Diavolul vorbeste prin apostatul carismatic Gabriel Baicu!

Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n’are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul. 2 Ioan 9

Cine este Gabriel Baicu pe care l-a infierat pastorul Daniel Branzei ?

Rar mi-a fost dat sa citesc un material atat de infestat cu anarhie teologica dublat de prostie, ezoterie, si ura viscerala de fatza de tot ce este crestinism. Gabriel Baicu iti provoaca scarba. Este solul lui Anticrist. Poate fii pus in galeria marilor sectanti ai lumii ca si iehovistul Charles Taze Russel, mormonul Joseph Smith Jr., adventista Ellen G. White, sau carismaticul Peter Wagner impreuna cu compania de carismatici de toate persuasiunile. 

Baicu pretinde ca pana in prezent trebuiau sa existe mai multe biblii, toate cu aceiasi autoritate, ceva de felul: fiecare generatie isi scrie biblia ei. El sustine ca fiecare generatie are oameni de calibrul apostolilor care trebuie sa primeasca revelatii ca si apostolii Domnului. Aceleasi lucruri le spun carismaticii, in special Peter Wagner si Noua Reforma Apostolica, dar Baicu ii intrece pe toti acesti apostati.

El contesta biserica incepand chiar cu apostolul Pavel. Il acuza pe Pavel ca vorbeste in contradictie cu Dumnezeu si ca el (Pavel) a declansat “taina faradelegii”, care in intelegerea lui Baicu inseamna ordinea in biserica.

Gabriel Baicu este un rebel, semidoct, apostat, maniac, si urator de frati. El este controlat de o mandrie luciferiana, misticism, si ocultism.

Cu acest bagaj urias de lucruri dracesti Baicu vrea sa declansesze Noua Reformatie. Pastorul Daniel Branzei a abordat subiectul acesta aici

Iosif Ton ca si Baicu a incercat versiunea lui de “reforma” carismatica numita “Noul Crestinism” care a esuat complet.

In cele ce urmeaza, am sa dau citate din scrierile lui, in acelasi timp avertizand cititorii ca vor fii expusi la manipularile lui Baicu pe care numai Diavolul in mod direct ii le putea da.

Pentru Baicu Noul Testament nu e deajuns 

Baicu spune :   “Din acest motiv, „închiderea” mesajului spiritual pe care Dumnezeu doreşte să îl transmită lumii şi reducerea lui numai la textele N.T., înseamnă pur şi simplu o contestare a lucrării Duhului Sfânt pe pământ, în acest moment. Nu mai sunt, la ora actuală, alte persoane pline de Duhul Sfânt, aşa cum au fost şi Pavel, Petru, sau Ioan, care să le vorbească oamenilor despre Dumnezeu şi nu mai sunt oameni care să fie învăţaţi direct de Dumnezeu? Dacă admitem un astfel de principiu, înseamnă că promovăm ideea că învăţătura creştină este moartă şi că nu mai există Creştini practicanţi pe Pământ. Din momentul în care s-a canonizat Biblia şi până în ziua de astăzi s-ar mai fi putut scrie multe „Biblii” care să cuprindă experienţa oamenilor cu Dumnezeu. De fapt, există multe astfel de scrieri, deosebit de valoroase şi utile dar sunt destule Biserici instituţionale care descurajează studierea lor. Instituţiile bisericeşti doresc să ţină sub controlul lor mesajul lui Dumnezeu şi să îl interpreteze în aşa fel, încât orice nouă descoperire să nu lezeze interesele lor. Deviza „Sola Scriptura” a devenit o „armă”, prin care Bisericile instituţionale, interpretează Biblia, aşa cum cred ele şi cum le convine, pentru a îşi menţine statutul, şi pentru a controla pe enoriaşii lor.”

Semidoctul Baicu da mai mult credit documentului apocrif Didache din secolul al doilea, decat Noului Testament

Baicu spune :  “Ca document scris, care a stat la baza întocmirii celor trei evanghelii sinoptice se poate aminti, cu un grad mai mare de certitudine, doar Didache. Această tradiţie a păstrat şi a pierdut, în acelaşi timp, elemente importante ale Persoanei lui Isus (Iisus) Cristos, ca şi personalitate istorică. Este o formă de cunoaştere indirectă a vieţii şi activităţii fondatorului Creştinismului.”

Baicu prezinta pe Domnul Cristos in acord cu marile erezii germane ale scolii  de gandire de la Tubingen 

In Germania pe la mijlocul anilor 1800 la Universitatea Tubingen se dadeau cele mai mari atacuri impotriva Noului Testament si a persoanei Domnului Isus de oameni ca F. C. Baur. Acesta aplica interpretarii Noului Testament teoria filozofului german Hegel. Este de retinut ca monstrul comunist Karl Marx si-a construit teoriile tot pornind de la Hegel. Dar sa nu ne departam de subiect. Scoala de la Tubingen mai scoate un alt mare apostat pe nume D. F. Strauss, care la randul lui contesta persoana Domnului Isus revelata in Noul Testament pretinzand ca Isus ca persoana istorica este diferita de Isus surprins pe paginile Noului Testament. Strauss spune ca Isus al Noului Testament este produsul speculatilor ucenicilor si bisericii primare.

Semidoctul apostat Gabriel Baicu importa aceste lucruri in scrierile lui. Iata ce spune el mai jos.

“Isus (Iisus) Cristos este fondatorul Creştinismului şi Persoana Lui trebuie înţeleasă în trei moduri deosebite. În primul rând, este Isus (Iisus) ca personaj istoric, omul Isus (Iisus) care a trăit pe pământ, după toate probabilităţile între 4 e.n. şi 32 e.n. În al doilea rând, este Isus (Iisus) Cristos, aşa cum a fost conceput de teologia Creştină, aşa cum diferitele Sinoade ale Bisericii Creştine l-au definit în relaţia Sa cu oamenii şi cu Dumnezeu. În al treilea rând, este Isus (Iisus) Cristos al experienţei personale a credinciosului, care este înţeles aşa cum este experimentat de fiecare credincios în parte. Cel mai important de ştiut, este că cele trei ipostaze ale lui Isus (Iisus), deşi se referă la aceeaşi Persoană, prezintă totuşi semnificative diferenţe…”

Experienta personala a misticului Baicu contesta Biblia

Baicu spune :   “Cristos al Bisericii instituţionale este o construcţie complicată, în care limba şi filozofia greacă şi-a pus un accent determinant. În legătură cu esenţa şi cu natura Sa, dezbaterile au fost atât de vehemente, încât au dus la confruntări de păreri importante între diferitele grupări creştine. Isus (Iisus) al experienţei personale este cea mai directă cale de a-l cunoaşte pe Dumnezeu. Este o cale superioară, celor două mai sus amintite,  deoarece, după o viaţă trăită împreună cu Isus (Iisus) Cristos, al experienţei sale personale, credinciosul ajunge să cunoască realitatea personajului istoric Isus (Iisus), din propria experienţă, ca şi cum ar fi trăit alături de El acum 2000 de ani, dar şi dimensiunea Sa cosmică, în raport cu universul şi cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Biblia este o cale indirectă de a-l cunoaşte pe Cristos, dar folositoare pentru identificarea experienţelor noastre spirituale personale cu personajul istoric descris de textele ei. Isus (Iisus) Cristos al Bisericii Spirituale Unice este, în primul rând, Isus (Iisus) al experienţei personale.”

“Este o putere care nu stă doar în cuvintele evangheliei, o putere care este deasupra acestor cuvinte, vie și gata să convingă prin dovezile concrete pe care le oferă. Fenomenul acesta se produce doar la contactul direct dintre Duhul Sfânt al lui Dumnezeu și conștiințele noastre, deoarece nu este vorba doar de a fi convinși prin cuvintele altora despre Dumnezeu sau de cuvintele consemnate în Biblie, ci este vorba despre a experimenta direct puterea Lui.”

Pentru Baicu, Dumnezeu este o “realitate transcendentala” la fel ca la religia Noua Era 

Baicu spune :  “Nu există adevăr absolut, ci doar păreri omenești, cu privire la Dumnezeu și toate aceste păreri, chiar luate împreună, nu pot să reflecte complexitatea unei Realități transcendentale, pe care noi o numim Dumnezeu.”

“După părerea mea, ceea ce aduce nou învăţătura morală a lui Isus (Iisus) Cristos este, în primul rând, posibilitatea care se oferă oricărui individ de a îşi transforma propria natură.”

Baicu si Iosif Ton au probleme cu apostolul Pavel 
Iosif Ton declara ca doar evanghelile contin “invatatura lui Isus” nu si epistolele. Ton incearca sa rupa unitatea de doctrina a Noului Testament sugerand ca epistolele nu sunt la fel de inspirate ca evangheliile. Este un atac perfid diavolesc impotriva Cuvantului. Baicu merge mai departe si il acuza pe Pavel de erori cu scopul de a desfinta autoritatea Scripturii.
Baicu spune :  “Sfătuindu-le pe fecioare să nu se căsătorească Pavel contrazice porunca lui Dumnezeu, dată omului, în cartea Geneza.”
“Cum se puteau oamenii înmulți, dacă fetele rămâneau fecioare? Pavel a considerat, în mod eronat, că sfârșitul tuturor lucrurilor era aproape, în vremea sa și bazat pe această concepție greșită a dat sfaturi care contrazic chiar Scripturile.”
“Pavel a inițiat, fără intenții rele, ceea ce chiar el a numit ”taina fărădelegii,” adică înlocuirea autorității directe a lui Dumnezeu, asupra fiecărui credincios sau credincioasă în parte, cu autoritatea unor instituții bisericești.”
“Cea mai gravă alunecare către iudaism o găsim însă în epistola către Timotei, în care femeile, sunt tratate ca un fel de cetăţeni de categoria a doua şi care nu vor fi mântuite prin credinţă, ci prin fapte, adică prin naşterea de fi şi numai dacă aceştia „stăruiesc cu smerenie în credinţă, în dragoste şi în sfinţenie.” (1 Timotei 2; 8-15)”
Pentru Baicu dragostea de Cristos este doar o afirmatie dupa care sa ascunda rebeliunea lui fatza de Domnul 
Baicu spune :  “Nu este vorba de ierarhie sau despre impunerea unei autorități. Nu suntem obligați să ascultăm de Hristos și nici nu putem să îl urmăm pe El dacă nu îl înțelegem și dacă nu îl iubim. Nu îl ascultăm pe Hristos pentru că este superiorul nostru, El nu este superiorul nostru, El este Fratele nostru.Ascultăm de Hristos motivați și împinși de dragostea pe care o avem pentru El și nicidecum de argumentele vreunei doctrine sau dogme, promovate de Bisericile instituționale”

26 thoughts on “Diavolul vorbeste prin apostatul carismatic Gabriel Baicu!

 1. Frate Dan,

  Sa nu pierdem din vedere, acceptiunea scurta a “tainei faradelegii”; adica faradelege inseamna “taierea” drepturilor elementare ale omului; drepturi cu care el se naste de la Creator si care omul daca le taie semenului sau, comite faradelege; in ce religie si cultura drepturile elemntare sunt taiate literar si biserica se face ca nu pricepe, sau chiar nu pricepe! In cultura islamica! nu stiu cum sa o spun mai raspicat; in Islam tot ce crestinii pretuiesc ca binecuvantari, sunt expuse ca faradelegi (originea acestei taine coboara in Babel);
  NU vorbesc de dogma si teologie islamica, ci de roade si fapte; de cultura si viata de zi cu zii; adica de ce se consuma in tarile musulmane, in casele lor, unde de fapt sunt prizonieri unei culturi ale supunerii si abuzului ritualic; Musulmanii au impus cultura lor ritualic abuziva tuturor teritoriilor pe care le-au supus; inclusiv crestinilor, care au ales moartea decat sa sarute sarpele; acelasi lucru fac azi musulmanii; ei sunt atrasi in cursa pentru globalism inca de la inceput; in occident acest curent de demascare a islamului a primit eticheta de islamofobie, pentru a stopa informatia care trebuie sa ajunga in biserica; daca crestinii inteleg ce se intampla, vor recunoaste instant “taina faradelegii’, si anume, ce se practica in islam, ca supunere fata de Alah (zeul razboiului&lunii) este de fapt o cultura a sarpelui impotriva fiilor lui Adam, pe care ii urasete de moarte:

  1. Cea mai evidenta faradelege: fiara numita islam, nu onoreaza drepturile femeii; amintim ca se incepe cu mutilarea genitala numita satanic “circumcizie feminina”, care se face fara anestezie la fetite de toate varstele; inclusiv femei convertite care nu stiu ce le asteapta; nu dau detalii dar se gasesc pe youtube, si nu sunt exceptii, ci sunt traditii curente in islam; continua cu tratare femeiii ca sclav, fara drepturi elementare; femeile care divorteaza sunt mutilate; cele care sunt violate sunt obligate sa se casatoreasca cu violatorul;
  2. Pedofilia, sodomia, baietilor, traditia Bacha Baz; sub masca “casatoriilor temporare” se practica prostitutia pedofila; sodomia se practica in ascuns in comunitate; casatorii intre membrii familiei, ceea ce duce la inteligenta liminala, pentru a fi mai usor de condus in jihad.
  3. Pe aceiasi linie sunt si zoofilia si necrofilia; ati auzit la stiri aberatii legate de subiect dar ati dedus ca sunt exceptii;
  4. Mutilari pentru hoti si adulteri; o cultura a saraciei obliga pe multi sa fure pentru supravietuire;
  5. Control prin saracie, supunere prin infometare; fara anteprenoriat si libertate economica;
  6. Jihadul este lupta pentru supunere a planetei, nu este o lupta a teroristilor, iar tranzitia este Tribunalul sharia, care castiga teren in vestl Europei;

  Toate aceste faradelegi le-au indurat crestinii in istorie si au luptat pentru viata lor literar; aceste faradelegi sunt acum in ce vorbim promovate in orientul mislociu: Egipt, Siria, Iran, tarile foste sovietice musulmane, nordul africii; din ce in ce mai evident in occident; Mass media ascunde viata de zi cu zi, si trateaza aceasta cultura ca fiind exceptii;
  Documentati-va; pe youtube: islam torture, islam abuse, islam mutilation, islam evil sex exposed.
  http://www.thereligionofpeace.com
  http://www.theguardian.com/society/2010/jul/25/female-circumcision-children-british-law

  • Taina faradelegii in contextul de la 2 Tesaloniceni este pregatirea omului faradelgii Anticrist in ascuns , ca sa fie prezentat ca Cristos, el fiind de fapt un fals Cristos=Diavolul intrupat care se ridica mai sus de tot ce este Dumnezeu. Islamul este parte din aceasta schema. Taina faradelegii spune apsotlul era deja la lucru de pe vrema lui. Islamul a aparut cateva sute de ani mai tarziu dar cu scopul bine definit de a lucra la aparitia lui Anticrist.

   2 Tesaloniceni Cap. 2

   3 Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului), fiul pierzării,
   4 protivnicul, care se înalţă mai pe sus de tot ce se numeşte ,,Dumnezeu“, sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dîndu-se drept Dumnezeu.
   5 Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, cînd eram încă la voi?
   6 Şi acum ştiţi bine ce -l opreşte ca să nu se descopere decît la vremea lui.
   7 Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei.
   8 Şi atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, şi -l va prăpădi cu arătarea venirii Sale.

   • Foarte binevenita si necesara scurta ta interventia , frate Paul Dan , vizavi de explicarea termenului biblic , “taina faradelegii” ! Nu de alta dar se pare ca exista o oarecare confuzie …

   • Frate Dan, Islamul se potriveste literar cu descrierea Fiarei in Apocalipsa. Ioan a scris ce a vazut in vedenie; studiind istoria islamului pana in prezent, vom afla ca: diavolul inseala toate neamurile, dar islamul este cel ce va livra Anticristul; este scris in Koran; am dat detalii mai sus; sun Islamofobie media ascunde adevarata fata a islamului; si nu sunt parerile mele; documentati-va pe youtube Walid Shobat. In timp ce noi ne contram cu erezii si ecumenism, islamul taie literar capul tuturor care se opun si, ei devin majoritari pe termen lung, demografic vorbind; vedeti Franta, Suedia, Danemarca etc; in islam domina cultura abuzului, la fel ca si cultura din babel similara cu cultura cananita; acesti oameni comiteau faradelegi literar contra copilului, femeii si omului; noi nu pricepem drepturile omului pentru ca inca nu le-am pierdut; pentru unul care evadeaza din islam, secularismul crestin este perceput ca rai pe pamant.
    Fratilor istoria crestinismului este legea, pe care daca o incalcam, suntem condamnati sa o repetam;
    Pila oilor si caprelor nu este o alegorie, este o imagine reala literara; aici faradelege inseamana incalcare drepturilor elementare ale omului; este scris;

    In toate culturile: musulmane, comuniste, politeiste, animiste, etc; drepturile omului sunt taiate literar; oamenii sunt prizonieri, psihologic, social, politic, demografic, etc.

    Numai Islamul este declarat oficial sa supuna planeta; asta a incercat sa faca in istorie; acum la final va incerca sa faca la fel.

    Turcia va garanta tratatul de pace cu Israelul, pe care il va calca, la jumatatea perioadei; probabil vor declara Ierusalimul capitala islamului; Fratia Musulmana a declarat oficial acest lucru;… in Egipt; intre timp crestinii din Siria, Egipt, Iran sunt violati si exterminati; iar occidentul sta pasiv, si scrie comentarii cum fac eu acum.

    Crestinism inseamna sa iti dai viata pentru frati, asa cum a facut Hristos; iar noi inca nu intlegem, ca generatii de crestinii au fost literar inchisi, taiati, etc. noi asteptam o evadare cumva; dar necazul vine peste noi; acestea sunt faptele.

    • Draga frate

     Fiara din Apocalipsa are o configuratie compusa, deci nu este numai Islam. Apoc.13:2 Fiara pe care am vazut-o semana cu un leopard; avea labe ca de urs si gura ca o gura de leu

     Cuvantul ne indeamna sa ne rugami intens pentru fratii nostrii prigonti nu sa facem altceva. Conturile le regleaza numai Domnul, nu noi.

     Ramai la ce este scris.

     • Frate Kifa 7 ,

      Acest mesaj e pentru tine ( Nu am mai gasit optiunea Reply la comentariul tau din February 25, 2014 at 4:29 pm , asa ca am dat Reply la comentariul fr. Paul ) .

      Doresc sincer draga frate , sa-ti arat pe scurt ca Islamul este doar O PIESA dintr-un “PUZZLE” spiritual gigantic care va duce la instaurarea religiei mondiale anticristice (profetita de Biblie ) .

      Te rog din suflet sa urmaresti acest documentar crestin evanghelic , de mai jos , SUBTITRAT IN LB. ROMANA , care demasca biblic CATOLICISMUL (miracolele contemporane ale falselor aparitii marianice ) si conexia lui cu Ecumenismul ( care asigura si va asigura suportul teologico-mistic al viitoarei religii mondiale anticristice ) . CATOLICISMUL spre exemplu , la fel ca si Islamul , este doar O PIESA din acest puzzle spiritual gigantic si extrem de seductiv si inselator ! :

      DAR VIZIONEAZA-L DE LA INCEPUT PANA LA CAPAT IN INTREGIME , ALTFEL ITI GARANTEZ CA NU-L VEI INTELEGE !

      • Ma bucur frate Traian de nota ta! si sunt de acord ca sunt mai multe piese de puzzle in imagine; scopul lor este sa ascunda pe cel ce inseala toate neamurile; am o intrebare; care “piesa’ din puzzle taie capul crestinilor acum si a taiat si in istorie ? care piesa dezonoreaza femeia ? care piesa vrea sa extermine Israel ? care piesa conserva inchinarea cananita din babel ? care piesa ?

    • Draga frate Kifa7 , pt. mesajul tau din (February 25, 2014 at 4:29 pm)

     Cred cu convingere ca fratele Paul Dan are dreptate si in ce ti-a spus la acest mesaj al tau . TREBUIE SA RAMANEM DOAR LA CE ESTE SCRIS (In Biblie ) !

     Fara doar si poate ca si ISLAMUL cu chemarea sa la “One World Ummah (dominatie ) ” are si va avea un rol important in evenimentele care vor aduce la instaurarea religiei mondiale unice care-l va venera pe Anticrist (religia mondiala anticristica de care Biblia ne vorbeste ) . Imam Mahdi , cel care va aduce cica anihilarea totala a lui Israel si dominatia mondiala a Islamului in escatologia mahomedana , este “mesia” pe care Islamul il asteapta conform scrierilor lor “sacre” Hadith . Hadith completeaza ( sau comenteaza ) scrierile Coranului . Coincidenta sau nu , Imam Mahdi – “mesia” Islamului , corespunde izbitor cu caracteristicile pe care Biblia le descrie ca fiind ale lui Anticrist .

     Dar la fel si Catolicismul , motorul principal al Ecumenismului , cu conceptul lui de promovare a unei religii universale (catolice ) chiar cu FORTA daca “se impune” , cu al sau papa “infailibil” ( Pontifex Maximus / Vicarius Filii Dei/Primus Inter Pares ) , religie care imbraca camuflat in terminologie crestina stravechea Religie a Tainelor(Misterelor) Babiloniene , si el Catolicismul deci ar corespunde foarte bine “portretului” religiei mondiale anticristice . Da , si Catolicismul ca si Islamul au si vor avea un rol important in evenimentele legate de instaurarea religiei mondiale care-l va venera pe Anticrist . Dar ele nu sunt singurele ! Este un COMPLEX DE FACTORI care va duce la instaurarea religiei mondiale a Anticristului . Cerceteza documentat si ai sa vezi ca toate marile religii mondiale de astazi asteapta in escatologia lor pagana venirea unui “mesia universal ” , “salvator universal” ( Budismul – pe Maitreya ; Hinduismul – pe Kalki sau Javada ; noul paganism occidental de astazi New Age – pe ” Cristosul Universal ” etc. ) .

     Problema e ca caracteristicile teologice ale acestor “mesia/salvatori universali” SOCIAL-POLITICI ( deci nu de PACATE) , din religiile pagane si crestinismul apostat contemporan , corespunde socant de bine cu caracteristicile ECUMENICE ( sociale-politice-religiose ) ale Anticristului descris de Biblie !

     Satana a avut grija sa seteze anticristic din start toate marile religii pagane pentru Marea inselatorie de la finalul istoriei care va veni in curand , conform Scripturii !

     Frate Kifa , noi crestinii biblici nu “ne contram cu EREZII SI ECUMENISM” , cum ai afirmat tu din pacate , ci noi le demascam tragand semnalele de alarma obligatorii si necesare , de care Domnul ne instiinteaza pe TOTI in Cuvantul Sau infailibil – BIBLIA !

     Cred , frate Kifa , ca daca ai fi inteles corect complexitatea si pericolul real al Ecumenismului ( si al ereziilor nimicitoare conexe cu acesta ) ai fi inteles de ce Domnul Isus ne avertizeaza cel mai mult despre INSELATORIA RELIGIOASA ( Apostazia de la Crestinismul Biblic ) atunci cand le vorbeste ucenicilor despre semnele care vor preceda cea de a doua venire a Sa ( in Olivet Discourse Mark 13, Matthew 24, Luke 21 ) .

     Biblia ne spune clar ca datorita unei formidabile INSELATORII RELIGIOASE toti locuitorii pamantului i se vor inchina Fiarei intr-o adorare anticristica fatala . NU VOR FI FORTATI LA ASTA , CI DE BUNA VOIE ! Nu de frica “iataganului mujahedinilor Islamului” , sau de frica “paloselor cavalerilor cruciati “( adica a vreunei “Militia Cristi” a Catolicismului ) , ci pur si simplu datorita inselatoriei religioase care este si va veni tot mai intens . La fel este si va fi si cu Apostazia unei mari parti a Crestinismului ( inclusiv EVANGHELIC !).

     DA , BIBLIA SPUNE CA MULTOR CRESTINI CARE VOR VOR RAMANE FIDELI EVANGHELIEI SI NU VOR PLECA GENUNCHIUL IN FATA LUI BAAL (Anticristul ) , SLUJITORII ANTICRISTULUI LE VOR UCIDE TRUPUL , DAR SUFLETUL LOR VA MERGE IN PREZENTA REGELUI REGILOR !

     MARANATA !

  • @kifa
   ce te face sa crezi ca doar islamismul este descris in apocalipsa?
   Intradevar fara indoiala ca sunt parte din fiara, dar acolo vorbeste de mai multe fiare.
   Sa nu uitam ca se vorbeste si de o fiara cu doua coarne ca ale unui miel.(fals crestinism?Unii spun ca ar fi vorba de ortodoxie si catolicismul unit) Eu ma tem ca multe religii crestine lucreaza la taina faradelegii si pregatesc calea anticristului. Adevarul va fi calcat in picioare. In vremea aceea va fi mare confuzie spirituala.

   • Repussuper ,

    Avand in vedere Apostazia de la crestinismul biblic , care se deruleaza sub ochii nostri la nivel mondial , si eu ma tem ca esti foarte aproape de o descriere escatologica corecta a confuziei spirituale GENERALE !

    Dar nu este decat inceputul Apostaziei , restul descris in Evanghelie VA URMA IN CURAND …

   • Draga frate Kifa,

    Apararea credintei ἀπολογία/apologia inseamna apărare verbala, discurs în apărare nicidecum sabia. Nu am putut sa iti postez comentariul. Crestinismul nu se apara cu sabia. Asta este o cursa de care nu vreau nici macar sa aud…

    Mai jos am postat editat ce ai scris…

    Paul Dan

    @repussuper

    Crezi ca scrie in Biblie de Agenda 21 promovata de ONU (geoiniginerie, codex alementarius, ecologie falsa, minciuna suprapopularii, minciuna incalizire globala), globalism-colectivism, dictatura biometrica ? da, scrie! daca intelegem sa fim intelepti ca serpii! vechiul babel se construieste sub nasul nostru; tiparul biblic din Apocalipsa al dictaturii din babel se verifica in istorie literar; Anticristi locali sau regionali din epoca moderna gen Napoleon, Stalin, Hitler, sau cei din 2014 din China, Korea etc. lucreaza cu acelasi “obicei” : exterminarea lui Albel prin Cain. Scrie in Scriptura de Masonerie, in care si evanghelicii sunt pacaliti sa intre? da, scrie! ezoterismul lor cobora pana in ocultul babel; toti sunt inselati ca vor primii “bagatiile lumii acesteia” de la cel care le da cui vrea…

   • @ Frate Dan
    Inteleg ca mi-ati editat mesajul,..

    Da Kifa, ti-am editat mesajele deoarece nu este biblic ce spui. Doar vreau sa te ajut sa intelegi ca implicandu-te prea mult cu surse oculte si adancimile Satanei ti s-a format un duh de amaraciune si manie care te face sa iti iei soarta in maini iesind de sub autoritatea Sripturii. Cunosc cazuri ca acestea si de aceea stau departe de asemenea lucruri.

    Ramai la nuami la Cuvant!

    Paul Dan

 2. Inca ceva ce nu am spus aici si trebuie strigat de pe acoperis, daca noi vom tacea; Nu mai trebuie sa moara nimeni, nu trebuie mutilat nimeni; Hristos a murit pentru toti, El este suficient; Aeasta este Evanghelia care trebuie tinuta; islamul urasete femeia si copilul, pentru ca prin ea Dumnezeu s-a facut trup, a trait, a murit si a inviat; in islam femeia este de vina si trebuie pedepsita vesnic, ceea ce se si intampla.

 3. Cea mai grava eroare pe care au facut-o si o fac toti ereticii esoterici, este ca nu au inteles cum calauzeste Dumnezeu, prin Duhul Sfant, omul.
  Trebuie sa se faca in mod fundamental diferenta dintre duh si suflet. Dumnezeu Isi descopera voia Sa, prin Duhul Sfant, in duhul omului; nu in sufletul sau – in mintea lui sau in emotiile lui; in plus, Dumnezeu niciodata nu va face Voia Sa in locul omului. Trebuie ca omul sa faca Voia lui Dumnezeu, facand uz de vointa sa. Mintea, vointa si emotiile sunt functii ale sufletului, nu ale duhului omului. Niciodata Dumnezeu nu va pune gandurile Sale in mintea omului, ci in duhul sau; niciodata Dumnezeu nu va pune simtirile Sale in emotiile omului, ci in duhul sau. Iar omul trebuie sa faca uz de minte, vointa si emotii, pentru a intelege, aplica si simti Voia lui Dumnezeu. Iar toata calauzirea Duhului Sfant este in conformitate cu Scriptura. Niciodata calauzirea Duhului Sfant nu va contrazice Cuvantul, pentru ca “Dumnezeu nu se poate tagadui pe Sine”. Odata sa zica in Cuvant ceva, si apoi sa dea o calauzire contrara Scripturii – calca principiul fundamental al lui Dumnezeu. Mai mult, un alt principiu fundamental peste care Dumnezeu nu trece, este liberul arbitru al omului. Mintea si emotiile omului se supun vointei acestuia din sufletul sau, se supun liberului arbitru al acestuia. Dumnezeu niciodata nu va trece peste liberul arbitru, peste vointa acestuia, pentru ca sa dea calauzire directa mintii sau emotiilor, sau ca Dumnezeu sa faca Voia Sa in locul omului, iar acesta sa execute ca un robot, ca un automat Voia lui Dumnezeu, fara nici un control din partea vointei. Pentru ca asta ar calca principiul lui Dumnezeu.
  Orice “evanghelie” care ii spune omului ca poate primi revelatie de la Dumenzeu, in mod direct, in mintea sa sau la nivelul emotiilor sale, si Il va “simti” ca sa zic asa pe Dumnezeu in mod direct, fara mijlocirea vointei acestuia, intr-un mod absolut clar nu este Evanghelia lui Dumnezeu, tocmai pentru ca calca principiile lui Dumnezeu. A primi revelatie in mod direct si pasiv, este de fapt o invitatie catre duhurile rele, care nu se vor sfii sa treaca peste vointa omului si sa-i induca acestuia tot felul de trairi false in sufletul sau, tocmai ca sa-l amageasca.
  Cine poate cantari vreodata cate din experientele crestinilor sunt de fapt amagirile celui rau!!?? Si asta se intimpla din lipsa de cunoastere, din cauza ca crestinii nu-L cunosc pe Dumnezeu, nu cunosc Cuvantul, si nici nu cunosc cum lucreaza El si care sunt principiile Lui.

  • Alin, cu respect dar generalizezi.Vezi ce simtea Ioan in Apocalipsa, Daniel in vedeniile lui. Nu scriu asta ca nu ai avea dreptate, dar in prezenta lui Dumnezeu omul moare.
   O mica remarca. Ce spunea Pavel despre ceea ce a vazut in cer? Nu a putut sa descrie nu-i asa? Deci ca o concluzie, lucrurile pregatite in ceruri nu pot fi comparate cu ceva pamantesc.
   Plansul pentru pacate este ok? Este parte din emotie. Cine a creat emotiile, noi? Dumnezeu nu-i asa? Acum, vina este a noastra ca noi ca oameni nu stim sa facem deosebire intre emotii false cauzate de fire (ex: beni hinn…) si emotii naturale lasate de Dumnezeu.(plans pt pacat, mila pentru aproapele)
   Care este roada Duhului Sfant?
   [Galateni ]
   (5:22) Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
   (5:23) blîndeţa, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
   Ca si un exemplu, bucuria este emotie.
   Dupa aceste roade ii vom cunoaste pe adevaratii oameni ai lui Dumnezeul triunic.
   Acum depinde si cum definim emotia.
   Sunt si emotii false, ca ura de exemplu.Acestea sunt roadele firii. Stim cu totii care sunt roadele firii.

  • Nu stiu daca o sa apara mesajul primul, dar ti-am recitit putin mesajul si in general iti dau dreptate. Credeam ca tu aveai ceva cu emotiile. De acord cu articolul de fata. O alta evanghelie=erezie.

 4. Frate Paul Dan ,

  Trebuie sa marturisesc ca desi citesc destul de des materiale de apologetica care prezinta unele din cele mai ciudate aberatii teologice pe care le poate genera mintea umana pervertita in simbioza cu duhul anticristic , acest PUI DE DRAC pe nume GABRIEL BAICU ar merita un premiu la sectiunea ” Solii Anticristului pentru taramul mioritic ” !

  Am citit cu atentie atat articolul tau despre acest apostat Gabriel Baicu , cat si cel al fratelui Daniel Branzei ( la care ai facut tu referire aici ) .
  Recomand si citirea articolului lui D. Branzei celor care doresc o clarificare mai amanuntita a celor expuse de tine aici despre Gabriel Baicu .

  Incercarea penibila a carismaticului GABRIEL BAICU de a iesi in evidenta ca parte a Noii “Reforme” a Crestinismului si de a contribuii la asta prin promovarea unor elucubratii teologice il definesc de la sine ca si un veritabil SEMIDOCT .

  Apostolul Petru , in 2 Petru 3:15-17, include in termenul de “SCRIPTURI” si epistolele ” prea iubitului nostru frate PAVEL” si mentioneaza despre epistolele pauline faptul ca ” cei NESTIUTORI si NESTATORNICI le RASTALMACESC ca si pe celelalte Scripturi spre PIERZAREA lor ” si in consecinta avertizeaza credinciosii cu urmatoarele : ” …PAZITI-VA ca nu cumva sa va lasati tarati de RATACIREA acestor NELEGIUITI si sa va pierdeti taria ” .

  BAICUUU , …oare vorbeste cumva aici Scriptura si de tine ???

  • Draga frate Traian,

   Ai facut o evaluare foarte precisa a anticristului Baicu. Ma infioara ca asemenea diavoli apar printre romani. Este posibil ca Diavolul sa faca eforturi speciale in a infesta lucrarea lui Dumnezeu in Romania. Sunt convins ca in pofida mutor racile intre evanghelicii romani, totusi Romania este in atentia lui Dumnezeu in mod special.

   Cu apreciere frateasca,

   Paul

   • Da frate Paul , asa este !

    Desi poate parea paradoxal pentru multi teologi neo-evanghelici naivi , crestinismul evanghelic din tarile foste comuniste ( Romania , Rusia , Corea de Nord ,etc. ) si-a dovedit autenticitatea mesajului sau crestin biblic si totodata sursa puterii sale : – prin milioanele de vieti schimbate , regenerate , prin predicarea si insusirea prin credinta a Evangheliei , in cursul timpului ; – prin inmultirea miraculoasa a bisericilor evanghelice est-europene in ciuda amplificarii persecutiei religioase : – prin trairea unei vieti sfinte , fara compromisuri cu pacatul si lumea , a multor evanghelici est-europeni, etc. .

    Pe de alta parte chiar izolarea de lumea occidentala si persecutia religioasa a crestinismului biblic ( evanghelic ) est-european , pe care Dumnezeu le-a ingaduit , au fost factori care au ajutat crestinismul evanghelic (biblic ) din fostele tari comuniste sa fie protejat de infiltrarea invataturilor eretice ale diferitelor denominatiuni si secte “crestine” de factura liberala (neo-evanghelica ) sau hiper-carismatica venite in majoritatea lor pe filiera occidentala . Dupa caderea blocului comunist acesti factori au incetat si rezultatele se vad , ele se pot analiza atat pe partile bune dar si pe cele rele , care nu trebuiesc ignorate de bisericile evanghelice est-europene …

    Asa cum spunea si Paul Washer , America (U.S.A) este intr-un fel o tara a paradoxurilor : In ea vei gasi si exponentii cei mai de seama ai teologiei biblice sanatoase , autentice , ( crestinismului BIBLIC evanghelic ) , DAR tot in S.U.A vei gasi si exponentii celor mai oribile si grotesti erezii din crestinism , …ma rog … la concurs cu scoala germana de erezii de la Tubingen .
    La fel este , spre exemplu , si cu “Parintii Fondatori” ai U.S.A , care au elaborat si celebra Constitutie a americanilor , cu garantarea “drepturilor si libertatilor individuale ale persoanei” : o parte dintre ei par sa fi fost crestini autentici , biblici , dar o alta parte au fost clar dovediti ca apartinand societatilor esoterice , oculte , anti-crestinism biblic , de genul Francmasoneriei , etc. , care promovau si promoveaza idei anti-BIBLICE izbitor de asemanatoare cu doctrinele esoterice ale New Age-ului de astazi .

    Parerea mea personala este ca cineva nu poata sa realizeze in profunzime pericolul anticristic al doctrinelor persuasive ale hiper-carismatismului pana nu intelege prima data foarte bine doctrinele crestinismului biblic ( Evanghelia ) iar mai apoi , DOAR MAI APOI , sa inteleaga si pe scurt baza doctrinelor New Age .

    Mare parte din doctrinele si teologia apostata a hiper-carismatismului actual , a “bisericilor conduse de scop” ( RICK WARREN ) , a Bisericii Emergente , a giganticei Miscari Ecumenice , etc., se bazeaza pe deconstructia teologica treptata a doctrinelor sanatoase ale CRESTINISMULUI BIBLIC , prin practicarea dialecticii hegeliane , iar radacina acestor doctrine poate fi urmarita si se regaseste in doctrinele colosului ocult NEW AGE , unde ele de fapt origineaza .

    NEW AGE ESTE DE FAPT RELIGIA MISTERELOR (TAINELOR) BABILONIENE , IMPACHETATA IN LIMBAJ MODERN SAU POSTMODERN PENTRU LUMEA SECULARA , CHIAR IN JARGON CRESTIN UNEORI PENTRU INFILTRAREA CRESTINISMULUI BIBLIC , CU SCOPUL DE A FURNIZA MASELOR – RELIGIA MONDIALA UNICA (Ecumenica ) A ANTICRISTULUI –

    MARANATA !!!

 5. Da, Gabiel Baicu este un om periculos prin invatatura pe care o propaga. Ar trebui sa ne ferim de el…
  Totusi, in afara de site-ul sau, nu am auzit multe lucruri despre acest om. Sa dea Domnul ca aceasta invatatura sa nu se intinda in Romania, si aceste erezii sa dispara.
  Domnul sa ne ajute pe toti sa fim veghetori, bazandu-ne credinta pe Cuvantul Sau!

 6. Frate Dan,

  Mania si amaraciunea este impotriva abuzurilor de tot felul la care fratii sunt expusi; si contra pasivitatii noastre; a celor care trebuie sa fim pazitoriii, pastori sau administratori/episcopi, ai fratilor noastri; in ultimile clipe ale bisericii, aceasta pasivitate va face diferenta intre capre si oi; care nu este o alegorie ci eveniment literar; este adevarat ca ne-am “luat soarta in mainile proprii” cand am ales calea stramta care duce la viata; printr-un loc stramt se trece todeauna cu amar; de aceia trebuie sa rdicam capul in sus, nu in jos; este adevarat ca cei expusi si implicati contra intunericului dezvolta o atitudine “combatanta”; dar cum am spus, daca nu aparam viata, nu vom avea cui sa aparam credinta; strigatul meu a pornit de la erezia criminala crislam; care are ca scop sa induceasca islamul, pentru ca acesta a inceput sa fie demascat puternic in vest; daca noi vom tacea vom fi complici;

  Stiu ca ati editat si ce am spus despre rapire, ca va fi inainte de mania Domnului, nu inainte de mania oamenilor; si de aceia suntem noi pasivi; aceasta varianta inainte de orice necaz, este similara cu erezia rapirii unei elite; ca si cum uniii au merite si altii nu; este scris ca va fi ca la Lot si Noe; rapiti toti inainte de mania Domnului.

  God bless you!

 7. Acest coiot in haina de oaie , Gabriel Baicu , imi aminteste de unul din liderii BISERICII EMERGENTE americane , care avea pana de curand , o mega-biserica de 11000 de membri in Michigan USA ( care e cel mai bun comunicator al lor , un tip cu adevarat carismatic in arta oratoriei care practica cu succes dialectica hegeliana in evanghelismul contemporan emergent , un adevarat lup in haina de oaie ) , pe nume ROB BELL . Rob Bell a spus în legătură cu sursa mesajului creștin, Sfânta Scriptură :

  ˝Trebuie să luăm o decizie de grup și să aruncăm Biblia de la poziția ei de ˝manual tehnic˝ al credinței noastre; trebuie să lăsăm grupul să ia și să implementeze deciziile care sunt în folosul lui.˝

  NO COMENT !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s