Spiritism Zulu cu fatza crestina la lucru printre evanghelicii romani- carismaticii Kwasizabantu (KSB)

Dupăce vei intra în ţara pe care ţi -o dă Domnul, Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urîciunile neamurilor acelora. Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descîntător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urîciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău. (Deut 18:9-13)

Un aspect esential al ocultismului Zulu

Autorul Rune Flikke noteaza intr-o culegere de lucrari intitulata “Puterea Ocultului in Africa Moderna” ca persoane din populatia Zulu in momente de transa oculta simnt un vant in piept numit umoya. Zulu considera ca pieptul omului este locuinta stramosilor, si ca acestia ajuta la vindecarea persoanei.

In mod special in Africa deci si printre Zulu crestinismul se amesteca cu religia locului (sincretism). In cazul lor (Zulu) este comuna adorarea stramosilor, preocuparea cu demonii, vrajitorie si ritualuri de vindecare.

Spiritista Hilda Dube dadea instructiuni “spirituale” lui Erlo Stegen

Seful KSB, Erlo Stegen de multe decenii a intrat sub influenta spiritistei Hilda Dube, o negresa Zulu. Hilda cadea in transa, incepea sa vorbeasca in limbi si dupa ce iesea din transa ii spunea lui Erlo ce trebuia sa faca in privinta conducerii comunitatii KSB.

Hilda a avut doua fete, Lydia si Lindiwe care dupa moartea Hildei au preluat rolul de profetese oculte la KSB. Vom vedea mai incolo cum Lydia a avut o moarte clinica de natura oculta si a spus cum a ajuns pana in cer si cum l-a “vazut” pe Domnul Cristos.

Erlo Stegen pretinde ca coborarea Duhului Sfant ca la Cinzecime s-a petrecut si in localitatea Mapumulo din Africa de Sud

In istoria bisericii au fost diferiti sarlatani spirituali care au pretins autoritate apostolica. Unul dintre ei a fost Jan Matthys care in timpul reformei lui Luther a spus ca orasul Munster este Noul Ierusalim. Matthys a fost omorat, dar urmasul lui a fost John of Leiden, care s-a declarat urmasul imparatului David, avea “viziuni din cer”, si si-a luat 16 neveste, legalizand pentru acea comunitate poligamia.

In zilele noastre, ereticul Zac Poonen prosteste pe lesne crezatori ca ei pot fi botezati cu Duhul Sfant de la Cinzecime, spune el, “Duhul Sfant original”. Asa ca, pastori penticostali cat si crestini evanghelici de la alte denominatiuni, continuati sa inghititi aceste minciuni gigantice.

Dar minciuna lui Erlo Stegen este cu mult mai mare. El a pretins in cartea sa “Trezire Printre Zulusi” ca in timp ce se afla cu un grup de albi si negrii in localitatea Mapumulo intr-o strangere religioasa, cerul s-a deschis si Duhul Sfant a coboart peste ei ca la Cinzecime: “Părea că acest vânt l-a cuprins pe fiecare din noi” (cap. 6).

Ca sa intelegem ce s-a intamplat trebuie doar sa ne re-amintim doua lucruri spuse anterior. Experienta spiritista Zulu da senzatia de vant in piept. La momentul cand Erlo Stegen trecea prin acea manifestare, se afla de mult sub autoritatea oculta a lui Hilda Dube.

Si ca lucrurile sa fie “complete”, Stegen a spus ca fenomenul “spiritual” de la Mapumulo a fost insotit de “semne si minuni” (cap. 7). Carismatism curat!

Ca sa justifice fenomenul descris aici, Stegen a lansat idea ca momentul Cinzecimii este repetabil. Asemenea afirmatie grava este greu sa fie calificata in cuvinte. O putem numi super-erezia lui Erlo Stegen. De fapt ce a fost acolo se incadreaza la spiritism Zulu in masa.

Erlo Stegen, misiunea Kwasizabantu, si ereziile lor

Lucrarea oculta inceputa in in Mapumulo s-a extins si a devenit un fenomen in mai multe tari. Sediul lor este la Kwasizabantu nu departe de Mapumulo. Ei se lauda cu realizari materiale mari ca si cand aceasta ar fi binecuvantarea lui Dumnezeu peste ei. Si Mormonii sunt un intreg imperiu financiar si mobiliar, dar totul este originat in ocultism ca si la KSB.

Erlo Stegen crede in vise si viziuni. Colega lui de erezie Ellen G. White avea cea mai mare productie de minciuni si viziuni. In cartea lui, Stegen afirma ca posedatii demonic si vrajitoarele veneau sa fie eliberati, cand de fapt evangheliile ne arata ca acestia fugeau de Domnul Cristos si erau ingroziti de prezenta Lui.

Predicarea dominanta la KSB este despre pacat. Ei sunt obsedati cu marturisirea in detaliu a pacatului fatza de un confesor de al lor cat si implorarea agonizanta pentru iertare cu strigate mari ca si cand pretul iertarii se afla in intensitatea strigatului si durata rugaciunii, si nu in credinta in jertfa Domnului Isus ca urmare a convingerii de pacat facuta de Duhul Sfant si de Cuvant.

Iosif Ton spune ca si Stegen ca bolile sunt cauzate de demoni.

Structura KSB este piramidala, la varful piramidei se afla Stegen.

Marturii devastatoare in limba engleza despre KSB

Iata cateva linkuri

Lideri Evanghelici Sud Africani au investigat KSB-ul http://www.ksb-alert.com/body_english_report_concerning_kwa_.html

http://www.iol.co.za/news/south-africa/mission-school-accused-of-abuse-1.27294

http://www.ksb-alert.com/body_english_report_concerning_kwa_.html

http://www.ksb-alert.com/

http://www.ksb-alert.com/body_english_report_on_the_kidnappi.html

Cum cad evanghelicii in cursa KSB-ului?

Intr-o forma sau alta ei pun intrebarea asta audientei: “Ai tu o viata deplina?” Cum majoritatea evanghelicilor nu cunosc doctrinele harului si nici faptul ca pozitia noastra in Cristos ne-a facut desavarsiti si ca bucuria este in Domnul- si nu in circumstante, zic dar majoritatea evanghelicilor cad in cursa intinsa de KSB, spunand ca nu sunt impliniti.

Atunci predicatorii KSB te invita la conferintele lor de la Voiteg sau in Elvetia ca sa te invete ei ce inseamna “plinatatea” vietii crestine. Acolo te vor acuza in predica de lucruri grave ca si diavolul, si vei simntii nevoia de a te confesa unui consilier autorizat KSB. Dupa aceea naivul evanghelic trece de la dependenta de Cristos la dependenta de duhovnic KSB.

Cum a facut KSB-ul istoria lor si mai senzationala?

De ce oare numai apostolul Pavel trebuia sa fie rapit pana in al treilea cer? KSB-ul vrea autoritate apostolica. Deaceea oculta Lydia Dube a avut o moarte clinica de natura spiritista si in aceasta transa a povestit ca drumul pana la cer a fost cu obstacole care mai de care mai mari si mai palpitante, iar acolo dupa ce l-a vazut pe Domnul Isus (zice ea), a fost trimisa inapoi pe pamant ca sa nu fie ai ei prea intristati. De fapt totul a fost o farsa oculta pentru a da mai multa legitimitate spirituala KSB-ului. Va rog sa cititi cu atentie brosura atasata la acest articol.

KWASIZABANTU – ERLO STEGEN ŞI (FALSA) TREZIREA PRINTRE ZULUŞI

KSB-ul vrea sa acapareze BER-ul si v-a domina Suceava 

Adrian Stan, un prezbiter al bisericii BER din Timisoara si-a casatorit fata cu nepotul sefului KSB. Adrian Stan a sabotat luarea unei decizii oficiale impotriva influentei KSB in cadrul BER. El continua sa fie promovatorul KSB in randul credinciosilor din aceasta denominatie. Ei vor sa acapereze si tineretul. La Targoviste, divortatul KSB-ist Hans Coler a rupt o parte din tineretul de la BER si i-a infectat cu discursuri obsesiv sexuale. Hans Coler este numit “unchiul Coler” de catre romanii KSB-isti docili si conditionati psihologic.

La Suceava, KSB-ul a cumparat in 2012 propietatea imensa care a apartinut Menonitilor. http://www.kwasizabantu.com/europe/romania/new%20mission/natanael.htm

Intrebare: atat discernamant au avut Menonitii?

Avertizare: Suceava este un loc binecuvantat de Domnul in privinta Evangheliei, dar Suceava este si un loc asediat de Cel Rau prin ereticul carismatic Zac Poonen, si mai de curand prin spiritismul ocult carismatic KSB.

Din nou o intrebare: Vor avea discernamant spiritual liderii evanghelici din Romania ca sa fereasca turma de carismatism, Zac Poonen, sau spiritism Zulu cu fatza crestina numit KSB?

Recomand si citirea acestor doua linkuri:

Miscarea Tudorista infiltrata de carismatici spiritisti

Emi Zarnescu clarifica mai mult relatia dintre BER si secta KSB

Acest articol va mai fi actualizat. Va invitam sa mai reveniti!

Bibliografie

Kiernan, James. The Power of the Occult in Modern Africa. Lit Verlag, Berlin 2006.

21 thoughts on “Spiritism Zulu cu fatza crestina la lucru printre evanghelicii romani- carismaticii Kwasizabantu (KSB)

 1. Inteleg perfect si sunt de acord 100% cu ce ati zis aici de KSB. In 2005 am avut biletul de avion si visa pusa pe passport pentru a merge in Africa de sud la kwasizabantu dar Slava Lui ca un frate scump nelu istrate a intervenit.;)

  • Narcis, ce spui tu? Fratele acesta despre care toti binevoitorii scriu ca e vandut KSB-ului si ca le face jocurile, chiar el te-a oprit? Iata cum iese adevarul la iveala si vorbitorii de rau se dovedesc mincinosi. Multumim pentru marturia ta si, Slava Domnului ca te-a ferit sa ajungi acolo. Poate ne povestete Dl Adrian Stan cum este printre Zulu si KSB, asa niste informatii la prima mana.

   • Daca nu ar fi lucrat Dumnezeu prin fr. nelu istrate sa ma opreasca, astazi as fi fost … Se poate citi pe toate acele site uri, ce poti ajunge daca Dumnezeu nu intervine 😦

 2. Poate Narcis ne povestesti cum scrisoarea sorei Maria Halip misionara in Zambia te- oprit caci a sosit la timp inninte sa pleci in Africa de Sud la MECCA !
  Cred ca e mai corect acest argument, decat celalt.Nu de altceva dar alta data ai spus asa ceva si de fr Nelu Istrate tocmai invers Cand si cum te ai schimbat ?
  Nu stiu cu ce se ocupa acum Domnul Nelu Istrate dar in nicun caz nu cred ca face jocurile KSBului.
  Asta pana la prima dovada palpabila .
  Si asteptam cu nerabdare sa ne spuna Domnul avocat Adrian Stan cum e sa ai fiica intre Zulu si cum e apa,ceaiul s supa care o da la copii orfani si misionari, adica ce procent de droguri si cate feluri de droguri se pun in ea,ca doar e printesa la palatul mafiotilor care au partea lor dela minele de diamante .Dumnealui poate stie mai bine
  Poate nu stiti ca maine la Curtea de Arges vine Emi Valciu sa povesteasca cum e in Raiul de la Voiteg ca sa atraga si pe altii .Nu cred ca le spune ca locuesc in baraci si maninca la comun ,asa ca in Comuna primitiva visul securistilor comunisti crezand ca au partasie biblica si cum o multime de copii de la orfelinatele ksb-ului sant batutti cu furtunurile de apa .Abia asteptam sa vedem ce EREZII mai lei es pe gura din capu lor l deja bolnav. Cu durere o spun.Sigur canu le spune ca Hans Koller are casa cu piscina si prostii dorm in baraci si nici ca acest domn mafiot vrajitor e divortat demulti ani caci sotia lui Helga stia prea multe si erau in pericol sa fie dati pe fata !
  Urmarim in continuare vanzarea pe bani multi a tuturor propietatilor BER ,care se vor transforma in puncte de raspandire a EREZIILOR!
  Asta ca sa stiti ca Apostazia nu e numai la baptisti si penticostali !
  A intrat CU PLUGUL si s-a instalat si in adunarile Berului !
  Asteptam vesti noi caci in luna Martie nenea Botgros trebuie sa-si ia talpasita la ortodocsi caci aici la Ber i s-a ispravit termenul,iar la ortodocsi are alt job de demolare , iar el va face asa cum a promis si sa dea cheile KSB-ului iar Adrian Stan sa le manipuleze pentru interesele familiutei lui . Cand Adrian Stan a intrat in contract cu celati doi securisti Botgros si Mircea Iorgulescu care este si criminal bineinteles nepedepsit inca ,a dat pe fata planurile lui ticalose de a vinde tot ce nu ii apartine Mafiei KSB care opereaza cu ajutorul lui nu numai in BER ,dar si la baptisti si penticostali si distrugand biserica dupa biserica! Abia asteptam sa fie dati pe fata si ascunsi la racoare pentru ,delicventele si crimele care le fac si le-au facut in functiile de securisti megalomani si iubitori de bani.
  Cu Durere !
  IMPOTRIVA EREZIILOR KSB

 3. sa urle satana turbat cat o vrea, tot Hristos a biruit.El stie ca mai are putina vreme de aia incearca sa atraga si pe cei alesi. Totusi fiecare dintre noi care spunem ca suntem crestini sa luam bine seama la felul de traire sa nu carecumva sa ne trezim ca avem doar o religiozitate. Scuzati-ma dar cunosc multi frati(nu le pot da numele) care par adevarati crestini, dar in familiile lor sunt fiere amara.

 4. si sa nu uitam un lucru, Adevarul va fi calcat in picioare pentruca cuvintele prorociei din apocalipsa se implinesc sub ochii nostrii.

 5. Cautand informatii despre “misunea KSB” cititi ce am gasit :
  “Începând cu anul 2000 o dată la două luni au loc Nopţi de Veghe şi de ispăşire în diverse Biserici catolice sau chiar ortodoxe din România. În data de 23-24 noiembrie 2012 se va ţine a 73-a Noapte de acest fel la Biserica greco-catolică sf. Maria Regina Păcii din Timişoara (Zona Bălcescu, str. Ghe. Doja, nr.25A).

  TotodatĂ acest eveniment este şi o
  ÎNTÂLNIRE DE MULŢUMIRE A PELERINILOR CARE AU FOST LA MEDJUGORJE!

  Surpriza acestei nopţi de rugăciune este prezenţa moaştelor Sfintei TEREZA DE LISIEUX!

  Intenţiile acestui eveniment sunt:
  1. Unitatea bisericilor lui Cristos
  2. Pace în inimi, în familii şi în lumea întreagă
  3. Oprirea avorturilor în ţara noastră şi în lumea întreagă
  4. Ispăşire pentru păcatele preoţilor, ale persoanelor consacrate şi ale lumii întregi.

  Din program mai face parte

  Depunerea / reînnoirea angajamentului pentru castitate din partea unui grup de 30 de tineri din Voiteg(Kwasizabantu) şi din alte părţi ale ţării !

  Invitaţi sunt Madre Rosaria şi Melinda, violonista, din Medjugorje, Hans Kohler de la comunitatea ecumenică din Voiteg, Radio Maria ş.a.

  Cu transmisie în direct pe internet LIVE şi pe Radio Maria!

  Invitaţi sunt preoţii care simt această chemare, toţi oamenii de rugăciune, sufletele ispăşitoare, cei de bunăcredinţă din zona Timişoara şi din restul ţării. Sursa :”http://darulvietii-ro.reginapacis.ro/index.php/evenimente/160-noapte-de-veghe-si-ispasire#.UuQATNL8LUI
  Ce ziceti ,ce mai “credinciosi “,inchinatori la moaste!
  No comment! Ecumenism total!

  • Da Nick ai mare dreptate … sub umbrela intentiilor bune ( desi unele sunt doar aparent bune ) : ” unitatea bisericilor , pace in familii si in lumea intreaga, oprirea avorturilor , etc. se construieste o puternica platforma pentru Miscarea ECUMENICA mondiala . Unde va duce asta … ? BIBLIA ESTE FOARTE CLARA SI DA RASPUNSUL EXACT !

 6. CEVA DESPRE KSB
  Păcatul şi mărturisirea păcatelor sunt la el şi în KSB în centrul predicării. Nu Domnul Isus şi ce a făcut El pentru iertarea păcatului, nu lucrarea Lui de mântuire şi de îndreptăţire prin credinţă, ci păcatul şi mărturisirea păcatului reprezintă „Evanghelia“ KSB. La o observare mai exactă devine clar că predicarea păcatului este un mijloc de a atinge ţelul, de a fi aşezat în slujba unei „binecuvântări“ mai înalte, care, oficial, se poate experimenta numai în Kwasizabantu. Este dureros cum mulţi creştini de nume, chiar cu pretenţia că sunt instruiţi în domeniul teologiei, nu pot pătrunde această „capcană meschină“, ci o recomandă mai departe ca pe o taină pentru binecuvântări deosebite ale lui Dumnezeu. Practica scoate la iveală că predicile
  KSB îi duc pe oameni spre o deprindere şi înţelegere legaliste ale mântuirii.

 7. Poate va este de folos:
  Postez un articol primit de pe pagina de web:
  http://chris7910us.blogspot.ro/
  Erezia este un atentat la jertfa Mantuitorului. Iti pasa de lucrul acesta?
  Ereticii intai se excomunica iar ulterior se discuta cu ei daca e cazul!!!
  Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v’a pus Duhul Sfînt episcopi (Sau: priveghetori.), ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a cîştigat -o cu însuş sîngele Său. Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vîrî între voi lupi răpitori, cari nu vor cruţa turma; şi se vor scula din mijlocul vostru oameni, cari vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor. (Faptele Apostolilor 20: 28-30).
  Pastorirea inseamna in egala masura edificarea bisericii cat si pazirea ei de lupi rapitori. In Romania pazirea turmei este un lucru aproape inexistent. Argumentul suprem a lui Pavel impotriva ereticilor este faptul ca actiunea lor se atinge de rezultatul jertfei Domnului Cristos, si anume Biserica Domnului. Pavel spune ca pretul rascumpararii credinciosilor este infinit, adica sangele Domnului, de aceea raspunderea pastorilor si liderilor de biserica in a pazii turma este extrema!
  ORICE LUCRATOR CARE NU VEGHEAZA LA PAZIREA TURMEI DE POSIBILELE ATACURI ERETICE ESTE UN TRADATOR AL AVANGHELIEI NU UN SLUJITOR…..PRIN IMPRUDENTA SAU CHIAR O USOARA COLABORARE CU UNELE CERCURI DUBIOASE SAU DOVEDITE ERETICE DEMONSTREAZA CA NU ESTE VREDNIC DE A SLUJI EVANGHELIEI LUI CHRISTOS SI CA ATARE TREBUIE DAT PE FATA SI MUSTRAT,PENTRU CA O ASTFEL DE PERSOANA PRODUCE PAGUBE INCOMESURABILE PENTRU BISERICA PENTRU CARE A MURIT CHRISTOS….
  ATENTIE> Erezia nu apare deodata in mintea ereticului…
  O DATA INSTALATA EREZIA DEVINE O convingere adanca. Este un intreg proces mintal si spiritual. Putem compara mintea noastra cu un aeroport unde avioane vin si pleaca. Oricare dintre noi avem tot felul de ganduri care vin si pleaca. Satana nu ocoleste pe nimeni in ai trimite ganduri de necredinta sau idei cu caracter eretic. Depinde de fiecare in parte daca lasa ca ideile celui rau sa prinda radacini…
  Iacov ne arata ce se intampla cand se naste un pacat,in Iacov 1:14-15
  In versetul de mai sus Iacov descrie cum se naste un pacat major. Este ceva similar cu gestatia, adica este un proces ce se dezvolta in timp. De aceea Iacov foloseste cuvantul “a zamisli (sullambanó)” care are si sensul de gestatie. Pacatul poate fi de natura morala sau doctrinara. Erezia este pacat de natura doctrinara. Pacatul doctrinar este cel mai grav.
  ATENTIE!!! Pentru eretici nu exista compasiune. Ei au lasat ca erezia sa le lucreze mintea si inima pe perioade indelungate, fara ca sa spuna fratilor sau pastorilor. Iar apoi deodata incep sa imprastie otrava lor ideologica
  Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni cari vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roş în însuş cugetul lor. 1 Timotei 4:1,2
  Da, dracii se ocupa cu doctrina, dar cu cea falsa. Ca acestia sa poata baga in capul cuiva convingeri abatute ei trebuie sa gaseasca o zona vulnerabila cauzata de trairea constienta intr-un pacat major.
  ATENTIE: Liderii sectelor care au initiat erezii au fost vinovati fie de imoralitate, dragoste de bani, sau dorinta de proeminenta. Acest lucru este valabil si pentru unii membrii obisnuiti ai bisericilor.
  Multumesc pentru cei care si-au facut timp sa il citeasca!
  IMPOTRIVA EREZIILOR KSB

 8. Un raspuns si pentru Cristina
  Informatia despre Emi Valciu e de la o sursa autorizata din Curtea de Arges,un om in carne si oase si care il astepta cu nerabdare sa il mai revada si sa se intalneasca cu el.Interesant este ca din pricina vremii rele Emi Valciu si Adrian Stan nu au putut venii,In schimb s-au prezentat Mircea Iorgulescu impreuna cu Trandafir Ion din America,la adunarea din Curtea de Arges.Se poate banuii ce a urmat .
  Dar am o intrebare .De ce va intereseaza sursa ?
  Ce conteaza ?Eu nu scriu aici zvonuri si barfa, ci numai fapte dovedite ale KSB -ului care din anul 2000 distrug adunari in toata Europa,in ultima vreme, cu predilectie in Romania .
  Conteaza ca acum acest om Emi Valciu e folosit ca o momeala pentru alti naivi ,alte oi si mielusei de macelarit de acest cult, abatut cu totul dela Cuvant? Eu zic ca, virgula, CONTEAZA!Sisa fiti atenti la toate deplasarile lui !
  Azi am citit ceva frumos care CONTEAZA FOARTE MULT:
  Ev dupa Ioan cap 1:5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
  Pentru mine are valoare foarte mare aceasta fagaduinta exprimata asa de simplu de aposolul Ioan !
  IMPOTRIVA EREZIILOR KSB

 9. IATA CE ARTICOL A APARUT LA,, NEWS CRESTIN” PORTALUL CRESTINILOR CONECTATI:http://newsnetcrestin.blogspot.ro/ Ce se întâmplă în Cultul Creștin B.E.R.?
  Asa cum am anticipat, imediat dupa postarea in portalul nostru a unui material privind botezul copiilor in Cultul Creștin Biserica Evanghelica Romana (BER), am primit pe adresa redactiei numeroase solicitari pentru oferirea de amanunte cu privire la aceasta practica in cadrul acestei confesiuni evanghelice.
  Fiind un subiect sensibil, am solicitat sprijin pentru lamurire conducerii acestui cult care, chiar daca nu imediat, ne-a trimis un material bine structurat si argumentat pe care n-am ezitat sa-l facem public (aici), sperand ca in felul acesta putem contribui la o buna si necesara informare a cititorilor nostri.
  Evident, am sperat ca prin postarea in spatiul virtual a unui material suficient de explicit, spiritele se vor linisti iar subiectul se va aseza de acum pe masa teologilor dispusi pentru dezbatere, NewsNet Crestin ramanand doar un portal exclusiv de informatii, asa cum ne-am facut cunoscute intentiile inca de la infiintare.

  Ei bine, ceea ce n-am anticipat a fost faptul ca am ramas totusi in atentia cititorilor nostri focalizati acum, nu pe subiectul de mai sus, ci pe autorul acelui material si implicit pe intreaga conducere a cultului BER. Astfel, in scurt timp am primit numeroase materiale incriminatorii pentru reprezentantii de varf ai acestei confesiuni crestine cu rugamintea insistenta sa le dam publicitatii.

  Nu ne-am grabit sa le expunem spatiului public nu numai datorita faptului ca unele dintre acestea erau extrem de stufoase, greu de digerat de cititorii nostri obisnuiti cu informatii sumare, ci si pentru ca nu stiam ce persoane se ascund in spatele adreselor electronice care produceau grave acuzatii pentru conducerea B.E.R., ca sa nu mai mentionam faptul ca unele dintre acestea reproduceau mot-a-mot articole si comentarii acide dintr-un anumit blog caruia n-am dorit sa-i facem publicitate.

  Iata in continuare o sinteza sumara a materialor incriminatorii primite pe adresa redactiei noastre:

  “Cultul BER in prag de scindare la nivel national”

  “In ziua de duminica, 8 septembrie 2013, Adunarea Carol Davila, Bucuresti, a cunoscut o adevarata mineriada carismatica. Astfel, in dimineata acelei zile, usile au fost fortate, fratii de ordine au fost bruscati, palmuiti si dati la o parte de cca 50 de oameni sositi din toata tara care au navalit in adunare si au impiedicat desfasurarea intregului program”
  “In fruntea acestor oameni care au fortat intrarea s-a aflat presedintele BER Ionel Botgros, pus sub disciplina de sfatul de frati pe tara.”
  “Barbati si femei din aceasta adunare au fost bulversati de aceste manifestari, unii au parasit adunarea, iar altii au fost vazuti plangand.”
  In seara zilei de 8 septembrie 2013, la Adunarea din Pitesti “a venit acest carismatic Iorgulescu Mircea (cunoscut colaborator cu securitatea regimului comunist sub pseudonimul Sandru Florin) parca inebunit si ne-a amenitat ca avem invatatura darbista si ca vom fi dati afara din adunare. Apoi a aruncat toate cartile de Darby din biblioteca din holul adunarii”
  “In spatele acestor manifestari sta Adrian Stan din conducerea BER care s-a inrudit cu un sef din secta oculta carismatica Kwasizabantu. Stan locuieste in Timisoara iar secta Kwasizabantu are un sediu la Voitec langa Timisoara.”
  “Adrian Stan, un prezbiter al bisericii BER din Timisoara si-a casatorit fata cu nepotul sefului KSB. Adrian Stan a sabotat luarea unei decizii oficiale impotriva influentei KSB in cadrul BER. El continua sa fie promovatorul KSB in randul credinciosilor din aceasta denominatie. Ei vor sa acapereze si tineretul. La Targoviste, divortatul KSB-ist Hans Coler a rupt o parte din tineretul de la BER si i-a infectat cu discursuri obsesiv sexuale. Hans Coler este numit “unchiul Coler” de catre romanii KSB-isti docili si conditionati psihologic.
  “Fratilor, rugati-va pentru adunarea din Carol sa fie izbavita de cel rau, pentru ca maine se pregateste o descindere violenta din partea lui I. Botgros si Iorgulescu M., deja s-au anuntat mai multe adunari din provincie sa vina cu sustinatori la Bucuresti.”

  “NU PARASITI CLADIREA ADUNARII DIN CAMPULUNG!
  Va trimit acest email sa il faceti public, sa stie tot BER ca metodele folosite de acesti oameni condusi de Ionel Botgros (colaboratori activi in anumite cercuri) depasesc orice imaginatie.
  Au recurs la violenta intr-o adunarea publica din Campulung pe data de 10.11.2013 pentru a schimba sfatul adunarii ales prin vot liber de catre adunare. Acest sfat fratesc nu a fost pe placul lui Ionel Botgros.
  Metodele folosite extrem de violente, pur si simplu fratii care s-au opus au fost luati pe sus si aruncati in curtea adunarii, de catre cativa indivizi adusi de Botgros.
  Violenta folosita la Campulung este cu mult mai mare decat in Carol Davila sau in alte locuri atacate de acesti oameni.
  La felul cum s-au purtat va spunem sigur ca oameni acestia condusi de Ionel Botgros nu sunt crestini, nu au nimic de a face cu credinta si cred ca autoritatile ar trebui sa se autosesizeze. Ce s-a intamplat in Campulung a fost filmat de catre responsabili cu transmiterea predicilor pe postul local TV Muscel .
  Rugam intreaga fratietate sa nu-i mai sustina financiar pe acesti oameni care se comporta atat de violent, si Doamne fereste, sa nu-i mai voteze.
  Treziti-va la realitate fratilor!”
  “Mihai Demsa a transformat o adunare BER din Slobozia intr-o biserica carismatica, dupa ce fratii din BER l-au incurajat si l-au sustinut in lucrare.”
  Oricat de sumar am incercat sa prezentam aceste materiale incriminatorii, sunt inca multe alte materiale pe care nu le putem reproduce aici, insa, inevitabil ne-am intrebat si noi: ce se intampla in Cultul Creștin BER?
  Unul din corespondentii NewsNet Crestin a incercat sa realizeze o ancheta jurnalistica in cadrul Adunarii din strada Carol Davila, Bucuresti, insa materialele adunate ne-au pus si mai rau in incurcatura: raspunsurile au fost total diferite, reprezentand puncte de vedere opuse.
  Prin urmare, am solicitat din nou o lamurire din partea conducerii cultului BER si in foarte scurt timp vom prezenta aici o explicatie a tulburarilor din cadrul acestei confesiuni evanghelice, oferita de domnul Adrian Stan al carui nume este frecvent amintit in aceste acuzatii…2014/02/ce-se-intampla-in-cultul-ber.html

 10. Prin urmare o sa il intrebe pe Domnul LUP cum si in ce fel a mancat oile ?Nu e asa ca e interesant ?Sa vedem ce raspunde domnul avocat carismatic si securist LUP :ADRIAN STAN!
  Asta va fi si mai interesant !!!!

 11. IATA SI RASPUNSUL DOMNULUI LUP :
  O explicație a tulburărilor din B.E.R.
  NewsNet Creștin: Această postare reprezintă “cuvântul de apărăre” al domnului Adrian Stan, al cărui nume este frecvent menționat în materialele incriminatorii primite de noi și despre care am scris aici
  „Mă socotesc fericit…că pot să mă apăr …
  pentru toate lucrurile de care sunt pârât de iudei,căci …
  cunoști foarte bine toate obiceiurile și neînțelegerile lor”
  Două fracturi majore au marcat istoria Bisericii: schisma din 1054 și Reforma. Prima s-a născut din setea de putere și dominare. A doua a fost pe tema: învățătură, doctrină. Pe amândouă le regăsim, istoric vorbind, în aproape toate conflictele din biserici și foarte rar lipsesc din platformele de politică bisericească.
  Rezultanta tulburărilor din ultima vreme din Cultul Creștin Biserica Evanghelică Română (BER) pleacă de la aceiași doi vectori.
  BER este o frățietate în sânul căreia sunt doua înțelegeri diferite despre harul suveran al lui Dumnezeu și responsabilitatea omului. Când frații au rămas centrați pe persoana Domnului Isus „și El răstignit”, zeci de ani s-a putut coexista pașnic într-o simbioză și părtășie sfântă. Când din neînțelepciune, neveghere sau duh de partidă cineva a apăsat mai tare pe unul din talerele balanței echilibrului doctrinar, atunci au apărut tulburările, cum a fost în 1982 când un grup a insistat pe „mântuirea nu se pierde”. Atunci frățietatea, care în majoritatea ei credea altfel, a reacționat, ca și acum, iar grupul (5% din câți eram atunci) a plecat.
  După 30 de ani această temă sensibilă a fost reactivată în mod dureros de o parte din aceeași actori din 1982, care, între timp s-au reîntors în BER, dar de această dată cu intenția vădită de a o impune cultului, trecând peste conștiința și înțelegerea majorității fraților. Pentru punerea în aplicare a acestui plan era nevoie de o logistică bine pusă la punct, intrând astfel în ecuație cea de-a doua pârghie: acapararea puterii pentru o implementare mai ușoară în teritoriu. A părut tentantă înclinarea opțiunii în favoarea alegerilor democratice pe zone, care la modul aplicativ sunt mai pragmatice, mai convingătoare și de ce nu, mai antrenante și mai pasionante. Așa se face că mulțimea credincioșilor din frățietate a devenit un „electorat”. Membrii „bisericii vii” s-au metamorfozat în „alegători” cu scopuri, „zone de influență”, motivații și interese.
  Ca să poată controla mai ușor alegerile trebuia eliminat un personaj cheie: președintele cultului fr. Ionel Botgros, un om cu o mare putere de impact și bine cotat în frățietate. Au intrat la „macerat”[1] și alți potențiali oponenți.
  „Conspirația uzurpării” și maniera discutabilă în care au fost instrumentate alegerile pe zone au alertat frățietatea, care a reacționat promt și s-a impus necesitatea convocării Adunării Generale a Reprezentanților (AGR) forul suprem în cult, la Pitești pe 31 august 2013 unde s-a hotărât linia doctrinară a cultului cu privire la subiectul în discuție: „Siguranța mântuirii credinciosul o are câtă vreme rămâne în Domnul Isus Hristos. Lepădarea de Domnul Isus, pierderea cugetului curat, căderea din har, căderea din credință, trecerea la o altă evanghelie, înseamnă pierderea siguranței mântuirii”
  La același AGR s-au anulat rezultatele alegerilor locale din cauza neregulilor semnalate, organizându-se alegeri noi după criteriul reprezentativității teritoriale. Cu același prilej s-a hotărât ca în funcții de responsabilitate să acceadă doar persoane care își însușesc mărturisirea de credință BER actualizată cu amendamentul mai sus citat. Cei care nu-și însușesc sub semnătură integral Mărturisirea de credință se descalifică din structurile de autoritate ale BER. Rezultatele AGR Pitești au fost reconsfințite de AGR-ul din 7 decembrie 2013 unde prezența credincioșilor reprezentanți a fost covârșitor de numeroasă, în semn de solidaritate cu hotărârile luate anterior, dar și cu dorința, însoțită de post și rugăciune, de a trage linie la acest episod nefericit și trist din viața frățietății.
  Eșuarea tentativei de înlăturare a fratelui Ionel Botgros de la conducerea cultului, gustul amar al înfrângerii în fața unei frățietăți ce a coagulat în jurul normalității, i-a făcut să treacă la un soi, greu de înțeles, de autoproclamare revendicativă, considerându-se mai departe cei îndreptățiți să conducă cultul, alegându-și un sfat de frați pe țară, un birou executiv al dumnealor, deși nici un AGR cu cvorum nu i-a recunoscut sau confirmat, în ciuda unor eforturi și mobilizări impresionante de a le obține. Ei nu sunt proiecția unui algoritm al reprezentativității din teritoriu (mai puțini ca în 1982). Strângerile repetate ale dumnealor pentru confirmare n-au depășit 190 de participanți (promotori, simpatizanți, invitați, dar mult prea puțini reprezentanți), iar diagrama întâlnirilor arată un regres numeric semnificativ. Nu au nici un suport statutar să se „înscăuneze” peste conștiința unei frățietăți care și-a declinat în termeni fără echivoc voința la AGR Pitești în 31 august 2013 și pe care și-a reconfirmat-o la AGR din 7 decembrie.
  Îndârjirea lor de a nu recunoaște hotărârea majorității ține frățietatea într-o tensiune păgubitoare, a cărei îngăduință este greu pusă la încercare și care, nu puțini, încadrează situația la rubrica: „răzmeriță”, solicitând disciplinarea celor vinovați.
  Din această atitudine de neacceptare a realității sunt adăpate tulburările în BER și implicit curg exacerbările mediatice, cu tot instrumentarul putregăios al lumii, care vin, cu precădere, dintr-o diasporă dezinformată. Nu atât de mult ne polarizează „vectorul doctrină”, că mai este și har, cât atitudinea intransigentă a celor ce gestionează decizia între ei, fapt care impietează relația, șansa reconcilierii, decalibrează valorile și respectul.
  Nevoia de „a sta la spărtură” în acest ceas greu pentru frățietate, m-au determinat să-mi definesc în spațiul public un punct de vedere. Acesta este motivul real pentru care am ieșit din acea tăcere comodă, care nu te expune batjocurii și isteriei mediatice[2], nu-ți dă bătaie de cap, ba chiar rămâi „apreciat” și catalogat ca un „tip deștept care nu se bagă”, complăcându-te în păcatul național al „neimplicării” născut din „teama de a nu greși”. M-aș fi considerat un laș dacă aș fi tăcut, când sub ochii mei s-au consumat evenimente ce nu aveau nimic comun cu Evanghelia.
  Am intervenit în termeni demni, fermi, prin scris, opozabil față de terți. Mesajele mele le puteți găsi și cântări obiectiv cu simțul dv. analitic.
  Prin ceea ce v-am scris nu angajez BER. Mi-am definit doar opinia personală cu privire la evenimentele care m-au îndurerat și continuă să mă doară, și despre care mi-ați cerut un punct de vedere.

  Maranata!
  Adrian Stan
  P.S. „Criticii noștri sunt profesorii noștri fără salar”. (C. H. Spurgeon)
  Vă mulțumesc pentru oportunitatea oferirii unui cadru pentru „un cuvânt de apărare”.
  Uitasem că oamenii se mai pot și apăra. Mă obișnuisem cu bocancii grei cu care se calcă în ultima vreme peste mine și familia mea, cu cuvintele usturătoare și veninoase, cu mesaje din care a dispărut orice etică a comunicării, cu prieteni care te trădează, cu priviri pline de ură, cu amenințări, acuzat și incriminat de lucruri pe care nu le cunosc, țintă a unor atacuri murdare, „urât fără temei” fără să întreb: de ce? Domnul spune că aceasta-i una din fericiri!
  „Ție, Doamne îmi încredințez pricina!” Aceasta îmi dă pace. Deo volente!
  [1] Campania anti-KSB cu trimitere directă la persoana mea face parte din același scenariu de discreditare. Este curios că lideri KSB au fost agrementați de peste 20 ani în frățietate, invitați la conferințe pe țară cu lucrătorii, cu tineretul, la tabere de tineret, întâlniri de casă, etc. și brusc au devenit eretici. KSB nu și-a schimbat între timp doctrina ca să justifice o așa radicală schimbare de atitudine. Cronologic, campania a început în aceeași perioadă cu declanșarea „ostilităților” în BER. Vocile cele mai proeminente anti-KSB din vechiul SFT (Sfat de Frați pe Țară) sunt aceleași cu cele din grupul „onorabililor noștri oponenți”.
  Domnul să aibă milă de ei!
  [2] Alegerile și urmările lor au dat o „aromă” creativă fanteziei „eseiștilor”, care din nevoia de a ieși din anonimat, de-a face senzație cu orice preț, au pus pe piața mediatică „știri picante”, țesând scenarii rupte de realitate, pline de ficțiune, cu invazii carismatice, cu mineri, huligani, lupi răpitori și derbedei, pe care s-au grăbit să le dea pe portalul „zvonărilor”, oferind o supă caldă pentru „răspândaci”. Aceștia din urmă, au făcut un scop al vieții, o vocație a sensului de a trăi, din a „redirecționa” cu titluri incitante, scrise uneori cu majuscule, mesaje generatoare de patimi, inducând și hrănind o stare de vrajbă, înveninând și otrăvind frățietatea.
  Ți-e și milă de ei, „zvonări” și „răspândaci”! Mici dumnezei ai virtualului, regi nefericiți ce împărățesc peste un viespar de intrigă și ură, călărind pe caracatița monstruoasă a defăimării, biciuiți și fugăriți de simțământul vinovăției și rușinii. Rostesc judecăți pripite, fără a evalua consecințele. N-au curajul și nici tăria morală să te privească în ochi, a mulțimilor de ochi pe care i-au înlăcrimat cu incriminările lor deliberate, vinovate. Mă gândesc cu grijă la ei, în Ziua când Stăpânul îi va chema la „vorbitor”.

 12. Inca o reclama la urmatorul link in care invita tinerii la o intalnire speciala de ZIUA INDRAGOSTITILOR ???
  Nici mai mult nici mai putin ,exact ca la pagani Se construeste orice altar pentru macelarirea mieilor !Trist pentru adultii oi ca nu au grija de mieii lor si nu cunosc care sant ADEVARATII LUPI intre ei !!!

  http://newsnetcrestin.blog,spot.ro/2014/02/conferinta-de-tineret-la-voiteg-judtimis.html

  ASTA ESTE ADEVARATA AGENDA A DOMNULUI LUP ADRIAN STAN :MACELARIREA MIEILOR, INCEPAND CU CEI 11 COPII AI DUMISALE SI CU CEI 20 SAU MAI BINE DE LA ORFELINATUL PE CARE IL PATRONEAZA .
  BER-ul e doar un obstacol in calea lor!
  TINERII DIN BER SAU BISERICILE PENTICOSTALE SAU BAPTISTE SE DUC CA MIEII LA TAIERE MAI BINE ZIS LA MACEL!
  OAMENI BUNI TREZITI-VA CACI E CEASUL CEL DE PE URMA!

  IMPOTRIVA EREZIILOR KSB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s