Update: Tupeul Carismatic este fara limita!

Iata marturia unui frate din biserica BER din Pitesti care relateaza abuzul si agresiunea carismatica. Sper ca si liderii de la alte culte sa ia nota si sa stie cum sa previna incercarile carismatice de a lua controlul asupra bisericilor. Toata suflarea evanghelica BER trebuie sa treaca la post si rugaciune in aceasta lupta cu duhurile anticristice carismatice. Carismaticii trebuie exclusi din toate bisericile. 

Ionel Botgros, presedinte BER, continua sa sprijine cauza carismatica ca sa decimeze comunitatea BER.

Fratilor sunt lucrator in Adunarea din Pitesti.

Pot sa va confirm cu dovezi ca acest “lider” Iorgulescu Mircea a incercat prin tactici diversioniste sa introduca carismatismul in adunarea din Pitesti, rugaciune cu mainile ridicate, manifestari de prooroc la Golas Ion, spalarea picioarelor etc.
M-am opus si am avut mult de suferit din ura acestora.
Pe data de 8 sept duminica seara s-a intamplat un lucru nemaiintalnit in adunarea din Pitesti…A venit acest carismatic Iorgulescu Mircea (cunoscut colaborator cu securitatea regimului comunist sub pseudonimul Sandru Florin) parca inebunit si ne-a amenitat ca avem invatatura darbista si ca vom fi dati afara din adunare. Apoi a aruncat toate cartile de darby din biblioteca din holul adunarii. Cu ce drept? Cartile au fost cumparate cu efort financiar de adunare.
Sunt consternat citind aceste randuri cu ce au facut la Bucuresti.
Suntem doar cativa frati aici la Pitesti care ne luptam si respingem aceasta invatatura carismatica cu ajutorul Domnului Isus.
Problema este ca nu invatatura lui darby a provocat acest scandal ci dorinta carismaticilor de a-si impune manifestarile lor. Pentru asta ei folosesc o tactica a vechiului regim opresiv desbina ca sa conduci. In urmatorii 5 ani (daca vor ramane la putere) vor sa impuna practicile lor carismatice si zic ei in grupul lor ca Pitestiul va fi tema acestui experiment. Rugati-va pentru noi pentru ca avem mult de lucru cu combaterea acestora si a invataturilor straine de cultul nostru;
Cristian

 

Si inca doua marturii tot de la Cristian de la BER Pitesti

Vreau sa va mai spun o situatie pe care mi-a povestit-o un frate care s-a “convertit la carismatism” iar dupa cativa ani i-am dat cartea Jocul cu Focul la citit si Slava lui Dumnezeu s-a pocait a iesit din randul lor.
Asa el imi povestea de un grup de tineri care au avansat in vorbirea in limbi si fiind adunati intr-o casa particulara au vorbit in limbi unele cunoscute altele nu (“ingeresti le zice”). Unul dintre ei le propusese sa inregistreze tot episodul ca dovada ca asa ceva exista.
Numai ca au vorbit si nu intelegeau ce se spune (nu aveau darul de talmaci) asa ca au dus caseta la cineva care invatase cateva limbi straine sa le traduca. Au fost socati cand au aflat ca unul din ei a vorbit intr-o limba europeana cunoscuta dar erau injuraturi la adresa lui Dumnezeu si intre ei.
Si-au pus intrebarea legitima : cine vorbeste prin noi?
Raspunsul este: In nici un caz Duhul Sfant.

……………………………………………………………….

Pe langa aceasta carte Jocul cu Focul se poate citi si “Spalarea creierului (Stiinta manipularii)” de Kathleen Taylor (paralela 45) dar este o literatura pe care nu o recomand nefiind crestina. Este pentru a intelege ce tehnici folosesc ca sa manipuleze masele.
Mai ales ca le-am simtit pe viu aici in Pitesti.
Cand esti prigonit de multe ori nu intelegi de ce ti se intampla si unde ai gresit… Cauti tot felul de explicatii si pana la urma afli adevarul.
La inceput am vrut sa ies din mijlocul lor intr-un mod radical, dar m-am apropiat de ei ca sa-i inteleg insa felul lor nu are numitor comun cu modul de viata spiritual al unui copil al lui Dumnezeu.
“Ce legatura poate fi intre belial si Hristos?”
In orice caz daca cineva are un atac din partea lor spuneti ca Singele Domnului Isus ne protejeza.
Intr-o adunare de cina am simtit un atac fara precedent o presiune din exterior.La inceput m-am speriat foarte tare apoi am strigat in inima mea la Domnul si cred ca am repetat de zeci de ori: Sangele Tau ma ocroteste, cer protectia Sangelui Tau Doamne Isuse, pana m-am linistit. Asa e uneori o cina cu carismatici in haine de evanghelisti cu autoritate si nu stii ce se intampla te iau prin surprindere lucruri neasteptate

38 thoughts on “Update: Tupeul Carismatic este fara limita!

 1. Fratilor, chiar nu vedeti ca suntem asaltati de agentii sub acoperire, adika cu acoperiere de carismatici, indivizii acestia sunt antrenati psihic si chair sunt manipulati sub hipnoza sa execute un scenariu; din ce vedem acum se calibreaza o operatiune de amploare; si daca fugim cand pastorul este batut, o sa le fie mai usor sa intre in turma sa dezbine; acum ati aflat de ce se inchid bisericile in Europa; partasia dispare si apare ura si certurile; oamenii pleaca si nu se mai intorc; indiviizii care tulbura trebuie indepartati prin plangeri legale facute de biserica locala;

  • In marturia de mai sus se vorbeste de Ion Golas, ei bine zilele trecute i-au fost amputate degetele de la picior dupa o lunga suferinta. El este acela care l-a insotit pe Mircea Iorgulescu si in Carol Davila dupa evenimentele tragice in care au fost agresati fratii, A calcat in picioare vointa adunarii si a predicat de la amvonul Bisericii fara sa tina cont de prezenta Domnului Isus si cu ura si intentia de a speria pe frati prin faptul ca a fost puscarias, seful celulei de detentie. A fost apostrofat chiar atunci de un frate sa predice mai bine Cuvantul si sa se lase de calea lui cea rea.
   Ooo! Daca ar fi luat seama si la ce spune Cuvantul Domnului:
   Eclesiastul 5:1 Păzeşte-ţi piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu şi apropie-te mai bine să asculţi, decât să aduci jertfa nebunilor, căci ei nu ştiu că fac rău cu aceasta.

   Nu si-a pazit piciorul si azi isi trage urmarile…
   Adunarile cu fratii izgoniti de Golas, unii amanintati ca “le face felul”(limbaj invatat in puscarie) ei totusi se roaga pentru el sa se pocaiasca daca mai este cu putinta lucrul acesta…

 2. se poate sa avem numele intreg al lui cristian? Sunt din Pitesti plecat in State de ceva vreme, vreau sa vad daca exista un anume Cristian in Pitesti dintre fratii crestini evanghelici.Cunosc destui tineri din acea biserica si destul de multe lucruri. Pentru adevar te rog frumos Cristian sa-ti dai numele intreg.
  Nu sunt din biserica evanghelica dar sunt interest de ceea ce se intampla in Pitesti.

 3. Sunt șocată de ceea ce am citit.
  Poate că toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost la conducere cetățeanul Ion Botgros.
  Pe lângă el, Iuda a fost un sfânt. Nu doar că L-a trădat pe Domnul, dar și-a înjunghiat și frații pe la spate. Adunarea nu contează pentru el decât în măsura în care îl adulează. S-a înconjurat de așa-ziși „frați” bețivi, păcătoși, mincinoși, infractori (unul din anturajul lui a făcut un accident și a fugit de la locul accidentului în cel mai pur stil „creștinesc”), de securiști (foști sau actuali; știți cu toții cine erau securiștii și colaboratorii lor înainte de 89 = delatori, manipulatori, mituitori, criminali), precum și de câteva femei foarte vocale, care-l adoră.
  Ion Botgros n-are nici un scrupul. A condus cultul 8 ani și mai vrea un mandat. Pentru asta e în stare să calce pe cadavre. Nu știu dacă salariul de la stat îi ajunge, dar cu siguranță are și alte surse pentru a cumpăra și a mitui. Și sunt mulți care se vând pentru bani…
  Cu ani în urmă a adus maneliști în Carol, chipurile pentru mărturie, de se zguduiau pereții de atâția decibeli.
  Îi place mult și în Olanda, de unde aduce câte un „predicator” ca să ne spună că dacă Îl primim pe Domnul Isus scăpăm de toate necazurile, o evanghelie a bunăstării.
  Se tot referă la copiii altora, dar pe ai lui nu-i știe nimeni, nu i-a văzut nimeni vreodată. Nu știm nimic despre viața lui, dar o vorbă românească zice: „Spune-mi cu cine te aduni, ca să-ți spun cine ești.”
  Tot o ține cu mântuirea care se pierde, marea lui descoperire, dar n-are de ce să se teamă, nu poți să pierzi ceea ce nu ai. Acesta este Ion Botgros, un cameleonic, venit din lume și aflat în lume.
  A spus cineva într-un comentariu că Adunarea din Carol este în doliu. Așa este. Doliul este când moare cineva. A murit spiritul în care a fost creată această grupare, spiritul înaintașilor noștri curați, cinstiți, integri: Tudor Popescu, Dumitrul Cornilescu, Emil Constantinescu, Mihai Beloiu…
  Dar n-a murit Adevărul! Avem ochii plânși, nu mai avem glas să strigăm la Domnul. Un frate a spus într-un mesaj că o biserică în suferință are șansa să se trezească, pentru că nu poți să dormi când te doare ceva.
  Rugați-vă pentru noi!

 4. Am promis ca va tin la curent cu ce sa intampla si astazi am sa public in totalitate scrisoarea unui frate cu care discutam si incercam cu ajutorul Domnului Isus sa ne aparam de aceasta agresiune fara precedent in adunarea din Pitesti.

  STRIGATUL UNUI SUFLET RANIT SI INDURERAT
  catre toti cei ce se simt injositi de OAMENII DE TREABA (Geneza 42.11)

  Ca membru al Adunarii din Pitesti – Biserica Evanghelica Romana imi exprim nemultumirea si indignarea mea totala fata de situatia creata dupa rezultatele simulacrului de Adunare Generala a anumitor reprezentanti din data de 31.08.2013-Pitesti.
  Zona Arges trebuia sa fie reprezentata in sfatul de frati pe tara de OAMENII DE TREABA, asemenea fratilor lui Iosif care l-au vandut ; dupa o vreme, cand s-au dus la el, ei nu s-au sfiit sa se prezinte ca fiind OAMENI DE TREABA. (Geneza 42:11)
  In Adunarea din Pitesti, ca si in altele din tara , OAMENII DE TREABA care prin manevre bine cunoscute, mai ales de cei varsta a doua, au reusit sa pacaleasca ani de zile, sa se cocoate in functii de conducere si sa culmineze cu ocuparea de functii de conducere si in Sfatul pe tara.
  Le amintesc acestor OAMENI DE TREABA ca datorita acestor fapte ale lor, in slujba anumitor servicii speciale, au cauzat multe dureri sufletesti si chiar trupesti, greutati si prigoane pentru multi credinciosi sinceri si daruiti. Toti acesti credinciosi vor avea in continuare de suferit daca acesti OAMENI DE TREBA nu sunt dati pe fata.
  Cum pot acestia, OAMENII DE TREABA din Pitesti, sa reprezinte Zona Arges in Sfatul de Frati pe tara ? Cum pot ei sa priveasca in ochii acelora pe care i-au facut sa sufere, pentru ca ei, OAMENII DE TREABA isi faceau datoria cu sarguinta pentru serviciile speciale care i-au racolat. Bineinteles ca beneficiau de privilegii, recompense si alte foloase.
  Ce raspuns putem sa dam copiilor nostri?
  Cum e posibil ca, in alte vremuri, bunicii si parintii au suferit din pricina lor pentru ca Evanghelia sa fie vestita, iar in ziua de azi copiii si nepotii lor sa fie condusi (prin forta, intimidare, jignire – lucruri specifice perioadei comuniste) de aceiasi OAMENI DE TREABA ?
  Nu trebuie, fratilor, sa ne lasam intimidati de cel rau care lucreaza prin OAMENII DE TREABA chiar daca acestia sunt capabili de ORICE – (de ex. descinderile in Adunarea din Bucuresti-Carol Davila din ziua de marti 3 august si duminica 8 august)!
  Lucrarea lui Dumnezeu intotdeauna a avut frati care au platit un pret pentru ca Evanghelia sa se vesteasca. Au platit, platesc si vor plati atat timp cat acesti OAMENI DE TREABA isi vor continua activitatea si viata duplicitara dandu-se drept cunoscatori ai adevarului absolut.
  Cat timp Dumnezeu ne considera pe noi vrednici de a fi folositi in lucrarea Lui, aici pe pamant, sa nu ne lasam intimidati si speriati de acesti OAMENI DE TREABA si de amenintarile lor, care, pe masura ce sunt dati pe fata, devin de nestapanit si, dupa cum s-a vazut, sunt CAPABILI DE ORICE. Folosesc aceleasi practici obisnuite pentru ei ca in regimul trecut.
  “Mineriadele” organizate de OAMENII DE TREABA din Pitesti vor ramane in istoria cultului nostru ca FENOMENUL PITESTI 2 AL SEC. XXI.
  Un bine cunoscut comunist al regimului trecut, dar si al zilelor noastre a numit pe asa-zisii mineri din iunie 1990 OAMENI DE BINE (cam tot pe-acolo cu OAMENII DE TREABA). CE COINCIDENTA!
  Dumnezeu sa ne dea har si intelepciune sa ne ferim de OAMENII DE TREABA si sa-i cerem ajutor ca El sa-i descopere si El sa-i dea pe fata pe TOTI OAMENII DE TREABA DIN FRATIETATEA NOASTRA.
  Vrem sa putem merge in casa Lui Dumnezeu – in Adunare, ca sa ascultam Cuvantul Lui Dumnezeu, nu sa fim intimidati, amenintati, jigniti, sa fim considerati cei mai vinovati pentru ca nu suntem de acord cu practicile lor si felul lor de viata.
  Sa avem certitudinea ca in Adunarea lui Dumnezeu se vesteste Cuvantul Sau, Vestea buna a Evangheliei si NU ALTCEVA.
  Am apelat la acest mod de a ma adresa, deoarece in Adunarea din Pitesti nu se poate sa spui ceea ce gandesti ca e bine sau ca e rau, mai ales daca ceea ce gandesti nu convine OAMENILOR DE TREABA. Daca totusi reusesti, in anumite situatii, sa spui cateva cuvinte, ganduri sau idei, care supara pe OAMENII DE TREABA (adevarul supara intotdeauna) atunci cu siguranta cel care a avut curajul sa vorbeasca (daca a fost lasat) va deveni subiect de PREDICA. (Scriptura este saraca in subiecte duhovnicesti pentru OAMENII DE TREABA).
  Fratele nostru mai mare Teodor Popescu prezenta mereu harul aratat prin Evanghelie si siguranta mantuirii vesnice a oricarui om care crede in Domnul Isus Hristos . El spunea cu privire la siguranta celui care crede in Domnul Hristos: ,,Ma tii, Tu, Doamne, tinut sunt: ma lasi Tu , ma prapadesc……Dar Dumnezeu pastreaza pe ai Sai.’’( INTOARCERE LA DUMNEZEU – TEODOR POPESCU pag. 116)
  DOAMNE, AI MILA DE NOI!

 5. Fratilor, asta se intampla cand este omul pus la conducere in locul Duhului Sfant!
  Suntem deseori incurajati sa traim fiecare zi ca fiind ultima, ca si cum Domnul ar veni astazi! Asa Il intampinam pe Regele nostru? Asta este viata pe care o vrea Domnul sa o traim? Cuvantul Domnului spune : ” Iar cine este mai mare între voi va fi slujitorul vostru ” – Cum e cu acest verset? Il uitam asa de repede? Am ajuns sa ne batem unii cu altii pentru a sustine o invatatura pe care , sa fim sinceri, cat o practicam? Domnul n-are nevoie de “chimvale zanganitoare”!!! Vorbim mult despre Domnul dar traim atat de putin pentru El! Am ajuns niste fatarnici!!! Facem Numele Domnului de ras prin ceea ce se intampla in mijlocul nostru!!! “Cine zice că rămâne în El este dator şi el însuşi să umble aşa cum a umblat El.” (1Ioan 2:6)

 6. Si pentru frati din alte adunari si pentru cei din Campulung doresc sa fie informati corect despre ceea ce au auzit probabil prin rude telefoane etc
  Din nou evenimente fara precedent la Pitesti; Episodul de ieri 12/09/2013 din adunarea de evanghelizare a depasit orice limita chiar si a bunului simt.
  Dupa incheierea ultimei predici a fratelui Gica care era de serviciu, predica care ne-a vorbit din Romani 8 :35 si fratele Gica ne-a imbarbatat, a urmat un moment pe care l-as numi incredibil.
  Golas a fost acceptat, repet desi nu era de serviciu, sa revizuiasca predica fratelui Gica dupa intelegerea grupului. A urmat un moment absolut incredibil s-a urcat la amvon si a spus ca nu e bine si arata el cum trebuia sa fie bine. Cat tupeu.
  Fratele Daniel indignat s-a ridicat in picioare si i-a atras atentia ca judeca intr-un mod josnic pe fratele si nu da dreptate Cuvantului Lui Dumnezeu.
  Imediat « liderul » Iorgulescu a sarit ca ars in picioare si i-a aplicat fratelui Daniel o corectie taioasa :”Esti prooroc mincinos” Momentul a fost absolut incredibil…
  Fratii din sala au vociferat, timp de 10minute.
  Doamne Isuse ai mila de noi de adunarea din Pitesti.

 7. In completare: de ce grupul a procedat asa, pentru carismatici este normal ca daca are cineva o descoperire cel dintai sa taca si sa vorbeasca cel ce are descoperirea… Si aparent are fundament biblic dar Dumnezeu este si un Dumnezeu al oranduieli.
  Adunarea are o randuiala se planifica fratii lucratori pe zile pe activitati asa ca nu poate cineva sa faca ce vrea el.
  Una din invatatura Nicolaitilor era ca doar un grup select poate conduce adunarea si doar acest grup poate administra tainele lui Dumnezeu multimii.
  Ei trebuie sa reorienteze prin prisma lor intelegerea oamenilor, dar Singurul care are acest drept de administrare a tainelor lui Dumnezeu este Duhul Sfant, si o va face atat timp cat ne lasam calauziti de El.
  Comentariile mele vizavi de aceste lucruri nu sunt pentru a pune intr-o lumina nefavorabila adunarea de aici ci pentru a crea transparenta si solidaritate de care avem atata nevoie in aceste vremuri cand “din pricina inmultirii faradelegii dragostea celor mai multi se va raci”

  • Cristian, totusi astept numele intreg. Tin sa precizez ca nu fac parte dintre fratii evanghelici dar nici dintre carismatici(Domnul sa aiba mila de ei) Dar e bine mai multa transparenta atunci cand se dau nume si acuze grave. Aceste lucruri trebuiesc verificate.

   • Frate Paul, numele se poate afla destul de usor. De oricine. Nu asta e problema. Problema este ca a adus acuzatii destul de grave care trebuiesc verificate. Daca nu are curaj sa-si dea numele atunci nu-i mai bine sa se abtina de la acuzatii? Deocamdata sunt greu de crezut de altii pana nu este transparenta.

   • Gabriel,
    Interesul pentru aflarea numelui intreg al fratelui Cristian este de-a dreptul pueril.
    Daca il publica inseamna ca are mai multa credibilitate? Oamenii se schimba si ce te face sa crezi ca este fratele pe care il cunosti de acum n ani?
    Din moment ce esti plecat din tara si nu mai ai tangente cu aceasta grupare, nu vad cum ar putea sa fie credibila marturia ta.
    Din informatiile pe care le am (surse directe, nu de pe acest site) vreau sa spun ca fratele Cristian nu exagereaza cu nimic situatia si ceea ce a spus este perfect adevarat.
    Pace!

   • Ba uite ca nu e atat de pueril avand in vedere ceea ce se ascunde in spatele pseudonimelor. Dovada acea persoana care a semnat sub mai multe nume false.

 8. Daca nu stam tari in Cuvint, ne clatinam la ceea ce azi, mai mult ca niciodata s-a raspindit: erezia.
  Invataturilor pentru vremea din urma Petru le a dedicat doua capitole,
  invatindu ne cum sa scapam NOI de fratii mincinosi;
  sa nu asteptam acest lucru de la Dumnezeu, este ceea ce suntem obligati sa facem.
  Sa infieram invataturile”mai noi” a lui Iosif Ton, a lui Grigorovici.
  Nu vedeti ca satana vrea sa NE INGHITA ?
  Ce dezbinari, ce neintelegeri..astea sunt toate numai din cauza fratilor mincinosi, care nu vor aacepta sa fie descoperiti,
  si cred ca o mare “miza” pentru ei este banul, oferit de diavol,
  asa cum spune Cuvintul : “pentru un cistig mirsav”.
  In vremurile astea se ofera f multi bani pentru a insela credinciosii,
  deviind invatatura sanatoasa, spre una carismatica, mincinoasa,
  ei se vira in toate cultele, fiind f bine platiti.
  Luati sabia Duhului si cu toata autoritatea, nu va fie frica de ei.
  Domnul sa va ajute !

 9. Sirul evenimentelor din Carol Davila povestit de un frate martor ocular a ajuns si la Pitesti Slava Domnului Isus ca face lumina:
  Dimineata la ora cinei, trei frati stateau la usa (pazesc usa sa nu intre decat cei de la cina) Brusc un grup a dat buzna pe usile mari din fata, cei tei frati au blocat intrarea cu trupurile lor spunandu-le ca nu au voie sa intre, brusc grupul lui Botgros si Iorgulescu Mircea si ceilalti au devenit agresori au fortat usa si i-au luat la pumni pe cei care pazeau.
  Apoi au intrat in adunare de-a valma vociferand, iar Iorgulescu Mircea flutura hartii si efectiv zbierand ca un demonizat flutura hartii si s-a luat la cearta cu fratii din adunare.
  Cine erau cei din grupul lui Botgros, erau cei care au fost dati afara de la cina pe motivul ca sunt carismatici, acestia l-au urmat pe Botgros sperand ca vor fi reprimiti la cina. Au fost de fapt manipulati.
  O parte din adunare vazand ce se intampla au inceput sa planga , s-a iscat confuzie, cineva din spate striga ca vrea sa auda Cuvantul. Din grupul de agresori cineva s-a rastit ca acum discutam lucruri mai importante… (ce poate fii mai important ca Dumnezeu in Adunarea Lui?). Cearta a continuat pana la ora 10. Fratele Bunescu din sfat I-a spus lui Iorgulescu Mircea sa nu mai faca scandal, la ora 10 au inceput sa apara ceilati frati care nu participa la cina si persoanele noi si tineretul. Au fost si foarte multi invitati unii in vizita de exemplu fratii de la Albesti etc.
  Apoi Iorgulescu Mircea (nu-I face cinste tatalui sau care a vestit evanghelia curat) s-a suit la amvon si ainceput sa turuie si a prezentat adunarii ca este securist (la fel avea sa faca si la Pitesti ). Adunarea a in inghetat pe scaune multi au incremenit pentru ca inainte I-au incredintat secrete personale. A fost totusi urmarit cu atentie de fratii tineri si au confirmat ca nu a pronuntat niciodata cuvantu ca s-a pocait sau ca ar fi fost mantuit, nu a avut nastere din nou.
  Apoi a prezentat scrisoarea si a anuntat ca persoane eosebite nu mai sunt in sfat, pe motivul ca au afirmat ca mantuirea nu se pierde (sustinatori de ai lui Darby ) lucru pe care l-a facut si la Pitesti. Scrisoarea din pacate a fost semnata de un jurist iar cei din sala au fost uimiti ca au fost scosi din sfat fratii deosebiti in lucrare cum ar fi Nelu Istrate.
  Dupa care s-a dat jos de la amvon si acesta se certa intr-una parca era demonizat. Fratele Nelu I-a zis gata destul si findca neizbavitul asta de Iorgulescu nu vroia sa taca i-a pus mana la gura si i-a zis taci. ( la Pitesi Iorgulescu a afirmat ca acest moment a fost un atentat de asasinat la viata lui, cu cata viclenie a mintit adunarea din Pitesti).
  Dar Iorgulescu s-a maniat si mai tare la paroxism si urla : proroci mincinosi etc (la fel a facut si la Pitesti cu fratele Daniel in adunarea de joi).
  Atunci fratele Bunescu a evacuat corul si o parte din Adunare. Cei evacuati au plecat cu teama in curte si discutau cu aprindere ; pe ntru cei 8000lei salariu sunt in stare sa faca asa ceva
  Inauntru au ramas cu scandalul pana la ora 2 (doua si ceva).
  Este trist ca scrisoare acestui lider carismatic Iorgulescu Mircea a ajuns la Minister sise pare ca este in vigoare.
  Intrebare pe cine va conduce el dupa o asfel de manifestare? Nu-l intereseaza atat timp cat incaseaza banii cei 8000lei. Mesaj de la Dl Isus pentru Iorgulescu Mircea, “poti sa castigi toata lumea ca ti-ai pierdut sufletul” si crede-ma nu toti asa sunt proroci mincinosi.

  • frate Cristian, daca credeti ca Botgros si carismaticii lui ar pune in miscare un astfel de furnicar de oameni doar pentru 8000 lei, se poate sa pierzi din vedere un detaliu extrem de important din punct de vedere legal si care tine de modalitatea de organizare si gestiune a imobilelor si terenurilor intregului cult la nivel national.

   Iata ce spune Statutul cultului BER, la articolele 31, 32, 48 si 49:

   Art. 31. – Bisericile locale, prin Biroul executiv, îşi pot cumpăra bunuri mobile şi imobile şi îşi pot construi şi amenaja lăcaşuri de cult, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Acestea devin proprietatea cultului. [ATENTIE AICI, cultul este proprietarul imobilelor]
   Art. 32. – Bisericile locale contribuie cu 15% din încasări la susţinerea financiară a Bisericii Evanghelice Române. [DIN NOU UN PCT INTERESANT pentru care oamenii lui Botgros “merita” sa lupte pana la capat]

   Art. 48. – Biserica locală administrează patrimoniul pe care îl deţine prin Sfatul de fraţi. [MARE GRESEALA STATUTARA si chiar o nedreptate fata de adunarile locale; adica adunarea locala poate sa se chinuie sa construiasca din resurse proprii cladirea proprie, dupa care ea devine proprietatea cultului, iar adunarea locala se ocupa doar de administrare, adica plateste cheltuielile curente si de intretinere; daca se intampla sa cada pe mana unor eretici, se prea poate sa te trezesti si cu banii cheltuiti, si cu cladirea confiscata de carismatici….]
   Art. 49. –
   (1) În administrarea bisericii se pot afla bunuri materiale mobile şi imobile, cum ar fi:
   a) clădiri proprii, cu dotările, anexele şi terenurile respective;
   b) cimitire;
   c) mijloace de transport;
   d) unităţi de învăţământ, de caritate şi alte unităţi asemănătoare, cu dotările specifice;
   e) terenuri şi utilaje agricole şi altele asemenea.
   (2) Proprietarul patrimoniului bisericilor locale este Cultul Creştin Biserica Evanghelică Română.
   (3) Înstrăinarea patrimoniului se face prin Biroul executiv.
   [AICI E CEL MAI IMPORTANT ARTICOL…biroul asta executiv, format din 3 persoane, poate sa decida instrainarea patrimoniului !!!????!!! mare greseala pentru liderii BER]

   Acum cred ca e mai limpede miza pentru care se bat carismaticii si securistii din BER…adica peste 230 de cladiri si terenuri de biserica in toata tara, ASC Magurele (Caminul de Batrani, Casa de Copii etc), plus controlul direct a 15% din orice fel de incasari si venituri ale bisericilor locale…asta este o afacere extrem de tentanta pentru orice fel de eretic…

   Felul cum au actionat Botgros si oamenii lui arata foarte clar ca ei au tintit la varf, adica au dorit sa preia controlul Biroului Executiv si al sfatului de frati pe tara…adica exact forurile de conducere ale cultului care au acces direct la patrimoniul si resursele BER. Daca statutul BER ar fi spus ca bisericile locale sunt proprietarele patrimoniului, Botgros ar fi trebuit sa se lupte cu fiecare biserica in parte, si probabil ca ar fi fost multumiti cu cea din Pitesti si altele din zona de influenta a lui Botgros, Iorgulescu & co. Dar razmerita lor de la Pitesti nu are nici un efect dpv al obtinerii controlului asupra patrimoniului BER daca grupul rebelilor nu preia conducerea cultului. Chiar daca ar dori separarea adunarii din Pitesti de cult, ar trebui sa isi cumpere propria cladire, pentru ca cea existenta este proprietatea cultului. Dar asa, lor le este clar ca trebuie sa atace la varf, sa riste totul, pentru ca miza e mare…

   Eu, in locul celor in BER, as cauta in cartea de telefon datele de contact de la Parchet…Nu sariti cu versetul ca cei credinciosi trebuie sa se judece in interiorul Bisericii, pentru ca e foarte probabil sa nu fie vorba despre o astfel de situatie…Ereticii astia carismatici (ca si securistii de altfel) n-au scrupule. Pentru ei nu exista Dumnezeu si nu ii intereseaza subiectele spirituale DELOC. Vanitatea lor nu are limite. Pot sa vina azi sa iti ceara pe fata bani pentru cauza a ceea ce ei numesc “evanghelie” si maine sa foloseasca banii prin cazinouri si pe te miri ce alte dracovenii de acest gen fara sa aiba vreo remuscare de constiinta…Ma gandesc cu maaaare tristete la felul cum i-au “cumparat” cei de la KSB pe menonitii de la Suceava, cum s-au extins la Dornesti tot in Suceava, si imi e teama sa nu asistam cumva la cea mai mare lovitura spirituala in primul rand, dar si imobiliara (de ce nu) din istoria moderna a Romaniei…Dumnezeu sa protejeze fratietatea din BER! Cu siguranta ca n-au zile deloc usoare…

 10. Deci cea mai mare “tragedie” a voastra este daca in unele biserici oamenii ridica mainile sus. Pai ce sa zic atunci de ipocrizia din bisericile baptiste in care oamenii stau nemiscati ca la o sedinta de partid dar au in ei mandrie, sunt ipocriti, gata sa te minta, sa te manipuleze etc. Nu am gasit nicaieri in Biblie ca atunci cand va veni Stapanul ii va taia in doua pe cei care au ridicat mainile in biserici dar Isus a spus ca clar ca soarta ipocritilor este una extrem de tragica.
  Nu va dati seama ca v-ati departat de la Adevar si ati ajung pe niste hartoape, cantandu-va unii altora in struna? Cam aceleasi personaje vad ca sar aici cu comentarii la fiecare aberatie noua pe care o postati. Cum se face ca nu condamnati ipocrizia din bisericile baptiste si va legati de niste chestii care tin mai degraba de traditie decat de Biblie? Daca negati fenomenul ipocriziei din bisericile baptiste as fi curios sa stiu care este definitia ipocriziei potrivit judecatii dvs. umbrita de spiritul sectant si ura impotriva carismaticilor? Se pare ca nu urati mandria si ipocrizia dar urati manifestarile de tip carismatic.

  • Dorel,
   daca numai manifestarile fizice ar fi acelea care strica, s ar mai putea repara ceva, dar cita vreme miscarea aceasta este o erezie,
   este mult mai grav;
   iti poti ridica miinile, daca crezi ca ajuta(desi ar trebui ridicate miini curate, in sens duhovnicesc”,dar daca o faci din firea , mingiindu ti
   sentimentele, e o mare falsitate, cita vreme la baza nu sta adevarata traire.
   In 1994 eram incepatoare in invatatura Bibliei, dar cind am mers
   (ca am mers)la carismatici, nu m- a lasat Duhul Sfint sa incerc a doua oara.
   Erau f multi carismatici in acea vreme deja la Brasov, dar acolo se duceau doar cei carora le placea sa faca ceva mai vesel, decit
   sa se inchine cu adevarat.
   Organizau conferinte, dar nu erau agresivi, nu patrunsera inca in biserici;
   odata ne am intilnit acolo din citeva culte, la o mare sla de conferinte,dar vazind ce fac, cum se arunca cu fata in sus pejos, cu piciorele rasfirate,de parca i a lovit “un duh precum cele mute”am iesit pe rind afara;
   ne am dat seama ca Duhul nu se manifesta fizic, mai ales in halul asta.
   Ipocrizia nu se combate prin carismantism, ea va fi prezenta pe pamint pina la arderea sa, numai in Cer nu sunt ipocriti;
   adevarul va fi inabusit spre sfirsitul vremurilor si ni se vor da tot felul de invataturi nimicitoare , prin erezii.
   Roada este singurul critreriu dupa care poti vedea calitatea unui crestin autentic, si, vai, in toate cultele, in toate adunarile vei gasi
   cum spune Scriptura oameni cu si fara roada, asta nu inseamna
   ca ne vom adaposti in adaposturi mincinoase;
   un singur lucru trebuie: sa ne schimbam viata dupa Cuvintul lui Dumnezeu.
   Asa sa ne ajute Dumnezeu!.
   PS am citit inca de pe atunci seducerea crestinataii, si alte asemenea lucruri trimise de catre Domnul spre a primi invatatura;
   si I multumesc numai Lui pt grija pe care a avut o fata de mine si pe care o are fata de oricine cauta Adevarul adevarat.

  • Dorell ,

   Nu aerobicul bisericesc ( maini pe sus si caderi pe spate ) ne deranjeaza neaparat la carismatici ci teologia lor defecta , pe care BiBLIA ne porunceste s-o demascam !

   Comentariul tau transpira evident de ura nejustificata , subiectiva , impotriva baptistilor . Ipocrizia religioasa este prezenta indiferent de denominatiunea religioasa , desi evident unii au locuri fruntase ! De teleevanghelistii americani multimilionari in $ ( cu vile si avioane private , cumparate din donatiile credulilor) prinsi cu prostituate , amante , evaziune fiscala , divorturi , afaceri necurate , etc. , ai auzit …asa din gresala ??? Aaaa…creeed … caaa erau c-a-r-i-s-m-a-t-i-c-i . Nu-i asa … ???

   Desi e evident ca sunt carismatici care NU SUNT IPOCRITI , liderii lor “celebrii si bogati” ( creierul si megafonul teologiilor lor aberante ) sunt campioni la ipocrizie . Asta e un fapt dovedit !

   Dorell , mai ai tupeul sa vorbesti de ipocrizie … ???

   Ia uita-te putin cu atentie la unul din marii idoli , “celebru si bogat” , al carismaticilor :

   Benny Hinn fără mască !

 11. Maine va fi o zi de lupta intensa, mai ales pentru adunarea din Carol Davila, repunerea in atributii si ridicarea restrictiei respectiv primirea la cina a liderului Botgros sigur va atrage evenimente.
  Rugati-va neincetat, stabiliti perioade de rugaciune de 2ore pe grupuri de frati asa rugaciunea va fi neintrerupta. Prima ora respectiv la cina sa fie acoperita de rugaciunea tuturor fratilor ca cei care au adus carismatismul in BER sa nu biruiasca.
  Rugati-va si pentru Pitesti,Campulung si alte adunari BER cu probleme din Romania.
  Mult har de la Domnul Isus!

  • Cristian,
   Pot să relatez eu ce a fost azi în Carol.
   Sala a fost arhiplină,mai ales în zona bărbaţilor (nu pot să spun fraţi pentru că nu sunt toţi fraţi, unii sunt demoni).
   Primele 2 sau 3 rânduri erau ocupate de fraţii noştri, majoritatea celor din sfat, dar cei contestaţi pentru darbism.
   Următoarele 2 sau 3 erau ocupate de persoane pe care nu le cunosc.L-am recunoscut pe P. Aldea şi mi s-a părut curios că la rugăciunea din săptămâna asta s-au rugat pt el că e în spital, că e grav şi Domnul să-l scape. Arăta bine, nu ca un om abia ieşit din spital unde a fost tratat de cancer. Curios!
   Cina a decurs într-o atmosferă de mare tensiune. Plutea în aer ceva, era apăsător. M-am rugat neîncetat, dar a trebuit să iau şi un calmant.
   Rugăciunile dinainte de luarea Cinei au fost decente,fără trimiteri la situaţia adunării. A frânt pâinea un domn pe nume Dumitrescu.
   După ce s-au strâns banii,s-a urcat la amvon Ion Botgros care a anunţat că ieri, sâmbătă,14 sept., sfatul de fraţi pe ţară (“numit” la Piteşti) a hotărât numirea (subliniez “numirea”) unui alt sfat pt biserica locală şi a dat citire listei. Am reţinut: 2 Tuţu, tată şi fiu,acest Dumitrescu care a frânt pâinea, un înfocat susţinător al lui V. Ionescu, un frate al lui P.Miu (apropo, Bebe Miu se pare că a făcut infarct după adunarea de duminica trecută), Botgros evident, un alt tip care înregistrează casete, Wili, Savu Ionel, cel care se ocupă de chioşcul de cărţi şi fr. Pompiliu, care era în celălalt sfat,iar acum este în spital, cu probleme serioase de sănătate. Poate a mai spus şi alte nume,dar nu le-am reţinut. Vă las pe dvs. să apreciaţi atât calitatea intelectuală, cât şi pe cea spirituală, nu mai zic morală, a celor “numiţi”.
   Apoi cineva din sală a propus să vorbească P Aldea,că a venit din spital. S-a urcat la amvon fr. Mihai Socoteanu care era de rând. S-au auzit voci de bărbaţi care au protestat şi de femei care au strigat “ruşine” pentru Mihai că s-a urcat la amvon. I-a calmat Aldea.
   Mesajul fr. Socoteanu a fost extrem de tăietor, dar, din păcate, mult prea intelectual pentru nivelul sălii. Ceva, ceva tot au înţeles,pentru că unele adevăruri i-au făcut pe unii să vocifereze pt că i-a atins.
   Apoi a venit la amvon fr. P. Bunescu care a spus că sfatul ales în 6 aprilie este cel în vigoare, că atunci s-a dorit schimbarea fostului sfat pt aceleaşi motive ca şi acum, că nu se pot schimba oamenii pt că unul singur nu poate lucra în echipă şi că votul adunării a decis atunci altfel. Botgros spusese mai înainte că mântuirea care se pierde a dezbinat şi că trebuie luate măsuri (?!) (Probabil că va veni din nou acel Mircea Iorgulescu, va devaliza şi aici biblioteca Adunării, pe care o consider de patrimoniu, şi poate că ne va şi împuşca pe cei care nu ascultăm de el.)
   După cântare, s-au rugat mai mulţi fraţi, câte unul dintr-o parte şi din alta. Unii cu ură, alţii cu durere.
   Evanghelizarea s-a desfăşurat aproape normal, adică i-au făcut loc şi lui Aldea să spună câteva cuvinte.
   Din nou au ieşit din sală creştini plângând, oameni cărora le pasă de adunare,de lucrare, de Dumnezeu.
   Şi încă ceva: când s-a spus că Bebe Miu este între viaţă şi moarte în spital,propriul lui frate, cel “numit” în sfat, a exclamat: “poate acum se trezeşte”.
   Se mai poate comenta ceva?

   • Citind postarea lui Ninel de mai sus,mi-am adus aminte că astăzi, când Botgros ne-a informat despre noul sfat de “numiţi”, a spus şi cuvintele “conform noului statut” şi “noii mărturisiri de credinţă”. Dar adunarea nu a fost informată că acestea s-ar fi modificat. Este o informaţie care priveşte tot cultul.
    Cei care citiţi şi aparţineţi BER aţi fost cumva informaţi de asemenea modificări?

 12. Multumesc fratelui Danut pentru ca mi-a pus la dispozitie inregistrarea discursului de la amvon a liderului carismatic Iorgulescu Mircea dupa mineriada din Carol Davila pe data de 08-09-2013 seara.Ascultati cu atentie cum excude frati din lucrare si ii face pe fratii lui proroci mincinosi etc
  [URL=http://fisierulmeu.ro/53EBTU27YEXC/Iorgulescu-Mircea-8-09-2013-seara-la-Pitesti-mp3.html]Iorgulescu Mircea 8-09-2013 seara la Pitesti.mp3 – 18.2 Mb[/URL]

 13. Ce nu pot sa inteleg eu, ca si crestin, de ce se cearta fratii intre ei pentru un subiect ca “ne pierdem sau nu mantuirea”, cand Pavel si ceilalti apostoli nu pun accent atat de mare pe acest lucru.Sunt versete in Biblie pro si contra acestui subiect cate vrem,dar nu aceasta este important, ci sa traim in smerenie si ascultare de Dumnezeu, lucru care va confirma mantuirea noastra.
  Sunt lucruri mult mai importante in Biblie decat acesta.Ceea ce conteaza este sa traim cu evlavie fata de Dumnezeu, sa-L iubim din toata inima si pe aproapele nostru ca pe noi insine.Aceasta este singura porunca si in care este cuprinsa toata Evanghelia.“ De unde vin luptele si certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se lupta in madularele voastre?” Iacov 4:1. Eu mai de graba mi-as lua timp si m-as cerceta daca am fost cu adevarat mantuit tinand cont de felul de purtare pe care-l manifest intr-un locas al Domnului.
  Acest lucru il vrea satan, sa ne pierdem vremea cu flecarii si certuri si sa uitam de ce este cel mai important: sa vorbim despre El unei lumi care zace in cel rau si sa ne iubim unii pe altii.” (Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.”). Dar noi nu ne iubim unii pe altii ca frati, ce sa mai iubim lumea, ce sa ne mai pese de cei ce mor in pacat pentru ca noi suntem ocupati sa ne certam.
  Eu cred ca mai important este sa adresam subiecte ca barfa, ura, invidia, vorbirea de rau, care sunt prezente din abundenta in biserica si pe care chiar le cred mai vitale decat celelalte subiecte. Sincer eu nu stiu cum multi spun ca sunt crestini cu adevarat cand: vin la amvon sa predice lucruri care nu se regasesc deloc in viata lor (mai ales dragostea), nu vorbesc cu fratii in credinta, se urasc cu anii si totusi vin la cina,se cred mai buni decat altii care cica au pacatuit ca: au breton, ca se tund scurt sau ca s-au pensat (lucruri care se spun de la amvon persoanelor in cauza – asa ceva este o aberatie) si care sar la “pacatosii din lume” care viziteaza biserica (ca nu sunt imbracati sau aranjati ca cei din biserica), pacatosi care poate-L cauta mai sincer pe Domnul decat ei ( pentru ca au uitat mocirla din care au fost scosi si isi pun o neprihanire proprie bazata pe reguli omenesti).As vrea sa vad dragoste in biserica, sa vad ca ne pasa unii de altii,sa intrebi o sora, un frate “ai nevoie de ceva?cum sa te ajut?” dar…vremurile acestea sunt de mult apuse.
  Sincer ma intreb daca Duhul Sfant pot sa mai locuiasca intr-o biserica in care este dezbinare si ura?
  Domnul Isus , Desavarsirea noastra, sa ne deschida ochii si sa ne despietreasca inimile si sa ne ajute sa nu mai fim niste farisei, sa nu ne mai judecam unii pe altii, ci sa ne judecam singuri,ca El sa poata locui deplin in inimile noastre.

  • Gabi probabil ca tu te duci intr-o biserica linistita unde lucrurile sunt calme, aveti un lider ca Moise (cel mai bland om de pe pamant). Dar daca intr-o zi liderul vostru se va sui la amvon si va striga la voi, va arta cu degetul spre tine acuzator si-ti va spune in fata copiilor tai ca esti satanist… Cum vei reactiona?

  • “Pentruca veti dobindi ,ca sfirsit al credintei voastre, mintuirea
   sufletelor voastre!”
   1Petru 1-9.
   Cred ca trebuie sa ne traim credinta fara teama,
   bazati pe Cuvintul lui Dumnezeu.
   Atunci cind satana vine ca sa ditruga, toti cei care ne traim cu adevarat credinta, trebuie sa luptam, da, sa luptam, luind sabia Duhuluisi infierind tot ce este de la cel rau.
   Dumnezeu sa va tina tari in credinta, sa ne rugam cu totii pentru ca inselatorul care mai are putina vreme, sa fie zdrobit.
   Este foarte dureros, dar biruiti raul,asta asteapta Domnul de la noi,
   pentru ca EL sa fie slavit.

 14. Cristian , are si Gabi mare dreptate in ceea ce spune.
  Duhul este cel care ne instiinteaza daca suntem mintuiti.
  Eu citesc ca trebuie sa mi duc mintuirea pina la capat cu frica si cutremur, insasi Pavel zicea”sa nu fiu eu insumi lepadat”
  Poti fi lepadat?
  cine este lepadat, cel care nu a cunoscut Harul?
  Nu !
  dar, decit sa ne certam, sa umblam pe urmele lui Hristos !
  La voi este vorba de a lupta pentru a scoate raul din Adunare!
  pei cei insemnati cu fierul rosu, care aduc dezbinari!
  Si cum suntem inca pe pamint, unii au parte de acestea,
  la care nu trebuie sa asiste nepasatori, ci, cerind tot ajutorul Domnului,sa lupte pentru Adevar !

 15. Cazul George Vulturescu

  Viorel Rogoz a zis:

  Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-(Vulturescu!), mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistică a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Liviu Ioan Stoiciu.

  Radu Cenan
  aprilie 23rd, 2011 at 12:35
  Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor!

  Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 14:09
  Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?)
  Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Ori, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ».

  • Radu Cenan
  aprilie 26th, 2011 at 14:47
  Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei.

  • Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 20:24
  O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură…

  Viorel Rogoz
  Un P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun.
  Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare: „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACCUSE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu
  Răspunde · Îmi place · Urmăreşte postarea · acum 14 ore

  Marcel Papuci

  In tara asta, turnatorii sunt “cetateni de onoare”.

  Doi turnatori sunt propusi sa li se acorde titlul de “om al anului 2012″. Unul, Rudolf Fatyol, este directorul Filarmonicii din Satu-Mare si a turnat de a stins. Al doilea , George Vulturescu, este in lucru la C.N.S.A.S. ca turnator sub numele de cod “S3″ si, scrie presa, a turnat cu aprobare speciala deoarece sotia i-a fost colonel de securitate la Baia Mare. Turna sistematic un poet din Maramures care semneaza Radu Ulmeanu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s