Alegeri Prezidentiale 2014, evanghelicii, ereticii, si dezamagirea mea

Nu vreau sa ma bag in politica. Am sa fac totusi un singur comentariu la sfarsit. Dezamagirea pe care o am este ca nu am vazut atita pasiune si polarizare la evanghelici cum vad acum la alegeri prezidentiale, cand Romania era asediata de:

 • ereziile lui Ton
 • carismatismul african al Strajerilor
 • asaltul Crislamist la Institutul Teologic Penticostal
 • acapararile de suflete facute de secta Kwasizabantu
 • fenomenul carismatic de la Zalau sustinut de ereticul Zac Poonen
 • manipularile si minciunile pastorului Cristian Barbosu
 • si degradarea rapida a tineretului evanghelic din toate punctele de veder

Deodata s-au trezit liderii evanghelici care au fost dormanti in timp ce ereziile enumerate mai sus si-au facut de cap. Da, acesti lideri evanghelici acum s-au trezit si dau “indicatii pretioase” cu cine sa se voteze si care este pericolul care vine peste Romania daca se voteaza gresit. 

Printre cei cu gura mare sunt cativa care vor sa isi spele pacatele si comunitatea evanghelica sa uite lucrurile grave spirituale pe care le-au comis. Am sa incep cu Ton ereticul. Acesta a mintit ca a fost dat afara de Baptisti, cand in realitate s-a retras el, fiind deconspirat ca este un mistic. Deci Ton se declara mistic, dupa aceea se transforma in carismatic, si se declara baptist-carismatic. Pe urma se face seful Strajerilor, iar cand Strajerii s-au scufundat prin campania bine condusa de Marius Cruceru – la care a participat si patorul Daniel Chiu – atat impotriva lui Ton cat si impotriva Strajerilor, Ton emigreaza la carismaticii din afara Romaniei. Mai precis, devine reprezentantul ne-oficial al Mercenarilor Diavolului ca de exemplu cel mai notoriu fiind Bill Johnson. Acesta indeamna pe ucenicii lui sa se roage pe mormintele ereticilor ca sa “ia puterea din oasele lor”. Aceasta hidosenie este macabra, oculta, satanica, si mortala. De ce liderii evanghelici nu au sarit la condamnarea acestui fenomen de ocultizare a evanghelicilor propus de ereticul Ton? 

Sa continuam cu Emanuel Contac. Este bonlav de mandrie si ar fi timpul ca prietenii si acolitii lui sa ii dea premiul “cea mai mandra persoana a Romaniei”. In prima postare in care il aducea Romanilor pe parintele crislamului Miroslav Volf, Contac descria fara probleme despre adunatura religioasa de la sedinta de la Osijek a lui Volf. Acolo, spune el, se aflau si musulmani si adventisti, etc.  Mai mult, Contac a pus pe blog o reclama pentru cartea “Allah, un rapuns crestin” pe care nici macar nu o citise. In 24 de ore i-am prezentat o recenzie a cartii deoarece o gasisem la magazinul de carte Barnes & Nobles. Am aratat lui Contac ca agenda lui Volf era teologie politica, ca Volf tradase pe Cristos, si ca Volf propunea o religie hibrida- crestinism si islamism. Contac si-a folosit toata abilitatea sa incerce sa sustina pe lupul spiritual Volf, dar nu a avut argumente. A ramas mai departe dedicat lui Volf si impreuna cu aliatii lui, Manastireanu si Constantineanu, l-au adus pe Volf sa infesteze cu Crislamism, Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti. Si ca sa nu bata la ochi, Contac s-a dus vreo cateva luni in strainatate, dar intru-n mod josnic scria pe blogul lui urmatoarele:

“Am plăcerea să anunț vizita lui Miroslav Volf în România…”

“Fiindcă în perioada iunie-iulie vor fi într-un stagiu de cercetare la Colegiul   Wheaton, regret că nu voi putea audia în direct prelegerile susținute de teologul american de origine croată.”

Deci placerea lui Contac era vizita tradatorului de Cristos, Volf; si regretul lui era ca nu putea sa fie de fatza la actul odios de sincretism religios de la ITP unde Volf era primit cu mare pompa. 

De curand, Contac, tradatorul de Cristos, se exprima in felul urmator: “Cu grijă arzătoare. Apel către liderii religioși care citesc acest blog…” referindu-se la alegerile prezidentiale 2014. Am o singura intrebare:  De ce nu a avut Contac o grija arzatoare sa se pocaiasca in sac si cenusa pentru tradarea Domnului Isus prin faptul ca s-a facut propagandistul principal a lui Volf si Crislamului in Romania? Pe orice blog si ori de cate ori a putut, Contac a aparat pe Volf, cartea lui, cat si actiunea crislamista a lui Volf. 

Ma intreb din nou, ce face conducerea Cultului Penticostal in ce-l priveste pe Contac? Va fi noua conducere Penticostala magulita de cartea pe care Contac o scoate ca sa isi faca capital politico teologic, si sa distraga atentia de la faptele lui abominabile spiritual vorbind? 

Da, aceasta ma dezamageste cumplit. Lideri evanghelici cat si multi crestini evanghelici deodata iau actiune de natura politica, in fortza, dar cand a fost vorba de apararea demnitatii Domnului Cristos in fatza sectelor, ereziilor si apostatilor, doar cativa au luat pozitie. 

Si acum comentariul meu politic. Fiecare trebuie sa voteze dupa ce s-a informat corect. Si dupa aceea indiferent cine iese, voia uniunii europene se v-a implementa! De ce? Traim vremuri profetice, in care Dumnezeu lasa ca Imperiul Roman sa se renasca, cu totate consecintele sumbre de rigoare. Printre altele este si pierdera suveranitaii nationale, intr-un mod gradual. Ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici…

23 thoughts on “Alegeri Prezidentiale 2014, evanghelicii, ereticii, si dezamagirea mea

 1. Cred că acest E. Conţac nu are nimic de-a face cu adevărata slujire a lui Dumnezeu.

  În lumea evanghelică, opinia lui referitoare la alegeri e singulară şi evident că mimetică faţă de cel preferat. Aşa alegător, aşa ales.

  Acest om se serveşte pe el. El are un “job”, un serviciu, o “carieră”,o preocupare “intelectuală” pentru “cercetare”, este dornic să acumuleze stagii de pregătire cât mai multe (şi neapărat în străinătate), titluri, diplome, cunoştinţe, relaţii, să treacă drept un erudit, un intelectual rasat, un mare cercetător şi apologet creştin! Pe dinăuntru este gol. Se vede clar că în el nu locuieşte Domnul Isus. Dumnezeul acestui om este interesul, oportunitatea.

  Celălalt personaj chiar nu mai are nevoie de comentarii.

  În Biblie, Domnul Isus are o expresie pentru acest tip de oameni: “morminte văruite”.

 2. Şi încă un lucru acum, înainte de alegerile din România.

  Suntem într-un moment de răscruce, de mare tensiune!

  Alegerea este între ceea ce a fost, adică: comunism, cenzură, prigoana celor care nu sunt ortodocşi, sărăcie,demagogie, pe de-o parte, şi un viitor pe care doar Dumnezeu îl cunoaşte, dar alături de un om care are bun-simţ,şi care a mărturisit că are o carte preferată: Biblia.

  Am văzut în campania aceasta murdară un candidat care a arătat o Biblie în platoul unei televiziuni, dar în acelaşi timp a minţit şi minte, care şi-a însuşit un titlu academic prin furt şi un alt candidat care are Biblia în suflet şi nu face caz de cât de credincios este el, ci o dovedeşte.

  Cei tineri sigur că nu ştiu ceea ce a fost. Tocmai de aceea ar fi bine să nu afle.
  Personal,sunt îngrijorată de discursul repetat naţionalist şi ortodox,specific epocii legionare.

  Creştini fiind, sigur că trebuie să avem în vedere prigoana,căci este scrisă în Cuvânt. S-ar putea să pierdem libertatea de vestire a Evangheliei şi de manifestare liberă a credinţei noastre dacă va câştiga partidul-stat toată puterea. Îi mai trebuie un element: Preşedinţia.

  Mâine,16 noiembrie, este ziua în care s-a născut Andrei Mureşanu, cel care a scris o poezie care avea să devină imnul “Deşteaptă-te,române!”

 3. Omul, fiinta sociala, are dreptul si datoria ca in societatea in care votul este liber, SA VOTEZE.
  Crestinul trebuie sa voteze (dupa ce a analizat/studiat ATENT cazurile) in conformitate cu INCREDINTAREA sa, si nu dupa indicatiile a tot soiul de “lideri” dubiosi, care vor sa-i rezolve ei pe toti…
  Pe cel ce este ales in final, crestinul are DATORIA de a-l sustine in RUGACIUNE, intrucat acela preia o serie de responsabilitati…!

  Sa nu uitam de exemplu ce scrie la Prov. 21:1, respectiv:
  “Inima imparatului este ca un rau de apa in mana Domnului, pe care il indreapta incotro vrea.”
  Sa nu uitam nici felul in care a lucrat Dumnezeu cu unul ca Cirus (vezi Ezra, cap. 1), caruia i-a pus pe inima construirea “Casei Domnului Dumnezeului lui Israel”, la Ierusalim…!

 4. Datoria de crestini e sa ne rugam ptr.conducatori ,nu sa facem politica,spatiul virtual a fost inundat de cei care altceva nu au avut ca subiect de discutie decat politica ,oare ce se vor face atunci cand candidatul lor preferat va da legii impotriva crestinilor ,tot asa il vor sustine.
  Problema cea mai mare a fi daca nu ar mai rasari soarele ,nu ca iese unul sau altul ,Domnul isi face lucrarea si chiar cu o magarita,asa scrie in Sf.Scriptura. Ne-am emancipat si mergem din rau in mai rau, “fratii ” de orientare liberalo-carismatica sunt atotstiutori, nimic nu le scapa, in loc sa si vada greselile lor si mai grav ereziile lor caresunt la fel de grave ca a bisericiilor istorice dar la alt nivel.
  Domnul sa aiba mila de noi !

 5. Frate Paul ,

  Ce mare dreptate ai ! Liderii evanghelici se agita si se inghesuie in aceasta perioada de campanie electorala sa dea sfaturi spirituale … pardon , electorale , enoriasilor peste care pastoresc sau peste care manifesta o influenta . In schimb cand e vorba sa isi apere turma de ereziile care patrund in aceasta vreme in biserica , acolo se pare ca le-a pierit tot entuziasmul si inflacararea .

  SA NE RUGAM PENTRU LIDERII NOSTRI EVANGHELICI CA DUMNEZEU SA-I TREZEASCA PENTRU CA ALTFEL II PASTE JUDECATA LUI DUMNEZEU !

  Prostitutia spirituala a bisericii crestine cu “mediul politic” a inceput la sfarsitul perioadei antichitatii ( cand s-a si terminat persecutia romana ) si a inceput sa creasca la inceputul evului mediu ( intunecat ) cand majoritatea liderilor bisericii au ajuns marionete in mana conducerii imperiului roman .

  RETRAIM CUMVA PROSTITUTIA SPIRITUALA A BISERICII ( VIZIBILE ) CU MEDIUL POLITIC AL IMPERIULUI ROMAN RENASCUT ???

  OARE E DOAR O SIMPLA COINCIDENTA CA INTREAGA MISCARE ECUMENICA ( unitatea radicala , sincretistica , a tuturor religiilor planetei ) , in a carui CURSA au cazut lideri evanghelici celebri si mai toate denominatiunile evanghelice , este initiata , coordonata si condusa de care Vatican / Papalitate / Romano-Catolicism ???

 6. Multi dintre religiosi nu pot sa zic crestini ,au facut campanie electorala pe facebook mai tare decat ceilalti mai putin sau deloc religiosi,au uitat ca ieri a fost ziua Domnului ,au uitat ca gandurile trebuie indreptate catre Cel de Sus ,spre cer de unde asteptam pe Domnul Isus,au devenit rai la fel ca ceilalti.(spre slava Domnului va spun ca la adunare unde merg a fost o zi ca oricare alta ,nu s-a pomenit nimic ,cantarea cea mai potrivita a fost :” Isuse dintre toti te aleg mereu!”,sa ne ajute Domnul sa -L alegem doar pe El).Oameni care i-am crezut duhovnicesti ,le-am vazut adevarata fata,care nu se aseamana deloc cu a unui crestin.
  Dumnezeu sa se indure de poporul Lui !

 7. Deci, Nick,nici un crestin roman nu ar fi trebuit sa voteze? Votul a fost, da, organizat duminica. Si fariseii au considerat ca nu e dupa lege ca Domnul Isus sa vindece in ziua sabatului, ca ucencii lui sa rupa spice in ziua sabatului..etc. Ce a spus Domnul Isus? Sunt de acord ca in toate lucrurile Dumnezeu este suveran, El stie mai bine, dar cred ca nici un roman crestin , nu isi doreste sa traiasca intr-o tara condusa de hoti, criminali, batjocoritori si anti-crestin. Fara a intra in polemici despre ideologia UE. Cat despre reactiile crestinilor legate de erezie, nu merge sa postezi pe Facebook ereziile crestinilor..nu de alta dar cei care nu sunt crestini si citesc…o sa creada ca suntem nebuni. Astea se discuta intre crestini…ce sa indrepti la cei care nu au nici o legatura cu Biserica, Teologia…cu cei care nu sunt crestini? Lor trebuie sa le prezentam evanghelia mai intai, nu ereziile.

 8. Referitor la comentariul lui Nick.

  Ce are a face dreptul (și datoria) de a vota cu „ gandurile trebuie indreptate catre Cel de Sus ,spre cer de unde asteptam pe Domnul Isus”?

  N-am înțeles comentariul dvs.!
  Fiecare trebuie să aleagă și să decidă în dreptul lui, nu după ce scrie pe FB sau în altă parte.
  Dacă știți atât de bine ce scriu unul și altul pe aceste rețele de socializare înseamnă că le citiți. Deci sunteți mai interesat de opiniile unor religioși decât de exercitarea unui drept pentru un eventual mai bine al țării în care trăiți, pentru combaterea minciunii, corupției, furtului, înșelăciunii…
  Recunosc în dreptul meu că ceea ce nu mă interesează nu citesc.
  A te interesa și a participa la viața cetății, a țării în care trăiești, nu este nicăieri incriminat în Biblie. Ba chiar în calitate de credincioși cred că suntem datori să discernem între adevăr și minciună și să alegem adevărul, chiar și acolo unde este, poate, mai greu de probat și, de asemenea, să ne rugăm lui Dumnezeu pentru ca cei înălțați în dregătorii să fie oameni cu frica de El.
  Cât despre fapul că este vorba de o zi de duminică… da, să nu fim farisei…

  • Pentru doamnele Livia si Cristina, nu am interzis nimanui sa voteze ,eu ce am avut de sugerat (obiectat) era ca de a face politica si mai ales propaganda agresiva unui candidat anume nu se potriveste unui crestin.Daca sunteti sincere cati oameni dupa ce ati fost la vot ,v-au intrebat despre pocainta ,ce sa faca ca sa se pocaiasca (eu unul nu am auzit pe nimeni care a fost sa voteze ca fost intrebat de vecinii lui sau cunostiinte despre cum pot sa inceapa si ei sa mearga pe Calea Domnului,comentarii da,s-au auzit “si ei sunt ca noi,numai ca merg la biserica in alta parte”).Mergeti,votati daca asa ati inteles si la urma veti vedea! Votatul si sustinutul cu agresivitate a politicienilor nu a facut pe nimeni sfant ,in schimb refuzul si mai ales departarea de cele lumesti ,da!

   • Domnule Nick,

    Într-adevăr, nu aveţi (şi nimeni nu are) calitatea de a interzice cuiva un drept pentru care au murit mii de oameni.

    Nu ştiu ce vârstă aveţi, poate n-aţi trăit în timpul lui Ceauşescu şi nu ştiţi cum a fost atunci. Sau poate ştiţi… Sau poate dvs. aţi dus-o bine atunci, deşi credinţa nu prea era liberă pe vremea aceea…

    Pe acest blog eu n-am văzut să facă cineva “propaganda agresiva unui candidat anume”, Nu ştiu de unde aţi scos asta.

    Da, sunt sinceră şi vă răspund că nu m-a întrebat nimeni când am ieşit de la vot despre pocăinţă. Mi se părea chiar deplasat să se întâmple asta. Ce ar fi trebuit să fac? Evanghelizare la o secţie de votare?!

    Scrie în Cuvânt că Domnului Isus nu I se auzea glasul pe uliţe. Există un timp şi un spaţiu în care se vorbeşte despre Dumnezeu, nu aşa, oriunde,oricând şi oricum.

    Dvs, asimilaţi un drept cetăţenesc cu un păcat, cu cele lumeşti??? Cine a zis ceva de vreo sfinţenie provenită din susţinerea politicienilor?
    Din ce capitol al Bibliei aţi dedus dvs. că un creştin nu trebuie să se implice în viaţa cetăţii? Atunci,după aprecierea dvs., ar trebui nici să nu fim angajaţi sau salariaţi undeva, că ne amestecăm cu ceilalţi!
    Din ceea ce aţi scris nu deduc decât fariseism, aşa cum am mai spus..
    Sfinţenia nu vine din exercitarea sau neexercitarea unor drepturi stabilite de stăpânirile omeneşti, dar puse şi îngăduite de Dumnezeu Însuşi. Trăim într-o societate care funcţionează după nişte reguli, Dacă suntem creştini nu înseamnă că trebuie să fim antisociali sau asociali. Un creştin nu trăieşte undeva suspendat, deasupra lucrurilor, într-o superioritate dispreţuitoare. Nu suntem cu nimic mai buni decât ceilalţi. Prin harul Lui suntem nişte păcătoşi iertaţi pentru că noi credem în jertfa singurului Fiu al lui Dumnezeu. Dar asta nu trebuie să ne facă să ne credem atât de superiori cum reiese din postarea dvs.

   • Stiti cine au fost farisei ?Ei au aparut dupa Macabei si erau niste pastratori ai Torei fideli si credinciosi ,pe parcurs s-au departat de spiritul Torei si de aceea au fost condamnati de Domnul ISUS.
    Fiti mai retinuta de a catologa oameni ca si farisei.

    • Nick, fariseii au aparut ca un partid religios in perioada intertestamentala, si de la inceput au amestecat Tanakhul cu traditia evreiasca ce a aparut in captivitatea babiloniana…nu au fost ce trebuie de la inceput.

 9. Frate Paul, consider ca trebuie sa va spun ca de aceasta data v-ati grabit putin. Desi, in esenta este o realitate, un adevar, modul in care ati combinat cele doua responsabilitati nu este corect. Se vede si din reactiile produse; sunt doar cateva comenatarii si totusi se vede confuzia. Poate ca asa ati inteles sa va exprimati durerea lipsei de implicari in luptele impotriva ereticilor. Eu vad mai folositoare un indemn de genul acesta: “Dragi lideri ai bisericilor care sunt dupa voia Domnului, scumpi tineri, de v-ati folosi energia cu atata determinare asa cum ati facut-o acum, pentru alegeri, si in luptele menite sa apere turma… !”. Mustrati in mesajul dumneavoastra pe romanii care, pentru prima data in 25 de ani de “democratie”, se scutura putin si demonstreaza ca opinia lor, gandul lor comun poate produce efecte pozitive in viata lor de zi cu zi… si a generatiilor viitoare, pana unde Domnul va ingadui. Sunt convins ca ati apreciat aceasta abordare publica in SUA, ca o forta despre care multi vorbeau si care cred ca a avut impactul ei in dezvoltarea acestei natiuni. A stat la baza dezvoltarii unui mediu pentru care multi romani au si plecat din tara. Multi crestini au vazut in el o oportunitate de slujire. Ma puteti contrazice sau puteti intari ceea ce spun prin detalii din propria experienta.
  Da, Scripturile se vor implini negresit, planul Lui Dumnezeu revelat in Cuvant este clar. Ne este clar noua in linii mari, cat ne permite Dumnezeu sa intelegem. In pasi marunti nu stim… ca va fi UE sau altceva. Nici nu stim cine este cu adevarat noul presedinte si ce va face in viitor. Acum insa nu cred ca este nimic gresit sa ne perimtem “putina bucurie”.
  In acelasi mesaj faceti referire la “degradarea rapida a tineretului evanghelic”. Si aici am cateva puncte:
  – chiar daca il folositi ca element descriptiv al starii actuale, este din nou, nefercit contextul;
  – se degradeaza mai mult tinerii decat “batranii”? Nu stiu in cate din problemele de mai sus tinerii sunt la baza lor!
  – procesul degradarii este mai avansat in Romania decat in SUA sau alte tari?
  – care este degradarea mai “urata”: faptul ca devin lumesti sau “nenorociti materialisti, vanzatori de frati, in propria biserica”. Tot lumescul ii face sa se comporte asa insa ei raman mai departe, “frati smeriti, cu o viata de credinta ca a inaintasilor nostri”!
  Acesta poate fi un subuiect separat. Poate ca merita si tinerii putina atentie in Romania. Si va spun ca in BER batranii si grija pentru ei a lasat in umbra tinerii. Grija de a nu fi o pricina de poticnire pentru batraini le punea tinerilor sacou si cravata la intrarea in biserica. Si apoi ne-am apucat sa-i judecam ca-si fac “club” sau ca pleaca prin alte biserici. Si ca la atacul lui Botgros Sfatul de Frati nu prea mai avea sprijin.

  Actuale sunt si aceste teme. Ba chiar ar trebui sa fie prioritare daca vrem sa creasca o generatie care sa ia atitudine impotriva infiltrarilor ereticilor.

  • Draga Florin, ma bucur ca ai scris. Am sa iti raspund sub diferite sectiuni ale comentariului tau.

   Frate Paul, consider ca trebuie sa va spun ca de aceasta data v-ati grabit putin. Desi, in esenta este o realitate, un adevar, modul in care ati combinat cele doua responsabilitati nu este corect. Se vede si din reactiile produse; sunt doar cateva comenatarii si totusi se vede confuzia.

   Doar cateva comentarii nu neaparat reflecta confuzia (nu stiu cui), ci o parte din cititori stiu ca trebuie sa aiba argumente bune cand posteaza pe acest blog, deoarece superficialitatile si lipsa de argumente vor fi taxate ca atare.

   Poate ca asa ati inteles sa va exprimati durerea lipsei de implicari in luptele impotriva ereticilor.

   Iata care este adevarata problema: Ton si alti carismatici blasfemiaza Duhul Sfant spunand ca manifestarile diavolesti de la strangerile lui Bill Johnson sau altii ca ei, sunt lucrarea Duhului Sfant. Pe de alta parte, Crislamistul Contac ajutat de Constantineanu si Manastireanu au atentat la Divinitatea Domnului Cristos prin promovarea religiei hibride crislamice a lui Volf. Deci, pe perioada de ani de zile este un atac direct sau mascat impotriva persoanelor Trinitatii. Acest tip de erezie este maxim! Lipsa de reactie a liderilor evanghelici demonstreaza ca majoritatea ignora voit aceste aspecte extrem de grave, cu toate ca de ani de zile pe acest blog si poate ici si colo pe altele, se aduc mereu in vedere carismaticii si crislamistii. Daca nu ne facem partea ca si evanghelici in privinta apararii credintei, atunci nu avem dreptul sa existam. Te asigur ca Ortodocsii sunt foarte bine pusi la punct in privinta lucrurilor care le discutam. Cum isi permit evanghelicii sa se apuce de politica fara sa aiba treaba facuta in domeniul teologic? Nu au nici o autoritate.

   Eu vad mai folositoare un indemn de genul acesta: “Dragi lideri ai bisericilor care sunt dupa voia Domnului, scumpi tineri, de v-ati folosi energia cu atata determinare asa cum ati facut-o acum, pentru alegeri, si in luptele menite sa apere turma… !”.

   🙂 O astfel de abordare mergea acum vreo 40 de ani, cand o parte din lideri si tinerii erau sensibili la o chemare cu caracter pastoral. Acum nu mai merge asa ceva. Este nevoie de un shakeup.

   Mustrati in mesajul dumneavoastra pe romanii care, pentru prima data in 25 de ani de “democratie”, se scutura putin si demonstreaza ca opinia lor, gandul lor comun poate produce efecte pozitive in viata lor de zi cu zi… si a generatiilor viitoare, pana unde Domnul va ingadui. Sunt convins ca ati apreciat aceasta abordare publica in SUA, ca o forta despre care multi vorbeau si care cred ca a avut impactul ei in dezvoltarea acestei natiuni. A stat la baza dezvoltarii unui mediu pentru care multi romani au si plecat din tara. Multi crestini au vazut in el o oportunitate de slujire. Ma puteti contrazice sau puteti intari ceea ce spun prin detalii din propria experienta.

   Daca citesti cu atentie articolul, vei vedea ca am spus ca oamenii sa mearga la vot dupa ce se informeaza corect. Nu am criticat iesitul la vot, nu am luat partea la nici un candidat, nu stiam nimic despre Klaus, stiam ca Ponta este un mare mincinos. Si deci nu m-am bagat in a fi cu vreunul dintre candidati. Daca as fi vazut ca evanghelicii ar fi fost atat de plini de ravna in ultimii 25 de ani impotriva invazilor ereziilor si ereticilor, adica daca si-ar fi facut treaba la ei acasa intai, atunci nu as fi zis nimic. Dar nu si-au facut-o. Evanghelicii vor un trai mai bun, fara o evanghelie curata. Pe de alta parte in America majoritatea au o baza doctrinara pe care nu totdeauna o traiesc, dar cel putin si-au facut tema de acasa in privinta aceasta a corectitudinii doctrinare.

   Da, Scripturile se vor implini negresit, planul Lui Dumnezeu revelat in Cuvant este clar. Ne este clar noua in linii mari, cat ne permite Dumnezeu sa intelegem. In pasi marunti nu stim… ca va fi UE sau altceva. Nici nu stim cine este cu adevarat noul presedinte si ce va face in viitor. Acum insa nu cred ca este nimic gresit sa ne perimtem “putina bucurie”.

   Stim cine este UE. Stim ca in ultimele decenii au adus populatia islamista atat de mult incat au inceput sa schimbe demografia si religia continentului European. Mai stim ca forteaza membrele UE cu din ce in ce mai multe legi prohomosexuale pentru a face imposibila viata evanghelicilor. Stim ca UE este fiara care se dezvolta in jurul bazinului Mediteranean. Stim ca Romania este parte din UE si nu va iesi afara chiar daca ar vrea, dar nu vrea…

   In acelasi mesaj faceti referire la “degradarea rapida a tineretului evanghelic”. Si aici am cateva puncte:
   – chiar daca il folositi ca element descriptiv al starii actuale, este din nou, nefercit contextul;
   – se degradeaza mai mult tinerii decat “batranii”? Nu stiu in cate din problemele de mai sus tinerii sunt la baza lor!
   – procesul degradarii este mai avansat in Romania decat in SUA sau alte tari?

   Depinde la ce batrani te referi. Batranii in bisericile evanghelice se impart in trei grupe. Sunt batrani cu o buna marturie, sunt batrani indiferenti, si sunt batrani apostati. Daca nu faci aceasta distinctie risti o generalizare mare. In ce priveste pe tineri, ma ingrijoreaza faptul ca degradarea tineretului evanghelic din Romania se produce la o rata mult mai rapida decat in America. Aici tineretul sa degradat gradual pe o perioada de 70 de ani. In Romania degradarea tineretului este aproape de trei ori mai rapida. Totusi trebuie sa iti dau dreptate intr-o privinta. Batranii ne-apostati din majoritatea bisericilor evanghelice din Romania, inclusiv BER, nu si-au facut partea si de aceea degradarea tineretului este asa de rapida…

   – care este degradarea mai “urata”: faptul ca devin lumesti sau “nenorociti materialisti, vanzatori de frati, in propria biserica”. Tot lumescul ii face sa se comporte asa insa ei raman mai departe, “frati smeriti, cu o viata de credinta ca a inaintasilor nostri”!
   Acesta poate fi un subuiect separat. Poate ca merita si tinerii putina atentie in Romania. Si va spun ca in BER batranii si grija pentru ei a lasat in umbra tinerii. Grija de a nu fi o pricina de poticnire pentru batraini le punea tinerilor sacou si cravata la intrarea in biserica. Si apoi ne-am apucat sa-i judecam ca-si fac “club” sau ca pleaca prin alte biserici. Si ca la atacul lui Botgros Sfatul de Frati nu prea mai avea sprijin.

   Trebuie sa fim obiectivi si sa ne amintim ca toti am stiut ca Botgros este ucenicul lui Bebe Miu, facut in chipul si asemanarea lui, si ca Bebe Miu si Botgros sunt doi mari apostati. Reactia lor impotriva tinerilor a fost una proletara, nu motivata de doctrina curata a Bibliei, insa stii bine ca tatal la cei doi sefi ai clubului nu si-a facut partea cum trebuie. Apropo, de curand s-a dus la a-6-a aniversare la “Prima Biserica Emergenta” din Bucuresti. Si nu numai tatal celor doi baieti nu si-a facut partea, ci majoritatea liderilor cu copii de aceasi varsta din toate bisericile.

   Actuale sunt si aceste teme. Ba chiar ar trebui sa fie prioritare daca vrem sa creasca o generatie care sa ia atitudine impotriva infiltrarilor ereticilor.

   Florin, te astept din nou sa contribui pe blog cat mai des, chiar daca ici si colo vom avea puncte divergente. Te asigur de pretuirea mea frateasca.

   Paul Dan

    • Stefan

     Eu tratez diferit pe apostati in contrast cu fratii. Sa sti ca ma rog nu numai pentru cel care tu ai vrea sa il expun public, dar si pentru alti lideri evanghelici care au scapari mari. Asa ca procesul de dezvaluire a unor lucruri trebuie sa treaca prin multa rugaciune, cateodata post, dialog cu respectivii, si pe urma scris pe blog asa cum vrea Domnul. Multi ar vrea sa fac pe blog ce doresc ei. Activitatea pe blog nu este nici democratica si nici ziaristica, ci este o lucrare spirituala. De indemn sa te rogi impreuna cu mina ca Domnul sa ghideze abordarea persoanelor si subiectelor in discutie.

     Multumesc de intelegere,
     Paul

  • Intrebi Dece Bebe Miu Si bot gros?e prea putin expresie spusa de apostat.Uitate in familia lor Si daca esti sincer fata de tine si de Cuvintul Lui Dumnezeu,vei vedea aspecte pe care nu le vei gasi nici la cei din lume.

   Daca ii cunostI Numai din adunare,Atunci nu Ai de Unde sa sti adevarata viata a lor.Roadele sunt produsul unei vieti.Acestea sunt cuvintele Domnului Hristos.Ii veti cunoaste Dupa Roadele lor.Cuvintul ne Invata sa nu “te pui chezasi”adica sa nu bagi mina in foc pentru altul.Avem nevoie de disernamint cu privire la ce fel de viata traim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s