Actualizare: La ITP Evanghelia s-a tradat cu zambetul pe buze

 

Nota: actualizarea este despre Marius Silvesan. 

O atmosfera relaxata la ITP miercuri 11 iunie, 2014, ca si cand toate lucrurile erau in regula… si ca si cand ce se desfasura acolo era cu aprobarea lui Dumnezeu si a fratietatii pentecostale. In acest context in care Crislamismul intra pe usa din fatza in Romania prin ITP se aplica acest verset: …frica de Dumnezeu nu este înaintea ochilor lor (Romani 3:18).

Intradevar sub conducerea apostatului Corneliu Constantineanu, rector la ITP, marele apostat Miroslav Volf a putut sa isi tina conferinta nestingherit intru-n seminar teologic evanghelic din Romania.

Domnul Cristos a fost vandut cu zambetul pe buze crislamului de organizatori si de majoritatea participantilor. Islamul are cea mai feroce opozitie in istoria bisericii fatza de divinitatea lui Cristos si Trinitate. Iata una din zicerile Coranului despre Domnul Isus:

Al-Mâ’idah [5:17]
Necredincioși sunt aceia care zic: “Dumnezeu este Mesia, fiul Mariei”. Spune: “Cine L-ar putea împiedica pe Allah, dacã ar voi sã-l facã sã piarã pe Mesia, fiul Mariei, ca și pe mama lui și pe toți. [5:73] Necredincioși sunt și aceia care spun: “Dumnezeu este treimea dintrei” , cãci nu existã altã divinitate în afarã de [Allah] cel Unic și de nu vor înceta sã vorbeascã astfel…

Iata ce zice Scriptura:

Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Isus este Hristosul? Acela este Anticristul, care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul
(1 Ioan 2:22).

Lucrurile sunt cu atat mai grave deoarece conducerea ITP a refuzat o pre-conferinta cu expertul in Islam, Sam Solomon 

Am aflat cu stupoare ca fostul Imam Sam Solomon (acum crestin autentic) si-a oferit expertiza ITP-ului, si a fost respins. Sam le aducea o perspectiva corecta in ce priveste islamul si infiltrarile islamiste in crestinism prin crislam. Dumnezeu a lucrat in felul acesta ca sa dea pe fatza adevarata intentie de promovarea crislamului de catre Constantineanu, Contac si Terinte. Va rog sa cititi articolul scurt cat si linkul de pe blogul pastorului Cristian Ionescu. Vezi aici.

Volf vinovat de eroarea galatiana in relatia crestinism-islam

Ce este eroarea galatiana? Citind cu atentie epistola lui Pavel catre Galateni observam ca iudaizantii adaugau la jertfa Mantuitorului tinerea legii si circumcizia. In alte cuvinte Cristos plus iudaism. Pavel avertizeaza ca cei care adauga iudaism la crestinism sunt anatema pentru ca este o alta evanghelie.

Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v’am propovăduit -o noi, să fie anatema (Galateni 1:8).

Intru-n videoclip (vezi aici) Volf spune la sfarsit ca el invata de la musulmani dupa ce in prealabil a pregatit terenul spunand ca el a invatat si de la anticristul filozof Nietzsche. Volf pregateste prin participarea lui in Romania si prin interviurile date, amestecul crestinismului cu islamismul intr-o forma hibrida numita crislamism. Cei ce au semnat documentul de baza al crislamismului numit “Yale Christian Response” sunt anatema! deoarece adauga la crestinism, islamism.

Alin Cristea partas apostaziei crislamiste 

Pe blogul lui, Alin a pus cu mandrie poze cu privire la conferinta crislamista de la ITP. Puteti vedea organizatori si participanti la aceasta apostazie, vezi aici.

Contac invaluie audienta lui cu poze din America pentru a se dovedii mai putin vinovat 

Una din diversiunile lui Contac este incantarea audientei lui cu tot felul de poze de pe unde merge el cat si cu articole de calatorie. In timp ce Bucurestiul este luat de asalt de crislamism, Contac se relaxeaza la Wheaton in SUA, bucuros de reusita actiunii promovarii crislamiste.

Contac a fost acela care pe blogul lui a lansat cartea Crislamista “Allah un raspuns crestin” si a continuat sa promoveze pe apostatul Volf. Dupa un timp la conducerea ITP a venit apostatul Constantineanu iar cei doi impreuna cu Terinte si-au desavarsit opera, facand posibila conferinta lui Volf, indiferent de orice opozitie evanghelica.

Danut Manastireanu si-a vazut visul cu ochii, ecumenism de cea mai odioasa forma la ITP

Este clar tuturor rolul lui Manastireanu, ecumenism cu orice pret si cat mai odios. Manastireanu este un fundamentalist ecumenic care acuza fals de fundamentalism pe cei care nu pleaca capul in fatza lui Haman.

De ani buni in urma Manastireanu a lucrat la intimidarea evanghelicilor ne-documentati cat si la recrutarea unei elite evanghelice vrasmase sfinteniei cat si credinciosiei fatza de Cuvant. In parte, planul i-a reusit. In acelas timp majoritatea evanghelicilor si-au dat seama cu cine au deaface, iar Manastireanu are influenta doar printre apostatii lui.

Teofil Stanciu editorul cartii lui Volf este un participant la apostazia crislamista

Nu surprinde pe nimeni ca Stanciu a avut grije de traducerea cartii lui Volf. Stanciu este prieten cu apostatii Manastrireanu si Contac, considerand fenomenul evanghelic din Romania un ghetou. Este insa surprinzator ca unii lideri evanghelici ii mai dau atentie.

Cristi Pavel director RVE Bucuresti implicat in evenimentul crislamic 

Ma doare ca, Cristi Pavel s-a plasat intr-o pozitie asa de periculoasa spiritual promovand personal pe RVE, pe Volf si cartea lui. Mai mult, in pozele lui Alin, Cristi apare inregistrand prezentarea lui Volf de la Biblioteca Nationala. Oare aceste lucruri sunt importante pentru evanghelicii care asculta RVE?

De fapt Cristi Pavel a inceput sa alunece mai demult impreuna cu presbiterii de la biserica Izbanda din Bucuresti cand l-au lasat pe ereticul Ton sa isi prezinte aberatiile carismatice la acea biserica.

Silviu Tatu alt tradator al Evangheliei alaturi de decanul Terinte de la ITP 

Nu l-a obligat nimenea pe Silivu Tatu sa fie in prim plan la conferinta lui Volf. Actiunea lui Tatu ne arata ca la ITP cadrele sanatoase sunt o minoritate.

Marius Silvesan cu doctorat in istorie si fara discernamant partas la Crislamism

A trebuit sa aflu de la pingback-ul lui Alin Cristea… nu am stiut ca Marius Silvesan este la biblioteca Institutului Baptist din Bucuresti. Are doctorat in istorie dar postarile care le-a facut despre Volf sunt doar o raportare fara discernamant a unui grav eveniment teologic. Silvesan nu are nici o scuza! Pagina lui este plina de Volf. Vezi aici.

Daca Silvesan isi facea partea ca simplu cititor al secolului 21 investigand pe internet cine este apostatul Volf, care este declaratia de la Yale, care este continutul cartii “Allah a Christian Response”, repet, doar ca simplu cititor ar fi fost cu mai mult discernamant. Doctoratul lui in istorie este degeaba. El doar insira date de dragul jurnalisticii fara scop. Silvesan este descalificat in orice slujba in mediul evanghelic.

Problema apostaziei intre profesorii de la ITP este sistemica 

Constantineanu, Contac, Terinte, Tatu si altii ca ei de la ITP au profitat de ingaduinta si larghetea pentecostala si au transformat ITP-ul in cel mai abatut si ecumenic seminar teologic din Romania. Nu am crezut ca lucrurile pot fi atat de metastaziate teologic vorbind. Este timpul ca intru-n mod civilizat cu zambetul pe buze, ca apostatii de la ITP sa fie invitati afara. Cultul Pentecostal si-a dovedit vrednicia cand a terminat-o cu Peniel, cu Iosif Ton, si cu Vladimir Pustan. Domnul sa ii ajute sa faca la fel si cu crislamistii! Rugati-va frati pentecostali!

16 thoughts on “Actualizare: La ITP Evanghelia s-a tradat cu zambetul pe buze

 1. dincolo de concluziile fr. Paul, de altfel suficient de documentate, mie mi se par foarte interesante niste nume prezente la aceste intalniri, mai ales ca legaturile si conexiunile nu se rezuma la ITP, ci merg si catre alte culte (Universitatea Emanuel), seminarul teologic penticostal din Timisoara, si (poate cel mai interesant lucru) catre zona politica. Prezenta lui Mihail Neamtu la intalnire si postarea lui ca personaj important in intalnire, alaturi de Volf et comp, da iarasi o nota politica sau de amestec a penticostalilor in politica din Romania. Imi amintesc cum nu demult s-au publicat niste anchete jurnalistice privind implicarea agresiva a comunitatilor penticostale in politica din Romania, prin sustinerea lui Basescu si a regimului sau. Se spune prin anumite cercuri ca de fapt fara sprijinul comunitatii penticostale din diaspora, Basescu n-ar mai fi iesit presedinte a doua oara…Sunt arhicunoscute conexiunile PDL cu liderii comunitatilor penticostale de romi, si prezenta periodica a lui Traian Basescu in acest bazin electoral…Ar fi interesant sa descoperim de cine a mai fost primit Volf pe la Bucuresti si cu ce scop…asta pentru ca vad ca aceasta conferinta a fost atat de importanta incat a fost necesar ca unii lideri pseudo-evanghelici sa faca drumuri lungi (unii de pe la Oradea, altii din Timisoara etc) pentru a participa…Mai devreme sau mai tarziu vor iesi la iveala toate dedesubturile acestei afaceri…Acu’ sigur o sa sara toti acesti “guru” evanghelici ca “unde scrie ca nu avem voie sa facem politica”, sau ca “daca nu ne amestecam in politica, nu avem dreptul sa ne vaitam de conducerile corupte”, ca “suntem inculti ca evanghelici” etc etc. Mie mi se pare foarte interesanta aceasta aviditate a penticostalilor pentru viata politica…

  • Ninel, am crezut ca stii ceva concret… In ce priveste Universitatea Emanuel nu este nici o conectie intre aceasta institutie si Alin Cristea sau alti participanti la conferinta lui Volf. Dimpotriva, Alin Cristea si Manstireanu sunt dusmani ai acestei intitutii conservative crestine.

   Paul Dan

  • Scuze, nu e vb de implicarea oficiala a Universitatii Emanuel, din pacate in comentariul meu de mai sus asa se intelege. Regret si cer scuze.

 2. Despre trioul Constantineanu, Terinte si Contac cred ca se poate spune ca si despre Iane si Iambre:

  “Dupa cum Iane si Iambre s-au impotrivit lui Moise, tot asa si oamenii acestia se impotrivesc adevarului, ca unii care sunt stricati la minte si osanditi in ce priveste credinta. Dar nu vor mai inainta; caci nebunia lor va fi aratata tuturor, cum a fost aratata si a celor doi oameni”. 2 Timotei 3:8-9

  Ce e mai grav e faptul ca, Conducerea Cultului Penticostal inca nu isi exprima pozitia in mod oficial!

 3. Caci se vor scula hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni pana acolo sa insele daca va fi cu putinta chiar si pe cei alesi” Matei 24:24

  Binecuvantat sa fie Dumnezeu ca El se indura de cei alesi si ne ajuta sa vedem unde e falsul. Binecuvantat sa fie Dumnezeu ca el are slujitorii Sai care sa demaste pe cei care sunt vrajmasi ai crucii Lui Hristos. Sunt in total dezacord cu crislamul. E agenda clara a lui anticrist. Ce are de-a face Hristos cu Belial?

  Allah nu este Dumnezeu. El nu are Fiu. Sa nu ne lasam inselati.
  Singurul Dumnezeu viu si adevarat este Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
  Ma asteptam ca acesti promotori ai crislamului sa atace si Biserica din Romania. Eu vad Biserica neo-protestanta din Romania ca este inca ca un bastion in fata curentelor anticristice.

  Trebuie sa ne punem pe genunchi la rugaciune sa putem pastra sus steagul Evangheliei.
  E uluitor sa vedem cat de orbi sunt acesti promotori ai crislamului – cand o multime de musulmani care s-au intalnit cu Hristos si au fost regenerati Il proclama pe Hristos ca Dumnezeu si Mantuitorul lor.
  E clar ca lumina zilei ca acesti “frati”mincinosi care s-au lepadat de Stapanul care i-a rascumparat nu sunt din oile Lui Hristos.

  Oile Lui Hristos Il cunosc pe Hristos si asculta glasul Lui si merg dupa El. Acestia dupa cine merg?

  Dumnezeu sa ne ajute sa pastram “credinta si un cuget curat pe care unii l-au pierdut si au cazut de la credinta”

  “Tu sa ramai in lucrurile pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredintat caci stii de la cine le-ai invatat ; din pruncie cunosti Sfintele Scripturi care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire,prin credinta in Hristos Isus. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre , sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul Lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”

  Biblia are un cuvant grav pentru acestia” la descoperirea Domnului Isus din cer cu ingerii puterii Lui intr-o flacara de foc ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos. Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la Fata Domnului si de la slava puterii LUi” 2 Tesaloniceni 1:7-9

  Fie ca Dumnezeu sa se indure de cei care au fost amagiti.

 4. DIN multe cauze (de ex., afirmatia muslmanilor cum ca “Dumnezeu nu a fost atat de inconstient ca sa-si dea Fiul sa fie rastignit pentru noi” sau “Isus nu a fost rastignit pe cruce, ci Dumnezeu a gasit o persoana care semana cu Isus ca sa fie rastignit in locul Lui”, si multe altele), nu numai de cele ce tin de Numele lui Dumenzeu si teologia din jurul lor, si ce tin de DIVINITATEA lui Isus Cristos (care sunt CELE MAI IMPORTANTE!), NI SE DEMONSTREAZA CA musulmanii NU CRED in acelasi Dumnezeu ca si crestinii… deci NU AU ACELASI DUMNEZEU!
  IAR AICI CHIAR NU E DE NEGOCIAT! aici e greseala subtila a lui Volf !

  apoi, referitor la cei ce invoca mila fata de semeni, oare de ce nu se face diferenta intre mila ce trebuie aratata semenului si duritatea pedepsei fata de inchinarea la alt dumnezeu (adica tocmai NE-NEGOCIEREA cu privire la Singurul si Adevaratul Dumnezeu!!! – deci lipsa de mila!)… ptr categoria din urma, nu prea exista mila..si Dumnezeu nu face referire la cazuri de mila ptr acestia

 5. Pingback: Inca o actualizare: 12 milioane de imigranti vor Europa! Germani de rang mare mint! – Raspunzand cu evanghelizare la islamizare – Partea I « tineridelanganoi

 6. Pingback: Bravo unor Penticostali! Rușine altor Penticostali! – ARMONIA MAGAZINE – USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s