

Iata cum s-au petrecut lucrurile. Trebuie sa mergem pe firul evenimentelor putin mai in spate. Presedintele BER este Ionel Botgros. Acesta este un foarte bun evanghelist. Ajungand insa presedintele BER cu timpul a pierdut orice pic de smerenie. A acuzat pe o parte din lucratorii din adunarea din Carol Davila, Bucuresti ca au vederi comune cu teologul Britanic J. N. Darby, si ca fondatorul miscarii BER Tudor Popescu nu a fost darbist. In realitate, Tudor Popescu a citit mult pe Darby (si pe altii ca Spurgeon) iar adunarile BER au foarte mult in comun cu miscarea fratilor darbista.

Aici trebuie sa facem o paranteza. Cand evanghelistii se amesteca in doctrina nu iese bine. Cand invatatorii fac pe evanghelistii, nu vor avea rezultate. Pavel clarifica lucrurile ca cine a primit o lucrare, sa se tina de lucrarea care ii s-a incredintat de Domnul.

Mandria care l-a coplesit pe Ionel Botgros l-a facut sa insiste pana la paroxism ca Tudor Popescu nu are nimic in comun cu Darby. Fratele Horia Azimioara biograful lui Tudor Popescu a confirmat admiratia care a avut-o Tudor Popescu pentru Darby. Botgors a ajuns pana acolo incat a creat dezbinare in fratietate. De unul singur a incercat sa schimbe sfatul de frati din Carol Davila si nu a reusit. A fost pus sub disciplina de sfatul de frati pe tara. Insa pe Ionel Botgros nu il mai putea opri nimic. Si-a gasit niste carismatici care sa-l ajute la mineriada de Duminica trecuta. Grupul huliganic care il insotea l-au incadrat si si-au fortat intrarea mergand cu totii deavalma pana la amvon, impunand programul lor de rebeli. Mineriada aceasta a tinut de la ora 8 dimineata pana la ora 2 dupamasa.

Cine au fost actorii principali al acestei mineriada carismatice? Ii vom lua la rand si vom spune cateva cuvinte despre fiecare.

Adrian Stan: Acesta s-a inrudit cu un sef din secta oculta carismatica Kwasizabantu. Stan locuieste in Timisoara iar secta Kwasizabantu are un sediu la Voitec langa Timisoara. Adrian Stan a orchestrat mineriada de Duminica trecuta la o intalnire din Pitesti. Cu ceva timp in urma intr-o consfatuire BER pe tara s-a incerccat o hotarare impotriva sectei Kwasizabantu, dar Adrian Stan a sabotat finalizarea acelei hotarari. Iata informatii despre secta Kwasizabantu.

https://ioan8.wordpress.com/2011/09/27/miscarea-tudorista-infiltrata-de-carismatici-spiritisti/

https://ioan8.wordpress.com/2011/09/28/emi-zarnescu-clarifica-mai-mult-relatia-dintre-ber-si-secta-kwasizabantu/

Ionel Botgros: I-am scris personal cu cateva luni in urma, intr-un mod respectos indemnandu-l sa isi dea seama ca aluneca rapid pe panta a dictaturii. Nu a avut nici un rezultat. Botgros a fost ucenicul lui Bebe Miu care la randul lui a colaborat cu securitatea. Bebe Miu a avut si el mineriadele lui mai mici, dar Botgros si-a depasit mentorul. Bebe Miu a facilitat accesul sectei Kwasizabantu in cadrul BER, iar Botgros a lasat lucrurile sa mearga asa. Mai mult, Botgros se simte bine cu carismaticul Mihai Demsa din Slobozia si nu a facut nimic impotriva ucenicilor lui Oylakilome la Rucar sau impotriva Poonistilor din cadrul miscarii BER. In schimb se amesteca in lucruri care il depasesc, teologic vorbind, impingand comunitatea BER la scindare. Botgros imputerniceste pe carismatici sa distruga lucrarea lui Dumnezeu din BER.

Mihai Demsa: Acesta a transformat o adunarea BER din Slobozia intr-o biserica carismatica, dupa ce fratii din BER l-au incurajat si l-au sustinut in lucrare.

Mircea Iorgulescu: Acesta a fost vindut securitatii asa cum a spus-o chiar cu gura lui in plina biserica la Carol Davila. A fost nevoie de un vizitator sa-i strige din banca ca oamenii vor sa auda ceva din Biblie, si ca M. Iorgulescu nici nu ar fii trebuit sa fie la amvon. M. Iorgulescu este mare carismatic in Pitesti infestand biserica BER de acolo cu erezii carismatice.

Concluzie: ani buni in spate frati din Carol Davila au neglijat sa blocheze pe Bebe Miu sau Ionel Botgros in a aduce influente carismatice la BER. Acum iata ca ereticii carismatici au trecut la revolutie. Desigur ca ce s-a intamplat duminica trecuta la Carol Davila are si un substrat comunisto-securist.

Carismaticii trebuie exclusi imediat din orice biserica. Carismatismul pregateste calea lui Anticrist. Domnul sa lucreze ca cei din BER cand vor avea un nou presedinte sa excluda pe toti carismaticii si sa dea o hotarire pe cult impotriva carismatismului in orice forma ar fii el.

246 thoughts on “Mineriada Carismatica la Biserica Evanghelica Romana din Carol Davila, Bucuresti

 1. Frate Paul, puteti sa dati detalii mai multe despre orele in care s-au petrectu toate acestea la Carol Davila? Parintii mei au fost prezenti acolo de dimineata si spun ca nu s-a intamplat nimic “deosebit” sau altfel, pana la ora 12 cand s-a incheiat adunarea.

  • Părinții tăi,probabil vor să te ocrotească ca sa nu te tulburi dacă-ți va spune adevărul.Nu este așa.Acolo a fost o debandadă înfiorătoare(de aceea nu s-a mai putut lua ”Cina D-lui”.Caută și te informează la altcineva.Nu mai zic mai multe,fiindcă îi cunosc pe părinții tăi,chiar dacă ai pus numai numele Iulian.

   • Nu imi ascund numele pentru ca nu am de ce
    Am omis sa il scriu crezand ca il preia din primul post cand am intrebat prima data. Numele meu este iulian cojita. Nu e nimic de ascuns.

   • nu va repeziti asa cu presupuneri, oameni buni! Iulian nu merge la Carol si nici in vreo alta adunare BER si e f probabil ca parintii au actionat intelept ca nu i-au spus despre conflictul din Carol si nu tb judecati pt asta nici parintii si nici Iulian. Il cunosc de aproape pe Iulian si pot garanta ca nu a pus intrebarea intr-un fel tendentios sau ca sa ia peste picior pe cineva.

  • Lucrurile sunt mult mai grave decat par. Raul a fost aruncat ca o samanta si ca un foc care va arde ce va gasi in cale, consecintele sunt dramatice, greu de contabilizat.

   Duminica dimineata usile au fost fortate, fratii de ordine au fost bruscati si palmuiti, dati la o parte. In jur de 50 de oameni din toata tara au navalit in mod samavolnic in adunare si au impiedicat desfasurarea intregului program, atat la cina, cat si la Evanghelizare.

   Este vorba de o rascoala a lui Core, cu oameni care au pierdut nu numai teama de Dumnezeu, ci si rusinea de oameni. “Manipulanti” si multi “manipulati”, mai ales din provincie. Forta pumnului pentru a instala o alta autoritate ilegala, nestatura, auto-impusa, cu metode securiste, cu o agresivitate fara precedent intr-o adunare crestina, este greu de imaginat si aparent de ne-oprit.

   In astfel de situatii, diferite de cele ca a lui Adonia, unde, dupa instalarea lui Solomon, oamenii au plecat rusinati, aici, unde nu mai exista bun simt, ramane doar alternativa interventiei lui Dumnezeu. Moise nu a putut si nici nu a vrut sa se lupte cu Core. “Noi nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui…”, iar “armele noastre nu sunt arme firesti…” Stim ca pe cruce capul sarpelui a fost zdrobit, este trist insa ca svrcolirea cozii poate face atatea ravagii. Este o vreme de cernere.

   Rugati-va, daca puteti, postiti pentru noi. Omeneste, am obosit. Suntem in mana Lui.

   Fratii si surorile de buna credinta sunt cu ochii plansi, indreptati in sus.
   Har si pace de la Domnul, “cine este sfant sa se sfinteasca in continuare”.

   • Nu-mi dau seama cine este cel care a putut sa aducă la cunoștiință lucurile petrecute în casa Domnului cu atâta sinceritate,adevăr dar și cu mâhnire,dar,oricine ar fi,Domnul să-l binecuvânteze !
    Da,rugăciuni se fac de către toți sființii(copii reali ai Tatălui,nu născuți din curvie),sunt si Biserici unde(chiar daca nu cunosc Adunarea din Carol)se roagă pentru a se întrona iarăși liniște si bucuria care a caracterizat această citadelă a credinței adevărate.

   • Unde primeaza interesul material,sa nu ne asteptam la o viata de armonie spirituala.Asa a fost dealungul Biserici corporale.Sa nu cerem ca Domnul sa curete Adunarea.pentruca El nu o va face.Dce?pentruca Mintuitorul a spus despre negina si griu,”Lasati-le sa creasca impreuna” Piña la urma a cui este Adunarea din Carol? Daca este a Lui Dumnezeu, atunci Sigur ca e treaba Lui. Psalmistul Spune aceste cuvinte pe care cei Mai multi le neglijam.”Sfintenia este podoaba Casei Tale” Unde nu e sfintenie, este anarhie, ce nu corespunde cu statutul de Casa a Lui Dumnezeu.Apoi Mondrian merge inainte a caderi.Nu Botgros sau Bebe miu sunt de vina. este cel rau care se foloseste de unul sau altul ca si de Iuda, care era dinger ucenici.Nu vin cei de afara sa tulbure stringerile la olalta, cinsuntbcei din launtru care este trist suntbvrasmasi Ai Domnului Hristos.

  • fr Iulian, fr Cojita nu merge cu nepotii in Carol… acum nu ar fi potrivit iata o relatare:O mamă credincioasă din Carol Davila care face apel la rugăciune
   Intr-adevar traim vremuri cumplite. Este nevoie urgenta de rugaciune si pentru copiii nostri care pe langa ispitele cu care se confrunta afara, acum asista la situatia grea din Adunare. Cu mare tristete voi relata ce s-a intamplat in duminica cand a vorbit fr Mihai Socoteanu si cand la inceputul predicii s-a incercat prin vociferari de tip haiducesc, sa fie oprit. In trista si lugubra camaruta numita “Mama si copilul”, in timpul celebrei cantari 220 care se canta PERMANENT dupa Frangerea Painii, a sosit o sora in varsta cu o nepoata de 4 ani din lume. Nepoata se juca in liniste cu fetita mea de 2 ani si pareau absorbite de jocul lor. In momentul cand la jalnicul si anticul (posibil ramas tocmai din epoca comunista) difuzor s-au auzit acele strigate in care vibra mania, ambele fetite au tresarit, iar fetita de 4 ani a intrebat-o pe bunica ei: “Bunico unde suntem aici?”. Bunica s-a uitat incurcata la mine si i-a raspuns cu o voce stinsa: “La Biserica!”. Am simtit ca mi se rupe inima si nu mi-am putut opri lacrimile. Ce vad copiii nostri in Adunare? Avem pentru ce sa na rugam…
   O mamă căreia îi pasă de copilul ei

 2. “Concluzie: ani buni in spate frati din Carol Davila au neglijat sa blocheze pe Bebe Miu sau Ionel Botgros in a aduce influente carismatice la BER. Acum iata ca ereticii carismatici au trecut la revolutie. Desigur ca ce s-a intamplat duminica trecuta la Carol Davila are si un substrat comunisto-securist.”

  BER este cel mai puternic infestata de serviciile de informatii care si in Romania sunt manipulate de ‘iluminati”. Ei pregatesc inconstient prin tehnici de spalarea mentala si tehnici de hipnoza colectiva calea ecumenismului si a anticristului; urmeaza baptistii, care momentan au scor “egal” punandul-l pe Ton in ‘rezerva”, apoi penticostalii , Crestinii dupa Evanghelie, etc…Bisericile istorice sunt deja conduse de masoni; protestantii istorici sunt demult compromisi si iremediabil, tot prin efortul subtil al masonilor-aripa publica a cultului antic ezoteric cananit. Mai multi autori contemporani pucteaza originea iezuita a actiunilor de dezbinare din crestinismul evanghelic contemporan; “Dezbina si cucereste’ functioneaza si azi; in timp ce noi cochetam cu viata calduta a civilizatiei, ei bifeaza an de an, etape sociale, politici si religioase din agenda lor minunata de a numara toti membrii unei generatii ca adepti ai unei planete fara Cristos. Primele generatii de crestini nu au construit nici structuri administrative eclesiale, nici structuri scolastice, ci structuri sociale vii cu oameni care impartaseau ce aveau, economic si spiritual; adica ceva ce seamana azi cu viata menonitilor si a amish. Minunatul globalism si ecumenism pregateste ceva 100% opus; fiecare va fi indexat ca un cetatean bun ce este, numarat in contul oamenilor evoluati care progreseaza catre “o noua era” si nu au legaturi cu ideile “retrograde religioase”.

  ‘Cand va venii Fiul Omului va gasii El credinta pe pamant ?” Amin @ Vino Domane Isuse !

  • KIFA7,

   Ma bucur sa vad ca mai sunt si frati care gandesc si cred Scriptura cu adevarat . Ma bucur sa vad ca mai sunt frati care au o imagine de ansamblu a ce se intampla in crestinism la nivel mondial . Prea putini crestini , din pacate , isi vor face timp sa studieze aceste lucruri , in lumina Bibliei , sa studieze ceea ce intampla cu adevarat la nivel mondial in crestinism si in consecinta isi vor bifa numele pe lista “pacalitilor” .

   MARANATA !

 3. Vedeti ca toate se trag din legaturile cu fosta securitate?
  Asa e in toata tara, se impun feluri de slujire fireasca , nu neaparat “cu mineriade” ci simplu,cu acordul majoritatii.
  Din nefericire majoritatea este aceea care merge pe calea larga.
  Unde mai sunt , barbatii fermi de altadata,
  care tin la implinirea Legii Domnului?
  Cu uimire vezi ca “multe nu mai sunt asa ca si inainte”
  Maare dezamagire pt cei care vor sa traiasca cu evlavie,
  spune Scriptura ca vor fi prigoniti, pina si de cei din casa lor.
  Dumnezeu sa ne tina inima la cele Adevarate, ca de nu maaaare socoteala vom da.

  • Intradevar, in adunare sunt cunoscuti frati care au astfel de legaturi si apucaturi. Si asta nu de acum. Au fost actiuni de gen rascoala si in trecut, (cu fratele Viorel Ionescu si in alte ocazii), dar ce se intampla acum este fara precedent ca intensitate.
   Adunarea este in doliu.

   O scurta incursiune in trecutul politic de anul trecut poate aduce oarece legaturi care se pot face. Se pare ca exista un razboi spiritual in spate. Nu am vazut campanie electorala mai intesata de minciuni ca cea de anul trecut. Cel putin trei minciuni izbitoare, la fiecare fraza. Minciuna repetata spala creierul. Iar faptul ca o proportie covarsitoare de 70% au fost “capabili” de a crede aceste minciuni, vorbeste se pare de niste duhuri de minciuna, care au fost eliberate din fundul iadului, ca in Apocalipsa. Este noaptea ratiunii.
   Aceleasi duhuri de minciuna lucreaza acum in adunare. O jumatate de tara este buimacita.
   Poate o sa ziceti ca si eu sunt carismatic :), dar alocutiunile si rugaciunile interminabile ale lui Mircea Iorgulescu de duminica pareau purtate de duhuri de broaste (Apoc 16:13), in sensul unei vorbiri stil “mitraliera”, intesata de “gloantele minciunilor izbitoare”.

   Pe de alta parte, daca admitem ca in adunari au existat in toate timpurile oameni “infiltrati”, putem merge mai departe cu gandul ca schimbarea de putere de pe plan politic isi are proiectia ei si in in adunare. In situatia in care scopurile nu au putut fi atinse intr-o revolutie de catifea, s-a hotarat pesemne apelarea la “ortacii crestini”, in ceea ce istoria nu a mai consemnat pana acum pe terenul adunarii: un nou termen, acela de “mineriada crestina”.

   Nu exista scrupule, cel rau nu are nici cea mai mica ezitare in indeplinirea scopurilor sale. “Scopul scuza mijoacele”. Nu exista retinere, nu exista bun simt, nu exista mila.

   Si mai e ceva. Daca trecut lumina in adunari se inchidea de afara, de la “intrerupator”, acum nu se mai poate, dar este o noua tactica: se arde arde becul dinauntru.
   Planul celui rau este acelasi, intr-o alta forma: stingerea adunarilor; “dezbina si imparateste”; “bate pastorul si oile vor fi risipite”. Tinerii sunt debusolati, surorile intristate, fratii dezamagiti, adunarea ajunge de “jaf”.

   Vor exista oameni care vor mijloci, care vor posti, care vor insista inaintea tronului de har?
   Fie ca lacrimile credinciosilor din aceste zile de doliu sa se transforme in “cantari de bucurie cand se vor strange snopii”.

 4. Istoria infiltrarii KSB in Carol Davila este mult mai veche , se pare ca a inceput cu 20 de ani in urma. Atunci cei dela conducerea BER au permis conducatorului sectei anticriste KSB, Erlo Stegen sa vorbeasca la amvon si se banuieste ca in culise sau facut si alte aranjamente probabil si de ordin financiar. Oricum KSBul sia facut intrarea in BER . Dovada este aducerea de catre KSB a sute sau mii de carti de doctrina carismatica a KSB o carte scrisa de dr Koch mentorul spiritual a lui Erlo Stegen. Cartea se numeste DUMNEZEU printre Zulu… si vorbeste despre vrajitoarea Dube, care ar fi murit clinic si a ajuns in iad unde a intalnit pe ISUS si ia spus ce trebuie sa faca SECTA KSB. Aceasta carte deci se afla pe sute sau mii de case a credinciosilor din BER, si multi dintre ei au luat-o de buna pe motivul ca au primit-o dela lideri din BER, precum Nelu Istrate.
  Nelu Istrate a promis ca va divulga aceasta erezie dar probabil ca este incatusat de relatii misterioase cu aceasta secta anticrista.
  Tot ce se intampla acum consider ca este judecata lui Dumnezeu care incepe dela CASA DOMNULUI pentru aceasta legatura nepotrivita sau asi putea spune chiar nociva pentru fratietatea din BER.In treacat vreau sa spun ca in Germania aceasta secta a facut astfel de dezbinari acum 25, 30 de ani in multe adunari ale fratilor. Aceasta secta este f periculoasa de ex… daca ai intrat si vrei sa iesi ti se aplica BLESTEMUL parasirii CREDINTEI ADEVARATE. CARTEA scrisa de Joachim Rosenthal da detalii cu privire la lucruri monstruase ce le practica aceasta secta in Africa de sud.
  O vina f mare o are si editura GBV Dilenburg care nu a raspandit la vremea respectiva literatura de combatere a sectei KSB. Era de datoria lor pt ca asa se angajasera si personal mi-a scris cu o anumita ocazie liderul GBV Eckard Bubenzer ca GBVul sia luat raspunderea sa produca literatura cresutina buna. Au combatut, mormonii, iehovistii dar KSBul? Dece in Germania a fost si este literatura care combate aceasta secta si in Romania trebuie produsa ilegal? este o intrebare la care trebuie sa raspunda liderii BER si DR FELIX. Sunt fonduri pt orice dar pentru anticarismatism nu!
  DUMNEZEU NU NE-A dat un DUH de FRICA ci de PUTERE si de CHIBZUINTA!
  DE CE SE MUSAMALIZEAZA RELATIILE ascunse CU KSBul?
  PENTRU CINE STIE SI TACE, nu sunt decat doua motive …ori e ignorant ori e vandut acestei secte.
  Secta KSB are deja in Romania 4 sedii, iar la Voiteg Timisoara au loc lunar conferinte unde participa si credinciosi din BER … si alte adunari … Estre vadit ca dl. Adrian Stan, tanjeste dupa o sala ca cea din capitala Romaniei si KSBul ar dori probabil… mai mult ca sigur sa predice URACIUNEA PUSTIRII in locul unde candva a predicat Teodor Popescu …
  DOMNUL ISUS SA AIBE MILA DE NOI!

  • Stimate cititor,

   Se pare ca nu sunteti foarte informat cu activitatile de prin BER.
   Pentru cultura dvs. generala, tocmai cel amintit de dvs, Nelu Istrate a condamnat de la amvon legaturile si influenta acestei secte in BER. Tarziu, intr-adevar, dar este si singurul pe care l-am auzit facand-o.
   Eu spre, totusi, ca cei mai multi dintre responsabili resping legaturile cu KSB.

   Fiti sanatosi!

   • Nu stiu in ce masura cunosti adevarul. Nelu Istrate a fost printre cei care au aprobat aceasta invatatura TACITA. Cunosc cu toate ca nu sunt depe acolo. Am avut ocazia sa-i cunos pe toti de care se vorbeste. Sunt un credincios prin harul lui Dumnezeu si am o virsta destul de inaintata.In carol se alearga acum dupa ciolan, faima si emanicipare pe arena religioasa.Daca doresti sa-mi scri pe praivat acesta este emaiul meu.

    • Frate Balarie,
     Am fost 5 ani in misiune in Romania si am interactionat si cu Carol Davila. Nelu a gresit ca a promovat carismatism fara sa se fii informat adecvat. Cand insa Emi Zarnescu si eu mai tarziu l-am informat intr-un mod documentat nu a actionat public pentru condamnarea ereziilor carismatice. Sper ca o va face in curand.

     In ce il priveste pe Ionel Botgros am scris si in articol ca este un bun evanghelist. Stiu lucrarea care a facut-o, dar asta nu compenseaza pentru grava fapta dezbinarii miscarii Tudoriste si pentru mandria care nu are limite in viata lui in prezent. Botgros s-a coalizat cu carismaticii care sunt oamenii lui Anticrist.

  • Frate Petru Ion,
   Domnul sa fie laudat pentru tot ce face prin dvs. Nelu Istrate trebuie sa condamne public in mod elaborat nu numai Kwasizabantu, dar si pe Zac Poonen si ereziile lui.

  • Fratele Ion Petru a spus urmatoarele:

   “O vina f mare o are si editura GBV Dilenburg care nu a raspandit la vremea respectiva literatura de combatere a sectei KSB. Era de datoria lor pt ca asa se angajasera si personal mi-a scris cu o anumita ocazie liderul GBV Eckard Bubenzer ca GBVul sia luat raspunderea sa produca literatura cresutina buna. Au combatut, mormonii, iehovistii dar KSBul? Dece in Germania a fost si este literatura care combate aceasta secta si in Romania trebuie produsa ilegal? este o intrebare la care trebuie sa raspunda liderii BER si DR FELIX. Sunt fonduri pt orice dar pentru anticarismatism nu!”

   Draga frate, cu dragostea pe care v-o port datorita Domnului Isus este bine ca atunci cand facem afirmatii sa fim atenti ca daca noi nu ne mai amintim sau suntem in eroare sa nu-i ducem si pe altii in eroare.

   Probabil ca nu va mai amintiti bine sau poate niciodata nu citeati cartile editurii GBV, desi le aveati in biblioteca sau cel putin le puteati procura de la librarie.

   Exista o carte a fratelui Arend Remmers pe aceasta tema publicata inca din anul 1991, care probabil v-a scapat.

   Va las aici linkul pentru a o citi si a ne intari cu totii convingerea ca aceasta miscare nu il reprezinta pe Dumnezeu asa cum ar dori El sa se faca cunoscut luimii acesteia.

   Mult har.

   http://www.vesnicia.ro/index.php/biblioteca/2-viata-de-credinta/62-daruri-ale-duhului-sfant-sau-fanatism

   • Mai concret cartea lui A Remmers:

    Click to access Daruri%20ale%20Duhului%20Sfant%20sau%20fanatism.pdf

    Nu se spune nimic concret de KSB.. o secta ultra carismatica care a facut si face ravagii in Romania. din 1990 pana acum.

    GBVul trebuia sa ia masuri de combatere a acestei secte …prin pliante raspandite masiv in Romania asa cum s-a facut in Germania, acum 30 de ani cand KSBul a invadat Germania …
    In Romania nu se fac astfel de pliante iar influenta acestei secte este apreciabila …spre satisfactia acestor anticristi …

 5. Il cunoasteti pe Adrian Stan atat de bine incat sa spuneti ca ar putea participa sau fi de acord cu asa ceva? Sunt multi altii, inclusiv eu, care-l cunoastem bine. Si e un om prea bland si smerit ca sa faca asa ceva.

  • Ce spuneti dvs. aici? “Adrian Stan … bland si smerit”
   A fost odata, ca-n povesti,
   A fost ca niciodata …

   Se schimba oamenii dupa aliante, interese, finante, …
   In acest moment, Adrian Stan este la pamant (si nu datorita a ceea ce se scrie pe aici, ci a ceea ce este in realitate, in familie si in biserica. Faptele lui striga mai tare decat reputatia de odinioara.

   Gandeste-te numai la faptul ca s-a constituit intr-o alianta cu securistul Mircea Iorgulescu si-ti vei da seama pe unde a ajuns!

   Ceva de genul, bland si smerit, la brat cu informatorii securitatii!

  • Raducule draga,
   This is a good one.
   Nu vreau sa presupun ca esti un acolit de-al lui Adrian Stan, ci doar un pacalit de masca “Blandetii si smereniei” pe care o afiseaza fara teama si rusine prin bisericile din tara. Vrajiti de ea sunt doar aceia care nu doresc sa cunoasca adevarul.

   In ceea ce-l priveste pe acest personaj – documenteaza-te. Poti doar sa studiezi ce s-a/se intampla in biserica in care “slujeste”, si anume BER Timisoara si sa afli adevarul.

    • Ion Burciu,
     Stiu ca esti aparatorul lui Bebe Miu, ai mai scris aici. Bebe Miu a facut prea putin si prea tarziu in ce priveste atitudinea impotriva lui Botgros. Ce seamana omul, aceia va secera.

   • Nici odata nu este prea tarziu.Eu tin cu dreptatea ioan8(oare tu,de ce nu-ti dai numele real,daca nu te temi de adevar?).Eu nu am mai scris vre-o data aici.Faci confuzie.

    • Ioane,
     Ioan8 este numele blogului, toti cititorii stiu ca ma numesc Paul Dan. Am semnat multe articole dar nu este necesar ca sa semnez pe fiecare in parte. Am adaugat numele meu la rubrica “despre mine”.

     Multumesc,
     Paul Dan

  • Draga Florin, Este una sa marturisesti public, si sa nu mai poti aduna fulgii pe care i-ai risipit cind-va.Acum Adunarea, fratii traiesc cu consecinta faptului implinit.Pe Bebe miul, nu-l mai intereseaza. El este la pensie, lucruri le sunt de domeniul trecutului pentru el dar care afecteaza o adunare.A fost o bomba cu effect intirziat.Gresala mare care se face in adunare, este ca,nu toti fratii dela mic la mare citesc Cuvintul cu Atentie si cu seriozitate.Am auzit vorbiri dela acestea care pretind die ca au chemare sa dea Hana la suflete in adunare si a carorpopoarese viata nu corespunde cu ce vrea Cuintul sa ne invete.Am fost printer voi, dar nu am vazut pe nici unul sa splice ce Spune Cuintul . adica,” doi trei sa vorbeasca(sa proroceasca) iar cei lalti sa judece,sa analizeze daca ce au auzit este potrivit cu ce invata Cuvintul.Cind aduce prejudicial unei Adunarile, a casei Lui Dumnezeu nu e tot una cu a leza pe Un frate sau altul.Si Asa produci rana care se vindica sau pote singera pentru totdeauna. Asa ca , a care scuze nu schimba cu nimic damagingly déjà facut in Casa Lui Dumnezeu.

   • Un Copil al Lui Dumnezeu nu umbra cu pseudonime.El nu are ce sa ascunda de fratii lui. Ap,Pavel atrage atentia la felul de a lucra printre frati.spune el,sa va spuneti Adevarul din inima. cu alte cuvinte fiti sincerity in relatile voastre unul cu altul. A nu-ti da numele lasa liberatea de a fi slobod la gura sa spui ce vrei si sa ai mai putin control .Aceasta nu e calitatea de”copil “al Lui Dumnezeu.Suntem noi conscientious ca avem de aface cu Un Dumnezeu fata de care nu putem ascunde nimic?Asa se traieste in prezenta Lui Dumnezeu, in sinceritate.

 6. In Campu Lung Nelu Istrate a promis ca va demasca in Adunarile BERului cartea “Dumnezeu printre ZULU” pe care el si probabil altii le-au raspandit in ultimii ani, in fratietatea BER.
  Acest gest este conform celor scrise in Faptele Apostolilor 19:19.

  E mare lucru sa ai coloana vertebrala.

  Dar cand promiti ceva? Trebuie sa faci?

  DA al vostru sa fie DA si Nu sa fie Nu asta spune Domnul Isus!

  Una este sa respingi in gand legaturile cu KSBul si alta este sa treci la fapte…
  Cartea amintita este pentru KSB precum CORANUL pentru musulmani.
  Chiar nu ne pasa ca Domnul Isus este intristat?
  Mana lui Dumnezeu apasa BERul pentru ca iubeste fratietatea de acolo, si doreste ca raul acesta care are denumirea KSB sa fie eliminat din fratietate BERului!
  Numai prin demascarea si pedepsirea lui Acan , poporul a putut continua seria biruintelor in calatoria spre Canaan! .

    • Nu stiu cine esti. Daca esti Paul dan, as vrea sa iti spun ca, deseori nu necunoastem pe noi insine suficient. Adauog suficient. Daca il cunoastem si pe Domnul Isus cum cunoastem pe unii oameni, atunci este usor de inteles dece sunt astfel de situatii. As vrea sa spun ca nu blamez pe nomeni.De fapt nu este niciun frate robul meu. E treaba Stapinului.

   • Frate Paul,acum m-am lamurit ce este cu-ioan8-.Da,am mai scris,extrem de rar,dar nu-mi amintesc sa fi luat apararea lui Bebe Miu.Da,am scris candva,unele lucruri unde am condamnat metoda de lucru(prin inflentele pragmatice ale vestului asupra tineretului care participau la sala -Dacian-).A sosit odata timpul(acum poate un an),cand am citit un comentariu al tau despre rolul și efectele muzicii asupra credincioșilor.Acolo ai facut o trecere în revistă(foarte elocventă ,studiată și documentată istoric).M-a impresionat unele marturisiri ale greșelilor făcute dealungul timpului ,și la tema respectivă,dar și la altele (acum am altă imagine despre tine,desdigur schimbată în bine).De atunci nu am mai citit alte dezbateri,fiindcă eu nu prea cunosc să lucrez așa de cultivat cu aceste aparate(abia de trei ani meșteresc și eu la computer,acum la vârstă destul de înaintată).Faptul că am fost și eu cândva în ac.Adunare(Carol Davila),mă doare cumplit când aud asemenea manifestări incredibile.
    Cât despre Nelu Istrate,și ceilalți ziși Darbyști(de parca Fr.Tudor popescu nu a fost Darbyst,dar cu viclenia lui,Botgr.a manipulat oamenii ca si cum s-a abătut prin …de la învățătura primara a Adunării),îi prețuiesc mult,fiindcă am ascultat cu mare atenție predicile lor.Celelalte presupuneri ,intuiții și bârfe,nu le iau în seamă,fiindcă sunt numai supoziții,și eu nu vreau să păcătuiesc,dând crezare la așa ceva.Cât despre Fr.Bebe Miu,de ce nu se cere oficial la arhivele fostei securitați o adresă în sensul acesta,și atunci nu se va mai bate câmpii.
    Cu rerspect,Ion Burciu.

   • Frate Balarie,
    Luati-o mai usurel cu acuzatiile astea care pot foarte usor ruina marturia unui om. Nu cunosc daca fr. Nelu Istrate a incurajat active sau prin necombatanta, constient sau din ignoranta, carismatismul de tip Kwasizabantu sau Zac Poonen, dar stiu doua lucruri clare:

    1. Dansul in persoana m-a incurajat si mi-a dat spatial la amvonul din Carol si alte adunari BER stiind ca voi predica deschis impotriva ereziilor si mai ales a carismatismului (cu exemple concrete si aplicatii la Romania). Si nu doar ca m-a “tolerat” sa fac asta, ba chiar m-a incurajat deschis sa vorbesc impotriva carismaticilor. Ca eu am facut apoi pasul inapoi din alte considerente doctrinare si de practica ale BER, asta nu mai e vina dansului. Dar a-l acuza ca “din umbra” nu stiu ce face, asta de departe e o mare prostie si o acuzatie clar nefondata, cum zice si fr. Paul mai jos. Nu mai lansati astfel de idei ca va pierdeti credibilitatea.

    2. Imi aduc aminte ca la un moment dat prin anul 2009 parca, I-am prezentat fr. Nelu Istrate unele din problemele de baza din teologia lui Zac Poonen si imi amintesc foarte clar ca a aparut surprins si am discutat vreme de mai multe ore, si nu doar la o singura intalnire, si niciodata fr. Nelu nu a comentat si nici nu a obiectat pledand in favoarea lui Zac Poonen. Daca fr. Nelu Istrate a luat apoi pozitie impotriva lui Zac Poonen sau nu, asta nu mai stiu, sa o spuna cei din BER care cunosc situatia sau dansul. Ce stiu eu am scris aici.

    Ceea ce cred ca sta la baza tuturor problemelor din BER in esenta este lipsa de claritate in ce priveste marturisirea de credinta. Marturisirea BER (si treaba asta este valabila pentru toate cultele evanghelice din Romania, fara vreo deosebire) este un document prea putin luat in considerare de catre lideri, prezbiteri si credinciosi deopotriva, de multe ori la intrebarea “aveti o marturisire de credinta?” raspunsul liderilor fiind “ah, da, avem, dar noi credem in Biblie”, fapt care evidentiaza cat de putin pret pun ei pe un acord colectiv asupra a modului cum adunarea sau cultul in ansamblu intelege doctrinele de baza ale Scripturii. Marturisirea de credinta ar trebui – si asta am spus-o pe fata si nu o data si celor din BER – sa fie documentul care sintetizeaza felul cum un cult sau o adunare intelege Scriptura, si daca s-ar pune pret pe claritatea marturisirii de credinta, multe conflicte de acest fel ar fi evitate si Trupul local al lui Hristos ar fi ferit de suferintele cauzate de toate aceste neintelegeri si rebeliuni. De pilda, daca Marturisirea BER ar spune ca adunarile tudoriste inteleg ca darurile miraculoase au incetat, si daca marturisirea ar fi folosita ca atare, cei care promoveaza carismatismul ar fi mult mai usor sa fie confruntati si chiar excomunicati. Indraznesc sa spun ca unii lideri din BER habar nu au ce scrie marturisirea lor de credinta, daramite sa o mai si aplice.

    Pe de alta parte, Scriptura spune ca “mandria merge inaintea caderii”. Oricine a frecventat adunarea din Carol Davila si nu este “carolist” nu cred ca nu a putut sesiza o nota puternica de mandrie la nivelul adunarii, eu insumi am auzit lideri spunand ca putine adunari mai sunt in Bucuresti si in tara ca ei…Eu cand aud asa ceva de la lideri, imi fac repede bagajele si plec….

    Apoi insistenta obsesiva, dusa pana la nivelul ridicolului, in privinta unor invataturi (de ex botezul pruncilor, separarea de colaborarea cu orice culte evanghelice etc) in detrimentul altora care ar trebui sa aiba intaietate pentru ca sunt esentiale in mantuire si inchinare autentica (cum ar fi suveranitatea lui Dumnezeu in mantuire, siguranta mantuirii si perseverenta sfintilor etc.), insistenta obsesiva a dus la indepartarea multor credinciosi autentici din adunarea din Carol (daca cineva si-a dorit intr-adins asta sau nu, nu stiu; a, sa nu se faca vreo confuzie, nu vb aici despre Missio Dei, asta e un alt caz), care au cautat adapost si ingrijire pastorala in alte adunari. Asta ar trebui sa dea de o mie de ori mai mult de gandit si meditat unora ca acesti revolutionari de mucava decat sa tina cu dintii de botezul pruncilor, cata vreme nici macar cei din familiile lor nu au respectat acest lucru. Pentru ca Dumnezeu le va cere socoteala in primul rand pentru grija fata de oile Lui, si mai putin pentru cat au calatorit prin tara pentru predicarea Evangheliei (nu ca predicarea Evangheliei nu ar fi importanta si vitala). Paradoxul este ca tocmai aceasta atitudine “talibanica” de refuz a oricarei colaborari oficiale cu alte culte evanghelice i-a facut victima usoara pentru secte precum KSB sau Zac Poonen…Ei au fugit de potentialele pericole din partea unor frati in Hristos, dar au neglijat sarpele care crestea in sanul lor si care a intrat pe sub usa…

    Istoria BER este probabil mult mai complicata decat pare la prima vedere…dar tocmai din cauza asta cred ca o revizuire sanatoasa a marturisirii de credinta ar clarifica multele probleme care iata ca ies la suprafata inevitabil. Si o cautare oficiala prin dosarele Securitatii poate ca ar limpezi apele tulburi…

  • Cand acuzi un om, vii cu dovezi!
   Cuvinte ca “probabil” nu tin loc de certitudini.
   Vin de ani buni in adunare si acum vad pentru prima data acest titlu de carte.
   Cunosc miscarea KSB suficient de mult si stiu ce rau imens face. Este de neinchipuit. Dar a fost demascata in adunarea BER din Carol, chiar de Nelu Istrate pe care-l incriminati.
   Despre asta de ce nu amintiti? Este foarte usor sa luam lucrurile pe sarite, sa comentam doar ce ne convine si sa aruncam cu noroi in viata si marturia unor oameni, doar pentru ca nu ne plac, fara nici o verificare a informatiilor.

 7. O prietena avea pe Facebook acest link si am intrat sa vad si eu. Nu am putut sa il citesc pana la capat cand am vazut ca intr-un loc public s-a ajuns sa se barfeasca dandu-se chiar nume.Mi se pare pierdere de vreme. Eu nu stiu cum aveti timp de asa ceva cand afara sunt atatea suflete pierdute. Acest “zel” de a lupta impotriva carismaticilor(si a propos eu am retineri f serioase cu privire la aceasta miscare) nu cred ca vine de la Domnul. Aceasta este parerea mea. Cred ca daca am fi preocupati de sufletele pierdute cu adevarat nu am mai sta sa ii barfim pe altii.Si nu ne-am irosi energia in acest fel.

  • Lavinia,
   Este bine ca ai scris. Ai nevoie de ajutor spiritual. Te exprimi in spirit umanist nu Biblic. Am sa raspund pe scurt la cateva contestari de ale tale.

   Tu zici: “intr-un loc public s-a ajuns sa se barfeasca dandu-se chiar nume.”
   Raspunsul meu: Tu il faci barfitor pe apostolul Ioan care ii da numele lui Diotref catre toate bisericile pana in ziua de azi: Am scris ceva Bisericii, dar Diotref, căruia îi place să aibă întîietatea între ei, nu vrea să ştie de noi. 3 Ioan 9

   Cand Pavel spune urmatoarele, el barfeste? Păziţi-vă de cînii aceia; păziţi-vă de lucrătorii aceia răi; păziţi-vă de scrîjilaţii aceia!Filipeni 3:2

   Cand Domnul Cristos curata Templul avea El o ravna gresita? Ai citit acest verset: A făcut un bici de ştreanguri, şi i -a scos pe toţi afară din Templu, împreună cu oile şi boii; a vărsat banii schimbătorilor, şi le -a răsturnat mesele.Şi a zis celor ce vindeau porumbei: ,,Ridicaţi acestea de aici, şi nu faceţi din casa Tatălui Meu o casă de negustorie. Ucenicii Lui şi-au adus aminte că este scris: ,,Rîvna pentru casa Ta Mă mănîncă pe Mine. Ioan 2:15-17

   Lavinia, persoane ca tine au nevoie de ajutor. Multi dintre voi nu sunteti mantuiti. Deci ma ocup cu evanghelizarea celor din biserici care se inseala ca au mantuirea. Tu pe unde te aflii?

   • Uimitor, sau poate nu, ultimul meu raspuns nu a fost afisat. Nu inteleg de ce, pentru ca nu am pus nici un link, si nici nu am jignit pe nimeni; logica imi spune ca ceea ce am scris este adevarat. Daca as fi stiut ca nu mi se va da dreptul sa imi argumentez pozitia, nu as fi scris nimic de la bun inceput. Nu mi se pare corect, si sunt dezamagita… Va rog frumos sa stergeti si primul meu comentariu, pentru ca nu mi s-a dat dreptul la o parere in continuare. Multumesc. Macar stiu ca de acum incolo sa nu mai comentez pe acest blog decat daca am aceeasi parere ca si a dumnevoastra.

   • Ok, mie mi-a aparut ca a fost trimis comentariul. Haideti sa luam intreg contextul in care Pavel atentiona cu privire la anumite persoane. El le scria bisericilor, cu scopul de a ii pazi; scopul lui nu era de a denigra anumite persoane. Exact ca un tata caruia ii pasa de copiii lui. Prevedeam ca va veti folosi de autoritatea lui Pavel pentru a argumenta cele scrise in articol.
    Pe de alta parte, daca stau sa numar cuvintele “consumate” de Pavel pentru astfel de atentionari, cred ca nu constituie nici 1% din scrierile lui. Hm… uimitor raport, nu-i asa?! Vedem la Pavel in ce trebuie sa ne consumam energia.
    Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui. Eu stiu ca sunt mantuita. Asa cum dumnevoastra cred ca mi-ati spus cu toata sinceritatea ca am nevoie de ajutor, tot la fel va rog si eu sa va faceti o cercetare adanca, sa stati in prezenta Domnului si sa Il intrebati daca ceea ce faceti este dupa voia Lui.

    • Apologetica facuta de Pavel este 1 Cor 15, parti din 2 Cor, intreaga epistola catre Galateni, Efeseni 4:14-15, Col 2:8-23, 1 Tim 1:4-11, 4: 1-8, 2 Tim 3:1-9, 4:1-4; deci cu mult mai mult decat 1% cum ai zis tu intr-un mod nedocumentat. Mai ai si curajul sa zici : “Hm… uimitor raport, nu-i asa?!”

     Eu iti spun din nou, Domnul mi-a dat aceasta slujba iar persoane ca tine au nevoie de o galeata de apa rece ca sa se trezeasca…

  • Lavinia,
   Cind viata comunitatii are de suferit, se face cunoscut adevarul curat.
   As a facut si Hristos Isus cu cele 7 biserici, pe care le a demascat,
   ca sa se poata indrepta, dindu o revelatia lui Ioan.
   “afara sunt atitea suflete pierdute” este o lozinca goala,
   daca ai de gind sa i conduci pe o cale fara Adevar.
   Isus Hristos este Adevarul, si daca nu -L traim, degeaba ne am intors”de afara”
   Intereseaza te ce fac carismaticii, care se “introduc” in fiecare cult unde sunt primiti;
   daca nu stii ce lupta este, a cui este, iti spun acum, a diavolului,
   care vrea sa te atraga si pe tine, care vine sa strice, stiind ca mai are putine zile.
   Daca nu esti vigilenta, si crezi ca cu o astfel de purtare vei salva tu suflete, amarnic te inseli.
   Domnul slaveaza sufelete de la iad, aratind R A U L !!!
   Mai docunteaza te, lasa Face Book, care a ajuns o mascarada,
   unde “crestinele””arata ” tot ce pot, nu ce le a invatat Hristos.

   • Draga elisa,
    Nu stiu daca acest raspuns la meu va fi afisat.
    Multumesc pentru grija ta; daca ai fi citit raspunsul meu, ai fi vazut pozitia mea fata de miscarea carismatica. Am participat si eu la intalniri la care au fost adusi carismatici si sunt pe pozitie, total impotriva acestor caderi pe spate.
    Iar ceea ce ai spus tu, ca Domnul salveaza suflete de la iad aratand RAUL este atat de gresit!!! Domnul salveaza suflete de la iad aratand VIATA; noi pe Domnul Isus trebuie sa il aratam. Biserica ortodoxa asta face: nu arata adevarul, sta si loveste in noi neoprotestantii. Am ajuns sa facem si noi acelasi lucru. Vai de noi!
    Aceasta lozinca goala “afara sunt atitea suflete pierdute”, nu este o lozinca! Pentru asta trebuie sa ne arda inimile, sa plangem pentru cei pierduti. Domnul Isus a plans nu in multe contexte, dar a plans pentru cetate!

   • Lavinia,
    definitia ipocriziei e sa pretinzi ca esti cineva dar realitatea sa fie alta.
    Cam asa e cu respingerea carismatismului si a ereziilor de catre tine. Zici aici ca esti impotriva carismatismului, dar esti admiratoare a lui Zac Poonen, despre ereziile nimicitoare ale caruia nu cred ca s-au adus dovezi mai multe ca pe acest blog.
    Cat tupeu ii trebuie unui tanar ca dumneata sa il tragi la raspundere pe un frate care are clar dar de apologet, are studii in apologetica

  • Lavinia ,

   Reduc problema la modul simplist , ca sa o intelegi , crestinismul biblic vede problema ca fiind “ALB , sau NEGRU” ( adica DUMNEZEU sau SATANA ; ISUS sau ANTICRIST ; RAI sau IAD ; Evanghelia sau Pseudo-evangheliile ; adica o EVANGHELIE curata sau o EVANGHELIE diluata , poluata , pervertita ; adica MANTUIT sau NEMANTUIT ) . Noul tip de “crestinism” , neoliberal , de tipul BISERICII EMERGENTE vede totul ca fiind “IN CULORI” , iar CARISMATISMUL vede totul ca fiind “GRI” ! Surprinzator New Age-ul are o viziune aproape identica cu sinteza celor doua .

   Fara a avea intentia sa te jignesc , cred ca nu ti-ai cam facut temele de mult in ceea ce priveste studiul atent si in intregime al Scripturii si cu atat mai mult ceea ce presupune apologetica crestina .

   Cred sincer ca nu ar trebuii sa te pronunti pe lucruri care te depasesc , ci mai degraba in tacere sa studiezi Scriptura cu atentie ca sa intelegi cu adevarat voia lui Dumnezeu , la fel si literatura crestina autentica care sa te ajute sa intelegi lucrurile de apologetica crestina contemporana pe care le dezbate fratele Paul Dan pe blogul sau .

   Dumnezeu sa-ti dea lumina si calauzire !

   • Lavinia ,

    Iti recomand sincer cartea ” SEDUCEREA CRESTINITATII ” de Dave Hunt si T.A, McMahon , dupa ce ti-ai insusit prin studiu atent invataturile ( doctrinele ) de baza ale Scripturii .

   • Mi-am argumentat pozitia, dar nu a fost afisata. Atata timp cat este un loc public, ne putem scrie parerea nu?! 🙂 Nu ati vrut sa ma jigniti, dar ati facut-o.
    Domnul sa ne dea lumina si calauzire la toti!

   • Lavinia ,

    Intentia mea nu a fost sa te jignesc ci doar sa te fac sa vezi si sa intelegi corect ( biblic ) lucrurile . Stiam foarte bine tiparul de gandire la care subscrii , si de aceea am accentuat in comentariul meu catre tine faptul ca nu intentionez sa te jignesc , ci doar sa te corectez ca sa iti dau posibilitatea sa incerci sa faci un efort intelectual si spiritual ( de care cred ca esti capabila ) ca sa intelegi lucrurile de care vorbim noi aici , in ansamblul lor , dintr-o perspectiva corecta ( biblica ) .

    Ti-am citit si comentariul tau de la 10:43 a.m si raspunsul fratelui Paul Dan la argumentatia ta din acest comentariu al tau ( 10:43 a.m ) . Cred ca daca vei face un mic efort de vointa , si vei trece peste orgoliul tau , si vei citi pasajele biblice indicate de Paul Dan vei vedea cat de puerila este argumentatia ta ” teologica ” ca apostolul Pavel si-a folosit doar 1% din scrierile lui , cu cuvinte care atentioneaza bisericile impotriva ereticilor si ereziilor . Pavel chiar a scris mult facand apologetica , dar nu numai el ci insusi Domnul Isus si toate scrierile apostolilor au facut apologetica din abundenta ! La fel ca si apostolul Pavel , apologetii moderni , contemporani cu noi , printre care si Paul Dan , AVERTIZEAZA BISERICILE CU SCOPUL DE A PAZI CREDINCIOSII si nu cu scopul de a DENIGRA unele persoane , cum corect ai punctat tu in dreptul lui Pavel , dar esuand mai apoi ca sa vezi corect ( biblic ) acelasi lucru si la Paul Dan , sau la alti apologeti contemporani . Problema , care vad ca nu o intelegi nici tu nici altii , este ca nici Pavel si nici apologetii moderni nu pot sa avertizeze DE CEVA ca e RAU , fie invatatura sau invatator , daca utilizeaza sistemul de gandire si argumentatie al “evangheliei” umaniste care e intotdeauna pozitivista ( nu critica pe nimeni si nimic , pentru ca sistemul ei de raportare la ADEVAR e hibridizat cu multe concepte si idei preluate din psihologie-psihoterapie ) .

    Infiltrarea conceptelor nebiblice de tipul psihologiei-psihoterapiei in gandirea si predicarea crestin-evanghelica occidentala s-a intamplat treptat , in politica pasilor marunti , incepand aproximativ cu ultima jumatate a secolului 20 , dar a devenit mai pregnant in ultimele 2 decenii ale sec 20 si apoi bineinteles incepand cu primul deceniu al sec. 21 . O incursiune atenta , prin filtrul infailibil al Bibliei , in viata , cariera , si opera celor doi mari stalpi si parinti ai psihologiei-psihoterapiei moderne , Sigmund Freud si Carl Gustav Jung , ne va convinge despre viziunea pagana ( nebiblica) supra omului pe care ne-o ofera psihologia-psihoterapia cat si despre originea , conceptele si practicile pagane ( shamanice de-a dreptul) ale psihologiei-psihoterapiei . Este un fapt dovedit ca S.Freud a fost un ateu inrait si un anticrestin radical , iar C.G.Jung a fost practicant devotat al ocultismului (spiritismului) si un anti-crestinism biblic fanatic .

    Putini crestini evanghelici occidentali in pozitii de decizie , putini teologi evanghelici occidentali si-au pus
    problema sa testeze biblic opera acestor doi anti-crestini radicali declarati , inainte de a o introduce in programa de studiu a seminarelor teologice , inainte de a o asimila fara nici un discernamant biblic ca parte a gandirii crestin evanghelice contemporane . Efectele sunt pe masura ! Mare parte din ereziile moderne in crestinismul evanghelic datoreaza mai mult sau mai putin , in functie de caz , penetrarii cu viziunea si conceptele psihologiei-psihoterapiei a mediului neo-evanghelic occidental . Dar penetrarea crestinismului evanghelic cu conceptele GANDIRII POZITIVE ( una dintre multele ei laturi este ca : niciodata nu trebuie sa critice , sa nu ofenseze pe pacatosii , sa nu ofenseze ereticii etc., ca sa nu-i ” darame psihic “) concepte evident preluate din psihologie-psihoterapie ( Biblia oricum afirma contrariul : pacatosul trebuie confruntat cu pacatul sau ca sa aibe ocazia SA SE POCAIASCA ! ) , aceasta GANIDIRE “POZITIVA” afost o PIEDICA GIGANT in demascarea si oprirea inca din fasa a multor erezii letale care se manifesta astazi in bisericile crestine .

    Dar vina cea mare pentru acest set de ” gandire pozitiva crestina” nu iti apartine tie sau crestinilor ca tine ci anumitor pastori , lideri evanghelici , scriitori crestini ( din tara sau din occident ) care sistematic v-au invatat ( de fapt v-au indoctrinat — desi nu-mi place sa folosesc acest termen , dar cred ca e cel mai potrivit — ) cu o evanghelie umanista , care e aproape tot timpul pozitivista ( nu critica concret , nici direct , pacatul si erezia , CA SA AVERTIZEZE biserica de pericolul lor mortal ; deoarece “evanghelia” ,acestora de mai sus, este hibridizata cu multa pop-psychology ca sa aiba mare priza la public , sa placa omului firesc ) . Si este atat de evident ca pop-psychology functioneaza si are mare priza la public . Creste numarul celor din biserica rapid dar scade drastic , invers proportional , calitatea celor din biserica de crestini autentici biblici !

    TOTI VREM SA FIE MANTUITI CAT MAI MULTI , DACA S-AR PUTEA TOTI , DAR SA FIE MANTUITI CU ADEVARAT , NU AMAGITI SAU AUTOAMAGITI !

    Te rog citeste cartea pe care ti-am recomandat-o “SEDUCEREA CRESTINATATII ” de Dave Hunt si T.A. McMahon care trateaza problemele acestea si cum ele s-au infiltrat si si-au facut cuib treptat , incet dar sigur , in neo-evanghelismul occidental ( SUA la inceput ) ca mai apoi sa inceapa sa devina un fenomen global in neo-evanghelism .

    Te rog sa urmaresti cu atentie cele patru expuneri biblice video ale apologetului american Justin Peters referitoare la principalele erezii carismatice si pericolul lor ascuns , postate de mine la comentariul nr. 98 ; si sa citesti mai apoi , tot cu atentie , si articolele de apologetica de la linkurile urmatoare :

    SEX SYMBOLS WHO SPEAK IN TONGUES?
    http://www.submergingchurch.com/2013/03/27/sex-symbols-who-speak-in-tongues/

    U2′s Bono, Unorthodox Superman .
    http://www.submergingchurch.com/2013/07/05/u2%E2%80%B2s-bono-unorthodox-superman/

    Lavinia , carismatismul nu e periculos neaparat pentru gimnastica aerobica din manifestarile lor : ” caderile pe spate ” . ” electrocutarile ” etc. , alea sunt doar simptomele , vizibile pentru oricine , ale unei boli spirituale mult mai letale , izvorate dintr-o TEOLOGIE LETALA , BOLNAVA , hibridizata cu multe idei preluate de la cultele metafizice de tip New Age , dar imbracate in vocabular crestin .

    Sper sa ma consideri un prieten si nu un adversar , pentru ca nu doresc de loc sa-ti fiu un adversar !

  • Oana,

   Tocmai vroiam sa-ti raspund la celalalt comentariu, dar imi dau seama ca e dejeaba. Chiar nu retii nimic din articolele despre Kwasizabantu scrise in Germania si in Africa de Sud? Nu mai scrie, nu investesc in cazuri ca ale tale.

 8. In matei 13-30, citim despre negina si griu.ele cresc impreuna. Fie care sa creasca piña la secerisi.atunci culegatorii vor separa una de alta. Asa ca, sa nu ne faced prea mari iluzie ca toti care fregventeaza o adunare sunt nu mai griu.La sfirsit va fi si griul separat de pleava.Nu va fi pus in ham bar decit bobul curatNimic intinat nu va intra acolo.

  Binecuvintari in locurile ceresti in Domnul Hristos.

  John

  • John,
   reciti va rog pilda cu neghina, recititi va rog si talmacirea ei, facuta special de catre Domnul Isus, pentru a nu confunda biserica cu lumea;
   e vorba de lume aici.
   Scuze!

   • Aici e lipsa de accommodare a Cuvintului.In Biserica este lume si Asa a fost intodeauna. In Oricare stringer e la olalta sunt astfel de elements.Cuvintul, Biblia ,este o carte spirituala.Domnul Isus nu avea in verderers lume a in afara Biserici.El se preoccupation de Ai Lui care se stringeau in preuna.uitate la faptului ca, Un bras as a venit peste noapte si a semanat.Iti punt IntrebareMai, lume a a fost semanat a de cel rau care e vrasmasul? Lume a este a lui si el vine acolo Unde se string cei rasumparti.pe el nu-intereseaza ce se intimpla intre cei ce sunt Ai lui.El e preoccupation sa tulbure part asta celor ce sunt Ai Domnului Hristos.Asa ca Elisa cer si eu scuze.Cind aici de adunare poate nu sti ca, este Adunarea corporala care indeamna adunatura si Adunarea sfintilorin sarbatoare ca sunt Biserica vie a Domnului Hritos.

 9. Ma doare sa vad ca in biserica unde am crescut de copil si L-am cunoscut pe Dumnezeu, se intampla astfel de tragedii. Dumnezeu sa aiba mila.
  Andrei B.

  • Dragă Iuliane,te rog să citești comentariile de la nr 39 și 40,și te vei convinge care a fost adevărul de duminică din Carol Davila.Mă miră modul de comportare al părinților tăi.

 10. Totusi cred ca trebuie spus ca ceea ce s-a intamplat nu a fost “pe fatza” adica nu in fatza bisericii (eu asa intelesesem). Parintii mei chiar au spus ca totul a fost normal a predicat cineva din Pitesti. Probabil ca “debandada” a fost fatis intre grupuri dar pe asuns in biserica deoarece ei nu stiu nimic.

 11. Lucrurile sunt cel putin neclare.
  Cine face scindarea ? Cine are legauri cu carismaticii ?
  cei care comenteaza postul au pareri impartite.
  fr Miu l-a sustinut acum nu-l mai sustine pe Ionel B, Nelu Istrate trebuie sa demaste invatatura carismatica pe care a acceptat-o prin promovarea unei carti. Botgros are legaturi cu carismaticii, Nelu Istrate ii sta impotriva lui Botgros. Botgros nu e de acord cu missio dei, (uitati-va la pozele missio dei de pe facebook – cum boteaza cum celebreaza diferite evenimente imbracati cu pene de indieni …) Missio dei a rupt adunarea si sunt sustinuti de parintii lor care acum vor sa inlature raul din mijlocul adunarii in timp ce isi sustin copiii. (Personal am asistat la o predica a fr Bunescu in cadrul missio dei.)

  sunte multe afirmatii fara acoperire aici.

  Pana la urma as intreba pe cei care merg in Carol, adunarea de partea cui este ? Adunarea pe cine sustine ?

  nu cumva sursa problemelor este din insasi modul lor de organizare ? unde Domnul Isus nu mai este cap ? au presedinte , care se alege prin vot democratic, sunt platiti de la stat , au administratie centralizata… deciziile de la Bucuresti se impun in toate adunarile din tara …. au program bine stabilit cu vorbitori programati. parca ar fi primaria sectorului nu biserica Domnului.

 12. Am participat duminica la tot programul. De la 8 pana la 14. A fost ceva inimaginabil, greu de crezut ca se poate intampla intr-o biserica crestina.
  Am vazut femei, si chiar barbati plangand, oameni debusolati, tineri bulversati. Crestini buimaciti si amagiti de un duh de minciuna fara precedent. Am incercat sa stau printre ei si sa le spun ce stiam.
  O sora a iesit in plina adunare sa alerge dupa o colega pe care o invitase pentru prima data la adunare… Va imaginati ocara adusa Evangheliei si Domnului Isus… Mai mult, sunt lucruri care nu raman aici, sunt oameni care in cercul lor vor povesti si altora atunci cand va veni vorba despre pocaiti… O rusine si o pata care nu se va sterge usor. O responsabilitate imensa in ziua vesniciei…

  As adauga la lucrurile supse mai sus un amanunt. Legat de “mobilul crimei”. Am cautat sa inteleg lucrurile de cand au inceput sa izbucneasca in adunare, pentru a-mi forma o parere impartiala, coerenta si corecta si pentru a fi de ajutor celor debusolati. Am participat in general la toate intalnirile pe tema acestui conflict, in februarie, si ulterior. S-a spus de legatura cu fenomenul KSB. S-a amintit de posibile legaturi cu securitatea. Mai degraba. Dar se pare ca scapa un amanunt care poate fi motivatia cea mai apropiata de adevar.
  Intr-o discutie cu surse demne de incredere, exista o dezvaluire care arata ca toate lucrurile au inceput in urma cu mai bine de doi ani. In momentul in care s-a constatat ca ar fi “nevoie” de inca un mandat pentru iesirea la pensie… Asa cum banuiesc ca stiti, functia de prim-delegat al adunarii este platitia, si nu cu putin…
  In urma cu doi ani, asa cum s-a intamplat cu Daniel, intelegand ca nu exista nici “o bresa” de integritate in viata celorlalti predicatori din sfatul de frati, s-a apelat la “o chichita teologica” (Daniel 6:4, 5).

  Sa fie deci infiltrari ale securitatii – cu siguranta sunt oameni care sunt cunoscuti in adunare…; sa fie blestemul KSB…; sa fie setea de putere si mai ales dorinta de bani… Inclin sa cred ca ultima motivatie ar fi cea mai puternica. Poate gresesc, poate o fi altceva, poate toate trei sau altele.
  Dumnezeu este Cel care cunoaste cel mai bine inima omului si ce este in ea. Cert este ca “nimeni nu poate sluji la doi stapani”, si “cine rosteste Numele Domnului sa se departeze de faradelege”.

  Ceea ce a declansat Ioan Botgros in intregul cult va lasa in urma rani pentru ani sau probabil zeci de ani.
  Rugati-va pentru noi, si pentru ce va urma in aceasta saptamana si in continuare.

  • Da, ai dreptate. Tot ce ai relatat este adevarat. Am fost acolo, am vazut aproape tot pana cand nu am mai rezistat si am iesit.
   Domnul sa ne ajute! Acum avem nevoie de solutii, de actiune. Comentariile nu sunt suficiente. Raul facut Adunarii noastre, Adunarii Lui nu va putea fi reparat, cred, niciin generatia noastra, nici in cea viitoare – daca va mai fi.

 13. Tot ce se desfasoara in Carol unde se anunta o noua mineriada pentru duminica, e foarte simplu si logic :
  Daca domnia sa dl Aadrian Stan, exponent vadit al KSBului, ar lucra dupa CUVANTUL LUI DUMNEZEU NU AR INCURAJA LUPTA SI DEZBINAREA INTRE FRATI…. deci nu are nici o scuza sa se amestece in bucataria celor din Carol. Atunci ce interes are?
  KSBul LA FEL CA ORICE putere care vrea sa domine foloseste deviza … dezbina si domina! Aceasta caracatita a vremurilor sfarsitului are un plan de indeplinit …
  CUVANTUL lui DUMNEZEU curat nu dezbina ci UNESTE pe frati!
  Finala o stie numai DUMNEZEU care nu a scapat , nu scapa si nu va scapa NIMIC de sub control …
  Intrebarea este : daca ti se da ocazia sa lupti LUPTA CEA BUNA a credintei nu e normal ca trebuie sa folosesti aceasta ocazie?
  Lupta cea buna a credintei nu au dat-o minerii duminica… ei au amenintat ca scoate sfatul de frati de acolo cu forta…
  Lupta cea buna a ccredintei nu este cu carnea si sangele ci este indreptata impotriva duhurilor rautatii din locurile ceresti …
  CE SCOP URMARESTI daca lupti? Depinde de partea cui lupti?
  Daca lupti lupta cea buna a credintei ce primesti?
  O CUNUNA A SLAVEI care nu se poate vesteji…
  La ce iti trebuie?
  Sa ai ce pune la picioarele Domnului Isus cand vei fi in fata LUI.
  EL e Domn! Si-a dat viata pentru mine. Nu meritam!
  Pai si cei care lupta in aceste mineriade ce urmaresc?
  Sunt in alta solda. …cat o plati KSBul … .? Cei ce sunt in solda KSBului stiu … si stiu ca aceasta secta are bani sa cumpere suflete …
  Ce i-ar folosi unui om sa castige toata lumea daca si-ar pierde sufletul!

 14. Stiti ce este mai trist? Ca o mare parte dintre cei care sunt in Corul din Carol Davila sunt de partea lui Botgros care ii duce in ratacire!!! Au avut niste manifestari foarte firesti la adresa celor care i-au indrumat atatia ani, in special P. Bunescu pe care l-au jignit in public cu privire la copii dumnealui! Dumnezeu sa ii lumineze!

  • Eu sunt din cor, si nu stiu care este acea mare parte. Arunci cu vorbe aiurea. Botgros cu mana lui singur si fara opozitie a dat afara pe cei din MissioDei. Multi dintre noi am mers mult timp la “club”, pana sa se transforme in biserica. Avem inca prieteni acolo, si nu-i vorbim de rau. Chiar daca eu personal nu sunt de acord cu tot ce se intampla acolo, in general chestii de forma, nu de fond.
   Si mai ales nu stiu cine l-ar jigni pe fr.Petrica, pe care toti il apreciaza. Doar a iesit cu cele mai multe voturi la ultimele alegeri pt sfatul local (nu discutam despre “a vota” liderii in adunare). Zi-mi care-s aia care sunt cu Botgros, si am eu grija de ei, sa le explic ce si cum.

   • Radu
    Nu ai un limbaj adecvat…iar MissioDei este o biserica emergenta. Nu Botgros a dat afara pe MissioDei ci ei au iesit cand nu ni li s-a aprobat “programul”. Respingerea cererilor clubului este o fapta buna a celor care erau in lidersip atunci.

    Paul Dan

   • fr. Paul, nu are legatura cu MissioDei raspunsul meu. Stiu si eu cum ii considerati. Eu raspundeam acuzatiilor aduse coristilor.

    Cat despre vorbe… cred ca Pavel a fost mai dur decat mine cand a fost cazul. Si Dl. Isus si mai si…

    p.s. si mai aveti de aprobat un mesaj la primul meu raspuns. Daca nu doriti, dati-mi o adresa de mail, si va explic cine sunt si de ce scriu ce scriu. 🙂

   • TREBUIA SA FII IN ADUNARA DIN CAROL PE 8 SEPTEMBRIE RADU , CA SA AUZI CU URECHILE TALE CUM I-AU VORBIT FR. BUNESCU, SI NICI NU L-AU LASAT SA CITEASCA CEVA DIN BIBLIE!!!, CA SA NU-TI MAI SPUN CA ERAU AMENINTATI CU VIOLENTA, SI CHIAR AU FOST IMBRANCELI!!!INTRE CINE???CEI CARORA DOMNUL NE-A SPUS SA NE IUBIM UNII PE ALTII!!!MARTOR OCULAR, CU LACRIMI SI DURERI, SI RUGACIUNI.SI MARTI S-AU POCAIT, SA VEDEM DUMINICA REALITATEA ACESTEI POCAINTE, FATA DE CINE? EI AU ZIS CA FATA DE CEL CE SI-A DAT VIATA, CA NOI SA TRAIM PRIN EL.Efeseni 6 cu 24, si 2Timotei 2 de la 19-26,si f. special v.19 pentru toti, si 24 pentru cei care carmuiesc ADUNAREA.

   • “Theodor B”, coristii au un respect aparte pentru dl. Bunescu, ca unul care dă învăţătură bisericii, nu ai cum să demonstrezi ceea ce ai spus.
    În plus, ce te face sa crezi ca, sa spunem – facand la un moment dat ce spui tu, coristii ar fi de partea lui Botgros? Total gresit, prietene.
    Duminica la mineriada, oamenii lui Botgros au incercat sa-i faca pe coristi sa cante – ca la defilarile de 23 August – NU au reusit. Cantarea de inchinare e pentru Hristos, nu pentru defilarile lor ruşinoase!

 15. In biserica suntem chemati ca sa dam afara tot raul, sa ne judecam unii pe altii, sa ne mustram, ca sa nu ajungem la Judecata.
  Dar cind apare o miscare care pertruba mersul pe Calea Adevarului,
  intotortochiind cararlie vechi,lasate SCRIS de catre Dumnezeu,masurile sunt mult mai drastice.

 16. Pentru N.Lazar;Cred că se exagerează folosindu-se expresia”insistența obsesivă”,și tot ce se include acolo.Eu nu am auzit nici odată ca s-a discutat în predici așa ceva,în afară de momentele când se oficia botezul unui copil.Iar despre colaborarea cu alte culte,nu s-a insistat obsesiv,ci s-au mai adus unele avertizări privind unele neconcordanțe pe care le au alte culte față de cum înțelege BER .Aceasta s-a făcut mai mult pentru începători,cu scopul de a-i feri (cel putin pentru un timp,până vor avea o statornicie în gândire)de stresul doctrinelor neconcordante(aici nu este vorba de doctrina mântuirii,ci de hermeneutica unor pasaje din Biblie care se pot manipula cu ușurință,dacă se scot din context,sau se folosesc ca suport,Vechiul Testament).Așa că vă rog prieteni,să nu acceptăm să devenim membrii ai unei -intifade-.

  • Am citit cu surprindere mesajele dvs. si depun marturie despre ce se intampla in adunarea din Pitesti de cativa ani buni.
   Incercarea de a impune adunarii din Pitesti invatatura carismatica prin acest “lider” colaborator al securitatii pe vremea comunistilor (Iorgulescu Mircea) a luat o turnura fara precedent.
   Acum incearca sa disimuleze aruncand o momeala unor frati din grupul celor mai invarsta cum ca Darby si invatatura lui este vinovat de dezbinarea aceasta facand pe niznaiul ca noi nu stim ce a incercat sa faca cu carismatismul lui.
   Am respins aceasta invatatura dar dupa ce am citit ca facut in BER adunarea din Pitesti va fi informata pentru ca la ora actuala a fost mintita pe data de 8 sept (Duminica seara) ca el a fost atacat la Bucuresti si i-a fost viata in pericol???!!!
   Da cu aceiasi nerusinare ne-a mintit asa cum a facut-o ori de cate ori a incercat sa impuna carismatismul .
   Suntem cativa frati care stim planurile lor si ca au luat hotararea ca in urmatorii 5 ani sa impuna Invataturile lor carismatice in Pitesti. Ne vom opune acestora! Domnul Isus sa intervina si sa ne izbaveasca.
   Cristian

   • Fratilor sincer imi pare rau ca adunarea din Pitesti a ajuns o paria in BER, dar sa stiti ca si noi am suferit mult din pricina lui Iorgulescu Mircea care face pe seful, si aceasta manifestare a lui se adauga la suferintele noastre.
    Pentru distrugerile facute de Iorgulescu Mircea dorim sa facem o cheta si sa achitam tot daca se poate face o evaluare.
    Am cerut poze sau filme cu ce s-a intamplat acolo daca se poate pe o adresa privata de email.
    Nu stim cum sa procedam ca omul acesta neizbavit care ne face mult rau sa nu ne mai tulbure.
    Cristian

  • Nu am gasit reply la N Lazar, si ma folosesc de acest reply sa spun pentru ce comentarul am facut. In primul rind sunt Un om matur si ca vista dar si ca credinta. Cuvintele pe care le spun, Oricare ar fi ele si in orce circumstanta sunt cuvinte responsabile.In primul rind inainte a Lui Dumnezeu si Apoi si inainte a oamenilor, in capul de fata a fratilor.Faptul ca ti-adapt drumlins sa vorbesti dela Avon nu aduce nici-o graduate in ce Ai spus.Nu Mai sunt printre voi de ei de anii. Acum a venit in visitation si sunt aici in Romania.miine am sa fiu in C arol. s dori mult sa the intilnesc. Nu stiu cine eti. Dar oricum poate eti unul din parinti care sunt de vista mea.

   • Frate Balarie,
    din nefericire nu ne putem vedea la adunarea din Carol, slujesc in alta adunare, din Ilfov. Nici n-as veni acolo, nu e momentul.
    Cu varsta, e foarte probabil sa aveti ceva surpriza daca ne-am intalni. Dar Domnul Iisus are har pentru cei mai in varsta ca si pentru cei mai putin in varsta, ca sa ma exprim mai plastic, caci definitia “tineretii” e tare relativa in zilele noastre. Incolo, nu e nimic interesant in mine ca sa stiti cine sunt, e un mare Domn Iisus care din dragoste a iubit si iubeste un mare pacatos. Daca vreti sa se intalneasca doi mari pacatosi care sa se laude cu Acest mare Mantuitor, se aranjeaza. Har de sus!
    N.Lazar

 17. Fratilor sunt lucrator in Adunarea din Pitesti.
  Pot sa va confirm cu dovezi ca acest “lider” Iorgulescu Mircea a incercat prin tactici diversioniste sa introduca carismatismul in adunarea din Pitesti, rugaciune cu mainile ridicate, manifestari de prooroc la Golas Ion, spalarea picioarelor etc.
  M-am opus si am avut mult de suferit din ura acestora.
  Pe data de 8 sept duminica seara s-a intamplat un lucru nemaiintalnit in adunarea din Pitesti…A venit acest carismatic Iorgulescu Mircea (cunoscut colaborator cu securitatea regimului comunist sub pseudonimul Sandru Florin) parca inebunit si ne-a amenitat ca avem invatatura darbista si ca vom fi dati afara din adunare. Apoi a aruncat toate cartile de darby din biblioteca din holul adunarii. Cu ce drept? Cartile au fost cumparate cu efort financiar de adunare.
  Sunt consternat citind aceste randuri cu ce au facut la Bucuresti.
  Suntem doar cativa frati aici la Pitesti care ne luptam si respingem aceasta invatatura carismatica cu ajutorul Domnului Isus.
  Problema este ca nu invatatura lui darby a provocat acest scandal ci dorinta carismaticilor de a-si impune manifestarile lor. Pentru asta ei folosesc o tactica a vechiului regim opresiv desbina ca sa conduci. In urmatorii 5 ani (daca vor ramane la putere) vor sa impuna practicile lor carismatice si zic ei in grupul lor ca Pitestiul va fi tema acestui experiment. Rugati-va pentru noi pentru ca avem mult de lucru cu combaterea acestora si a invataturilor straine de cultul nostru;
  Cristian

  • Pentru cei care nu inteleg de ce ne opunem invataturilor carismatice le recomand sa citeasca cartea “Jocul cu focul” de Wolfgang Buhne (editura Agape)
   Cristian

   • FOARTE BUN SFAT ! Si eu mi-am luat cartea “Jocul cu focul ” de W.Buhne , pentru ca mi-a recomandat-o un prieten care a flirtat in trecut cu carismatismul , urmeaza sa o citesc cat de curand .

  • Fratele Botgros in mod trist a trecut de la a fii un bun evanghelist in smerenie in a se erija in teolog, iar in ignoranta pe care o are s-a facut partas carismaticilor, se simnte bine cu ei si impreuna vor sa dezintegreze comunitatea BER. Ca presedinte BER nu a facut nimic impotriva carismaticilor, dimpotriva asistam la carismatizarea lui.

   Paul Dan

   • Pe langa aceasta carte Jocul cu Focul se poate citi si “Spalarea creierului (Stiinta manipularii)” de Kathleen Taylor (paralela 45) dar este o literatura pe care nu o recomand nefiind crestina. Este pentru a intelege ce tehnici folosesc ca sa manipuleze masele.
    Mai ales ca le-am simtit pe viu aici in Pitesti.
    Cand esti prigonit de multe ori nu intelegi de ce ti se intampla si unde ai gresit… Cauti tot felul de explicatii si pana la urma afli adevarul.
    La inceput am vrut sa ies din mijlocul lor intr-un mod radical, dar m-am apropiat de ei ca sa-i inteleg insa felul lor nu are numitor comun cu modul de viata spiritual al unui copil al lui Dumnezeu.
    “Ce legatura poate fi intre belial si Hristos?”
    In orice caz daca cineva are un atac din partea lor spuneti ca Singele Domnului Isus ne protejeza.
    Intr-o adunare de cina am simtit un atac fara precedent o presiune din exterior.La inceput m-am speriat foarte tare apoi am strigat in inima mea la Domnul si cred ca am repetat de zeci de ori: Sangele Tau ma ocroteste, cer protectia Sangelui Tau Doamne Isuse, pana m-am linistit. Asa e uneori o cina cu carismatici in haine de evanghelisti cu autoritate si nu stii ce se intampla te iau prin surprindere lucruri neasteptate.
    Cristian

   • Frate Paul,te intreb ceva : Se mai poate numi -frate- acest Bot…? Este adevarat ca eu nu stiu ce este in inima lui sută la sută,dar, numindu-l -frate-,înseamnă că am(agreez) acelaș caracter ca al lui(și,să mă ferească D-zeu ca să ajung în asemenea hal de degradare duhovnicească și omenească).Scriptura ne învață clar cum trebuie să privim și să ne comportăm cu asemenea oameni care-și zic -frați-.

    • Nu m-as grabi la evaluari inca: Cu toate acestea, temelia solidă a lui Dumnezeu rămâne fermă, având sigiliul aceasta: „Domnul îi cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui şi „Oricine rosteşte Numele Domnului trebuie să se îndepărteze de nedreptate. 2Tim 2:19

 18. Vreau sa va mai spun o situatie pe care mi-a povestit-o un frate care s-a “convertit la carismatism” iar dupa cativa ani i-am dat cartea Jocul cu Focul la citit si Slava lui Dumnezeu s-a pocait a iesit din randul lor.
  Asa el imi povestea de un grup de tineri care au avansat in vorbirea in limbi si fiind adunati intr-o casa particulara au vorbit in limbi unele cunoscute altele nu (“ingeresti le zice”). Unul dintre ei le propusese sa inregistreze tot episodul ca dovada ca asa ceva exista.
  Numai ca au vorbit si nu intelegeau ce se spune (nu aveau darul de talmaci) asa ca au dus caseta la cineva care invatase cateva limbi straine sa le traduca. Au fost socati cand au aflat ca unul din ei a vorbit intr-o limba europeana cunoscuta dar erau injuraturi la adresa lui Dumnezeu si intre ei.
  Si-au pus intrebarea legitima : cine vorbeste prin noi?
  Raspunsul este: In nici un caz Duhul Sfant.

  • Cristian ,

   Interesant si relevant exemplul de care ne-ai vorbit ( manifestarea demonica a glosolaliei ) , problema e ca nu e singular , nu e un caz izolat .

   Crestinii trebuie sa fie atenti ce “duh” invita in ei si ce “daruri” le da mai apoi . Este un fapt dovedit ca glosolalia ( vorbirea extatica in alte limbi , mai ales neinteligibila – bolborosita , dar nu numai ) nu a fost si nu este specifica doar anumitor denominatiuni crestine evanghelice . Era practicata si in antichitate de unele secte pagane , este intalnita si azi de exemplu : la hindusii din secta monoteista SIKH ( Sikhitii ) ; la practicantii de woodoo ; la musulmanii din secta SUFI ( Sufitii ) ; in multiplele forme de shamanism raspandite pe tot globul ; la anumite triburi de canibali din Angola , in secolul trecut , in timpul anumitor ritualuri pagane ; la populatia Ainu din Japonia in timpul ritualurilor de spiritism – medium – ; la preotii pagani din Borneo de Nord , Micronezia si Insulele Solomon care vorbesc in limbi cand se deschid lumii spirituale si fac channeling , etc .

   Ca forma a isteriei religioase ,GLOSOLALIA ( vorbirea extatica in alte limbi , mai ales neinteligibila – bolborosita ) insotita de valuri de euforie mistica , combinata sau nu cu miscari necontrolate ale corpului ( de tip soc electric – electrocutare , sau convulsii si miscari ciudate , necontrolate ale subiectului in timpul extazului mistic ) – adica EXACT ce se intampla in nenumarate grupari carismatice – este EXTREM DE ASEMANATOR cu ce se intalneste mai ales si in special in anumite forme de hinduism , care presupun si practicarea Meditatiei Transcedentale , diferite tipuri de Yoga , impreuna cu alte tehnici demonice de modificare a constiintei , care au ca rezultat spiritual ( spun hindusii ) “trezirea” energiei Kundalini (energia “divina” care dormiteaza in om ) . Noi crestinii autentici biblici stim ce “energie Kundalini se trezeste in om ” prin practicarea diferitelor tipuri de hinduism : un singur lucru se intampla POSEDARE DEMONICA !

   Ceea ce face carismatismul in formele lui aberante , este de fapt impachetarea practicilor si conceptelor mistice specifice cultelor metafizice New Age (credinte panteiste si practici de tip HINDUS ) in limbaj si terminologie crestina ieftina pentru a fi furnizate maselor crestine naive , care nu au foame dupa Cuvantul Lui Dumnezeu ( Biblia ) ci dupa manifestari mistice . Acestia , in marea lor majoritate , sunt interesati mai mult sa faca exegeza pe propriile lor experiente mistice decat sa faca exegeza pe Biblie !
   BIBLIA ESTE ATAT DE CLARA IN PRIVINTA ACESTOR LUCRURI INCAT NIMENI NU SE POATE DEZVINOVATI CA NU C-U-N-O-A-S-T-E !

   Va invit din suflet sa vizionati , pentru clarificare , urmatoarele expuneri biblice video despre unele din cele mai grave aberatii carismatice . ATENTIE ! : Nu este recomandat persoanelor alergice la ADEVAR !

   A Call for Discernment Session 1 – Dangerous Doctrine

   A Call for Discernment Session 2 – Mangled Manifestations

   A Call for Discernment Session 3 – The Hurt of Healing

   Are you a victime or a victor ?

  • Cristi ,

   Ca sa iti mai dau un exemplu pana unde merge teologia bolnava carismatica te rog sa citesti articolul de mai jos de pe un site crestin biblic de apologetica al misiunii crestine ( GoodFightMinistries) . In articolul de mai jos este descrisa , pe scurt , cu exemple clare din teologia bolnava a “vorbitorilor aberanti in limbi bolborosite ” care valideaza o persoana ca fiind crestina ( mantuita ) chiar daca el este un gangster cunoscut , sau chiar daca ea este o starleta care pozeaza in ipostaze sexy in tabloide , sau chiar daca el este un cunoscut client al cluburilor de striptease , etc. , ATATA TIMP CAT VORBESTE IN LIMBI ( bolborosite ) . Si mai au si tupeu sa le zica crestinilor biblici care semnaleaza aceste aberatii : ” CINE SUNTETI VOI SA JUDECATI ??? ” uitand complet de ce spune 1 Cor. 5:11-12 si Ioan 7:24 .

   Iti dau un citat din acest articol crestin care demasca aberatiile carismatice:
   ” Today, in some charismatic circles, you can be a Christian gangster—or, at least, a tongue-talking , seductive starlet , or a Christian lingerie model, or a strip-club-attending, Jesus-speaking rapper, just to mention a few. After all , as we are reminded day and night , “Who are you to judge?” ”

   Articolul complet e AICI :
   SEX SYMBOLS WHO SPEAK IN TONGUES? ( Staruri – vedete- sexy care vorbesc in limbi ? )
   http://www.submergingchurch.com/2013/03/27/sex-symbols-who-speak-in-tongues/

   Carismatismul odata luat la bord , e o cale sigura spre liberalism teologic(doctrinar ) si mai apoi moral !!! E o cale persuasiva pentru firea umana , cu siguranta , dar si o cale sigura de apostazie doctrinara si mai apoi morala ! Invit pe orice crestin SA CERCETEZE acest lucru el insusi si daca va cauta ADVARUL , El il va convinge cu siguranta !

 19. Măi oameni buni,
  am citit tot dar nu pot ști exact ce se întâmplă acolo, însă aproape peste tot e la fel: Domnul Isus este răstignit și astăzi între doi tâlhari pentru a se spori confuzia, urmașii lui Petru sunt legați între doi ostași, așa că ochi buni și curați trebuie să cerem de la Tatăl Luminilor ca atunci când mergem la Domnul la închisoare să-L recunoaștem, să nu ajungem să zicem: ”când Te-am văzut noi?”.
  Vorbesc de închisori nevăzute: acele ziduri de bârfe, lanțuri de defăimări, celule de izolări, etaje de dezbinări, toate dintr-un nevăzut material care ține despărțit ceea ce ar trebui să fie legat și menține unit ceea ce ar trebui să fie îndepărtat.
  Eu la voi aici socotesc că am venit ca la închisoare și aduc mica mea ofrandă de jertfă duhovnicească în ceea ce socotesc unii că este bâlci și balamuc: http://vesteabuna.wordpress.com/2012/10/20/inchisori-nevazute3-destramarea-de-anturaje/
  Pentru mângâiere vă amintesc că aceeași atmosferă de balamuc a fost și la răstignirea Domnului Isus.
  Cineva spunea că e mai bine ca oamenii să fie împotrivitori decât indiferenți.
  Iar pentru bucurie vă spun că decât să te amăgești cu prieteni falși, e înmiit mai bine să-i cunoști ca dușmani adevărați.
  Vă reamintesc că Tatăl nostru a semnat cererea lui satan cu privire la Iov, iar lui Petru, Domnul i-a spus:”satan v-a cerut să vă vânture ca pe grâu”, așa că e mai bine să fii grâu în ciurul satanei, că de acolo ajungi în arie, din arie pe lopata care te duce în grânar.
  O zi senină vă doresc și bucurie.

 20. Lavinia, iti raspund aici:
  cind spuneam ca ne arata Domnul raul, inteleg ca viata nu o putem deosebi fara ca sa ne fie aratat intii raul;
  daca nu deosebemi raul de bine, nu vom deosebi nici moartea de viata.
  Cind m am intors la Domnul, in aceeasi predica Domnul mi a aratat si Viata si raul.
  Nu pot nega ca nu trebuie sa plingem cu adevarat pt cei nemintuiti,
  dar daca vrem sa i aducem pe Cale, dupa ce Domnul si a facut lucrarea,trebuie sa le o aratam pe cea adevarata;
  daca ii lasam sa se lase amagiti de invataturi gresite, socot ca geaba plinsul.
  Nu as veni sa combat niciodata ce ne spune Domnul prin Pavel,
  mi ar fi frica!!!
  Pericolul iminent ce ne paste este sa nu ascultam de tot ce suntem
  avertizati in mod special in zilele acestea, prin Cuvintul lui Dumnezeu,
  prin oamenii Sai.
  Ma mir ca ai ajuns sa pui procentaje..chiar daca nu ar fi studiat apologetica la univ Biola , Paul Dan,confrunt adevarurile scrise aici spre invatatura cu Cuvintul si tot nu ajung sa cred ca adevarurile din Scripturi sunt puse pe procentaje,niciodata nu am gindit asa.
  Daca doar intr o fraza mi s ar spune sa ma feresc de fratii mincinosi,
  oare ce as face?
  Domnul sa se indure de noi , toti care vom fi iubit venirea Lui,
  sa ne ajute sa ne adincim in invataura Scripturii, sa avem taria pe
  care o da Cuvintul care ne a mintuit.
  Eu cred ca ma va ajuta Domnul sa mi duc mintuiea pina la capat cu frica si cutremur;
  daca si apostolul Pavel a luptat atit cu fratii mincinosi(care?nu cei dina dunari?ipocritii cum zicea Dorel) apoi noi, care trebuie sa avem autoritatea Cuvintului ca sa nimicim tot ce vine spre pierea noastra ,
  de la cel rau?

 21. Apropo de PREOTUL ELI!
  Gandul zilei
  Neglijenta se plăteste !
  Neemia 7:64 “Şi-au căutat cartea spiţelor neamului lor, dar n-au găsit-o. De aceea au fost daţi afară din preoţie …”
  ………………………….
  O zi binecuvantata!

 22. Numeri-18,12-13,

  Preotii si Levitii care faceau slujbe la cort aveau voie sa manince din ce se aducea la cortul intilniri.cei din familie ca sotie si copii aveau voice numai daca erau curati.ei bine,Asa stateau lucrurile in vechiul testament.Dar cum stau sau ar trebui sa fie in in dispensatiunea in care ne aflam? Mai inti trebuie sa stim ca,a fi curat inseamna a fi mintuit,cu pacatele iertate.intrebarea este,”poate minca cei din familia celui care se ocupa de congregatie daca nu sunt curati,mintuiti?Ne cramponam de lucruri care nu zidesc si lucrurile esentiale ale Sripturi le ignoram.Ca sa fi in fruntea unei congregati trebuie sa ti tu insuti cont de ce invata Cuvintul.Sunt cazuri ale caror frati sotiile nu sunt credincioase si nici copii.Aici ar trebui fratii sa se opreasca cu analiza.Vi dela o stringere cu fratii si sotia iti este necredincioasa si ii spui tot ce s-a discutat acolo?Iata ca lucrurile nu merg potrivit Cuvintului.Va las fratilor sa analiza ti singuriI, daca aveti putere de a discerne ce vrea Cuvintul sa ne arate cu privire la a fi in fruntea unei congregatii, in casa Lui Dumnezeu.apoi, casa Lui Dumnezeu are Aceasta caracteristica pe care o neglijati si anume, “Sfintenia este podoaba casei Tale……”Cei nascut I din nou au acest duh dat de Dumnezeu de a se cerceta pe ei insusi nu pe altii,ca sa vada sa site,ca Casa Lui Dumnezeu nu este la cheremul, discretia nimanui.Deaceia se nuneste Casa Lui Dumnezeu, pentruca ii apartine.Am sa ma retrag ca nu face bine sufletului.Si cei care au o stare de a nu principe sau sunt lumesti nu vor intelege nimic din ce este spiritual.In rest va doresc o zi binecuvintata tuturor.

  Balarie

  • pai vorbirea asta e prea de tot.si ucenici au spus asta,cine poate sa suporte adevrata invatatura?Eu va multumesc pentru interventie,ca aici nu sunt lasate decat comentariile care nu au nici o legatura cu puterea lui Dumneeu,sau cu ceva biblicNu stiu daca imi va accepta comentariu meu

 23. Cu privire la pierderea mintuiri, as Spune aceste doua lucruri.tu crezi ca se pierde? Ei bine, atunci traieste-ti viata in Asa fel ca sa nu o pierzi. Esti dintre cei ce crede ca nu se pierde mintuirea pentruca e carul lui Dumnezeu?Da Slava Lui Dumnezeu ca El nu este Un fiu al omului Caria sa ii para rau de carul si fagaduinta facuta.
  Atunci akin gind sa cunoastem aceste lucruri esentiale, volutes trai, convetui in preuna in pace si armonie, find pentru cei din lume o priveliste incintatoare spre Slava Lui Dumnezeu.

 24. Pentru cine nu ştie
  Grup GDD = grupul dezbinatorilor diabolici.

  Cel care a introdus termenul GDD e sigur ca nu face parte chiar el din acest grup?

  Acest termen produce f f multa CEAŢĂ ca sa nu zic SMOG.

  Cine are curaj sa faca o lista cu cei care fac parte din GDD?!

  EXISTA URMATORUL RISC:
  Cine face această listă se incarcă cu o mare responsabilitate inaintea lui Dumnezeu!

  Intrebare ca să nu zic sondaj:
  Care din aceste două conditii trebuiesc implinite ca sa nu te faci vinovat inaintea lui Dumnezeu?

  1.Să stapîneşti lucrurile fundamentale ale Cuvţntului lui Dumnezeu, să împarţi drept Cuvantul Adevărului.

  2.Să ai DARUL DEOSEBIRII DUHURILOR!

  Cine stie , stie ce stie, şi mai ales CE URMARESTE !

 25. Vă rog frumos sa citiţi cu atenţie aceste câteva rânduri. Ceea ce voi scrie vă va fi de mare ajutor… Ar fi bine dacă aţi lua seama!

  • domnule fals “Ioan Botezatorul”

   Comentariul tau merita aruncat la gunoi, dar ti l-am editat si iti dau un raspuns, caci iti va fi de mare folos (ca sa folosesc expreia ta)

   1) prin simplu fapt ca iti pui un pseudonim ca acesta “Un glas in pustiu” denota mandria mare de care suferi; chiar te crezi un Ioan Botezatorul?
   2) Cine ti-a spus ca ajuta ce spui tu? Dimpotriva, fara sa iti dai seama te dai de gol ca suferi de sindromul “omului intzelept”
   3)Pe deasupra ai indrazneala sa negi abuzuri facute in mod public de Botrgros si sustinatorii lui carismatici

   Paul Dan

 26. Pingback: Butucul | Vestea Buna

 27. Ascultati va rog aceasta melodie.Multumesc

  Iubiti frati mai bine cercetam scriptura caci daca VINE DOMNUL si ne gaseste certandu-ne oare vom fii luati???

  • Maddy
   Eu nu agreez cu muzica usoara, si nici cu Contemporary Christian Music. Pascal se incadreaza intre aceste genuri. Daca ai ceva din imnologie atunci vom posta.
   Paul Dan

  • sora sau frate Maddy, pentru ca ati folosit pluralul, vreau sa va spun ca in Scriptura scrie clar ca un om alui Dumnezeu nu se cearta.
   Lupta cea bunü a credinţei la care il indeamna Pavel pe Timotei ce este ? Indemn la ceartă? Nicidecum! Pentru ca Apostolul Pavel in legătură cu lupta credinţei vorbeşte de cunună.
   Păi si pentru ce ne trebuiesc cununi?
   Ca să avem ce pune la picioarele Domnului Isus. Personal vreau să nu ajung în faţa LUI cu mâinile goale!
   Fiecare trebuie sa raspunda in partea lui, Eu personal in ceeace fac consider ca merita LUPTA, pentru că NUMELE LUI ESTE DEZONORAT şi lupta o dau pentru EL care si-a dat VIATA pentru Mine!
   mult Har!

   • Frate Petru Ion

    Multumesc pentru ca ati raspuns lui Maddy la partea a doua a comentariului, nu totdeuna am timp. Multumesc deasemenea lui Traian si Ninel si Emi Zarnescu!
    Paul Dan

 28. Nu inteleg ce era gresit in acea melodie cu versuri:CURAND VINE DOMNUL … CURAND VA FII PACE…??? (eu am luat versurile care sunt nevinovate nu am pus accent pe om).
  Dar nu mai conteaza a fost inteles gresit mesajul si asta este,nu ma chinui sa lamuresc pe nimeni.

  Nu inteleg de ce a luat fiinta scandalul intre crestini la fel ca in lume si cand vine un om pt prima oara in biserica vede problemele noastre.De ce trebuie “sa ne spalam rufele” in public???
  De ce cand vorbeste un frate in biserica trebuie sa se ridice poporul din sala sa plece???(mie personal mi se pare lipsa de respect).
  Chiar daca acel om spune ceva gresit,in timp ce el vorbeste (noi cei din sala ar trebui sa ne rugam pt el ca Dumnezeu sa il ajute sa duca mesajul la bun sfarsit si sa ii descopere ca ceea ce a spus este gresit) sau sa vorbim personal cu el si sa ii spunem unde a fost greseala dar cu blandete si teama (fara sa mai apara un scandal).
  Fratilor,surorilor ce se intampla???hai sa ne unim cu totii in rugaciune sa inceteze scandalul aceste,e de necrezut ce se intampla in casa Domnului ?!?!?!?
  Biblia spune ca Daniel S-A HOTARAT…
  “DANIEL S-A HOTARAT să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce.
  (Daniel 1:8)
  …Iar DUMNEZEU A FOST CU EL
  DUMNEZEU A FACUT ca Daniel să capete bunăvoinţă şi trecere înaintea căpeteniei famenilor dregători.(Daniel 1:9)
  DUMNEZEU A DAT acestor patru tineri ştiinţă şi pricepere pentru tot felul de scrieri, şi înţelepciune; mai ales însă a făcut pe Daniel priceput în toate vedeniile şi în toate visele.(Daniel 1:17)”

  Ne unim si noi in post si rugaciune ??? sa inceteze aceste neintelegeri intre crestini si DUMNEZEU ISI VA ARATA SLAVA SI PUTEREA LUI DE DUMNEZEU.

  O ZI BINECUVANTATA

 29. Invăţătura lui Darby şi carismatismul se exclud reciproc.

  Darby spunea:

  Când sau mai bine zis dacă DOMNUL ISUS si numai EL, ocupă aşa cum este corect locul de CAP al Adunarii nu poate fi decat linişte si pace, într-o astfel de ADUNARE fiindcă numai aceea este ADUNAREA LUI DUMNEZEU!

  ESTE CLAR …ca NICIODATA carismaticii nu vor accepta invatatura lui Darby …pai daca vorbesti doar despre DOMNUL ISUS.. cum mai află cei din jur că tu ai dar de vindecator, sau prooroc …cum mai iesi in relief, si cum mai ai un loc de frunte in adunarea ta?
  Învăţătura lui Darby rezervă primul loc Domnului Isus, deci locul de frunte e ocupat!

  CARISMATICII au nevoie de mulţimi in jurul lor, iar ce susţine Darby face pe cei care nu sunt sinceri sa plece …ca ei nu vin numai pentru Domnul Isus. Asta numesc carismaticii dezbinare, şi dau vina pe Darby.

  Carismaticii vor fi totdeauna împotriva lui Darby, altfel nu ar fi carismatici!

  Important este ce gândeşte Dumnezeu ? ! Aşa este!

  DUMNEZEU binecuvinteaza pe cei ce cinstesc pe FIUL Sau…

  Deci EL are ultimul CUVANT…NICI DARBY nici IOSIF TON sau KSBul…

  De ce DUMNEZEU ingaduie pe carismatici ? Pentru că acum are loc cearna … se separă cei AI LUI . Se pregateşte intrarea pe scenă a lui ANTICRIST . Şi cei care pregatesc intrarea lui au un nume: C A R I S M A T I C I .
  2 Tesaloniceni 2 …vorbeste despre venirea CELUI NELEGIUIT care se va face cu tot felul de semne si minuni …ca sa insele daca se poate si pe cei alesi …

  • Cand spui Darby , spui DRAGOSTEA DE FRATI – FILADELFIA
   Fratii acestia au impartit drept Cuvantul Adevarului si au lasat un adevarat tezaur de literatura crestina.
   Este considerata o miscare crestina mai mare si decat Reforma

   Ioan Botgros si Mircea Iorgulescu cred ca nu cunosc aceste lucruri si chiar daca le cunosc in parte, ei au alte interese – au introdus acest fals motiv.
   De fapt ei nu sunt niste oameni liberi, cine a fost informator si colaborator intr-un fel sau altul , slujeste si astazi aceluiasi stapan. Comunismul a cazut dar comunistii traiesc.
   Ortacii lui Ioan Botgros sunt fosti militieni, sotii de militieni, gardieni de inchisoare, plus o gloata mare de oameni care pretind ca s-au pocait, au fost mantuiti , dar nu traiesc mantuirea. Femei si barbati care s-au invoit pe 8 septembrie sa calce in picioare Cina Domnului, apoi si in dumineca urmatoare cei care erau sub disciplina au fortat usa. Oameni care nu au Duhul, vrajmasi ai crucii lui Hristos.
   Vreo doi s-au pocait cu glas tare in martea ce a urmat la rugaciune, dar apoi au luat-o dela capat (Dumitrescu si Rusu).
   Cine se poarta asa in Casa Domnului?
   Cine vrea sa rupa biserica?
   Si totusi fratii care slujesc cu credinta si in Adevar dela amvon, au stat si au ramas linistiti in fata tuturor atacurilor.
   Toata miscarea lui Ioan Botgros si Mircea Iorgulescu e demonica, dar Dumnezeu poate sa faca din cele mai nenorocite lucruri , ceva maret.
   Domnul Isus a iubit Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea, El a inceput sa-Si stranga graul in granar.
   “Pastreaza ce ai, ca nimeni sa nu-ti ia cununa”

   P.S.Ioan Botgros are si un motiv personal – banii – multi bani.
   Cred ca nu este nevoie sa mai citez ce spune Sf. Scriptura in aceasta privinta. Ma intreb numai ; cum va fi recuperat acest om?
   Domnul Dumnezeu are toata puterea, a Lui sa fie slava!

   • Probabil ca ar fi necesar sa fie dat pe mana Satanei,impreuna cu derbedeii care-l sustin,pana se pocaiesc(daca va mai fi cu putinta,si daca au avut candva Nasterea din Nou.Daca nu,…vor ramane in continuare vrajmasi ai crucii D-lui Cristos,și spărgători de biserici,până-i va pedepsi D-zeu,ca pe Core și satrapii lui).Însăși manifestările lor huliganice arată caracterul demonic al acestor oameni.Și oamenii lumii au bunul simț să păstreze o disciplină(afară de cei de pe stadioane,sau prin piața universității),și respect pentru cel care vorbește(spune-mi cu cine ești prieten,ca sa-ți spun cine ești).Când am ascultat înregistrarea cu balamucul produs de ortacii lui Bot…mi s-a furnicat pielea pe mine.Cred că numai în Iad se mai produce așa ceva.Cred că nici rugăciunea nu mai are sens pentru acesti oameni,fiindcă cred că sunt însemnați cu fierul roșu.Să ne rugăm pentru adevărații sfinți care suspină în această casă de tâlhari.Este incredibil cum a reușit un om să aibe atâta putere să manipuleze o așa mare masă de venetici !!!???
    Acum,chiar îmi dau seama că au dreptate când susțin că se pierde ”mântuirea”.Știu ei ce știu.SĂRACII (cu… duhul).
    Perfect de acord cu Steliana.

 30. Sora Steliana, citind ce ati postat, am fost provocat sa postez ceace urmeaza:

  :Întrebare: Dece urăsc mulţi aşa zişi creştini pe Darby ?

  Răspuns:

  Cine citeşte sau postează ce scrie pe acest blog şi nu citeşte meditând la ce scrie in Evanghelia lui Ioan cap. 8, nu va putea realiza ce înseamnă a face nedreptate cuiva. Domnul Isus rezolvă în mod genial problema care i se pune în faţă de cei care căutau să-L înviuiască, acuzatorii Lui s-au retras înfrânţi. După ce pleacă şi femeia păcatoasă pe care El nu o osâneşte, Domnul Isus le vorbeşte din nou. De data aceasta despre lumină, spunandu-le că El este Lumina lumii. Apoi, Domnul Isus se adresează celor care au crezut în El, vorbindu-le despredevărata libertate. Urmează dialoguri de acuzare reciprocă, care conduc pe potrivnicii Domnului la o asemenea ură încât aceştia vor să L omoare cu pietre. Domnul Isus s-a retras pentru că nu-I sosise încă ceasul.
  Se implinea ce scrie in Psalmul 69:4: Cei ce mă urăsc fără temei, sînt mai mulţi decît perii capului meu; ce puternici sînt ceice vor să mă peardă, ceice pe nedrept îmi sînt vrăjmaşi; trebuie să dau înapoi ce n-am furat.
  Iar Domnul Isus precizea cu privire la acest fapt în Ioan 15:25: Dar lucrul acesta s-a întîmplat ca să se împlinească vorba scrisă în Legea lor: «M-au urît fără temei.
  Domnul Isus nu uită să spună ucenicilor LUI: Dacă m-au urât pe mine vă vor ura şi pe voi …
  P.I.

 31. Pentru mangaiere si pentru a ramane in pace!

  —– Forwarded Message —–

  Loviți în noi cât vreți, cu pumni și răutate,
  Cu sulițe-n cuvânt, cu dușmănie-n dinți…
  Noi ne-adunăm tăcuți, cu fețe-nlăcrimate,r
  Iar Domnul, printre noi, cu mâini însângerate,
  Ne-aduce mângâieri și pace-n suferinți.

  Suntem în legământ, uniți într-o iubire
  Cu Cel ce-a pătimit pe cruce la Calvar.
  Loviți în noi cât vreți! Prin orice pătimire
  Rămânem lângă El, un cuget și-o simțire,
  Mai strânși de crucea Lui, mai rezemați în har.

  Isus ne-a mântuit cu sângele iubirii,
  Suntem aleșii Lui, da, “preaiubiți și sfinți”!
  Loviți în noi cât vreți! Hristosul nemuririi
  Își pune peste noi mantaua izbăvirii,
  Ne poartă-n carul Său de sfinte biruinți!

  Când aruncați în noi cu ghioaga cea mai mare,
  Când haina ne-o stropiți murdară cu noroi,
  Când ne goniți cu dor mârșav de răzbunare,
  Și când loviți în noi cu ură și turbare,
  Și-atunci noi ne rugăm cu milă pentru voi!

  Și nu veți ști nicicând ce valuri dureroase
  Erau în pumnii strânși cu care ne-ați lovit!
  Ce săbii ați înfipt cu palme nemiloase,
  Cu ochii răscoliți de fulgere tăioase,
  Când eram frați cu voi, și nu ne-ați mai iubit!

  Și nu e jar mai crunt, durere mai tăioasă,
  Fiori mai mari de chin și mai sfâșietori
  Ca-n rănile adânci primite chiar acasă,
  Ca și-n sărutul fals în clipa nemiloasă,
  Trântiți sub lovituri de frați răzbunători.

  Loviți în noi cât vreți, dar nu uitați vreodată
  Că nu loviți în noi, ci-n Cel ce ne-a salvat,
  Nu ne răniți pe noi, ci Fața preacurată
  A Sfântului Hristos ce-a stat pe lemn odată,
  Și-acum e-al Slavei Domn, și-al nostru Împărat!

  (Valentin Popovici)

  • Caut muzician pentru a pune pe melodie următoarea:
   COMPOZITIE
   Caleb , Estera, Moise şi Amos
   De ar fi azi Caleb la un azil, toti cei din jur ar spune că-i copil.
   La 85 de ani era în stare, să-nvingă greutatea cea mai mare.
   Tu cum stai cu credinţa dragul meu? Te bizuieşti şi tu pe Dumnezeu?
   R: Caleb, Estera, Moise şi Amos, aveau în ei din Duhul lui Hristos.
   De-ar fi Estera azi în Adunare, ar fi printre surori ca şi o floare.
   A strălucit atunci printre femei, dar şi mai mult jucându-şi rolul ei.
   Tu cum stai cu credinţa sora mea? Ai luat şi tu exemplu dela ea?
   R: Caleb, Estera, Moise şi Amos, aveau în ei din Duhul lui Hristos.
   Când Moise a fugit dela palat, era convins că poţi fi mai bogat,
   decât Egiptul cu -ale lui comori; căci ce-ai să faci cu ele-atunci când mori?
   Tu ce eşti lider azi pentru popor, ţi-e numai Domnul ţie promotor?
   R: Caleb, Estera, Moise şi Amos, aveau în ei din Duhul lui Hristos.
   Din titlu a rămas acum Amos, el nu era un om morocănos,
   deşi era doar un păstor la oi, Domnul i-a spus ce va urma apoi.
   Ce scrie-n Habacuc chiar la sfărşit, să-ţi fie-n încheiere de gândit.
   R: Norul de martori inclusiv Amos, aveau în ei din Duhul lui Hristos!
   Tu cum stai cu încrederea în El ?
   S-a dat ca să-ţi slujească de model!
   02. Octombrie 2013 P.I.

 32. Am postat aceasta poezie pentru managaierea celor intristati dupa voia Lui Dumnezeu cum este si fr. Petru.
  Pentru Maddy, am o corectie;
  Nu este vorba de neintelegeri intre crestini ci de un atac fatis si demonic asupra crestinismului. E grav deci.
  Domnul va aduce tot mai multa lumina pe masura ce dorim sa fim luminati, si cred ca El va trece la un alt mod de lucru, la o alta etapa, daca oamenii raman blocati in incapatanarea lor.
  Cu adevarat a Lui este slava si nu o da altuia!
  Amin

 33. raspuns pentru un cometariu de mai sus a lui Radu fata de adrian Stan.
  Radu tu nu il cunosti pe adrian Stan din fericire.
  sau nu il cunosti indeajuns.Eu da.Si nue ste cum spui tu smerit etc..

 34. Este foarte trist ceea ce se intampla.Si eu am crescut si am mers ani multi in BER.Pe alta parte nu este o surpriza.Cel putin nu pentru mine.
  Radu scrie mai sus despre Adrian Stan despre smerenia lui.
  Radu,tu nu il cunosti pe Adrian Stan.
  Nu ca ar avea mare importanta acum dar nu este cum il descrii tu mai sus.
  Simona

 35. DRAGII MEI , PACE VOUA SI MI9E , CACI ESTE NEVOIE DE EA ACUM, IN VREMEA DE PE URMA CARE PREGATESTE UN NOU INCEPUT IN FAMILIE , SOCIETATE SI BISERICI ! VA SALUT CU IOAN 8 / 15 SI CANTAREA , NU – I SINGUR IUDA VINOVAT , CI – E U – SI – T U – ! NU NUMAI FR . BOTGROS ESTE VINOVAT DE CEEA CE S – A INTAMPLAT PE 8 – 09 – 2013 SI TOTI CEI CARE SI – AU PERMIS SA OPREASCA SI SA DERANJEZE LUAREA CINIEI DOMNUJLUI SI NU S-AU MULTUMIT CU ATAT SI AU DERANJAT SI ORA DE EVANGHELIZARE FARA SA LE PESE DE SUFLETELE NOI ARATANDU – SI ADEVARATA FATA DE LUPI ACOPERITI CU BLANA OILOR ! VINOVATI SANT EU SI TU CARE NU AM LUAT ATITUDINE ATUNCI CAND AM VAZUT CUM PACATUL A INTRAT IN BISERICA SI IN LOC SA MERGEM SA VORBIM CU FRATELE CE L-AM VAZUT SAU AM AUZIT CA A FACUT UN PACAT COMIS SI DACA NU ASCULTA SA MERGEM APOI LA EL CU UN ALT FRATE SI DACA NICI ATUNCI NU ASCULTA SA -L SPUNEM BISERICII ; SI – E U – SI – TU AM OMIS SA FACEM CUM NE INVATA SFANTA SCRIPTURA SI AM SPUS INTAI FAMI9LIEI SI PRIETENILOR FACAND SI NOI UN PACAT DAR DE OMITERE CARE ESTE TOT – P A C A T ALATURI DE BARFA ! SI EU SI TU POATE AM TRAIT DOAR VERSETELE CARE CARE NE – AU CONVENIT SAU AM IMPLINIRIT DOAR JUMATATE DIN VERSETUL : DATI CEZARULUI CE – I AL CEZARULUI SI LUI DUMNEZEU CE – I AL LUI DUMNEZEU , MULTUMINDU – NE SA DAM DOAR LUI DUMNEZEU SI SA FIE UNII CHIAR INVATATORI CARE NU DAU CEZARULUI CE – I AL CEZARULUI ! DE ACEEA BISERICA A TREBUIT SA TREACA PRIN FURTUNA DIN 8- 09 – 2013 CA SA SE TREZEASCA LA SFINTENIA PE CARE O CERE DUMNEZEU SI USCATURILE SA IASA LA VEDERE RUPANDU – SE ! CURATIREA TREBUIE SA INCEAPA INTAI CU MINE SI APOI CU TINE , URMAND DUPA ACEEA CU NOI TOTI , CARE SA NU NE MAI PERMITEM SA LUAM CINA CU PACATELE DE OMITERE ASUPRA NOASRTRA SAU FARA SA NE CEREM IERTARE SI SA NE IMPACAM CU CEI CU CARE AVEM LITIGII REFACAND RELATIILE DE DRAGOSTE FRATWEASCA SI NU OMITAND SA CITIM TOATE VERSETELE DESPRE CINA PANA LA CAPAT SUB MOTIV CA NU SUNTEM UNA !, UN NIMIC = UNU = ZERO = ZECE

 36. Apoi tot o parere vis a vis de afirmatia Laviniei mai sus asupra faptului ca trebuie sa mergem in afara sa ne ocupam de alte lucruri.
  Atat timp cat biserica nu are o temelie sanatoasa si o unitate ce ducem noi in afara si ce anume vrem sa construim si sa invatam pe altii.
  Oare ceea ce se intampla acum in BER este un exemplu bun de urmat pentru cei din afara bisericii?pentru cei care nu cunosc pe Dumnezeu in mod personal?

 37. Daniel ceea ce tu scrii este partial adevarat.
  Au fost multi tineri care au incercat au luat atitudine si au fost pusi la respect.Pot sa enumar cazuri din biserica BER Timisoara cat si in alte localitati.

  Tineri acre au incercat sa schimbe si-au spus parerea.
  Apoi toate cele scrise mai sus nu au cum sa scuze pe cei care i-au atitudine intr-un mod nepotrivit.

 38. frateDan,
  daca gasiti corect asi vrea sa lansez pe blogul dv o intrebare care sa elucideze problema sigurantei mantuirii…
  Pun cateva intrebari,iar din raspunsurile celor care pot sau vor sa raspunda,vom avea de de invatat fiecare cate ceva.Dumnezeu nu ne-a dat un Duh de frica ci de putere si chibzuinta.Nu voi lansa urmatoarea intrebare decat dupa ce apar cel putin 2 raspunsuri la intrebarea lansata:( raspunsul cu mai mult de 6 propozitii se considera nul …. deci nu se ia in consideratie)
  Intrebarea 1: Un copil al lui Dumnezeu este LOGODNICA sau MIREASA DOMNULUI ISUS?

 39. Cred ca raspunsul este LOGODNICA conform (2 Cor. 11;2)
  MiREASA ,cand va avea loc nunta si ne vom infatisa inaintea Domnului Hristos (Apoc. 19 ; 7)
  Mireasa esti doar pentru o zi

 40. Poziţia sau starea de logodnică o etapă premergătoare a celei de Mireasă. Dar cât durează etapa?
  Doresc ca în aceste rânduri, Cuvântul lui Dumnezeu să fie Cel care să aibe nu prioritate ci infinit mai mult decât prioritate, şi aceasta să fie influenţa dorită nu de om ci de însuţi Domnul Isus care ne-a iubit şi a dovedit această iubire pe crucea dela Golgota.
  El ne vrea cu gelozie pentru El. Ca logodnică? Pentru început da, căci credinţa vine în urma auzirii şi auzirea din Cuvântul lui Dumnezeu. Domnul Isus ne cere inima: Fiule dă-mi inima ta şi sufletul tău să-şi găsească plăcere în căile Mele. Dar El nu ne cere inima doar pentru a fi logodnica Lui, ci pentru a fi Mireasa Lui. Dorinţa inimii Lui, este ca ea să-I fie Mireasă in următoarea secundă. Cine a mai auzit de o logodnă care durează numai o secundă? La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă. Cuvântul lui Dumnezeu ne convinge că aceasta este logodna ideală. Aleasa inimii Lui, va spune imediat : Eu sunt a preaiubitului mei şi El este al meu. Oameni ai lui Dumnezeu, precum Apostolul Pavel, au misiunea să vorbească atât de convingător despre Domnul Isus, încât ascultătorii să se îndrăgostească de Domnul Isus. In inima unor astfel de ascultatori, apare perspectiva unei vieţi fericite cu Domnul Isus. (Înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice la dreapta Ta!) Deci pentru a deveni copilul lui Dumnezeu, trebuie să răspunzi afirmativ, chemării, într-un dialog tainic ( Taina aceasta este mare…), între Domnul Isus – Mirele şi tine. Cât timp a durat până a răspuns Rebeca la intrebarea: „Vrei sa te duci cu omul acesta? ”În Geneza 25:58 răspunsul e prompt: „Da, vreau!”. Acesta este răspunsul afirmativ: Un “Da vreau”, îţi asigură “Viata veşnică”. Obţii poziţia de Mireasă a Domnului Isus, ai o poziţie în cer cu El, eşti cu Hrisos în Dumnezeu, eşti o fiinţă nouă, născută din nou, pentru că împreună cu El ai primit toate lucrurile. (Romani 8:32b), deci inclusiv Duhul Sfânt.(… a-ţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?)
  Poate cineva gândeşte că e nevoie de o perioadă de probă! Unii chiar practică aşa zisa „căsătorie de probă”. Ce motivaţie diabolică de a trăi în păcatul curviei! Astea le practică oamenii lumii acesteia! Dar în lucrurile spirituale? Ce perioadă de probă, pe terenul credinţei? Ce perioadă de logodnă ? În perioada de logodnă cei doi se cercetează se suspectează … . Pe terenul credinţei e altfel: Ori eşti ori nu eşti chemat! Domnul Isus nu te cere de logodnică ci de Soţie deci te cere să-i fi Mireasă! Domnul Isus ştie mai dinainte ce este in om. La oameni şi o căsătorie se suspendă în mod tragic prin divorţ. Principiul biblic … ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă … nu are efect decât pe terenul credinţei. Tocmai de aceea oamenii din lume trec prin faza de logodnă. Ca să se cunoască mai bine, ca să nu ajungă la divorţ în căsătorie, spun ei. Dar oamenii din lume fac ce fac prin credinţă? Nicidecum! Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi lui Dumnezeu! Şi cât de dese sunt cazurile care confirmă că dacă logodna durează mult, creşte riscul ca relaţia dintre cei doi să se deterioreze, logodna să se rupă, căci la drept vorbind doi parteneri nu se cunosc perfect intr-o căsătorie de o viaţă. Tocmai de aceea cei care îşi zic creştini ar trebui să se întrebe: Ce rost are logodna?
  Este trist că în creştinismul de nume se consideră logodna nu numai ca o practică premergătoare căsătoriei între oameni, dar şi ca o învăţătură biblică. Şi aceasta duce la nesiguranţă, pentru că în relaţia cu Domnul Isus lucrurile nu stau aşa. Aşi dori să ne întrebăm şi să răspundem cu sinceritate: Cum se comportă o logodnică şi cum se comportă o soţie? E mare diferenţă! Câtă nesiguranţă este la o logodnică! Dar, Soţia e deja stăpână pe lucrurile Soţului. De aici siguranţa mântuirii, a poziţiei cereşti a celui credincios! Siguranţa se bazează pe ce spune Domnul Isus, în Ioan 10:28 şi 29. El nu este numai Stăpînul, Domnul, Mântuitorul, Mirele, ci şi Păstorul cel bun.
  Intebare personală: De cât timp te-a logodit predicatorul X sau Y cu Hristos? Chiar te-ai îndrăgostit de Domnul Isus? Chiar nu înţelegi că Domnul Isus te vrea Mireasă şi nu logodnică? Nu ai siguranţa că meriţi să îi fi Mireasă? Ce inimă haină ai! Din nesiguranţă în nesiguranţă! Şi cât de mult îL dezonorezi pe Domnul Isus cu neîncredera totală în EL. (… acum este vremea mântuirii …). Domnul Isus Îşi va prezenta Tatălui, Mireasa Sa fără pată, zbârcitură, sau altele de felul acesta. ( curăţirea cu apă prin Cuvânt) Curăţirea cui? A logonicei? Nicidecum! Curăţirea Miresei! ( Mireasa citeşte, Cuvântul lui Dumnezeu, cu care, se hrăneşte, creşte spiritual şi se curăţă).
  În incheiere vreau să accentuiez ceva:
  In Maleahi 2:16 este scris: Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, – zice Domnul, Dumnezeul lui Israel … Deci Domnul Isus, Dumnezeu, binecuvântat în veci, Mirele Perfect, nu va face niciodată ceeace urăşte, deci nu va divorţa. In Apocalipsa 3:16, pe cine spune El că va vărsa din gura Lui pe Mireasă? Nicidecum! Pe logodnică, care logodnică? Aceea care a tot amânat să-i deschidă uşa! ( deci să-i devină Mireasă)
  Iar, in Apocalipsa 22:17 cine chiamă pe Mire? Logodnica? Nicidecum! Aici scrie clar Mireasa! Şi Duhul şi Mireasa Zic: Vino!
  Totul e Har!
  P.I. 09.10.2013 Covasna

  • Când se vorbește de Mireasă,este vorba de Biserică…”v-am logodit cu un bărbat,..”este cu-b-mic,deci nu este vorba de Dl.Isus.Până una alta,suntem mădulare în trupul D-lui Isus.

 41. E o greşeală de tipar! Trebuia scris cu B mare nu cu b mic!

  Mai sunt si alte greseli de ortografie in Biblia Cornilescu, fr. Burciu, dar interpretarea ” logodit cu un bărbat” , deci, cu oricare bărbat nu cu Domnul Isus conduce la idei suspecte. Batjocoritorii, sau ereticii, pot specula această greşeală de tipar, ca să aibe justificare pentru păcate grave. Dar chiar Pavel spune: …. unii sunt a lui Pavel alţii a lui Apolo, şi parafrazând alţii a lui Iosif Ton. , etc etc …

  În cazul adventiştilor ar fi trebuit să fie scris… v-am logodit cu o femeie … că ei sunt cu Helene White. Ce erezie!
  … şi dacă ar fi scris cu F mare …şi mai mare erezie …

  Exclud ideia pe care o susţineţi că Apostolul Pavel logodea pe oameni cu oameni … e o erezie!

  Cât priveste ortografia dv. personală, fr Burciu, cred că trebuie să fim mai atenti cu DOMNUL Isus. Merită să îI acordăm atenţia şi respectul care I se cuvin, scriindu-I Numele întreg, chiar dacă mai pierdem încă trei fracţiuni de secunda scriindu-I Numele întreg.

  Deci nu mai scrieţi Dl. Isus ci Domnul Isus!

  In unele Biblii de ex in Biblia Luther germană se scrie HERR deci cu toate literele mari, când e vorba de DOMNUL ISUS:

  Cine este credincios în lucrurile mici …este credincios şi în cele mari.

  Apropo de unele traduceri în care în în Psalmul 1, nu scrie : “Ferice de omul care …” ci scrie , Ferice de BĂRBATUL care …””
  Eu cred că şi în Psalmul 1, e vorba tot de DOMNUL ISUS … nu de un om oarecare cu o mic…

  In Ioan 8 , Domnul Isus, se apără SINGUR, dar nu uită niciodată să precizeze că este trimis de Tatăl cu T mare.

  Frate Burciu dacă vă supăraţi e treaba dv. nu e prima dată în relaţia cu mine.

  In Ioan 8, Domnul Isus este vizibil plin de o mânie SFÂNTĂ. Cuvântul lui Dumnezeu ne învaţă să călcăm pe urmele Domnului Isus.

  Pe blogul Ioan8 suntem chemaţi să fim de partea DOMNULUI ISUS.

  Dacă nu aşi fi sesizat asta aşi fi stat şi eu ca alţii în umbră.

  Numai Har!

  Petru Ion

  • Dragă frate,nu fii chiar așa de radical și răutăcios privind părerea altora,fiindcă am înțeles că dorești să obții prin invitația lansată,o părere cât mai adevărată despre acel subiect.Nu am crezut că cine are o altă părere,îți va deveni- persona non grata-.
   Cât despre abrevierea numelui D-lui Isus,nu cred că se va supăra(Lui nu-I este rușine să ne numească frați).Te întreb ceva;Este politicos,să-I zici- TU- Domnului ?
   Cât despre Ps.1.,este greșit total ce scrii.
   Un comentariu al fr.N.Moldoveanu,în vol.”Meditații duhovnicești la a doua epistolă către corinteni”pag.269;”Cine este creștin va căuta să facă necurmat noi creștini,adică să logodească noi suflete cu Hristos”
   Nu am să mai dau curs certurilor de cuvinte la care ești dispus.Cere înțelepciune de Sus,și mai studiază și alte comentarii ale altor mari oameni ai lui D-zeu(scu-mi abrevierea).

 42. p.s.la cuvântul-bărbat-.Toate traducerile au greșit?fiindcă peste tot tot este tradus bu literă mică? Trebuie să sesizezi nuanța subtilă folosită de apostol,când le spunea corintenilor că este gelos pe ei.De ce ?pentru că ei acceptase-ră și pe alți învățători,ceva care pe Pavel l-a făcut gelos pe aceștia crezând că de fapt el(Pavel)era cel cu care se logodise Biserica din Corint.Se înțelege ușor acest fapt,dacă se face o analiză literală.Dacă acel bărbat s-ar referi la Dl.Hristos,s-ar fi înțeles în felul acesta ;,,v-am logodit cu un Bărbat(Hristos),ca să vă înfățișez înaintea lui Hristos…Ar fi fost un pleonasm,un non sens.Cam atât,despre expresia -bărbat-.

 43. Gandul zilei
  Batjocoritorii o categorie aparte de oameni …Cuvântul ne îndeamnă să nu avem relații cu această categorie de oameni …
  Matei 7:6
  “Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare, şi să se întoarcă să vă rupă” Prov 9.7-8; Prov 23.9; Fapt 13.45-46;
  Proverbe 9:7
  “Cel ce mustră pe un batjocoritor îşi trage dispreţ, şi cel ce caută să îndrepte pe cel rău se alege cu ocară.”
  ……………………………..
  O zi binecuvantata!

 44. “Foc străin” – o conferință despre mișcarea carismatică
  Posted on October 9, 2013 by Marius David

  John MacArthur va susține o conferință pe tema mișcării carismatice intitulata “Strange Fire”.

 45. DRAGII MEI , PACE VOUA SI MIE CACI EA MENTINE DRAGOSTEA CARE UNESTE ADUNAND SI INMULTIND CHIAR SI PE CEI CARE SUNT DIFERITI SI CARE PRIVIND ADEVARUL NUMAI DINTR – O PARTE NU POT INTELEGE PE ALTUL CARE VEDE ADEVARUL DIN ALT UNGHI DIN CARE AUZA RELIGIA A NASCUT ATATEA CULTE SI SECTE ! EU CRED CA LA ACEASTA PRIMA INTREBARETREBUIE TINUT CONT CA COPILUL LUI DUMNEZEU ESTE SI LOGODNICA CAT SI MIREASA DOMNULUI ISUS , DEOARECE ACESTEA SUN DOAR NISTE ETAPE CE LE TRAVERSEAZA COPILUL LUI DUMNEZEU !

 46. Mai precis ce convingeri carismatice a sustinut Botgros cand a avut loc scandalul? Eu am aflat ca BER este in pericol de scindare din cauza certurilor intre cei care spun ca mantuirea nu se poate pierde, si cei care spun ca se poate pierde. Dar aceste perspective nu apartin doar carismaticilor si nu inteleg cum ar putea fi caracterizate drept carismatice.

  • Botgors este aliat cu carsimaticii in asaltul impotriva BER. Ideea cu pierderea mantuirii este doar un motiv de discordie prin care incearca sa ia controlul BER.

  • draga Ruben,
   Tu nu stii!, eu merg in Adunarea din Carol Davila de peste 21 de ani, si chiar cunosc , cateva persoane carismatice.
   Se pierde, sau nu se pierde este doar un pretext!
   Harul DOMNULUI sa fie cu duhul tau.

 47. Mi se pare ca cei care il sustin pe Darby fac din el un profet precum fac carismaticii cu profetii lor. I se acorda o importanta exagerata, precum unii de la BER ii acorda o importanta exagerata lui Tudor Popescu, iar carismaticii procedeaza la fel cu celebritatile lor.

 48. Un frate mi-a trimis Un Emil cu urmatoare le ginduri,in engleze din America.Am gasit cu Cale ca sunt demne de impartasit.Le-am tradus si le red au Mai Jos.Fie ca Dumnezeu sa aduca lumina Lui si in sufletele celor care sunt confuji in privinta Mintuiri data in dar.

  Acolo este mare bucurieice in prezenta ingerilor Lui Dumnezeu Cind Un om se pocai este.Luca 15,10.

  Intrebarea este, dece nu is pastreza Ingerii Aceasta bucurie piña ce acest om care a fost mintuit va ajunge in cer?Pentruca doctrina Armeniana Spune ca poate fi mintuirea pierduta.Nu stiu daca Aceasta invatatura a ajuns si in cer.Ca adica, Un suflet mintuit poate fi aruncat afara.Atunci daca ar fi ajuns in cer la ingeri ei ar fi fost Invatati sa is pastreze Aceasta bucuriea piña Cind omul va ajunge in cer.Bucuria lor Deci este prematura ne asteptind sa vada rezultatul daca omul va ajunge piña la urma in cer. Nigeria daca ar fi fost Invatati Asa, si-ar fi pastrat Aceasta bucurie nu si-ar fi manifestation-o inainte de vreme.Dar Ingerii stiau ce insemnatate au cuvintele Domnului Hristos Cind zice,am dat oil or mele viata vesnica,si nimeni nu le va zmulge din Mina Tatalui Meu.

  Iata ce inseamna citirea Cuvintului superficiala,Domnul sa aduca lumina Lui tuturor care au dubiu daca sunt sau nu mintuiti.Acest verset ne sta mar turbine ca in cer este bucurieice anticipate inainte ca cel mintuit sa ajunge in cer.Odata ajuns in cer nu va fi aruncat afara.As adaptation si eu ceva.Odata platit pretul rascumparari,cel car l-a platit intra in posesie.Cind in America erau sclavi, robi,se faceau tirguri de robi.Cel ce vroia sa cumpere Un rob,plateau pretul si il avea.Robul nu comenta ci is urma noul stapin.Odata ajuns in propitiatea nou Lui Stapin ii era supus, ascultator.

  • Ruben comentarile tale sunt foarte interesante. Ti le voi posta integral cu lamuriri in aproximativ o zi si ceva, deoarece acum sunt foarte ocupat.

   Multumesc de intelegere,
   Paul Dan

 49. 1) Prima mea întrebare. În oraşul meu în adunarea BER sunt numai bătrâni. Ea se va desfiinţa când cei care o frecventează vor muri de bătrâneţe; nepoţii lor au plecat deja la baptişti sau în alte părţi. În urmă cu patru ani, un tânăr din Bucureşti mi-a spus că tinerii din Carol Davilla plecau grupuri, grupuri în Biserica Baptistă din Iuliu Valaori. De când cu această polemică, am căutat videouri cu Ioan Botgros pe You Tube şi găsind unul filmat în Carol Davilla, am văzut că bărbaţii din sală aveau toţi cel puţin 50 ani, unul singur arăta de 30 ani şi ceva. Aş dori să ştiu dacă situaţia este aceeaşi în Carol Davilla şi în celelalte adunări BER. 2) A doua mea întrebare: Ce idei carismatice propagă Ioan Botgros?

  • Raspuns la prima intrebare: Stiu ca adunarile BER au destul tineret dupa cum vezi la conferintele lor de tineret.

   Nu mi-ai spus din ce oras esti ca sa iti spun despre ce se intampla la biserica BER de acolo. O biserica se desfinteaza cand prezbiterii nu si-au facut partea. A avea batrani in biserica este o cinste, numai ca ei trebuie sa fie batrani in acord cu ce spune Cuvantul in Timotei si Tit.

   Raspuns la a doua intrebare: Botgros nu propaga nici o idee carismatica ci ii propaga pe carismatici cu ideile lor spre nenorocirea BER.

   • La mine in oraş la BER întotdeauna s-a considerat că a cânta cu instrumente muzicale în adunare este păcat. Am frecventat Carol Davilla până în 1990, nici acolo nu se cânta cu vreun instrument şi nu exista nici cor. Personal, programele de la BER din oraşul meu mi s-au părut întotdeauna monotone, cu excepţia anilor copilăriei, când pentru mine totul era nou. Nu mă mir că au rămas doar bătrâni acolo.

   • Dacă Botgros nu propagă nicio idee carismatică, atunci de ce îi propagă pe carismatici, neavând idei în comun? Carismaticii sunt foarte vocali cu privire la ideile lor.

 50. Cultul BER s-a scindat deja o dată, după Revoluţie. Pretextul care a încins spiritele avea o importanţă biblică incomparabil mai mică decât dacă mântuirea se pierde sau nu, şi anume momentul luării cinei Domnului. Grupul condus de Dr. Ion Socoteanu susţinea că cina trebuie luată duminica seara, iar ceilalţi, duminică dimineaţa. Astfel s-au despărţit adunările din toată ţara, iar cei care au plecat au format Fundaţia Theophile, principala lor adunare fiind în Bucureşti, pe Str. Dr. Felix. Fundaţia Theophile nu este înregistrată ca şi cult, ci doar ca fundaţie, şi ei sunt cei care distribuie calendarul creştin „Sămânţa bună”. Eu crescând în BER, după Revoluţie am frecventat Fundaţia Theophile. Ceea ce pot spune este că adunarea pe care am frecventat-o eu îi acordă lui Darby o importanţă extrem de exagerată în ceea ce priveşte învăţătura, prin faptul că studiază exclusiv scrierile lui şi ale celor din jurul lui, fără să acorde atenţie altor învăţători sau învăţături creştine. Prin comentariul meu nu am vrut să fac o comparaţie între viaţa lui Darby şi a vedetelor carismatice, ci am vrut să exprim că am văzut la ei acelaşi entuziasm pentru Darby pe care îl au carismaticii şi unii neoprotestanţi de la noi pentru David Younghi Cho, de exemplu. Nu ştiam că BER îl îndrăgesc pe Darby atât de mult, iar să aflu aceasta este o mirare pentru mine. Personal am tradus pentru Fundaţia Theophile destule scrieri ale lui Darby şi ale adepţilor lor contemporani. Mi s-au părut seci şi pe alocuri nebiblice. Predicile de la Fundaţia Theophile sunt bine documentate biblic, dar nelegate de viaţa de zi cu zi de la începutul sec. XXI, mai precis, relevante doar dacă trăieşti izolat de lume, aşa cum au ales să trăiască mulţi dintre ei. Personal aflu mult mai multe şi mai concret despre cum să trăiesc viaţa de credinţă în mod practic, din predicile slujitorilor din alte culte, de ex. penticostali sau baptişti. Când eram copil şi apoi adolescent şi frecventam BER, predicile erau de acelaşi gen ca cele de la Theophile.

  • Cultul BER nu s-a scindat dupa revolutie, ci in ’82. Ai dreptate ca la Felix si Carol nu se prea face aplicatie la Cuvant. Nu ai dreptate cand spui ca scrierile lui Darby sau ale Brethren sunt pealocuri nebiblice.

   Ruben, ma tem pentru tine ai devenit putin cam fara directie teologica, abandonand scrierile bune ale fratilor.

   • Consider ca e nebiblica interdictia pentru femei de a evangheliza pe altcineva in afara copiilor lor, cum se sustinea la Fundatia Theophile pana in urma cu 3 ani, cand am plecat eu de acolo. Presupun ca ei se bazau in aceasta interdictie pe scrierile Brethern, fiindca ei tot ce predicau, predicau studiind scrierile lor.

   • Cum ar fipermis comuniştii în ’82 să se scindeze un cult cu de la sine putere? Aceasta în condiţiile când tudoriştii fuseseră obligaţi să se înregistreze împreună cu botezaţii mari, creştinii după Evanghelie, tocmai pentru a fi mai puţine culte? Eu îmi amintesc că aceasta nu s-a întâmplat când eram la începutul facultăţii, iar eu am început facultatea în ’87. Atunci dr. Ion Socoteanu a început să se adune cu cei care au ieşit din Carol Davilla la etajul I al unei clădiri mari, cam vizavi de Hotelul Intercontinental. Am fost şi eu acolo de câteva ori.

    • cei care au iesit din Carol s-au strans in L. Cazzavillan cu mult inainte de locul pe care il mentionezi

     nu stiu cum au reusit sa se desparta fara repecusiuni din partea comunistilor

   • Deci Darby şi mişcarea fraţilor nu au interzis în scrierile lor femeilor să vorbească despre mântuire oricui altcuiva în afara copiilor lor?

   • O sora de acolo spunea ca liderii au declarat ca nu au nevoie de lucrarea Duhului Sfânt pentru a interpreta Scriptura deoarece au scrierile “fratilor”

 51. Ce parere aveti de acest gand?

  GAND PRIVIND POTICNIREA
  … omul se poticneste de alt om … daca s-ar poticni de el însusi?
  Ce s-ar întâmpla? Consider că … ar sfârşi ori ca Petru ori ca Iuda.
  Domnul Isus spune in Luca 7:23 Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.“

 52. A aprut pe internet un comentariu despre unii care vor să modifice rugaciunea Tatăl nostru

  http://ro.stiri.yahoo.com/tat%C4%83l-nostru-corecturi-pentru-catolicii-francezi-pruden%C5%A3%C4%83-pentru-233746480.html

  Acesta e comentariul meu pe care cei care nu suporta ADEVARUL, nu il il vor posta sau il vor retrage foarte repede.( ca de obicei …)

  Dumnezeu nu a scapat nu scapă şi nu va scăpa nimic de sub control. Admiţând acest adevăr, ajungem evident la concluzia că cel rău nu poate face decât ceeace îi este permis de Dumnezeu. Aşadar cel rău este folosit ca o nuia a lui Dumnezeu spre disciplinare sau pedeapsă. Aceste două noţiuni nu sunt similare. Fenomenele naturii precum cutremurele, erupţiile vulcanice, inundaţiile etc sunt dirijate tot de Dumnezeu spre a ne trezi la realitate. Aşadar TEXTUL SACRU este corect şi aşa şi aşa. Dumnezeu nu ispiteşte pe nimeni, dar spre disciplinare permite celui rău să facă singurul lucru de care e capabil: să facă rău. Nu putem să dăm vina pe Dumnezeu pentru ceeace suntem noi vinovaţi. Biblia spune clar DUMNEZEU FACE CE VREA. Omul are acelas statut ca DUMNEZEU? Da! Omul are din partea lui Dumnezeu liberul arbitru. Greseala omului este că nu acceptă SUVERANITATEA lui DUMNEZEU …şi pentru aceasă greşeală care e păcatul
  capital , Dumnezeu intervine …atunci când vrea EL. Cănd ne rugăm Tatălui care este Creatorul nostru să nu ne ducă în ispită, vom avea mai degrabă in vedre că exprimăm cererea : Nu ne lăsa să TE NECINSTIM cu mintea noastră …pt că repercursiunea e cea de mai sus, respectiv permisiunea ca cel rău să ne atace … CINE ARE URECHI DE AUZIT SĂ AUDĂ! …. spune Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ne învaţă prin Duhul Sfânt cum să ne rugăm.
  .
  P.I. Covasna 19.10.2013

  • Frate Petru Ion

   Liber arbitru pentru vremea de acum este un concept filozofic. A mai comentat cineva frumos explicand ca liber arbitru l-a avut Adam si Eva, dar dupa cadere omul este sclavul pacatului si vointa lui este numai spre rau, vezi Psalmul 14. Deci fara liber arbitru. Nasterea din nou reda liber arbitru, doar credinciosii au liber arbitru, dar si asa este sub supravegherea Tatalui.

   Paul Dan

   • Dar atunci de ce îi spune Dumnezeu lui Cain: „Păcatul pândeşte la uşă. Dorinţa lui se ţine după ţine, dar tu să-l stăpâneşti”, dacă el nu ar fi avut posibilitatea de a stăpâni păcatul? Dacă omul nu are puterea de a alege, de ce scrie: „Ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege deci viaţa, ca să trăieşti.” (Deuteronom 30:19). Şi de ce cere Dumnezeu de atâtea ori în Vechiul Testament ca omul să ducă o viaţă sfântă, dacă nu o poate face? Aş vrea versete biblice care să demonstreze că omul nu are puterea de a alege binele, şi de asemenea aş vrea să ştiu unde scrie în Biblie că omul este căzut sau a căzut. Este adevărat că acest concept al căderii omului nu a existat până la Augustin şi nu a existat până la el. Mulţumesc.

   • Scuze, am greşit în exprimarea unei întrebări. Nu este vorba de o afirmaţie a mea, ci de o întrebare: “Este adevărat că acest concept al căderii omului nu a existat până la Augustin şi a fost introdus de el?”

 53. Mulţumesc fr Dan, şi îmi permit să adaug ceva:

  Toti atomii fara exceptie, toate moleculele, toate constelatiile, intregul univers se supune Creatorului… o singura fiinta are libertatea de a spune DA sau NU chemării Harului lui Dumnezeu.
  Dumnezu nu duce pe nimeni cu forta nici in rai nici in iad, altfel ar fi un tiran.

  Ce are deci omul dela Dumnezeu? Are libertate de decizie, sau nu?

  Este benefică si pentru mine si pentru cei care se uita pe blog corectarea pe care aţi făcut-o. Omul prin păcat a devenit sclav…dar in imaginaţia lui pervertită de păcat, crede că are liber arbitru.

  În gradina Eden, prin neascultarea de ce i-a spus Dumnezeu, s-a dovedit că omul îşi făcea iluzii că poate face ce vrea el, dar in mod tragic a aflat că nu era aşa, A fost prea tarziu.

  Ati mentionat că: Nasterea din nou redă liberul arbitru. Deci pe principiul Harului omul e pus in POZIŢIA de liber arbitru.

  Dar, ţin să menţionet, că cel născut din nou, îşi va dovedi această NAŞTERE DIN NOU, numai dacă va avea acelas fel de gândire ca al Domnului Isus despre care scrie: EL nu a considerat ca un lucru de apucat să se facă deopotriva cu Dumnezeu, ci a fost ascultător …

  Acum ajung la o întrebare:

  Au carismaticii acelaş fel de gândire ca al Domnului Isus?
  Ei declară … şi prin mine se fac minuni, vindecări …etc.etc..!
  Mă opresc, căci las loc si la alţii …

  • Pentru fr,Petrusi fr, Ruben si nu numai.

   Scriu si pentru fr, PETRU Ion dar si pentru Ruben.Omul nu a avut liberate Chiar din Eden.Si Iata dece spun asta,Dumnezeu I-a pus interdictie sa nu ia din pomul cunostintei bine Lui si a raului.Dce I-a pus interdictie? Pentruca Dumnezeu l-a facut total dependent de El pe om.Sa nu uitam ca omul este faptura creiata de Dumnezeu.Este compleat gresit sa spunem ca ,Dumnezu nu baga cu fosta, cu alte cuvinte nu poate mintui decit pe cei care consimt ei.
   Daca asa ar sta lucrurile ,am avea de aface cu Un Dumnezeu , limitat in attributele Lui de Suveran.Apoi sa scape din vedere ca omul este mort spiritual.Relatia omului cu Dumnezeu a fost interrupta odata cu cadera in pacat.In Geneza daca I-mi aduc bine aminte local este 6-3,Unde Dumnezeu Spune, duhul Meu nu va raminea pururea in om.Cu alte cuvinte ,relatia noastra s-a ruptur. A fost necesar ca sa vina Domnul Isus ca prin jerfa Sa la cruce sa impace pe om cu Dumnezeu.Atentie nu pe Oricare om, ci pe cei care sunt in planul Lui de mintuirea.

   Scriptura citita la supra fata si cu ideei deja prconcepute ne duce la concluzii eronate.Un lucru este clar.Dumnezeu este Suveran si face tot ce vrea.nimeni nu vine la Mine Spune Domnul Isus daca nu e atras de Tatalui Meu.Intrebarea este,cum poate omul veni atit timp cit este mort, despartit de Dumnezeu?La nasterea din nou pe care o face numai Dumnezeu , El pune duhul Lui din nou in cel nascut din nou.Subiectul este mult mai complicat pentru cei care I-au lucrurile spirituale prin firea paminteasca.Se Mai scapa din vedere Faptul ca, Dumnezeu avea o relatie cu Israeliti pe fond Firesc, paminteasca ,iar cu cei Rascumparati prin Domnul Hristos, lucrurile sunt in dreptate spre cer,Unde Domnul Hristos Sade la dreptate Lui Dumnezeu.

   Cer scuze de Un mesaj atit de lung.Dar am gasit cu Cale sa ma explic putin , sa vedem ce Dumnezeu avem.El este a tot puternic si face tot ce voieste cu ce este al Lui.As rezuma Faptul ca Nu sta Dumnezeu la cheremul omului daca vrea sau nu vrea.Dumnezeu Cind invie Un suflet spiritual, atunci Pune noi sentiments ,noi dori te ,noi preoccupation in acel suflet.

   Numai binecuvintari

   J Fischer
   Los Angeles

 54. Decizia omului(liberul arbitru),este clară,și cunoscută;-Păcat,cât de mult păcat-(..”Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?”).Restul,nu mai comentez.

   • Da,numai Domnul Isus ne poate scapa de neputinta noastra,nu -liberul…În rest,cine suntem noi să-L judecăm pe D-zeu(pe Olar?).Toți care mărturisim că am fost iertați,și izbăviți de legăturile morții,să-I dăm glorie Celui care a putut să facă acest lucru,fiindcă în nădejdea noastră,eram în fundul Iadului.D-zeu nu este tiran,fiindcă oferta este făcută…”veniți la Mine…”De ce nu se duce omul?Oare,știe el că nu este ales?Minte cine zice așa ceva,fiindcă nu știe nimeni.Ce știm toți oamenii,este,că D-zeu nu ține seama de vremurile de neștiință ci îndeamană pe toți oamenii ,să se pocăiască.Asta este tot !.

 55. Draga Ruben, in ce Carte a Bibliei scrie despre Augustin?
  Daca este vorba de anumite hotare, Domnul Isus este Cel care face o remarcă seminficativă clară: Legea şi proorocii au ţinut pânâ la Ioan … punând în evidenţă mai departe începutul perioadei Evangheliei.

 56. Pătrunderea carismatismului in BER a condus la ceeace se petrece acum .

  De câtva timp credinciosii din Carol Davila sunt martori la scene total nepotrivite unei strângeri ai celor credincioşi. Sunt manifestări ca de maidan, care au degenerat şi degenerează in continuare, şi cei care au inimă pentru această Adunare asistă neputincişi la această prăbuşire, care se accentuiază pe zi ce trece.

  Diferenţa de doctrină este un paravan, care camuflează adevăratele motive ale neînţelegerilor între lideri. Nu doresc să abordez acest subiect. Acest subiect îl numesc mai bine efect. Mai jos vreau să spun ceva despre cauză:

  Cu siguranţă sunt atât de multe păreri cu privire la motivele care au condus la această stare încât s-au scris şi se vor scrie sute de pagini.
  De ce în alte Adunari mari este pace iar in Carol Davila sunt tulburări?
  Aşi dori să dau un răspuns căt se poate de motivat. Ceeace marchează istoria zilelor pe care le trăim este pătrunderea carismatismului in masele de credincioşi din adunări. De ce de ex in Adunarea CDE Izbânda este pace: Un răspuns ar putea fi şi acesta: Iosif Ton cu ereziile străjerilor e ca la el acasă în această adunare. Nici la Episcop Radu lucrurile nu stau altfel. Pentru cine nu stie că linkul de mai jos apartine biseicii Antiohia din str Episcop Radu să afle acum acest lucru.

  http://tomisthecat.ro/credinta-adevarata-iosif-ton/

  Putem intelege usor ca atunci cand într-un corp sănătos, pătrunde un corp străin, sunt reacţii. Dacă nu ar fi reacţii ar fi corpul sănătos?

  Adunarea din Carol Davila este o adunare pe care Dumnezeu o iubeşte. Dovadă sunt aceste tulburări.Dumnezeu nu a scăoat şi nu va scăpa nimic de sub control. Cuvântul lui Dumnezeu spune despre Dumnezeu că este gelos. Gelozia are de-a face cu dragostea. Ceeace se petrece acum in Carol Davila este cu acordul lui Dumnezeu, care a fost aţâţat la gelozie.
  Dau un exemplu concret din motivele care au atras gelozia lui Dumnezeu:
  Oameni, ( nu le spun credincioşi), care sunt amestecaţi printre credincioşi precum neghina in grâu, au de ani buni relaţii ascunse cu erezii carismatice precum KSBul, această sectă anticristă. Se fac anual pelerinaje la Bilten, şi acum in fiecare lună la Voiteg. Deci se cochetează cu această sectă care prin învăţătura total abătută pe care o propagă ,este necinstit Fiul lui Dumnezeu. Poate va spune cineva: E treaba lor, a celor care au legături ascunse cu KSBul! Aşa e, dar unii din aceşti oameni sunt pe funcţii în cadrul BER, iar majoritatea sunt la Cina Domnului, şi mărturisirea de credinţă este că sunt una cu toti credincioşii. Nevegherea, şi compromisul a adus la această stare.
  Poate fi oprită gelozia lui Dumnezeu? E o întrebare la care numai EL poate răspunde!
  Dar dacă este f f f multă negină, ce se întâmplă cu grâul? Domnul Isus spune că va ajunge în grânar! Cum? Prin HAR! Harul e Darul nemeritat al lui Dumnezeu! Şi acest DAR are un nume: MÂNTUIREA. Lui Dumnezeu nu-i pare rău de DARUL acordat pe care nu îL va retrage NICIODATĂ. Şi mai e ceva MÂNTUREA NU ESTE colectiva ci PERSONALĂ.

  P.I. Covasna 23.10.2013

  • Asa e, fr, Petru. dar si Griul este cernut ca sa cada pleava de pe bob. Sunt multi azi care par a fi boabe de griu, dar sunt pleava usoara si vinturile o va spulbera. deja a inceput sa bata vintul printre boabele de griu.Iata ce citim in Matei 3-12,Si as mai adoga si ce spune Cuvintul despre judecata care sta sa inceapa dela sau cu casa lui Dumnezeu.Sa ne fereasca Dumnezeu sa fim negina, sau pleava de griu.ca nu va scapa nici una si nici alta. Si Negina dar si pleava vor avea aceiasi soarta. In hambar(casa a lui Dumnezeu ) nu va fi pus decit bob curat prin singele Fiului Sau.Cind zic curat, ma refer la ce fel de atitudine aratam printre frati.Atitudini pe care Dumnezeu le are in vedere.

   John

   O seara sau o zi binecuvintata.

 57. Dragi copii ai lui Dumnezeu,

  Vreau sa va spun ce am facut eu impreuna cu familia mea, cand am aflat ca o ruda foarte apropiata a intrat intr-un cerc carismatic, plin de invataturi dracesti: i-am interzis sa mai vina in casa noastra sau sa ne mai contacteze.

  Ce s-a intamplat cand am facut asta? Iadul s-a dezlantuit…..dar am continuat sa-i interzicem prezenta si sa respingem tot ce venea din partea acestei rude.
  Deci, eu zic ca oameni ca ei trebuie indepartati de TOT, smulsi din radacina, ignorati….dar totusi sa continuam sa ne rugam pentru ei si poate Domnul se va indura de ei si le va deschide ochii.

  • Recomand celor care nu stiu prea multe despre carismatici sa se documenteze citind cartea lui Joachim Rosenthal despre miscarea KSB. Mai jos un pasaj din aceasta carte:

   La baza teologiei lui Stegen, pe baza manifestărilor interioare, se află experienţa personală. Prima experienţă personală importantă el o numeşte revărsare. Ceea ce a urmat şi continuă este că Stegen trece la predicarea „revărsării”. „Revărsare” în sens biblic există. Dar la Stegen „revărsarea” nu este numai şi numai la latitudinea lui Dumnezeu, ci omul are şi el contribuţia lui. Scopul obţinerii „revărsării” (respectiv trezirea) consfinţeşte de aceea sistemul sau procedura (termenul „revărsare” introdus are sens de metodă). Această metodă joacă un rol central în întreaga mişcare KSB. În întrunirile pe care Stegen le ţine sistematic şi aici, în Germania, el ajunge treptat-treptat la „revărsare“, iar aceasta se obţine prin metodă. Nu este greu de recunoscut: trezire, revărsare, metodă.
   Cum se procedează, cum decurge stăruinţa după „revărsare“: glasuri stridente, amplificate până când ajung răgnete, presiuni masive spirituale prin invocări cu strigăte împlorând iertarea de păcate. Desigur că aceasta dovedeşte lipsa de învăţătură privind îndreptăţirea şi mântuirea prin credinţa în Domnul Isus şi jertfa Lui. Deci accentuarea excesivă a stării de păcat şi provocarea în acest sens a sentimentelor care să ducă la mântuirea de păcate înseamnă trezire şi plinătatea Duhului; acestea sunt caracteristicile metodei induse de Erlo Stegen şi KSB. Dar! … Acestei metode îi urmează manipularea.

   Interesant ca mai departe se spune despre PIERDEREA MANTUIRII apropo de alunecarea unora din Carol Davila spre carismatism …
   De fapt ei nici nu vor sa citeasca aceasta carte, dar mai grav e ca nu citesc cu atentie BIBLIA …

 58. Cuvantul toleranta nu apare nicaieri in Biblie. Acesta e un cuvant folosit in tehnica, dar in lucrurile spirituale este absurd.
  A tolera de ex KSBul inseamna a tolera erezia.
  Dumnezeu nu tolereaza , dar îngăduie chiar o erezie precum KSBul…Dde ce? Ca să iasă la lumină cei găsiţi buni ….
  Intrebarea ce urmează ar fi ce diferenţă e între slăbiciune şi păcat.
  Vreau să legăm lucrurile tot de ceeace se intamplă in BER.

  • TOLERÁ, tolerez, vb. I. Tranz. A îngădui, a permite o situaţie, un fapt (nepermis); a trece cu vederea. ♦ A admite, a suporta. – Din fr. tolérer.
   Înțeleg punctul dvs. de vedere, care nu are de-a face neapărat cu lingvistica, dar să fim totuși corecți față de limba romînă literară. 🙂

 59. O Pavele de-ai invia,
  Sa vii in adunare
  Sa vezi si astăzi vechea stea
  Ce strălucire are

  Si de-ai veni ai fi hulit
  Te-ar prigoni mândria
  Ca esti fanatic pocăit
  Da n-ai teologia

  Cu-aceleași lovituri de bici
  Te-ar prigoni soboru
  Ca-nvataurile lor le strici
  Si rătăcești poporul.

  Nota:
  vechea stea = invataturile Dianei
  Sobor = liderii spirituali

 60. Fratii din Ploiesti pregatiti-va vine Tsunami a la Botgros.
  Dupa devastarile facute in Carol Davila, Campulung si alte adunari mai mici iata ca cei carismatici au pus ochii pe celalate adunari care au mai ramas.
  Fratilor daca observati dintr-o data o crestere numerica la cina a persoaneleor pe care nu le cunoasteti cel mai bine este sa alertati autoritatile pentru ca urmeaza episodul violent care l-au aplicat in adunarile despre care ati citit aici.
  Fiti intelepti, si Domnul sa va binecuvinteze.

 61. SAULE,SAULE pentru ce ma prigonesti?….si Saul cade la pamant ca si mort…dar are puterea sa intrebe: Cine esti? EU sunt acela pe care tu il prigonesti…
  Saule ce este behaitul acesta… am adus arderea de tot…AM CREZUT CA TU NU O SA MAI VII…. astazi….(se aude???????????) astazi DUMNEZEU ti-a luat domnia si a dat-o asltcuiva… Fiindca inima lui SAUL era impietrita si nu a vrut sa creada …dumnezeu i-a trimis un duh rau… Cine il Suljea pe Saul in desele-i crize… CINE????? ERA INSUSI REGELE ales de DUMNEZEU… Auzim bine??? INSUSI REGELE…Pentru o vreme vom fi sub domnia acestui SAUL PAGAN… caci REGELE nostru este cel care ii va potoli toanele… Vorbele,certurile nu-si au rostul…. ci postul si rugaciunea… FRATILOR daca noi vom tacea in fata acestor oameni atunci Dumnezeu le va vorbi…dar trebuie multa smerire si multa,dar foarte multa credinta in Cel ce poate vindeca sufletul de ranile si bolie amaraciunii,invidiei,a urii,etc. Doamne nu ne tinea in seama greselile ci iartane de toata rautatea din noi.

  • Cand esti dat afara din lucrare cina si activitatiile la care ai fost chemat, cum poti sluji?
   Poate plecand intr_o alta adunare care va intelege rostul tau!

   • Solutia nu este plecarea la o alta adunare.Domnul Isus ,prin punerea deoparte de la lucrare ,poate sa ne invete si alte lectii ,pe care de obicei nu le invatam dacat stand jos si in liniste.Altfel ce rost ar fi avut ,de exemplu cei ce au petrecut ani intre zidurile unei inchisori.Astazi,in Romania ,nu ne mai inchide nimeni .Poate de asta Domnul ingaduie punerea deoparte ,pentru slefuirea caracterului si a darului.Ca atunci cand se reintra in lucrare sa fie mai eficient.

   • Excluderea din cult sunt actiunile lui botgros la ordinea zilei, acum chiar trebuie sa plecam.
    Doctrina “mantuirea se pierde” s-a completat cu actiunea de excludere din cult a fratilor din SFT alesi pe 30 noiembrie ; excludre hotarata de catre cei ce se considera “mai lideri” dar care nu au validare…
    Circ si paine spunea Nero, la asta s-a ajuns cu botgros si clovnii lui…Oare ce scamatorii va mai face?
    Este Craciun si ne rugam Doamne scapa-ne de toti acesti lupi care nu cruta turma.

  • Confundati pe Saul din vechiul Testament (imparatul) cu Saul din Noul Testament care devine apostol cu numele Pavel. Doua cazuri diferite care resulta in doua directii diferite. Saul imparatul cade si Saul prigonitorul este ridicat si transformat intr-un mare apostel pentru neamuri. Nu incurcati oalele.

 62. Doamne ai mila de Carol Davila si de noi toti. Domnul Isus cand a intrat in templul de la Ierusalim spunea:Casa Mea se va chema o casa de RUGACIUNE,dar voi ati facut din ea,o PESTERA DE TALHARI.Ce credeti ca zic toate cultele din Romania uitandu-se la noi?Ce zice Domnul Isus uitandu-se la noi?Oh Doamne ai mila de noi si ajutane sa ne pocaim cu adevarat.

  • Cred ca Dumnezeu a ingaduuit acesta furtuna in BER pentru a-i desprinde pe credinciosii sinceri ai Domnului Isus Hristos,de orice legaturi pamintesti.si a-i face sa priveasca spre cer,

 63. Ezechiel 22:27 Căpeteniile lui sunt în mijlocul lui ca nişte lupi care îşi sfâşie prada, varsă sânge, pierd sufletele, numai ca să-şi potolească lăcomia de bani.

 64. Fratilor, rugati-va pentru adunarea din Carol sa fie izbavita de cel rau, pentru ca maine, pe 29, se pregateste o descindere violenta din partea lui I Botgros si Iorgulescu M, deja s-au anuntat mai multe adunari din provincie sa vina cu sustinatori la Bucuresti.
  Domnul Isus sa ne ocroteasca cu un cerc de foc si cei ce vor sa distruga fratietatea sa fie alungati de puterea Lui.

 65. Frati scumpi,pentru care a murit Domnul Isus,cu totii cunoastem cat de cat Cuvantul lui Dumnezeu,uitati-va va rog in el de la un capat la altul si vedeti ce facea poporul cand erau situatii grele,VESTEAU ZILE DE POST SI RUGACIUNE,vom gasi cat vom trai greseli uni la alti,va rog,dati veste in toata tara si nu numai in tara,sa punem deoparte (post si rugaciune)ziua de maine 31 dec.2013,in care sa cerem Domnului Isus izbavirea adunari din Carol Davila.Va rog insistent toti care vreti,faceti lucrul acesta pentru Slava lui Dumnezeu.Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu voia Lui.ZI DE POST SI RUGACIUNE PENTRU CAROL DAVILA PE 31.12.2013.

 66. Sunt multe zile de post si rugaciune, dar ca o instintare pentru BER, Botgros I a schimbat placa si au trecut la evacuarea in forta a adunarilor. In luna februarie cea mai afectata va fi biserica din Bucuresti. Pe agenda lui sunt actiuni radicale de eliminare definitiva a tuturor opozantilor si alungarea lor in alte grupari religioase.
  Gandirea lui Botgros pe acest plan este ca fiecare sa-si rezolve singur problema de apartenenta religioasa de graba pana la interventile lui.
  Pe de alta parte avem informatii ca cel care a fost $olicitat pe plata sa il insoteasca pe Botgros I, un anume Calin din Pitesti $i-a aranjat o gasca organizata de romi gata sa intervina in forta oriunde li se cere lucrul acesta. Acesti romi sunt $electati din cei care dicteaza legea pe centura Pitestiului, cutitari…
  Atentie Bucuresti la evenimentele deosebit de violente care vor urma in valuri in luna Februarie.

 67. . stare exceptionala |

  Fratilor,ma refer aici la grupul condus de Sergiu Iorgulescu,va rog faceti ceva ,foarte urgent.Deschideti actiune in instanta ,poate va surprinde asta,dar cu asemenea oameni nu stii cum sa te porti.Dar aveti adevarul si legea de partea voastra.Toate hotararile luate inainte de data de 22 august 2013 ,sunt luate cu 2/3 din nr. de membri ai SFTla acea vreme.Inclusiv suspendarea prerogativelor lui Ioan Botgros.Grupul de la Pitesti au organizat intalnirea din 31 august in mod ilegal .Cine a hotarat-o Ioan botgros ,cel suspendat ,plus doi frati .Orice AGR se convoaca cu 30 de zile inainte ceea ce nu s-a intamplat cu falsa AGR de la Pitesti .Deci toate hotararile ei sunt lovite de nulitate.Duceti-va fratilor si scapati-ne de ei ,prin hotarare judecatoreasca.Si ce daca s-au adunat pe 7 decembrie la Pitesti .S-au adunat in baza AGR ilegal din 31 august.N-au decat sa-si faca o alta Organizatie religioasa cu conducere propie ,dar sa nu aiba vreun drept asupra unui bun patrimonial al BER.

 68. Ce bine ca in cer va fii un compartiment Numai pentru crestinii care apartin miscarii BER. Un zid inalt si o poarta de fier va despartii pe Tudoristi de Baptisti de Pendigostali etc. SI nu se vor amesteca unii cu altii. Vai ce catastrofa ar fi ore daca va fi altfel.

   • Ce bine ca stiti deja dintrodata ca sunt confuz si ca asi avea cumva o durere. Ca unul din afara, citind tot articolul si comentariile ma uimesc de “unitatea crestina” si “dragostea” dintre pocaiti. Daca Àsta este crestinism nu-l vreu. EU vad Numai muscari si rautate intre dumeavoastra. Desbinare si ponegriri. Indiferent care sunt motivele in intern, Àsta este ce se vede inafara. Ma desgusta.

    • Dane, te pripesti! Ai fi vrut sa fie lasati derbedeii carismatici sa isi faca de cap, batand pe credinciosi in biserica? Nici pana acum niciunul dintre ei nu a fost tras la raspundere. Trebuia in vreun fel data pe fatza gravitatea faptei lor.

     Iti doersc sincer o zi buna!

     Paul Dan

 69. Indiferent care sunt motivele in intern, asta se vede in afara. Desbinare ponegriri ura. EU nu iau parrtea nimanui. Ca extern eu vad Numai lupte si muscari. Foarte desgustator. Credeam ca pocaitii sunt mai uniti. Inloc vad niste politicieni…. Pripit sau nu, Asa vad eu si ce vad este desgustator. O zi buna si dumeavoastra.

  • Ce zici de versetul asta? “And when Paul and Barnabas had a great dissension and debate with them, the brethren determined that Paul and Barnabas and some others of them should go up to Jerusalem to the apostles and elders concerning this issue.” Acts 15:2

   Cand e vorba de erezie si apostati, Biblia nu tolereaza nimic, si vor fii discutii severe…

 70. Domnule mie nu imi pasa daca publicati comentariile mele sau nu. Este forum al dumneavoastra si faceti ce vreti. Nu cred ca este relevanta istoria mea pentru a va face sa publicati comentariul meu.
  raspunsul dumeavoastra ar trebui sa fie acelas indiferent de istoria mea. Ce va pot totusi dezvalui este ca caut adevarul si citesc Biblia ca sa vad ce serie in ea. deasemenea am citit un pic despre istoria diferitelor culte printre altele a tudoristilor.
  Feleul cum vad eu conflictele intre dumneavoastra pocaitii si cum le abordati este ca nu corespunde cu ce scrie in biblie. 1 Corinteni 6. am citit scrisoarea dumneavoastra deschisa catre ministrul cultelor din Romania. comentariul meu este versul 5 de la 1 Corinteni capitol 6.

  • Dane

   Vreau sa iti raspund documentat, nu la repezeala. Da-mi voie sa iti adresez toate obiectile tale candva, luni care vine.

   Multumeasc de intelegere!

   Paul Dan

 71. da bine ok, astept.
  dar am doua intrebare:
  Dece ma adressats cu “tu” si cu “Dane” daca eu la randul meu v-am adressat cu “dumneavoastra” .?
  Numai curios sa stiu cum clasificati dummneavoastra pe cei cu care va intalniti la acest forum.
  Adoua: de ce va este Frica sa publicati intrebarile mele pe acest forum?

  • Iti voi publica totul insotit de raspunsuri. Ai contestatii majore care trebuie adresate si nu lasate asa fara a fi puse in context. Am folosit “tu” si “Dane” ca sa “indulcesc” discutia, cred ca sunt mai in varsta decat tine : )

 72. Ok, imi dau seama de felul dumneavoastra de gandire. M-am mirat pentruca pentru mine “dumneavoastra” este felul de adresare a unei persoane pe care nu o cunosc si care nu mi-a oferit sa ajungem la adresarea de “tu”.
  “Dumneavoastra” asa am invatat eu, este o forma de respect intre adulti, indiferent de diferenta de varsta.
  Presupuneti ca eu sunt mai tanar decat dumneavoastra? Va pot spune ca eu sunt bunic.
  In Fine; asta poate nu este important in societatea dumneavoastra. Eu in orice caz sunt mai de moda veche.
  Ramane deci sa astept sa citesc raspunsurile dumneavostra la contestatiile mele.

 73. vreau sa spun ca pur si simplu cheltuim resurse care nu: hranesc, alina, ingrijesc, apara pe Hristos care traieste in cei mai neansemnati crestini, vezi comunitatile din orientul mislociu; din 2000 pana in 2010 au fost exterminati 10 mil. de crestini; orfanii lor sunt acum la mila. cui? la mila noastra care butonam pe aici!
  vreau sa spun ca Hristos a spus deja cum va impartii oile si caprele! si ar trebui sa le facem pe acelea iar pe acestea sa nu le lasam nefacute.

   • Nu as vrea sa elaborez pentru ca stiti bine la ce ma refer; Hristos traieste in cei mai nansemnati urmasi ai Sai de pe planeta; studiati istoria moderna si ve-ti afla ca biserica din sec. XX este persecutata la cote biblice; propaganda ecumenista si globalista ascunde aceasta realitate ca sa poata sa avanseze catre Apocalipsa 13; Eu sunt doar fan shoebat.com.
    Concret fiecare crestin sa-si asculte chemarea si sa-I raspunda lui Hristos, cand spune: am fost sarac, am fost bolnav, am fost in inchisoare, am fost infometat….;
    Concret Voice of the Martyrs face o slujire exacta teologic si biblic; adica imbina fapta cu credinta; ganditi va rog per global, exista o lupta pentru fiecare viata de crestin si nu numai;
    Oricum felicitari pentru curaj si tenacitate; nu va lasati pacaliti de vicleniile unora care vor sa va deturneze catre liberalism!

 74. Si cine determina ce este erezie in opinion dumneavoastra? Biserica catolica tot asa si ea acuza de erezie. Am vorbit cu martorii lui iehova si ei tin ca ei au adevarul si restul sunt eretici. Papa de la Roma si el tot asa zice ca nu este salvare inafara de biserica catolica restul este erezie.
  Asa si biserica ortodoxa din care iese si biserica tudoreana. a persecutat pe cei iesiti din ordinea lor. Acum a venit randul tudorenilor sa acuze de erszie pe altii care nu se incadreaza….este un lantz fara sfarsit. Din curiozitate am vrut sa stiu cu ce se deosebesc pocaitii de alte denominari si alte bisericii. si vad ca si ei tot asa sunt ca si ceilati. galcevitori si mandrii acuzand pe altii de erezii numai pentru ca ei au greu sa accepte ce nu poate fii controlat de ei. Ca si fariseii il acuzau pe Isus de a scoate demonii cu ajutorul dracului. In ochii fariseiilor Isus era un eretic.
  Nu domnule, eu cred ca este un spirit urat religios care in numele dreptului dezbina si robeste pe oamni sub o forma de evlavie . Nu mai vorbiti in numel bibliei.. Asa faceau si fariseii. si carturarii.
  Nu va mai asumati sa fiti protectorii adevarului. Mi se pare mai degraba ca suntei politicieni cu totii. Nu am vazut nici mila nici dragoste care ar trebui sa fie la pocaiti ci Numai legalism.
  imi pare rau dar nu il vad pe Isus reflectat in nimic din ce scrieti. Si intradevar sunt dezgustat… lumea are nevoie de salvare nu de legalisti. Daca imi aduc aminte corect, Dumnezeu vrea mila nu jertfe.

  • Draga domnule Dan,

   Am sa va dau raspunsul promis. Am sa comentez sub diferite sectiuni ale opiniei dvs.

   Si cine determina ce este erezie in opinion dumneavoastra?

   Este usor de inteles pentru orice credincios ca norma evaluarii devierilor de la adevar se gaseste in Cuvant. Iata doua exemplificari: “Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, cari se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gînd îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Cor 10:5)…”Este drept să gîndesc astfel despre voi toţi, fiindcă vă port în inima mea, întrucît, atît în lanţurile mele cît şi în apărarea şi întărirea Evangheliei, voi sînteţi toţi părtaşi aceluiaş har” (Fil 1:7).

   Biserica catolica tot asa si ea acuza de erezie. Am vorbit cu martorii lui iehova si ei tin ca ei au adevarul si restul sunt eretici. Papa de la Roma si el tot asa zice ca nu este salvare inafara de biserica catolica restul este erezie.
   Asa si biserica ortodoxa din care iese si biserica tudoreana. a persecutat pe cei iesiti din ordinea lor.

   Haideti sa luam lucrurile la rand in ce spuneti mai sus. Am stabilit ca, criteriul recunoasterii ereziei se afla in Cuvantul lui Dumnezeu. Aspectul cheie in aceasta problema este exegeza corecta a textului prin aplicarea unei hermeneutici valide. In ce priveste biserica romano-catolica, doar daca priviti la istoria ei si la enunturile ex-catedra ale papilor va dati seama ca ei sunt departe de standardul Biblic. Gasiti undeva in Biblie purgatoriul? Sau adorarea Mariei? In ce-i priveste pe papi, in special cel de acum, comentarile sunt de prisos. Martorii lui Iehova sunt o secta inventata de un incult pe nume Charles Taze Russell, care a studiat cu un pastor adventist cand si-a format convingerile. Acest Russell a negat divinitatea Domnului Cristos si Trinitatea. Acestea sunt erezii capitale si nu cred ca trebuie sa elaborez prea mult. Biserica Ortodoxa sustine fara baza Biblica, inchinarea la sfinti si la moaste, pe langa multe altele care nu le enumar aici. In cadrul Ortodoxiei orice interpretare Biblica trebuie sa fie pus in acord cu gandirea parintilor bisericii estice, care au fost pana pe la anul 500 d.Hr. Pentru ei, sfintii parinti sunt mai mult decat Scriptura. Deci vedeti clar cum stau lucrurile.

   Acum a venit randul tudorenilor sa acuze de erszie pe altii care nu se incadreaza….este un lantz fara sfarsit.

   Tudorenii nu acuza pe nimeni. Eu am origine Tudorista si ma ocup cu apologetica crestina, dar confratii mei Tudoristi tac si nu spun nimic… Daca va uitati la argumentele care vi le-am adus veti observa ca toate zalele lantului fara sfarsit sunt rupte cand comparam doctrina sectelor si ereticilor cu Cuvantul luat in context si interpretat corect.

   Din curiozitate am vrut sa stiu cu ce se deosebesc pocaitii de alte denominari si alte bisericii. si vad ca si ei tot asa sunt ca si ceilati. galcevitori si mandrii acuzand pe altii de erezii numai pentru ca ei au greu sa accepte ce nu poate fii controlat de ei.

   Trebuie sa fiti foarte precis cand faceti afirmatii de felul acesta. Cand sunt discutii aprinse pe bloguri in care se combat erezii si devieri de la Cuvant, acestea nu sunt galcevi. Sustinerea adevarului nu este un act de mandrie, ci este o datorie sfanta. Iata ce spune apostolul Iuda: “Prea iubiţilor, pe cînd căutam cutot dinadinsul să vă scriu despre mîntuirea noastră de obşte, m’am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna” (Iuda 3). Notati ca el spune sa va luptati pentru credinta, adica sa va aparati cu argumente corectitudinea doctrinei voastre. Si asta implica existenta ereticilor si apostatilor.

   Ereticii si apostatii ii acuza pe pocaiti de “lipsa de dragoste”, cand pocaitii ii dau pe fatza si le refuza manipularile prin care sectantii vor sa controleze bisericile evanghelicilor. Pocaitii se deosebesc de alte denominatii prin faptul ca la ei primeaza autoritatea Cuvantului lui Dumnezeu si nu umanism, filozofie, si concepte de religii false.

   Ca si fariseii il acuzau pe Isus de a scoate demonii cu ajutorul dracului. In ochii fariseiilor Isus era un eretic.

   Folositi o analogie gresita. Fariseii il acuzau pe Domnul Isus ca folosea puterea diavolului cu scopul de-al acuza de vrajitorie, dar ei stiau bine ca El era Fiul lui Dumnezeu. Daca va uitati in Encyclopedia Iudaica veti vedea ca sarmanii de evrei si astazi il acuza pe Domnul Isus de vrajitorie, deci raman blasfemiatori. Asa ca acuzatile sunt inevitabile, dar depinde cine le face si in ce context le face.

   Nu domnule, eu cred ca este un spirit urat religios care in numele dreptului dezbina si robeste pe oamni sub o forma de evlavie . Nu mai vorbiti in numel bibliei.. Asa faceau si fariseii. si carturarii.
   Nu va mai asumati sa fiti protectorii adevarului. Mi se pare mai degraba ca suntei politicieni cu totii. Nu am vazut nici mila nici dragoste care ar trebui sa fie la pocaiti ci Numai legalism.
   imi pare rau dar nu il vad pe Isus reflectat in nimic din ce scrieti. Si intradevar sunt dezgustat… lumea are nevoie de salvare nu de legalisti. Daca imi aduc aminte corect, Dumnezeu vrea mila nu jertfe.

   Domnule Dan, analizati-va putin comentariul de la inceput pana la sfarsit. Aveti un ton acuzator si de fapt, fara sa vreti, faceti lucruri de care ii acuzati pe altii. Daca va amintiti versetul din Filipeni 1:7, acolo Pavel spune ca cei din biserica respectiva erau partasi in apararea Evangheliei. Mandatul in apararea Evangheliei ni-l da Domnul tuturor credinciosilor- desigur la diferite nivele, si asa cum va amintiti probabil, trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni, si ne facem lucrarea mai departe cu bucurie. Restul acuzatilor de tipul “legalism” si “spirit urat religios care dezbina si robeste pe oameni” si “lipsa de mila si dragoste” sunt gratuite si va dezavantajaza pe dvs.
   Domnule Dan, imi place ca pledati in favoarea umanitatii ca are nevoie de mantuire, dar primul printre cei de acolo sunteti dvs. Mi-ati spus ca sunteti in cautarea adevarului. Daca sunteti sincer, Dumnezeu spune ca se va lasa gasit de dvs. “Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. Mă voi lăsa să fiu găsit de voi, zice Domnul” (Ieremia 29:13,14), “Cine crede în Fiul, are viaţa vecinică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mînia lui Dumnezeu rămîne peste el” (Ioan 3:36).

   • Draga domnule Dan,
    Am sa va dau raspunsul promis. Am sa comentez sub diferite sectiuni ale opiniei dvs.
    Multumesc mult pentru efortul pus ina ami raspunde. Comentarele mele in cursive si subliniate ca sa se deosebescade restul textului.
    Si cine determina ce este erezie in opinion dumneavoastra?
    Este usor de inteles pentru orice credincios ca norma evaluarii devierilor de la adevar se gaseste in Cuvant. Iata doua exemplificari: “Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, cari se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gînd îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Cor 10:5)…
    2 Cor 10:5 implica ca noi oamenii trebuie sa ne supunem gandurile noastra lui Dumnezeu ( Isus ) Asta este clar fara indoiala. Sunt absolut de accord si asa sunt majoritatea crestinilor daca ii intrebi. Din acest verset eu inteleg ca cel care isi supune gandurile lui Isus vas tie adevarul. Dar totusi intrebarea mea nu este raspunsa; cine determina…? Este biserica tudoreana singura care si-au supus gandul lui Isus?
    ”Este drept să gîndesc astfel despre voi toţi, fiindcă vă port în inima mea, întrucît, atît în lanţurile mele cît şi în apărarea şi întărirea Evangheliei, voi sînteţi toţi părtaşi aceluiaş har” (Fil 1:7).
    Este biserica tudoreana singura care apara si intareste Evanghelia?Daca asa este atunci nimeni altul nu va intra in cer?
    Biserica catolica tot asa si ea acuza de erezie. Am vorbit cu martorii lui iehova si ei tin ca ei au adevarul si restul sunt eretici. Papa de la Roma si el tot asa zice ca nu este salvare inafara de biserica catolica restul este erezie.
    Asa si biserica ortodoxa din care iese si biserica tudoreana. a persecutat pe cei iesiti din ordinea lor.
    Haideti sa luam lucrurile la rand in ce spuneti mai sus. Am stabilit ca, criteriul recunoasterii ereziei se afla in Cuvantul lui Dumnezeu. Aspectul cheie in aceasta problema este exegeza corecta a textului prin aplicarea unei hermeneutici valide. In ce priveste biserica romano-catolica, doar daca priviti la istoria ei si la enunturile ex-catedra ale papilor va dati seama ca ei sunt departe de standardul Biblic. Gasiti undeva in Biblie purgatoriul? Sau adorarea Mariei? In ce-i priveste pe papi, in special cel de acum, comentarile sunt de prisos.
    Martorii lui Iehova sunt o secta inventata de un incult ( este relevant daca era incult sau nu? Majoritatea ucenicilor erau inculti) pe nume Charles Taze Russell, care a studiat cu un pastor adventist cand si-a format convingerile. Acest Russell a negat divinitatea Domnului Cristos si Trinitatea. (Unde sta cuvantul “trinitate” in biblie? Sunt sincer, eu nu il gasesc acolo.) Acestea sunt erezii capitale si nu cred ca trebuie sa elaborez prea mult. Biserica Ortodoxa sustine fara baza Biblica, inchinarea la sfinti si la moaste, pe langa multe altele care nu le enumar aici. In cadrul Ortodoxiei orice interpretare Biblica trebuie sa fie pus in acord cu gandirea parintilor bisericii estice ( pai nu este si asa in biserica tudoreana? Cine nu se incadreaza iese afara? ), care au fost pana pe la anul 500 d.Hr. Pentru ei, sfintii parinti sunt mai mult decat Scriptura. ( cam cu ar fi domnul Tudor pentru tudoristi ? ) Deci vedeti clar cum stau lucrurile. ( da, le vad clar )
    Acum a venit randul tudorenilor sa acuze de erszie pe altii care nu se incadreaza….este un lantz fara sfarsit.
    Tudorenii nu acuza pe nimeni. (nu sunt convins ca nu acuza pe nimeni dupa ce am citit textul de mai sus si comentariile unora. De fapt pentru ca vad acuzari si ponegriri intre dumneavoastra am adus la aceasta conversatie acum  ) Eu am origine Tudorista si ma ocup cu apologetica crestina, dar confratii mei Tudoristi tac si nu spun nimic…( ditto ) Daca va uitati la argumentele care vi le-am adus veti observa ca toate zalele lantului fara sfarsit sunt rupte cand comparam doctrina sectelor si ereticilor cu Cuvantul luat in context si interpretat corect. ( si spuneti ca tudoristii sunt cei care au cea mai corecta interpretare? Aveti exclusivitate?)
    Din curiozitate am vrut sa stiu cu ce se deosebesc pocaitii de alte denominari si alte bisericii. si vad ca si ei tot asa sunt ca si ceilati. galcevitori si mandrii acuzand pe altii de erezii numai pentru ca ei au greu sa accepte ce nu poate fii controlat de ei.
    Trebuie sa fiti foarte precis cand faceti afirmatii de felul acesta. (oare cea nu este precis in ce am spus?) Cand sunt discutii aprinse pe bloguri in care se combat erezii si devieri de la Cuvant, acestea nu sunt galcevi. Sustinerea adevarului nu este un act de mandrie, ci este o datorie sfanta. ( asa au zis si ceoilalti si asa s-a ajuns la certuri de partide ) Iata ce spune apostolul Iuda: “Prea iubiţilor, pe cînd căutam cutot dinadinsul să vă scriu despre mîntuirea noastră de obşte, m’am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna” (Iuda 3). Notati ca el spune sa va luptati pentru credinta, adica sa va aparati cu argumente corectitudinea doctrinei voastre. Si asta implica existenta ereticilor si apostatilor. ( asta este subiectiv )
    Ereticii si apostatii ii acuza pe pocaiti de “lipsa de dragoste”, cand pocaitii ii dau pe fatza si le refuza manipularile prin care sectantii vor sa controleze bisericile evanghelicilor ( asta este subiectiv si nu ma convinge ) . Pocaitii se deosebesc de alte denominatii prin faptul ca la ei primeaza autoritatea Cuvantului lui Dumnezeu si nu umanism, filozofie, si concepte de religii false. ( asa am auzit si pe baptisti si pendigostali etc. etc. ca zic de sine insisi. Ce oare ar fii diferenta? )
    Ca si fariseii il acuzau pe Isus de a scoate demonii cu ajutorul dracului. In ochii fariseiilor Isus era un eretic.
    Folositi o analogie gresita. ( chiar nici decum ) Fariseii il acuzau pe Domnul Isus ca folosea puterea diavolului cu scopul de-al acuza de vrajitorie,( vrajitorie apostasie sau erezia nu conteaza; Il acuzau ! ) dar ei stiau bine ca El era Fiul lui Dumnezeu. ( Nu! Nu sunt de acord ca stiau ca era fiul lui Dumnezeu -daca ar fi stiut nu ar fi facut ce au facut. Chiar si Petru in predica lui spune ca au facut-o din nestiinta si multi simteau o strapungere in inima … ) Daca va uitati in Encyclopedia Iudaica veti vedea ca sarmanii de evrei si astazi il acuza pe Domnul Isus de vrajitorie, deci raman blasfemiatori. ( Din nestiinta. Am citit in biblie ac evereii au o mahrama pe ochi care pentru mine inseamna “nestiinta” Dumnezeu le va lua mahrama ) Asa ca acuzatile sunt inevitabile, dar depinde cine le face si in ce context le face. ( si dumenavoastra sunteti mai presus de orice? )
    Nu domnule, eu cred ca este un spirit urat religios care in numele dreptului dezbina si robeste pe oamni sub o forma de evlavie . Nu mai vorbiti in numel bibliei.. Asa faceau si fariseii. si carturarii.
    Nu va mai asumati sa fiti protectorii adevarului. Mi se pare mai degraba ca suntei politicieni cu totii. Nu am vazut nici mila nici dragoste care ar trebui sa fie la pocaiti ci Numai legalism.
    imi pare rau dar nu il vad pe Isus reflectat in nimic din ce scrieti. Si intradevar sunt dezgustat… lumea are nevoie de salvare nu de legalisti. Daca imi aduc aminte corect, Dumnezeu vrea mila nu jertfe.
    Domnule Dan, analizati-va putin comentariul de la inceput pana la sfarsit. Aveti un ton acuzator ( nu mai acuzator decat al dumneavoastra fata de altii cred ) si de fapt, fara sa vreti, faceti lucruri de care ii acuzati pe altii. ( chiar impresia asta am sie eu de dumneavoastra ) Daca va amintiti versetul din Filipeni 1:7, acolo Pavel spune ca cei din biserica respectiva erau partasi in apararea Evangheliei. Mandatul in apararea Evangheliei ni-l da Domnul tuturor credinciosilor- desigur la diferite nivele, si asa cum va amintiti probabil, trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni, ( absolut de acord) si ne facem lucrarea mai departe cu bucurie. Restul acuzatilor de tipul “legalism” si “spirit urat religios care dezbina si robeste pe oameni” si “lipsa de mila si dragoste” sunt gratuite (? Ok? ) si va dezavantajaza pe dvs. ( ? OK, nu inteleg in ce sens sa ma desavantajeze dar in fine… )
    Domnule Dan, imi place ca pledati in favoarea umanitatii ca are nevoie de mantuire, dar primul printre cei de acolo sunteti dvs. ( dupa cum am citit in biblie toti am pacatuit si am cazut de la harul lui Dumnezeu si nu stiu ce ati facut dumenavoastra ca sa nu cadeti in a ceeasi actegorie ca si mine?inafara poate de faptul ca sunteti tudorist ;)? ) Mi-ati spus ca sunteti in cautarea adevarului. Daca sunteti sincer, Dumnezeu spune ca se va lasa gasit de dvs. “Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. Mă voi lăsa să fiu găsit de voi, zice Domnul” (Ieremia 29:13,14),
    (asa este! si sunt convins ca in momentul cand adevarul se va descoperii unei personae, atunci va veni si pacea despre care Isus vorbeste. Pace care interce toata priceperea. Vrfeau sa fiu sincer, din pacate eu nu simt o asa pace discutand cu dumneavoastra. )
    “Cine crede în Fiul, are viaţa vecinică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mînia lui Dumnezeu rămîne peste el” (Ioan 3:36).
    (Eu nu vreau religie, eu vreau relatie cu Dumnezeu. In orice caz va multumesc pentru ca v-ati luat timpul sa imi raspundeti. Sunt multumit cu informatia data despre pocaiti . A fost interesant sa aflu despre tudoristi si pocaiti.
    Am citit in Biblie ca inainte de inaltarea la cer, Isus a zis ca va trimete pe Duhul Sfant sa conduca in tot adevarul. Si Duhul Sfant convinge pe om.

    • Domnule Dan

     Ar fi foarte gresit sa capatati pace prin schimbarea unor replici cu mine! Pacea vine ca rezultat al mantuirii pe care o face doar Dumnezeu. Am mers o mila in plus ca sa vedeti ca oamenii sinceri nu sunt taxati pe acest blog. Ma opresc aici cu comentariile.

     Cu bine,

     Paul Dan

 75. Imi place sa va spun inca o data ca atunci cand devi un copil al lui Dumnezeu nu esti doar “un protector al Adevarului” ci traiesti in Adevar.
  A traii in Adevar este un mod de viata, si cum spunea si poetul crestin: O Adevarule atat timp cat vom fi si Tu si eu, Tu Adevar vei straluci, minciuna voi fi eu…

 76. O stire de ultima ora: Ghitescu Ion sustinatorul nr. 1 al lui Iorgulescu Mircea , se afla in coma indusa pe aparate in Spitalul Argesean, dupa ca a suferit pe data de 26.04.2015 un infarct.
  Domnul sa aiba mila de el si sa nu plece in vesnicie pana nu rezolva cu marturisirea pacatelor dezbinarii BER din viata lui.

 77. AMALEC- (poezie inspirata din Scripturi , care reflecta realitatea vietii de azi in multe biserici sau adunari)
  Amalec
  ”După ce sămăna Israel, Madian se suia cu Amalec şi fiii Răsăritului, şi porneau împotriva lui. Tăbărau în faţa lui, nimiceau roadele ţării pînă spre Gaza; şi nu lăsau în Israel nici merinde, nici oi, nici boi, nici măgari. Căci se suiau împreună cu turmele şi corturile lor, soseau ca o mulţime de lăcuste, erau fără număr, ei şi cămilele lor, şi veneau în ţară ca s-o pustiască.”

  Când sameni mult, dar toamna nu culegi
  și fără roade anii vieții-ți trec,
  încearcă frate drag să-nțelegi:
  nu ești învins cumva de Amalec?
  Amaleciții nu ucid, ei vin
  spre toamnă doar, ca să-ți culeagă holda,
  te-ncurajează, te privesc senin
  să nu-nțelegi că truda ta li-e solda.
  E-o pildă ce-i lăsată în Scripturi,
  un tâlc din ea să știm a desluși,
  cu tainice poveți și-nvățături,
  căci Amalec înseamn-”a linguși”.
  Lingușitorii, zâmbitori senini
  te laudă cu vorba lor dulceagă,
  dar în ascuns ei te împung haini,
  te lasă fără rod și fără vlagă.
  Și tu nu știi de unde, nu pricepi,
  cum sub senina mască de blajin
  se-ascunde-un suflet de arici cu țepi
  o viperă ce mușcă cu venin.
  Apoi mai învățăm că Madian
  cu Amalec împart aceeași soartă,
  sunt aliați la pradă an de an….
  Dar știi că Madian înseamnă ceartă?
  Iar ei sunt prieteni: cel lingușitor
  cu certărețul veșnic pe gâlceavă,
  pe unu-l ai amic și confesor
  și guști prin el a celuilalt otravă.
  (Nu te-a ajuns nici o ispita dar
  nepotrivită firii omenești
  și împreună ai primit prin Har
  mijlocul ca să poți s-o biruiești.
  Căci tot ce mai ‘nainte ni s-a scris
  e mijlocul lăsat spre învățare,
  crezând al pildei tâlc cum e descris
  să biruim ispitele-n răbdare.)
  Să știm atunci când câte-un Madian
  cu duh de ceartă rău și arțăgos
  ne-atacă, va veni cu el viclean
  și-un Amalec cu glas dulceag, mieros.
  Tu fugi de certăreț, și cazi naiv
  în brațe calde de lingușitor,
  crezându-l doar pe unul negativ
  pe celălalt ți-l faci sfătuitor.
  Și-ți trece viața ca un sac de box
  lovit sau ”mângâiat” de doi ”dușmani”
  trăind un incredibil paradox
  de sclav sub ”amaleci” și ”madiani”.
  E-un teatru prost în care ești actor
  când alții-ți scriu al vieții almanah,
  ei te socot o piesă-n jocul lor,
  un biet pion pe-o tablă ca de șah.
  Citește din judecători, din regi
  de Iefta, de Barac, de Ghedeon
  a-l pildei tâlc prin duh de-l înțelegi,
  poți evada din starea de pion.
  Și nu uita ce Moise a spus,
  războiul cu acest vrăjmaș e greu,
  când mîinile întinse sunt în sus,
  ”cu Amalec se luptă Dumnezeu”.
  Din neam în neam, din vremea lui Agag
  vedem această luptă an de an,
  la Refidim, la Horma, la Țiglag,
  la ultimul lingușitor: Haman.
  Din pilde învățăm cum să luptăm,
  dar învățăm și să sărbătorim,
  să ne dăm daruri, să ne bucurăm
  de-un binemeritat și nou Purim.
  Autorul doreste sa ramana anonim deocamdata.

 78. Din nefericire Ghitescu Ion astazi 30.04.2015 dimineata a decedat.
  El este cel care a participat impreuna cu Iorgulescu Mircea si Ionel Botgros, au scindat cele doua mari adunari din Arges: Pitesti si Campulung dar si Adunarea din Carol Davila (de centru).
  Activitatea lui a fost de a crea confuzie prin cantari crestine peste mesajul de aparare al fratilor de bine, de a nu se putea auzi fiind intrerupt brutal si acoperit de cantari.
  Am fost uimit la acea data sa aud o cantare crestina folosita ca o arma impotriva fratilor care incercau sa aduca prin mesaj normalitatea, dialogul pacea si buna intelegere intre frati, in adunare.
  Autorul acestei “arme” a fost Ghitescu Ion, plecat astazi in vesnicie.
  Pana in ultima clipa nu a dorit sa se impace cu fratii a pastrat o relatie de ostilitate fata de toti fratii de bine.
  Imi pare si mie rau ca nu a vrut sa se impace cu fratii, sa-si marturiseasca pacatele si asa macar sa plece in vesnicie linistit.

 79. Salutare. Vad ca s-a ajuns ca in lume. Dacă sunteți același Dan Paul , profesor la Teologie Baptista, înseamnă că a-ți fost si profesorul meu pe acolo. Cu toate acestea, sunt profund dezamăgit de atitudinea Dumneavoastra. Nu cred ca aici si așa este modul biblic de rezolvare a problemelor din Adunare. Ba, mai mult si dezinformati si distorsionati adevarul cu privire la așa zisa ‘mineriada’, am fost acolo. Imi pare rau ca v-am cunoscut. Sanatate si Domnul sa va binecuvinteze

 80. Pingback: De ce tacem cand Domnul Isus si Romania sunt batjocorite? – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s