Mineriada Carismatica la BER – niste invataminte pentru acum

Simplitatea vietii crestine nu este tot una cu simplismul proletar ,
iar Domnul Cristos a fost bogat dar s-a facut sarac pentru noi

Unii dintre noi isi mai aduc aminte de salopetele albastre. Altii mai tineri poate au vazut poza dictatorului Mao cu salopeta aia urata si cu sapca aia bufanta si oribila. Comunistii au pervertit demnitatea meseriasilor hranindu-i cu ideia falsa ca salopetele de  lucru, ignoranta, si brutalitatea ar fi marile virtuti ale umanitatii.

Scriptura vorbeste diferit despre meseriasi. Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lîngă împăraţi, nu lîngă oamenii de rînd. (Proverbe 22:29) Accentul este pus pe performanta nu pe simplismul proletar si ignoranta. 

Prima generatie de la BER a fost formata din intelectuali de clasa, care au trait vieti de mare simplitate vecina cu saracia. Acestia au fost preotul Tudor Popescu, Emil Constantinescu profesor de latina, Gheorghe Cornilescu profesor de greaca si latina, si Mihai Beloiu licentiat in teologie si litere.

Comunistii au infiltrat bisericile BER in anii 50 si au promovat dispretul fatza de educatie si in special au sabotat educatia biblica. Scopul lor a fost ca Reforma in Ortodoxie facuta de Dumnezeu prin Tudor Popescu sa fie omorata de madrie si simplism proletar. Asa se explica succesul prezent al mineriadei de la BER.

Aceasta parte din articol ar fii incompleta daca n-am vorbit de extrema cealalta unde se ridica la rang suprem materialismul, ultimul tip de iphone sau diplome de doctorat. Elita evangelica din Romania inclusiv din BER ar trebui sa-si aminteasca versetele acestea:

Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, s’a făcut sărac pentru voi, pentruca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi. 2 Corinteni 8:9 

Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi dela Mine, căci Eu sînt blînd şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Matei 11:29

Accentul pus numai pe evanghelizare lasa poarta deschisa sectelor si ereziilor 

Din considerente multiple, tranzitia in BER de la Tudor Popescu care excela nu numai in evanghelizare, dar si in invatatura, zic dar tranzitia aceasta a avut ca rezultat accentul pus numai pe evanghelizare. In timpul comunismului, sectele nu au avut acces in Romania, dar dupa revolutie au invadat. BER-ul a fost cel mai vulnerabil atacului sectelor si ereziilor datorita conditilor aratate mai sus. Astfel, secta oculta carismatica si spiritista KSB a fost vazuta de oamenii simplii de la BER ca o trezire spirituala. Degeaba a incercat Emi Zarnescu, Marcus Dumitru, si Lucian Adam, si mai tarziu Petru Ion sa ii convinga pe liderii BER de pericolul KSB, secta aceasta a gasit turma nepazita. Tot asa Zac Poonen a fost perceput ca un om de inalta tinuta spirituala, cand in realitate acesta este un carismatic viclean strecurand ideile perfectionistilor norvegieni. La Rucar vrajitorul Chris Oyakilome are adepti la biserica Adonai. Lucruri similare se intampla la Valenii de Munte.

Ignorarea carismaticilor din sanul biericilor este luata ca o invitatie la carismatizarea bisericii 

La momentul acesta este foarte folositor sa exemplific ce trebuie facut cu carismaticii. Am scris un articol realizat in urma unui interviu cu un pastor baptist de pe coasta de vest a Americii. Vedeti aici. Acesta cand a vazut ca unii au devenit carismatici in biserica lui, a stat de vorba cu ei si dupa aceea i-a invitat afara.

Carismaticii sunt ca celulele canceroase. Daca sistemul imunitar este slabit ele vor intelege ca au liber sa cotropeasca intreg organismul. La BER carismaticii au fost lasati de capul lor pentru mult timp. Acum au devenit o tumora mai mare, mai greu de extirpat, dar nu imposibil de excomunicat. Asa cum am spus, daca nu sunt excomunicati imediat ei cred ca sunt invitati sa carismatizeze bisericile sau chiar intregul cult.

Cunoasterea Cuvantului trebuie insotita de sistematizarea acestei cunoasteri 

Cine dintre noi nu stie frati si surori cu darul de a memoriza capitole sau chiar carti din Biblie? Acesta este un lucru bun. La BER cat si in celelalte culte, credinciosii mai invarsta cunosc destul de bine Scriptura si memorizeaza versete. Dar lucrurile nu trebuie sa se opreasca aici. Uitati-va cu atentie la acest pasaj din Scriptura. Domnul Cristos in doua propozitii sintetizeaza intreg Vechiul Testament.

Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?” Isus i -a răspuns: ,,Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.” ,,Aceasta este cea dintîi, şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: ,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.` În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.” (Marcu 22:36-40)

Ce invatam de aici? Scriptura trebuie cunoscuta dar si sistematizata. Scriptura este facuta in asa fel incat sa poata fi rezumata in propozitii scurte de doctrina care sa ne ajute sa ne insusim invataturile de baza.

Acest aspect trebuie sa dea de gandit tuturor pastorilor, predicatorilor si invatatorilor din Romania. Sunt convins ca sunt unii care deja echipeaza biserica cu doctrinele fundamentale ale Bibliei.

Confesiunea/Marturisirea de credinta nu este un lucru de mana a doua

Sistematizarea doctrinelor Biblice duce la o confesiune de credinta. Multi lideri evanghelici considera ca, confesiunea de credinta este pentru cei de afara sau pentru Departamentul Cultelor ca sa poata sti unde sa incadreze respectiva denominatie. In realitate confesiunea de credinta este gandita in primul rand pentru credinciosii din biserici ca sa stie ce cred si de ce cred acele lucruri.

Confesiunea de credinta daca este buna trebuie implementata si exersata cu toti membrii cultului. Confesiunea de credinta alaturi de cunoasterea Cuvantului este cea mai eficienta aparare impotriva sectelor si ereziilor.

In Romania, cea mai buna confesiune de credinta o au Crestinii dupa Evanghelie. Vezi aici. Ei au in mod specific articole impotriva carismatismului, numai ca o parte din lideri nu au aplicat ce au elaborat.

Una din cele mai bune confesiuni de credinta din lume caruia totusi ii lipseste doctrinele “vremii din urma” este Marturisirea de Credinta Baptista Londra-1689Lucrarea a fost tradusa de Ninel Lazar care are acest website. http://www.wdjd.ro/acasa.html

Democratia nu functioneaza in predicare

In adunarea BER din Carol Davila sunt multi predicatori. Acesta este un lucru bun, numai ca principiul de programare pentru predica este democratic intr-o anumita masura. Dumnezeu nu a fost democratic cand a dat darurile de predicare, ci a fost suveran. Ca atare, nu toate darurile sunt egale. La BER este imposibil sa se urmareasca o carte din Biblie in programul de duminica dimineata pentru ca randul unui predicator sa expuna ceva vine si odata la luna. O umila sugestie ar fi ca predicatorii cei mai competenti (facuti de Domnul) sa aiba ocazia sa predice la rand o carte intreaga, iar pe urma altul sa aiba aceasi oportunitate. Cred ca ar fi de folos adunarilor din provincie sa fie asistate de fratii care predica dar care nu le-a venit randul.

Nu vreau sa intru in conflict cu pastorii. Am frecventat biserica unde slujeste John MacArthur. Sa stiti ca si acesta la un moment dat ramane fara resurse si predicile devin plate. In orice biserica Dumnezeu da mai multi pastori si invatatori iar acestia in functie de darul lor ar trebuii sa faca cu randul predicand pe carti la serviciul de dimineata. Pastorul senior mereu la serviciul de dimineata predicand nu este Scripturistic. Din nou spun, nu vreau un razboi cu pastorii. Membrii din bisericile cu pastori daca vor imbunatatiri, sa se roage nu sa faca mineriade. Din nou la biserica unde slujeste John MacArthur. Asociatul lui cel mai important este Phil Johnson. Si acesta este aproape cat MacArthur de competent dar nu prea apare la predica de dimineata…

 

49 thoughts on “Mineriada Carismatica la BER – niste invataminte pentru acum

  • Cred că asta este făcătură neserioasă(presupunere tendențioasă,defăimătoare).Eu am relații strânse cu acest frate,am discutat și despre aceste atacuri mincinoase,și nu a spus niciodată așa ceva.
   Și pe de altă parte,tot se bate apa cu securiști,informatori,etc,..Au fost securiști de meserie,care desigur că trebuiau să obțină informații despre eventuale evenimente care ar fi putut pune în pericol securitatea unor obiective sau a oamenilor.Nu era normal ca niște conducători de oricare ar fi fost ei să aducă la cunoștiința autorităților dacă ar fi știut că cineva pune la cale ceva rău ? Acest lucru era de datoria fiecăruia,fără să fie informator.Oare,acum,nu sunt dejucate unele fapte criminale tot prin informatori și contrainformatori ? Până la urmă,în perioada comunistă,toți cetățenii maturi au fost informatori,fiindcă exista lege nr.23 care obliga pe oricine să declare dacă a avut legături cu un cetățean străin ? Eu unul,dacă ași fi știut de un complot sau ceva rau care s-ar fi pus la cale de oameni răufăcători,ma-și fi dus să spun acest lucru,nu la securitate că nu știam unde este,dar la miliție tot mă duceam.Sperietura cu securiștii a fost și încă mai este,pentru cei care nu și-au văzut de treaba lor,de credința lor,și s-au băgat în politică,sau le-a mers fleanca și au vorbit ce nu era treaba lor.Eu am lucrat la o unitate unde erau secrete deosebite,și nimeni nu a avut nimic cu mine,și nici măcar membru de partid nu am fost.
   Această sintagmă-securistu’- a ajuns acuma ca și -darbyști-fără să se știe ce sunt ăia.Ba cineva de la Câmpulung,i-a încurcat cu darwiniștii,fiindcă i-a înnebunit pe oamenii cu expresia asta,crezând că au a face cu ceva demoni.
   Da,au fost abuzuri ale unor oameni răi și nebuni,care dacă s-au văzut cu grad de ofițer sau subofițer de securitate,întâi pe tacsău l-a spânzurat.Ăstea sunt alte treburi.Sunt ele nebunii,uite, și între pocăiții lui Pește,dar în oamenii lumii ?
   Când aud comentarii derspre marii credincioși care au făcut închisoare pentru credința lor,mi se face părul măciucă.Asta înseamnă,că toți aceia care nu au făcut pușcărie,nu au fost credincioși,niumai acei câțiva.Da,este adevărat și aici,că au fost abuzuri,că dacă se ducea cineva care avea necaz pe tine și dorea să se răzbune,era suficient să te pârască că…pocăiul ăla face și drege și până să se lămurească lucrurile,erai cu oasele rupte.Dar,nu din cauza credinței.Eu am fost în armata la documente secrete(șef),am fost cercetat de către contrainf.,și sec.și au știut că sunt pocăit,dar abia că s-au bucurat că au un om serios acolo.Așa că eu zic că să nu mai batem câmpii cu …securistu’,informatoru’,că ,poate avem ceva mai bun de făcut(eventual să ne rugăm).
   Cu stimă,și dragoste frățească, Ion Burciu de la Covasna-Roumania.

   • Pana acum, comentariile Dvs nu au iscat in mine dorinta de a reactiona cumva. Dar ceea ce sustineti aici este … aproape abominabil.
    Bunicul meu a facut inchisoare pt ca prin el se aduceau Biblii si literatura crestina in tara (locuind in vestul tarii), unchiul meu a fost torturat pt ca bunicul meu era veriga de legatura cu vestul si nu ceda/renunta, tatal meu a fost persecutat in fel si chip pt Cristos …asta doar asa, a little reminder.

    Daca ne-ar placea adevarul, poate am initia un proces similar Cultului Penticostal (stiu, cu toate metehnele lui). Ateii de ieri sunt conducatorii cultelor astazi … nu vi se pare cel putin ciudat?

    Cautati sa cunoasteti adevarul. Avem mare nevoie de El.

   • Doamna Anca,am raspuns de doua ori,pentru a lamuri cum stau lucrurile in subiectul ridicat de dvs.,dar probabil că am căzut în dizgrația șefului,și nu mai îmi publică comentariile.Acolo,am explicat pe larg care au fost motivele adevărat ale celor care au suferit ,nu pentru credință cum se pare la prima vedere,ci pentru că nu s-au respectat legile privind corespondența și coletăria internațională.Astfel,introducerea frauduloasă a orice materiale(inclusiv biblii)era socotită atentat la siguranța orânduirii sociale.Cercurile capitaliste s-au folosit de credincioși(care,fiind vorba de biblii),credeau că se jertfesc pentru Domnul.Am mai scris acolo,ca în anul 1965 am scris la Montecarlo la fr.Jeremia Hodoroabă o scrisoare normală,și am primit Biblia acasa prin postă.Deci,cand s-a lucrat cinstit,nimeni nu a avut de suferit.Sunt multe de spus,dar esențialul este că,cine nu s-a amestecat în politică,s-a ocupat strict de credință,și chiar dacă a comunicat cu cei din afara,a fost transparență,nu s-a luat nimeni de faptul ca sunt credincioosi.În Adunarea unde am fost,era fratele lui D.Cornilescu,era T.Popescu și alți mari credincioși,dar nici unul nu a suferit din cauza aceasta,pentru credința lor.

   • Pentru d-na Anca,raspunsul detaliat despre subiectul din 01.dec.2013,se poate citi la linckul-Mineriada carismatica 2 de la Campulung-

   • Pt. Ion Burciu.

    Ar fi interesant de aflat “de ce ati cazut in dizgratia sefului…”

    In alte ordine de idei, cred ca subiectul nu-si are locul aici, dar daca doriti, putem continua pe privat.

    Totusi, 2 observatii trebuie facute aici:
    1. Ascultam mai mult de oameni (regimul comunist, in speta), decat de Dumnezeu?

    2. Acceptam compromisul, pentru ca asa o cere regimul/filosofia/contextul istoric/situatia particulara? (Cunosc un om pe care comunistii l-ar fi facut doctor in chimie in 6 luni, el fiind un simplu meserias cu studii liceale, daca ar fi acceptat sa ofere informatii/rapoarte despre fratii din biserica – adevarate sau mai putin adevarate – ASTA LEGAL).
    Avem date exacte (asta ca “ca sa nu batem campii”) despre “crestini”/ “partori” chiar care au colaborat cu securitatea. Nu este o simpla paranoia.

    Sunt surprinsa de abordarea pe care o aveti cu privire la acest subiect.

 1. Alături de ceea ce ați scris: „ce cred” și „de ce cred” ar mai trebui adăugat „cum trăiesc ceea ce cred”.
  Mie mi se pare că esențial este a trăi în acord cu ceea ce cred.
  În afara acestui lucru totul este poveste.

  • Il cunosc pe John Mac Arthur.nu stiu cit il cunosti de bine?Acest pastor are Body guard dupa el.Ei bine, El a zis ca vrea sa calce pe urmele Ap, Pavel. Nu e rau, numai ca cu o asa paza nu vei avea sansa sa fi binecuvintat de Dumnezeu cu nisca-i- va suferinte pe care Apostolul le-a avut dealungul vieti lui. Apoi La standarul lui material nu se califica sa calce pe urmelle luiPavel. Pavel a spus sa i se aduca mantaua dela Troua. Dece? pentruca nu mai avea alta.MacArthur daca l-ar prinde iarna prin Europa si-ar trage crdit cardul la stor si ar cumpara una noua. Nu e bine sa ridicam un om in slava sau sa-l descriem la superlativ viata.Asta pentruca l-ai adus in atentie

   Cit priveste pe Bebe Miu, daca a colaborat cu securitataea si asa se pare dupa ce scri,dece a fost pus in fruntea congregatiei? Se vede treaba ca dupa schimbarea de regim ,Dumnezeu si-a retras mina de peste aceasta Adunare.Este trist ca s-a ajuns sa se manince o bucata de piine de pe urma evangeliei. Va veni o zi cind fiecare dintre noi vom da socoteala de felul cum am trait, ce am vorbit,Si mai trist va fi cind vom fi luati la purificat inainte de a ajunge acolo la Mintuitorul.Iata dece zic, Singurul model pentru cei rascumparati este Domnul Isus. Nu MacArthur, nu Bebe Miu si mai stiu eu care altul care se afiseaza prin Carol Davila.

  • Iulia,

   O altă întrebare de căpetenie este:dacă un suflet care zice că a crezut este născut din nou.În 1 Ioan sunt date unele semne ale naşterii din nou, dar ele nu alcătuiesc o lege, aşa încât să poţi zice:ai asta, ai asta, eşti născut din nou; n-ai asta, n-ai asta, nu eşti născut din nou.Naşterea din nou nu este ceva mecanic, ci o experienţă personală.Adâncul altui suflet numai Domnul Dumnezeu îl cunoaşte;El cercetează inima şi rărunchii.Noi atâta putrm vedea, şi încă în parte, dacă cineva umblă călăuzit de Duhul Sfânt şi stăruie în ascultare şi sfinţenie de Dumnezeu

 2. Puteti da o dovada ca Bebe Miu a recinoscut asta? Eu va pun la dispozitie o inregistrare audio de anul aceasta a dumnealui, intr.o biserica de cartier unde s.a retras, in care spune explicit ca NU a colaborat cu securitatea! Ba chiar spune ca nu exista nici macar oficial vreo dovada, pentru ca nu are nici un dosar la CNSAS.

  • Nu stiu cui ai adresat acest posting, si nici nu stiu din ce generatie faci parte. Oricum, as vrea sa spun ca, atunci cind un frate sau altul avea incredintarea sa plece in America, el era unul care se opunea si cauta sa-i dea afara dela cina.Vreau sa spun ca , odata venit aici prin Amerca a spus el insusi ca a fost imatur. Dar cum ramine cu atitudinea pe care a adoptato atunci fata de fratii lui?Dumnezeu stie cit de matur este acum la adinci batrinete

   Dumnezeu sa-i dea momente de liniste si de reflectie asupra vieti pe care a traito. Si tot asa si noua care poate nu am fost in postura lui, dar care si noi am avut intrun fel sau altul greserile vieti.La Dumnezeu este inca indurare.Dar este un mod de a veni inaintea Lui. Sa vi zmerit si sa te prosterni inaintea Lui cerinduti iertare. Si daca intr-o privinta sau alta necesita sa ceri iertare si fratilor pe care i-ai nedreptatit printr-o atitudine sau o vorba care a ranit, este cazul sa nu intirziem sa o facem..

   Facind asa,ni se ia povara de pe cugetul care ne poate invinui.As avea o intrebare tuturor care posteaza si nu is dau numele. Credeti ca este potrivit cu ce ne invata Scriptura?Domnul Isus a vorbit lumi pe fata, si nu s-a uitat la fata omului, oricare ar fi fost el.Domnul sa ne dea harul sa vedem si in noi nu numai in altul ce nu e dupa voia Lui.

 3. Ce discutii inca nerezolvate? unele dintre ele inca, par a fii rezolvate si linistite dar pe departe, lent si suptil inca se mananca in frica si teama uni pe alti, doar se vorbeste de surse sigure la care pana si acestia fiind prieteni cu anumitii care afla uni de la alti e sa mai intamplat dar de fapt acestia nu sunt nici in adunarea problemei in cauza, uni din ei, etc nu spun pana la urma tot cam ce ar trebui, si daca uni ca cei amintiti , ma refer la cei 3 frati mai sus amintit, care sau cam retras din discutii si unul chiar si din adunarea BER lucrand in afara si altul fiind misionar in Peru, cum cred eu cai puteti sa-i mai amintiti ca sar fii luptat ei niste tineri, intrun comitet bisericesc sa tina piept unor frati in varsta
  … Bebe Miu nu a dorit sa ma lase la cina zicand de ce vin eu de la adunarea locala mica si fara prea mare insemnatate, de ce eu fara familie etc vin sa iau parte la cina tocmai la Caroll,se stia ca bunici mei facusera parte din sfatul de fratii si eu stiam unele probleme din sanul sfatului de frati, bunici mei fiind Stefancu Iliuta din adunarea Columbilor,(Bucureti noi sau Plaiul Muntelui) unde a ramas Nelu Z.cu fratele Nicu Crosman, …sau incercat una doua vizete a corului sau a unor membri de sus ca sa para ok tot dar apoi lungile saptamani poate si luni care nimic, doar fatada ,dupa inaltarea si luarea locului ca director a fratelui Ionel B. Nu sa mai discutat , sa dat locul altuia ssa nu bata ceva la ochii ca domnia sa detine doua functii intro adunare, oare a zis cineva de aest fapt ?…c-antro societate noua, aducem amintirile vechii a unei vietii vichi cu oameni vechii, comuniste de dupa 25de ani intrun mediu de secol sa spunem nou, incercam sa punem un petic nou la o haina vechie, sau sa reparam un burduf vechii sau stim cu toti ce spune cuvantul sa punem vin nou in burdufuri vechii,nu ar folosi la nimic si la nimeni, Domnul sa ne ajute sa discernem realitatea in care suntem si sa putem sa ne lasam schimbati de Domnul cum reiese bine din Romani 12:1-2 , Domnul sa va binecuvinteze pentru informatiile bune , pana si multi frati interlocuitori care mai spuneau cate o realitate sau retras opservand ca oricum nu li se iau in consideratie cuvintele de aproape dar baremise cele de departe, speram c-an viitor Domnul sa scoata la lumina Sa cea buna oameni destoinici pentru orice lucrare buna si in adevar si o lupta mare sau un razboi, stim ca o batalie am fost totusi invinsi dar nu sa pierdut razboiul spiritual, deci inca mai avem ptr.ce lupta in rugaciune,post si in slujirii adevarate.

 4. BER PUR şi BER HAR
  Am citit de curând despre un blog cu sloganul BER PUR românesc, un blog dubios, şi nu m-am putut abţine. De aceea răspunzând apelului făcut de Pavel în 1 Timotei cu privire la lupta cea bună a credinţei am scris acest comentariu.
  Un copil al lui Dumnezeu nu se amestecă în politica lumii iar cuvântul pur nu poate fi asociat niciodată în mod inspirat unei persoane sau unei organizaţii. Oricum dacă e folosit nu poate conduce decât la violenţă şi rebeliune. Şi aceasta pentrucă numai Dumnezeu are competenţa şi autoritatea să purifice, pentru că Domnul Isus este singurul care este pur, desăvârşit ,deci perfect.
  Mai jos voi explica pe scurt lucrurul acesta prin exemple concrete:
  Pe plan politic deci omenesc
  Cuvântul ’’pur’’’ conduce la notiunea de purificare, noţiune care a fost folosită de extrema dreaptă (fasciştii),in Germania de Hitler şi in Romnia de Horia Sima cunoscut sub denumirea căpitanul legionarilor români, şi de generalul Ion Antonescu, iar în extrema stângă (comuniştii) de Stalin, Sadam Husein, Ceausescu, pentru a lichida pe toti care se opun politicii lor.
  Nu este deci ieşită din context următoarea asociere: PUR insemna Puterea – Urii – Rebeliunii.
  Pe plan spiritual:
  Sistemul de purificare e folosit în Africa de sud de catre secta anticrista KSB unde prezbiterii, în odaia de sus, aplică disciplinarea prin bătîi cu furtune de cauciuc pentru a scoate duhurile necurate din cei care păcatuiesc. ( vezi cartea lui Rosenthal Adevărul despre Erlo Stegen). Tot în cartea lui Rosenthal, autorul aduce cu martori oculari dovezi privind felul în care secta KSBul înţelege să facă educaţie ăn şcolile înfiinţate de ei, aplicând bataia in scolile lor Domino Serviete Shoole ( despre aceasta a scis presa elvetiană, şi dna Helga Coler, vizând cazuri din Elveţia şi presa romaneasca vizând cazul de acum cativa ani din Timişoara, … no coment…)
  Ar fi o mare blasfemie să asociem sărbătoarea PURIM a poporului Iudeu instituită pe vremea împărătesei Estera. Acolo lucrurile sunt clare atribuite poporului pământesc al lui Dumnezeu şi au o cu totul altă semnificaţie.
  PUR inseamnă şi curat, adică fără impurităţi. Cine are lucruri ascunse, de exemplu interese materiale, legături cu secta anticristă KSB, sau alte grupări carismatice nu are cum să fie PUR. Dimpotrivă prin viaţa spirituală dublă, prin relaţii cu forţe oculte, cum ar fi credibilitatea lucrurilor afirmate de acele spiritiste din KSB, şi alte învăţături din cărţile Trezirea printre zuluşi de Erlo Stegen şi Dumnezeu printrezuluşi de dr Robert Koch, prin acasta este dezonorat Fiul lui Dumnezeu.
  Ceeace se întâmplă acum in BER este întradevăr un proces de purificare. Acest proces de purificare este însă iniţiat de Dumnezeu, şiEl care are întotdeauna dreptate o face pentru că în acest loc a fost şi este dezonorat Fiul Său DOMNUL ISUS HRISTOS. Prin ce a fost dezonorat? Printre altele şi prin relaţia cu KSB, această sectă în care omul caută să iasă în relief prin minuni, semne, şi vindecări miraculoase, dezonorând prin aceasta GLORIA SINGURULUI CARE ARE ÎNTÂIETATEA ÎN TOATE – DOMNUL ISUS HRISOS.
  Revin la titlu:
  BER PUR legea …şi căpitanul… legea şi dictatura.
  BER HAR Harul şi ADEVĂRUL … Harul irezistibil adus din cer de CEL ce este CAPUL ADUNĂRII lui Dumnezeu.
  Dacă BER PUR prin nationalism limitează mântuirea doar la poporul român o astfel de mântuire se pierde cu siguranţă … pentru că nu corespunde CUVANTULUI lui DUMNEZEU.
  HARUL care ne invaţă să o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti, este Harul care cuprinde pe orice om de orice limbă si din orice neam, este HARUL care uneşte pe fraţii de pe tot continentul …şi de aceea este pe drept denumit HARUL IREZISTIBIL adus din cer de DOMNUL ISUS care ne-a răscumpărat definitiv şi irevocabil de sub puterea întunericului !
  În casa Tatălui vom fi toţi o turmă şi un Păstor, acelaş Păstor care nu va pierde nici o oaie din turma Lui!
  Har!
  P.I. Covasna- 07.11.2013

 5. Draga Petru Ion,

  ne cunoastem de mult timp! Iti pasa de BER atat de mult cat ii pasa si lui Paul Dan: v-ati dus la baptisti! Asta spune tot: spectatori care stiu sa joace mai bine decat cei din teren!

  Restul sunt doar vorbe! Faptele vorbesc!

  • Draga frate memru CDE,
   ( apropo de membralitate … eu nu sunt membru in nici un registru de pe pamant, dar am SIGURANTA ca am numele inscris in CATEA VIETII ( Apocalipsa 20:12 si 15)

   Cine sunt spectatorii de care vorbiti? La care baptisti m-am dus?
   Cine joaca in teren? Totul e f. incoerent … .!

   Spectatorii se implica in vre-un joc?
   Apostolul Pavel spune despre o cursa de alergari …
   Eu nu ma simt spectator!
   Daca va referiti la ce e in Carol, dovada ca nu sunt spectator e comentariul meu de mai sus.
   Ba dimpotriva ma simt in toiul lupte … LUPTA CEA BUNA A CREDINTEI …(1 Timotei 6:12)

   Un spectator nu spune celor care se confrunta ce au de facut …ori eu de cativa ani trag semnale de alarma si la unul si la altul din sfatul de frati, si fr Botgros …si tuturor celorlalti ( cred ca va dati seama ca am si mobil si PS cu yahoo etc..)

   Daca va referiti la faptul ca merg si predic Evanghelia in Bisericile baptiste din Covasna, cea Maghiara cu translator si la Biserica baptista Romana … cum sa interpretez ceace scrieti ma duc la baptisti?

   ESTE ACUZATIE sau ADMIRATIE?

   Fiindca poate nu stiti de ce merg? AICI in Covasna nu a ajuns TEODOR POPESCU … pentru el nu a trecut carpatii … deci sunt solicitat sa predic Evanghelia aici ! Ma simt aici ca un misionar …si nu am intrat si nici nu vreau sa intru in campul de lucru al altcuiva …

   Daca e ACUZATIE …ma bucur …pentru ca sufar pentruca predic Evanghelia.

   Daca e Admiratie ma intristez pentru ca nu e normal sa fiu flatat pentru o lucrare pe care mi-a dat-o Domnul Isus sa o fac!

   Este adevarat ca de trei ani decand sunt aici … se simte o inviorare printre cei credinciosii care vin aici … puteti sa va interesati si sa va convingeti …de fapt aici vin credinciosi din toata Romania pt ca e statiune balneara …

   Dar dv fiind CDE aveti ceva impotriva baptistilor?
   ..
   Ei sunt mantuiti prin harul lui Dumnezeu … si ce este f bine toti de aici accepta Evanhelia Harului inclusiv privind Gloria Domnului Isus. ca DOMN, STAPAN si PASTOR care nu isi va pierde niciodata vre-o oaie …Harul IREZISTIBIL!

   Va rog, daca sunteti cu adevarat un copil a lui Dumneze, dati dovada ca aveti coloana vertebrala si spuneti cine sunteti…
   Un copil a lui Dumnezeu nu se afiseaza ca ANONIM… nu am auzit de numele acesta CDE .. sau poate sunt doar initiale ?

   … deci la afirmatia …ne cunoastem de mult timp , mai adaug aceste informa’ii… eu deocamdata nu va cunosc … dar DOMNUL CUNOASTE pe cei ce sunt ai LUI.

   Astept sa fiu contactat … asa e crestineste …

   Har ..Totul e Har!

   P.I. Covasna

   .

   • Poate ca nu este altul mai in măsură să spună ce lucrare plăcută Domnului face fratele Petru în loc.Covasna,și nu numai.Frații pastori baptiști și frații veniți din toată țara la tratament(din toate cultele,da, chiar din toate),vin în inima lor cu Domnul Isus,nu cu denumirea cultului,și ne bucurăm cu toții de lucrarea lui fr.Petru.Și ce ar fi rău,dacă un frate care s-a stabilit în Covasna,unde nu este o biserică a BER,s-ar integra în biserica baptistă ? Oare,câți nu au făcut acest lucru când au mers în America sau în altă parte ? De unde această discriminare ? Dacă trebuie să iubim și pe vrașmași,atunci ce trebuie să facem cu frații ?
    Cand veți veni la Covasna,veți primi o cinstire cum nu ați văzut de când sunteți !

 6. Am postat un comentariu cu doua zile in urma si l-ati sters nu vreau sa insist dar doresc asa de mult ca atunci cand comentati ceva sa va informati mai bine sau schimbativa informatorii.Uni din ei se plang in Romania ca atunci cand au venit in SUA si va cautat i-ati tinut la usa ..Probabil aca de aceia va dau informatii false. Domnul sa se indure de dumneavoastra si poate va rugati mai mult pentru BER .
  Cei care sufera pentru BER suspina se roaga si vorbesc mai putin.

 7. Cum sună o rugăciune carismatică?
  Este o adresare în care carsmaticul sau carismatica ii trasează sarcini lui Dumnezeu. ( şi daca Dumnezeu intarzie, le impune credincioslor si GREVA FOAMEI pe care ei o numesc POST.) La Campulung unde a avut loc o mineriada, Mircea Iorgulescu, in adresarea din final, catre Dumneeu, s-a dovedit carismatic, pârâş şi un dictator care ştie ce vrea. ( să demoleze BERul dând apă la moară KSBului) .Mai jos filmul:

 8. Mircea Iorgulescu vrea sa introneze prin violenta dictatura in BER

  Sistemul din Pitesti si Campulung este asemanator sistemului de intronare a dictaturii KSB

  Doua pasaje din cartea lui Joachim Rosenthal care arata clar ce este dictatura KSB si pana unde se ajunge

  Pagina 50
  ………………………………
  «Erlo Stegen, avea control total asupra noastră», «când Erlo era fericit, totul era bine», «când Erlo nu era fericit, nici noi nu eram», «noi l-am făcut dumnezeul nostru». Comisia a audiat din nou mărturii de la oameni îndoctrinaţi cu concepţia unui «Dumnezeu veşnic mânios, a unui Dumnezeu care este totdeauna furios» (…) Aceasta a confirmat concluziile comisiei despre rolul jucat de factorul frică folosit de KSB. Câţiva dintre cei care au părăsit KSB-ul şi au găsit noi cămine spirituale au remarcat cum, în noile părtăşii, învăţătura despre dragostea lui Dumnezeu i-a inundat pur şi simplu, ca o descoperire complet nouă. În perioada de timp pe care au trăit-o la KSB nu s-au gândit la un Dumnezeu care iubeşte. Aceasta dovedeşte o lipsă serioasă a învăţăturii KSB-ului despre Dumnezeu. Ei Îl văzuseră până atunci numai ca un Dumnezeu mânios, gata oricând să-l pe-depsească pe păcătos.“(70*)
  Pag 51
  La punctul 4 (abuz psihologic): KSB-ul a instaurat brutalitatea nu numai în scopul lor, ci a decretat în acest fel şi instrumentarea unei secte psihice; despre aceasta ne sunt date următoarele expuneri:
  „Martorii au depus dovezi multiple privind manipulări prin presiuni psihologice exercitate de conducerea KSB-ului.
  Comisia a auzit întâmplări despre blesteme înfiorătoare care au fost rostite sau ameninţări prin blesteme, pe care Erlo Stegen le-a rostit împotriva celor care au început să comită greşeli, împotriva celor care puneau la îndoială autoritatea sa sau împotriva acelora – chiar şi a membrilor de familie – care au părăsit sau pu-teau părăsi KSB-ul. Imprecaţiile puteau fi formulate în maniera: “Rostesc acum blestemul lui Dumnezeu asupra vieţii tale”.
  Unii au mărturisit cum, fără explicaţie, au fost marginalizaţi sau cenzuraţi, în timp ce alţii au fost anunţaţi să părăsească misiunea, iar din toate părţile li se reproşa retragerea.
  ……………………………………………

 9. COMENTARIU privind POSTAREA FILMULUI dela CAMPULUNG

  Eclesiastul spune:
  Orice lucru isi are vremea lui …

  Si parafrazand am putea spune ca

  ASCUNDEREA LUCRURILOR ISI ARE VREMEA EI si TRANSPARENTA ISI ARE VREMEA EI …
  CHIAR asa sa fie?

  CE spune DOMNUL ISUS?
  ………………………………………………………
  Pentru ca unii se arata ingrijorati de efectele acestei postari vreau sa spun urmatoarele lucruri:

  Cei din lume nu trebuie sa vina intr-o BISERICA, sau intr-o organizatie omeneasca , ci la DOMNUL ISUS!

  Lucrarea de evanghelizare nu se face ca sa aduni ADEPTI intr-o sala, ci ca oamenii să fie conduşi spre DOMNUL ISUS.

  ESTE f f bine ca oamenii să vadă ca să ştie de cine să se ferească.
  Lucrarea de mântuire este ORICUM in EXCLUSIVITATE a DOMNULUI ISUS care prin DUHUL SFÂNT lucrează la inima omului..

  VAI …de cel ce se va poticni de DOMNUL ISUS … si vai de cel care isi pune increderea in OM!

  Adevărul trebuie doar pus înaintea oamenilor … ADEVARUL nu e o notiune, ci o PERSOANĂ – DOMNUL ISUS HRISTOS. EL ne invata ca ceeace fac oamenii in ascuns . SA VESTIM DE PE ACOPERISUL CASELOR .. deci sa fim transparenti ..

  IN FILM se vede clar cine si ce face fiecare … sunt unii care plang si nu se agita … altii care fac scandal… si altii care preiau cu FORTA conducerea .
  ( oricum privind în această oglindă … va fi f bine ca TOŢI să ne pocaim)
  DUMNEZEU vorbeste cînd intr-un fel cand in altul ….numai omul să ia seama ..

  Adevărul trebuie doar pus înaintea oamenilor … ADEVARUL nu e o notiune, ci o PERSOANĂ – DOMNUL ISUS HRISTOS. EL ne invata ca ceeace fac oamenii in ascuns . SA VESTIM DE PE ACOPERISUL CASELOR .. deci sa fim transparenti ..

  Stiti ce vor să ascundă – carismaticii, rebelii, inclusiv KSBul?

  că:

  TOTUL e HAR!

 10. rectific:
  Stiti ce nu stiu si deci nu au cum sa recunoasca rebelii, carismaticii inclusiv KSBul?

  Că: TOTUL e HAR!

  Ei stiu doar de lege si de sef ,,, nu stiu de HAR si de Capul ADUNARII!

  • De ce “NULTUMIM” ?! Dumneata faci cat o ceata?
   O fi azi “ziua multumirii”, dar voi o transformati in ‘ziua lingusirii’ si a incarduirii… Nu cumva sunteti inca securisti?!!

 11. NU LUATI CA MODEL RUGACIUNILE DIN FILMUL DE LA CAMPULUNG si mai ales pe aceea a lui MIRCEA IORGULESCU!

  Gandul zilei
  Si dracii se roagă …
  Matei 8:31
  “Dracii rugau pe Isus şi ziceau: “Dacă ne scoţi afară din ei, dă-ne voie să ne ducem în turma aceea de porci.””
  …………………………………….
  O zi binecuvantata!

  Comentariu:
  … acest soi de draci s-au rugat Domnului Isus şi i-au dat şi soluţia …

  Citind acest verset mă gândesc, la înţelepciunea Domnului Isus.
  A ascultat el rugăciunea dracilor?

  DA! … Aşa este scris! Domnul Isus i-a trimis in porci, şi porcii s-au aruncat in mare şi au murit. Au murit şi dracii?
  NU! … Numai, animalele şi plantele mor, ele nu au suflet nemuritor! … Dar, oamenii şi dracii au o existenţă veşnică. Dracii au viitorul pecetluit, destinul lor este iadul! … Oamenii au privilegiul, favoarea de a se pocăi cât timp trăiesc pe pământ. Dar dacă oamenii se lasă călăuziţi de duhuri înşelătoare, pot ajunge ca acei porci care s-au sinucis, deoarece în ei erau duhuri necurate.
  Repet concluzia: Rugăciunea în care dai soluţii lui Dumnezeu este drăcească!
  Cine se roagă aşa? CARISMATICII. In ultimul timp in Carol Davila astfel de rugăciuni sunt frecvente.

  Despre draci, este scris că … ei cred şi se infioară!

  Oamenii au ajuns mai rău decât dracii … ei canta si se roagă pe genunchi spunând lui Dumnezeu ce să facă sau predicând pe genunchi, făcând morală celor din jur … dracii se infioara … oamenii nu au frică de Dumnezeu.

  INGROZITOR!

  Cred că singura rugaciune a celor vizaţi şi de fapt a noastră a tuturor ar trebui sa fie : DOAMNE ISUSE ai mila de noi!

  NU LUATI CA MODEL RUGACIUNILE DIN FILMUL DE LA CAMPULUNG si mai ales pe aceea a lui MIRCEA IORGULESCU

  P:I: Covasna 23.11 2013

 12. Multi din BER n-au POCAINTA…!!! Neavand “o minte schimbata”, devine discutabila CREDINTA acestora… (“Si dracii cred”…) Cum “MANTUIREA se capata prin credinta”, inseamna ca multi n-o au, si se amagesc singuri, gandindu-se c-ar pierde ceva ce de fapt nu au! Foarte trist…, dar adevarat!

  In vremea noastra asistam la o proclamare mare a Evangheliei crestine, deconectata de pocainta – credinta multora este identificata ca fiind crestina, dar face abstractie de pocainta…
  – Ajuta oare cuiva o astfel de Evanghelie? Mantuieste o astfel de credinta pe cineva?
  – Nu, nu ajuta pe nimeni…, iar Domnul Isus a aratat ca IERTAREA PACATELOR, pe care El a castigat-o prin jertfirea si invierea Sa, NU POATE FI DESPARTITA DE POCAINTA.

  O problematica delicata o constituie DEFINIREA POCAINTEI, in lumina Cuvantului lui Dumnezeu, mai ales ca in vorbirea curenta sunt multi care inteleg lucrurile total anapoda… Sunt destui care se numesc crestini, dar care nu stiu ce este adevarata pocainta, fapt pentru care n-au experimentat-o si n-au beneficiat deci de iertarea pacatelor…
  Uni oameni cred ca pocainta este un proces prin care ei castiga merite inaintea lui Dumnezeu, si vor obtine in schimbul lor iertarea pacatelor… La Efeseni 2:8-9 insa ni se spune cu totul altceva:
  “[Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.]”

  Multi ignoranti confunda, spre pierzarea lor, pocainta cu penitenta, sau cu te miri ce altceva…
  Pocainta nu inseamna renuntarea la unele ‘lucruri’ bune, nu inseamna privare…, nu inseamna trairea ca ascet! Dumnezeu nu ne cere sa renuntam la lucrurile pe care El ni le-a dat ca sa ne bucuram de ele… Pocainta nu este nici o lepadare a unor obiceiuri rele, nici renuntarea la vicii condamnabile de catre societate… Pocainta nu este un fel de reformare a apucaturilor noastre rele…!

  – Atunci, CE ESTE DE FAPT POCAINTA?!
  – Conform Sfintelor Scripturi, pocainta este de fapt o SCHIMBARE A GANDIRII… Termenul din greaca (limba vestita prin precizia si diversitatea cuvintelor) este unul compus: “META-NOIA”. “Noia” inseamna “MINTE”, “gandire”, “ratiune”…, iar “meta” inseamna “DUPA” (adv. de timp).
  Este vorba deci de “mintea de dupa….”, de “mintea sanatoasa de pe urma”…
  Cuvintele insa construite cu “meta” (de ex. meta-fizica), nu se refera insa atat la lumea materiala ce ne inconjoara, cat mai ales la lumea care este “dincolo” de aceasta, dincolo de ce este natural, adica “dupa”… Astfel, exista modul de gandire ‘natural’, adica “noia”…, dar si modul extins, ce trece de acesta, adica “metanoia”.
  Pocainta descrie o gandire deosebita de cea care-i caracterizeaza pe oameni in mod natural… ea nu se margineste, nu se limiteaza la ce-i firesc, ci trece “dincolo”, devenind o GANDIRE SCHIMBATA.

  Asa cum ne nastem, avem o gandire fireasca, ce nu ne ajuta in intelegerea lucrurilor spirituale… De aceea, Domnul Isus ne atentioneaza ca daca nu ajungem sa avem o gandire ce trece dincolo de ceea ce este natural, nu putem avea nici iertarea pacatelor…, pentru ca pocainta nu-i doar o schimbare, ci mai ales ADOPTAREA felului de gandire caracteristic lui Dumnezeu.

  Sa vedem cum OPEREAZA aceasta gandire schimbata…!
  Pana sa ne pocaim, am trait cu impresia ca pacatul este un lucru neglijabil, o bagatela, o ‘greseala’ ce o facem din cand in cand, peste care credem ca Dumnezeu trece cu vederea, si neiarta… Asa am crezut noi in mod firesc, dar, dupa ce am citit/auzit Cuvantul lui Dumnezeu, am inteles ca de fapt pacatul este cea mai groaznica realitate din Univers. El nu constituie doar neascultare, doar incalcarea legilor divine, ci afront, sfidare la adresa lui Dumnezeu, Legiuitorul Universului…, fiindca Ii incalcam voia, poruncile, fara sa ne pese de El…, fapt pentru care pacatul atrage mania lui Dumnezeu, si-i desparte pe oameni de Divinitate.

  Cand mintea ne este innoita de Duhul lui Dumnezeu, atunci intelegem ca PACATUL este ‘agentul’ care a stricat cel mai mult creatia lui Dumnezeu.
  Pacatul a facut de exemplu din ingeri demoni! Tot el a facut din oameni (creati “dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”) niste fiinte care neaga existenta lui Dumnezeu, niste fiinte a caror istorie este plina de perversiuni, crime, distrugeri…, si tot felul de lucruri inimaginabile…, de care ti-e groaza si rusine sa le enumeri.
  Pacatul, in locul binecuvantarilor a adus blestemele, degradarea, inechitatile, suferintele, moartea…, si va infunda in pierzare vesnica pe cei nepocaiti, despartindu-i pentru totdeauna de Creator.
  Cine n-are mintea innoita, nu vede stricaciunea pacatului…, si nu-l detesta, dar cel pocait vede toate consecintele lui nefaste – ruinarea vietii oamenilor care-l accepta si alterarea mediului… Nu intamplator Sfanta Scriptura subliniaza acest indemn: “Fieva groaza de rau si lipiti-va tare de bine!” (Romani 12:9)

  Pana sa ne pocaim, am avut impresia ca pacatul poate fi atenuat prin efectuarea a ceva fapte bune, prin ceva donatii, prin participarea la ceva ritualuri religioase sau prin alte actiuni pretinse de escrocii care chipurile ‘administreaza’ “taina penitentei”. Astfel am crezut cand am gandit in mod firesc…, dar, cand mintea ne-a fost innoita de Duhul lui Dumnezeu, am realizat ca pacatele noastre n-au putut fi “spalate” decat de catre Fiul lui Dumnezeu, prin sangele Sau, pe crucea rusinii si a infamiei!
  Cei care mai cred ca pot obtine iertarea pacatelor prin ceea ce fac ei (adica prin meritele lor), de fapt raman CU pacatele lor…, si IN pacatele lor…, fiindca n-au ajuns la pocainta; pentru ei, pocainta este o nebunie…
  Spune-i unui om, caruia gandirea nu i s-a schimbat prin pocainta, ca Isus Hristos a murit pentru pacatele lui, spune-i ca pe el il asteapta Iadul, daca refuza/respinge jertfirea Domnului…, si respectivul se va revolta!

  Pana sa ne pocaim, am trait cu impresia ca suntem niste oameni deosebiti…, fiindca n-am dat foc la casa nimanui, n-am luat nevasta altuia, n-am omorat pe cineva, s.a.m.d. Pana atunci am tot observat ca altii au facut lucruri neingaduite…, si ne-am considerat pe noi drept oameni cumsecade, virtuosi…, ca unii care nu ne putem asemui cu stricatii lumii. Insa, cand gandirea ne-a fost schimbata de Duhul vietii noi, nu ne-a fost greu a intelege ce mari pacatosi suntem, am vazut ca nici in noi nu ‘locuieste’ ceva bun, ca “raul e lipit” de noi, ca suntem “nascuti in nelegiuire”, ca “bem pacatul ca apa”, si multe alte…
  Pana nu ne-am pocait, am crezut ca tot ce e nevoie ca sa fim pe plac lui Dumnezeu n-ar fi decat niste mici eforturi, un fel de usoara reformare a actiunilor noastre…, dar, dupa ce mintea ne-a fost schimbata prin “auzirea Cuvantului Adevarului”, am inteles ca toate faptele noastre bune nu constituie de fapt decat niste “haine murdare”, cu care nu ne putem infatisa inaintea lui Dumnezeu. Noi nu avem nevoie doar de o ‘imbunatatire’ a vietii ci de un inceput nou, de o “nastere din nou”…
  Numai un om care are gandirea schimbata prin pocainta accepta gratia iertarii lui Dumnezeu si renunta la pretentiile sale ca poate sa-L ‘impresioneze’ pe Dumnezeu cu ceea ce este el, cu ceea ce face el…, adica prin meritele lui.

  Stiti ce se intampla in primul rand cu omul care experimenteaza pocainta (schimbarea gandirii)?! Atunci cand Duhul Sfant actioneaza asupra omului nemantuit, daca omul nu este “impietrit” sau incorigibil, il face sa-si vada pacatul. Vorbind despre venirea Duhului Sfant, Domnul Isus spune ca printre lucrarile Lui va fi si aceasta:
  “[Si cand va veni El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata. In ce priveste pacatul: fiindca ei nu cred in Mine;…]” (Ioan 16:8-9)
  – Cum adica oamenii “nu cred” in Isus Hristos?
  – Nu cred in Cuvantul Sau care spune ca Dumnezeu e Sfnt, fapt pentru care Dreptatea Sa trebuie sa pedepseasca pacatul! Pentru aceasta L-a lovit pe Fiul Sau cu moartea, in locul meu si al tau…, pentru ca Domnul Isus a luat asupra Sa faradelegile si nelegiuirile noastre.
  Cei care n-au gandirea schimbata, cei care raman “firesti”, nu cred ca sunt rai, nu cred ca au nevoie de pocainta, nu realizeaza ca pacatul este cea mai grozava, cea mai ingrozitoare realitate din Univers…

  Domnul Isus a cerut ucenicilor Sai sa predice POCAINTA in relatie cu moartea si invierea Sa, fiindca este legata si nedespartita DE CRUCE. Nu poate fi propovaduita jertfa Domnului, fara a se stipula necesitatea pocaintei! Nimeni nu cinsteste crucea lui Isus Hristos, daca nu se pocaieste!
  Fiindca pacatele noastre L-au tintuit pe cruce pe Domnul Isus, si El Si-a dat viata ispasindu-le, mai putem noi spune ca pacatele sunt niste bagatele?!!
  Noi am ajuns sa avem o gandire noua si prin faptul ca El a inviat!
  Noi suntem mantuiti prin moartea Lui pentru pacatele noastre si prin invierea Lui prin care suntem “socotiti neprihaniti”, dar realitatea este ca izbavirea o capatam daca receptionam acestea prin pocainta.

  Unii vor vocifera poate, subliniind ca de fapt noi obtinem MANTUIREA numai pe baza CREDINTEI…
  Asa este, si sunt multe texte in Biblie care atesta acest fapt, numai ca trebuie sa ‘clarificam’ putin lucrurile…
  Pentru a fi mantuit, omul are nevoie numai de credinta/incredere, dar nimeni nu poate crede daca nu-i deschide mai intai Dumnezeu mintea, prin pocainta. De aceea, Domnul Isus a predicat in felul urmator:
  “[S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.]” (Marcu 1:15)
  Oamenii sunt mantuiti daca cred in Evanghelie…, dar o pot face doar in urma schimbarea mintii lor, proces numit clar si concis POCAINTA.
  Nu intamplator deci Domnul Isus a propovaduit pocainta si credinta!

  Dupa inviere, in acea seara in care S-a aratat ucenicilor Sai, Domnul le-a spus ca trebuie sa duca vestea mortii si invierii Lui la toti oamenii, ca ei sa CREADA EVANGHELIA si sa fie MANTUITI. El le-a cerut sa ‘trambiteze’ pocainta, pentru ca numai o minte innoita de Duhul lui Dumnezeu poate raspunde cu credinta mesajului Sfantei Scripturi.

   • Eu am fost “crestin dupa Evanghelie”, dar ulterior m-am pocait… In zona in care locuiesc si activez nu exista adunari BER, asa ca frecventez alte biserici evanghelice. Privind “teologi” mai aparte, n-am reusit sa “apreciez” pe cineva in ‘totalitate’, fiindca sunt si ei tot oameni, asa ca verific cu Sfanta Scriptura tot ce aflu de la dansii. Apoi, nu vreau sa cad in pacatul idolatriei, sau in te miri ce ‘capcana’…!

    • Radu

     explica mai concret ce vrei sa spui aici ” Eu am fost “crestin dupa Evanghelie”, dar ulterior m-am pocait..”

     si nu am asteptat sa apreciezi pe cineva in totalitate in teologie, dar care sunt cateva repere teologice pe care le ai?

   • N-am parasit Cultul Crestin dupa Evanghelie, dar nu mai sunt nici membru, intrucat am plecat de multi ani din tara… Intre timp “m-am pocait”, fiindca pe cand eram copil am fost indoctrinat cu ideea ca doar “tudoristii” sunt pe ‘calea cea buna’…, ca toti ceilalti crestini sunt mai mult sau mai putin alunecati pe diverse ‘pante gresite’…
    Privind “crezul” meu, acesta este accesibil la acest link…

    • Radu,

     Informatiile sunt insuficiente. Te-am rugat sa-mi spui cine sunt teologii pe care ii apreciezi. Te rog sa-mi dai un rezumat al blogului tau in ce priveste doctrina care o ai. Spun asta pentru ca nu am timp sa dive into your writings.

     Multumesc,
     Paul Dan

 13. Radu, Singurul Învăţător este Domnul Isus, iar Apostolul Pavel care a declarat că şi el calcă pe urmele Domnului Isus spune că preferă sa spună cinci cuvinte pe înţelesul tuturor …
  Comparativ cu apostolul Pavel tu ai făcut abuz de spatiu.

  Frate Dan, personal îl bănuiesc pe Radu de PĂCATUL COPYPASTE … care se practica pentru a umple repede pagini … zeci de pagini ..
  .
  Radu, te superi sau nu e treaba ta … eu imi fac datoria sa iti spun …si nu ma supar daca imi dai o replica … dar sa fie pe masura si in 5 cuvinte …

  • Petru, daca am prezentat ceva, fara a pune si ghilimele, inseamna ca am dat “COPYPASTE” la propriile-mi texte.

   Privind afirmatia dumitale ca “Singurul Învăţător este Domnul Isus”, iti propun s-o transmit si lui “ioan8”, care imi cere sa am si pe altii…

   • Radu,

    Sa stii ca Domnul ti-a dat lucruri bune dar mandria merge inaintea caderii. Sunt bine intentionat, dar tu singur te-ai taiat de la participare pe acest blog. Imi pare rau.

    Paul Dan

 14. Îngeri sau demoni?

  Pavel scrie despre îngeri, că doresc ca să privească,
  panorama Adunării în menirea ei cerească.

  Dar ce văd? … E jale mare! … Oare asta-i Adunare?

  Credincioşi de zile bune, doar pe liste şi-n registre
  Asta caracterizează ale noastre timpuri triste.

  Aşa scrie în Scriptură ?? … Asta e caricatură!

  Lideri care fac eforturi, ca să fie sala plină
  Alţii ca să demoleze, complotează şi dezbină.

  Cui îi place ca să vadă, … Adunare de paradă?

  Îngerilor răi! că-s demoni! … Lor le place să privească,
  Adunarea dezbinată, fiindc-a devenit lumească!

  Se ridică o-ntrebare; dece vii la Adunare?

  De nu vii pentru Hristos, ai să vii fără folos!

  Căci Mireasa Lui iubită, numai Ea va fi răpită!

  P.I. Covasna 05.12.2013

 15. Pentru d-na Anca de la nr.7 .Am avut impresia că am căzut în dizgratia șefului,dar nu a fost așa,fiindcă se vede că mi-a publicat comentariul(nu stiu ce s-a întamplat.A fost doar o impresie,nu o certitudine.Cred că vorbim de două subiecte diferite,fiindcă raspunsul dat,se refera la cu totul altceva.

 16. CU SCUZELE DE RIGOARE

  … pentru că fratii scriu asa de putin pe blogul acesta … pun o întrebare referitor la PRIORITATE:
  – Cine trebuie sa aiba prioritate ca ÎNVÂŢĂTOR?
  Darby, Teodor Popescu, Pavel, Petru, Ioan, etc … , … ? … sau DOMNUL ISUS?
  EL este ALFA şi OMEGA … deci in orice incurcatura , de orice fel privind DOCTRINA sau ÎNVĂŢĂTURA , EL , Domnul ISUS trebuie să aibe ultimul CUVÂNT .
  Nu are EL , ultimul CUVÂNT ? suntem pe un drum greşit … .Nu luăm dela EL învăţătura nici nu ne numim crestini … . Ne numim darbysti, tudoristi, a lui Pavel, a lui Apolo, a lui Chifa, bichisti… penticostali, baptisti … dar nu crestini …

  CUVÂNTUL lui DUMNEZEU nu se contrazice NICIODATĂ!

  In ceeace ne confruntam noi ca BER… are DOMNUL ISUS efectiv … dei EL PERSONAL un cuvânt de spus ? nu prin intermediari … nu prin apostoli… ci un cuvânt spus de GURA LUI!

  DA!

  Daca nu ascultam de GLASUL LUI ne facem vinovati de neascultare fata de SINGURUL care merită TITLUL de ÎNVĂŢĂTOR!

  ŞI DACĂ NU NE ESTE ÎNVĂŢĂTOR , nu ne e nici DOMN, NICI MÂNTUITOR …

  P.I. Bucuresti 20.12.2013

  • Raspunsul il gasim tot in Cuvintul sfint pe cine sa numim invatator.Citim in ev, Dupa Matei 23-8,Cuvintul ne arata ca unora le place sa li se faca plecaciuni.

   Daca nu cum se facea pe vremea Domnului Isus,Supt o alta forma.Sunt si azi unii care lingusesc pe cei care chipurile sunt chemati sa conduct Casa Lui Dumnezeu.

   Acestia sun oameni care frunzaresc Cuvintul si nu au de unde sa stie ca,Domnul Isus a spus aceste Cuvinte.Este trist, dar acesta e realitatea

   .Acesta este si Motivul de sunt in Adunari astfel de situatii incordate,si conduc la necinstirea Domnului Isus.

   Dumnezeu sa dea lumina intrun fel celor care au Mai multi invatatorI omenesti sa recunoasca ca Singurul e Domnul Isus.

   J B,Los AngelesCalifornia,

 17. Ţarina este lumea, nu adunarea

  Semănătorul − ne dă Domnul Isus explicaţia − este Fiul Omului.

  Totdeauna El este Semănătorul; şi dacă îi întrebuinţează pe alţii în lucrarea Lui, tot El face lucrarea aceasta. Iar ţarina este lumea (Matei 13.28), nu Adunarea. Sămânţa bună sunt cei născuţi din nou, fiii împărăţiei; neghina sunt creştinii cu numele, cei nenăscuţi din nou. Vrăjmaşul este diavolul, care seamănă şi el, mai ales acolo unde Dumnezeu Îşi face lucrarea. Este o vorbă că, acolo unde Dumnezeu Îşi face o adunare, diavolul face o capelă. El caută să introducă învăţături stricate şi o viaţă stricată.

  Creştinii cu numele pot să înghită tot felul de învăţături stricate, pentru că ei nu pot face deosebire. Dar Adunarea lui Dumnezeu nu poate să înghită orice învăţătură; ea are Cuvântul lui Dumnezeu şi Îl are pe Duhul Sfânt care călăuzeşte în tot adevărul. Dacă vede ceva care nu este potrivit Cuvântului lui Dumnezeu, leapădă acel lucru.
  Dar sunt atâtea adunări care se deosebesc unele de altele…! va zice cineva. Da, însă în lucrul de căpetenie, al mântuirii prin jertfa Domnului Hristos, orice adunare adevărată pe această temelie trebuie să stea. Dacă nu, aceea nu este adunare. Este adevărat că sunt unele diferenţe, dar acelea vor dispărea.

 18. Teodor Popescu a punctat foarte bine statutul creştinilor de nume care după plecarea lui in 1963 s-au înfiltrat masiv şi s-au dezvoltat contribuind din plin la ceeace se vede în zilele noastre. Ei nu pot face deosebirea între un păstor plătit, care le strecoară erezii şi PĂSTORUL cel BUN.care şi-a dat viaţa pentru oile Sale.
  Acest păstor este BUN … pentru că s-a angajat să nu îşi piardă nici o oaie din turmă spunând în mod desluşit … nimeni nu o va smulge din mâna Mea.Ba încă adaugă … şi din mâna Tatălui Meu!
  Marea erezie a păstorului plătit din BER este că anulează prin doctrina impusă enoriaşilor acest atribut … BUN.
  Această erezie este o dezonoare adusă SINGURULUI Păstor care e BUN în meseria de PĂSTOR, ale cărui oi vor ajunge cu SIGURANŢĂ în STAULUL din CER care este CASA TATĂLUI!
  Şi aceasta pentru că aceasta turmă a fost răscumpărată cu SÂNGELE SCUMP AL PĂSTORULUI cel BUN!

  • Asa e frate PETRU,dar nu poti sa faci distinctie intre Pastorul cel bun si cel platit.O poti face numai atunci Cind Dumnezeu Tatal te-a directat la Pastorul cel bun. Altminteri sfirsesti in Mina acestor pastori platiti.Si vai viata acestora care sunt dusi la pasune de astfel de pastori platiti.Ei vor paste iarba cu galbeaza.Acest cuvint, Galbeaza cei care au avut de a face cu ciobani stiu ca este o iarba care este otravitoare.

   John Balarie
   Los Angeles

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s