Sfantul Mihai Beloiu din Campulung este o incurajare pentru persecutatii de mineriada carismatica

Ce ziceti de un drum de 30 km. facut de unul singur intre Campulung si sate dinprejur, peste dealuri in timpul noptii prin hatzisuri greu de strabatut, indiferent daca era zapada sau ploaie si ajungand dimineata la adunare in satul respectiv, si plecat seara inapoi spre Campulung calatorind taota noaptea si ajungand dimineata, si de acolo la scoala sa predai romana elevilor? Asta este una din experientele repetate de Mihai Beloiu.

Vreau sa clarific de ce am folosit termenul sfantul pentru fratele Mihai Beloiu. In Ortodoxie termenul are o conotatie partial diferita de Scriptura. Fratele Mihai Beloiu a excelat in sfintenie practica si de aceea l-am numit sfant. Slava este numai a Domnului, si veti vedea de ce. 

Mihai Beloiu a fost originar din Moldova dintr-o familie de preoti de sase generatii. A absolvit Institutul Teologic Ortodox din Bucuresti si a fost licentiat in litere de catre Universitatea Bucuresti. I s-a oferit sa-si continue studile la Cambridge, sau sa fie preot in catedrala Ortodoxa din Sofia. Intre timp il cunoaste pe preotul Tudor Popescu si se intoarce la Dumnezeu. A fost printre primii sase care a frant painea cu fratele Tudor Popescu in adunarea de curand infiintata in anii 20. Renunta la preotie si devine profesor de romana dupa absolvirea cursurilo universitare. In autobiografia care o sa o cititi mai incolo, veti vedea ca el a avut curajul sa recunoasca incosecventele de la inceputul vietii de credinta. Dumnezeu insa il ia in scoala Lui si il trece prin experiente complexe si severe avand ca urmare sfintirea fratelui Mihai Beloiu.

Se casatoreste in Campulung cu sora Marieta si se imbarca amandoi intr-un destin croit de Dumnezeu. Putin oameni din Romania au experimentat prin ce a trecut familia Mihai si Marieta Beloiu. La sfarsitul acetei scurte introduceri se afla o carte ce reda istoria acestei familii, cat si convingerile teologice a lui fratele Beloiu. La anumite pasage a le carti am plans. Sa stiti ca nu numai in China sau Rusia credinciosii au suferit cumplit, dar si in Romania. Este vital ca generatile de Evanghelici dupa 1989 sa cunoasca suferintele fratilor lor sub comunism. Este bine sa stim ce s-a intamplat si in Romania, nu numai in tarile unde este prigoana. 

Recomand cititorilor sa lectureze intai scurta autobiografia a lui Mihai Beloiu din documentul atasat mai jos, dupa aceea corespondenta lui si marturiile celor care l-au cunoscut, iar la sfarsit sa citeasca teza lui de absolvire a Institutului Teologic Bucuresti din 1928. Teza este pusa la inceput, dar se intelege mai bine dupa citirea restului cartii.

Astept reactile dvs. Pe mine lectura aceasta m-a determinat si mai mult in a practica postul si rugaciunea si ma facut sa fiu si mai mult recunoscator lui Dumnezeu pentru ce face pentru mine si familia mea.

Paul Dan

mihai beloiu-Isus temelia vietii-iunie7-2013 

Nota: Cartea cu biografia fratelui Mihai Beloiu poate fi gasita la adunarea din Carol Davila nr. 48, Bucuresti. 

24 thoughts on “Sfantul Mihai Beloiu din Campulung este o incurajare pentru persecutatii de mineriada carismatica

 1. Povestea cineva care-l stia de mic copil ca a crezut ca acel om este Domnul Isus, pana ce a crescut mai mare, datorita evlaviei fr. Beloiu. Despre noi, pot spune copii in inocenta lor: Acesta este Domnul Isus sau dupa roadele si manifestarile noastre spun mai degraba altceva? Tot despre dânsul ne spun inaintasii ca plangea cand le marturisea oamenilor pe Domnul Isus si Evanghelia. …urmaţi-le credinta.

 2. Ce contrast izbitor intre cei care au fost inaintasii nostri si cei de azi care se lupta sa puna mana pe functii si bani.
  Dar surprinzator sunt si azi frati sfinti.
  Iata un argument: cautand printre fisierele inregistrate pe net de catre frati am gasit si acest fisier in care fratele Daniel Turcin ii spune lui Iorgulescu Mircea ca il iubeste (dupa ce dl reprezentant al biroului executiv BER asa cum sustine ca este Iorgulescu M il jigneste)
  http://fisierulmeu.ro/63ZBH7HHAP1E/Conducerea-BER-wav.html

  Domnul sa aiba mila de Iorgulescu Mircea si fratilor de pe toate continentele in Numele Domnului Isus va rugam sa ne sustineti in rugaciune ca astfel de oameni ca Ionel Botgros, Iorgulescu Mircea si sustinatorii lor sa nu preia conducerea BER.

 3. Despre fratele Mihai Beloiu am re-amintit celor din BER cu niste ani in urma, cand baiatul dansului, Pavel, a scos prima editie a cartii “Isus ca Temelie a Vietii”.
  Imi pare bine ca fratele Paul Dan, dupa ce ne-a prezentat ca buni tot felul de neo-teologi bizari, cu ‘faima’…, filozofi de frunte…, subtili si maestrii in a rastalmaci Cuvantul lui Dumnezeu…, poate si-a venit in fire, dand, in sfarsit, si peste un crestin autentic, duhovnicesc si adanc, de la care ar fi putut prelua stafeta invataturilor sanatoase (numai ca a scapat trenul)…

  • Voicu

   siteul Pasi.ro este un ghiveci ecumenic indreptat impotriva sfinteniei practice. Nu este de mirare postarea unor astfel de mostre de kichi eretic si panteism.

   Paul Dan

 4. Slava Domnului!
  Ieri In Carol Davila s-au ales membri sfatului pe tara si biroului executiv conform calendarului stabilit de sfatul fratesc pe tara BER inca in functie pana va preda stafeta.
  Printre ei nu se afla Botgros I, Iorgulescu M si Stan A;
  S L A V A L U I D U M N E Z E U!
  Amin! Amin! Amin!

 5. Nu sunt arminieni.
  Au adoptat in marturisirea de credinta ca Siguranta mantuirii crediciosul o are in Domnul Isus. Si intrebarea este in afara Domnului Isus exista siguranta mantuirii?
  E o chestie de bun simt.

 6. membru CDE

  N-ai răspuns!
  Ce ai vrut să spui cu Iulia = anonimul de sergiu! Anonim vei ramane!

  Explică! Când faci o afirmaţie presupun că o faci în cunoştinţă de cauză şi cu responsabilitate!

 7. bloggere, spui: “credinciosii toti sunt arminieni pana studieaza atent si in smerenie Scriptura…”
  dupa tine, Wesley, Tozer, Ravenhill, Finney si altii, ori n-au fost atenti, ori n-au fost smeriti. Vai de ei, nu? Mai degraba vai de tine ca faci asemenea afirmatii.

 8. Fratilor! Rugati-va ca sambata pe 7decembrie, Iorgulescu M; Botgros I; Stan A si cei ce il sustin sa nu aiba izbanda, sa nu fie votati, sa nu vina nimeni la adunatura lor. Sa opreasca Domnul Dumnezeu insusi ocara asupra adunarii BER, sa opreasca mineriadele asupra adunarilor BER.
  Amin!

 9. Fratilor, rugati-va pentru adunarea din Carol sa fie izbavita de cel rau, pentru ca maine se pregateste o descindere violenta din partea lui I Botgros si Iorgulescu M, deja s-au anuntat mai multe adunari din provincie sa vina cu sustinatori la Bucuresti.
  Domnul Isus sa ne ocroteasca cu un cerc de foc si cei ce vor sa distruga fratietatea sa fie alungati de puterea Lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s