Mineriada Carismatica la BER si binecuvantarile care o insotesc

NU PARASITI CLADIREA ADUNARII DIN CAMPULUNG!

Prima binecuvantare: zguduirea din temelii a cultului BER

Cultul BER a mai trecut prin scindari dar nu la nivelul acesta violent. Mineriada carismatica este un sacrilegiu dar zguduirea din temelii a cultului BER devenise o necesitate. Iata de ce. In anii comunismului credinciosii de la BER faceau nota aparte pe strada mai ales cand cu familile lor asteptau tramvaiul sau autobuzul ca sa mearga la adunare. Vedeai in statie in special duminica dimineata parintii cu multi copii imbracati curat si ordonati. Aceste familii emanau o anumita sfintenie deoarece traditia buna din BER in vremea aceea nu lasa libertatea credinciosilor de a avea radio sau televizor sau a participa in acte sociale de cultura. In ce descriu aici nu vreau ca cititorii sa creada ca aveam deaface cu un fel de fanatici. Credinciosii din BER ca de altfel evanghelicii romani la vremea aceea erau plini de Cuvant si aveau o intelepciune de la Dumnezeu care ii separa de fanatici religiosi. 

Datorita unei vieti simple dar imbogatita de Cuvant copii acestor familii in general au invatat bine la scoala. Cu timpul, chiar inainte de revolutie atat in Carol Davila dar si in alte biserici BER au aparut o intreaga comunitate de studenti care erau sfinti dar si cu note bune. Deci din anii 70 pana in prezent BERul s-a transformat intr-o denominatie cu multi absolventi de facultati care au joburi excelente. Putem spune ca fara vreo intentie marturisita tineretul BER de cateva decenii a vrut sa depaseasca cu foarte mult conditia parintilor lor. Totul este foarte bine numai ca a aparut un fenomen de satisfactie si preocupare cu jobul, familia, recreerea si complacerea intr-o viata confortabila. Ce am spus aici este o zugravire in termeni generali a fenomenului, lucrurile sunt mai complexe dar cam aceasta este directia. 

Mineriada carismatica a zguduit indiferenta si preocuparea pentru viata moderna, fortzand aceasta generatie sa isi puna intrebari serioase cu privire la situatia BER.

Intrebare: zguduirea BER este pentru daramarea cultului sau pentru trezirea credinciosilor? 

A doua binecuvantare: credinciosii BER in special tinerii isi descopera mostenirea spirituala 

Acuzatia neadevarata adusa de Ion Botgros si echipa carismatica, ca o parte din predicatorii BER ar fi Darbisti, a dus la investigarea convingerilor fondatorului BER, Tudor Popescu. Atat Horia Azimioara (biograful lui T. Popescu) cat si Petru Ion au dovedit ca Tudor Popescu s-a inspirat mult din J.N. Darby. Cititi aici

Ideea ca BERul este un cult cu origine de oameni fara educatie si ca asa trebuie sa continue este un fals gigantic. Asa cum am aratat in alt articol, atat Tudor Popescu cat si asociatii lui au fost intelectuali biblici dar smeriti si saraci. Cu siguranta nu simplisti si nu proletari. Spunand asta nicidecum nu umilesc pe cei fara o educatie seculara. In mod expres rog cititorii sa lectureze aceste doua articole despre oameni simplii dar educati teologic. Unul a fost Batranul Paraschiv din Brezoaiele, vezi aici, iar cealalta persoana este sora Virginia din Satic, Arges care mai este inca in viata; vezi aici.

Orice biserica BER avea o mica biblioteca in care se gaseau totdeauna pe langa scrieri ale lui Tudor Popescu, si carti ale lui C.H. Mackintosh. O alta carte care trebuie citita este complierea teologiei lui Tudor Popescu de catre Horia Azimioara in lucrarea numita “Din Cuvintele lui Teodor Popescu”. Cei care cunosc engleza ar putea sa citeasca scrierile lui C.H. Mackintosh in original. Le va fi de mare folos. 

Intrebare: vor pierde credinciosii BER in special tinerii aceasta ocazie de a aprecia mostenirea spirituala si de a deveni mai documentati Biblic si teologic? 

A treia binecuvantare: credinciosii BER acum pot vedea cine sunt apostatii si vrajmasii lucrarii de reforma in ortodoxie facuta de Dumnezeu

O mare neglijenta in cadrul BERului este lipsa de constienta ca Dumnezeu pana in prezent a facut o singura reforma radicala in ortodoxie in 2000 de ani de crestinism, prin fostul preot Tudor Popescu. Spunand aceasta nu afirm ca Tudor Popescu a pornit sa reformeze biserica ortodoxa, si nici nu blamez biserica ortodoxa. Nevoia de reforma nu inseamna si blamarea ortodoxiei. Intr-un articol viitor voi arata cat de esentiala este lucrarea lui Dumnezeu in istoria bisericii prin aceasta reforma. 

Avand in vedere cele spuse in paragraful dinainte putem observa cat de grava este mineriada carismatica, si recentul puci de la Campulung. Am vazut pe viu apostazia comunisto-carismatica la lucru. 

Trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca multi din BER sunt loiali unei mentalitati proletare, unor lideri cu abilitati politice, si nu Domnului Cristos si Cuvantului Sau. Aceasta se observa si din lipsa de reactie sanatoasa (nu violenta) a bisericii din Carol Davila sau din Campulung. 

Intrebare: masa de credinciosi din BER pe cine va sprijini in final? Pe cei care prezinta Cuvantul curat si documentat, sau pe comunisto-carismatici? 

Postat de: “un suflet indurerat”

68 thoughts on “Mineriada Carismatica la BER si binecuvantarile care o insotesc

 1. Multumim pentru acest articol!Este foarte necesar pentru batrani ca si pentru tineri!Analiza facuta ajuta pe multi la clarificarea vremurilor de APOSTAZIE INNAINTATA pe care le traim ! Si vom vedea si raspunsul la cele trei intrebari ,raspuns practic in atitudinea lor,nu aici sub forma de comentarii, ci in adunarile din care fac parte ,la fata locului .
  Cuvintele proorociei nu sant pecetluite dupa cum i s-a poruncit apostolui Ioan caci vremea este aproape si continua :11. Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe! Apocalipsa 22 :10-11

  • Subiect: Ganduri despre atacurile asupra adunarilor,de catre grupul lui I. Botgros,prima parte

   > Sunt Persida Iancovici,o credincioasa in varsta din adunarea Carol Davila.Cunosc aceasta adunare din 1946,si am locuit in cladirea adunarii impreuna cu familiile fratilor T.Popescu,Gh.Cornilescu si E.Constantinescu,familii pe care le-am cunoscut de asemenea bine.
   > M -am gandit mult la ce se intampla in adunare,vazand si atacul de la Campulung,care m-a indurerat mult…..,asa ca vreau sa spun cum se vad lucrurile,in lumina Scripturii.
   >
   > a)Referitor indreptatitea schimbarii de sus a sfaturilor fratesti ale bisericilor locale.
   >
   > In fapt,REPREZENTANTUL Cultului nostru,I.Botgros,in baza unei hotarari a unei ADUNARI GENERALE ,convocate fara acceptul sfaturilor adunarilor vizate, a numit noi sfaturi fratesti in adunari locale.Aceste noi sfaturi formeaza un grup de sustinere in jurul lui I.Botgros,grup care actioneaza cu forta ,ca sa indeparteze sfaturile existente ,alese de bisericile locale vizate ,si sa le ia locul.
   > Toate acestea se petrec in numele autoritatilor citate mai sus.Ele sunt insa ,de fapt ,niste creatii dintr-un sistem pur omenesc, nu sunt autoritati scripturale pentru conducerea bisericilor locale.Ele exista in baza unui Statut,si el o creatie pur omeneasca,facut ca un compromis acceptat de Biserica,ca sa aiba un statut legal,conform Legii Cultelor,si nu este nimic altceva.De altfel,intreaga organizare administrativa a Cultului,conform acestei legi,si statutului respectiv,este o organizare pur omeneasca,ce nu poate conferi alta autoritate duhovniceasca,dincolo de ce este stabilit inScriptura.
   > Dupa Scriptura insa ,capul Bisericii ,inclusiv al unei biserici locale, si conducatorul ,prin Duhul Sfant,este numai Domnul Isus Hristos,iar batranii(sfatul) unei biserici locale,sunt desemnati acolo,si nu au fost niciodata numiti de sus ,chiar pe vremea apostolilor,care erau adevarate autoritati spirituale in Biserica Crestina primara.Biserica trebuie sa se supuna Capului ei,lui Dumnezeu,si nu unui om oricat de sus ar fi intr-o ierarhie omeneasca .”Trebuie sa ascultam de Dumnezeu,nu de oameni” , au spus apostolii,confruntati odata cu autoritatea religioasa .Adevaratul Statut si indreptar pentru Biserica crestina,din orice loc,este numai Cuvantul lui Dumnezeu. Se vede clar ca modul de a interveni al grupului lui I.Botgros nu este dupa Scriptura .
   >
   >
   > . Ganduri despre atacurile adunarilor,de catre grupul I. Botgros,continuare
   >
   > b) Motivatia data de I.Botgros,pentru inlocuirea de sus a sfaturilor fratesti locale
   >
   > Motivul care a fost invocat pentru incercarea inlocuirii de sus,cu forta ,a sfaturilor fratesti din biserici locale ale BER,ar fi ca acestea ar avea o invatatura “gresita”,potrivit careia , un copil al lui Dumnezeu,un om nascut din nou,nu poate pierde mantuirea,pe care a primit-o ,fara niciun merit personal,atunci cand a crezut din inima in jertfa de la Golgota a Domnului Isus Hristos,s-a pocait si si-a predat viata Lui.Aceasta invatatura este insa o invatatura de baza a bisericii noastre,de la inceputul ei.Se poate constata aceasta chiar din scrierile si predicile ramase de la fratii T.Popescu,Gh.si D. Cornilescun si E. Constantinescu(numiti ades”inaintasii adunarii”,chiar de catre fr.Tutu senior,care ii amintea de regula in vorbirile sale,dar care acum ,se pare ca nu mai este de acord cu ei). Ar trebui sa se stie si faptul ca ,la cercetarea unui credincios, care dorea sa partcipe la Cina,intrebarile nelipsite erau:”ai pacatele iertate?;ai siguranta mantuirii?; stii ce inseamna Cina si cum trebuie sa luam parte la ea?”Si credinciosul trebuia sa arate ca e bine intemeiat pe Scriptura,pentru convingerile acestea.Daca nu era acesta cazul,nu putea fi admis la Cina.Si cantarile din cartea de cantari ,care tot de la inaintasi ne vin,aduc si ele o marturie puternica despre siguranta mantuirii pe care credinciosli din adunarea noastra au afirmat-o mereu.Pentru oricine e interesat de adevar,este evident ca I. Botgros vine cu o alta invatatura ,nebiblica,straina de Evanghelia pe care aceasta biserica a primit-o de la inceput.El sustine ca un copil al lui Dumnezeu isi poate pierde mantuirea,din cauza lui,deci el e responsabil sa se pastreze mantuit ,pana la moarte,si nu se poate bizui pe harul si mijlocirea Mantuitorului.
   > Fata de invataturile cu care se vine in Biserica lui Dumnezeu,in epistole ,apostolii indeamna credinciosii sa judece invataturile, si sa nu primeasca nicio alta Evanghelie decat cea pe care au primit-o de la inceput. Li se spune bisericilor nici sa nu primeasca pe cei care vin cu vreo alta Evanghelie si pe cei care provoaca dezbinari .Credinciosii nu au a se intreba cine este ,sau din partea cui vine, cel care aduce o alta Evanghelie,pe care nu au primit-o de la inceput.(A Doua Epistola a lui Ioan ,catre aleasa Doamna). In cazul adunarilor BER,vedem ca chiar acum se incearca sa ni se aduca fortat o invatatura(Evanghelie) straina,nebiblica ,si asta printr-o autoritate dintr-o ierarhie omeneasca ,si ea fara suport in Scriptura,ce se amesteca brutal in adunari , si nu respecta nici Casa Domnului,si starea Sa de fata intre credinciosii adunati in Numele Sau. Desi trecem printr-o incercare foarte grea ,noi sa -l onoram pe Dumnezeu cu toata increderea noastra.Sa avem o purtare dupa voia Sa ne pastram in pace,sa nu luptam cu arme lumesti, ci cu armura llui Dumnezeu,fiind incredintati ca El,care a ingaduit incercarea,are un scop cu noi si, urmareste binele nostru.El ne va da mijloacele sa iesim biruitori asupra duhurilor rautatii iar noi sa staruim in rugaciune pentru Adunare,cu multumiri,si El va lucra….

 2. Ma rog Domnului sa raspundem dupa voia Lui la cele trei intrebari de mai sus, sa ne trezim , sa cercetam, sa stam de partea Cuvantului curat.
  Fratilor, lucrurile sunt foarte serioase, chem iar cu lacrimi, pe tineri la lupta cea buna a credintei si-l rog pe Domnul Hristos sa dea izbavire din indiferenta si neimplicare in viata Adunarii!

  Cele 2 atacuri de Biserica, sunt ca o fereastra spre vremurile apocaliptice . FIARA (I.B.) si PROOROCUL MINCINOS (M.I.) s-au manifestat in toata ura si batjocora la adresa copiilor autentici ai Domnului. Filmul acesta a clarificat felul cum elemente comuniste si religioase s-au unit uneltind pentru darimarea cultului.
  Credeati ca acestia vor veni din lume?
  Nu ! din interior ! Dezbina si stapaneste.
  Atitudinea noastra?
  Raspunsul e in Iuda 23.
  Unii mai pot fi smulsi din foc , cei inselati.
  Initiatorii nu ,(altii fe-va mila cu frica, urand pana si camasa manjita de carne) Cu acestia din urma nu poti sa mai pierzi vremea, departati-va de ei.

 3. Am sezut jos si am plans , la ceasul meu de straja , rugandu-ma pentru fratii mei dela Campulung, inlacrimati si sfasiati de durere in timp ce botgros cu fata impietrita de ura isi rasfoia hartiile lui spurcate si privea cu dispret cand fratele citea Psalmul 75. Nu a scos Sfanta Scriptura sa urmareasca Cuvantul Domnului.

  O incurajare pentru fratii dela Campulung, Psalmul 18.

  Te iubesc din inima Doamne taria mea!
  Doamne Tu esti stanca mea, izbavitorul meu!
  Dumnezeule, Tu esti stanca mea in care ma ascund,
  scutul meu taria care ma scapa si intaritura mea!
  Eu strig: “Laudat sa fie Domnul!”
  si sunt izbavit de vrajmasii mei.

  Fratii mei , nu va lasati biruiti.
  Cuvantul Domnului este incercat, El este un scut pentru toti cei ce alearga la El.
  Ei s-au facut deja de rusine.
  Fiti binecuvantati ,sa duceti mai departe lucrarea spre slava Domnului Hristos!
  Amin!

 4. Ma rog si cum poti lua pozitie intr-o adunare dezinformata?
  Pai sunt credinciosi care spun ca poate asa trebuia sa actioneze botgros ca asa l-a pus dumnezeu.
  Domnul Dumnezeu nu constrange cu forta, El este suveran si porunceste oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca, dar cum vedeti ei nu se pocaiesc, bineinteles ca vor da socoteala intr-o zi.
  Botgros, iorgulescu si camarila lor induc teama, constrangerea, santajul, compromisul, lacomia, cumpararea voturilor, dezinformarea, spalarea creierelor cu alta “invatatura sanatoasa, reeducarea “crestina”, vorbirea de rau, privirea necurata, asezarea pe locul Domnului Isus a omului, decizia in defavoarea sfintilor, batjocorirea celor credinciosi, umilirea credinciosilor in mod public, provocarea de suferinte sufletesti celor nevinovati…

 5. Va trebui cumva sa ne separam de acesti indivizi violenti ….dar cum? La Adunarea din Pitesti nu mai putem participa. E mereu aceeasi vorbire spre spalarea creierelor mereu numai acelas iorgulescu pe care nu il mai putem asculta. Mergem la Adunare ca sa ne intoarcem intristati. Aceleasi rugaciuni greu de suportat. Ce vom face? Avem copii care nu stiu ce sa creada,

 6. Ce sa intamplat la Campulung e prea de tot Oare unde se va ajunge? Cum vom scapa de ei? Cat va mai trebui sa induram? Doamne da ne putere !

 7. Vorbind omeneste, adunarea trebuie informata.

  Cat despre discernamantul spiritual, un copil autentic a lui Dumnezeu are acest discernamant.
  Si atunci stim care dumnezeu i-a spus lui botgros sa actioneze asa?

  • Nu toata lumea poate discerne duhurile si nu toti credinciosii au discernamant spiritual. Aceasta tine de foarte multi factori.
   Discernamantul spiritual nu este nici independent de gandire, logica si informare. Dumnezeu ne-a dat la toti facultati mintale pentru a gandi si rationa. Discernamantul spiritual se dezvolta treptat.
   Discernamantul spiritual nu vine peste noapte. De multe ori este un dar spiritual prin care se discerne duhurile – 1 Cor. 12:10, ceea ce presupune ca nu toti il au, si de aceea este nevoie ca cei care nu au acest dar sa invete sa asculte argumentele. Problema este ca si in a asculta argumentele si faptele este o greutate sau chiar ignorata in cazul multora.

   • Într-o zi totul s-a spulberat, ce durere, ce dezamăgire.
    Pe data de Noiembrie 8 2013 a fost schimbat sfatul de frați de la Adunarea de la Câmpulung și iată care au fost consecințele:
    De mai mult de 18 ani de zile a avut loc, din două în două luni, în Județul Argeș o adunare de tineret, unde veneau între 200 până la 500 de tineri ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu. Ce moment minunat să evanghelizezi și să întărești un tineret care trăiește sub influența sexului, drogurilor, alcoolului și a neascultării de profesori, părinții și de organele de ordine. Tinerii, până la masa de prânz ascultau predicii, masa de prânz le era servită gratis, iar după masă puneau întrebări la care răspundeau vorbitorii și alții creștini duhovnicești. Eu am fost și am vorbit la aceste adunări de mai multe ori, și știu că și mulți dintre dvs. ați fost și ați vorbit acolo. Era o frumusețe să vezi atât de mulții tinerii veniți să asculte Evanghelia. Începând cu data de Noiembrie 8, 2013 această adunare nu va mai avea loc. Ce durere ….
    De mai mulți ani de zile în peste 200000 de case se putea auzi și vedea programele de evanghelizare din Adunarea de la Câmpulung și cea de la Rucăr. Aceste programe erau transmise luni seara și marți dimineața ora României. Aceste programe de televiziune erau vizionate de mulți telespectatori care nu au intrat în adunările creștine. Am înțeles că se puteau viziona aceste programe din Curtea de Argeș, Comuna Corbeni și chiar Comuna Tigveni. Am înțeles că mulți au primit pe Domnul Isus prin programele acestea. Sunt puține locuri în Romania unde se poate face așa ceva. Am înțeles că începând cu data de Noiembrie 8, 2013 aceste programe nu se vor mai putea viziona. Ce durere ….
    De mai mulți ani de zile adunarea de la Câmpulung avea un articol în ziarul local „Evenimente Mușcelene”. În ultima perioadă se scria din cartea „Din Cuvintele lui Teodor Popescu”. Peste 3500 de abonați puteau să citească cuvinte sănătoase și biblice. Am înțeles că începând cu data de Noiembrie 8, 2013 aceste articole nu se vor mai publica. Ce durere ….
    De peste 8 ani de zile la Adunarea din Câmpulung era în fiecare vineri seara o adunare de studierea Bibliei. Au ajuns la a doua Petru Capitolul 2. (citiți să vedeți ce spune Petru aici). Începând cu data de Noiembrie 8, 2013 această adunare nu va mai avea loc. Ce durere ….
    La adunarea de la Câmpulung era și un Mini Centru Misionar. Acest Mini Centru Misionar ajuta la costul transportului unor frați care puteau, doreau și meritau și meargă să facă evanghelizări în localitățile unde nu erau adunării creștine. Am înțeles că chiar suporta întreținerea totală a unui misionar. Tot acest Mini Centru Misionar a inițiat și întâlnirii cu lucrătorii pe Județul Argeș. Am înțeles că începând cu data de Noiembrie 8, 2013 acest Mini Centru Misionar s-a desființat. Ce durere ….
    Aceste activității le cunosc eu și poate că mai sunt și alte activități pe care eu nu le cunosc. Îmi cer scuze dacă nu am scris și despre alte activități.
    Frate Ionel Botgros, Mircea Iorgulescu și Adrian Stan dacă ce am scris eu aici este adevărat, Dumneavoastră cunoașteți adevărul, atunci luptați împotriva lui Dumnezeu. Vă rog să citiți foarte atent Matei 28:18-20. Opriți-vă și pocăiți-vă. Să nu vă pomeniți că luptați împotriva Dumnezeului Cerului, vă spun că nu veți birui.
    Eu sunt interesat de orice aspect al evanghelizării.

    Vasile Giulea

    Subiect: Ganduri despre atacurile asupra adunarilor,de catre grupul lui I. Botgros,prima parte

    Sunt Persida Iancovici,o credincioasa in varsta din adunarea Carol Davila.Cunosc aceasta adunare din 1946,si am locuit in cladirea adunarii impreuna cu familiile fratilor T.Popescu,Gh.Cornilescu si E.Constantinescu,familii pe care le-am cunoscut de asemenea bine.
    M -am gandit mult la ce se intampla in adunare,vazand si atacul de la Campulung,care m-a indurerat mult…..,asa ca vreau sa spun cum se vad lucrurile,in lumina Scripturii.

    a)Referitor indreptatitea schimbarii de sus a sfaturilor fratesti ale bisericilor locale.

    In fapt,REPREZENTANTUL Cultului nostru,I.Botgros,in baza unei hotarari a unei ADUNARI GENERALE ,convocate fara acceptul sfaturilor adunarilor vizate, a numit noi sfaturi fratesti in adunari locale.Aceste noi sfaturi formeaza un grup de sustinere in jurul lui I.Botgros,grup care actioneaza cu forta ,ca sa indeparteze sfaturile existente ,alese de bisericile locale vizate ,si sa le ia locul.
    Toate acestea se petrec in numele autoritatilor citate mai sus.Ele sunt insa ,de fapt ,niste creatii dintr-un sistem pur omenesc, nu sunt autoritati scripturale pentru conducerea bisericilor locale.Ele exista in baza unui Statut,si el o creatie pur omeneasca,facut ca un compromis acceptat de Biserica,ca sa aiba un statut legal,conform Legii Cultelor,si nu este nimic altceva.De altfel,intreaga organizare administrativa a Cultului,conform acestei legi,si statutului respectiv,este o organizare pur omeneasca,ce nu poate conferi alta autoritate duhovniceasca,dincolo de ce este stabilit inScriptura.
    Dupa Scriptura insa ,capul Bisericii ,inclusiv al unei biserici locale, si conducatorul ,prin Duhul Sfant,este numai Domnul Isus Hristos,iar batranii(sfatul) unei biserici locale,sunt desemnati acolo,si nu au fost niciodata numiti de sus ,chiar pe vremea apostolilor,care erau adevarate autoritati spirituale in Biserica Crestina primara.Biserica trebuie sa se supuna Capului ei,lui Dumnezeu,si nu unui om oricat de sus ar fi intr-o ierarhie omeneasca .”Trebuie sa ascultam de Dumnezeu,nu de oameni” , au spus apostolii,confruntati odata cu autoritatea religioasa .Adevaratul Statut si indreptar pentru Biserica crestina,din orice loc,este numai Cuvantul lui Dumnezeu. Se vede clar ca modul de a interveni al grupului lui I.Botgros nu este dupa Scriptura .

    . Ganduri despre atacurile adunarilor,de catre grupul I. Botgros,continuare

    b) Motivatia data de I.Botgros,pentru inlocuirea de sus a sfaturilor fratesti locale

    Motivul care a fost invocat pentru incercarea inlocuirii de sus,cu forta ,a sfaturilor fratesti din biserici locale ale BER,ar fi ca acestea ar avea o invatatura “gresita”,potrivit careia , un copil al lui Dumnezeu,un om nascut din nou,nu poate pierde mantuirea,pe care a primit-o ,fara niciun merit personal,atunci cand a crezut din inima in jertfa de la Golgota a Domnului Isus Hristos,s-a pocait si si-a predat viata Lui.Aceasta invatatura este insa o invatatura de baza a bisericii noastre,de la inceputul ei.Se poate constata aceasta chiar din scrierile si predicile ramase de la fratii T.Popescu,Gh.si D. Cornilescun si E. Constantinescu(numiti ades”inaintasii adunarii”,chiar de catre fr.Tutu senior,care ii amintea de regula in vorbirile sale,dar care acum ,se pare ca nu mai este de acord cu ei). Ar trebui sa se stie si faptul ca ,la cercetarea unui credincios, care dorea sa partcipe la Cina,intrebarile nelipsite erau:”ai pacatele iertate?;ai siguranta mantuirii?; stii ce inseamna Cina si cum trebuie sa luam parte la ea?”Si credinciosul trebuia sa arate ca e bine intemeiat pe Scriptura,pentru convingerile acestea.Daca nu era acesta cazul,nu putea fi admis la Cina.Si cantarile din cartea de cantari ,care tot de la inaintasi ne vin,aduc si ele o marturie puternica despre siguranta mantuirii pe care credinciosli din adunarea noastra au afirmat-o mereu.Pentru oricine e interesat de adevar,este evident ca I. Botgros vine cu o alta invatatura ,nebiblica,straina de Evanghelia pe care aceasta biserica a primit-o de la inceput.El sustine ca un copil al lui Dumnezeu isi poate pierde mantuirea,din cauza lui,deci el e responsabil sa se pastreze mantuit ,pana la moarte,si nu se poate bizui pe harul si mijlocirea Mantuitorului.
    Fata de invataturile cu care se vine in Biserica lui Dumnezeu,in epistole ,apostolii indeamna credinciosii sa judece invataturile, si sa nu primeasca nicio alta Evanghelie decat cea pe care au primit-o de la inceput. Li se spune bisericilor nici sa nu primeasca pe cei care vin cu vreo alta Evanghelie si pe cei care provoaca dezbinari .Credinciosii nu au a se intreba cine este ,sau din partea cui vine, cel care aduce o alta Evanghelie,pe care nu au primit-o de la inceput.(A Doua Epistola a lui Ioan ,catre aleasa Doamna). In cazul adunarilor BER,vedem ca chiar acum se incearca sa ni se aduca fortat o invatatura(Evanghelie) straina,nebiblica ,si asta printr-o autoritate dintr-o ierarhie omeneasca ,si ea fara suport in Scriptura,ce se amesteca brutal in adunari , si nu respecta nici Casa Domnului,si starea Sa de fata intre credinciosii adunati in Numele Sau. Desi trecem printr-o incercare foarte grea ,noi sa -l onoram pe Dumnezeu cu toata increderea noastra.Sa avem o purtare dupa voia Sa ne pastram in pace,sa nu luptam cu arme lumesti, ci cu armura llui Dumnezeu,fiind incredintati ca El,care a ingaduit incercarea,are un scop cu noi si, urmareste binele nostru.El ne va da mijloacele sa iesim biruitori asupra duhurilor rautatii iar noi sa staruim in rugaciune pentru Adunare,cu multumiri,si El va lucra….

 8. In adunarea din Pitesti este simplu, mai multi frati sa-i interziceti amvonul lui iorgulescu. Daca 15 frati nu-l vor lasa nici macar sa intre in adunare exact asa cum face el, nu are ca sa faca.
  Tinerii sa-si faca un plan care pot oricand sa-l puna in practica.
  iorgulescu are efectiv 10 insi de partea lui, voi sunteti peste 125…
  Dar ce e mai simplu sa vina cineva sa va scape, ei bine nu vine nimeni. Iar de la Dumnezeu asteptati o minune, nu ca nu ar face-o dar cum? Sa aiba un accident ceva? Poate ca nu e voia Lui asa, poate ca a lasat ca adunarea sa decida. V-ati gandit ca Dumnezeu lucreaza si prin oameni credinciosi asa ca luati pozitie va rog.
  Neemia cand zidea zidul avea intr-o mana sabia si in cealalta mistria, asa ca aparati-va fratilor.
  Si asa ca informare stiati ca pe vremea batranilor nostri nu intra oricine in adunare, usa era pazita vorbesc la cina si la rugaciune.

  Ce nu se gasesc cativa frati sa va pazeasca adunarea de golani ca iorgulescu si sustinatorii lui?

 9. cred ca am si eu Duhul lui Dumnezeu, dar cred ca zilele domnului Mircea Iorgulescu sunt numarate. Prea mult bocet. Oare Dumnezeu sa nu stranga si astfel de lacrimi sincere in burduful Sau?

  • DOMNUL SA AIBA MILA SI SA IERTE !!! ACEASTA ESTE RUGACIUNEA MEA !!!
   SA CERCETEZE INIMILE LOR SI SA LASE PESTE EI UN DUH DE POCAINTA !!!
   INCA MAI ESTE TIMP PENTRU REABILITARE !!!

 10. Haideți fraților sa nu răspundem la rău cu rău. Dacă ei jignesc, noi sa le arătam că-i iubim dar uram păcatul, nu suntem de acord cu ce fac ei. Trebuie sa facem deosebire intre persoane si fapte lor!
  As dori ca a acest blog sa nu se asemene cu cel al lui Botgros in denigrare, jigniri, minciuni, si oameni asunsi sub masca anonimatului…
  Cei care au o informare, un sfat practic, o sugestie, un comentariu, o incurajare, ceva constructiv, sunt bine veniti.
  As dori sa aflu si ce gândesc oamenii care-l susține pe Botgros .

  Frate Paul sper ca ați înţeles ideea.

  • al

   te rog sa citesti comentariile de articole mai vechi si ai sa vezi ca au avut ocazia sa exprime ce au gandit…

   sigur ca ii iubim pe frati chiar gresiti, dar Cuvantul nu cere iubire de eretici si apostati

  • EU NU INTELEG CE AU CU FRATELE NELU ISTRATE ,, EX… PTR CA EU PE ACEST FRATE NU L-AM AUZIT NIKIODATA SPUNAND BANALITATI !!! E UN OM ECHILIBRAT ,, BLAND.. SMERIT … DA DOVADA DE MULTA INTALEPCIUNE,,
   ORICE AR FII EU UNA IL APRECIEZ SI NU SUNT DEACORD CU CEI CARE IL INJOSESC!!!!

 11. Am o intrebare la care nu stiu daca imi poate raspunde cineva…

  In Carol Davila, de partea cui este majoritatea?
  In Campulung, de partea cui e majoritatea?
  In Pitesti, de partea cui e majoritatea?

  • La Pitesti tot mai multi frati inselati pana acum se dezic de Iorgulescu- frati pe care el i-a jignit. Oricum sunt mai multi cu noi de cat cu ei. si sunt sigura ca asa e si in rest. Ei sunt mult mai putini dar galagiosi si violenti recurgand la intimidare. desi amvonul le apartine ADUNAREA NU ESTE CU EI. Dar la multi frati le e teama sa ia atitudine si nu stiu de ce

  • Draga Dani, întrebarea cu majoritatea trebuie dusă până la capăt.

   Când a fost condamnat Domnul Isus, ce spunea majoritatea?

   Cine avea dreptate ? EL sau majoritatea?

   MAJORITATE şi MINORITATE sunt elemente pe care le foloseşte LUMEA POLITICĂ!
   Aici e o luptă spirituală … nu cu carnea şi sângele avem de luptat … ci cu duhurile răutăţii care sunt în locurile cereşti …

   Domnul Isus, care a iubit pe ai Săi I-a iubit până la capăt!

   Călcăm noi pe urmele DOMNULUI ISUS?

   A avut EL …majoritatea de partea LUI?

   Har si Lumina de sus!

   • Draga frate,

    Eu nu zic ca majoritatea are dreptate. Eu doar spun ca daca majoritatea doreste sa fie condusa de oameni ca I.B. sau M.I. atunci poate ca BER-ul isi merita soarta. Ce solutii ar mai fi decat ca adunarile sa devina independente? Adunarile nu trebuie sa primeasca directive de la frati care nu cunosc situatia de acolo. Exemplu: Carol Davila. Peste Carol Davila s-a bagat sfatul de frati pe tara care habar nu are (in mare parte, sunt sigur) ce se intampla prin CD. Multi nu cunosc adevarul decat din auzite. Si asa sunt oameni in CD care sunt invidiati de multi din afara Bucurestiului.

 12. Incerc sa-mi raspund la o intrebare care ma macina zi si noapte:
  Ce am facut de m-au dat afara?
  Nu gasesc raspunsul acum.
  Iar daca oamenii acestia vor fi recunoscuti la ministerul cultelor imi pun o alta intrebare:
  Unde sa ma duc, in ce alta adunare imi voi gasi linistea?
  Nici la aceasta intrebare nu am raspuns.

  • ……. SI EU AM MULTE INTREBARI LA CARE NU AM PRIMIT RASPUNS !!! INSA CAUT SA RAMAN INCREZATOARE IN VERSETUL DIN CUVANTUL LUI DUMNEZEU CARE SPUNE CA ” TOATE LUCRURILE LUCREAZA SPRE BINELE CELOR CE IUBESC PE DUMNEZEU “””….
   DE FIECARE DATA RAMAN CU ACEASTA CURIOZITATE SI MAI TARZIU UNEORI DESCOPAR BINELE … ALTEORI NU !!!
   ORICE AR FII SA MERGEM INAINTE !!! DUMNEZEU NU SE SCHIMBA .. CHIAR DACA OAMENII SE SCHIMBA !!!

 13. AM GASIT ACEASTA POSTARE BE UN FORUM
  Multumim autorului pentru aceste versuri! Cititi cu rabdare pana la capat!
  Versuri inspirate din durerea ce ne apasa:
  Acum in pragul venirii Tale, demult te asteptam,
  Din nou suntem in lacrimi si cui de noi ii pasa,
  Nu mai avem nici loc unde sa stam la masa, (cina Domnului)
  Ne-a fost luat chiar totul si aruncati afara
  Privim cu lacrimi grele imagini ce ne apasa.
  Priviti cum se mai zbat sa prinda cu a lor mana,
  Putere, bani si faima dar totul piere-n foc,
  Caci Dumnezeu e Mare, va face tot ce-a spus,
  Si cine este in stare sa fie ca Isus ?
  Smerit ca El, iubit Model venit din Cer de Sus.
  Uitati sa fiti pe cale, uitati sa fiti cu Domnul,
  In orice incercare sa il chemati pe El,
  Voi stiti din teorie ca Dumnezeu e sus
  Dar inima nu-i plina de gustul lui Isus,
  Si acum va credeti popii, stapani pe cei de sus.
  Nu va ganditi ca acuma vine clipa judecati clare,
  Vine deodata Domnul si v-a lua in fata Sa la tron
  Sufletele voastre intr-o lumina mare,
  Se va vedea si pata si pumnul si strigarea la amvon
  Ocara ce ati adus-o in adunare e vina voastra mare.
  Nu-i nimeni sa va scape, nu-i ceata lui botgros,
  Caci vai si dansul plange in locul cel mai jos
  Caci Harul a respins cand fratii l-au rugat :
  Trezeste-te Ionele, caci noi te-am cercetat
  Vino-ti in fire astazi caci maine s-o gătat ;

 14. Nice,
  sunt versurile mele.
  O sa mai scriu si alte poezi, dar sper cu tema bucuriei si a elibararii caci noi…

  Destul am stat sub jug dar nu de prihanire;
  E jugul celor care ne-au spus ca ne iubesc
  Si azi noi plangem din inima traire
  Loviti, impinsi, jigniti de cei ce cu marire,
  Nu vad decat amvoane si fireasca traire
  …………………………………………………….

 15. Chiar nu vede nimeni ca dincolo de actiunile anticrestine ale acestui Iorgulescu avem de-a face cu manifestari tipice de bolnav psihic PARANOIA. Cei din Pitesti au obligatia morala de a suna la 112 pentru a-l interna in spital. Cel mai vinovat este Botgros care se foloseste de un bolnav psihic ca sa-si duca planul la cap. Cred ca cine se asociaza cu un nebun va primi tot de la el rasplata, cand nu se asteapta. Scuze pentru indrazneala dar n-are rost sa ocolim adevarul. Omul este de legat.

 16. Intr-adevariorgulescu are probleme psihice, si acestea i-au venit in momentul cand era in SUA si l-au sunat ca si-a pierdut postul nefiind votat la Rucar. Apoi revenind in tara a organizat mascarada de la Pitesti pe 31 august cu Adrian Stan, s-a votat cu o imprimanta la foc automat pana la orele 19.
  Cu listele astfel obtinute a organizat mineriada din Bucuresti pe 8 septembrie, si apoi pe 10 noiembrie mineriada de la Campulung.
  Fratilor, nu votati cu acesti oameni care au facut o serie de ilegalitati nerespectand statutul BER si abuzand grav de adunari bine organizate pe principii statutare.
  Ca sa faci astfel de lucruri sa ataci o adunare ziua in amiaza mare intr-un stat democratic membru UE, in care cultul BER este recunoscut, numai un om fara minte cu apucaturi de golan o putea face.

 17. iorgulescu minte cand spune ca de 23 de ani a fost sub jugul DARBIST. Saracul de el !. Pe vremea aia era inca la SECURITETE nicidecum lucrator in Adunare. Cum de in toti acesti ani nu a pomenit niciodata nimic de darbisti si acum numai de asta vorbeste?. Acuma ii e teama ca nu isi va mai primi banisorii. Saracii de ei numai asta ii intereseaza si erijeaza in marii aparatori ai adevaratei credinte……Sunt disperati fanatici paranoici….o adevarata INCHIZITIE. Ar fi in stare de orice. Doamne ai mila de ei si de noi!!

 18. sa comparam sintagmele; pe 31 August 2013 am scuturat jugul Darbist ( si l-am luat pe cel botgrosist) – vesrus – pe 23 August 1944 am scuturat jugul fascist (si l-am luat pe cel comunist) SOCANTA ASEMANAREA!!! dar justificata tinand cont de cel ce a facut-o

 19. Dorinta lui iorgulescu este sa ia apoi locul lui botgros, stie ca nu poate ajunge acolo decat dupa ce botgros va lua cu forta functia .
  Apoi iorgulescu insusi va organiza o mineriada si il va da jos pe botgros. Va pretinde ca este pe mana cu darbisti sau va gasi un alt motiv ca sa-l inlature.
  Si il veti vedea pe iorgulescu in locul in care nu se cade sa fie, cine citeste sa inteleaga.

  • Jocul politic de preluare a puterii este tipic KSBului descris in cartea lui Rosenthal..

   INGERI DE LUMINA … care manevreaza prin :rugaciuni, cantari, predici, urmate de acte de violenta, toate acestea sisteme carismatice confirma …umbra lui anticrist ..

   .. de fapt in umbra acestor manevre de acaparare a puterii este KSBul, care are un plan alcatuit de Erlo Stegen si secta lui… si urmarit in Romania din umbra de colaboratorii acestei secte anticriste, care pretinde ca a doua revarsare ca la Rusalii a vut loc in Africa de sud, …si ca de fapt acolo e MECA crestinilor …unde se primesre cu adevarat DUHUL SFANT.

   De atunci Erlo Stegen vrea ca aceasta TREZIRE sa aibe loc in toata lumea …

   In GERMANIA au cam esuat… dar in ROMANIA au succes ..

   Ei au un plan deja bine structurat. Pe langa asta si chiar cel mai important :
   KSBul detine o putere financiara deosebita …

   Cum isi permit de ex sa organizeze conferinte la Bilten la fiecare sfarsit de an … si la Voiteg in fiecare luna ..unde se duc sute de persoane ..din toate confesiunile ..inclusiv din Carol si dr Felix?

   KSBul are deja deschise multe sedii… Bucuresti, Targoviste, Lugoj, Suceava, Timisoara … si are perspective f mari .
   .
   DEVIZA KSB … DEZBINA SI DOMINA …

   Mircea Iorgulescu este folosit de KSB, constient sau inconstient doar pentru o perioada de tranzitie.

   Sala din Carol Davila e tinta KSBului …daca se reuseste ocuparea acestui edificiu de catre KSB … Erlo Stegen va jubila in Romania.
   .
   .Dumnezeu poate ingadui acest lucru, pentru ca El isi duce la ideplinire PLANUL LUI …
   Cuvantul lui Dumnezeu spune ca lucrurile merg din rau in mai rau …

   Bineinteles ca fiecare va da socoteala de ceeace a facut sau face acum pe pamant …
   ..

   .

   • Ce tineri din dr Felix au fost la conferintele ksb ? Eu cunosc toti tinerii din Felix si nu am cunostinta ca cineva de acolo ar fi fost in leg vu ksb. Daca stiti sigur va rog sa ne spuneti. N.as vrea sa fie vreo dezinformare. Multumesc.

 20. iorgulescu m este al KSB prin insasi practica, ridica mana si porunceste duhului rau, asta face dumnealui in public se vede si pe imaginile filmate din Campulung.
  Apoi mai este si prdica despre ce i-a descoperit lui in viitor dumnezeu, ca nu vor mai fi cei cu carte la amvon, ast aeste deviza KSB. Nu poti manipula oameni educati, oameni care inteleg fenomenul si care gasesc solutii sa se apere de atacul KSB. Ei nu se pot folosi decat de oameni firesti, prigonitori, bruti, fara dragoste fireasca si se pare ca i-au gasit. Ati vazut pe imaginile filmate cand fratii plangeau iorgulescu si botgros nici nu se sinchiseau.
  Pe scurt KSB nu are nevoie de crestini sa-si duca planurile la capat ci de “fratii mincinosi” lupii imbracati in haine de oaie, de cel rau care se preface in inger de lumina.

 21. Frati ca Bunescu, Istrate, Toculet, pentru ce lupta mai exact ? Participa la astfel de scene jenante pentru orice marturie crestina, sperand ca se va intampla … ce anume ? Presupunand ca in final vor reusi sa se impuna in toate adunarile locale. Ce va urma ?
  Inteleg ca sustinatorii lui Botgros nu se imbrancesc intre ei. Cei ce sustin adevarul, asa au inteles sa-l apere ? Ar fi participat Pavel la asa ceva, chiar si stand retras pe un scaun in timp ce sustinatorii lui se imbranceau cu ereticii ? Avem astazi din partea Domnului dezlegarea de a scoate sabia bagata de Petru in teaca doar pentru ca in fata noastra nu mai este un Malhu ci un botgros ? Parca armele noastre nu trebuiau sa fie firesti …
  A apara adevarul presupune un pret, iar daca doar asta se urmareste, sunt sigur ca Domnul va da putere fratilor sinceri sa-l plateasca. Chiar daca acest pret inseamna parasirea unor cladiri cu o puternica valoare sentimentala.
  Daca Domnul este afara din tabara, ar fi bine sa iesim si noi. Si nu numai sa iesim, ci sa iesim LA EL !
  Alaturi si sustinand in rugaciune pe toti cei ce cauta pe Domnul dintr-o inima curata ! Evrei 13v20,21

  • Sustinatorii lui Botgros imbrancesc pe toti! Bunescu, Istrate, Toculet au o raspundere inaintea lui Dumnezeu. I-ai vazut la Clung imbrancindu-se? Sunteti unii dintre voi nerpihanti in propii ochi pe care nici Dl. Isus nu va multumeste. Pavel a fost de fatza la discutia tensionata din FA 15. Ce interese cauti?

   Cldirile nu au o valoare sentimentala, acolo au investit si asudat fratii. Tu nu ai parte in BER!

   Ce inseamna “afara din tabara” , vreo secta…?

   • Ce interese caut ?

    Pana sa primesc reply-ul dumneavoastra cautam si pe aceasta cale interesele si incurajarea numerosilor frati sinceri (multi chiar rude de grad 1) care sufera cu adevarat din cauza situatiei din BER si a necinstirii aduse Domnului prin ereziile si atitudinile promovate de botgros si amicii.

    Dupa ce am primit reply-ul, caut iesirea de pe blog ca sa nu fiu tentat sa raspund in aceeasi nota cu mesajul dumneavoastra, iar la urmatoarea noastra intalnire “face-to-face” sa ne fie rusine amandurora de schimbul de replici.

    In drumul cursorului spre X …
    – Domnul sa-i rasplateasca pe cei ce au asudat
    – in acel BER din videoclip nu vreau parte (prin har am partea mea in Trupul lui Hristos, Adunarea Sa)
    – FA 15 comparat cu Campulung 2013 nu seamana nici ca subiect, nici ca desfasurare si autoritate a vorbitorilor (“dupa ce au tacut ei a vorbit Iacov”), nici ca rezultat (“li s-a părut potrivit
    apostolilor şi bătrânilor, împreună
    cu întreaga adunare”)
    – Domnul sa dea har, discernamant si putere tuturor celor ce si-au inteles raspunderea inaintea lui Dumnezeu, ca sa o implineasca
    – afara din tabara este exact terenul pe care la un moment dat l-ati ocupat si dumneavoastra (sper ca nu intamplator, ci constient) si despre care toti cei interesati pot gasi in scrierile fratelui Darby (scrieri pe care inteleg ca in ultimul timp le promovati) multe explicatii mult mai concise si folositoare decat ar putea da un “neprihanit in proprii ochi”.
    – cand Petru a fost mustrat, nu incerca sa apere o cladire construita cu sudoarea credinciosilor, ci pe Domnul Insusi. Poate merita sa mai cantariti o data posibilele consecinte ale indemnului inrosit de a nu parasi o cladire. Sau poate nu …
    – cu siguranta se merita efortul minim de a citi / intelege un mesaj inainte de a raspunde agresiv
    Mult har si intelepciune!

    • draga “nedumerire”

     iti postez comentariul; vorbesti foarte diferit acum, inainte era clar ca discreditai pe lucratorii sinceri iar acum vrei sa repari-de ce nu ai vorbit de la inceput asa?

     inca ceva, exemplul cu mustrarea lui Petru este in afara contextului…

  • Cu permisiunea si chiar dorinta autorului Vasile Giulea:
   CE DURERE!
   Într-o zi totul s-a spulberat, ce durere, ce dezamăgire.
   Pe data de Noiembrie 8 2013 a fost schimbat sfatul de frați de la Adunarea de la Câmpulung și iată care au fost consecințele:
   De mai mult de 18 ani de zile a avut loc, din două în două luni, în Județul Argeș o adunare de tineret, unde veneau între 200 până la 500 de tineri ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu. Ce moment minunat să evanghelizezi și să întărești un tineret care trăiește sub influența sexului, drogurilor, alcoolului și a neascultării de profesori, părinții și de organele de ordine. Tinerii, până la masa de prânz ascultau predicii, masa de prânz le era servită gratis, iar după masă puneau întrebări la care răspundeau vorbitorii și alții creștini duhovnicești. Eu am fost și am vorbit la aceste adunări de mai multe ori, și știu că și mulți dintre dvs. a-ți fost și a-ți vorbit acolo. Era o frumusețe să vezi atât de mulții tinerii veniți să asculte Evanghelia. Începând cu data de Noiembrie 8, 2013 această adunare nu va mai avea loc. Ce durere ….
   De mai mulți ani de zile în peste 200000 de case se putea auzi și vedea programele de evanghelizare din Adunarea de la Câmpulung și cea de la Rucăr. Aceste programe erau transmise luni seara și marți dimineața ora României. Aceste programe de televiziune erau vizionate de mulți telespectatori care nu au intrat în adunările creștine. Am înțeles că se puteau viziona aceste programe din Curtea de Argeș, Comuna Corbeni și chiar Comuna Tigveni. Am înțeles că mulți au primit pe Domnul Isus prin programele acestea. Sunt puține locuri în Romania unde se poate face așa ceva. Am înțeles că începând cu data de Noiembrie 8, 2013 aceste programe nu se vor mai putea viziona. Ce durere ….
   De mai mulți ani de zile adunarea de la Câmpulung avea un articol în ziarul local „Evenimente Mușcelene”. În ultima perioadă se scria din cartea „Din Cuvintele lui Teodor Popescu”. Peste 3500 de abonați puteau să citească cuvinte sănătoase și biblice. Am înțeles că începând cu data de Noiembrie 8, 2013 aceste articole nu se vor mai publica. Ce durere ….
   De peste 8 ani de zile la Adunarea din Câmpulung era în fiecare vineri seara o adunare de studierea Bibliei. Au ajuns la a doua Petru Capitolul 2. (citiți să vedeți ce spune Petru aici). Începând cu data de Noiembrie 8, 2013 această adunare nu va mai avea loc. Ce durere ….
   La adunarea de la Câmpulung era și un Mini Centru Misionar. Acest Mini Centru Misionar ajuta la costul transportului unor frați care puteau, doreau și meritau și meargă să facă evanghelizări în localitățile unde nu erau adunării creștine. Am înțeles că chiar suporta întreținerea totală a unui misionar. Tot acest Mini Centru Misionar a inițiat și întâlnirii cu lucrătorii pe Județul Argeș. Am înțeles că începând cu data de Noiembrie 8, 2013 acest Mini Centru Misionar s-a desființat. Ce durere ….
   Aceste activității le cunosc eu și poate că mai sunt și alte activități pe care eu nu le cunosc. Îmi cer scuze dacă nu am scris și despre alte activități.
   Frate Ionel Botgros, Mircea Iorgulescu și Adrian Stan dacă ce am scrie eu aici este adevărat, Dumneavoastră cunoașteți adevărul, atunci luptați împotriva lui Dumnezeu. Vă rog să citiți foarte atent Matei 28:18-20. Opriți-vă și pocăiți-vă. Să nu vă pomeniți că luptați împotriva Dumnezeului Cerului, vă spun că nu veți birui.
   Eu sunt interesat de orice aspect al evanghelizării.
   Vasile Giulea

 22. Eu nu stiu exact cine in ce tabara e, dar mai urmaresc articolele de aici. Dupa ce am vizionat clipul, am ramas dezgustat de felul cum unii se folosesc de rugaciune ca sa-si promoveze agenda sau sa explice situatia din punctul lor de vedere. De exemplu fratele care se roaga la sfarsit…Aia e rugaciune? “Vrem Doamne sa anunte cei din Carol Davila ca le pare rau de tulburarile pe care le-au produs, ca nu au primit tara, desi noi am anuntat pe 3 septembrie noua realitate…dupa aceia, pe 8 Doamne au baricadat usa si nu au vrut sa-i lase pe frati sa intre…pentru ca le-a fost jena sa ia cina cu fratii din tara, etc”
  Poate ca Dumnezeu nu cunostea toate detaliile si fratele a tinut neaparat sa il tina la curent 😛

 23. Ce ne scrie Vasile Giulea este conform cu realitatea au pierdut totul, noi cei de aici insa simtim in inima noastra aceasta ruptura. S-a ajuns practic ca nu mai are cine sa predice in adunarea din Campulung, in curand se va inchide din lipsa de frati lucratori…Sa nu credeti ca noul sfat este activ din punct de vedere al lucrarii in adunare, vin si ei cand si cand.(sunt oameni reci)
  Este socant, ruina totala. Cum a fost posibil asa ceva ca fratietate din BER sa piarda o adunare atat de mare cum a fost cea din Campulung?
  Este doar de plans, in sine orasul este considerat defavorizat economic dar si adunarea care parea ca este singurul lucru care functiona in misiunea de a vesti evanghelia a cazut. Este o imagine apocaliptica.
  Apocalipsa 3v2:” Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte, căci n-am găsit faptele tale desăvârşite înaintea Dumnezeului Meu.”
  Eu ma gandesc ca noi suntem de vina ca am permis ca astfel de lucruri sa se intample, parca totusi am fi putut face mai mult ca sa nu se ajunga aici, am fost jefuiti de talhari de lucrurile de pret pe care le-am avut.

 24. Versuri inspirate dupa vizionarea videoclipului “mineriada de la BER Campulung”:

  Nu suntem vesnici pe acest pamant,
  Nu-i vremea de adunat comori in saci.
  Caci Dumnezeu are un plan cu noi,
  Nu este lupta de a fi “number one”
  E cel mai sigur sa actionam cu El.

  Un loc in cer El ne-a pastrat;
  Nu-i pentru altul, este doar al meu;
  Acolo voi ajunge’n slava
  Si ii voi multumi mereu,
  Caci eu nu merit si ma pocaiesc de rau!

  Privesc pe altii, groaznic se mai lupta;
  Sa fie sefi ei pe pamant se avanta…
  Si in cuvinte mari se lauda strigand:
  – Eu sunt seful al cultului din BER;
  Dar Domnul Sfant nu-l stie scris in cartea de pe urma.

  va urma…

 25. Continuare…

  Nu-i legea indeajuns ca sa-i opreasca,
  Caci cugetul in lipsa apei din Cuvant, acuma s-a uscat,
  De nestapanita fire ce te apasa si doreste,
  Al tau suflet plin de greu si apasat pacat.
  O ! Doamne ce comoara de manie,
  Si-au adunat pe calea vietii, asa zis crestina ;
  Nu-i matematica sa-i invete cate pacate sunt pe umar.
  Cine ii va ierta aicea oare, cand pacatul nu e marturisit,
  Cine-I va intampina in viata viitoare, cand sufletul e prihanit?
  Lumina straluceste atat de tare dar nu sunt ochii larg deschisi;
  Orbirea lor e atat de mare : sa spui ca esti crestin si totusi esti nemantuit !
  Sa spui ca altii au nevoie de salvare dar tu insuti esti pierdut,
  E cea mai jalnica stare si sa te crezi un sef de pocaiti.

 26. Intalnire

  Sa-ti spun adio adunarea mea iubita?
  Aici am plans, am ras, m-am bucurat cantand;
  Sa-ti spun adio adunarea mea iubita?
  Nu pot! Aici Cuvantul m-a crescut…

  Sunt azi respins, certat si aruncat afara,
  La cina nu indraznesc sa vin;
  Priviri de ura ard a mea fiinta,
  Si rugaciuni impotriva-mi cu toti imi ridica.

  Darbyst, prorocul mincinos sunt astazi pentru ei,
  In ochii celor ce i-am sustinut mereu,
  Aceia pentru care inca ma mai rog,
  Sperand ca Domnul ii va ajuta ca-i greu.

  La usa stau, privesc, si nu-ndraznesc,
  Sa deranjez pe cineva sus pus;
  Caci spune el acum, aici nu e de spus:
  Decat ca “mantuirea se pierde” si te-ai dus…

  Si eu acuma stau la usa suspinand…
  Deodata se aude Cineva;
  E imbracat in alb, si mantia e lunga…
  E Domnul! Bate acum la usa aceasta grea!

  Cum? Doamne, Tu aici la usa?
  Caci pentru mine-i drept sa fiu respins!
  Dar Tu, Cel vesnic, ce-ai murit pe cruce,
  Tie Ti se cade tronul pururea caci Ai invins!

  M-au dat afara si pe Mine doar ai citit;
  In Sfanta Carte, unde M-ai gasit.
  Ei cred acum ca s-au imbogatit!
  Dar orbi, saraci si goi pe cale au atipit…

  Tu fi treaz, ramai cu Mine tot mereu;
  Nu oamenii te vor aduce-n cer sus,
  Ci todeauna Harul Meu;
  Te face fericit si iti este indeajuns!

 27. Cuvintele fratelui “nedumerire” sant pline de har si de adevar.
  Subscriu suta la suta.
  Sa nu ne legam inima de caramizi, mostenirrea noastra e alta.
  Ierusalimul ceresc sa fie in inimile noastre.
  Programe religioase fara lucrarea crucii in vietile oamenilor, si iata rezultatul.
  Cine iubeste adevarul sa iasa afara din orice institutie religioasa si sa se adune in case in jurul Pietrei din capul unghiului, cea lepadata de zidari. Sa lasam totul in mana Domnului fara lupte.
  A te bizui pe fagaduintele Lui este calea, si nu a asuda pentru lucruri care vor arde.
  Nu santeti satui de zbuciumul firii ambalat in suferinta pt adevar?
  Cata viclenie subtila este in mintea fireasca.

  Cititi “Reimaginarea bisericii” de Frank Viola

  • Multumesc ca ne-ai ajutat sa te indentificam, esti un ucenic de lui Frank Viola care este un eretic, un rebel, si un mistic emergent amalgamat cu Quakerism

   Pentru cei ce cunosc engelza le ofrim ceva informatii despre aberatiile si ereziile lui Frank Viola

   1. He is anti-organized Church at least as a majority know churches, labeling them as the “IC” (Institutional Churches) – carrying a negative connotation. While Viola may not say those exact words his followers certainly do. They are essentially telling us we’ve doing Church wrong for some 1900 years with their books! He promotes cell type churches but not ones that lead to establishing an organized Church (more below)

   2. Common knowledge he preaches open participatory services and in his books “Reimagining Church” – so who is running their churches? They all do! (more below)

   3. Common knowledge he preaches women preachers/teachers of men ok (more below)

   4. His open use of Dietrich Bonhoeffer as a Christian saint of sorts. Bonhoeffer who is known for his definition of Christ as, “The man for others.” Along with a host of eclectic postmodern type philosophy – Viola has an entire series on his blog extolling Bonhoeffer (more below)

   5. Not the least promotion and use of CSM – Contemplative Spirituality and Mysticism and more. (more below) One example from Viola’s book Revise Us Again,

   “People often use very different vocabulary to express the exact same thing … Others use “divine encounter.” … Still others say “contemplating,” “centering,” “abiding,” or “partaking.” Others describe it as “meditating.” By and large, it’s semantics. I’ve observed this phenomenon all my Christian life. People express the same experiences differently. (page 72).

   6. Believes in the use of extra-Biblical dreams and visions for direct revelations from God – along with his buddy Wolfgang Simson who preaches dreams and visions are saving the Muslimsalso ties to what Viola quotes of Chrislam Miroslav Volf that we are heading towards something bigger than the Church itself! (more below)

   7. His open praise of heretical book The Shack (more below)

   8. Bizarre teachings of the Garden of Eden – (more below)

   9. Teaches what sounds exactly like Dominionist Theology that we are to prepare the Earth for Christ’s return (more below)

   10. The teaching of us being God’s Wife… and Jesus the lonely bachelor. (Excerpt below)

   One addendum to what Frank throws out there with his article in his right wing list that deserves a closer look compared with one of his books where he said:

   #3. I don’t believe Scripture answers every question posed to it. And there are many questions, including theological ones, which are shrouded in mystery. (Read more below)

   Excerpts with more detailed articles linked:

   1. Anti-Church even local calling us IC Institutional Churches telling us we’ve essentially been doing Church wrong for some 1900 years! Promotion of cell type churches but not ones that lead to establishing an organized Church

   Frank Viola said in Rethinking The Wineskin (1998) and later revised in Reimagining Church quoted here:

   “To borrow a term from scientific philosopher Thomas Kuhn, we need a “paradigm shift” regarding the church before we can properly rebuild it. That is, we need a new worldview regarding the meaning of the body of Christ. A new model for understanding the ekklesia. A new framework for thinking about the church. Of course, the “new paradigm” that I’m speaking of is not new at all. It’s the paradigm that undergirds the entire New Testament.”(Reimagining Church p272, 2008) Emphasis bold and underlined mine.

   Let’s see who has their paradigm right, I believe Viola said what he is doing accurately the first time and is presenting another way to bridge the chasm without a Biblical foundation. I will let the evidence speak for itself throughout the series to address this foundational issue.

   (Back to top)

   2. Common knowledge he preaches open participatory services and in his books “Reimagining Church” – so who is running it

   “A large number of house churches are organized around the principle of being opposed to pastoral authority. The rejection of pastoral authority runs the gamut from Frank Viola’s denunciation of every type of pastor/elder to Steve Atkerson’s allowance for a teaching pastor but not a ruling pastor to Wolfgang Simson’s non-authoritative “elder” that is under the direction of apostles and prophets.” Dr. David Cloud, The House Church Movement

   “Although all house churches are different, and they decide individually how they want to do things, in general there are no ‘pastors.’ At least there doesn’t need to be. We believe that the Holy Spirit can use any believer to teach or encourage the group. In a house church, everyone is expected to participate and be looking for ways to use the gifts the Holy Spirit provides (see 1 Cor. 14:26). Certainly there is usually a facilitator of the group (although it doesn’t need to be the same person that facilitates from meeting to meeting). We believe that even a new believer could start a church in their home without feeling like they need a trained professional to come and lead it, or needing money to support such a person. We find that the lack of a specified pastor encourages every person in the group to look for answers by searching the Scriptures and looking to the Holy Spirit, rather than depending on the pastor to interpret” (“Does a House Church Need a Leader or Pastor?” HousetoHouse.com).

   Consider Viola’s description of one of his “organic church” services:

   “A Christian sister began the meeting by starting a song. And everyone sang with her … a sister stood up and began sharing. … two other sisters interrupted her and shared insights out of their own experience … a brother stood up to speak … He spoke for several minutes, and then a sister stood up and began adding to what he had shared. … no one was leading this gathering” (Reimagining Church, pp. 69, 70).

   Viola is wrong in claiming that no one was leading this gathering. In fact, the gathering was obviously being led by the most forward, outspoken women!

   And Viola is hypocritical in his claim that a church must allow anyone to speak out. As we will see, he hates dispensational theology and separatism, and if a dispensational fundamentalist were to attend one of the organic churches that is under his “apostleship” and try to speak out on the imminency of Christ’s return and the necessity to win souls before it is too late and to urge the people to separate from every form of end-time apostasy, such an individual would soon be shut down! (Online source Dr. David Cloud, Frank Viola and the Organic Church)

   (Back to top)

   3. Common knowledge he preaches women preachers/teachers of men ok – just addressed that succinctly here

   Viola frequently quotes CBE (Christians for Biblical Equality) Kevin Giles and others with their argument used to show the God Head itself does not have a chain-of-command that it has no hierarchy is used not only to show there is no subordination. This thinking doesn’t stop here the same thinking is used to redefine the role of women leaders, as pastor in the church by Giles.

   For this reason, historic orthodoxy rejects the eternal subordination of the Son of God. It instead accepts the temporal subordination of the Son in His incarnation.11 Christ’s subordination to the Father was temporal, voluntary, and limited to the time of His incarnation (Phil. 2:4-11). Gilbert Belzikian [Of Willow Creek more linked here] explains,

   It is impossible within the confines of orthodoxy to derive a model for an order of hierarchy among humans from the ontological structure of the Trinity, since all three persons are equal in essence. Moreover, because Christ’s functional subjection is not an eternal condition but a task-driven, temporary phase of ministry, it is presented in Scripture as a model of servant hood and mutual submission for all believers (Phil 2:5-11). 12

   However the Bible says in those verses, Philippians 2:5-11 says this, “Let this mind be in you, which was also in Christ Jesus: 6Who, being in the form of God, thought it not robbery to be equal with God: 7But made himself of no reputation, and took upon him the form of a servant, and was made in the likeness of men: 8And being found in fashion as a man, he humbled himself, and became obedient unto death, even the death of the cross. 9Wherefore God also hath highly exalted him, and given him a name which is above every name: 10That at the name of Jesus every knee should bow, of things in heaven, and things in earth, and things under the earth; 11And that every tongue should confess that Jesus Christ is Lord, to the glory of God the Father.”

   Emphasis on the last verse, “…to the glory of God the Father” shows our Lord in submission, subordinate to God the Father it is all for His Glory. Viola, Giles and Belzikian misuse scripture in an attempt to show something that simply is not there redefining subordination, and hierarchy ignoring what it means to be a bond-servant who willingly gives Himself. While Christ is most certainly co-equal in the Godhead, the truth that Christ is also voluntarily subordinate to the Father simultaneously throughout eternity is not some “task-driven, temporary phase of ministry” because all is to the glory of God the Father. Now watch where this thinking leads and another name included to prop it up by Viola:

   Kevin Giles adds, “Historic orthodoxy has never accepted hierarchical ordering in the Trinity.”13 To paraphrase the Athanasian Creed, the Son is only inferior to the Father in relation to His manhood; He is equal with the Father in relation to the Godhead.’” Scripture confirms this in many places. One example is when the writer of Hebrews says that Jesus “learned obedience”-not as the Eternal Son, but in His incarnate state (Heb.5:8).

   But God says in the Bible, Hebrews 5:5-10 in context:

   5 So also Christ glorified not himself to be made an high priest; but he that said unto him, Thou art my Son, to day have I begotten thee. 6As he saith also in another place, Thou art a priest for ever after the order of Melchisedec. 7Who in the days of his flesh, when he had offered up prayers and supplications with strong crying and tears unto him that was able to save him from death, and was heard in that he feared; 8Though he were a Son, yet learned he obedience by the things which he suffered; 9And being made perfect, he became the author of eternal salvation unto all them that obey him; 10 Called of God an high priest after the order of Melchisedec.

   John 5:30 I can of mine own self do nothing: as I hear, I judge: and my judgment is just; because I seek not mine own will, but the will of the Father which hath sent me.

   John 6:38For I came down from heaven, not to do mine own will, but the will of him that sent me.

   John 15:10If ye keep my commandments, ye shall abide in my love; even as I have kept my Father’s commandments, and abide in his love.

   Hebrews 10:8 Above when he said, Sacrifice and offering and burnt offerings and [offering] for sin thou wouldest not, neither hadst pleasure [therein]; which are offered by the law; 9 Then said he, Lo, I come to do thy will, O God. He taketh away the first, that he may establish the second.

   Somehow Giles takes a leap in spite of a list of Bible verses contradicting him and used by Viola to say:

   Therefore, the New Testament never supports a hierarchical structure or chain-of-command relationship in the Godhead. The Trinity is a communion of coequal persons (Matt. 28:18; John 5:18; 10:30; 14:9; Phil. 2:6). And the fellowship of the Godhead is egalitarian and nonhierarchical.

   Again, Kevin Giles isolates the point, saying, “When a doctrine of the church builds on trinitarian thinking, there is no room for hierarchical ordering.” Miroslav Volf insightfully adds, “A hierarchical notion of the Trinity ends up underwriting an authoritarian practice in the church.”

   (Back to top)

   4. His open use of Dietrich Bonhoeffer as a Christian saint of sorts – has an entire series on his blog lifting up Bonhoeffer who Dr. Francis Schaeffer points out,

   “…They are atheists in the classical sense of that word; and they are Christians only in the sense that they have adopted for themselves Bonhoeffer’s definition of Christ, “The man for others.”They really differ little from today’s optimistic humanists. Schaeffer, F. A. (1996). The complete works of Francis A. Schaeffer : A Christian worldview. Westchester, Ill.: Crossway Books.

   More on Dietrich Bonhoeffer?! The 1996 article on Biblical Discernment Ministries ties Bonhoeffer to the whole of the “God is Dead” theology of the 60s with Bishop A.T. Robinson and more:

   Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) was a neo-orthodox German theologian, pastor, preacher, radio broadcaster, and prolific writer in the 1930s and early-1940s, during the rise, rule, and downfall of Adolph Hitler. He was greatly fascinated with neo-orthodox thought, theology, and terminology, and was greatly influenced by the major theologian of neo-orthodoxy, Karl Barth (1886-1968). Bonhoeffer’s writings are credited with helping to father the “Death of God” theology which was popularized by the Anglican Bishop John A.T. Robinson in the decade of the 1960s. Bonhoeffer was in reality a practical atheist and a religious humanist who denied virtually every cardinal doctrine of the historic Christian faith (Letters and Papers from Prison, ed. Eberhard Bethge, New York: Macmillan Co., 1972, pp. 9-12).

   (Back to top)

   5. Not the least promotion and use of CSM – Contemplative Spirituality and Mysticism and more:

   In his latest book April 2011, Revise Us Again, Viola again demonstrates his bent toward contemplative mysticism and at the same time, ignorance of the scriptures he claims to love: (emphasis in bold mine)

   People often use very different vocabulary to express the exact same thing. For instance, Watchman Nee used a unique phrase when he referred to his fellowship with the Lord. He called it “touching the Lord.” Others use the phrase “sweet communion.” Others use “divine encounter.” Others use less phenomenological phrases. To describe fixing one’s heart upon the Lord, some people use the phrase “turning to the Lord.” Others use the word “gazing.” Others say “beholding” or “looking into the face of God.” Still others say “contemplating,” “centering,” “abiding,” or “partaking.” Others describe it as “meditating.” By and large, it’s semantics. I’ve observed this phenomenon all my Christian life. People express the same experiences differently. (page 72).

   (Back to top)

   6. Believes in the use of extra-Biblical dreams and visions for direct revelations from God – along with his buddy Wolfgang Simson who preaches dreams and visions are saving the Muslims also ties to what Viola quotes of Chrislam Miroslav Volf that we are heading towards something bigger than the Church itself!

   “As Miroslav Volf says, “The church lives from something and toward something that is greater than the church itself.” That something is God and His eternal purpose.” (page 147 Reimagining Church)

   (Back to top)

   7. His open praise of heretical book The Shack

   Frank Viola said, “All told: I will shamelessly throw my hat in the ring with those who are giving unqualified praise for The Shack. I believe that this book will make history in more ways than one. And as I’ve told Paul myself, I can’t wait until it trumps “The Purpose Driven Life.” At the present rate the book is selling, it won’t be too long for that to happen. Thank you, Paul Young, for writing this monumental work. The Kingdom of God is better off for it. ” Source was now dead link: http://frankviola.wordpress.com/2008/07/28/short-book-review-of-the-shack-by-william-p-young/

   (Back to top)

   8. Bizarre teachings of the Garden of Eden – Covered here

   The Jesus Manifesto attempts to build a case by stating those who CHOOSE to intellectually discern good from evil and try to do good is the same as following the serpent’s lie that we are not living by the life of God and must go to the tree of life as they define it:

   “1. The choice to intellectually know good from evil and to try to do good = the tree of the knowledge of good and evil. [or] 2. Living by the life of God, which is goodness itself = the tree of life” Page 130.

   This is preceded by a rather odd remark, “You see, “good” is a form of life. And only God is good.” Where will you read in scripture, “good is a form of life?” – Still looking into the source of that idea perhaps Aristotle but certainly not from God’s word!

   You may want to stop and argue that only the spiritual man/woman can understand spiritual things of God, I am not debating that point (1 Co 2:10-16). The Jesus Manifesto juxtaposes the scriptures saying, “Mark it down: the knowledge of good is the accepted counterfeit to living by life (p130). The next line states:

   “The Christian religion18 is built on the tree of the knowledge of good and evil.”The footnote #18 in the back of The Jesus Manifesto defines the word religion in this statement as, “We are not defining “religion” the way the apostle James did in James 1. There the word religion means “worship.” We are instead using the word to mean a system of human thought, belief, and practice that typically involves a higher power.” They state at this level we can compare the Christian religion to other religions of the world and how we may believe we have God under control through our knowledge of religion.

   The problem with that thinking is anyone presenting a doctrinal teaching does not fit The Jesus Manifesto definition, James 1:27 states, “Pure religion and undefiled before God and the Father is this, To visit the fatherless and widows in their affliction, [and] to keep himself unspotted from the world.”
   (Back to top)

   9. Teaches what sounds exactly like Dominionist Theology – That we are to prepare the Earth for Christ’s return more documented here

   Connect The Jesus Manifesto together with the teachings of the Local Church Movement! The Jesus Manifesto states, “The earth awaits a body of Christians in every city who will receive Jesus utterly and completely. A body who will esteem Him above everything else, giving Him His rightful place of supremacy” (pages 158-159).
   (Back to top)

   10. The teaching of us being God’s Wife… I will let the documentation speak for itself:

   Viola stated this past September 4th 2011, at the Momentum National House Church conference in his message on “Epic Jesus,” when Frank Viola states in this fuller quote,

   “A matchless throng that no man can number from every tribe, every race, every kindred every tongue and God does something incredible – the throng turns into a whirlwind of glorious light, as glorious as the face of God, and it begins to form, and out of it, out of this whirlwind steps the most glorious woman, beyond the imagination of mortals, the bride makes her entrance, the mystery of the ages the new Eve, and gold is poured into gold and light into light, and the bride of the Lamb becomes the wife of God and the two shall become one. For behold I show you a mystery the woman was taken out of the man and brought to the man and the two become one flesh but I’m not speaking of Adam and Eve, I’m speaking of Christ and the Church.“ (Online Source)

   This is not a onetime statement by Viola, there is a whole theology wrapped around this! In his 2009 book From Eternity to Here on page 126 he says similarly, (emphasis in bold mine)

   “The bride has been making herself ready for this grand moment (Rev. 19:7-9). Heaven’s Bridegroom takes His spotless bride into the wedding chamber, behind the veil, and purity is poured into purity, light flows into light, and the Lord Jesus Christ and His beloved bride become one. And she is no longer a bride. She is now the wife of God. And God the Son is no longer a bachelor.”

   So how did we get from ‘there to here‘ should be the question! A few more quotes from earlier ‘Violology’(as I now coin it) he develops a whole line of theological thought of his own in From Eternity to Here to show the depth of what is being said:

   “No one else existed. Nothing else existed. Within the bosom of God the Father was God the Son. And they were unified. The Spirit was also present, sharing in the oneness of both Father and Son. Pulsating within the center of the Godhead was the very essence of deity, a passionate love (John 17:24; 1 John 4:16). All things pour forth from God the Father. He is the source of everything. This includes the passion of divine love. Augustine once said, “If God is love, then there must be in Him a Lover, a Beloved, and a Spirit of love; for no love is conceivable without a Lover and a Beloved” (From Eternity to Here on page 38).

   http://truthwithsnares.org/2012/04/24/10-reasons-why-biblical-wing-christians-should-not-adopt-frank-viola/

 28. Cum e posibil sa imbrincesti?Adunarea lui Dumnezeu nu e tribuna unde suporterii se iau la bataie infierbintati de fanatism.Stiti ce face Domnul in mijlocul acestor manifestari?PLINGE!Unde e Duhul lui Dumnezeu?Ce duh e in spatele certurilor, imbrincelilor si jignirilor?Ii rog pe cei iubitori de zizanii sa raspunda.

  • Da mircea iorgulescu, noi nu suntem pacaliti…Dar dumneata esti!
   E pacat sa minti sa faci zavistii, e pacat sa furi slava Domnului, e pacat sa dai frati afara din adunare. DAR TU CREZI CA MINERIADA DE LA CAMPULUNG NU E PACAT?
   Aici e pacaleala dumitale, ce ai facut la Campulung cu o adunare publica nu numai ca este pacat dar te va duce direct in iad daca nu te pocaiesti.
   Asculta predica dumitale si aplic-o pe tine insuti. http://fisierulmeu.ro/63HVP3Z5QL5M/esti-sigur-ca-esti-mantuit-iorgulescu-m-wav.html

   Mare curaj mai ai dupa tot ce ai facut la Bucuresti, Campulung si in toate adunarile Domnului sa te sui la amvon si sa te adresezi sfintilor ca sunt pacaliti!

   Pacaleala e in tine, si de nu te pocaiesti,
   Vei sfarsi in deznadejde, in foc ai sa te caiesti,
   Nu te mai uita la lume, si plangand de a ei pierzare;
   Uita-te intai la tine si pune-ti viata ta in randuiala;

   Noi cu totii am vazut cum de la amvon strigai,
   Amenintator cu degetul semne multe ne faceai.
   Dar nu pe noi cei ce ne-am pocait ne condamnai
   Ci pe tine insuti singur te judecai.

   Ai crezut ca Domnul e ca tine?
   Dar pe toate sub ochi ti le va pune!
   Si un singur cuvant nu vei putea spune.
   La miile de acuzati cand viata ta va apune.

   Sa nu crezi ca de judecata vei scapa,
   Cand bocet mult s-a ridicat la cer din cauza ta.
   Sunt fratii ce la Domnul zi si noapte cer,
   Eliberare de sub inversunata ta prigoana ca de fier.

 29. Fratilor de pe toate continentele care cititi aceste randuri rugati-va si postiti (in masura in care puteti) ca Domnul Isus sa lucreze eliberarea BER de urmatorii mai jos numiti:
  Ionel Botgros
  Mircea Iorgulescu
  I. Stoica (Campulung)
  I Ghitescu
  Ghe. Neagoe
  E. Arghira
  P. Rusoiu
  C. Calin
  I. Golas
  C. Pitigoi
  V. Danaila
  M Vacarus
  Acestia sunt organizatorii si autorii morali ai mineriadei de la Campulung.

 30. EU ZIC CA MAI BN SA COBOAREA PACEA LUI DUMNEZEU PESTE TOTI SI SA SPULBERE ZIDURILE PE CARE SATAN LE-A RIDICAT INTRE EI !!!
  SA CERCETEZE DL PE FIECARE SI SA PUNA IN EI UN DUH DE POCAINTA !!!
  PTR CA DE FAPT IN SPATELE ACESTOR NEINTELEGERI ESTE CEL RAU CARE VREA DESBINARE !!!

 31. In spatele certurilor,imbrincelilor,jignirilor si a altor manifestari de acest fel,se afla cel rau.Nu se vede asta cu ochiul liber?Avea mare dreptate fratele… cind repeta mereu :INAPOI LA EVANGHELIE!

 32. Al asta vrei sa spui:
  2Timotei2:12 Dacă răbdăm, vom şi împărăţi împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi.
  Rom 8.17; 1Pet 4.13; Mat 10.33; Marc 8.38; Luc 12.9;
  13 Dacă suntem necredincioşi, totuşi El rămâne credincios, căci nu Se poate tăgădui singur.

  Totusi nu este cazul lui Iorgulescu M, care nu s-a pocait niciodata si nici nu vrea sa o faca. Ca sa vorbesti de credinta trebuie mai intai sa o ai…
  Acum legat de text (de la Timotei 2) trebuie luat in contextul capitolului 2.
  Iorgulescu M nu ia in context versetele si repeta vedeti ca mantuirea se pierde desi contextul capitolului afirma contrariul.
  Acum spuneti voi unde scrie in Biblie ca “Mantuirea se pierde”? Nu scrie, deci aceasta este un pretext pentru o doctrina gresita.

 33. Pace,frate Dan,recurg la o metoda buna de rugaciune, cat si de scris, observand ca nu am fost inteles, chiar umilit si dat laoparte, orice gand e bine primit chiar daca doare si rascoala anumite idei si ganduricare nu-si au uneori rostul, am socotiti de cuvinta eu acelasi care eram plin de zel in compuneri de altadat dar care m-am lasat de mult, acum cer umil tatalui ceresc un gand bun de impacare, de pace si de ridicare, de ruga, plans in asternut,insir niste versuri , poate voi fii inteles nu de odata dar in treacat,
  Doamne vino Doamne, 
  pana ce, nu distruge a Tale oi risipite.
  Vino Doamne, vino Doamne
  Cand poporul inca te mai striga
  In ploi de plans si post indelungat in sir.

  Am vazut pe cer Luceafar far de lumina
  Cum sa stins in negura-i lumina,
  Si incearca sa cada jos printre ruine
  Chiar in mijlocul alesilor sfinti ceresti.

  Ani dearand clipa de clipa Nu uitaram
  cu plans si-amar intors la Domnul
  Cum printre noi lucra cu zel si iubire.

  Uitand in urma pasilor credintei din batrani,
  Vazand o lacrima a luptei cea dreapta
  Pentru imparatul cel sfant din ceruri,
  Luptam alaturi nelasand cazarma jos,
  Cu duhuri inversunate si tipete si-mbranceli,
  Traind vremea ca de pe urma,
  Cu lupte, ura si dispret
  Vrand sa cucerim spatiul etern,infern
  Lovind in insusi Dumnezeu,
  Ne-tinand seama de nimic si nimeni,
  Calcand pe lacrimi, pe suferinte,
  Pe batrani, pe tineri si copii,
  Uitand si de umila noastra credinta
  Care altadat era steagul biruintei.

  Ce amintiri, ce nu le pot uita sub soare,
  Cum Domnul ptr.noi a mers prin sudoare
  Cum cantul adunarilor din lung sin lat
  Rasunau in Campu Lung in Pitesti,Ploiesti sin alte sali deodat, 
  Si parca coru ceresc se cobora la noi indata
  unind cu ingeri , imnul slavit inaltat
  Si inima ne era inundata de pacea cereasca toata.

  Acum cu ochii uscati de lacrimi si plans amar,
  Nu mai am nici suspin si nici oftat in min,
  Vazand cum si parinti , batrani de altadat
  Se lupta can vechime ca Traian si Decebal deodat,
  Ca Saul luan cu el turme intre de oi si boi,
  Ne tinand cont de ascultarea sfanta, ohh Tata!
  Important de gloata mare si nensemnata
  De mintile-ncuiate, si far de-nteleptiune,
  Vrand sa cucereasca numai cladiri si scaune goale ramase deodata,
  Lasand in urma numai plans,chin,suspin
  Inimi zdrobite , sfaramate, distruse peste noapte,
  Netinand cont deo vesnicie cu pedeapsa aspra,
  Dorind doar castig marsav, si bani spalati in groapa cea de vesnicie.
  Ei cei care le era lumea datoare cu un zambt de multumire,
  Acum se rasculara impotriva celor ce de altadat,
  Le era parca un scut de pavaza.

  Si ca un imn, ridica un bat ca altadata
  Crezanduse stapani in toate salile deodata
  Alungand , cica serpi inveninosi, 
  Ai insusilor ispite de altadat.

  Macar era un lider sfant si-un nume plin de viata,
  un Moise venind din pustie
  O de sar ridica din teata aspra si deasa
  Un Moise ca altadata, un David cu Ionatan deodata
  Ducand lupta sfanta a Tatatul ceresc.

  Mergeti in toate adunarile BER 
  si marturisiti dezbinarea, ura, imbrancerile si certurile, 
  cine nu se va pocai ,
  sa fie dati afara din adunare toata,
  Asa este inca premiza celor inselati.

    Tinta porunci este dezbinarea, 
  care vine din inimii patate rau de luarea de mita,de scaune ruinate,
  din cugete negre si-ntunecate 
  si dintr-o credinta falsa si de nenlocuit.

     Uitativa tinta la noi, capetenia si distrugerea credintei voastre, adica la ionel b si mircea i, si la intregul sir in lant de asteptare
  care prin ajutorul celui rau, vanduti ptr distrugere si dezbinare,    

  ducem pana la capat dictatura invatata, umbland cu masca faradelegi si a momeli,
  ducem vestea diaperari si despartirii fratilor si surorilor ,
   a copilor de al lor crez si cant frumos, 
  A tinerilor de ce au invatat din scriptura buna,
  si vrem prin forta, ura, dezbinare , imbranceli sa ne-afirmam,
  sa impunem si sa distrugem,
  tot odata tot ce acestia, calmi si linistiti 
  ca niste oi dusi la despartire, 
  incearca sa uneasca si sa lipeasca, 
  o credinta vechie data ptr. todeauna sfintilor,
   noi credem ca luptam ptr un Dzeu.care se vede clar acesta suntem noi.(Crezul celor dezbinatori)

  Venitiva in fire, seapropie anul nou
  Schimbativa din fire si gandul si suspinul.
  Nu mai luptati ptr. al vostru gand murdar
  Incetati a mai rascoli inimi tulburate
  Deo viata ce o avem in parte,
  Deajuns ca Domnul lupta ptr.noi
  Prin ruga, post si studiu in ascultare,
  Venitiva in fire si ridicativa din al morti prag,
  Veniti la Domnul azi cat timp inca mai e vreme,
  Veghiati in ruga sin pocainta adanca
  Implorati iertare ptr al vost pacat hulit
  De dezbinare si robie toata,
  De lipsa de-o gandire curata
  De imbogatire de-odata,
  De bani manjiti de lumea toata,
  De scaune inalte care vor pica deodata,
  Alipitiva de Domnul , deal nostru Imparat
  Si sa cerem o iertare sio impacare
  Sa mai lase un an de gratire,
  De reforma si trezire in inimii adormite,
  De bucurie si cant in veselie,
  Sa-ntampinam pe Domnul in al nostru timp din noapte,
  In ruga si-veghiere intruna sa stam
  Sa ne iubim asa cum insusi El o face
  Sa ne iertam asa cum El neaporuncit indata,
  Si sa ducem pan la capat menirea toata
  In slujire,ierate si iubere nezdruncinata.

  Dupa multa citire, zguduire si chiar multe lacrimi si randuri neafisate, 
  lupt cun-tel in Domnul, in versuri,in proza
  ridicand al nostru gand,
  La lupta frati ptr Isus,
  Sa ducem steagul nostru sus,
  In pace sin zidire sin iubire,
  Pana va veni al nostru Imparat scump
  Sa ne ducan patria cereasca
  Unde loc de mult cu drag nea pregatit,
  Si cu pret de sange nea scris , iubind
  Sa nu va clatinati pe cale,sa ramaneti sus
  asteptand fericita nostra zi din noapte
  Rasaritul nostru Soare dintre nori arginti.

  Un frate anonim in Domnul, 
  iubit de cel de sus din ceruri,
  Si respins si umilit de cei de jos.
  Luptand din rasputeri , 
  tinand sus cununa cruci.
  Sperand ca va veni sin calea mea 
  un rasarit de soare chemanduma pe nume,soptindumi la urechie,
  -Bun rob si credintios in toate,
  Vino si-nparateste cu mine in slava toata
  Uitand de-ale lumii lupte, grele poveri istovitoare,
  Mergand alaturi de Min in cereasca mostenire,
  Mergand pe strazi de aur.

  Cetate impodobita de razele-ti de soare
  Cu cor de ingeri in adorare,
  Unin-duma si eu in armonie,
  Cantandu-ti o melodie noua,
  Ca multumire si bucurie,
  Pentru tot pretul, sange curs ptr mine
  Ptr pace,sanatate in decursul drum
  Si luptele ce ptr min le-ai purtat din plin.

  Iti multumesc o bun Parinte scump
  In adorare eu manchin siti spun
  Teastept o cat mai pot san dur
  Gandind la pretul scump,
  la mosternirea de vesnicie,
  Iti multumesc ptr meritul sublim
  Iti multumesc ca mai primit asa cum sunt
  Plin de zdrente,slab in a mea fiinta
  Iti multumesc ptr.sangeleti varsat,
  Ptr.timpul Tau acordat 
  in viata mea deodat si neschimbat,
  Ptr.ragazul Tau de a ma lasa schimbat
  De a ma odihni in bratele de  tata
  Sa simnt iubirea de mama neschimbata
  De o imbratisare care nam avuto niciodata,
  Si de o iubire nepatata si neschimbata.

  26-11-2013 EMYGINGASU

 34. revin in din nou cu sursur mare poate nui o chestie are,
  dar in cerc a scrie bine tot ce-mi vine prin gandire

  ma lunga si frumoasa ca la noi de acasa

  din bunici si din parinti am uitat cai bun sorici,
  uite asa mapuc mai bine , sa insir tot ce imi vine
  poate cine stie odat voi ajunge vrun soldat
  cam tot scris siam tot cantat pace ce toti au uitat

  ia cititi ce tot insir poate iti vine a mai plange
  ca de viatai plina de suspine de mult chiin si de uimire.

  Totun jur a Înghețat ,
  iarna sa cam instalat,
  fumun horn nu prea zăresc,
  sărăcie lucie.

  Un fior mi-a tresărit
  Amintiri miau revenit
  Cum bunica mâ-nvata
  De domnul a nu m-a lăsa.

  Ani iuti au cam trecut
  Inima mia cam răcit
  De domnul am cam uitat
  Si de alți nu mia pasat.

  Și-am plâns mult și-am suspinat
  Nimeni nu ma-ncurajat
  Ce sa fac unde s-apuc
  Tot la Domnul al drum nu-i.

  Și-am cântat de dor si-amar
  Am laudat si am încălțați
  Numele Tau l-am adorat
  Pana ce toți m-au lăsat.

  Adunarea Ta cea mare
  Toți plângeau in adorare
  Se caiau se pocaiau
  Si toți una mai erau.

  A venit din depărtare
  Cu lumina lui cea mare
  Sa neaduca eliberare
  Fericire si salvare

  Doamne sfânt milos si bun
  Cum de n-am văzut nici cum
  A iubi sia ierta din plin
  este darul cel primit
  Si la alți să-l dăruim

  Toți am strâns și-am suferit
  Si palate neam zidit
  Am uitat deal nostru tel
  Si am devenit stingheri

  Ne-am închisi ne-am înrăit
  Si pe toți i-am îmbrâncit
  Si cu vorbe relen vânt
  Am uitat de tot cei bun

  Am uitat dea tale lacrimi
  De iubire de jertfire
  De o viața de-o dăruire
  Si de semeni de-o prețuire

  Am uitam de-ai noști copii
  De părinți si de bunici
  De credință vechien cale
  Si de-un Dumnezeu mare

  Unde sa madapostesc?
  Unde sa găsesc Scapare?
  In adunarei cearta mare
  Si acasai zdruncinare

  Totul in jur sau cam răcit
  Vorbe,cant,e doar un chin
  Toți vorbesc soptesc in spate
  Si nimic nu-i bun din toate

  Cei cu carte sau cam răcit
  Bogăția ia chinuit
  Ce sa fac pe und sapuc
  Pe ce drum S-o mai apuc

  De am un gând de bucurie
  Toți se uita cu dușmănie
  De a-și spune o cântare
  Toți încep un forfot mare

  Chiar caldura de lângă mine
  Este inghetul tot din mine
  Si ma uit in jur la toți
  Fete plini de suspine

  Vino Doamne-n adunare
  Mai adu o alinare
  Fa sa simnta toată sala
  Cai Iubește cai înțelegi

  Fa sa cada fulgi albi
  Peste toată adunarea
  Si in alb ai îmbracă
  Pe toți sfinți ai înalta

  Bucurie, veselie
  Sa seauda-n armonie
  Si toți una ați cânta
  Cu toți a te-ar lauda.

  amin pe 1 decembrie 2013

 35. ultima compozitie cum v-am zis m-am apucat de proza si poezie

  Stau cucoanele acasa
  Nu mai fac nimic prin casa
  Doar la barfa, gelozie
  Ce tu c-am prost esti din fire?

  Tine mana sus barbate
  Lasa crucea ta din spate,
  Vezi ca locul ti-este luat
  Oare Pentru ce-ai luptat?

  Hei femeie taci o odata
  Nu te mai baga de-odata
  Nu mai sta la barfa mare,
  Caci pe toti neasteapta o rasplata.

  Ce-ai sa vezi si sa nu crezi
  O intreaga aglomerare
  Vorbe multe-n adunare
  Sau iscat cu suparare.

  Uni zic ca lor salvare
  Ti-o vei pierde far rabdare
  Ce-ai primit in dar la cruce
  De Isus ce-n cer te duce.

  Daca nu veghiezi in ruga
  Oare la ce-s bune toate
  Sa n-aducem poveri mai grele
  Cate nici nu tin de ele.

  Si-au pierdut firea, rabdarea
  Nu le mai ajung suflarea
  Vor mai sus in slavi s-ajunga
  Far-ai lor frati de lupta.

  Lupta-i mare, scopui mic
  Daca-i pierdem pe cei mici
  Nu uitati de Domnul slavei
  Ce pe toti El ne-a iubit.

  A murit, El sa jertfit
  A dat ce-a pretuit
  Iar noi stam cu mic cu mare
  So-cupam o adunare?

  Oare ce rasplata sus
  Ne asteapta Domnu Isus
  Cand noi ne-am certat in voie
  Pentru fleacuri ce ard ,se sting.

  Uite ! sa-nascut Isus
  Mantuirea ne-a adus
  Hai so rupem cu pacatul
  Si sa-l urma, pe Isus.

  6 decembrie 2013

  • Realitatea este atat de cruda. Oamenii care intaresc mainile celor ce varsa sange sunt partasi acelorasi pacate infioratoare. Domnul nu se poate indura de asemenea oameni decat daca ei insisi isi vin in fire.(1 Ioan 1.9)

 36. Sunt printre cei care cred ca cunosc realitatea cel mai bine din adunare, insa am si eu punctul meu de vedere supus unor eventuale erori, intrucat sunt om.
  Nu sunt o fire certareata, mai ales in probleme de intelegere din Scripturi. Caut sa il slujesc pe Domnul cu dragoste, cat mai bine, fara nici o contributie din partea firii pamantesti, intrucat voi da socoteala chiar si de lipsa de pasiune cu care l-as putea sluji pe El.
  Vorbesc pe seama unor lucruri vazute de mine personal, dar si auzite de la oameni de incredere care mai merg sau nu in adunarea din Sfanta Vineri din Pitesti. Nu vorbesc de acele influente distructive venite din partea unora din taberele care contesta mediul adunarii din Pitesti. Unii au plecat din adunare pentru Domnul. Ei iubesc pacea si cauta prezenta Domnului in alt loc. Bravo lor!
  Dar sunt si unii care au inca inclinatia aceasta de a se certa, de a dusmanii pe om. Ce bine le-a prins lor sa se afilieze celor care au iesit din mijlocul fratietatii din Pitesti. Grija mare, mai ales celor care ii primesc in mijlocul lor. Temperamentul lor poate fi nociv si acolo unde merg sau participa si vai … repetam istoria nedorita si in alt local.

  Domnul Mircea domneste in BER Pitesti.
  Domina categoric situatia.
  Din ce aud si vad, peste 90% din predici sunt tinute de dumnealui. Ceilalti, nu stiu de ce, dar se dau inapoi. Poate ca si ei simt ceva. Poate ca Dumnezeu nu le mai da cuvant sau motivatie pentru lucrare la amvon. Cert este ca si unii care au ramas acolo, fortati de conservatorismul lor de a ramane tot in adunare pana la moarte, au off-ul lor, mahnirea inimii lor legata de atmosfera care se vede aproape in fiecare duminica seara, marti si joi.
  Cum sa nu recunosti ceea ce spuneau si unii frati de la Ploiesti, ca in Pitesti au mai ramas cca. 50 de inchinatori ce mai frecventeaza inca adunarea. Asta se stie, si ar fi absurd sa nu recunosc si eu care mai merg uneori prin Sfanta Vineri nr. 80 din Pitesti.
  Din ce a fost odata … n-a mai ramas decat ce se vede acum: suflete triste intretinute cu pastile firesti de bucurie din partea celor care aduna fan, lemn, trestie pentru rasplata finala.
  Dureros.
  Cred ca Domnul mai poate pastra suflete curate acolo.
  Cine crede ca mai poate sta in picioare acolo, sa ia seama sa nu cada.
  Daca iti simti amenintata viata, cine te forteaza sa stai intr-un mediu nociv. Scapa-ti viata la munte.
  Este important sa ai curajul sa te rogi Domnului deschis si sa fi disponibil sa auzi ce Domnul iti spune sa faci in continuare.
  Sigur! Domnul poate schimba intristarea in bucurie, cum este o cantare crestina.
  Sunt si eu disponibil Domnului de a ma intoarce in adunare cand Domnul ma cheama, atunci cand omul stricat cu toata influenta lui va fi detronata chiar de Dumnezeu. Totul este posibil. Insa pana atunci, asemenea unui carbune scos prin mila Domnului din foc, am vazut ca ma sting daca nu ma adun cu cei care ard doar pentru Domnul. Cat de tare m-as tinea, cat de credincios as fi si mi-as curati inima, balta nu poate fi secata de cativa carbuni aprinsi. Si ei se vor stinge dupa un timp scurt.

  La adunarea din Pitesti, din multimea de copii si tineri pe care ii avea, salile lor de scoala duminicala sunt inchise. Chiar si incaperea – mama si copilul – pastreaza aceasi trista realitate.
  Ori in felul acesta in care tineri nu mai sunt, copii si prunci nu mai vin, nu stiu ce ma face sa cred ca aceasta adunare va mai atinge macar nivelul unei biserici crestine de comuna in viitorii 5 ani. Daca Domnul mai ingaduie, mai traim si vom vedea.
  Cineva lansa o viziune a Domnului prin 2013 legata de anul 2014 si 2015.
  In 2013, adunarea era unita si neincapatoare. Cei care nu cunosc, atunci avea cca. 400 scaune. Ca sa creeze totusi o imagine mai optimista aceste scaune am vazut ca au fost asezate mai aerisit, iar cca. 70 au fost scoase din adunare. Poate ca aceste locuri pana la venirea Domnului vor putea fi ocupate, daca nu, vandute, ca sa se plateasca facurile care au ramas asa de impovaratoare din unele surse cunoascute. Tin minte ca prin anii trecuti adunarea aceasta avea atati frati delegati duminica si chiar in timpul saptamanii. Era la avizier o asa lista imensa cu adunari pe care le sustinea aceasta biserica. Astazi, realitatea confirma un sprijin din exterior al acestei adunari. Domnul sa binecuvinteze totusi aceasta biserica.
  Sigur!
  Daca El vrea, poate sa fie atat de frumoasa in interior, ca si in exterior.

  Unele voci spun ca dezastrul ar fi inceput atunci cand Domnul Mircea guverna autoritar chiar si comitetul de frati care exista in Pitesti. Si greu sa poti fi in pielea Dumnealui de a nu recunoaste nici macar un pacat, ori greseala pe care ar fi faptuit-o. Nu ti-ar da de gandit asta, ca sa stii cu cine totusi te aduni?
  Unitatea si colaborarea cel putin in mijlocul comitetului conducator era o stare inexistenta de cand fratii inaintasi au plecat in vesnicie. Poate ca lista fratilor regretati, integrii a fost inchisa de fratele Florin Rusoiu, cine il cunostea.

  Domnul sa aiba mila de cei care mai merg acolo. El poate sa pastreze curat sufletul celor care, tot pentru El, au hotarat sa mai stea un timp, sau pana la final, acolo.
  Domnul sa va dea intelepciune si daca vi se inmaneaza vreo pereche de ochelari de cal SH care sa va strice mai mult ochii, refuzati-o de dragul lui Hristos. Astfel nu va veti supune la tot felul de porunci omenesti: nu lua. nu gusta, fa doar ce-ti spun eu!

  Domnul cu noi, ca avem nevoie de El. Mai exact, Duhul Sfant in noi, caci El ne dovedeste viata si ne indeamna sa apelam la indurarea Celui plecat pentru un timp in Cer.
  Asta sa asteptam fratii mei, nici macar adunari schimbate, ca poate asa va ingadui El sa fie pana la final.

  Multa dragoste si credinta va doresc!

 37. Apropo, cele scrise mai sus nu sunt minciuni sau pacaleli de 1 aprilie, ziua postarii, ci cum am considerat eu de cuviinta cu mana pe inima ca inaintea Domnului.

  Ma dezic total de cei care, si pe aici, intristati peste masura, au postat pe blog, apeland si la firea lor pamanteasca.
  Domnul sa ii ierte!

 38. Cel mai dureros lucru este ca noi, crestinii, am ajuns sa fim cunoscuti nu pentru unitatea noastra (cum zice Scriptura), ci pentru certurile noastre. Am auzit de biserici cu acelasi nume cultic pe aceasi strada. Dar ce sa mai spun de socul secolului: biserici sub acelasi nume cultic care se strang in acelasi local: una la parter si alta se strange la etaj. Ce drame!

 39. Nu am mai scris de mult pe acest forum dar azi o fac cu bucurie, vazand modul in care lucreaza Dumnezeu.
  Adunarea din Pitesti str.Garlei nr 24 s-a extins la aproape 100 de locuri, nefiind si asa destul de incapatoare cand se strang tinerii pentru cantari de lauda si de inchinare pentru Domnul. Ma gandesc ca de Pasti cand se vor strange toate familiile ca efectiv unii vor sta in picioare nemai fiind loc in adunare.
  Campul din fata Adunarii se umple de masini in special Duminica seara si vecinii din blocul de langa Adunare stau pe la ferestre minunadu-se de prezenta atator credinciosi.
  Fratii de acolo sunt binecuvantati; Dumnezeu este cu ei si se vede lucrul acesta din atmosfera plina de pace din adunare.
  Vecinii din zona spun ca au simtit energia pozitiva a acestei adunari de pace, de bine.
  Deja credinciosii din zona Gavana sunt extreme de mobilizati si preocupati ca aceasta adunare sa functioneze pe principiile biblice.
  Da sunt mesaje de evanghelizare si de zidire exceptionale si am aflat ca una este sa predici in adunare si altceva inseamna sa zidesti cu adevarat o adunare. Imi pare rau ca am pierdut multi ani in adunarea de pe Sf Vineri nr.80 sau alte locuri si nu am fost zidit cu adevarat, nu am inteles lucrarea lui Dumnezeu asa cum este ea in realitate si ce ne cere Dumnezeu sa fim. Cei de acolo din Sf Vineri nr 80 care au mai ramas sunt vaduviti de aceasta bucurie, de aceasta partasie si mai ales de zidirea care se face prin Cuvant.
  In plus Adunarea noua din Pitesti Gavana, are program de studiu Biblic serios adancit in Cuvant lui Dumnezeu. Te zideste cu adevarat.
  Niciodata nu am cunoscut o astfel de Adunare atat de serioasa, cu frati cu inima aleasa, primitori. Se pare ca trista experienta prin care au trecut le-a schimbat inima si au devenit cu totul deosebiti de felul cum ii stiam de pe Sf Vineri nr.80. Mult mai darnici, mult mai implicati in rugaciune, in studiul Cuvantului, in lucrare. Sper ca ei sa nu citeasca aceste randuri ca sa nu le incerce mandria inima. Insa tot ce scriu aici este adevarat si nu dau nume din acest motiv sa evit mandria.
  Este simplu sa ii iubesti si sa te rogi pentru tot ce au ei acolo nevoie cu noul spatiu.
  Ma rog ca Dumnezeu sa pastreze El aceasta Adunare de mare pret, e ca si cum Dumnezeu a luat tot ce este mai bun din Evanghelicii din Pitesti si le-a dat un loc linistit plin de pace, ocrotit de El.
  Locul este exceptional langa padure si totusi langa bulevardul N Balcescu, ca o pensiune de odihna sufleteasca, o oaza in mijlocul orasului tumultos, cu o atmosfera calda iubitoare inaltatoare, Cantarile vioaie ale tinerilor, ravna fratilor totul are un farmec aparte.
  M-am indragostit de aceasta adunare frumoasa si tanara, de credinciosii de acolo.
  Si cea ce este mai important si vreau sa subliniez ca sunt frati din alte Adunari care incep sa vina in aceasta Adunare, dar nu ca sa pescuiasca ci ca sa se intareasca in omul dinlauntru.
  Recomand celor credinciosi care au posibilitatea sa viziteze aceasta adunare pentru ca le va face mult bine sufletului lor atmosfera cereasca de acolo.
  Iar credinciosilor din Sf Vineri nr 80 le spun ca Dumnezeu le-a purtat de grija cu multa delicatete fratilor alungati intr-un mod brutal cu amenintari cu moartea, Iar cei alungati se roaga uneori cu lacrimi pentru pocainta agresorilor lor, cum sa nu fii impresionat de aceasta lucrare de dragoste.

 40. In Sfanta Vineri inca se lucreaza sub stress. Amenintarea omului este inca prezenta acolo. Acuze, replici acide, fanatism religios si ochi incruntati … este regula care nu ar fi trebuit sa fie intr-o adunare crestina.
  Dumnezeu sa binecuvinteze pe cei sinceri si credinciosi care au ramas DOAR PENTRU EL acolo! Nu ma refer la cei din staff (conducere). E greu de crezut ca ei mai gazduiesc lumina Domnului, din moment ce o adunare pastorita de ei a ajuns sub o astfel de judecata a Domnului. Ma unesc cu cei sfinti de acolo in staruinta inaintea Domnului ca, daca ingaduie El, sa putem vedea vindecarea Domnului dupa care nadajduim cu totii.
  Despre binecuvantarea de pe str. Garlei, doar am auzit de ea. Ma bucur cand aud asa ceva. Domnul sa fie cu sfintii de acolo, dar mare grija …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s