Ticalosia lui Emanuel Contac!

Il citez pe crislamistul Contac cu privire la domnitorul Brancoveanu: “Ce i-a adus pieirea n-a fost caracterul lui de creştin pios, ci intrigile lui politice împotriva turcilor”. Afirmatia lui Contac este odioasa.

Piosenia domnitorului Brancoveanu s-a dovedit prin martirajul lui si al copiilor lui. Chiar daca Brancoveanu a fost Ortodox, exemplul lui este valabil pentru toti crestinii, indiferent de denominatie. Daca Brancoveanu se islamiza cine stie cati astazi erau islamici in Romania? Apropo, in textul original al Noului Testament termenul martor este martus de unde vine numele de martir. Ca si Domnul Cristos, desigur pastrand proportiile, Brancoveanu a fost martor credincios platind cu viata marturia lui crestina deoarece a refuzat islamizarea lui si copiilor lui. “şi din partea lui Isus Hristos, Martorul credincios, Cel întâi născut din morţi, Domnul împăraţilor pământului! A Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său şi a făcut din noi o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeu, Tatăl Său: a Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.” Apocalipsa 1:5,6

Ce ar fii vrut apostatul de Contac? Ca Brancoveanu sa faca concesii turcilor asa cum a facut marele apostat Volf, Constantineanu, si D. Manastireanu? Cu toate ca afirmatia de mai sus a fost facuta de Contac in 2008, acest tradator al evangheliei a ramas neschimbat pana astazi. El este propagandistul principal al crislamului in Romania care a pregatit calea lui Volf la ITP. Este bine ca, conducerea penticostala sa ia nota de asta. Asa cum Constantineanu a fost dat afara, complicele lui in crislamism si anume Contac trebuie si el sa urmeze evacuarea de la ITP. 

Chem la rugaciune pe credinciosii penticostali cat si pe alti evanghelici ca Domnul sa curateasca ITP-ul de crislamisti.

Acum Contac se ascunde dupa articole sentimentale cu amintiri din copilarie sau cu fragmente din cartea pe care vrea sa o publice pentru a face capital politic eclesiastic si financiar. Cei care iubesc minciuna vor fii manipulati de Contac.

27 thoughts on “Ticalosia lui Emanuel Contac!

 1. mazilirea din domnie si chiar ducerea la esafod nu au fost datorita caracterului pios, ci datorita urzelilor si inrigilor…aici e un adevar, totusi…
  salvarea din gura mortii ar fi avut-o daca abjura de la crestinism si se se convertea la mahomedanism… alt adevar….
  vaisamar trebuia sa adauge si al doilea adevar… aici a fost greseala lui… incomplet in informatii…

  • Cine stie istorie macar la un nivel minim, isi aduce aminte ca intrigi au fost si vor fi in toate guvernele, in special la curtea Otomana. Brancoveanu nu a facut nimic in afara obijnuitului vremii aceleia.

   Contac nu a omis aceste lucruri din greseala, ci a vrut sa incrimineze pe Brancoveanu ca sa creeze o imagine buna pentu islam. Contac este un tradator de Cristos si de neam!

   • incepeti sa vorbiti ca un ortodox…:)
    eu m-as abtine sa il ridic prea mult in slavi pe Brancoveanu… daca a fost mantuit, Domnul stie…. eu nu zic nici da, nici nu…
    si stiti de ce?
    zilele astea l-au ridicat atat de mult in slavi popii..ca mi s-a ingretosat… cica “nu a mai fost nicicand un asemenea sacrificiu”.. pai au murit ca martiri familii intregi (vezi numai timpul lui Nero, de ex)..si azi se moare ca martir in masa in tarile musulmane (vezi ISIS cum execita in masa) si nu numai..
    aceasta inseamna NICICAND?????
    pe mine me scarbeste evitarea adevarului si a vorbariei goale fara lipsa de temei!

    Eu stiu ca istoria a fost la greu mistificata si trebuie redescoperita cu acuratete si nu cu inflorituri popesti… stiu cum se trada in evul mediu… chiar si Brancoveanu a facut mult rau… nu a ajuns mazilit din cauza credintei lui… dar, in acelasi timp, nu pot sa nu vad ca, in alegerea lui intre viata si moarte din prisma crestinismului, a ales crestinismul, devenind martir… abia in fata mortii pot vedea ca a fost vorba de o credinta, nu cand a fost mazilit si a ajuns la inchisoare (acolo ajungeau toti schimbatii din domnie, nu era caz zingular-caz singular a devenit in momentul alegerii in fata mortii-altii, ca Mihnea Turcitul, de ex., s-au dezis de crestinism!)

    • ti-ai dat singur raspunsul, comparand pe Brancoveanu cu Mihnea Turcitul, de ex., s-au dezis de crestinism
     Brancovanu a fost un om ca toti oamenii, nu Mesia, dar nu s-a dezis de Domnul Isus. Altii pentru 30 de arginti de recunoastere “academica” se dau bine cu turcul Miroslav Volf, tradand pe Domnul la diferite nivele…

   • pe de alta parte “maestrul” Clontac sa mai invete istorie…
    ce i-a adus mazilirea au fost intrigile boierilor (inclusiv ale Cantacuzinilor, neamul sau) si pizma turcilor datorita averii lui lui…si cred ca si grabirea mortii lui a fost tot o intriga tesuta a tradatorilor… unde nu au mai putut ajunge tradatorii intriganti a fost la alegerea mortii in dauna trecerii la islam…

    Brancoveanu nu trebuie acuzat de nepiosenie , dar in acelasi timp, sa il descriem cu bunele lui si cu relele lui (unde intra si intrigile sale, razboaiele reci si foerbinti cu Cantemirii, etc)

 2. Habar nu aveti sa scrieti corect in limba romana!

  “Constantineanu a fost dat afara”…nu zau? Cata imbecilitate.

  • Sami

   Esti un om suferind din toate punctele de vedere. Esti un taliban evanghelic dupa felul in care te exprimi. Expresia iti apartine asa ca ti-am dat-o inapoi ca ti se potriveste de minune!

   Inca ceva, rabuvnirea ta nu are legatura cu subiectul. Era de asteptat, nu ai ce sa mai zici…

   • De ce afisati partial ceea ce sriu eu in comentariu? Sa stiti ca am facut cu print screen si pot rebloga oricand postarea dvs si alturi de ea si poza cu comentariul meu integral. ce ziceti? Sunteti doar un fanatic legalist…pastor…ce pastoriti? Niste enoriasi ca dvs? Aia e orice altceva numai adunarea sfintilor nu!

    • Sami,

     Fa ce vrei. Nu ma sperii. Doar gandeste-te daca un credincios autentic vorbeste asa ca tine. Nu iti port ranchiuna, ma gandesc la eternitatea ta…

     • Minunat…mustiti de duplicitate…ati afisat integral ultimul comentariu (ca sa va etalati “integritatea”, “poisenia” etc in contrast cu remarcile mele acide referitoare la jalnicul caracter de care dati dovada in tot ce inseamna activitatea pe blogosfera evnghelica). Repet, jalnic.

      Acesta a fost ultimul meu comentariu pe jegosul dvs blog (despre apostati, crislamisti, ecumenisti, tradatori, eretici). Mi-e foarte teama sa nu fiti cap de lista pentru una dintre categoriile de persoane despre care care scrieti cu atata insufletire aici.

      Virtuti pe care dvs (ca pastor) le promovati aici in aceasta mahala: calomnia, defaimarea, micniuna, denigrarea, injosirea, atacul la persoana etc.

      P.S. 1.Fac un print screen si la acest comentariu. In cazul in care nu-l veti afisa, voi rebloga postarea dvs si voi afisa cele 3 comentarii. Va spun doar informativ, Nu cred ca aveti consecventa cu dvs ca sa afisati acest comentariu intergal.
      2. Urmez sfatul unui prieten bun si va voi ignora total “postarile” si veti deveni astfel “o nulitate” pentru mine,

      • Sami, ma ameniti degeaba. Ma rog pentru tine ca sa fii mantuit, si rog si pe altii sa o faca. Esti in slujba oamenilor nu a Domnului, esti in slujba unora care sunt dezertori de Cristos. Publica ce vrei, fa ce vrei, adevarul nu poate fi inabusit de propaganda crislamista!

       Paul Dan

 3. Ortodoxia nu s-a inchinat si nu se inchina lui DUMNEZEU .Daca sunt crestini de ce mai mergem sa le vestim evanghelia?
  Personal am cercetat alte surse decat ale dumneavoastra despre crislamism si sunt de acord cu ce sustineti pe blogul dumneavoas-
  tra.Pericolul metanoia si big impact este real si perverteste mintile crestinilor care nu studiaza biblia si care nu au o partasie reala cu
  Domnul ISUS.crislamismul este o mizerie scornita de unele societati secrete – pe care nu trebuie sa le amintim aici-cu scopul de a destabiliza crestinismul autentic.
  Dar eu n-o sa pot spune niciodata ca Brancoveanu a fost martir ca Pavel ,Petru sau ca DOMNUL meu ISUS CHRISTOS.
  ortodoxia este plina de SINCRETISM .Sarbatoarea de pasti la ei coincide cu sarbatoarea lui tamuz. 25decembrie stiti ce reprezinta
  sub nici o forma nasterea DOMNULUI ISUS.
  DOMNUL ISUS s-a nascut la sfarsitul lui septembrie spre inceputul lui octombrie.
  Cartea “Religia tainica a babilonului” explica mai pe intelesul tuturor ce vreau eu sa spun aici.
  Cu tot respectul pt dvs si munca depusa -cum credeti ca s-ar simti Pavel sau Petru sau Ioan .1 corinteni 13 vs 3.

  • Brancoveanu a trecut cu bine examenul final, si nu s-a lepadat de Domnul Isus in pofida cunostintelor lui limitate si a unei vieti de om cu pacatele de fiecare zi. Sunt curios cati evanghelici contemporani pusi in situatia lui Brancoveanu ar face ce a facut el.

  • Isus nu a fost martir… urmasii Lui sunt si pot fi martiri…. El a murit ptr noi… noi nu murim ptr El, ci spre slava lui, din cauza credintei in El!
   E o diferenta!

   • Eu am spus ca termenul din original pentru marturie este “martus” de unde vine numele de marturie si martir. Repet: Sunt curios cati evanghelici contemporani pusi in situatia lui Brancoveanu ar face ce a facut el!

   • nu faceam referire la dvs, ci de TEKNON///
    Isus a dat marturie despre Dumnezeu, dar a murit ptr pacatosi…nu a fost martir… actiunea lui jertfitoare a fost un act suveran… El a fost Jertfa de ispasire, nu martirul unei cauze…
    urmasii Lui, care dau marturia suprema prin moarte sunt/devin martiri

 4. Dumneavoastră, cum de sunteți atât de înflăcărat în a apăra cauza penticostală, când de fapt nu sunteți de acord cu doctrina penticostală?

  • Eu apar cauza Evangheliei. Am frati spirituali multi in miscarea penticostala. De ce sa lasam ca miscarea penticostala sa fie crislamizata? In ce priveste doctrina, penticostalii nu agreaza cu mine in anumite aspecte eu nu agreez cu ei in anumite aspecte, dar ne aparam impreuna fatza de crislamisti si carismatici.

   • Bine, dar nu vorbim de simple „aspecte”, vorbim de doctrină, de lucruri fundamentale. În cazul acesta dmv. puteți fi considerat cu ușurință inconsecvent.

    • Nu te supara, nu cunosti istoria bisericii. Conceptul de “Alianta evanghelica” te ajuta sa intelegi daca vrei…in rest lasa-ma pe mine sa am girje de consecventa. In caz ca esti penticostal ar trebui sa fii multumit ca apostatul Constantineanu este OUT si Domnul sa ill dea afara si pe Contac. Este posibil sa fii omul lui Contac tradatorul care acum face pe victima…

 5. timo 74 ai dreptate ,trebuia sa scriu -sau ca jertfa DOMNULUI ISUS-
  in loc de -sau ca DOMNUL ISUS-afost o greseala de exprimare.
  Crestin e cel care se inchina in DUH si ADEVAR adica in termenii lui
  DUMNEZEU nu in orice fel. DUMNEZEU nu primeste orice fel de inchinare.Devii copil al lui DUMNEZEU atunci cand te intalnesti cu EL
  iti vezi pacatele ,intelegi ce a facut pt tine ,iti ceri iertare si doresti sa traiesti o viata in ascultare de EL,facand un legamant cu EL.
  Se poate sa te pocaiesti in fata mortii ca talharul de pe cruce.
  Poate Brancoveanu s-a pocait inainte de a muri ,dar daca nu s-a pocait nu v-a merge in cer doar pt ca nu s-a islamizat.
  Sper ca nu v-am jignit cumva cu afirmatiile mele ,eu va respect mult pt curajul pe care il aveti in a arata adevarul in timp ce alti pastor iduc oile la pierzare.
  DOMNUL sa va intareasca in continuare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s