Eminente Luciferiene la lucru intre evanghelicii romani

Luciferianismul este mandrie, intelepciunea lumii, viclenie si nebunie intelectuala

“Pentrucă ţi s’a îngîmfat inima şi ai zis: … măcar că nu eşti decît om şi nu eşti Dumnezeu, măcar că îţi dai ifose ca şi cînd ai fi Dumnezeu. Iată că eşti mai înţelept decît Daniel nicio taină nu este ascunsă de tine…” (Ezekiel 28:2,3). 

“Căci înţelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: ‘El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor'” (1 Cor 3:19).

“Eminentul” luciferian Volf

Volf a dovedit cu prisosinta ca nu este un intelectual obijnuit. A terminat un masterat in America la Fuller Seminary cu cea mai inalta distinctie summa cum laude. Dupa aceea si-a luat doctoratul in Germania la prestigioasa universitate liberala Tubingen, tot cu summa cum laude. A primit un premiu special pentru teza lui de doctorat. 

Volf a fost din adolescenta introdus in filozofie anti-crestina de cumnatul lui Peter Kuzmič. Ce lup spiritual este si Kuzmič! Iar printre unii romani are trecere mare. 

Educatia lui Volf este multa filozofie cu elemente de teologia eliberarii si feminism, continuat cu Marxism sub directia teologului liberal Jürgen Moltmann. Teologia lui Volf a fost afectata de toate aceste tenebre mentionate mai sus. 

“Eminentul” Volf si-a pus toata energia si capacitatea de manipulare a informatilor pentru a fortza unirea crestinismului cu islamul intr-o religie hibrida. 

Luciferienii de care vorbim folosesc dotarea de exceptie care o au pentru a distorsiona doctrina Biblica sanatoasa si a implementa unirea religilor. 

Cazul “eminentului” D. Manastireanu 

Undeva prin 1998, Eugen Matei care studia la seminarul Fuller din America, a initiat un for de discutii prin email intre pastori romani din SUA si din Romania. Discutia era extinsa si la cei care erau interesati de lucrarea Domnului, dar printre cei de acolo era si D. Manastireanu. Acesta dupa un timp a impins discutia inafara contextului evanghelic. Mai mult, a inceput sa ironizeze pe frati abordand o atitudine de resentimente si aroganta. 

Mai tarziu mi-am dat seama ca Manastireanu promova un elitism luciferian incercand sa intimideze pe fratii sau pastorii credinciosi Cuvantului. Fiti siguri ca Manastireanu era un erudit dar folosea cunostinta care o avea pentru demolarea evanghelicilor. 

Mai tarziu s-a vazut pe blogul lui ca devenise o varza ecumenica, iar peste ani am aflat ca el semnase documentul Yale produs de apostatul Volf. Unul dintre devotatii lui Manastireanu este partenerul in apostazie E. Contac. Ei impreuna au dus o campanie continua pentru promovarea lui Volf in vederea conferintei de la ITP. Nu am vazut in Romania un mai mare urator de frati ca Manastireanu! 

“Eminentul” Corneliu Constantineanu semnatar al documentului Yale inca mai sta la carma Institutului Teologic Pentecostal 

Corneliu Constantineanu este semnatarul documentului Yale. El este un tip care afiseaza un zambet profesional dupa care se ascunde o personalitate ecumenica de marca. Este format la scoala ecumenicului Peter Kuzmič sub influenta lui Volf. Constantineanu apare pe la toate locurile importante ale crestinismului. Ma intreb cum a ajuns Constantineanu rectorul ITP?

Decanul de la Institutul Teologic Pentecostal Ciprian Terinte de partea eminentelor luciferiene

Ciprian Terinte a scris infamul articol impotriva pastorului Cristian Ionescu. Pastorul Ionescu a raspuns aici . Terinte este cel care l-a adulat pe apostatul Volf facandu-l “eminent”. Mai tarziu si-a cerut iertare fatza de pastorul Ionescu, dar corectarea lucrurilor ar insemna opozitia lui Terinte fatza de conferinta cu Volf. 

Terinte este prieten apropiat al apostatului Contac. Terinte a dovedit ca loialitatea lui nu este fatza de Domnul Isus si doctrina Evangheliei ci in slujirea lui Constantineanu si Contac.

Decanul Ciprian Terinte a devenit ortodox si ecumenist in convingeri 

Nu am nimic impotriva ortodocsilor. Provin de la o miscare inceputa de fostul preot ortodox, Tudor Popescu. Insa trebuie sa tinem lucrurile separate. Cine are convingeri ortodoxe preda la ortodocsi. Cine are convingeri pentecostale preda la pentecostali. Numai ca s-a intamplat o eroare, Ciprian Terinte cu doctoratul luat la ortodocsi la Sibiu, nu poate sa-si stapaneasca nici pe blog citarile din Sfintii Parinti. Vezi aici.

Institutul Teologic Pentecostal ar trebuii sa se numeasca Institutul Teologic Ecumenic. De ce? Pentru ca, Constantineanu rector, decanul Terinte, si profesorul de greaca Contac au dus ITP-ul in directia aceasta. Sunt sigur ca mai sunt si altii in corpul profesoral ITP cu aceleasi convingeri! 

Emanuel Contac un “eminent” plin de mandrie luciferiana

Emanuel Contac ar trebuii premiat ca fiind cel mai mandru cadru profesoral evanghelic. Numai ca mandria lui este luciferiana. I-am mai spus-o odata si mi-a raspuns ca daca era asa, nu mi-ar fi dat nici-o replica. Inca o manipulare stil Contac! Tocmai mandria lui gigantica il forteaza sa aiba ultimul cuvant fie pe blogul lui sau alte bloguri…

Contac lucreaza in coordonare cu Manastireanu si Constantineanu pentru avansarea agendei crislamiste in Romania. El foloseste pozitia lui si blogul lui cu rating mare pentru a infesta incet dar sigur audienta cu ecumenism si crislamism.

Emanuel Contac cunoscand toate implicatile Crislamului a continuat fara abatere sa sustina pe apostatul Volf in conferinta la ITP. Emanuel Contac este un apostat! 

Pastorul pentecostal Laurentiu Balcan joaca in acord cu “eminentele” luciferiene

Pastorul Balcan afirma in mod generalizant ca noi evanghelicii: “vorbim despre ce nu intelegem…” De fapt intregul lui articol este o dovada ca el vorbeste ce nu intelege, si mai mult, insulta si acuza grav comunitatea evanghelica romana.

Ceea ce Balcan spune aici seamana bine cu ceea ce se numeste propaganda crislamista, dar una execrabila si plina de erori foarte serioase de gandire. Aceste erori se mai numesc si erori de logica.

Iata o mostra de propaganda crislamista abominabila apartinand lui Balcan: “Asa ca inghitim in sec si il mancam cu blana cu tot pe Volf, care vrea sa-i imbratiseze [pe musulmani].” Intreaga controversa cu Volf nu are deaface cu iubirea musulmanilor ci cu agenda lui Volf de a unii crestinismul cu islamul.

Mai jos voi cateva din erorile lui Balcan:

1. Eroare teologica si etimologica. Balcan spune: “Etimologic, Allah este foarte apropiat de Elohim, Dumnezeul evreilor.” Afirmatia aceasta este falsa. In arabia pre-crestina si pre-islamica, Allah era Zeul Luna. El avea trei fete numite Al-LatAl-Uzza, si Manat. Aceasta afirmatie o face expertul in islam care a tradus Koranul si care si astazi este in circulatie, vezi aici

2. Erorile numite apelul la emotie (argumentum ad passiones) si mila (ad misericordiam). Aici Balcan aduce in fatza cititorului informatii sentimentale in favoarea musulmanilor dar ignora atacurile constante ale muslumanilor impotriva Israelului si cea mai recenta abominabila fapta si anume rapirea fetelor Nigeriene. 

Balcan isi permite obraznicia sa puna o poza de la inchisoarea Guantanamo la inceputul articolului pentru a fortza pe cititor la simpatie fatza de acel detinut terorist, dar nu spune nimic despre atacul terorist din 2001 unde au murit in jur de 3,000 de oameni afara de alte victime colaterale si de alte nenumarate atacuri teroriste.

3. Apelul la ridicol (ab absurdo). Balcan devine josnic, ridiculizand pe crestinii conservatori ca “Focul conservatorismului evanghelic arde puternic in maruntaiele celor lipsiti de mila, de intelegere, de maturitate si de viziune.” Prin aceasta Balcan dovedeste ca are mentalitatea lui Manastireanu. Mai mult, spune despre crestinii fundamentalisti americani ca “nu sunt mai buni decat fundamentalistii muslumani”.
Ce stii tu Balcan despre crestinii fundamentalisti americani?? Ai luat cateva exemple extreme de la news si le-ai facut regula pentru crestinii fundamentalisti din America. Acesti crestini de care vorbim sunt un model pentru intreaga America- nici vorba de violenta sau ura! 

Si in final Laurentiu Balcan devine delirant: “Daca nu ne-ar interzice Biblia sa ne razbunam, probabil ca am pune mai multe bombe decat toti musulmanii la un loc !” Balcan, dovedesti ca nu stii ce inseamna regenerarea facuta de Duhul Sfant, facand afirmatia groteasca si prosteasca de mai sus. Nu iti acord nici-o circumstanta atenuanta. Ai nevoie de nasterea din nou. Esti un urator de frati! 

Paul Dan

27 thoughts on “Eminente Luciferiene la lucru intre evanghelicii romani

 1. Domnul sa te intareasca si sa iti dea biruinta, pentru intreaga lucrare si pentru demascarea apostatilor si ereticilor din zilele noastre.

 2. Eventual, Allah ca si corespondent arab ptr Dumnezeu..DAR ATAT…deoarece, in spatele acestui corespondent sta o intreaga “teologie” DIFERITA de cea a crestinilor!!!!!

  si apoi, Mahomed s-a abatut de la religia lui Ismael, creand una noua, pe o asa-zisa revelatie noua!!!!

  In alta ordine de idei,
  Allah nu este uni-plural precum Elohim!
  deci….

  Elohim este un substantiv cu formă de plural, iar singularul său este eloah. Propriu-zis, denotaţia acestui substantiv este aceea de „zeu”. În timp, termenul a fost îmbogăţit cu o conotaţie care desemna un om înzestrat cu autoritate, rege, care era reprezentantul (sau, uneori, chiar întruparea) unui zeu mare sau chiar al zeului suprem, şi ale cărui decizii şi acţiuni erau considerate ca fiind ale respectivei divinităţi. În mod normal, terminaţia „-im” ar putea semnifica plenitudinea (de exemplu, ħayim, vieţi, adică viaţă deplină) şi aceasta cu atât mai mult cu cât în imensa majoritate a ocurenţelor din Tanaħ/ Vechiul Testament, verbul care urmează are formă de singular. Cu toate acestea, există alte date care contestă o unicitate plenară.[…] În consecinţă, vom spune că într-un fel care nu este revelat pe deplin, Elohim, Dumnezeul creator şi suveran peste întregul Univers, este o uni-pluralitate.
  Deoarece, cu foarte puţine excepţii, substantivul plural „Elohim” este urmat de verbe la singular (ex. „a crea”, „a spune”, „a vedea”, etc.), acest fapt ne determină să credem că ar fi vorba de un aşa-zis substantiv „uni-plural”, adică un substativ care denotă ideea că toate cele Trei Persoane ale Triunităţii acţionează împreună ca Unul (în sens monoteist – credinţa într-o Divinitate unică). Aşadar, este vorba despre o aluzie la unitrinitarianism („Unintatea in Trinitate” sau „Unul în Trei”).

  (sursa…un studiu la care lucrez acum…si care se numeste “Cristos in Geneza”!)

 3. Cine nu intelege ca banul dicteaza chiar si la ITP sa mediteze. Luati-le bani si sa vedeti cum lucrurile se schimba. O parte din profesori grasi o sa se topeasca repede . Inlocuirea lui Constantineanu e o chestie de timp .

 4. Ce “crislamism” frate Dan? Am studiat 4 ani la ITPB sub rectoratul Constantineanu si nicio discutie despre asta nu am auzit. Cum poti sa spui ca ITPB promoveaza asta cand in 4 ani de studentie nu am auzit nici macar o discutie apropiata de subiectul crislam? Pe ce lume traiti?

  • Rop,

   Crislamismul este un fenomen nou. Volf a lansat cartea de abia acum 2 ani. Chiar incerci sa ignori realitatea invitarii lui Volf la ITP si conectiile lui Constantineanu cu Volf si Osijek? Crezi ca daca negi realitatea cruda prezenta de la ITP o sa iti fie mai bine? Aceste lucruri se vor intoarce impotriva ta mai tarziu si nu vei mai putea face nimic.

   Paul Dan

 5. In Biblie scrie clar ca mincinosii nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu. Eu gasesc foarte multe minciuni si manipulari pe acest blog. Cei care comenteaza aici sunt de obicei ori fanatici ori frustrate si complexati. No offense!

 6. cu privire la evenimentele din 2001,se pare ca ele doar au eticheta islamului, dar lucrarea are clar amprenta CIA, asa ca nu e buna (in opinia mea) trimiterea la acel eveniment (ca exemplificare) .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s