Emanuel Conțac nu se dezminte! Rămâne expert în arta manipulării subminând Evanghelia

Rick Warren este semnatar al pactului religios de la Yale cu musulmanii. În contextul mariilor manevre ecumenice ale Papei Francisc şi ale lui Rick Warren, Emanuel Conțac intervine (vezi aici) cu o altă diversiune pentru a ajuta cauza ecumenismului şi a crislamismului. În articolul următor vom vedea cum Conțac foloseşte exagerări, neadevăruri, generalizări, minimalizări şi devieri de la subiect pentru a-l apăra pe crislamistul şi ecumenistul Rick Warren.
 
În continuare voi analiza aspectele relevante din articolul lui Conțac pe care l-a scris după ce a vizionat acest scurt videoclip:
 
Conțac: postări precum cea de față sunt necesare pentru asanarea blogosferei evanghelice româneşti.
 
Replica mea:  asanarea blogosferei evanghelice româneşti trebuie să înceapă cu Conțac care a promovat crislamul şi pe apostatul Miroslav Volf; propagandistul crislamist Conțac nu s-a pocăit de ce a făcut şi nu a cerut scuze public întregii comunităţi evanghelice.
 
Conțac: Rick Warren…prin ieşirile sale din decor şi-a creat duşmani gârlă.
 
Replica mea:  Conțac minte intenţionat minimalizând influenţa lui Warren. Probabil că eschimoşi nu ştiu cine este Rick Warren. Apostatul Rick Warren nu a ieşit din decor, ci el este creator de decor ecumenic şi sincretistic. Iată o listă lungă de articole documentate cu privire la activitatea spiritualdistructivă a lui Rick Warren (vezi aici). Nu are duşmani gârlă, dimpotrivă este cel mai influent pastor după Billy Graham. Iată două dovezi: Rick Warren este prezentat de revista Time (vezi aici) ca fiind primul după Billy Graham. A fost invitat la Convenţia Baptistă de Sud 2014 ca vorbitor principal. (vezi aici).
 
Conțac: nu sunt un fan al cărţilor sale (Warren – notiţa mea) şi încă nu m-am învrednicit să i le citesc…am făcut suficientă muncă de cercetare în ultimii cincisprezece ani…
 
Replica mea:  aşa da zic şi eu cercetare… Conțac discută despre Warren fără să ştie ce a scris acesta. Anii trecuţi a promovat cartea crislamistului Volf  “Allah, un răspuns creştin” fără s-o fi citit. Este timpul pentru Conțac să-şi vadă incompetența crasă! Astfel de “scăpări” sunt inadmisibile în cercetare. Dar orbiţii care trăiesc la umbra vedetelor evanghelice înghit orice.
 
Conțac: Dacă ţinem seama de aversiunea viscerală a evanghelicilor americani (şi nu numai) față de catolicism…
 
Replica mea: Conțac exagerează ar fi detestaţi catolicii în SUA. El se face că nu ştie de pactul evanghelicilor cu catolicii numit “Evanghelicii şi catolicii împreună”.
 
Conțac: Nu citesc foarte des portalurile de ştiri evanghelice, însă în trecut am observat pe câteva dintre ele materiale care constituiau deformări ale realităţii.
 
Replica mea: Cine este oare campion al distorsiunilor şi deformării realităţii dacă nu Conțac în propaganda crislamistă făcută în trecut pe blogul lui? Aceleaşi deformări de realitate continuă şi în articolul lui Conțac despre Warren. Conțac este necruţător cu Ionela Acasandrei de la ştiri creştine, dar el este cu mult mai culpabil decât ea.
 
Conțac: Când urmăreşti clipul, realizezi că Warren spune altceva decât i se atribuie. El vorbeşte despre aspectele comune tuturor creștinilor (credinţa în Trinitate, Scriptură, înviere, mântuirea prin Isus Hristos); recunosc că există diferenţe şi spune că unitatea care ar trebui căutată nu este una structurală (adică unirea care i se pune în cârcă), ci unitate în poziţionarea faţă de următoarele subiecte: sanctity of life, sanctity of sex, sanctity of marriage.
 
Replica mea: Aici Conțac doar repetă ce spune Warren ca o diversiune. În mod explicit Warren i-a chemat pe protestanţi la unitate în misiune cu romano-catolicii, dar Conțac înlocuieşte voit expresia unitate în misiune cu unitate în poziţionare ca să ascundă intenţia lui Warren. Unitate în misiune pentru protejarea familiei, cu cine?  Doar să ne reamintim că înainte de conferinţa Papei despre familie unde Warren a participat, Papa a forţat agenda homosexuală peste biserica catolică (vezi aici). Cum poate fi protejată familia în misiune comună cu romano-catolicii în contextul aprobărilor pro-homosexuale? Nu i se pune nimic în cârcă lui Warren, aşa cum minte din nou Conțac, ci cei care urmăresc clipul video cu atenţie înţeleg chemarea lui Warren la unitate de misiune.
 
Şi ce dacă crezul creştin este comun cu catolicii? Lucrurile care ne despart sunt atât de multe şi atât de grave încât anulează cea ce este în comun. Vezi aici în engleză ereziile catolice. Folosiţi Google translate cei care nu ştiţi engleza. CATHOLIC HERESIES 
 
Încă ceva, iudaizanții au venit în Galatia cu un mesaj perfect evanghelic la care au adăugat ţinerea legii şi circumcizia. Pavel îi anatemizează şi numeşte mesajul iudaizant o evanghelie falsă. Catolicii au crez comun cu ceilalţi creştini, dar adăugă la ea o listă mare de erezii. Avem dea face cu o evanghelie falsă, iar Warren este promotorul ei.
 
Conțac: Înregistrarea video e prea scurtă ca să ne dăm seama cum vede Warren felul în care s-ar putea colabora în cele trei domenii…
 
Replica mea: Din nou diversiunea lui Conțac! Scopul videoclipului nu este felul cum catolicii şi protestanţi să fie împreună în misiunea pentru protejarea familiei. Scopul videoclipului este doar anunţul la unitate în misiune cu Roma. Restul se va implementa gradual până la unitate structurală.
 
Conțac: În orice caz, dacă articolul şi-a propus să-i bage în sperieţi pe cititori, a reuşit cu brio. Unii dintre ei îşi smulg deja părul, de mare jale că trece Warren la catolici.
 
Replica mea: Ironie, exagerare, bagatelizare şi minciună sunt ultimele tehnici diversioniste la sfârşitul articolul lui Conțac. Intenţia oricărui articol ce-l deconspiră pe Warren nu este să bage în sperieți pe cititori, ci să-i avertizeze pe evanghelici cu privire la cine este Warren şi ce vrea Roma. Nu îşi smulge nimeni părul din cap! Nimeni nu se aşteaptă că Warren să treacă la catolici, ci este evident pentru toţi că Warren cheamă la unitate progresivă cu romano-catolicii până la unitate deplină.
 
Emanuel Conțac este omul în slujba lui Anticrist! El a încercat să introducă crislamul prin Miroslav Volf, iar acum îi ia apărarea Papei ecumenic al evanghelicilor, Rick Warren. Ce face Conțac poate fii conştient sau inconştient. Păcatul lui Conțac rămâne! Nu ştiu ce mai au de zis acum cei de la Comunitatea Penticostală şi de la ITP. Conțac şi Constantineanu trebuiau de mult daţi afară…
Merita citit ce spune si un ziarist roman cu privre la papahttp://www.evz.ro/ce-se-ascunde-in-spatele-mastii-de-clovn-a-papei-francisc.html

11 thoughts on “Emanuel Conțac nu se dezminte! Rămâne expert în arta manipulării subminând Evanghelia

 1. Clara si evidenta analiza pe caz. Cred ca nu se putea mai concret.

  Reactiile evanghelicilor din Romania sufera de o anume timorare, desi exista cateva pozitii clar afirmate deja, dar prea putine dupa parerea mea.

  Exista un tip de gandire piramidala, incetatenita si mostenita din perioada pre-decembrista. Daca cineva dintr-o pozitie superioara face niste afirmatii si trage niste concluzii, cei de la baza trebuie sa le accepte fara a avea competenta sa aiba pareri diferite sau adverse. Constiinta nationala inca sufera de o amenintare ireala, inerenta in cazul in care iti permiti sa gandesti. Vei fi privit diferit, nu te mai mulezi pe modelul majoritar, mediocru, conformist in care altii gandesc si tu accepti. Cred ca multi confunda dezvoltarea talantului primit cu uniformizarea cu restul maselor. Sablonarea nu are nimic de a face cu un crestin viu, ci mai degraba este o relicva a trecutul comunist in care indivizii trebuiau sa fie niste particule uniforme, dar fara opinie personala. Modelele autentice crestine au fost oameni extrem de stapani pe sine, cu pozitii clare, oameni care au stat impotriva curentului, oameni de tipul lui Stefan, Petru, Pavel, Ioan.

  Ca si crestin, daca singurul rol pe care trebuie sa ti-l asumi se rezuma doar la preluarea mecanica a cea ce decid cei de la nivelele superioare, cred ca putem discuta de o masa inerta lipsita de ratiune, de niste pistoane care se misca in ritmul stabilit de angrenaj, fara a avea libertatea de a gandi, alege, exprima opinii.
  Cu siguranta monolitul are si un mecanism de securitate, in cazul in care iti permiti sa ai opinii, sa gandesti, vei fi eliminat, intr-un fel sau altul, din matrice.

  Acest sistem matriceal format din doua paturi – unii care gandesc si altii care doar accepta, nu cred ca are de a face cu crestinismul format acum 2000 de ani. Isus si-a format uncenici carora la argumenta cu lux de detalii cine este Tatal, cine este Fiul, cine este Duhul Sfant, modul in care se poate crea o relatie functionala cu divinitatea. Nu a emis o formule prin care unii gandesc si altii accepta. Relatia cu Dumnezeu necesita discernamant provenit din studiu intens, dintr-o relatie, cu Dumnezeu, dupa modelul originar al bisericii primare.

  Sper ca viitorul va permite ca oamenii cu un discernamant real sa se exprime liber in ciuda unei opozitii care isi permite sa treaca granita modelului etic, sa devina grobieni, si sa improaste cu ironii, injurii nefondate, cu ridiculizari, extrapolari si supraevaluari ale unora care au diplome, dar nevalidate de discernamant si competenta faptica.

  Pretutindeni au existat si continua sa existe absolventi de universitati, dar care sufera de incompatibilitate cu domeniul absolvit, sau care au memorat de dragul unor note si de dragul dorintei parintilor si a rudeniilor, de dragul de a deveni cineva(si atat). Primirea unei diplome este doar inceputul unui drum, nicidecum drumul in sine. Directia in care indica istoria individului arata talentul si compatibilitatea cu domeniul absolvit, ori in multe cazuri acesta poate invalida diploma primita. Nu cred ca o diploma are capacitatea de a recomanda pe cineva ca expert intr-un domeniu, ci mai degraba de a indica ca a parcurs niste materiale. Ramane ca anii care vor urma sa valideze sau sa invalideze compatibilitatea cu domeniul absolvit.

  • szromulus,

   multumesc pentru aceasta analiza precisa; am sa revin maine cu un comentariu la comentariul tau; la ce biserica mergi? just curious, nothing else…

  • szromulus,

   Din nou reafirm aprecierea pentru analiza ta precisa a fenomenului evanghelic din Romania. Intradevar exista multa timorare intre evanghelici pe care eu o numesc lasitate, si intradevar este o gandire piramidala. Dumnezeu m-a mantuit in 1976 si am plecat in America in 1984. Ca si credincios am cunoscut indeaproape fenomenul evanghelic inainte de revolutie. Nu era perfect dar era sanatos. Fratii si surorile nu aveau teama sa spuna in fatza atat liderilor, cat si confratilor lor, lucruri care trebuiau spuse. Desigur erau si exceptii. Dupa revolutie am ajuns in Romania in 1993 si am lucrat in campul Evangheliei doi ani si jumatate. A fost mult entusiasm din partea tuturor, foarte multe vizite din afara, iar lideri evanghelici nu au reusit sa selecteze cele mai bune parteneriate. Astfel John MacArthur a venit, a predicat, a plecat si nu s-a intamplat nici un parteneriat cu el. In Ukraina si in alte parti sunt parteneriate solide cu lucrarea lui John MacArthur.

   Paralel cu aceste lucruri a venit unul ca Iosif Ton care a subminat cel mai eficient pe evanghelicii romani. V-a trebuii sa scriu un articol despre asta. Ton, ca si Rick Warren, a spus: Sa ramanem la lucrurile care ne unesc, iar cele care ne despart sa le ignoram. Astfel liderii baptisti, crestini dupa evanghelie si penticostali au fost “uniti” de Ton in political correctness. In consecinta evanghelicii nu au mai putut sa-si spuna unii altora deschis ce diferente au, iar la aceasta s-a adaugat un slogan care era permanent spus, in primul rand de pastori “sa nu suparam pe fratii nostrii Ortodocsi” (nu am nimic cu Ortodocsii). In felul acesta a fost amutit curajul si discernamantul evanghelic care exista inainte de 1989.

   In plus, marele apostat Manastireanu a racolat pe majoritatea evanghelicilor tineri si capabili de un doctorat, i-a batjocorit, dupa aceea i-a magulit, si dupa ce i-a infrant, i-a facut ucenicii lui. Unul dintre ei este chiar crislamistul Contac.

   Ma opresc aici. Din nou spun, apreciez discernamantul care ti l-a dat Domnul, si cand vrei esti binevenit sa participi cu comentarii pe blogul acesta.

   Cu stima frateasca,
   Paul Dan

  • Da, se pare ca Daniel Branzei indeamna pe oameni sa mearga la ereticul Rick Warren.
   E o persoana publica de referinta in lumea baptista si semnalul este clar. Cu Iosif Ton era tare nehotarat, pana au strigat fratii: erezie. Se pare ca a facut ceva dezmintiri doar de ochii lumii, trimiterea asta la a vizita biserica ereticului si la asista la “binecuvantarile” programelor lui Warren cred ca un semnal clar al pastoi Branzei de ce parte a baricadei este.
   Ca si membru in comunitatea baptista si in Asociatia din care face parte pastoral Branzei, eu ma dezic de astfel de trimiteri spre erezia lui Warren si ma intreb incotro pastorul Branzei?

  • Da Traienut, replicile sunt tari nu pentru ca sunt ale mele, dar pentru ca sunt ADEVARATE si demonteaza minciunile lui Contac. Domnul sa te mantuie si sa te faca sa iubesti devarul!

 2. Pingback: Bravo unor Penticostali! Rușine altor Penticostali! – ARMONIA MAGAZINE – USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s