Un sfat pentru Saptamana Mare

Nu, nu trebuia sa tii postul Pastelui. Dar saptamana acesta este bine sa incetezi orice activitate pe Facebook, Twiter, filme, timp pierdut pe Internet, sau joaca cu telefonul mobil. Da, posteste de la placerile electronice !

Nu te imbuiba!

Nu comite un sacrilegiu  venind indecenta  la biserica!  Tineri si barbati evanghelici, aceia dintre voi care va plac flecarelile, abtineti-va de la a dezonora pe Domnul in felul acesta! Sa lasam la o parte cu totii orce manifestare aroganta, si orce aditudine de autosuficienta. Sa ne dea Domnul smerenie adevarata.

Roaga-te ca El sa-ti dea o gandire aplecata asupra Cuvantului. Nu iti face iluzii ca citirea Bibliei, meditatia la Cuvant, si rugaciunea vin de la sine. Este nevoie de lucrarea Duhului Sfant:  Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare. Ioan 16:13

Iti sugerez ca pe langa citirea Scripturii sa vezi si articolele de la linkurile de mai jos

Un Scurt Rezumat la Isaia 53

Cuvinte de incurajare inainte de cruce, Isaia 50:4-11

Isaia 53 este o Evanghelie completa; impreuna cu moartea si invierea Domnului Cristos, indreptatirea credinciosului este afirmata plenar

Psalmul 22 – Citeva note cu ocazia sarbatorii invierii Domnului Cristos

 

13 thoughts on “Un sfat pentru Saptamana Mare

 1. Tim,daca Ai fi Un om serios,te-Ai aptine dela astfel de dialoguri.Nu pot Spune de Un nasct din nou.Poate nici nu sti ce inseamna,ce valoare are acest tremen biblic.Oricum,as vrea sa spun ca afisarea pe care o Ai ca poza cu”nevasta” sau Mai stiu eu ce e ea,nu dai dovada de Un om serios.Nu vream sa iti scriu dar vad ca nu Ai nimic biblic de spus.esti unul care nu Ai Un vocabular biblic cel putin.Ce sa spun?S-ati faci o analiza?cred ca nu ai capacitatede a te cobora in tine insuti.

  Dumnezeu sa aiba mila de tine si de multi alti ca tine.

 2. Da, si mai ales cei din Biserica din Pitesti ma refer la sustinatorii lui Iorgulescu Mircea sa se abtina de a se mai ruga impotriva fratilor care nu au ales calea lui Balam,cel care pentru un castig marsav era gata sa blesteame poporul Domnului.
  Da! tu cel care citesti postarea aceasta si care te rogi impotriva fratilor, da tu esti pe calea lui Balam.
  Fratii impotriva carora tu te rogi vor sta in picioare pentru ca sunt ai Domnului Isus nu ai lui Iorgulescu M, Botgros, Petrica Aldea, Adrian Stan, Tutu Petre si ceilalti care au sfasiat adunarea evanghelica.
  Da! Este saptamana mare, saptamana cand Domnul si-a orientat fata hotarat sa mearga la Ierusalim si sa se aduca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. Sa-i urmarim cu atentie fiecare pas, sa-i ascultam fiecare Cuvant spus in aceasta saptamana, sa luam seama la El ca sa fim fericiti pentru vesnicie.
  Iar in aceasta saptamana, macar in aceasta saptamana, Botgros si sustinatorii lui sa lase razboiul impotriva copiilor lui Dumnezeu si sa mediteze la viata lor, la activitatea lor si sa ia sacul si tarana pocaintei.

  • Adi, daca erai crestin adevarat, nu mai deschideai subiectul acesta! Tocmai tu care sustii ca vrei sa ii indemni pe altii sa fie mai buni in “saptamana mare”… Halal impotrivitori ai lui Iorgulescu mai sunt si la Pitesti. Mereu gasim sfaturi bune pt altii!

   • Traian, iata ce spune Cuvantul: Psalmul 141.5 Loveasca-ma cel neprihanit, caci lovirea lui imi este binevenita; pedepseasca-ma, caci pedeapsa lui este ca untdelemnul turnat pe capul meu?
    Adi este omul neprihanit. Iorgulescu este un apostat. Esti omul lui Iorgulescu?

   • Traian (Cretu) pentru ” Traian de la comentariul nr. 7 ” , o CLARIFICARE necesara ! :

    Pentru ca unii frati , cititori ai blogului fratelui Paul Dan , confunda persoana mea (eu postand comentarii des pe blogul fr. Paul Dan in ultimii doi ani ) cu persoana ta , din cauza coincidentei numelui propriu , te rog sa-ti mai adaugi la numele tau de identificare , pe viitor , inca o litera pt. diferentiere . Solicit aceasta pentru a nu se creea confuzie .

    MULTUMESC DE INTELEGERE !

 3. Oamenii acestia de pe calea lui Balaam , pe care Adi i-a amintit mai sus , si altii pe care nu i-a amintit ; Vlasin , Nicolae Dan , Grigore …
  in saptamana mare – ii poarta pe farti la politie.
  Sa ne rugam pentru aceste suflete apostate care au si pe buze si in inima otrava de aspida si nu inceteaza presiunile prin calomnie si minciuna, poate Domnul se va indura de ei.
  Dar in tot necazul Domnul se ingrijeste de ai Sai cu hrana bogata. Aseara in Carol am fost binecuvantati ca de fiecare data de altfel.
  Cei care au urechi si inimi deschise au plecat mai bogati.
  Ma intreb pentru cei ce fac prapad in fratietate, care a fost folosul?
  Au priceput ceva?

  Timpul e pe sfarsite iar ei scormonesc in gunoaiele acestei lumi, Doamne Isuse ai mila de ei!
  Iata Eu vin curand!
  Amin!
  Vin-o doamne Isuse!

 4. Nici nu stiu exact cum sa zic mai bine, despre ce se “predica” in Pitesti in saptamana mare?
  Sa rezum: vorbirea lui Iorgulescu despre farisei care umbla dupa locurile dintai in Sinagogi, si ce le mai place sa le faca lumea plecaciuni prin piete…
  Pai da in saptamana mare!
  O intrebare: cine umbla dupa scaune inalte si plecaciuni in sinagogi?
  Nu va suparati ca repet: IORGULESCU MIRCEA, BOT GROS, ADRIAN STAN, TUTU PETRE, VLASIN, NICOLAE DAN, GRIGORE…
  Saptamana mare este cu totul altceva, dar niste apostati nu vor stii, nu vor cunoaste, si nu vor avea parte ramanand in apostazie.
  Cand pui un frate scump in adunarea condusa de apostati diferenta este ca intre lumina soarelui (naturala si puternica) si lumina unui bec eco cu vapori de mercur de la care iei si dureri de cap.
  Si la propriu fratii si surorile pleaca din adunare cu dureri de cap dupa o astfel de “predica” a unui apostat in saptamana mare.
  Sa ma ierte Domnul Isus ca nu scriu aici tot ce stiu ca se petrece in adunarea aceasta.

 5. Intr-adevar traim momente foarte dificile in care in trei adunari importante din Arges si anume: Pitesti, Campulung si Curtea de Arges, fratii sunt opriti in continuare de la vestirea Cuvantului lui Dumnezeu chiar si in aceste zile de sarbatoare.
  Pentru prima data in BER sarbatoarea Pastelui este transformata intr-o zi de lupta absurda pentru interesele meschine a celor mai sus amintiti (Bot Gros, Iorgulescu M, Adrian Stan TUTU PETRE, VLASIN, NICOLAE DAN, GRIGOREetc). Nici macar in ziua de Paste nu sunt in stare sa ierte si sa se apropie cu pocainta pentru binele lucrarii lui Dumnezeu. Bine spune scriptura despre acesti oameni:1Tesaloniceni 2:16
  ” căci ne opresc să vorbim Neamurilor, ca să fie mântuite. Astfel ei totdeauna pun vârf păcatelor lor. Dar, la urmă, i-a ajuns mânia lui Dumnezeu! ”

  Au adus o pata peste aceasta sarbatoare a bucuriei, cand Domnul Isus ne-a eliberat pe toti cei care cred in El, de sub povara pacatelor. Ce trist si ce de compatimit sunt acesti oameni mai sus enumerati cand intr-o sarbatoare a bucuriei a sperantei, a elibararii, a harului, ei totusi PUN VARF PACATELOR LOR!
  1 Ioan 3:15 Oricine urăşte pe fratele său este un ucigaş; şi ştiţi că niciun ucigaş n-are viaţa veşnică rămânând în el.
  Ucigasii fratilor lor!

  • Adi

   Acestia sunt apostati nu frati…ai punctat exact ceea ce trebuie cu versetul din 1 Ioan 3:15 Oricine urăşte pe fratele său este un ucigaş; şi ştiţi că niciun ucigaş n-are viaţa veşnică rămânând în el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s