Hans Koller de la KSB nu poate nega dovezile aduse impotriva spiritismului carismatic KSB

NewsNet Crestin a publicat recent apararea facuta de Hans Koller pentru Kwasizabantu. http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2014/02/misiunea-kwasizabantu-raspunde.html

Hans Koller este un divortat si este omul numarul unu al KSB in Romania.

Raspunsul lui Koller face de fapt ca Kwasizabantu sa se infunde si mai rau intr-o pozitie fara iesire.

In cele ce urmeaza am sa redau doua marturii a unor frati de la BER care au avut de aface in mod direct cu Kwasizabantu. Cei doi sunt Sergiu Iorgulescu, prezbiter la adunarea din Carol Davila, si Emi Zarnescu lucrator cu tineretul la BER, iar acum se afla in Norvegia.

Inainte de a reda marturiile celor doi, am sa arat patru lucruri fatale in apararea lui Hans Koller.

1. Koller comite eroarea logica numita apelul la autoritate (argumentum ad verecundiam). Ce inseamna asta? El spune ca fratele Richard Wurmbrand la vizitat cu sora Sabina cand era in Elvetia si l-a sfatuit sa nu se apere ca il va apara Dumnezeu. Koller apeleaza la autoritatea fratelui Wurmbrand ca sa arata de ce nu se apara. In realitate Koller nu poate nega dovezile ca, Kwasizabantu este o secta spiritist carismatica.

2. Koller comite o eroare teologica. Pasajul de la Matei 18:15-17 se aplica in neintelegerile dintre frati, nu cand fratele Joachim Rosenthal dezvaluie in cartea sa  pericolul carismatismului ocult KSB.

3. Koller comite eroarea logica numita apelul la mila (argumentum ad misericordiam). Ce inseamna asta? El spune ca secta Kwasizabantu este foarte umila si gata de a se lasa corectata. Koller spune ca “ei pot gresi in multe feluri”. In realitate Kwasizabantu in teza lor fundamentala spun ca ei reprezinta “trezirea” si ca toate celelalte biserici trebuie sa primeasca metoda lor de trezire spirituala. Apelul la mila este de fapt manipularea sentimentelor de compasiune a celor creduli. In mod indirect Koller a admis acuzatile lui Joachim Rosenthal.

4. Koller comite eroarea logica numita apelul la emotie. Ce inseamna asta? El spune ca daca evanghelicii din Romania vad ca nu este unitate intre frati, atunci necredinciosii nu vor mai putea crede. In realitate nu poate fii unitate intre sectantii ocult carismatici si evanghelici. Koller stie asta, dar face apel la unitate si dragoste crestina pentru ca cei creduli si superficiali dintre evanghelici sa treaca cu vederea cine este cu adevarat Kwasizabantu.

5. Cum poate Koller, un divortat, sa fie mentorul a zeci de tineri din Romania? Cum poate sa creada cineva din spusele Kwasizabantu cand Helga Koller, fosta sotie a lui Koller are cea mai devastatoarea dezvaluire despre el? Si aici mai intra marturiile care urmeaza.

Marturia lui Sergiu Iorgulescu prezbiter la adunarea din Carol Davila 48

Am avut cel putin doua contacte personale in care am incercat, mai in detaliu, sa ma lamuresc in privinta preocuparilor lui Hans Koller si ale celor din KSB.
Aceasta se intampla la inceputul activitatii lor in Romania.
In dialogul cu Hans, in mod evident si explicit, mi-a spus ca ei nu sunt organizati ca biserica sau uniune de biserici locale in care sa fie urmarita invatatura Noului Testament cu privire la felul de functionare al unei biserici. Imi spunea repetand in mod obsesiv ca ei sunt “trezirea” care trebuie sa patrunda in orice biserica mai mult sau mai putin traditionala.
Eram foarte contrariat cand imi spunea ca desi au intalniri regulate ca “trezire”, ei nu practicau de loc adunarea de inchinare pentru Masa Domnului sau “Cina”.
Preocuparea pentru marturisirea in fata unui duhovnic a pacatului, cu precadere a pacatului sexual in viata tinerilor, ca solutie de “eliberare”mi s-a parut din nou foarte ciudata si neconforma cu invatatura Cuvantului in aceasta privinta.  Acestea au fost primele semne de intrebare atunci cand pentru prima dat l-am intalnit acum 10-12 ani. Incercarea mea da a-l convinge ca rostul Bisericii nu se limiteaza doar la acest tip de “trezire”, nu a avut nici un efect.
Nu dupa multa vreme am fost invitat la o adunare de tineret din judetul Dambovita, la care a participat si Hans impreuna cu un grup de adolescenti de la Voiteg. A fost primul care a vorbit, bineinteles despre acelasi subiect al pacatului sexual cu amanunte si detalii biciuitoare, subliniind nevoia repetata de marturisire pentru a fi eliberati. Am fost socat apoi sa ascult “marturiile” unor tineri de la Voiteg, care parca erau niste roboti atunci cand vorbeau. Am avut apoi al doilea mesaj in care am  incercat sa prezint cat mai explicit solutia Cuvantului pentru eliberarea de sub puterea pacatului. Cand a iesit din sala Hans Koller, cu o privire de sageti scanteietoare, mi-a adresat cateva cuvinte, furios ca ii invalidasem mesajul. Mi-a spus, ca este convins ca el face lucrarea lui Dumnezeu prin felul in care se adreseaza tinerilor.
Dupa aceste experiente am militat activ, atat in discutii private cu fratii, cat si in Sfatul de Frati pe Tara, pentru oprirea oricaror relatii cu oamenii acestei secte si avertizarea tuturor Bisericilor locale cu privire la pericolul penetrarii lor in BER.
Domnul sa aiba mila!
El este aproape!
Sergiu I.
Marturia lui Emi Zarnescu fost lucrator cu tineretul de la BER 
Raspuns lui Hans Koller
Este uimitor cate abuzuri se fac pe seama versetului din Matei 18:15-17. Hans Koller nu face nici el exceptie in raspunsul dat pe blogul de stiri – newsnetcrestin. Si iata de ce sunt abuzuri:
1.       KSB are toate calitatile unei secte – iar dovezile sunt coplesitoare. Asadar o secta nu poate sa fie tratata ca un frate. Hans Koler reprezinta secta KSB in Romania, deci in consecinta versetul folosit nu are nici o legatura cu problema noastra.
2.       KSB este un pericol real pentru credinciosii din BER, pericol reprezentat de mesajul lor, care are ca eticheta pocainta, dar care are ca scop atragerea de adepti. Nici aici versetul nu are legatura cu problema.
3.       Am fost expus in mod direct mesajului KSB intr-o tabara si pe la cateva conferinte de tineret. In acea tabara,  mesajul a fost despre pocainta, dar in special pocainta publica, de fata cu biserica, ceea ce nu este biblic, iar in finalul mesajului ni s-a expus povestea unui fost adept al lor, roman, care a parasit gruparea si apoi a murit de cancer. Ideea care ne-a indus-o a fost ca moartea a fost o pedeapsa pentru parasirea gruparii. Cu astfel de oameni nu ai cum sa tratezi cu blandete.
4.       Sunt uimit de multi credinciosi pe care ii consider maturi, dar care ignora pur si simplu faptele. Hans Koller este divortat. Asta ne spune ca are o problema. Sau mai pe romaneste, are un mort in dulap. Este beculetul rosu care ar trebui sa faca pe multi sa isi puna macar un semn de intrebare. 1 Tim. 3:5 “caci daca cineva nu stie sa-si carmuiasca bine casa lui, cum va ingriji de biserica lui Dumnezeu?” In aceste conditii, mesajul nostru de atentionare nu se adreseaza lui Hans Koller. Domnia sa isi are propriul drum si scop. Noi vrem sa atentionam credinciosii din adunarea noastra. Iar versetul din Matei este aruncat ca o pastila de calmare pentru aceia care ar putea sa aibe dubii.
In concluzie, raspunsul publicat nu este deloc lamuritor. Ca intodeauna, si la fel ca majoritatea sectelor, KSB se eschiveaza sa raspunda in public intrebarilor pertinente si directe, cum o face si acum. In schimb invita credinciosii sa vina sa ii viziteze, un prim pas spre manipularea dupa manual.

 

15 thoughts on “Hans Koller de la KSB nu poate nega dovezile aduse impotriva spiritismului carismatic KSB

 1. Rosenthal Joachim scrie in cartea lui despre KSB ca acesti indivizi sunt dubiosi… despre ei au scris ziarele din Africa de sud lucruri care sunt mai mult decat acuzatoare … sunt strigatoare la cer …
  batai in cadrul sectei, crime, evaziune fiscala si inselatorii ….
  Iar presa sud africana comenteaza ca de fiecare data Erlo Stegen si Friedel Stegen au scapat si scapa basma curata … pentru simplul motiv ca sunt superbogati… ( in comparatie cu minoritatea populatiei de culoare.
  Cum permite guvernul Romaniei escaladarea unei astfel de secte pe teritoriul Romaniei …

  Este bine ca sa fie sesizat Ministerul cultelor …

  Chiar nu se vede ca aceasta secta se intinde si acapareaza ca o caracatita noi si noi teritorii ..pt scopuri dubioase .. racolare de misionari? In ce scop ? Ca sa creasca averile acestor imbuibati?
  Nu mai e de mirare de unde au bani pt conferintele din Voiteg si alte cheltuieli.
  Eu care stiu aceste lucruri, le fac cunoscute public, pentru ca se se stie. In cazul in care nu se vor lua masuri, si se va produce un act iresponsabil de aceasta secta, cei in masura nu vor avea nici o scuza ca nu au fost avertizati …

 2. Din pacate Hans Koler impreuna cu Iorgulescu Mircea au reusit in Adunarea din Pitesti sa aduca un climat de frica de apasare, nu mai este bucurie de mult; Fratii au ajuns sa le fie frica sa dea mana unii cu altii de frica sa nu-i vada Iorgulescu M si sa ia masuri impotriva lor.
  Am vrut sa dau mana cu un frate dupa programul de adunare si acesta mi-a zis hai afara din sala ca ne vad astia.
  Parca locuim in “sinagoga satanei” si se implinesc cuvintele Apocalipsei in mesajul Domnului catre Biserici.
  Nici nu se mai pune problema de existenta dragostei si stau sa ma intreb ce este o Adunare fara dragoste?
  Ce este o Adunare in care predomina frica, ura si teama de a fi izgonit de “seful cultului”?

 3. Adi, exact sistemul descris de Rosenthal in cartea lui despre KSB.
  Aceasta secta a dezbinat acum 25 sau 30 de ani, Biserici mari in Germania. Si pentru ca acolo nu mai au succes,decat la cei inruditi, sau incuscriti cu membrii KSB, seful lor Erlo Stegen l-a numit si trimis pe Hans Coler, care acum 20 de ani era seful KSB in Elvetia, si care stie limba romana …in Romania.
  Exact aceasi tactica a KSBului o aplica si aici.. incepe cu inrudirea, pt ca sa lege pe unii lideri de ei, prin incuscrire….. si apoi incepe macelul…Cu cine e colaborator Mircea Iorgulescu?
  …dar atentie… in Germania nu prea au avut spor decat la emigrantii de pe acolo. KSBul dispune de putere financiara… deci in Romania are sanse f mari … Seful lor e Mamona!
  Daca Dumnezeu ii va ingadui, vom asista la scene in care se va vedea umbra anticristului in actiune…
  Nadejdea noastra este Domnul Isus care va rapi BIserica Lui inainte de domnia omului faradelegii pe pamant…
  Ce face KSBul e doar pregatirea pt urcarea pe tron a aceslui anticrist…

 4. … inca ceva f. important:

  Citind cartea informativa a lui Rosenthal Erlo Stegen si TREZIREA printre zulusi ajungi usor la o concluzie:

  Când este atinsă onoarea Domnului Isus, se declanşează judecata lui Dumnezeu!

  Cartea DUMNEZEU printre ZULUŞI scrisă de carsmaticul dr Koch, este ca si Biblia KSBului. In aceasta carte scrie de o proorocita de culoare Lidya Dube, care fusese o vrajitoare dar a devenit credincioasa si prin influenţa ei din sfera spiritismului a devenit mâna dreapta a carismaticilor de culoare din KSB deci a liderului lor Erlo Stegen. Această spiritistă susţine că a avut o moarte clinică… timp în care s-a întâlnit cu ISUS în locuinţa morţilor… . Isus i-ar fi spus multe lucruri, apoi a inviat-o din morti, si i-a spus ce sa spuna liderului KSB ca are de facut pe pamant… lui ERLO STEGEN…, de atunci ea cade in transă şi apoi prooroceşte în limbi şi transmite lui Erlo Stegen ce are de facut în secta KSB, foarte frecvaent folosindu-se sloganul TREZIRE!
  In multe culte din Romania, sunt f f f multi asa zisi credinciosi inclusiv din BER care au aceasta carte …care au citit-o şi o citesc şi care cred că,experienţa acestei vrajitoare pe care ei o numesc soră, este adevarată.Hans Coler liderul KSB stie acest lucru si el dupa cum se poate vedea pe linkurile KSBului foloseste acest slogan TREZIRE …
  Această EREZIE, care aduce dezonoare Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus, fiind acceptată de unii din BER … a declanşat judecata lui DUMNEZEU, care aşa cum spune Cuvântul îmcepe de la casa Domnului …deci judecata asupra BERului care este vizibilă clar acum… si care poate să continue până ce BERul va fi ruinat deci DESFIINTAT!
  DUMNEZEU, apără onoarea Fiului Său, şi El face ce vrea!
  A LUI sa fie SLAVA!

  Petru Ion, Bucuresti 22,02.2014

 5. @Petru Ion… cred ca e bine sa nu exageram si sa nu punem totusi in carca KSB si Hans Koller toate problelemele din BER. KSB este doar una dintre probleme pe langa altele pe care cred ca le cunoasteti.

 6. fr Emi,
  nu noi le punem problemele in carca, ei le au de la inceput decand au aparut ca secta anticrista… prin erezia pe care o sustine Erlo Stegen cu vrajitoarele lui, Hilda care a murit , si care ii proorocea, si Lydia Dube, care pretinde ca aduce mesaje din infern…si i le transmite… Nu exclud ca va fi avut Erlo Stegen si vreo vedenie legata de convertirea evanghelicilor din Romania… precum Mahomed cu coranul pe la anul 600 …sunt dovezi clare in acest sens …
  Cartea lor de capatai unde este sustinuta erezia lor spiritista, e citita de multi din BER …si chiar crezuta de unii ..asta e durerea …iar incuscrirea unor lideri din Africa cu unii lideri din Romania ( unul chiar din BER) …e tot produsaul urzit de acesti anticristi….
  Restul problemelor le cunosc…chiar f bine…dar f multe din ele …sunt legate tot de relatia BER …KSB … este pacatul analog cu cel a lui Acan …
  Nu agreiez cuvantul exagerare … mi se pare ceva ce se leaga de cuvantul pace…BERul a facut pace cu KSBul si asa si-a luat un şarpe pe gat …de peste 20 de ani…si acst şarpe nu iarta..a inceput să stranguleze ..

  Iehu, avea o vorba referitoare la pace…(1 Imparati 9:22).

  Dar atentie! … Sa nu uitam …
  … noi nu avem de luptat impotriva cărnii si sângelui, ci impotriva duhurilor rautatii … care sunt in locurile ceresti …

  Har!
  Petru Ion, Bucuresti 24.02.2014

 7. Adunarea, ca trup al lui Hristos
  Unul dintre primele adevăruri pe care le a cunoscut apostolul Pavel a fost unitatea Domnului Hristos cu ucenicii Săi. De când Domnul Isus l a oprit pe Saul în faţa Damascului, de atunci i s a descoperit apostolului lucrul acesta. „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?“ Deşi Saul îi prigonea pe credincioşi, totuşi Domnul îi spune: Mă prigoneşti pe Mine.
  Nu este vorba aici de Domnul Isus cu trup slăvit în cer, ci de trupul Lui de pe pământ, alcătuit din cei care sunt ai Lui. Fiecare adunare în parte trebuie să înfăţişeze, în măsura ei, toată adunarea de pe pământ, în care Numele Domnului Hristos este preamărit. Cât despre numărul celor care alcătuiesc o adunare, este destul ca doi sau trei să se adune în (pentru) Numele Lui. Nu contează deci numărul, ci calitatea celor care se adună, dacă sunt în adevăr născuţi din nou.
  Fiecare credincios, mădular al trupului lui Hristos
  „Trupul nu este un singur mădular, ci mai multe“ (1 Corinteni 12.14). Fiecare credincios în parte împlineşte în trupul Domnului Hristos serviciul unui mădular: picior, mână, ochi. Apostolul dă câteva pilde pentru ca pe de o parte să arate că un mădular nu se poate lipsi de alt mădular, iar pe de altă parte să arate că un mădular nu trebuie să se supere că n are de făcut serviciul altuia. Mădularul care este mai de cinste să nu l dispreţuiască pe cel în mai puţină cinste, pentru că fiecare este aşezat la locul pe care i l a rânduit Dumnezeu. Rămâi acolo unde te găseşti, fă ţi datoria ta şi aşa vei căpăta o frumoasă răsplată. Domnul Isus a spus despre Maria din Betania: „Ea a făcut ce a putut“. Aceasta a fost nota cea mai bună.
  Aşa cum a voit El
  „Acum dar, Dumnezeu a pus mădularele în trup, pe fiecare cum a voit El“ (1 Corinteni 12.18). Este o mare deosebire între trupul Domnului Hristos şi religiile de pe faţa pământului. În religii, oamenii îi pun pe oameni în slujba oamenilor. În evanghelie, Dumnezeu pune pe fiecare în trupul Domnului, în locul cel mai potrivit pentru el. Să nu caute deci schimbare, să nu caute să părăsească locul pe care i l a rânduit Dumnezeu. Fiecare să se roage lui Dumnezeu să i arate care este rostul lui şi locul lui în trupul Domnului.
  Dumnezeu a dat fiecăruia cum a voit El. Nu trebuie să doreşti să fii ce este altul, ci să fii ceea ce Dumnezeu te a rânduit să fii. Dacă rămâi la locul unde te a rânduit Dumnezeu, El te va binecuvânta. Cum treci peste ceea ce ţi este dat, aduci perturbare în Trupul lui Hristos.

 8. Pingback: Hans Koller – Misiunea Kwasizabantu din Voiteg , România | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s