Scrisoare deschisa catre Secretarul de Stat, Domnul Victor Opaschi de la Secretariatul de Stat pentru Culte

Stimate Domnule Secretar de Stat SSC – Victor Opaschi

Sunt convins de expertiza politica pe care o aveti cat si de capacitatea de a lucra cu varietatea de denominatiuni religioase din Romania. Afirmatia mea este facuta cu sinceritate.

Stiu ca sunteti in cunostinta de tulburarile grave provocate de Ioan Botgros, fost presedinte BER, printre credinciosii din acea comunitate relgioasa. Am vrut doar sa imi exprim surpinderea ca Ioan Botgros si sustinatorii lui, pe nume Mircea Iorgulescu din Pitesti si Adrian Stan din Timisoara, mai au voie sa participe la alegeri pentru pozitia de presedinte BER. 

Doar reamintesc abuzurile de tot felul si tulburarile serviciilor relgioase de la BER coordonate de Ioan Botgors:

1) 8 septembrie 2013. Presedintele BER Ioan Botgros a dat buzna insotit de bodyguards in adunarea din Carol Davila nr. 48, Bucuresti ca sa participe la Cina Domnului, cu toate ca era pus sub disciplina de Sfatul de Frati din acea adunare

2) 10 noiembrie 2013. Sub conducera lui Ioan Botgros s-a recurs la violenta la adunarea BER din Campulung pentru a se schimba sfatul adunarii ales prin vot liber de catre acea adunare. Acest sfat fratesc nu a fost pe placul lui I. Botgros.

3)  22 aprilie 2014 Ioan Botgros si oamenii lui au blocat usa de la adunarea din Carol Davila ca sa nu participe la rugaciune Mihai Socoteanu, Sergiu Iorgulescu, Nelu Istrate, si alti cativa. Cativa credinciosi au fost agresati fizic de echipa lui Botgors. A fost nevoie ca sa vina Politia sa deblocheze intrarea in adunare.

4) 3 mai 2014 Politia si slavarea au trebuit sa vina la intrunirea de la BER Campulung condusa de Ioan Botgors. Doua persoane au fost luate cu slavarea in urma loviturilor primte. O persoana a fost arestata.

Saptamanal Botgros si echipa lui abuzeaza psihologic fratietatea de la adunarea din str. Carol Davila nr.48, Bucuresti., prin intreruperea predicatorului, vociferari si scandaluri in plin serviciu religios.

Unde se va ajunge cu asemenea comportament violent religios perpetuat de Ioan Botgros si echipa lui?

Va multumesc ,

Paul Dan

 

 

66 thoughts on “Scrisoare deschisa catre Secretarul de Stat, Domnul Victor Opaschi de la Secretariatul de Stat pentru Culte

 1. Informarea catre toate bisericile BER:
  Azi dimineata sfatul de frati din Carol a decis scoaterea din Adunare pentru actele de huliganism a lui Bot Gros Ionel.
  Are interzis sa intre in spatiul acestei adunari.
  Decizia sfatului de frati din Carol conform statutului se aplica si in celalalte adunari din Tara. Bot Gros nu are voie sa mai calce in nici o adunare BER pentru actele repetate de huliganism.
  Nu este vorba de o excludere ci pur si simplu nu mai are voie sa intre in nici o adunare pentru actele repetate de huliganism.
  In anul acesta nu a fost zi de adunare in care Bot Gros si ai lui sa nu se manifeste ca niste huligani.
  Bot Gros nu este recunoscut nici de autoritati iar la ora actuala singura lui calitate oficiala in BER este acea de HULIGAN.
  Huligani nu au ce sa caute in Adunare, si locul lor este acolo unde ii trimite si legea penala.
  Asta este situatia ca 10 ani am avut un primreprezentant HULIGAN, care facea lugu… lugu… de la amvon.
  Acum trebuie dat afara conform Cuvantului lui Dumnezeu pentru actele lui de huliganism repetate.
  Nu ne falim cu faptele lui Bot Gros ci dimpotriva le condamnam pe fata in Carol si in toate adunarile BER conduse de Domnul Isus.
  Dovada acestei condamnari este aceasta interdictie de a mai intra in spatiul adunarilor BER.

 2. Am revazut putin filmul de la Campulung. Era un frate acolo saracul… Nu avem nimic cu oamenii cu mai putina scoala, dar ei trebuie sa se faca intelesi, sa transmita mesajul lui D-zeu in asa fel incat sa il inteleaga toata lumea. Imi pare rau, dar cei care nu stiu sa se exprime, nu au ce cauta la amvon. Intr-adevar, Moody era fara carte, dar “stia” sa transmita mesajul din partea lui D-zeu. Cei care nu au nici o patrundere in textul sfant se perinda si ei pe acolo asa…ca sa mai treaca vremea si sa-si dea si ei importanta (chipurile cu oamenii simplii face D-zeu treaba – ce ingamfare sa te crezi smerit!)

  Intrebarea nu este daca ai sau nu ai scoala (unii se lauda ca ai au facultate, iar altii se lauda ca ei n-au facultate si sunt simplii), ci daca poti exprima mesajul pe care il ai in inima! Daca nu poti…stai in banca ta si vezi-ti de treaba! “Sa nu fiti multi invatatori caci veti lua o judecata mai aspra”. Oare mai citeste cineva versetul acesta in BER?

 3. Transmiterea Cuvantului lui Dumnezeu se face sub calauzire.
  Lucrul acesta s-a uitat cam de mult in unele adunari cum ar fi si cea din Pitesti.
  Acolo Duminica in adunare efectiv s-au facut “nebuni” (cei ce si-au pierdut mintile)…intr-un schimb dur de cuvinte si replici intre cine credeti?
  Intre Ghitescu I si Iorgulescu Mircea.
  Au avut o discutie in adunare uluitoare, ce “n-au auzit peretii” multor adunari din tara si din lume …dezaprobata si de fratii si surorile prezente, iar fratii au sanctionat discutia aprinsa intre cei doi prin plecarea din adunare acasa. Au ramas cateva surori care apoi au fost atacate in “predica” ce a urmat.
  Era bine sa fi plecat toti. Ei se cearta mai rau ca interlopii.
  Oare Ghitescu I si Iorgulescu Mircea nu se mai sufera unul pe altul?
  Au aparut alte interese pentru alegerile urmatoare din partea lui Ghitescu I?
  Un lucru este cert unde nu este Domnul Isus nu poate fi unitate.
  Ma rog Domnului Isus ca la viitoarele alegeri sa fie scosi din start “echipa huliganico-comunisto-carismatico-apostata” a lui Bot Gros si Iorgulescu Mircea/ Adrian Stan.

  • Cuvantul Domnului in Isaia 19:

   1. Prorocie impotriva Egiptului. Iata, Domnul calareste pe un nor repede si vine in Egipt. Idolii Egiptului tremura inaintea Lui si li se indoaie inima egiptenilor in ei.

   2. “Voi inarma pe egipteni unii impotriva altora, si se vor bate frate cu frate, prieten cu prieten, cetate cu cetate, imparatie cu imparatie.

   3. Duhul Egiptenilor va pieri din ei, si le voi nimici sfatul …

   4. Voi da Egiptul in mainile unui stapan aspru, si un imparat fara mila va stapani peste ei, zice Domnul Dumnezeul ostirilor.”

   5. Apele marii vor seca, si Raul va seca si se va usca,
   6. raurile se vor imputi, canalele Egiptului vor fi goale si uscate, pipirigul si trestiile se vor vesteji.
   7. Livezile Nilului de la imbucatura Raului si toate semanaturile din valea Raului se vor usca, se vor preface in tarana si vor pieri.
   8. Vor geme pescarii, se vor boci toti cei ce arunca undita in Rau, si cei ce intind mreje pe ape vor fi nemangaiati.
   9. Cei ce lucreaza inul daracit si cei ce tes tesaturi albe vor fi acoperiti de rusine,
   10. stapanitorii tarii vor fi intristati, si toti simbriasii vor fi cu inima amarata.
   11. In adevar, voievozii Toanului au innebunit, sfetnicii intelepti ai lui faraon s-au prostit. – Cum indrazniti voi sa spuneti lui faraon: “Noi suntem fiii inteleptilor, fiii stravechilor imparati”?
   12. Unde sunt inteleptii tai? Sa-ti faca descoperiri dumnezeiesti si sa spuna ce a hotarat Domnul ostirilor impotriva Egiptului. –

   13. Voievozii Toanului au innebunit, voievozii Nofului s-au inselat, capeteniile semintiilor duc Egiptul in ratacire:
   14. Domnul a raspandit in mijlocul lui un duh de ameteala, ca sa faca pe egipteni sa se clatine in toate faptele lor, cum se clatina un om beat si varsa,
   15. si Egiptul nu va avea pe nimeni care sa poata face ceva, nici cap, nici coada, nici ramura de finic, nici trestie!

   16. In ziua aceea, Egiptul va fi ca o femeie: va tremura si se va teme vazand miscarea mainii Domnului ostirilor, cand o va ridica impotriva lui.

 4. Rezultatele nu sunt grave, ci sunt dezastruoase. Oamenii nu au ajuns decat sa conduca o institutie, in speta, institutia BER. Se auzea la Campulung “liniste, vin suflete”. Cata ipocrizie! Ne-am certat ca huliganii pana in momentul acela si apoi dintr-o data ne transformam in sfantoci ca doar vin suflete….nemantuite. Ce este cu aceasta “schimbare la fata”? Domnul Isus ar fi folosit doua cuvine: “farisei fatarnici” sau “morminte varuite”! Cate suflete s-au mai intors la D-zeu in ultimul an in BER? Cred ca raspunsul este limpede. Cate suflete au dat inapoi in ultimul an din BER? Cred ca raspunsul este limpede. Mai rar am auzit prin denominatii crestine sa fie invitati oamenii afara din cult….”cica baptistii cu invatatura lor, penticostalii cu a lor si noi cu a noastra”. Sa se duca fiecare la invatatura lui, adica plecati fratilor! Acest spirit anticrist de alungare a fratlor este ceva de neimaginat! Adica Pavel putea sa traiasca cu fratii in ciuda micilor diferente, dar noi nu puntem. Si uite asa fluturam o pietate falsa care ne va condamna in ziua aceea! Botgros impreuna cu cei care fac busculade sunt farisei la cel mai inalt nivel. Nu fac ucenici si nici pe cei ce vor sa intre in cer nu-i lasa sa intre! Este un pacat dublu aici. Ce sa mai vorbim de marturie, ce sa mai vorbim de exemplu viu de urmat, ca doar ne-am facut un tel din a fi pricini de poticnire!

  Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi înconjuraţi marea şi pămîntul, ca să faceţi un tovarăş de credinţă; şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decît sînteţi voi înşivă.

  Povăţuitori orbi, cari strecuraţi ţînţarul şi înghiţiţi cămila!

  Am auzit la un domn ca el urmeaza exemplul Domnului Isus “Isus tacea”. Adica tu il intrebi clar de niste probleme, totul trebuie rezolvat si discutat, si el, chipurile, tace conform Scripturii. Acesta este unul dintre sindromurile BER: necomunicarea. Noi, chipurile, comunicam in Scripturi (Psalmi, etc) si iata unde s-a ajuns! De aceea nu se rezolva nimic de ani de zile pentru ca sunt unii care prefera starea aceea de “sfintenie” si cu niste aere de superioritate, greu de imaginat, declara triumfator: “Domnul tacea”. Chiar cred ca au ajuns la un nivel inalt cu aceasta declaratie. In loc sa fie oameni normali, ei se cufunda in sfintenia proprie care defapt este cea mai mare faradelege! Normalitatea (nu sfintenia, ca pana acolo mai este) lipseste in BER!

  Acesta este Sanbalad…el uraste pe frati, ii desconsidera, isi bate joc de ei. Nu il are pe Dumnezeu. Isi face de cap in adunare. Ucenicii lui Sanbalad isi dau in petec, sunt de o ingamfare de nedescris, sunt zeflemitori, scot minciuni gogonate pe gura, iar in suflet…au…fiere amara… S-a ajuns ca la stana, la niste badaranii care cu greu le gasesti si la oamenii din lume. Taranisme ieftine. Domnul Isus in primul rand te invata sa fii un domn, sa respecti, sa fii civilizat. Aici nu este vorba de educatie la facultati inalte, ci de bun simt. Nici macar nu pomenesc de plinatatea Duhului, caci bunul simt este un ingredient pe care trebuie sa-l aiba oricine. Si daca nu e bun simt, este vai si-amar de noi…

  A fost odata…oare ce? Intr-o vreme credeam ca o adunare sanatoasa pe nume Carol Davila. O fratietate sanatoasa care purta numele BER. BER-ul este pe cale sa devina o adunatura de farisei care vor sfarsi prin a se ingropa unii pe altii. Nici o strategie (noi nu umblem cu strategii, ca doar suntem duhovnicesti, nu asa declara?), nici un plan, ci doar “glorioasa” victorie din 31 August 2013, victorie obtinuta illegal. Daca au ajuns oamenii din lumea sa ne spuna ca am savarsit ilegalitati, este vai de noi. Vai de noi! Vai de noi! Vai de noi! A fost odata…odata ca niciodata?

  • Da fr Dan Ionescu… si asta pentru ca este tolerat in mijlocul BERului …relatii care continua cu …KSBul…o secta anticrista…
   Cine sa demaste acesate relatii care a starnit mania lui Dumnezeu?

   In loc de demascare are loc o musamalizare …

   Cine sa demaste? E normal ca e treaba liderilor …

   … dece nu o fac?

   • Frate Petru

    Nu cred ca ce spuneti este adevarat. BER nu mai are realtii la niciun nivel cu KSB, exceptie o face Adrain Stan inruditul cu secta, si care in prezent submineaza BER impreuna cu botgors si mircea iorgulescu. Acuzatiile nefondate pe care le faceti va discrediteaza…

    Va veni si vremea demascarii KSB de catre liderii BER. Dar intai trebuie putina normalitate.

    Paul Dan

   • Cristina, pe undeva Ai dreptate.Trebuia sa o faca.Dar as vrea sa spun Un lucru.Orce marturisire in privinta aceasta nu Cade cu greutate din afara.Ce vreau sa spun ,este ca cei care sunt acolo si care invirtesc lucrurile, daca ar fi ineresati ca Adunarea sa se reabiliteze in ochii credinciosilor sinceri au obligatia sa o faca.

    Dar se ascund unul Dupa altul sa vada incorrect-o bate vintul.Ii cunosc destul de bine pe cei Mai multi dintre ei.Am sesizat in desele mele vizita urmatoarele doua aspecte care definesc viata celui nascut din nou.1) cel nascut din nou iubeste Cuvintul.Cind Zic iubeste ,ex prima impreuna cu Psalmistul,Voi face din Tine bucuri a si fericirea mea Dumnezeule prea inalte.Apoi Psalmistul Mai Spune ca,Ma desfatarea in Cuvintul Tau.

    2)Se theme de Dumnezeu.Lucru care lipseste cu desavirsire in cei Mai multi dintre ei.O spun cu toate responsabilitatea.Nu- l judecati pe fr, PETRU.Dinsul este pe delaturi.Asa ca Ai imputa dece nu a facut-o,nu Cred ca este corect.

    Sa o faca cei care au mincat si cei care maninca o piine de pe urma evangeliei acolo.Asta numai daca sunt sinceri cu ei insine Inaintea Lui Dumnezeu.Pina acum nu au dat dovada.

 5. Adunarea e plina de netaiati in prejur cu inima.Poate pare o affirmative grea,dar asta e realitatea.Daca si unii si alti ar avea inima schimbat a de Dumnezeu, atunci lucrurile ar fi cu Totul altele.Poti fregventa o Adunare anii buni si toutsi sa nu Ai nimic de aface cu Domnul Hristos.

  Sunt acolo ca napircile.Fiecare Dupa revolution is vede interesul material.Asa cum Spune ap, Pavel,se uita Dupa folos ele lor.Vor plati toti Acestia care au declansat in Casa Lui Dumnezeu, o astfel de atmosfera.Ca sa nu Mai spun ca, se vor trezi cu toti la o usa inchisa.Doamne, Doamne, nu am fost noi cu Tine la masa…….”

  • Domnule Ficher,

   Nu știu la cine vă referiți când scrieți aceste lucruri !?
   Dacă sunteți sau ați fost în această frățietate, este dureros… Iar dacă aveți o vârstă înaintată, atunci dvs. nu înțelegeți că Biserica aceasta nu mai este ceea ce a fost acum 90 de ani, așa cum nu mai este nicio frățietate evanghelică, și că trăim ceea ce este scris în Biblie că trebuie să trăim.

   Vă asigur că nu ați vrea să fiți o secundă în pielea fraților (și a credincioșilor sinceri) din BER.
   Nu vă supărați, dar n-aveți nicio calitate sau autoritate să-i judecați și să ne judecați! Nu dvs. vă luptați cu duhurile întunericului așa cum o facem noi. Nu dvs. suportați violența și insolența acestor oameni. Nu dvs. știți teroarea sub care ne aflăm de peste un an.
   De pe margine, din vizite ocazionale, putem foarte ușor critica și emite tot felul de judecăți aspre. În cuptor e mai greu și nu știu cum ați suporta dvs. arșița de la noi! Nu știu cine mănâncă pâine de pe urma Evangheliei la noi, dar, dacă este așa, este tare amară… Nu cred că ați vrea s-o gustați!
   Vă rugăm, abțineți-vă de la astfel de comentarii! Nu puteți aprecia dvs. cine se teme de Dumnezeu și cine nu, cine e netăiat împrejur și cine e năpârcă. Nu vă considerați Dumnezeu ca să faceți astfel de afirmații!
   Se pare că n-ați înțeles nimic din articolul postat de fr. Paul Dan și nici din filmul de la Câmpulung, altfel n-ați fi scris ceea ce ați scris.

   • Sa-mi fie ingaduie sa spun ca,La Aceasta situatii Ati contribuit cu totii.Nu ma cunoasti si atunci vorbe goale.Nu stiu cine esti dar nici nu Ai o attitudinal zmerita.

    Ap,Pavel Cind in Biserica din Corinth erau stari rele intre frati Spune aceste cuvinte,cu toate ca nu sunt intrevoi,sunt cu duhul,si am si judecat .Ce? Starea de lucruri.

    Ce nu cum-va nu-mi dai dreptul sa simt cu Adunarea de Unde am plecat ?Cred ca ar fi bine sa lasi pe fratii care au ceva de spus.

    Cind fr, PETRU a spus ca au patruns invataturi abatute in adunare,nu au fost respinse ci Chiar imbratisate de cei ce va da hrana.Pe vremea Cind eu eram in Aceasta adunare,fratii care spuneau ceva din Cuvint,nu faceau teatru gesticulind si aratind o stare de agitatie,Astea sunt fenomene straine de Cuvintul Lui Dumnezeu.

    Uitate la you tube.pe care le aveti si cu care va hraniti..As vrea sa spun, Fiecare are dreptul sa faca Un comentariu.Este parte din libertatea unui copil al Lui Dumnezeu.Neglijati Cuvintul si asta este rezultatul.Dumnezeu sa iti dea har sa te hranesti cu Cuvintul

    O seara sau o zi binecuvintata!.

 6. Frate Dan,
  revin sa spun ca raman la ce ati spus dv pe acest blog acum 4 ani …
  BER a fost invadat de carismatici, dec una din secte este KSB …
  Ne numai la nivel de varf ci si la nivel de persoane, sunt oameni care merg sasu tanjesc sa mearga in Africa de sud, Elvetria si Voiteg….
  Eu la asta m-am referit cand spun relatii BER KSB..
  daca aveti indooiala ca nu e adevarat este problema dv…
  Realitatea se cunoaste …
  Si intrebarea ramane..
  Dece nu se retrag cartile de doctrina ale KSBului de pe rafturile credinciosilor din BER..Au fost sute de carti raspandite in ultimii 12 ani care proclama invatatura lui ERlo Stegen…

  Har!.

 7. Suntem de acord cu tot ce scrie Paul Dan aici in aceasta scrisoare dar trebuie sa adaugam ca daca se va face acest abuz ca cei care au facut asemenea acte de huliganism Botgros si echipa lui in special Iorgulescu Mircea, sa participe la alegeri,o consecinta va fi ca un mare numar de tineri din BER se vor mobiliza intr-o demonstratie in fata Ministerului Cultelor cerand demisia tuturor celor ce au abuzat de ei in BER.
  Demonstratile fac parte din libertatea de exprimare a cetatenilor romani.
  Este an electoral de aceia autoritatile sa tina cont si de acest aspect.
  Invitatia facuta tinerilor dar si a celor ce simt cu noi de a demonstra pasnic in fata Ministerului este facuta cu aceasta ocazie, si anuntam ca nu vom ceda lupta in fata acestor abuzuri si nedreptati intr-o vreme de libertate democratica.

  • @tanar din BER
   Sa nu faceti asa ceva. Nu e nimeni cu autoritate intre evanghelici care sa rezolve acestea? Nu incercati sa va faceti dreptate asa cum arata acest video, cum se revolta batranul acela si comenta la fiecare cuvant de parca ii lipsea ceva la mansarda, incercati ceva pe cale pasnica. Serios acum, o sa va pierdeti toata credibilitatea si o sa fie vorbita de rau calea Dumnului.

 8. Petru Ion are o tema preferata si tine neaparat sa fie aprobat.
  Acum vine cu o intrebare ; “Dece nu se retrag cartile de doctrina ale KSB-ului de pe rafturile credinciosilor din BER?”
  Dansul ar propune un fel de politie care sa intre in casele credinciosilor din BER sa faca un control al rafturilor cu carti?
  Ba mai mult , stie ca unii credinciosi “tanjesc” sa mearga……
  Oare nu stim noi ca numai Dumnezeu are putere sa surpe intariturile si atacurile celui rau. Biserica este a Domnului Hristos, El face lucrarea de cernere. Are felul Lui si timpul Lui de a lucra.
  Poate este momentul sa vorbim mai putin , sa nu mai aruncam cu pietre , ci sa ne rugam.

 9. Pentru John Fischer

  Felul în care scrieți vă caracterizează și caracterul.
  Eu v-am respectat și m-am adresat dvs. cu politețe.
  Sunt o persoană în vârstă și m-am adresat unei persoane în vârstă cu reverența cerută de o anumită educație, pe care se pare că nu o aveți.
  Faptul că nu sunteți de acord cu ceea ce am scris nu vă îndreptățește să vă exprimați cu o astfel de violență, mai ales dacă afirmați că sunteți creștin. Am înțeles că pe acest blog lupta se duce între idei și mai ales în temeni civilizați.
  Încă o dată afirm că nu ați înțeles nimic din această scrisoare și din filmul de la Câmpulung.
  Un mesaj precum cel de mai sus se încadrează mult mai bine în blogul lui Botgros „despreber.ro”.

 10. Frate Paul ieri la Pitesti a venit SMURD-ul sa o ridice pe o sora Lucica Turcu ca i s-a facut rau in timp ce predica Calin Cornel despre dragoste si se dadea exemplu de “dragostea lui pentru frati”.
  A uitat ca acum cateva saptamani fratele lui de trup a declarat public in adunare ca a fost batut impreuna cu cativa angajati de catre Calin Cornel bodyguardul lui Botgros.
  Este incredibil si nu mai am cuvinte in a descrie situatia aceasta, adunarea nu mai suporta nici ea aceasta situatie si asteptam o minune ca Domnul Isus sa intervina.
  Slava Domnului Isus ca El poate sa rezolve si aceasta situatie de le Pitesti.

 11. Frate Paul,
  Va scriu plangand acest mesaj, cu multa durere dar cu dorinta sincera ca toata fratietatea sa ia aminte la cele petrecute azi in Carol Davila la adunarea lui Botgros.
  Nu am sa incep mesajul meu cu un titlu de genul “Politia si Salvarea au fost prezente in fata Adunarii din Carol Davila”. Nu vreau sa fac un titlu…
  Vreau sa atrag atentia intregii fratietati de aici din tara si din diaspora, ca astazi a fost batut cu bestialitate un tanar, un copil…Pentru ce? Pentru ca a vrut sa intre in sala de adunare si sa asculte mesajul. Dar agresorul pe nume Silvan in fata usii i-a aplicat, atentie: 4 pumni in zona ficatului.
  Copilul a fost secerat. Aproape ca nu mai pot sa scriu despre acest episod. In viata mea nu am vazut asa ceva, in nici intr-un caz in Adunarea lui Dumnezeu.
  La un interval de timp a sosit Politia si Salvarea SMURD.
  Este dincolo de orice limita un asemenea act, ce putea face acel tanar decat sa asculte un mesaj? Cu ce putea incurca votarea ilegala a lui Botgros, Iorgulescu Mircea si Adrian Stan.
  Fratilor lucrurile au mers mult prea departe…Treziti-va la invatatura inaintasilor nostri Teodor Popescu, Dumitru Cornilescu etc.
  Aici nu e vorba de un mesaj pe internet, aici este vorba de copiii nostri care vin in Adunare si sunt batuti cu bestialitate de BESTII SATANISTE, in loc ca tinerii sa fie invitati in fata sa asculte mesajele.

  RUSINE ETERNA SILVAN!
  RUSINE ETERNA BOTGROS!
  RUSINE ETERNA IORGULESCU MIRCEA
  RUSINE ETERNA ADRIAN STAN!
  RUSINE ETERNA TUTUROR PARTICIPANTILOR LA ADUNAREA LUI BOTGROS!
  Ati batut un tanar, un copil!

 12. pentru …(puncte puncte botgrosiste),
  Nu conteaza cine scrie ci conteaza doar mesajul ca avem copii si sunt batuti in Adunare si ar trebui sa va dea fiori. Maine poate fi copilul tau sau fata lui Botgros, sau unul din ai lui Mircea Iorgulescu…
  Sau se pot bate copiii intre ei…Ai lui Iorgulescu Mircea cu ai lui Botgros si invingatorii cu ai lui Adrian Stan etc.
  Puteti sa ganditi asa si puneti copiii vostri in locul tanarului care a luat bataie pe 28.06.2014 in Carol Davila.
  Agresorul asta Silvan, nu s-a gandit ca putea sa-l omoare? 4 pumni?
  Daca il lovea intr-o parte sensibila a trupului se putea intampla o tragedie!
  Oamenii pot muri in urma loviturilor, la asta sa va ganditi atunci cand premeditati violenta in Adunare… nefericiti si nestimati “lideri” de osti fanatice, Botgros, Iorgulescu M, Adrian Stan si clica de fanatiboxeri batausi si satanisti.

 13. diavolul a transformat crestinismul in instrumentul ideal pentru a lovi direct in persoana Domnului Isus.

 14. PIERDEREA MÂNTUIRII …BUCURIA NEBUNULUI !

  PIERDEREA salii din Carol ..BUCURIA KSBului !

  FILMAREA dovedeste ca:
  Adunarea din 28 iunie 2014, a fost un succes al gruparii lui Botgros.
  Ei au adus politia care i-a protejat sa intre in sala din Carol numai ei. Si asta prin batai si acte de huliganism. Pe hol nu au fost numai batai… La sosirea reprezentantului (in secret al KSBului) , Adrian Stan, acesta a fost inbratisat si condus cu multa caldura pana la intrarea in sala fiind chiar aplaudat.
  Dupa terminarea sedintei in film se vede verva succesului celor care au avut permisiunea sa participe si sa se bucure ca …MANTUIREA se poate pierde …
  Cat timp poate sa dureze o astfel de bucurie?
  Oricum mai putin decat ce scrie in Psalmul 16 in final!
  … Inaintea fetei Tale sunt bucurii nespuse si desfatari vesnice la dreapta TA !.
  E clar ca de astfel de desfatari nu poti avea parte decat daca ai BUCURIA MANTUIRII …
  Dar daca pierzi mântuirea ?
  PIERDEREA MÂNTUIRII …BUCURIA NEBUNULUI!

  Scene din sala din Carol Davila pe data de 28 iunie 2014:
  Silvan batausul

  Daniel batausul

  Bucuria cea mai mare a fost a lui Adrian Stan ..pentru ca acum s-a convins ca deviza … DEZBINA si DOMINA ..va aduce curand succesul deplin al KSBului asupra BERului …

  • Chiar daca Adrian Stan este privit ca un mare om, sfant si credincios din fratietate se cuvine o mentiune legata de primirea calduroasa care se vede in filmulet: A fost imbratisat si introdus de catre David, tanarul al carui mesaj personal adresat lui Adrian Stan a fost citit si raspandit in biserici. Cel ce a aplaudat sunt eu, cumnatul lui David. Suntem rude prin alianta cu “nenea” Adrian, si am fost si noi ca multi altii indurerati si dezgustati de noua fatza (sau vechea dar scoasa la iveala acum) a acestui om. Atentia acordata “marelui lider” a fost o reactie spontana. Intra unul din responsabilii, poate cel mai vinovat, pentru dezastrul din fratietate. Oricum, caracterul care provoaca cel mai mare dezgust, combinatia dintre mandrie, aparenta sfintenie si uraciunea din interior exprimata prin fapte si parteneriate cu aceia care sunt in vrajmasie cu Dumnezeu. Nu m-am astepat la nici o reactie. Inteleg din ce in ce mai bine intunericul in care s-au adancit acesti oameni. Si daca il iei peste picior si daca il lauzi la acest om totul se transforma in avantaj. Fie se victimizeaza fie se umfla de mandrie. De durut nu-l mai doare nimic.
   Iata nenea Adriane un nou material numa’ bun de folosit ca instrument de denigrare si autovictimizare; copy-paste pe un A4 si raspandit in toata fratietatea si gata subiectul de predici si rugaciuni pentru o luna, cel putin!
   Daca doriti va dau acordul sa raspanditi si toate conversatiile private pe care le-am avut pe aceasta tema.
   S-au inca mai sarbatoriti noua victorie “istorica” si aceste detalii nu mai merita atentia!?

 15. Pentru o mai buna clarificare am facut o lista cu “fanatiboxerii” din BER:
  1)Silvan (Bucuresti)4 pumni
  2)Hublea Campulung) 2pumni >KO
  3)Calin (Pitesti) (bodyguard-ul lui Botgros) da suturi si pumni in fratele lui de trup si in angajati…
  4)Pitigoi (Pitesti) diverse agresiuni imbranceli in Adunari generale BER;
  5)Danaila (Pitesti) lucreaza impreuna cu Pitgoi.
  La aceasta lista se adauga si agresorii care au actionat in afara adunarilor.

  Coordonatorii violentelor premeditate:
  Botgros Ionel->prin mesaj, prin organizare, prin actiuni de manipulare, prin minciuna, prin dezinformare.
  Iorgulescu M.-> la fel ca Botgros, in plus fanatic violent activ. De exemplu la Pitesti in plina adunare publica striga de la amvon comenzi catre Pitigoi si Danaila : puneti mana pe el si dati-l afara!
  Era un frate iubit…pe care vroia acest Iorgulescu sa-l dea afara din adunare cu forta.
  Stan A. Amenintari si minciuni repetate la adresa fratilor >amenintari si minciuni aduse in fata adunarii reprezentantilor din Targoviste; cauta subterfugii in legile tarii Romanesti pentru a da “o forma legala” a tuturor actiunilor ilegale pe care le intreprinde in BER, celebra fiind votarea cu imprimanta la Pitesti pe 31aug2013. Cauta dizolvarea adunarilor BER si vanzarea cladirilor catre KSB. (sunt inregistrate).

  • Sa nu ramanem doar la clipele “negre” ale acelei zile.
   Ceasurile ce-a urmat sunt mai importante decat toate lunile si chiar anii de zbateri ale acestori “lucratori ai raului”. Atmosfera din Adunare dupa plecarea “zambaretilor victoriosi” a fost dominata de lacrimi, rugaciune sincera, incurajare din cuvant si vorbe pline de har, cantari din toata inima… acestea negresit se duc spre Dumnezeul in care ne punem toata nadejdea.

 16. Poezia FanatiBoxerului Botgrosist

  Fiind botgrosist cu pumnii-n sfinti dadeam
  Atunci cand pe la adunari generale participam
  Si in limbaj vulgar, jigniri le raspundeam.
  Acelor sfinti ce despre mantuire imi vorbeau.

  Nu-mi trebuie deloc invatatura lor de pace.
  Eu cred ca se pierde mantuirea credinciosului pe loc.
  Si sunt gata sa lovesc pe toti in ochi…
  Sa vada ca si mine mantuirea cea pierduta.

  In forta pumnului sta propovaduirea mea.
  Lovind in stanga si in dreapta-mi fac adepti.
  Si treburi violente si batai in adunari premeditez expert,
  Ca sa obtin castig de bani si o functie-n sinedriu (Botgros-BER)

  Nu-mi stati in cale voi cei sfinti c-o sa va spulber.
  Am numai fanatism intre urechi…
  Si-ascult doar vocea unui sarpe ce-mi sopteste.
  Sa bat, sa lupt, sa mint si sa jignesc.

  Urlam ca lupul in padure cand in Carol ma luptam.
  Si ura imi dadea placeri nebune.
  Cand sfintii cu durere sa nu-i mai bat ma implorau.
  Dar eu ma bat si lupt, si-injur ca mi-e placere.

  Botgrosul imi e profesor de bataie, ura si jignire.
  Am invatat de la el sa aprind o harmalaie.
  Cu un foc de vorbe, ura, injuraturi si palme
  Cu pumnul in stomac de sfant si cu bataie.

 17. Cine a zis ca au castigat ceva? Atitudinea lor era ca a unor victoriosi iar zambetul era de fapt expresia clara a faptului ca au luat in ras situatia bisericii. Stim cu totii ca vorbim de iluzii! Au stabilit ei acolo pe cine trebuie sa excluda din cult, s-a autopropus nea Ionel presedinte al cultului “voluntar” pana cand Ministerul Cultelor repara grava eroare (au si SOMAT Ministerul in acest sens :), au stabilit programul adunarii din Carol pentru luna Iulie, cu “graitori” din adunaruile din tara… ca aici nu mai avem destoinici…
  Toate aceste decizii luate ziceau ei de acel AGR… ca si cand ar fi undeva in statut specificat ca aceste responsabilitati pot fi ale altora decat ale SFATULUI LOCAL. Un spectacol de prost gust, cu actori in marea lor majoritate cu parul alb 😦
  Nimic nu a fost legal… nu mai vorbesc de validarea din partea Domnului. Cum ar putea sa binecuvanteze asa ceva!?
  Cumva, o analiza detaliata a acestor derapaje trebuie sa apara…

 18. Multumesc. Inteleg mai bine. Ce nu inteleg este urmatorul lucru: ce zice statutul vechi si ce zice statutul “nou” (cel stabilit in “victoria” istorica din 31 August 2013, momentul in care a inceput si Mircea Iorgulescu sa respire “un aer curat”)? Statutul “nou” cred ca specifica ca AGR are autoritatea peste orice sfat local, nu? Ce zice statutul vechi? Specifica ca AGR-ul nu se poate implica peste sfatul local sau este ceva scris in acest sens? Din cate am vazut si citit, cam aici este confuzia, cel putin in capul meu.

  • Nu exista statut nou si statut vechi. Statutul si Marturisirea de credinta valabile sunt cele din 2008.
   Nu exista autoritate a unui AGR peste sfatul local. Adunarea locala are autonomie. Un sfat ales de adunarea locala nu poate fi desfiintat de un AGR. Excluderea din cult este prerogativa sfatului local, nu al AGR-ului.
   AGR se convoaca pentru a se alege SFT, iar SFT allege BEx.

 19. Nu stiu de unde vine asta cu statutul vechi si cel nou.
  Statutul e unul singur, publicat aici:
  http://www.imdb.com/title/tt0377992/?ref_=tt_rec_tti
  AGR-urile de care amintiti ar fi trebuit organizate duoa acest statut, ca deciziile luate in cadrul lor sa produca efecte; legal nu doar in mintea lor si a credulilor lipsiti de discernamant.
  Poate completeaza cineva cu mai multe detalii.

 20. Ei au urmarit in primul rand sa aiba inca un moment sa-si exprime ura si dispretul fata de frati, sa faca exact ce facea Penina cu Ana adica sa intepe inca odata. Pentru ei Botgros/Iorgulescu M/Adrian Stan/ este ca o dependenta de pacat. Le face placere sa-i umileasca pe frati, sa-i tina in bataie de joc la o usa inchisa, sa mai dea cativa pumni etc.
  Oamenii acestia nu pot traii fara aceste lucruri, au nevoie de ele cu un alcoolic are nevoie (depinde/dependenta) de alcool.
  Au sevrajul manifestarilor violente in sange.
  A intrat satana in mintea lor, si…2Corinteni 11:3
  “Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos. “

 21. din cate stiu SSC nu a mai venit cu nici o comunicare noua fata de ultima recomandare cu privire la alegeri noi.
  daca nu mai intervine in nici un fel probabil ca lucrurile vor ramane asa din punctul lor de vedere, ramandand ca adunarea, BER sa isi regaseasca singura linistea si echilibrul ce le-a pierdut de aproape un an de zile.
  Dumnezeu sa vegheze asupra lucrarii Sale si asupra credinciosilor sai!

 22. Fata de minister nu putem avea nici o doleanta, lucrurile sunt asa pentru ca multi le-au vrut asa. Cate mesaje s-au dat aici sau pe alte saituri…Nu au luat seama, deci, in concluzie sunt cativa diabolici la conducere iar restul sunt manipulati si cu ei se face gloata.Asta e tot, dar asta vete si Ministerul …GLOATA lui Botgros si acolitii lui satanici.
  Dar stiti ce? Vine Domnul Isus, atunci sa vedem! Este clar ca va lua doar ce este al Lui. Eu doar asta am in gand sa ma detasez si sa ma alipesc tare de El. Dar detasarea nu inseamna nepasare, asa ca voi taia in doua, in Numele Lui, pacatul care este evident si in GLOATA Botgrosista.

 23. Scrisoarea catre toti crestinii BER din partea SFT BCE1 (Carol Davila):
  Cultul Creștin BISERICA EVANGHELICĂ ROMÂNĂ
  BISERICA CREȘTINĂ EVANGHELICĂ NR. 1
  Strada Carol Davila nr. 48, sectorul 5, București
  Data: 14.07.2014
  Către toate Bisericile din BER

  “Ca unii, cari am lepãdat meșteșugirile rușinoase și ascunse, nu umblãm cu vicleșug și nu stricãm Cuvîntul lui Dumnezeu. Ci, prin arãtarea adevãrului, ne facem vrednici sã fim primiți de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu. … Cãci noi nu ne propovãduim pe noi înșine, ci pe Domnul Hristos Isus. Noi sîntem robii voștri, pentru Isus. Cãci Dumnezeu, care a zis: „Sã lumineze lumina din întunerec”, ne-a luminat inimile, pentruca sã facem sã strãluceascã lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos.”
  2 Corinteni 4:2,5-6
  Iubiți frați,
  Cu un cuget curat înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, și a Domnului Isus Hristos, vă rugăm să primiți acest mesaj de informare cu privire la evenimentele de o gravitate sporită petrecute în frățietatea noastră în ultima perioadă de timp. Trebuie să facem lucrul acesta având în vedere că unii dintre dumneavoastră ați participat sâmbătă, 28 iunie 2014, doar la prima parte a întâlnirii în care Ioan Botgros a impus prin violență fizică ruperea în două a frățietății, permițând accesul în sala BCE 1 Carol Davila doar a susținătorilor săi violenți și a acelora dintre dumneavoastră pe care a dorit să-i manipuleze prin minciuni și denigrări împotriva fraților care au luptat și luptă pentru unitatea frățietății, în adevăr și în lumină.
  Fraților, aceste fapte din ultima perioadă, de mai bine de un an și jumătate, și în mod deosebit cele de sâmbătă, 28 iunie a.c., pot fi probate cu înregistrări și mărturii fără putință de tăgadă.
  Iată câteva din ele:
  – sâmbătă, 3 mai a.c., Ioan Botgros, care s-a recomandat în faţa organelor de ordine drept preşedinte BER, deşi nu mai are această calitate conform punctului de vedere oficial transmis de SSC, a convocat o adunare la Câmpulung, soldată cu rănirea a două persoane, care au necesitat îngrijiri medicale, şi conducerea la secţia de poliţie a agresorului, persoană din anturajul lui Ioan Botgros;
  – marţi, 6 mai a.c., în clădirea BER din str. Carol Davila, fratele Victor Toculeț din SFT a încercat să facă o informare referitoare la evenimentele din 3 mai 2014 de la Câmpulung, dar a fost împiedicat prin îmbrânceli, molestări şi agresiuni verbale şi fizice, proferare de injurii de suporterii lui Ioan Botgros; Silvan Constantin, persoană care nu aparține BCE 1, dar îi este de folos lui Ioan Botgros, a forțat intrarea în sală, rupându-și sacoul; serviciul de cult fiind perturbat şi în final a fost anulat;
  – duminică, 11 mai 2014, fr. Petre Bunescu, prezbiter al adunării, membru în Sfatul de Fraţi Local al Bisericii Carol Davila – sfat ales în mod statutar la 6 aprilie 2013 –, anunţă hotărârea SFL de punere sub disciplină a nouă persoane care perturbă în mod repetat serviciile cultice, prin oprirea participării acestora la serviciul de duminică dimineaţa şi la cel de rugăciune de marţi seara. Între cele nouă persoane se regăseşte şi Ioan Botgros, conform informării pe care v-am trimis-o la vremea respectivă. Anunţarea unei hotărâri statutare şi legitime a SFL este întâmpinată cu vociferări şi cu tulburarea adunării;
  – duminică, 18 mai a.c., serviciul de închinare cel mai important al cultului nostru este grav perturbat de Ioan Botgros şi susţinătorii lui prin vociferări şi împiedicarea fr. Petre Bunescu de a susţine mesajul; a fost o zi cu fapte de o violență deosebită, în care fratele n-a fost lăsat să citească din Cuvânt, recalcitranții s-au manifestat prin huiduieli, țipete, îmbrânceli. De reținut că era o zi de duminică, după ce toți am luat din pâine și din vin, ne-am amintit de suferințele Domnului. Iată că pentru acești oameni Cina este o rutină fără nicio semnificație, iar venirea la Adunare este doar pentru tulburarea celor cu adevărat copii ai lui Dumnezeu;
  – joi, 12 iunie a.c. – fr. Sergiu Iorgulescu, rânduit pentru rostirea mesajului, este împiedicat să vorbească prin cântări suprapuse peste mesaj şi vociferări din partea lui Ioan Botgros şi a grupului de susţinători;
  – marţi, 24 iunie a.c. – fr. Ionel Banu, de rând pentru rostirea predicii, este blocat în bancă de Ioan Botgros şi susţinătorii lui şi ameninţat de Dan Nicolae: „Ai văzut ce-a pățit Dorobanțu? Urmezi tu!”. Vociferările, cântările suprapuse peste vorbitor şi agresiunile au determinat credincioşii să părăsească serviciul de închinare;
  – vineri, 27 iunie a.c., după terminarea strângerii frățești, fără ştirea SFL, grupul de susţinători ai lui Ioan Botgros schimbă încuietorile de la sala mare a bisericii:
  – sâmbătă, 28 iunie a.c., sosesc delegaţi din provincie în urma unei convocări a lui Ioan Botgros, în acelaşi timp cu adunarea trimestrială a fraţilor lucrători, convocată de SFT ales în 2008, sfat recunoscut de Culte.Precizăm că invitaţia transmisă de SFT ales în 2008 a avut scopul să ajute Frăţietatea în a regăsi drumul unităţii şi liniştii în BER, în niciun caz de incitare la violenţă. Anticipând tulburările, în data de 27.06.2014, SFL a informat Sectia 17 Poliţie. Pe timpul nopţii, persoane din anturajul lui Ioan Botgros (Savu Ion, Vlașin Gh., Isaru Niculae) au continuat schimbarea încuietorilor de la uşi şi au blocat întrările în sala bisericii. În jurul orei 7.00 a venit un echipaj de poliţie care, după ce a analizat documentele prezentate și de o parte și de alta constată că nu are competenţa de a stabili care parte are dreptate şi decide neintervenirea în situaţia creată. După plecarea
  poliţiei, apare Ioan Botgros şi împreună cu grupul de susţinători (Grigore Vâlcu, Savu Ion, Gh. Vlașin, Dan Nicolae, Isaru Niculae, Marinescu Gh.) permit accesul în sală doar a persoanelor agreate şi pe baza semnării aşa-zisei mărturisiri de credinţă, nestatutare, şi despre care aveţi cunoştinţă din relatările anterioare. Au urmat o serie de violenţe în anticamera sălii mari a bisericii, care au culminat cu lovirea gravă a lui Teodor Toculeț – care s-a făcut vinovat de simplul fapt că a arătat Biblia – de către Silvan Constantin. Au fost chemate Salvarea şi din nou poliţia pentru constatări.
  Odată intraţi în sală, celor prezenţi (între care cei mai mulți fără calitatea de reprezentanţi ai bisericilor din cultul BER, ci au fost aleşi după criterii de obedienţă în acceptarea dezbinării șia intenției de rupere a frațietății) li se supune la vot întărirea hotărârii de excludere a fraților care nu i-au acceptat abuzurile. Ioan Botgros se autoproclamă preşedinte al cultului BER, se hotărăşte preluarea gestiunii cultului şi se recomandă apelarea la orice formă de autoritate/acţiune pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor luate.
  Este prezentată o situație financiară deformată și mincinoasă pentru a-i incrimina pe fr. Nelu Istrate, Segiu Iorgulescu și pe alți frați, de fraude imaginare, dând pe față unul din motivele ascunse pentru care acești frați nu au fost lăsați să intre în sală ca să le dea pe față minciunile.
  Potrivit celor arătate mai sus este de la sine înţeles că hotărârile adoptate în aşa-zisul AGR din 28 iunie nu au nicio valabilitate legală, statutară, morală sau biblică, din cauza abuzurilor şi ilegalităţilor în organizarea şi desfăşurarea acesteia;
  – duminică, 29 iunie a.c., în urma hotărârilor arbitrare luate în AGR-ul nestatutar de sâmbătă, întreg serviciul de închinare a fost compromis prin împiedicarea fratelui Gigi Andrușcă rânduit să transmită mesajul și prin ocuparea amvonului de Dan Nicolae, care s-a manifestat cu violență, aducând injurii și ocări fraților prezbiteri care erau în fața lui (Sergiu Iorgulescu, Nelu Istrate, Banu Ionel); de asemenea, după luarea Cinei, servieta cu banii strânși la colectă a fost efectiv furată de Dan Nicolae, banii ne mai ajungând la casierie, să fie numărați și înregistrați; abuzurile acestor oameni au culminat cu încercarea de împiedicare până și a desfășurării școlii duminicale de către Dan Nicolae și Savu Ion, prin încuierea ușilor;
  – marţi, 1 iulie 2014, a continuat acţiunea de înlocuire a yalelor de la uşile de acces, iar sala din Carol Davila a fost practic confiscată de Ioan Botgros şi grupul de susţinători, aceştia apelând la forţă pentru a-i opri pe prezbiteri şi în acelaşi timp membrii SFL de a intra în sală; credincioşii deja intraţi au ieşit şi i-au urmat pe frați, serviciul cultic de rugăciune desfăşurându-se în curte. Botgros Ioan a numit în mod discreționar un nou SFL, dintre cei obedienți/îndatorați lui;
  – miercuri, 2 iulie, frații din SFL i-au chemat pe credincioși la o stare de părtășie. Nu au putut intra în sală, din cauza ferecării ușilor de către „noul sfat numit” de I. Botgros; credincioșii s-au strâns din nou în curte, iar ulterior la pod, unde a avut un timp de părtășie;
  – joi, 3 iulie a.c., culmea disprețului, la amvon s-a ridicat să predice tatăl bătăușului Silvan, Constantin Mihai; marea majoritate a credincioșilor n-au mai venit la acest serviciu public;
  – duminică, 6 iulie a.c., din nou prezbiterii adunării și membri în sfatul de frați local legitim al BCE 1, n-au fost primiți în sală pe motiv că sunt scoși din cult; la ușa din exteriorul sălii stăteau Savu I., Marinescu Gh., Isaru Nicolae, Grigore Vâlcu, iar Dan Nicolae împărțea hotărârile „istorice” ale lui Ioan Botgros; majoritatea credincioșilor s-au solidarizat cu frații din sfat, iar adunarea de părtășie s-a ținut la pod. (Au fost persoane în vârstă, cu probleme cardiace, pulmonare și locomotoare care au urcat greu scările până la pod și considerăm că viața le-a fost pusă în primejdie.) În sala mare a adunării au fost aduse persoane străine de BER Carol Davila, iar cel care a „oficiat” a fost Mircea Iorgulescu, persoană compromisă din toate punctele de vedere, care a frânt și pâinea, a împărțit și vinul, s-a și rugat, a și predicat.
  – marți, 8 iunie 2014, din nou la ora de rugăciune frații Nelu Istrate și Sergiu Iorgulescu nu au fost lăsați să intre în sală; mai mult, în mod discreționar și arbitrar, i s-a comunicat și fratelui Daniel Miu că este scos din cult. Credincioșii fideli Cuvântului și Adevărului au urcat din nou la pod, unii dintre ei având vârste înaintate și probleme de sănătate. Culmea insolenței și a disprețului pentru Evanghelie, în sala celor „cu cugetul curat” a predicat bătăușul Silvan Constantin.
  Acestea sunt doar câteva spicuiri din abuzurile continue comise de Ioan Botgros şi de grupul lui de susţinători, cu accent special pe evenimentele din ultimele zile.
  Stimați frați,
  Ioan Botgros a inventat false probleme în cultul nostru pentru scopuri străine de Evanghelie și de vestirea ei. Așa cum v-am informat și cu alte ocazii, nu există două învățături. Există o singură învățătură, aceeași, curată, a Cuvântului, transmisă prin frații înaintași: Tudor Popescu, Dumitru Cornilescu, Emil Constantinescu, Mihai Beloiu, și alții ca ei, și înțelegerea personală a lui Ioan Botgros pe care, prin asociere cu Mircea Iorgulescu și Adrian Stan, vrea s-o impună frățietății.
  Oare „cugetul curat” înseamnă să vii în adunare cu ochii roșii de la consumul de alcool, să lovești cu pumnii și picioarele, să ameninți cu moartea frați și surori pe care nu-i agreezi, să agresezi verbal tinerii, criticându-le părinții, să înjuri, să minți, să defăimezi? Faptele acestor oameni îi arată cine sunt.
  Oare “învăţătura curată” înseamnă să opreşti vorbitorii (nu doar pe cei aşa-zişi “excluşi din cult”) şi să tulburi programele de închinare a credincioşilor şi chiar de vestire publică a Evangheliei? Oare “păstrarea credinţei” înseamnă să-i excluzi pe toţi fraţii de bine, cu o viaţă curată din atâtea adunări, lucrători de zeci de ani, să dai buzna în adunări locale, să schimbi yalele, să confişti documente, să sustragi banii de la colectă, să-i dai afară pe credincioşi şi să schimbi în mod abuziv şi ilegal sfaturi de fraţi locale (cum s-a întâmplat la Piteşti, Câmpulung şi Bucureşti)? Toate aceste lucruri abominabile, toate aceste atrocităţi săvârşite sub ochii noştri nu vor fi suficiente să ne trezim?
  Încercând să-i scoată din cult pe frații prezbiteri care predică de zeci de ani fără nicio abatere de la Cuvântul lui Dumnezeu și care rămân verticali și neclintiți în convingerile lor, ei deschid larg ușile Bisericii pentru păcatele de pe care le practică ei înșiși: beția, idolatria, curvia și preacurvia, minciuna, defăimarea, furtul, cearta, dezbinarea, ura, violența, demagogia, fățărnicia pătând Numele sfânt al Domnului, amăgind și întristând sufletele și, ceea ce este cel mai grav, împiedicând vestirea Evangheliei.
  Fraților vă mai informăm că după sistarea plăţilor către reprezentanţii BER prin adresa nr R.g. 1550/11.04.2014 (deși SSC în mod surprinzător a continuat să-l retribuie pe Mircea Iorgulescu până în 1.06.2014!!), Ioan Botgros şi-a înteţit atacurile asupra ordinii de drept statornicite în cultul nostru, acţionând dictatorial şi discreţionar, ne mai recunoscând nicio structură de conducere aleasă statutar. A trecut la acţiuni de intimidare, discreditare şi forţă asupra sfaturilor de fraţi alese ale bisericilor pe care le știți: Pitești, Câmpulung și, mai nou, Carol Davila. De asemenea, vă informăm că în BER Timișoara, aflată sub coordonarea lui Adrian Stan, predică Emanuel Vîlciu, adept al KSB și susținător al sectantului Hans Koler.
  Fraților,
  Poate că niciodată până acum frățietatea noastră nu a fost atât de amenințată cu pierderea identității ei. Suntem asaltați, de interesele personale ale lui Ioan Botgros și ale oamenilor lui, interese care, lovesc în integritatea cultului, și alterează temeliilor doctrinare ale BER.
  După cum știți, toate încercările de intrare în normalitate şi de convocare în mod statutar a unei Adunări Generale a Reprezentanţilor, conform recomandărilor de la Culte, au fost zădărnicite de Ioan Botgros. Printre alte abuzuri adăugăm și plângerea penală depusă împotriva fratelui Emilian Cristescu, pentru că nu-i predă ștampila cultului.
  Vă chemăm să luptați pentru Adevăr, pentru restabilirea valorilor sfinte pe care s-a clădit frățietatea noastră, pentru rezistență în fața imposturii și vă rugăm să verificați informațiile pe care le primiți sau care vă sunt strecurate.
  Sunt vremuri extrem de grele și dacă nu ne unim în jurul Adevărului suntem în pericol să fim risipiți. Diavolul lucrează cu putere, de aceea suntem chemați la unitate, verticalitate și statornicie în credință și în rugăciune.

  Fraților, ”Harul să fie cu toți cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos în curăție.” Efeseni 6:24

  Sfatul de Frați al Adunării Carol Davila,

  Ioan Banu
  Petre Bunescu
  Traian Coteanu
  Sergiu Iorgulescu
  Nelu Istrate
  Mihai Socoteanu

 24. asa dar cine a chemat politia?
  parca se scria mai sus ca politia a fost chemata de botgros nu va suparati dar ati reusit sa ma puneti in incurcatura, si probabil pe multi care citesc aici

 25. Perioada de criza in BER.
  Apocalipsa 21:27 Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului.

  Studiu de caz Pitești : Folosirea tehnicilor de manipulare
  1.Batalia pentru minte.
  In perioada 1984-2014 Iorgulescu Mircea cunoscut si sub numele de cod Șandru Florin, colaborator de temut cu Securitatea Comunista (așa cum el însuși mărturisea de la amvonul BCE Pitești) a folosit pe cai oculte tehnici de control asupra comunitatii de credincioși pentru a duce lucrurile pe un făgaș urmărit de el. Controlul a fost o consecința in timp a luptei de a cuceri mințile acestor credincioși. Fabulos !
  Spălarea creierului.
  Faptele pe care le-a făcut Iorgulescu Mircea departe de comunitatea de credincioși din Pitești dar si de alte comunitati BER, atunci când a intrat cu forța in Carol Davila BCE1 București pe 8.09.2013, nu au fost cunoscute sau văzute de marea majoritate a credincioșilor.
  Plecând de la aceasta premisa Iorgulescu Mircea a profitat croindu-si propria versiune si folosind aceasta stratagema de a prezenta adevărul deformat mai mult decât atât facondu-se pe sine însuși victima.
  La Pitești s-au prezentatat lucrurile pe dos prezentate in antiteza mai jos (lucruri deja cunoscute) :
  Realitatea de la București :
  1° Grupul lui Botgros Ionel in frunte cu Iorgulescu Mircea au intrat in forța in adunarea din Carol Davila
  2°Au prezentat situația unui vot ilegal (vedeți si mărturia lui Viorel G prezentata pe Ioan 8 de un frate, ca s-a votat cu imprimanta incalcandu-se statutul BER ,votează doar cine e prezent).
  3°Au adus acuzația ca sunt doua invataturi darbysta si a lor cea sănătoasa.
  Prezentarea situației in fata comunitatii din Pitești, pe dos ,de către Iorgulescu Mircea :
  1° Nu au fost lăsați sa intre si nu au întrerupt programul adunării din Carol Davila ci au prezentat votul intr-o maniera pașnica dar frații s-au opus vehement. Bucureștiul arata dispreț fata de provincie.
  2° Votul a fost legal si s-a votat o decizie istorica cu « invatatura sănătoasa ».
  3° Sunt doua invataturi cu :
  -mantuirea se pierde
  -mantuirea nu se pierde (Darbysta)
  Darbysti trebuiesc eliminati din comunitatile noastre, adauga Iorgulescu Mircea.
  Prezentarea unei asemenea situatii deformate total dar voit si neadevarate, victimizarea lui Iorgulescu Mircea, de fapt reprezinta o propaganda care pune accentul pe rautatea deliberata si mecanicista a impostorului care vrea sa aiba avantaje materiale si multe altele in afara sferei credintei curate in Hristos Domnul.
  Metoda aplicata de Iorgulescu Mircea este inainte de toate o tehnica de spalare a creierului pe care am sa o explicitez mai in continuare…
  Spalarea creierului este caracterizata in termeni negativi ca un fel de viol mental : ESTE APLICAT CU FORTA asupra unor victime de catre un ATACATOR care are intentia sa distruga increderea victimei in tot sistemul de valori pe care l-a avut, așa cum ai șterge o tabla de școala, pentru ca mintea credinciosului sa poată adopta noi credințe.
  Rezultatul : Incredibil !
  In comunitatea din Pitești din cei 300 au mai rămas 50 din care un cerc de 40 cred cu certitudine ca Iorgulescu Mircea are dreptate, si îl susțin. Problema este ca in adunările generale când Botgros ia decizii de excludere a fraților din comunitatiile BER, Iorgulescu Mircea vine cu acești 30-40 de susținători ai lui aproape toata comunitatea care a mai rămas. Intr-o adunare cu 300 de membri pot fi maxim 10 reprezentanți dar in comunitatea actuala piteșteana pot fi maxim 2 -3 reprezentanți deoarece BCE Pitești nu mai are de mult 300 de membri.
  Analizând aceasta situație de o instanța din afara, de cei care știu adevărul este limpede ca acești credincioși aflați sub ‘disciplina’ lui Iorgulescu Mircea au un element de transa care ne da fiori in felul in care aceștia se manifesta brutal, susținând cu vehementa contrariul adevărului, contrariul faptelor petrecute.
  Procesul demarat de Iorgulescu Mircea a ajuns foarte aproape de scopul final, acela de a forța victimele sa sucombe in fata propagandei celor care le spăla creierele. (Staful Botgros / Iorgulescu M / Stan A).
  Prin ‘persuasiune coercitiva’ Iorgulescu Mircea (nume de cod Șandru Florin), a folosit 4 metode aplicate simultan :
  1) Constrangerea ;
  2) Convingerea :
  3) Terapia ;
  4) Înțelegerea :
  Constrângerea stipulează « credința din mintea ta »trebuie sa se transforme așa cum ITI spunem noi, altfel… ; Poate fi vorba de moarte (si chiar au fost amenințări cu moartea la adresa mai multor frați).
  Convingerea recurge la stratagema « Ar trebui sa te schimbi, in felul in care iți sugeram noi pentru a deveni mai bun, credința noastră este doar cea mai buna.. »
  Terapia spune : « Te poți schimba, sub îndrumarea noastră, doar noi te putem ajuta sa devii sănătos si sa nu mai suferi, ia niște bani. »
  Înțelegerea spune : « Te poți schimba si iți poți exprima întregul potential daca ești gata sa înfrunți noi idei si noi moduri de a manifesta credința (carismatica de altfel n.a.) »
  Partea întunecata, negativa si infricosatoare este ca aceste idei sau moduri de viața sunt satanice.
  Asemenea multor metode de persuasiune coercitiva, ‘reforma’ lui Botgros Ionel numita pe nedrept ‘reforma invataturii curate’ folosește toate cele 4 categorii enumerate mai sus.
  Pentru invatatura totalitara, doctrina este mai importanta decât individul…Ideea ca doctrina este mult mai adevărata si mult mai reala decât orice i se întâmpla unei ființe umane si dispensarea de existenta : dreptul pe care îl are ‘staful’ convingerile sale, de a determina soarta nu doar a adeptilor săi, dar si a celor care nu se afla in sfera de acțiune si pe care ii considera non-persoane.
  Acest drept decurge din credința sistemului ca exista un singur ‘adevăr’ înlocuit de fapt cu buna știința de staful conducător cu înscenări, mistificări, minciuni ; iar ‘căile greșite’ sunt de fapt adevăruri incontestabile, probe si realitati care pun in evidenta falsitatea stafului conducător.
  Sunt cele 8 teme totalitare aplicate si in BER :
  1.Controlul mediului înconjurător (controlul comunicării comunitatiilor de credincioși cu adevărații lideri SFT a dus la controlul percepției acestora despre realitate)
  2.Manipularea mistica (evocarea unor anumite modele de comportament si emoții intr-un asemenea mod incat sa para spontane, staful conducător plânge pe la amvoane victimizându-se dar castigand adepți)
  3.Pretentia de a fi pur (credința ca elementele din afara grupului ales trebuie eliminate pentru a le împiedica sa contamineze mintea celor ce fac parte din grup)
  4.Cultul confesiunii (utilizarea confesiunii si presiunea ca aceasta sa fie făcuta pentru a reduce spațiul intim al persoanei—vezi vizitele făcute de staful conducător adepților la domiciliul acestora cu scopul de a-i fanatiza)
  5.Stiinta sacra (staful conducător botgrosist considera ca dogmele de baza ale ideologiei sunt in același timp de necontestat din punct de vedere moral si exacte din punct de vedere biblic, crescându-le astfel aparenta autoritate…)
  6.Incarcarea limbajului (comprimarea unor idei complexe in fraze scurte, cu aparenta de definiție, ‘clișee care elimina gândirea sănătoasa’ de ex : ‘decizia istorica de la 31 august’)
  7.Primatul doctrinei botgrosiste asupra persoanei (Ideea ca dogma stafului botgrosist este mult mai adevărata si mult mai reala decât revelația adevărului biblic trăit de credincioșii cu mare vechime pe alea credinței.)
  8.Existenta nu are valoare (dreptul de a controla calitatea vieții si in cele din urma soarta, atât a membrilor comunitatiilor creștine cat si a celor ce nu fac parte din acel grup.)

 26. Asa cum scrie Adi aici “Doctrina e mai importanta decat individul”
  s-a dovedit si cand spunanadu-i-se lui Botgros ; – ca sufera copiii
  -a raspuns; ” SA SUFERE!”
  Sufera si tinerii , i s-a spus, raspunsul sadic; – “SA SUFERE!”

 27. Dincolo de lozinca „învățăturii” și a „doctrinei”, lupta din această frățietate (și din altele, poate) se duce între moralitate și imoralitate.
  În Carol, cel puțin, imoralitatea celor „cu cugetul curat” se ridică la suprafață ca uleiul în apă.
  Iată niște exemple:
  Samuel Miu vine până și la Cină băut și ia din pâine și din vin fără nicio mustrare; Grigore Vîlcu este curvar și preacurvar, are copii de care habar nu are, dar stă cu Biblia în mână și se roagă „cucernic”; Silvan Constantin este bătăuș notoriu, are un caracter violent, dar se ridică la amvon și predică (!); Savu I. și Dan Nicolae fură colecta cu banii pentru Domnul, dar n-au nicio remușcare. Și exemplele pot continua. Deasupra tuturor, I. Botgros care minte cu dezinvoltură și se pare că nu mai face diferența de mult între a fi creștin și a nu fi, considerând frățietatea atât o afacere personală, din care trebuie să scoată un profit, cât și o proprietate personală, manipulând tot ce se poate manipula. Acești oameni se pretind „cu cugetul curat”. Probabil că au rupt din Biblie paginile în care se vorbește despre beție, curvie și preacurvie, hoție, minciună, iuțime, mânie, crimă.
  Ca să fie totul complet, și-au creat și un site pe care orice om decent (creștin sau nu) nu-l poate citi.
  Deci este inutil ca discuția să se poarte în termeni de „doctrină” și „învățătură”, atâta vreme cât avem de-a face cu oameni stăpâniți de păcate grosolane, condamnate nu doar de Cuvântul lui Dumnezeu, dar și de legile oamenilor.

 28. Sunt intr-adevar stapaniti de pacate grosolane dar nu numai atat.
  Oooo! de ar fi numai atat! Ei “se roaga ” lui satana!
  Da, in Pitesti, in Campulung, in Bucuresti nu este rugaciune in care sa nu fie invocat Satan prin faptul ca ei spun ca cei cu “invatatura a-2-a” sunt posedati de cel Rau.
  Invocarea Satanei in fiecare rugaciune a lor ne vorbeste de frica lor si de neizbavirea lor.
  Bodyguard-ul lui Botgros numai cu Satana e pe buze, ca e in frati, ca e in invatatura si o spune ca o “dracuiala” in fiecare rugaciune publica.
  Nu poate sa nu “dracuiasca” pe frati. A ajuns sa “injure in rugaciune” invocand pe Satan in adunarea de rugaciune publica. Pe Iorgulescu Mircea nu-l deranjeaza pentru ca el invoca pe Satana prin manifestarea carismatica in mediul gloatei pe care o manipuleaza.
  Apoi tot acest iorgulescu Mircea spune tuturor celor ce isi pleaca urechea sa-l asculte si nu au suficienta minte sa-si dea seama de acest sarpe, ca cei pe care i-a molestat verbal si chiar fizic cu “gorilele” lui din familia lui Calin batausul, ca toti aceti frati sunt ai lui Satan. Stiti cum e vorba romaneasca: “cine zice, ala e!”
  Da! Toti betivi, batausi, ucigasii de frati cu ura lor, carismaticii, lupii rapitori, neizbavitii, mincinosii, hotii de bani donati in colectele de cina, hotii de imobile BER, vanduti cu sufletul pentru bani, iubitorii de castig marsav, prietenii cu lumea, toti acestia sunt ai lui Satan.
  Asta am vestit tuturor si de fata cu ei, si nu pot sa conteste asta pentru ca asta spune Biblia. Da si in dreptul vostru Iorgulescu Mircea, Adrian Stan, Botgros Ionel si toata gasca voastra, da, asa sunteti voi…Si va asteapta judecata lui Dumnezeu care v-a si ajuns!
  Ei bine de noi pusi la adapostul jertfei Domnului Isus, care stim din Cuvantul lui Dumnezeu prin Duhul Sfant ca suntem cu adevarat eliberati de Satan pentru ca avem credinta.
  Pentru cei tari in credinta se intampla exact contrariul:
  Iacov 4:7 “Supuneţi-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi.
  Slava lui Dumnezeu pentru acest mare Har!

 29. –” marţi, 24 iunie a.c. – fr. Ionel Banu, de rând pentru rostirea predicii, este blocat în bancă de Ioan Botgros şi susţinătorii lui şi ameninţat de Dan Nicolae: „Ai văzut ce-a pățit Dorobanțu? Urmezi tu!”. Vociferările, cântările suprapuse peste vorbitor şi agresiunile au determinat credincioşii să părăsească serviciul de închinare;”

  Am citit despre amenintarea lui Dan Nicolae : “Ai vazut ce a patit Dorobantu? Urmezi tu!”
  Am o amintire frumoasa despre acest frate Dorobantu care a plecat in vesnicie.
  Evrei 13:7 “Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfârşitul felului lor de vieţuire şi urmaţi-le credinţa! ”

  Inainte de toate vreau sa va spun ca a suferit mult din partea sustinatorilor lui Botgros in adunare, unde era pus la colt si umilt public.
  Dar vreau sa redau aici pe Ioan 8 cateva lucruri pe care le-am auzit in ultima predica a acestui frate.
  Pentru prima oara in fratietatea noastra am auzit de la fratele Dorobantu o predica despre “lupii rapitori”.
  Textul din care a predicat dansul a fost din:

  Faptele Apostolilor 20:
  v25 “Şi acum, ştiu că nu-mi veţi mai vedea faţa, voi toţi aceia în mijlocul cărora am umblat propovăduind Împărăţia lui Dumnezeu.
  26 De aceea vă mărturisesc astăzi că sunt curat de sângele tuturor.
  27 Căci nu m-am ferit să vă vestesc tot planul lui Dumnezeu.
  28 Luaţi seama, dar, la voi înşivă şi la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi, ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.
  29 Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruţa turma;
  30 şi se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor.
  31 De aceea vegheaţi şi aduceţi-vă aminte că, timp de trei ani, zi şi noapte, n-am încetat să sfătuiesc cu lacrimi pe fiecare din voi.
  32 Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului harului Său care vă poate zidi sufleteşte şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi.”

  Pentru prima oara auzisem o predica curajoasa despre situatia reala din BER, si fratele Dorobantu ne-a zis cateva lucruri care m-au facut sa realizez inca odata dezastrul in care ne aflam ca frati lucratori; Dar si pericolul pentru familia crestina din BER.
  Primul lucru pe care l-a subliniat fratele Dorobantu a fost ca “nu oricine intra pe usa adunarii iti este frate”, Trebuie sa fim atenti cui spunem “frate”.
  Termenul de “frate” are in spate legatura in Hristos.
  Apoi in predica dansului s-a subliniat caracterul lupilor rapitori.
  Am fost pus in fata unor lucruri care se petreceau sub ochii nostri.
  Fratele Dorobantu a sustinut Adevarul si a vestit Evanghelia intr-un mod care te indupleca spre pocainta. Adesea erau persoane in sala care plangeau la mesajele de chemare la pocainta, si Duhul Sfant lucra cu putere.
  Am o amintire frumoasa despre acest frate si nu ma lasa inima sa nu scriu aici despre credinta lui, dar si despre opozitia puternica fanatica a celor din adunarea pe care o frecventa. Fratele Dorobantu a plecat acasa, la Domnul, dar fanaticii din adunare care s-au purtat mizerabil cu el au ramas in aceasta stare de cearta nu mai au cui sa-si ceara iertare si sa se impace, si chiar starea lor de azi este mai rea pentru ca au inaintat pe aceasta cale a urii de frati prin tot ce spun si fac ei.
  Cu fratele Dorobantu cu siguranta ne vom revedea in Cer.
  Adi

  • Nu cunosc situatia descrisa de dvs. dar si eu am multe instintari din partea lui Dumnezeu cu privire la cei trei (Botgros/Iorgulescu Mircea/Stan Adrian)care au dat afara nu un frate ca dvs. ci sute…
   Sunt frati care nu au mai fost in adunare de un an de zile, nu se duc in alta parte, stau acasa si asculta predici pe internet. Asteapta ca Dumnezeu sa intervina.
   Ce a facut Botgros la nivel national cu BER se numeste macelul oilor, oitelor, mieluseilor. Sa dispara dintr-o data 150 de frati dintr-o adunare este enorm!
   Daca sustineti ca pentru o singura nedreptate facuta in dreptul dvs s-a intamplat asa, ce va fi pentru sutele de nedreptati facute multor frati si surori, tineri si copii?
   Personal si eu cand am auzit de accidentul lui Stan Adrian cu un tir am crezut ca e gata! Dar Dumnezeu nu lucreaza asa…
   In Har exista si vremea cercetarii, si a pocaintei.
   Totusi este o vreme…Apoi se intampla lucruri, Dumnezeu are in vedere sa ne izbaveasca si pe noi cei parasiti, alungati, batjocoriti, de cei ce folosesc amvonul pentru distrugere.

   Ezechiel 33:11 Spune-le: „Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui, şi să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi voi, casa lui Israel?”

   2 Petru 3:9 “Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.”

   • In primul rand tu vei da socoteala! Esti un sarpe! Urasti invatatura sanatoasa si subtil incerci sa promovezi carismatismul si violenta botgrosistilor. Pe tine te asteapta iadul!

 30. Studiu de caz Carol Davila BCE1 Bucuresti : Menticidul
  1.Psihologia sectei.
  “Fanaticii au visul lor, si flutura un paradis
  Pentru o secta. ”
  John Keats

  Orice secta, este unica dar acestea includ o diferentiere stricta intre lider si adepti, revolta impotriva autoritatilor institutionale, paranoia, in vreme ce noua miscare incearca sa se impuna cu o gandire simplista, dualista (bun/rau, credincios/eretic, mantuit/damnat, cuget curat/darbyst mantuirea se pierde/mantuirea nu se pierde) ;si o tendinta catre gandirea utopica. In fine, secta difera de religie si multe alte grupuri prin frecventa si violenta cu care se autodistruge. Este tipic pentru o secta sa mentina un mediu incordat, izolat si din ce in ce mai paranoic, alimentat de alcool, curvie, preacurvie (vezi exemplele de mai jos) si forte sociale cat mai puternice. Ei experimenteaza presiunea crescanda a discrepantelor dintre lumea sectei (unde liderul este “unsul lui dumnezeu” si totul este “drept”) si crestini care cunosc Adevarul si nu pot fi manipulati (unde sfatul de frati local BCE1 Carol Davila este damnat si fiecare opozant este un dusman), in vreme ce Botgros I si adeptii se indeparteaza de realitate. Este tipic ca adeptii sectei sa considere ca liderii lor sunt “fiinte divine”, sau cel putin cineva mandatat de o autoritate suprema (Ministerul Cultelor de exemplu). Oamenii care intra in secta poate ca sunt liberi atunci cand li se alatura, dar nu sunt informati si, dupa ce afla despre ce este vorba nu mai sunt liberi.
  2. Razvratire si paranoia : Botgros Ionel
  De regula liderul de secta Botgros Ionel implica respingerea autoritatii, prezentata succint in fapte reale mai jos :
  Decembrie 2012
  Ioan Botgros porneşte o campanie de susţinere a înţelegerii că “mântuirea se pierde” printr-o serie prelungită de mesaje electronice transmise către membrii Sfatului de Frați pe Țară (SFT).

  26 ianuarie 2013
  SFT (Sfatului de Frați pe Țară) reacţionează şi este convocată o întâlnire extraordinară a SFT. Întâlnirea se finalizează printr-o Hotărâre asumată şi semnată de 16 membri. Între cele 9 puncte ale acestei Hotărâri se afirmă:
  “(…) 4. Se renunţă categoric la folosirea sintagmei Se poate pierde mântuirea sau nu întrucât nu este biblică (1 Corinteni 4:6). “
  “(…) 6. Considerându-se încheiată orice discuţie legată de această problemă, nu se justifică prezentarea în Adunarea Generală a Reprezentanţilor (AGR).
  “(…) 7. Fraţii care nu vor ţine cont de aceste precizări, continuând să fie factori perturbatori în SFT (Sfatului de Frați pe Țară) şi în Frăţietate, se autosuspendă din calitatea de membru al SFT şi de lucrători în public. (Episcopul trebuie să nu fie gâlcevitor – 1 Tim. 3:1-3; Rom. 13:11-14)

  5,12 februarie 2013
  Ioan Botgros continuă cu mesaje de incriminare, folosind din nou acuzaţii la adresa fraţilor lucrători din adunarea locală, că ar susţine că “mântuirea nu se pierde”, argumentând că, potrivit înţelegerilor personale, mântuirea se pierde. Adunarea este instigată în mod repetat pentru a solicita realegerea Sfatului de Fraţi Local Carol Davila (SFL-CD), prin două întâlniri convocate doar de Ioan Botgros, fără acordul SFL-CD. Cele două întâlniri rămân de tristă amintire în istoria Adunării prin atmosfera de scandal creată.

  23 februarie 2013
  Din cauza încălcării flagrante a Hotărârii SFT din 26 ianuarie 2013, Sfatul se reuneşte din nou, constată şi hotărăşte:
  “Analizând situaţia creată în urma acţiunilor lui Ioan Botgros întreprinse în Adunarea din Carol Davila şi în cadrul SFT, acţiuni nepotrivite cu statutul unui credincios aparţinând BER, cât şi ca prezbiter, încălcând Hotărârea SFT din 26.01.2013,
  1.Ioan Botgros îşi va păstra doar funcţia de prim-delegat în relaţia cu autorităţile şi cu fraţii din adunările din străinătate.
  2.În perioada rămasă până la alegerile noului SFT, responsabilităţile cultice vor fi exercitate de fraţii Mircea Bălăceanu şi Emilian Cristescu.
  3.Alegerea SFL- CD se va face la o dată stabilită de SFT la propunerea SFL- CD.”
  Hotărârea a fost semnată cu larga majoritate a membrilor SFT.

  7 martie 2013
  La această dată este trimisă SFL- CD o scrisoare anonimă cu ameninţări şi presiuni ca alegerile locale să se desfăşoare în data de 26 martie 2013, deşi SFT hotărâse data desfăşurării alegerii de SFL- CD pentru 6 aprilie 2013.

  29 martie 2013
  Conferinţa trimestrială cu lucrătorii, care a avut loc la Ploieşti, a fost tulburată de un grup de susţinători ai lui Ioan Botgros, nemulţumiţi de Hotărârea SFT de restricţionare a activităţii lui. În atmosfera creată, a fost imposibil ca temele din Cuvânt să fie expuse, iar fraţii participanți au plecat derutaţi şi profund întristaţi.

  6 aprilie 2013
  La data hotărâtă de SFT s-au desfăşurat alegerile pentru SFL-CD la sediul din Carol Davila nr. 48. Toţi cei cinci membrii ai SFL-CD contestaţi de Ioan Botgros, care au acceptat să mai candideze pentru această slujbă în adunare, au fost reconfirmaţi prin votul majoritar al fraţilor participanţi la Cină, care au fost prezenţi la alegeri. Au fost reconfirmaţi şi/sau aleşi un număr de 9 fraţi: Banu Ioan, Botgros Ioan, Bunescu Petre, Coteanu Traian, Iorgulescu Sergiu, Istrate Nelu, Socoteanu Mihai, Stan Pompiliu, Tuțu Petre.

  25 mai 2013
  Are loc o nouă întâlnire extraordinară a SFT pentru evaluarea situaţiei create, prilej cu care Ioan Botgros a continuat să-i acuze pe unii fraţi din SFL-CD, încercând din nou să-şi susţină înţelegerile doctrinare şi iniţiativele personale, în contradicţie cu opinia exprimată cu o largă majoritate de către membrii SFT, care s-au dezis de manifestările fireşti de la Conferinţa de la Ploieşti. SFT a hotărât convocarea Adunării Generale a Reprezentanților (AGR) în data de 29 iunie 2013 pentru a fi prezentat raportul Biroului executiv al BER pe perioada ultimului mandat şi a împuternicit Biroul Executiv BER (BEX-BER) activ, respectiv pe fr. Mircea Bălăceanu şi pe fr. Emilian Cristescu pentru a convoca această AGR.

  29 iunie 2013
  AGR, care a avut loc la această dată, în ciuda unor intervenții fireşti repetate şi într-o atmosferă necreștinească (create de aceleaşi persoane ca şi la Ploieşti în luna martie), a decis prin vot majoritar să nu se dezbată subiectul despre siguranţa mântuirii şi alegerile pentru SFT să se desfăşoare pe zone geografice în AGR zonale.

  2 iulie 2013
  BEX – BER, împuternicit de SFT să organizeze şi să supravegheze alegerile zonale pentru noul SFT, comunică tuturor bisericilor locale datele privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor în perioada 20 iulie – 3 august.

  9 iulie 2013
  Ioan Botgros, deşi aflat sub disciplină şi restricţionat în prerogative de SFT, a scris o scrisoare în nume propriu, anunţând alte date şi alte reguli de organizare şi de desfășurarare a alegerilor zonale, aruncând în derută întreaga frăţietate.
  În plan local, a continuat campania de defăimare publică de la amvon a mai multor fraţi din SFL-CD ales în data de 6 aprilie 2013, numindu-i darbisti, eretici, apostaţi, adepţi de învăţături drăceşti etc.

  19 iulie 2013
  La această dată, SFL-CD se reuneşte într-o întâlnire extraordinară pentru a încerca să-l determine pe Ioan Botgros să înceteze războiul absurd al “pierderii mântuirii”, susținut prin încălcarea hotărârilor SFT, prin minciună, calomnie, nesupunere, răzvrătire și dezbinare. După încercări insistente şi discuţii prelungite (în care Ioan Botgros a afirmat că şi 30 de ani este gata să continue acest război), fraţii din SFL-CD au decis, cu şase voturi pentru (unul luat telefonic şi confirmat prin semnarea ulterioară a hotărârii) şi unul împotrivă (un frate nu a fost prezent, fiind in spital), ca Ioan Botgros să fie pus sub disciplină şi să nu mai participe la Masa Domnului.
  SFL-CD a redactat o hotărâre cu întreaga motivaţie pe care a citit-o în Adunare duminică, 21 iulie 2012, şi a transmis-o apoi prin poştă tuturor bisericilor locale BER.

  20 iulie – 3 august 2013
  În această perioadă s-au desfăşurat alegerile zonale pentru noul SFTal BER, conform statutului BER şi hotărârilor acestuia. Au fost prezenţi la aceste alegeri aproximativ 250 de fraţi, reprezentanţi BER.
  La sugestia unor fraţi responsabili, zonele Moldova-est – Dobrogea, având un număr mic şi foarte mic de membri BER, au hotărât să susţină alegerile cu zona Prahova-Brașov-Buzău la Ploieşti, în data de 20.07.2013. La aceste alegeri zonale, desfăşurate în condiţii de deplină legalitate, au participat, fie cu mandat de candidat, fie cu mandat de observare-supraveghere,18 fraţi dintre cei 21 ai SFT, în funcţie la data respectivă. În urma acestor alegeri, a rezultat un număr de 21 de fraţi legal aleşi ca membri în noul SFT..

  August 2013
  Începutul lunii august a fost marcat de trimiterea unor mesage de contestare, de nemulţumire şi cu observaţii față de alegerile încheiate pe 3 august din partea lui Ioan Botgros, Mircea Iorgulescu, Gheorghe Aninoiu, Adrian Stan, Constantin Robu. Ioan Botgros a decis formarea unei “comisii de analiză a contestaţiilor”, în care a numit alţi trei contestatari, Gh. Aninoiu, A. Stan şi M. Iorgulescu.
  “Contestatarul-șef”, Ioan Botgros a numit alţi trei contestatari într-o comisie, care să decidă validarea contestaţiilor şi anularea alegerior din iulie-august 2013, desfăşurate cu respectarea Statutului BER şi a Hotărârilor SFT.

  15 august 2013
  La această dată, 14 membri ai SFT din vechea formulă trimit o scrisoare în care argumentează netemeinicia contestaţiilor exprimate de oamenii care nu au participat la AGR zonale, contestatarii fiind absenţi de la alegerile zonale contestate. Cei 14 fraţi din SFT care au monitorizat alegerile în toate zonele au validat prin această adresă rezultatul tuturor alegerilor zonale din iulie-august 2013.
  La aceeaşi dată, 15 august a.c., Ioan Botgros, fără să aibă dreptul legal, statutar, convoacă în nume propriu o AGR pentru data de 31 august 2013, la Piteşti, cu intenţia de a anula alegerile zonale din iulie–august şi de a alege un alt SFT prin care să anuleze măsurile disciplinare hotărâte cu privire la persoana lui, atât de SFL-CD, cât şi de SFT, dar şi să-şi asigure încă un mandat de prim-delegat (preşedinte) al BER.

  22 august 2013
  Un grup de 14 fraţi, membri atât în vechiul, cât şi în noul SFT ales, informează toate bisericile locale din BER despre caracterul ilegal, din toate punctele de vedere, al convocării aşa-zisei AGR de la Piteşti din 31 august.

  26 august 2013
  Este convocat pentru data de 7 septembrie 2013 noul SFT în prima şedinţă de lucru. Convocatorul este asumat de un grup de 14 fraţi din noul Sfat.

  31 august 2013
  Are loc întâlnirea de la Piteşti care reuneşte persoane din BER, în marea lor majoritate fără statut legal de reprezentanţi recunoscuţi de bisericile locale. Aici se decide, în afara oricărei norme de drept şi rânduială după Statut, alegerea unul alt SFT, care la rândul lui alege un birou executiv şi un preşedinte în persoana lui Ioan Botgros.
  Acest aşa-zis SFT hotărăşte în aceleaşi condiţii abuzive şi ilegale înlocuirea SFL-CD, legal ales de Adunarea Carol Davila în data de 6 aprilie 2013, cu un sfat numit la recomandarea lui Ioan Botgros şi Petre Tuțu, dintre cei care l-au susţinut pe Ioan Botgros în tulburările din adunarea locală CD.

  Septembrie 2013
  În luna septembrie sunt înaintate către Secretariatul de Stat pentru Culte mai multe documente după cum urmează:
  -solicitarea de validare a rezultatelor întâlnirii aşa-zisei AGR de la Piteşti din 31 august de către Ioan Botgros şi colaboratorii sai;
  -adresa de informare cu privire la alegerea pe zone a noului SFT din iulie-august 2013, dar şi cu privire la ilegalitatea întâlnirii din 31 august de la Piteşti şi a alegerilor şi hotărârilor luate acolo;
  -scrisori de contestare a întâlnirii de la Piteşti din partea unui grup majoritar de biserici locale, din cele trei zone importante ca densitate a membrilor BER, respectiv: zonele Argeş, Târgovişte şi Bucureşti-Sud.

  7 septembrie 2013
  Are loc prima şedinţă a SFT legal constituit, în care se alege noul Biroul Executiv (BEX) şi se hotărăşte renunţarea la finanţarea de către stat a salariilor BEX – BER.

  3,8 și 15 septembrie 2013
  În aceste zile au loc acţiuni de intimidare, de tip “mineriadă”, regizate atent, cu participarea unor grupuri masive de persoane puse pe scandal, prezente şi la întâlnirea de la Piteşti din 31 august 2013, în vederea răsturnării ordinii din Adunarea Carol Davila. Însoţit de acest grup consistent de intimidare, Ioan Botgros, împreună cu alte persoane puse de multă vreme sub disciplina Adunării, forţează intrarea la programul “Masa Domnului” de duminică dimineaţa şi anunţă public că grupul autointitulat “SFT” la întâlnirea de la Piteşti din 31.08.2013, a numit un alt “SFL” pentru Adunarea Carol Davila. Aceste manifestări au fost prezente inclusiv la programul public de evanghelizare de la ora 10,30.
  Cele două zile de Duminica 8 si 15 septembrie 2013 vor rămâne în istoria Adunării Carol Davila ca duminicile negre, din cauza atmosferei de haos, de confruntare de maidan adusă în Casa lui Dumnezeu de persoane fără teamă de Dumnezeu şi fără ruşine de oameni.

  9 septembrie 2013
  Se convoacă pentru data de 12 octombrie 2013 ora 9,00 la Bucureşti, AGR, conform normelor Statutului BER, pentru confirmarea BEX – BER ales de către SFT în data de 7 septembrie 2013.

  4 octombrie 2013
  Ioan Botgros trimite în nume propriu o scrisoare de denigrare şi jignire a fraţilor reprezentaţi (aproape 250 de fraţi) ai bisericilor care au ales SFT în iulie – august 2013, cât şi fraţilor care urmau să se întâlnească la AGR din 12 octombrie ca reprezentanţi ai BCE-urilor din BER, folosind expresii ca “alegeri darbiste” “chemare darbista”, afirmând neadevăruri cum ar fi: uneltirea “darbistilor” care urmăresc “desfiinţarea cultului BER” şi multe altele. Această scrisoare a produs multă confuzie şi a determinat multe adunări să nu-şi mai trimită reprezentanţii pe 12 octombrie 2013.

  12 octombrie 2013
  Are loc AGR, organizată şi desfăşurată la Bucureşti, după toate prevederile Statutului BER. Bisericile locale au fost descurajate de neadevărurile comunicate de Ioan Botgros şi au trimis un număr mic de reprezentanţi, astfel încât nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru a fi considerată legal constituită pentru a lua decizii. Au fost prezenți 142 de reprezentanţi care au exprimat un vot consultativ de confirmare a BEX – BER ales. Rezultatul votului consultativ a fost: 128 voturi care au confirmat BEX – BER ales, 10 nu au confirmat şi 4 voturi au fost anulate.

  16 octombrie 2013
  Ioan Botgros anunţă SFL-CD, legal ales în 6 aprilie 2013, că sfatul de fraţi ilegal numit la Piteşti pentru Adunarea din Bucureşti, a întocmit o nouă programare pentru slujirea publică în Adunare. Acesta hotărâre, abuzivă şi ilegală, a produs mari tulburări în programul adunării locale din ziua de duminică, 20 octombrie 2013, şi de marţi, 22 octombrie 2013.

  Membrii sectelor tind sa demonizeze orice este exterior sectei lor si in acest fel justifica, sau chiar reclama violenta. Ei au o viziune total deformata despre frati cu credinta reala in Domnul Isus, ca fiind malefica si corupta, o fratietate care trebuie distrusa inainte ca viitorul la care ei viseaza sa treaca pe langa ei.
  Exemple de fapte reale care dau aceasta viziune a distrugerii fratietatii BER prin violenta fanatica sectara:

  – sâmbătă, 3 mai a.c., Ioan Botgros, care s-a recomandat în faţa organelor de ordine drept preşedinte BER, deşi nu mai are această calitate conform punctului de vedere oficial transmis de SSC, a convocat o adunare la Câmpulung, soldată cu rănirea a două persoane, care au necesitat îngrijiri medicale, şi conducerea la secţia de poliţie a agresorului, persoană din anturajul lui Ioan Botgros;

  – marţi, 6 mai a.c., în clădirea BER din str. Carol Davila, fratele Victor Toculeț din SFT a încercat să facă o informare referitoare la evenimentele din 3 mai 2014 de la Câmpulung, dar a fost împiedicat prin îmbrânceli, molestări şi agresiuni verbale şi fizice, proferare de injurii de suporterii lui Ioan Botgros; Silvan Constantin, persoană care nu aparține BCE 1, dar îi este de folos lui Ioan Botgros, a forțat intrarea în sală, rupându-și sacoul; serviciul de cult fiind perturbat şi în final a fost anulat;

  – duminică, 11 mai 2014, fr. Petre Bunescu, prezbiter al adunării, membru în Sfatul de Fraţi Local al Bisericii Carol Davila – sfat ales în mod statutar la 6 aprilie 2013 –, anunţă hotărârea SFL de punere sub disciplină a nouă persoane care perturbă în mod repetat serviciile cultice, prin oprirea participării acestora la serviciul de duminică dimineaţa şi la cel de rugăciune de marţi seara. Între cele nouă persoane se regăseşte şi Ioan Botgros, conform informării pe care v-am trimis-o la vremea respectivă. Anunţarea unei hotărâri statutare şi legitime a SFL este întâmpinată cu vociferări şi cu tulburarea adunării;

  – duminică, 18 mai a.c., serviciul de închinare cel mai important al cultului nostru este grav perturbat de Ioan Botgros şi susţinătorii lui prin vociferări şi împiedicarea fr. Petre Bunescu de a susţine mesajul; a fost o zi cu fapte de o violență deosebită, în care fratele n-a fost lăsat să citească din Cuvânt, recalcitranții s-au manifestat prin huiduieli, țipete, îmbrânceli. De reținut că era o zi de duminică, după ce toți am luat din pâine și din vin, ne-am amintit de suferințele Domnului. Iată că pentru acești oameni Cina este o rutină fără nicio semnificație, iar venirea la Adunare este doar pentru tulburarea celor cu adevărat copii ai lui Dumnezeu;

  – joi, 12 iunie a.c. – fr. Sergiu Iorgulescu, rânduit pentru rostirea mesajului, este împiedicat să vorbească prin cântări suprapuse peste mesaj şi vociferări din partea lui Ioan Botgros şi a grupului de susţinători;

  – marţi, 24 iunie a.c. – fr. Ionel Banu, de rând pentru rostirea predicii, este blocat în bancă de Ioan Botgros şi susţinătorii lui şi ameninţat de Dan Nicolae: „Ai văzut ce-a pățit Dorobanțu? Urmezi tu!”. Vociferările, cântările suprapuse peste vorbitor şi agresiunile au determinat credincioşii să părăsească serviciul de închinare;

  – vineri, 27 iunie a.c., după terminarea strângerii frățești, fără ştirea SFL, grupul de susţinători ai lui Ioan Botgros schimbă încuietorile de la sala mare a bisericii:

  – sâmbătă, 28 iunie a.c., sosesc delegaţi din provincie în urma unei convocări a lui Ioan Botgros, în acelaşi timp cu adunarea trimestrială a fraţilor lucrători, convocată de SFT ales în 2008, sfat recunoscut de Culte.Precizăm că invitaţia transmisă de SFT ales în 2008 a avut scopul să ajute Frăţietatea în a regăsi drumul unităţii şi liniştii în BER, în niciun caz de incitare la violenţă. Anticipând tulburările, în data de 27.06.2014, SFL a informat Sectia 17 Poliţie. Pe timpul nopţii, persoane din anturajul lui Ioan Botgros (Savu Ion, Vlașin Gh., Isaru Niculae) au continuat schimbarea încuietorilor de la uşi şi au blocat întrările în sala bisericii. În jurul orei 7.00 a venit un echipaj de poliţie care, după ce a analizat documentele prezentate și de o parte și de alta constată că nu are competenţa de a stabili care parte are dreptate şi decide neintervenirea în situaţia creată. După plecarea
  poliţiei, apare Ioan Botgros şi împreună cu grupul de susţinători (Grigore Vâlcu, Savu Ion, Gh. Vlașin, Dan Nicolae, Isaru Niculae, Marinescu Gh.) permit accesul în sală doar a persoanelor agreate şi pe baza semnării aşa-zisei mărturisiri de credinţă, nestatutare, şi despre care aveţi cunoştinţă din relatările anterioare. Au urmat o serie de violenţe în anticamera sălii mari a bisericii, care au culminat cu lovirea gravă a lui Teodor Toculeț – care s-a făcut vinovat de simplul fapt că a arătat Biblia – de către Silvan Constantin. Au fost chemate Salvarea şi din nou poliţia pentru constatări.
  Odată intraţi în sală, celor prezenţi (între care cei mai mulți fără calitatea de reprezentanţi ai bisericilor din cultul BER, ci au fost aleşi după criterii de obedienţă în acceptarea dezbinării șia intenției de rupere a frațietății) li se supune la vot întărirea hotărârii de excludere a fraților care nu i-au acceptat abuzurile. Ioan Botgros se autoproclamă preşedinte al cultului BER, se hotărăşte preluarea gestiunii cultului şi se recomandă apelarea la orice formă de autoritate/acţiune pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor luate.
  Este prezentată o situație financiară deformată și mincinoasă pentru a-i incrimina pe fr. Nelu Istrate, Segiu Iorgulescu și pe alți frați, de fraude imaginare, dând pe față unul din motivele ascunse pentru care acești frați nu au fost lăsați să intre în sală ca să le dea pe față minciunile.
  Potrivit celor arătate mai sus este de la sine înţeles că hotărârile adoptate în aşa-zisul AGR din 28 iunie nu au nicio valabilitate legală, statutară, morală sau biblică, din cauza abuzurilor şi ilegalităţilor în organizarea şi desfăşurarea acesteia;

  – duminică, 29 iunie a.c., în urma hotărârilor arbitrare luate în AGR-ul nestatutar de sâmbătă, întreg serviciul de închinare a fost compromis prin împiedicarea fratelui Gigi Andrușcă rânduit să transmită mesajul și prin ocuparea amvonului de Dan Nicolae, care s-a manifestat cu violență, aducând injurii și ocări fraților prezbiteri care erau în fața lui (Sergiu Iorgulescu, Nelu Istrate, Banu Ionel); de asemenea, după luarea Cinei, servieta cu banii strânși la colectă a fost efectiv furată de Dan Nicolae, banii ne mai ajungând la casierie, să fie numărați și înregistrați; abuzurile acestor oameni au culminat cu încercarea de împiedicare până și a desfășurării școlii duminicale de către Dan Nicolae și Savu Ion, prin încuierea ușilor;

  – marţi, 1 iulie 2014, a continuat acţiunea de înlocuire a yalelor de la uşile de acces, iar sala din Carol Davila a fost practic confiscată de Ioan Botgros şi grupul de susţinători, aceştia apelând la forţă pentru a-i opri pe prezbiteri şi în acelaşi timp membrii SFL de a intra în sală; credincioşii deja intraţi au ieşit şi i-au urmat pe frați, serviciul cultic de rugăciune desfăşurându-se în curte. Botgros Ioan a numit în mod discreționar un nou SFL, dintre cei obedienți/îndatorați lui;

  – miercuri, 2 iulie, frații din SFL i-au chemat pe credincioși la o stare de părtășie. Nu au putut intra în sală, din cauza ferecării ușilor de către „noul sfat numit” de I. Botgros; credincioșii s-au strâns din nou în curte, iar ulterior la pod, unde a avut un timp de părtășie;

  – joi, 3 iulie a.c., culmea disprețului, la amvon s-a ridicat să predice tatăl bătăușului Silvan, Constantin Mihai; marea majoritate a credincioșilor n-au mai venit la acest serviciu public;

  – duminică, 6 iulie a.c., din nou prezbiterii adunării și membri în sfatul de frați local legitim al BCE 1, n-au fost primiți în sală pe motiv că sunt scoși din cult; la ușa din exteriorul sălii stăteau Savu I., Marinescu Gh., Isaru Nicolae, Grigore Vâlcu, iar Dan Nicolae împărțea hotărârile „istorice” ale lui Ioan Botgros; majoritatea credincioșilor s-au solidarizat cu frații din sfat, iar adunarea de părtășie s-a ținut la pod. (Au fost persoane în vârstă, cu probleme cardiace, pulmonare și locomotoare care au urcat greu scările până la pod și considerăm că viața le-a fost pusă în primejdie.) În sala mare a adunării au fost aduse persoane străine de BER Carol Davila, iar cel care a „oficiat” a fost Mircea Iorgulescu, persoană compromisă din toate punctele de vedere, care a frânt și pâinea, a împărțit și vinul, s-a și rugat, a și predicat.

  – marți, 8 iunie 2014, din nou la ora de rugăciune frații Nelu Istrate și Sergiu Iorgulescu nu au fost lăsați să intre în sală; mai mult, în mod discreționar și arbitrar, i s-a comunicat și fratelui Daniel Miu că este scos din cult. Credincioșii fideli Cuvântului și Adevărului au urcat din nou la pod, unii dintre ei având vârste înaintate și probleme de sănătate. Culmea insolenței și a disprețului pentru Evanghelie, în sala celor „cu cugetul curat” a predicat bătăușul Silvan Constantin.

  Acest grup condus de Botgros I incearca in mod deliberat sa manipuleze opinia publica prin site-ul creat de acestia “despre BER”, dar ei cred cu fervoare si ireconciliabil in propria lor descriere.
  Confruntati cu o asemenea pasiune, punem aceasta eticheta peste ei : SECTA .
  Adi

 31. Studiu de caz BCE Timisoara : Prorocul mincinos. (Adrian Stan)
  Inca de la inceputul conflictului pentru conducerea BER, s-a conturat imersiunea agentilor KSB in activitatea BER.
  Deschiderea a fost pe latura carismatica.
  Adrian Stan a fost initiatorul fervent al invataturii carismatice la nivel national in BER.
  A inceput de fapt cu zona din care provine : Argesul.
  Prin alianta cu Iorgulescu Mircea si Botgros Ioan a reusit sa se manifeste in modul cel mai carismatic in adunarile Argesene !
  Problema este ca foloseau elementul surpriza, se manifestau carismatic fara acordul prealabil al fratilor. Cu nerusinare veneau in adunare si dadeau drumul la carismatism peste sufletele sincere prezente inaintea lui Dumnezeu. Violarea spirituala a credinciosilor !
  Si astazi este la fel in Timisoara unde “predica” Varciu…
  Dar cum a ajuns Adrian Stan sa conduca BCE Timisoara…Prin frauda !
  In alegerile libere adunarea din Timisoara il votase pe fratele Soare Gheorghita si pe ultimul loc Adrian Stan. (din trei candidati)
  Acesta a manipulat adunarea si s-a autoproclamat lider de Timisoara. Adunarea de frica nu a avut curajul sa-l sustina pe fratele Soare Gheorghita si ca atare acesta constatand acest abandon de sustinere a iesit din sfatul celor rai (sfatul BCE Timisoara).
  Legatura lui Adrian Stan cu KSB este prin fica lui casatorita cu nepotul liderului KSB.
  Raspunsul la intrebarea ce poate iesi din legatura BER cu KSB este : Nepotii lui Adrian Stan…
  Adrian Stan a sabotat luarea unei decizii oficiale impotriva influentei KSB in cadrul BER. El continua sa fie promovatorul KSB in randul credinciosilor din aceasta denominatie. Ei vor sa acapereze si tineretul. La Targoviste, divortatul KSB-ist Hans Coler a rupt o parte din tineretul de la BER si i-a infectat cu discursuri obsesiv sexuale. Hans Coler este numit “unchiul Coler” de catre romanii KSB-isti docili si conditionati psihologic.
  Adrian Stan apare pe fiecare hartie de decizie alaturi de Iorgulescu Mircea si Botgros ioan.
  De parca ar fi ceva mistic ei sunt cei trei care pun la cale totul exact ca in lupta contra lui Dumnezeu si a sfintilor cei trei : Fiara, balaurul si prorocul mincinos.
  Acest tip de lucrare in unitatea celor trei are biruinta pentru o vreme dar vor fi infranti de Puterea lui Dumnezeu in interventia Lui directa.
  BER astazi are parte de un atac fara precedent din partea celor trei asemanati in lucrare cu vrajmasii Dumnezului celui Viu. (Adrian Stan asemanat cu Prorocul mincinos, Iorgulescu Mircea asemanat cu Balaurul care a dat putere fiarei (Apocalipsa 13 :2) iar fiara este asemanata cu Botgros Ioan.)
  Botgros dat afara din sfat si de la cina si-a primit din nou puterea prin lucrarea “Balaurului” (Iorgulescu Mircea) pe 31 august 2013 cand au impus cu forta apoi “deciziile istorice din 31 August pe 8 8eptembrie in Carol Davila.
  In tipul acesta de manifestare huliganic cei trei au destabilizat BER.
  Prorocul mincinos (Adrian Stan) face aceasta mizerabila lucrare de implementare a ereziilor nimicitoare in BER, sub masca “invataturii sanatoase”, si indeparteaza orice lucrare de unitate a Bisericii… Fratii vor sa se adune in pace si liniste, s-au saturat de mizeriile improscate de acest prooroc mincinos.
  Telul lui Adrian Stan este sa continue aceasta improscare cu mizerii de la amvon pana ce fratii vor parasi adunarea, nemai putand suporta aceasta tensiune psihica.
  Este o tactica practicata de cei trei uniti in huliganism, la nivel national de a pune presiune psihica pe toti fratii de bine din BER, cu scopul de a-i alunga…
  Nu le pasa de credinciosi vor un BER distrus, atunci vor avea satisfactia demonica.
  Pentru distrugerea BER, Satan i-a unit pe cei trei si i-a pus sa lucreze distrugerea dupa modelul sau biblic. Ca forma de organizare asa cum s-a mai scris Satana i-a asezat pe matricea unei secte. O secta violenta condusa de o FIARA (Botgros Ionel) care nu recunoaste nici o autoritate, nici comunicarea d-lui Secretar de Stat SSC – Victor Opaschi : https://ioan8.files.wordpress.com/2014/04/scrisoare-scs-catre-ber-botgros.pdf
  Si de asemenea aceasta fiara nu recunoaste drepturile tuturor credinciosilor de bine din BER, considerandu-i spatiu de manevra, in care se indentifica “lumea soma” printr-un spatiu totalitar : controlul mediului inconjurator, manipularea mistica, pretentia de puritate, cultul marturisirii, stinta sacra, limbajul bogat, primatul doctrinelor asupra persoanelor si lipsa de importanta a vietii care sunt cele 8 teme ale totalitarismului.
  Aceasta situatie incalca grav drepturile si libertatile religioase ale persoanelor vezi legea cultelor :

  Click to access legeacultelor-nr489-2006.pdf

 32. de ce nu pot vorbi aici si ceilalti din cealalta tabara imi miroase a sfatul preotilor care numai il acuzau pe domnul Isus

 33. In plus de ce nu putem lua cina impreuna cu sustinatorii violenti, fanatico-securisto-carismatici ai lui Botgros…
  Un articol scris de fratele T. Popescu:
  Participarea la cina Domnului
  (1 Corinteni 11.17-34)

  Poate ca mai tarziu vom afla ce insemnatate a avut cina Domnului pentru mentinerea Adunarii lui Dumnezeu. Cu intelepciune a randuit Domnul lucrul acesta, spre cel mai mare folos al nostru, de aceea trebuie sa fim foarte luatori aminte asupra lui si, cand il facem, sa stim ce facem.

  Se poate ca cineva sa ia cina Domnului “intr-un chip nevrednic” si se face astfel vinovat de trupul si sangele Domnului, isi mananca si bea osanda lui insusi. – Acestea sunt lucruri preinchipuitoare, simbolice, va zice cineva, iar simbolismul nu are prea mare importanta. – Ba are! Noi nu zicem ca painea s-a transformat in trupul Domnului, nu ne da voie Cuvantul sa spunem asa. Bisericile pot sa spuna asa ceva, dar noi nu putem spune, pentru ca ar fi sa ne abatem in mod vadit de la Cuvantul lui Dumnezeu. Simbolizeaza, preinchipuie, mai mult nu; “va aduceti aminte.” Aducerea aminte e principalul. Aducerea aminte nu inseamna insa ca este un lucru de putina insemnatate.

  De multe ori ni se spune noua aici, in Cuvantul lui Dumnezeu, sa luam seama cum umblam. Iar acum, in legatura cu cina Domnului, ni se spune sa luam seama ca nu cumva s-o luam in chip nevrednic. Orice cititor al Cuvantului se intreaba: ce sa insemne s-o luam in chip nevrednic? Raspunsul nu este greu de dat.

  Luam parte la frangerea painii intr-un chip nevrednic, atunci cand staruim intr-un pacat cunoscut ca pacat. In chip nevrednic este atunci cand intre noi si lumea cu care traim sunt neintelegeri si certuri. Daca s-a inamplat lucrul acesta, ia seama si opreste-te singur, ca sa nu te faci vinovat inaintea Domnului. Te-a suparat, te-a scos din fire, nu trebuia insa sa raspunzi la fel, nu trebuia sa te certi cu el. Robul Domnului nu se cearta. Fie ca ai dreptate, fie ca n-ai, la cearta noi nu ne luam. Certurile cu fratii sau cu lumea te fac sa iei cina Domnului intr-un chip nevrednic. Neintelegerile pentru o pricina sau alta dau nastere la certuri si pot sa te faca sa iei cina Domnului in chip nevrednic.

  Sunt apoi persoane care din fire sunt pornite spre gluma. N-as putea spune ca gluma este neaparat pacat, dar in glume de multe ori se amesteca pacatul. Putini sunt aceia care intr-un chip glumet pot sa strecoare un adevar insemnat asa ca sa te arda la inima; cei mai multi se joaca cu gluma si nu se aleg fara pacat. De aceea glumele pot sa te faca sa iei cina Domnului intr-un chip nevrednic.

  Obisnuinta poate sa faca pe cineva sa ia cina intr-un chip nevrednic. Sunt persoane care iau parte la cina Domnului ca si cum ar lua parte la un lucru obisnuit, nu se misca deloc, nu au o atitudine si o seriozitate deosebita, potrivita acelor momente. Au ajuns la rutina, la ceva obisnuit si nu iau nimic din ce aud, pentru ca nici nu sunt atente la rugaciunile care se rostesc. Credinciosii se unesc in rugaciune, se intrec in a lauda pe Domnul, dar aceste persoane nu iau nimic pentru ele.

  Cine ia cina intr-un chip nevrednic se zice ca se face vinovat de trupul si sangele Domnului; a pacatuit fata de trupul si de sangele Domnului, nu I-a dat cinstea cuvenita.

  Noi preamarim harul lui Dumnezeu si nu putem sa-l preamarim indeajuns. Harul nu este insa pentru nimeni o incurajare sa mearga in viata intr-un chip usuratic. Noi ne rugam ca Dumnezeu sa faca din fiecare madular un madular serios si sa mearga serios pe cale. Cine ia parte la cina Domnului trebuie sa se cerceteze pe sine. Sa ma duc la altul sa ma cerceteze? Nu. A se cerceta pe sine nu inseamna a se spovedi, inseamna sa-ti faci tu singur socoteala in fata Cuvantului lui Dumnezeu.

  Ne sta mai bine sa fim aspri cu noi insine si ingaduitori cu altii. Fata de noi insine nu intrebuintam niciodata prea multa asprime. Rari sunt aceia care se cerceteaza cu asprime exagerata, cei mai multi sunt ingaduitori cu ei insisi, si lucrul acesta le poate aduce greutati in viata.

  “Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insusi, si asa sa manance din painea aceasta si sa bea din paharul acesta.” Altfel, nu deosebeste trupul Domnului, adica nu deosebeste cina de o masa obisnuita. La primii crestini cina Domnului era unita cu agapele, cu mesele de dragoste. Aducea fiecare ce putea si se asezau la masa. Care avea, manca; care nu prea avea, capata cate putin. De aceea spune ca “unul este flamand, iar altul este beat.” Egoismul s-a aratat acolo, si de aceea s-au desfiintat agapele, mesele de dragoste, si a ramas numai cina, adica o gustare din paine si din vin, ca simbol la care luam parte.

  Apostolul arata consecintele faptului ca cineva lua cina Domnului intr-un chip nevrednic. Era lucru vazut: nu putini erau bolnavi si nu putini dormeau, adica mureau. Era urmarea faptului ca luau cina intr-un chip nevrednic. Se poate intelege si ca dormeau sufleteste.

  Cuvantul lui Dumnezeu vorbeste despre disciplina pe care o facea Duhul Sfant in adunarea de la inceput. Anania si Safira sunt loviti cu moartea pentru pacat. Ei se invoisera la pacat: “Daca te-o intreba cineva cu cat ati vandut mosioara, cu atat sa spui.” Duhul Sfant veghea asupra curatiei adunarii de la inceput si stia ca cei doi soti s-au invoit intre ei la minciuna si de aceea i-a lovit cu moartea pe amandoi. Poate ca noua ni se pare prea aspru. Sa renuntam insa la parerile noastre si sa nu judecam pe Dumnezeu. El intrebuinteaza mijlocul pe care il gaseste de cuviinta ca sa trezeasca pe cei ce nu s-au trezit de-a binelea si sa-i faca sa ia lucrurile in serios. Dumnezeu poate sa Se foloseasca si de moarte, ca sa trezeasca pe altii dintr-o stare care nu este buna.

  Cei ce iau cina intr-un chip nevrednic nu se mai desmeticesc si raman mereu adormiti pe cale, mereu molatici, mereu parca nici nu-s morti, dar nici nu-s treji. De aceea se cade sa nu ne jucam cu luarea parte la cina.

  Cine ia parte la cina Domnului se socoteste a fi intre “cei dinauntru.” Pe cei din afara ii judeca Dumnezeu; pe cei dinauntru ii judeca fratii, altfel ii judeca Dumnezeu. Dar judecata aceasta nu inspaimanta pe nimeni? “Ma infior de judecatile Tale, Doamne!” – Da, dar suntem sub har! – Adevarat, insa harul nu ne incurajeaza la o viata usuratica. Regretam ca nu pretuim cat ar trebui harul lui Dumnezeu, caci daca l-am pretui n-am avea un mers molatic pe cale, abatut in atatea feluri de la Cuvantul lui Dumnezeu.

  Noi totdeauna trebuie sa fim gata a lua cina Domnului intr-un chip vrednic de El. Daca o luam in chip nevrednic, ne facem vinovati. Este nevoie sa ni se aduca aminte deseori despre datoria pe care o avem de a ne infatisa inaintea Domnului intr-un chip vrednic de El.

  Teodor Popescu
  21 iulie 1957

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s