ACTUALIZARE 2! Raspuns lui Laurentiu Balcan, notoriu in atacul la persoana

 

Laurentiu Balcan asa cum veti vedea in urmatoarele doua comentarii luate de pe blogul sau, nu a citit cartea “Allah un raspuns crestin” de Miroslav Volf care este subiectul discutiei de fatza unde se vede limpede Crislamismul lui Volf. In schimb Balcan s-a lansat in atac la persoana fara ca sa isi faca tema. Balcan este descalificat intr-un mod absolut! Prietenul lui, Contac, a facut la fel la randul lui. A promovat cartea crislamista a lui Volf fara sa o fi citit cand a prezentat-o pe blogul lui. Lui Contac nu ii venea sa creada ca luasem cartea si o citisem inaintea lui. Acestia sunt “intelectualii” promovatori de crislamism- Balcan si Contac. 

Chiar daca vorbim de replica, de un raspuns la o acuzatie directa cred ca tot se cere o pozitie clara asupra subiectului care de fapt este un motiv de analiza pentru toate bisericile crestine. Exista in scrierile, prelegerile sau convingerile exprimate ale acestui profesor Volf abateri de la Scriptura si sustinerea Islamismului, acceptarea ca fiind “bune” a unor parti anti-Cristice din invatatura islamica?
Va puteti exprima intr-un mod specific aceasta pozitie?

Răspunde

Dupa ce voi citi cartea profesorului Wolf ma voi pronuta. Pana atunci discutia este principiala…

Actualizare 2

Laurentiu Balcan nici macar nu stie ca, lucrarea lui Volf “Allah un raspuns crestin” nu a fost tradusa in limba romana. Balcan este complet pe dinafara, este un impostor intelectual! Dedesubt este afirmatia lui de pe blog.

laurentiu balcan
iulie 3, 2014 la 10:37 am

2. Inca NU am citit cartea care abia a aparut in romana…

***

Laurentiu Balcan recidiveaza in atacul la persoana

Mă mir că treceţi aşa de repede dela Cel ce v’a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. Galateni 1:6,7

Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care aţi primit -o, să fie anatema! Galateni 1:9

Balcan a fost dovedit ca are erori de logica pe care le-am enumerat aici, si anume: 1. Eroare teologica si etimologica 2. Erorile numite apelul la emotie (argumentum ad passiones) si mila (ad misericordiam) 3. Apelul la ridicol (ab absurdo).

In loc sa raspunda punctual si sa incerce sa dovedeasca contrariul, Balcan, complice la Crislamism dezlantuie un atac la persoana impotriva mea (vezi aici). Marturisesc sincer ca nu m-a afectat deloc dar am ramas deceptionat de slugarnicia lui Balcan fatza de apostatul Volf. Balcan recurge la metafore din cartile cu basme (“oale magice”, “ciorba ideologica”) dar intru-n mod ce tradeaza spiritul lui de fundamentalist libertin cu pretentii intelectuale. Este foarte clar, fundamentalismul cel mai militant apartine ecumenicilor si libertinilor de felul lui Manastireanu si lui Balcan.

Ce este si ce nu este “atacul la persoana”? 

Eroarea logica numita atacul la persoana este o acuzatie in care lipsesc dovezile iar acuzatorul denigreaza persoana deoarece nu are argumente. Cand insa cineva este dovedit vinovat iar acuzatile aduse sunt bazate pe fapte verificate, atunci nu avem deaface cu atacul la persoana. Spre exemplu: un hoţ prins asupra faptului cand este declarat hoţ, el nu poate spune ca este victima atacului la persoana. Tot asa cand este vorba de tradatori a lui Cristos ca Manastireanu si Constantineanu care au semnat documentul Yale (pactul cu musulmanii, vezi aici), acesti doi trebuie numiti apostati, deci nu este un atac la persoana. 

In caz ca cineva nu a citit documentarea cazului Emanuel Contac, alt apostat promovator de Crislamism, se poate vedea aici si aici.

In ce-l priveste pe Miroslav Volf, parintele Crislamismului in America si Europa, am citit cartea lui de capatai “Allah un raspuns crestin” (vezi aici in romaneste, si aici in engleza) si am documentat cum el a initiat un pact intre Crestini si musulmani (vezi aici).

Deci triada de apostati Manastireanu-Contac-Constantineanu invitandu-l pe marele apostat Volf la Bucuresti sa conferentieze, au dovedit inca odata cine sunt cu adevarat, si anume, crislamisti.

Cateva afirmatii si intrebari pentru complicele la crislamism Laurentiu Balcan

 • In acord cu dovezile date in acest scurt articol, evanghelicii romani au dovedit ca pot deconspira pe crislamisti intru-n mod documentat iar crislamistii raspund cu argumente de literatura ieftina tip Contac “gugustuci”, sau Balcan “oale magice”
 • De cand apostatii sunt frati?
 • Laurentiu Balcan lanseaza acuzatii incredibile, are o mentalitate fundamentalist libertina, si falsifica realitatea pentru a-si sustine ideiile- Volf este prezentat ca un profesor nevinovat
 • De cand adevarul documentat se numeste aberatie?
 • De cand lupii spirituali tip Constantineanu si Contac sunt capabili sa demaste ereziile in mediul academic?
 • De cand studentii la teologie sunt atat de documentati (sunt si exceptii) incat sa discearna erezia crislamista a lui Volf imbracata in afirmatii evanghelice la cel mai inalt nivel? Spre exemplu, Volf spune ca este un dedicat crestin evanghelic, dar in acelas capitol al cartii lui “Allah un raspuns crestin” ia inapoi tot ce a spus si il duce pe cititor la o indoctrinare graduala cu islamism
 • Studentii la teologie au nevoie in primul rand de o exegeza corecta a Noului Testament si de aprofundarea doctrinelor harului cat si intelegerea conceptelor reformei Sola Scriptura, Sola Gratia, Sola Fide, Solus Cristus, Soli Deo gloria

In incheiere as putea folosi chiar expresia lui Balcan, adica indemn pe credinciosii evanghelici sa fuga de specimenul Laurentiu Balcan care sufera de boala lingusirii crislamistilor. Dar mai bine spun urmatoarele: Laurentiu Balcan are nevoie de nasterea din nou, iar in prezent este descalificat de slujba de pastor si de calitatea de copil a lui Dumnezeu deoarece orbeste sustine apostazia.

Paul Dan

10 thoughts on “ACTUALIZARE 2! Raspuns lui Laurentiu Balcan, notoriu in atacul la persoana

 1. cred ca chiar exista un asemenea curent, de a amesteca religiile cele mai vizibile in prim planul mondial. si nu e de mirare daca agenti ai acestui curent se infiltreaza chiar si printre penticostali sau alti neoprotestanti… ecumenismul bate la usa!
  Dumnezeu sa aibe mila!

 2. nu inteleg de ce imi trimite-ti mie aceste lucruri

  În Marţi, 1 Iulie 2014 23:00:35, ioan8 a scris:

  WordPress.com ioan8 posted: “Laurentiu Balcan recidiveaza in atacul la persoana Balcan a fost dovedit ca are erori de logica pe care le-am enumerat aici, si anume: 1. Eroare teologica si etimologica 2. Erorile numite apelul la emotie (argumentum ad passiones) si mila (ad misericor”

 3. frate Paul,
  apostat e un cuvant ce trezeste fiori. daca aceste persoane mentionate de dvs, dupa simptomele manifestate – vad ca se incadreaza la aceasta categorie, mie totusi personal imi este greu sa ii numesc asa. nu spun ca nu sunt. desi e destul de dificil de sustinut decaderea dumnealor grava cand faptele lor ii contrazic flagrant.

  totusi, imi este mila de ei si imi doresc sa nu se piarda, ci sa se trezeasca si sa ramana la ce au primit si au auzit – Domnul Isus Hristos si jertfa Lui. atat si nimic altceva.

  • Vlad,
   Apostatii au fost prezenti totdeauna in istoria sfanta. Iata cateva exemple: Core, Datan si Abiram faceau parte din tabara lui Israel dar erau de fapt fii celui rau. Fii preotului Eli. Imparatul Saul. Iuda Iscarioteanul. Simon vrajitorul.

   Deci, daca te uiti atent in Scriptura nu trebuie sa te surprinda ca si intre evanghelicii romani sunt prezenti apostati! Cuvantul nu da speranta pentru ei.

   Paul Dan

 4. PENIBIL(ITA) – boala pseudo-teologilor aparuta in randul “academicienilor” fundamentalisti liberali .

  Am citit cu atentie “articolul” scris de domnul Laurentiu Balcan impotriva fratelui Paul Dan . Cred ca titlul sugerat de mine in primul meu alineat se potrivea mult mai bine pentru “articolul” scris de Laurentiu Balcan . Acesta urmeaza sablonul atacurilor / replicilor date de “apologetii” fundamentalisti liberali cand le sunt demascate biblic ereziile si intentiile mascate . In loc sa trateze fondul problemei si sa incerce , daca e posibil , sa se disculpe pertinent de dovezile aduse impotriva lor ei TREC LA ATACUL TURBAT SI PENIBIL LA PERSOANA TURNAND O PLOAIE ACIDA DE JIGNIRI TOTAL NEFONDATE SI ABERANTE , cu pretentii halucinante de elitism intelectual , asupra celor care le demasca biblic intentiile mascate si perverse .

  • Bine ai punctat, Traian! Cand nu mai ai argumente, nu ramane decat alternativa josniciei, adica sa jignesti…demonstrand astfel lipsa de caracter, adica lipsa nasterii din nou!

 5. ieri, duminica – la noi in adunare s-a amintit despre acest mare pericol al ecumenismului ce ia proportii in multe din mediile evanghelice.

  si chiar s-a prezentat si despre asa-numitul chrislamism – o amestecatura periculoasa, eretica.

  sa crezi ca musulmanii si crestinii se pot reconcilia asa..de dragul pacii, ramanand sa studieze fiecare in paralel Coranul si Biblia mi se pare degradant, o blasfemie, imi e si rusine sa asociez aceste cuvinte unul langa celalalt…
  UNUL singur e Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia! orice alta scriere nu are niciodata un caracter vesnic!

  Dumnezeu sa aiba mila de cei cu capul plin de la atata teologie sau care voit urmaresc ecumenizarea religiilor… pe credinciosii adevarati nu ii vor clinti insa de pe temelia Adevarului care este Domnul Isus Mantuitorul!

 6. asa fac balcani si in cetatea lor tatal lui laurentiu care se numeste gheorghe balcan,a promovat o noua evanghelie la onesti ,fara nici un fel de retinere ,ia promovat pe cei care au sarit la el la bataie de multe ori ,pe cei care sant casatoriti co verisoarele lor din fam dinu ,si tot din acea familie lea dat acceptul lui de slujire in biserica ,pe cei ordinati prin punerea mainilor de o femeie ,si promoveaza numai pe ,hoti ,mincinosi,cei care au influiente inbani scandal ca mare neam,toti stricati ,este drept ca balcani au o noua evanghelie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s