Lumea se imparte in evrei, romani, greci, si restul lumii – Un mesaj de Craciun

Lumea se imparte dupa cum spune Biblia, nu dupa cum spune sociologia 

Sociologia este motivata politic si distorsioneaza analiza societatii umane in functie de cat de corupt moral este sociologul respectiv. In ultima decada in special in America (dar va veni si in Romania), omul de culoare alba este portretizat ca fiind sursa tuturor relelor sociale ale lumii. Veti fi surprinsi sa aflati ca printre cei mai mari critici ai omului alb sunt tot albii, nu neaparat persoane de alta culoare. Inainte de a merge mai departe vreau sa spun ca am prieteni intre credinciosi de toate culorile.

Dar sa revenim la critica omului alb de catre oamenii albi. Acesti critici sunt mari vrasmasi a lui Dumnezeu si uratori de Cristos. De aceea duc aceast razboi impotriva crestinismului spunand ca, credinta in Cristos este religia omului alb. Sociologia contemporana lupta impotriva etnicitatii si a specificului national.

Biblia a impartit umanitatea intre evrei si natiuni/neamuri. Planul lui Dumnezeu a fost ca cele doua etnii la un moment dat sa fie intr-o unitate data de El. In cadrul neamurilor/natiunilor in antichitate cel mai important rol l-au jucat grecii si romanii. Astazi civilizatia vestului isi are radacinile in iudaism, crestinism si cultura greco-romana.

Felul de gandire evreu, roman si grec sunt prezente si astazi in civilizatia vestica. Dar Dumnezeu ii are in vedere si pe cei care sunt in afara acestor categorii. Iata ce spune Pavel:  Eu sînt dator şi Grecilor şi Barbarilor, şi celor învăţaţi şi celor neînvăţaţi. (Romani 1:14).

Dumnezeu a gasit cu cale sa lase patru evanghelii care au patru prezentari diferite ale nasterii Mantuitorului, tocmai pentru a vorbii acelor etnii pe limba lor.

Arhanghelii din Ezechiel valideaza cele patru evanghelii

Cît despre chipul feţelor lor era aşa: înainte, toate aveau o faţă de om; la dreapta lor, toate patru aveau cîte o faţă de leu, la stînga lor, toate patru aveau cîte o faţă de bou, iar înapoi, toate patru aveau cîte o faţă de vultur. (Ezechiel 1:10)

Leul este regele animalelor. Cristos este portretizat ca Leul din semintia lui Iuda. Evanghelia dupa Matei il prezinta pe Cristos ca Mesia Imparatul. Boul este un animal de povara care isi duce sarcina grea in tacere si supunere. Evanghelistul Marcu il prezinta pe Cristos Domnul ca pe acel slujitor prompt si in continua actiune. Evanghelistul Luca prezinta intru-n mod cel mai detailat nasterea Domnului cat si diferite tipuri de oameni pe parcursul evangheliei. Evanghelistul Ioan are ca scop dovedirea divinitatii Domnului Cristos ce corespunde elementului ceresc al vulturului. 

Evanghelia dupa Matei este o evanghelie pentru evrei si pentru noi
Domnul Cristos este Mesia Imparatul

Putem numi evanghelia dupa Matei o evanghelie evreiasca. Aceasta carte ne invata ca primul lucru la care se uita un evreu care il cauta pe Mesia este arborele lui genealogic. Nu la intamplare aceasta evanghelie incepe cu genealogia Domnului Cristos iar prima propozitie este definitorie. Cartea neamului lui Isus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. (Matei 1:1). In acest verset Cristos inseamna Mesia (Cristos este echivalentul grec al evreiescului Mesia), iar Mesia este Fiul lui David care este imparatul mesianic din care urma sa iasa Mesia. Domnul nostru mai este si Fiul lui Avram, deoarece Geneza spune ca in samanta lui, adica in Cristos toate neamurile vor pamantului vor fi binecuvantate (Geneza 22:18). Este de remarcat ca magii vin sa ii se inchine, ei reprezentand natiunile (Matei 2:11), si ii aduc daruri demne de un imparat (aur) si demne de Dumnezeu (tamaie). Smirna adusa de magi vorbeste despre moartea si ingroparea Lui. 

Evanghelia dupa Marcu este o evanghelie penru romani si pentru noi
Domnul Cristos este Robul in actiune

Romanii au luat cultura si o parte din zeitati de la greci. Romanii au fost oameni de actiune, foarte bine organizati, mari constructori, exceland in strategii militare cat si in concepte juridice. Evanghelia dupa Marcu nu pomeneste nimic despre nasterea Domnului. Ci ne introduce direct chiar in capitolul 1 in lucrarea Domnului Cristos. Un cuvant des intalnit in aceasta carte este: “deindata” sau “imediat”. El apare de 39 de ori intr-o evanghelie asa de scurta. Cristos este robul/sclavul Domnului care implineste imediat lucrarea ce o are din partea Tatalui. Un roman se simnte acasa cu o astfel de evanghelie deoarece cam 30% din populatia imperiului erau sclavi.

După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galilea, şi propovăduia Evanghelia lui Dumnezeu. El zicea: ,,S’a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie. (Marcu 1:14,15)

Evanghelia dupa Luca este o evanghelie pentru greci si pentru noi
Domnul Cristos este Omul perfect

Grecii au fost prin excelenta ganditorii antichitatii. Evanghelistul Luca abordeaza in modul cel mai meticulos nasterea Mantuitorului. Portretele oamenilor din evanghelia sa, sunt cele mai clare. El reda cantarea Mariei si lauda lui Zaharia ca doua piese inegalabile de adevar Biblic, profetie, si poezie ebraica.

 Şi Maria a zis: ,,Sufletul meu măreşte pe Domnul, şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mîntuitorul meu, pentrucă a privit spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că deacum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită, pentrucă Cel Atot Puternic a făcut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este sfînt, şi îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El. El a arătat putere cu braţul Lui; a risipit gîndurile, pe cari le aveau cei mîndri în inima lor. A răsturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, şi a înălţat pe cei smeriţi. Pe cei flămînzi i -a săturat de bunătăţi, şi pe cei bogaţi i -a scos afară cu mînile goale. A venit în ajutorul robului său Israel, căci Şi -a adus aminte de îndurarea Sa, cum făgăduise părinţilor noştri, -faţă de Avraam şi sămînţa lui în veac.” (Luca 1:46-55)

Deasemenea personalitati malefice ca Irod si Ana si Caiafa sunt surprinse de Luca. Sunt mentionati deasemenea Cezarii August si Tiberiu. Evanghelia dupa Luca rezoneaza cu gandirea adanca si sofisticata greaca.

Evanghelia dupa Ioan este o evanghelie pentru toata lumea
Domnul Cristos este Dumnezeu intrupat

La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n’a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întunerec, şi întunerecul n’a biruit -o. (Ioan 1:1-5) 

 Şi Cuvîntul S’a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.  (Ioan 1:14) 

Ioan nu vorbeste despre nastere ci despre intruparea Domnului. Limba greaca folosita de Ioan este cea mai simpla dar paradoxal el surprinde cel mai bine divinitatea lui Cristos. Daca unii nu se regasesc intre evrei, nu sunt oameni de actiune ca romanii, nu au o gandire meticuloasa ca a grecilor, pentru ei este evanghelia dupa Ioan. Multi isi inchipuie ca evanghelia dupa Ioan este cea mai usoara, dar nu este asa. In aceasta evanghelie triumfa suveranitatea lui Dumnezeu in alegerea pentru mantuire.

31 thoughts on “Lumea se imparte in evrei, romani, greci, si restul lumii – Un mesaj de Craciun

 1. nu inteleg de ce ati omis numele “Isus” din sintagma “Christos Domnul”… ptr ca Cristos cel promis este identificat in Persoana Fiului lui Dumnezeu inomenit si nascut ca si Omul Isus!…. cele doua trebuiesc MEREU mentionate… in Isus din Nazaret il identificam pe Cristosul!

 2. Nu zic că ne ridicăm noi la înălțimea apostolului Paul [Pavel], dar el a utilizat „sintagmele” și separat, fără să fie vreo problemă în acest lucru. Sunt de acord că ar trebui menționate împreună, dar numai unul a fost MESIA, Cristos!

  • ba sunt mai multi arhangheli..se stiu numele la doi, Mihail si Gabriel… Lucifer a fost si el arhanghel inainte de cadere!
   despre cele patru fapturi vii, si eu inclin sa cred ca sunt heruvimi!

   • Domnule,Tim,spre deosebire de catolici si ortodocsi,evanghelicii se bazeaza exclusiv pe argumentatie biblica ,atunci cand e vorba de teologie.Asa ca nu avem nicio dovada ca ingerul Gabriel ar fi Arhanghel , deci respingem aceasta idee.Cat despre Lucifer ramanem la ceea ce e scris despre el.

   • Isaia 14 ce iti spune? ce era Lucifer (pana sa devina Satan)?
    si spune Scriptura…nu eu!
    Era mai mare peste ingeri? atunci era ARHANGHEL!
    ramai atat la litera Scripturii, cat si la spiritul ei!

   • eu nu stiu ce e cu spaima ta!
    incearca sa intelegi ce inseamna mai mare peste ingeri

    dexul zice ţ ÁRH, -ARHÍE elem. „conducător, șef”, „putere, autoritate”. (< fr. -arque, -archie, cf. gr. archein, a conduce)

    anghelos inseamna ingel

    deci arhanghel inseamna inger conducator… Lucifer a fost un inger conducator…. cu ce autoritate ar fi tras el altfel a treia parte de ingeri in rayvratire?????

    se vede ca singur iti inchzi viziunea! nici nu ai argumente, dar te si stii cu dintii de parrea ta, imrpscand cu noroi spre cel ce are argumente..si facandu-l antibiblic!

    Prietenul meu, afla ca dorinta mea este sa fiu biblic..nu am nici un interesa sa fiu pe langa… SI PTR aceasta eu ma informez si apoi aduc totul la Biblie!
    Isaia 14 imi da indicii…pe care tu le ignori!
    sa fii sanatos!

   • Nu sunt Lucian si nu am dat un verdict clar daca satan este sau nu (lucifer?) Luceafar . Totusi daca citesti mai atent in Isaia ai sa vezi ca nu se prea potriveste unui fost arhanghel descriptia.

    [Isaia ]
    (14:16) Cei ce te văd se uită ţintă miraţi la tine, te privesc cu luare aminte şi zic: ,Acesta este omul care făcea să se cutremure pămîntul, şi zguduia împărăţiile,
    (14:17) care prefăcea lumea în pustie, nimicea cetăţile şi nu dădea drumul prinşilor săi de război?`
    Vezi tu Tim? Daca este doar sa presupunem ajungem sa ne dam seama ca satan a fost un om. Deci? Esti tu sigur ca ceea ce spui este si cel mai corect? Eu nu sunt asa de sigur, recunosc.

   • pentru ca se face paralela la imparatul Tirului, un tip (imagine) a lui Satan! Si ptr cultura ta generala Satan CHIAR A FOST LUCIFER INAINTE DE CADERE!!!!
    Daca nu stii, nu te fa de ras! Abtine-te!

    ISAIA 14

    Vreau să prezint acest capitol sub aspectul principiilor acţiunii divine.
    1) Israelul trebuia să fie naţiunea care să aducă binecuvântare asupra celorlalte naţiuni, dar ei s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu. Aşa că, Dumnezeu a spus că va aduce puterile Neamurilor ca să pedepsească Israelul, ca să-l judece.
    2) Neamurile, în aroganţa şi cruzimea lor, au trecut cu mult limita a ceea ce Dumnezeu le spusese să facă, atunci când le-a poruncit să judece Israelul. Aşa că, Dumnezeu aduce acum judecată asupra naţiunilor Neamurilor.
    3) Mila lui Dumnezeu arătată în încheierea legămintelor şi promisiunii date părinţilor lor, înseamnă restaurare pentru Israel. Până la urmă, binecuvântarea lui Dumnezeu vine asupra lui Israel.
    4) Când Dumnezeu binecuvântează Israelul, prin Israel, Neamurile sunt binecuvântate.
    Vedeţi ordinea?
    – în primul rând, este judecată asupra lui Israel
    – apoi, judecată asupra Neamurilor
    – binecuvântare asupra Israelului
    – şi apoi, binecuvântare asupra Neamurilor.

    v. 1-2 – Acesta este scopul lui Dumnezeu pentru Israel: să aducă binecuvântare asupra Neamurilor.
    Aici, sunt 4 lucruri spuse despre Israel:
    a) Dumnezeu le va arăta milă şi va arăta îndurare pentru Iacov
    b) El va alege din nou Israelul
    c) El îi va stabili ţara lor
    d) Ei vor avea influenţa aceasta de a aduce binecuvântare asupra naţiunilor
    Se poate că, după ce Domnul Isus vine înapoi, naţiunile vor realiza că ele pot fi binecuvântate numai prin Israel. Aşa că, naţiunile vor fi cele care îl vor ajuta pe Israel să ajungă înapoi în ţara lui.
    v. 3-4 – Odată ce vine binecuvântarea, va fi pusă o capcană împotriva Babilonului, împărăţia lui Satan.
    În timpul când Dumnezeu aduce binecuvântare asupra lui Israel, atunci când vine Împărăţia lui Dumnezeu, Anticristul, omul diavolului, a fost deja trimis în iad, şi se întinde această cursă împotriva împăratului Babilonului, Satan.
    În v.4, spune: “Iată, asupritorul nu mai este!” , adică Anticristul nu mai este. Şi “asuprirea lui a încetat”, adică împărăţia lui Satan a căzut.

    v. 5 – Acest verset ne spune ceva interesant despre Satan.
    Observaţi că Satan a avut un toiag şi a avut un sceptru. Acestea erau lucruri pe care le avea un împărat. Satan a avut o împărăţie. Dar versetul spune că: “nuiaua lui Satan, sceptrul lui Satan s-a rupt.” Acele drepturi regale pe care le-a avut Satan asupra planetei Pământ au fost rupte, şi acum Hristos domneşte.

    v. 6 – Aici, vedem cum a acţionat Satan.
    Satan a fost un conducător rău de-a lungul tuturor anilor. Priviţi înapoi în istorie! De-a lungul istoriei au fost numai războaie şi asuprire. Satan nu a adus nimic altceva decât probleme şi agresiune lumii acesteia, de-a lungul veacurilor.

    v. 7 – Aici, vedem ce se întâmplă când vine Domnul Isus la guvernare.
    Ce imagine diferită! Oamenii cântă acum. Există odihnă, există pace, nu mai există război. Vedeţi! Isus Mesia domneşte!

    v. 8 – Chiar şi natura se bucură.
    Sanherib şi toţi ceilalţi împăraţi au tăiat copacii, ca să poată să asedieze cetăţile. Dar acum, nu vor mai fi războaie, nu vor mai fi asedii, şi copacii chiar se bucură.
    Aceasta este o imagine frumoasă a timpului când Hristos se întoarce ca să domnească.

    v. 9 – Apoi, Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă o imagine cam ciudată, din spatele cortinei.
    Ce se întâmplă în lumea de dedesubt? Multora li s-a refuzat intrarea în Împărăţie.
    Vă aduceţi aminte de pilda Domnului Isus, care vorbea despre cinci fecioare înţelepte şi cinci fecioare neînţelepte? Cinci dintre fecioare aşteptau ca Mesia să vină şi au fost luate în Împărăţie. Dar, cinci au fost lăsate afară, au fost date afară şi spune că “acolo, unde au fost trimise ele, era plânsul şi scrâşnirea dinţilor”.
    În acest verset, vom privi o imagine îngrozitoare despre locul în care au fost aruncaţi oamenii care au fost respinşi de la intrarea în Împărăţie.
    Anticristul a fost ucis, şi el merge în Locuinţa morţilor.

    v. 10 – Acei care au murit înaintea lui, pur şi simplu nu pot să creadă că acesta care a venit este Anticristul, şi spun: “Eşti şi tu slab, la fel ca noi!”
    Îmi aduc aminte că, atunci când eram copil, ascultam vocea lui Adolf Hitler. El era dat la emisiunile radio. Eu nu puteam înţelege ce spunea el, dar vocea lui mă îngrozea.
    Datorită unui singur om ca el, Europa a fost devastată. el a fost un om plin de putere şi, pur şi simplu, a făcut ca naţiunile europene să tremure înaintea lui.
    Adolf Hitler s-a sinucis, într-un buncăr din Berlin. El şi-a tras un glonţ în cap; şi duhul lui Adolf Hitler s-a dus în Locuinţa morţilor. el acum este conştient, el e conştient că va fi condamnat în iad şi, la fel ca toţi cei care s-au dus într-o eternitate pierdută, el este non-entitate. El a fost odată un om puternic, dar acum nu mai e nimic.
    Şi aşa se va întâmpla şi cu omul lui Satan, Anticristul.

    v. 11 – Această imagine nu e prea plăcută, dar aceasta se întâmplă cu cei pierduţi.
    v. 12-16 – În aceste versete, Isaia ne dă o revelaţie uimitoare referitoare la această persoană puternică, Satan. El ne spune despre începuturile lui Lucifer şi despre modalitatea în care el îşi va avea sfârşitul.

    În v.12, Isaia spune: “Lucifer, tu ai fost fiul dimineţii! Tu ai fost aruncat pe pământ; tu erai cel care a dat legea neamurilor! Tu erai cel care ai cauzat problemele de-a lungul veacurilor!”
    Se spune că Satan a fost purtătorul luminii, dar el a vrut să fie asemenea Celui Prea Înalt. El a vrut tronul lui Dumnezeu.
    Să vedem ce gândea Satan în inima lui, şi aceasta este o revelaţie uimitoare despre gândurile lui Satan.

    v. 13-15 – Vedem 7 stadii în cariera lui Satan:
    1) În primul rând, el a spus: “Mă voi urca în ceruri, şi scaunul de domnie a lui Dumnezeu va fi scaunul meu de domnie!”
    2) “Îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu.”
    Foarte adesea în Scriptură, când se face referire la fiinţele angelice, se vorbeşte despre stele. Aşa că, Satan a spus: “Voi fi mai mare peste toţi îngerii, voi fi capul lor!” Aceasta este poziţia pe care o are Dumnezeu, de fapt.
    3) “Voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor.” Acesta este Ierusalimul.
    Dumnezeu a spus că “Unsul Său va guverna pământul din Ierusalim”. Dar Satan a spus: “Nu! Nu El va sta acolo, ci eu voi sta acolo!”
    4) “Voi şedea la capătul miază-noaptei!”
    Ce înseamnă lucrul acesta? Poate că înseamnă “cel de-al treilea cer – tărâmul lui Dumnezeu” ; şi Satan a spus: “Eu voi fi cel mai mare acolo, eu voi fi împăratul!”
    5) “Mă voi sui pe vârful norilor.” Norii vorbesc despre slava lui Dumnezeu.
    În Daniel 7:13, ni se spune că “atunci când Mesia va veni înapoi, El va veni pe nori”.
    Satan a spus: “Eu voi fi mai sus de slava lui Dumnezeu!”
    6) “Voi fi ca Cel Prea Înalt.” Sau, “mă voi face pe mine însumi ca Cel Prea Înalt!”
    Genesa 14:19 – Aceasta este prima dată când această expresie “Cel Prea Înalt” este menţionată în Scriptură.
    Întotdeauna există ceva special cu privire la prima menţiune din Scriptură. Prima folosire a vreunei expresii stabileşte scena în care va fi folosită, oridecâteori este menţionată în Scriptură.
    Deci, ce spune aici despre Cel Prea Înalt? Spune că “El este Cel care are în posesie cerul şi pământul”. Deci, de fiecare dată când citim “Cel Prea Înalt” în Scriptură, înseamnă că e vorba despre “Dumnezeul care are în posesia Lui cerul şi pământul”.
    Urmăriţi ce a spus Satan, în cel de-al şaselea punct: “Voi fi ca Cel Prea Înalt!”, sau “Mă voi face pe mine însumi ca Cel Prea Înalt!” Ce a vrut el? El a vrut să posedeze cerul şi pământul.
    Dar, Dumnezeu are un răspuns pentru Satan, şi răspunsul acesta este cel de-al şaptelea punct.
    7) “Satan va fi aruncat în Locuinţa morţilor, în adâncimile mormântului.” Acesta este numele pentru iad.
    Vedeţi cariera lui Satan? Se pare că el urcă, se înalţă. el spune: “Eu voi fi cel care posedează cerurile şi pământul!” Dar, acest înger puternic va fi doborât în iad.

    În contrast cu aceste lucruri, aş vrea ca să deschidem la Filipeni 2:6-11, unde se vorbeşte despre cariera lui Isus.
    Vă rog să observaţi că Isus este “Unsul lui Dumnezeu”, Isus Mesia.
    În cariera lui Isus sunt 7 stadii:
    1) El S-a dezbrăcat pe Sine însuş
    2) El a luat un chip de rob
    3) El S-a făcut asemenea oamenilor
    4) El S-a smerit
    5) El S-a făcut ascultător până la moarte
    6) El a suferit moarte de cruce
    Vedeţi cum vine Salvatorul cel umil? El a fost Domnul slavei, dar El S-a dezbrăcat pe Sine însuş de această slavă şi a devenit un rob. El a fost umil şi a devenit ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. Dar există un al şaptelea stadiu:
    7) Dumnezeu L-a înălţat pe El, ca Isus Mesia. Dumnezeu L-a înălţat pe Isus la locul cel mai înalt. Acela era locul pe care l-a dorit Satan. Şi, Dumnezeu I-a dat Domnului Isus “un Nume mai pe sus de orice nume”
    Versetele 10-11 din Filipeni 2, spune: “orice genunchi se va pleca şi orice limbă va mărturisi că Isus Mesia e Domnul, spre slava lui Dumnezeu Tatăl.”
    Şi genunchii lui Satan se vor pleca; şi genunchiul fiecărui om păcătos se va pleca, şi fiecare limbă va mărturisi că Isus Hristos este Domnul.
    Aceasta este o imagine minunată. Satan este distrus, şi Isus este Domnul.

    v. 16-17 – Vă aduceţi aminte că, acum privim în lumea de dedesubt, în lumea din Locuinţa morţilor! Duhurile celor care au murit stau acolo, în Locuinţa morţilor, şi se uită atenţi la această fiinţă puternică, se uită la acest înger puternic care a spus: “Eu voi fi ca Cel Prea Înalt!”, şi îşi pun întrebarea: “Acesta este omul care a prefăcut lumea în pustiu?”
    Satan a vrut “să fie ca Cel Prea Înalt”. Dumnezeu este Trinitate: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnezeu Duhul Sfânt. Satan, care a vrut şi vrea să fie ca Cel Prea Înalt, ca Dumnezeu, încearcă să-L imite pe Dumnezeu. De aceea, la sfârşitul vremurilor, Satan va crea o “trinitate satanică”: Babaurul – Satan, Anticristul şi Proorocul mincinos. Satan se va folosi de Anticrist, care va fi ajutat de Proorocul mincinos, pentru a-şi duce planurile la îndeplinire.
    Deci, Isaia când spune “omul” în v.16, se referă de fapt, la cel din umbra omului, din spatele omului, la cel care-l determină pe om să facă aceste lucruri, adică la Satan. Dar Satan nu va izbuti în aceste planuri. Dumnezeu îl va înfrânge, şi toată această “trinitate satanică” va fi aruncată în iazul de foc.

    v. 18-21 – E incredibil că, acest înger puternic, Lucifer, a putut fi redus la o asemenea nimicnicie.
    Această fiinţă angelică, care odată a avut cel mai înalt rang, peste toate oştirile cerului, s-a răsculat împotriva lui Dumnezeu şi a fost adus la poziţia cea mai de jos.
    Ascultaţi-mă cu atenţie! Tot păcatul şi toată răzvrătirea împotriva lui Dumnezeu este nebunie. Să ne fie teamă să urmăm calea păcatului. Să avem grijă ca întotdeauna să găsim voia lui Dumnezeu şi să o împlinim, căci păcatul şi răzvrătirea nu e altceva decât curată nebunie. Lucifer, Satan, este dovada acestui lucru.

  • Domnule Lucian, cat din ce vorbesti tu si cat din ce citezi este DOAR BIBLIE! Si cat dcin ce spui sau interpretezi spune exact ce spune Biblia? Nu cumva de multe ori o iei si tu ianintea Bibliei si spui si tu ce ai crede ca vrea sa spuna Biblia, si nu ce spune ea cu adevarat?!
   Sa lasam fariseismele!

   Mai consulta si traditia iudaica, istooria iudaica, etc!
   Ca Dumenzeu nu a creat numai un arhgangle, ci mai multi!
   Si unul a fost Lucifer…despre el poti sa deduci din Exechial si nu numai!
   Nu fi penibil!

   • Asta vreau sa iti explic.In aspectele ce privesc Divinitatea,Vesnicia,adica lucrurile ascunse de Dumnezeu fata de oameni ,asa cum spune Cartea Deutoronomului.,pe mine nu me intereseaza ,adica nu iau de bun ,decat ce mi-a descoperit Dumnezeu ,in Biblie .Traditia iudaica ,istoria iudaica sunt lecturu ,pe care le citesc in timpul liber .
    Deci in lucrurile lui Dumnezeu aplic metoda inductiva ,nu cea deductiva,
    Nu ma lua cu penibilitati ca nu tine.,

   • Alo! dar traditia iudaica vine sa completeze anumite aspecte!
    plus ca daca studiezi pozitia lui Lucifer, inainte de cadere (in Isaia 14), vei vedea ca el era sef peste multi ingeri..conducea inchinarea adusa lui Dumnezeu… nu era nici serafim, nu era nici ieruhiv..ce putea fi decat un arhanghle, care inseamna “mai mare peste ingeri”? Daca te uiti si la mustratrea pe care i-o face Mihail lui Satana, poti deduce ca recunoaste ca nu este un “inger” oarecare…. si nici nu a fost un oarecare, inainte de cadere… putem trage concluzia ca au avut cam aceeasi poitie de egalitate unul fata de celalat..etc..etc
    Si eu cred ca si Gabriel e unul dintre ei, desi nu e numit asa! Dar, ptr ca i se da numele, e un inger f important!
    Si roicum, au fost creati mai multi arhangheli..nu numai unul!
    Pune-ti mintea la contributie!
    Vezi ca Dictionarele biblice te pot ajuta f mult! Nu fi asa legalist! Ca oricum noi ne inspiram si din altceva, decat din Biblie! Si aducem TOTUL la Biblie! Iar unde se potriveste imaginea cu Biblia, e un lucru pozitiv!

  • si ca sa iti dovedesc ca imparatul Tirului este o imagine a lui Satan…
   iti dau un text paralel, care vorbeste despre aceleasi lucruri..
   se gaseste in Ezechiel 28>12-19…
   acum? omul este heruvim (cf. v.14)?

   • Eu n-am spus daca este sa nu este, dar tu pari tare la cerice fratioare. Sa nu crezi ca daca ai pus mana pe cateva carti si citindu-le crezi ca detii adevarul. Sunt frati care o viata intreaga au studiat scriptura si alte materiale serioase care insa nu sunt asa de siguri pe ei cum pari tu a fi. Deci, mare grija. Ma abtin sa spun mai multe.

 3. Asta e problema celor care se bizuiesc pe ei si cunostintele lor .Pierde din vedere esentialul si adanceste prapastia dintre crestini.Daca nu e ca ei ,e nenorocire.Macar daca ar sustine ceva esential .Dar sa sa te incapatanezi sa sustii ca Diavolul a fost sau nu Arhanghel ,inseamna sa ii faci jocul.Eu nu intru in acest joc periculos.

  • eu nu stiu ce e cu spaima ta!

   incearca sa intelegi ce inseamna mai mare peste ingeri

   dex-ul zice ţ ÁRH, -ARHÍE elem. „conducător, șef”, „putere, autoritate”. (< fr. -arque, -archie, cf. gr. archein, a conduce)

   anghelos inseamna inger

   deci, arhanghel inseamna inger conducator… Lucifer a fost un inger conducator…. cu ce autoritate ar fi tras el altfel a treia parte de ingeri in razvratire?????

   se vede ca singur iti inchzi viziunea! nici nu ai argumente, dar te si tii cu dintii de parea ta, improscand cu noroi spre cel ce are argumente.. si facandu-l antibiblic!

   Prietenul meu, afla ca dorinta mea este sa fiu biblic..nu am nici un interes sa fiu pe langa… SI PTR aceasta, eu ma informez si apoi aduc totul la Biblie!
   Isaia 14 imi da indicii…pe care tu le ignori!
   sa fii sanatos!

 4. Pingback: De ce tacem cand Domnul Isus si Romania sunt batjocorite? – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s