Rick Warren in cateva cuvinte

 

T.C. a fost cel care a avut curaj sa-l deconspire pe Cristian Barbosu pe acest blog, in urma confruntarii lui Barbosu de catre comitetul bisericii Metanoia Arad. T.C. s-a documentat intens in domeniul apologeticii in ultimii trei ani de zile. L-am invitat sa scrie un articol despre Rick Warren. Mai jos va redau versiunea scurta a articolului scris de fratele nostru, care este un proaspat apologet. 

***

Popularitatea invataturilor lui R. Warren  „Conduse de Scop” au depasit demult granitele marii majoritati a denominatiunilor crestine, de la bapstisti, penticostali pana la catolici. Warren are o audienta saptamanala de peste 20, 000 de suflete doar la biserica sa Saddleback Church din California. Prin coferintele si proagramele sale de Crestere a Bisericii si de Biserica Condusa de Scop a influentat peste 500,000 de biserici. Da, peste 500,000!

R. Warren a afirmat ca el urmareste sa realizeze o a doua reforma. El spune ca prima Reforma, de acum 500 de ani, a fost despre „credinte’’, a doua reforma va fi despre „fapte”. Adica nu despre ce crede biserica ci despre ce face. Warren e convins ca aceasta a doua reforma va aduce a treia Marea Trezire.

Dar Warren vorbeste mai mult despre o Evanghelie sociala care va aduce aceasta reforma, o „evanghelie” de fapte si actiuni umane care sa implineasca nevoile stringente ale oamenilor. Aceasta crede Warren ca va infrange  „Gigantii” cu care se lupta omenirea. Adica saracia, boala, ignoranta (analfabestimul), lipsa de speranta (goliciune spirituala), lipsa de lideri slujitori.

Pentru asta Warren a conceput un plan „genial” si „original” denumit P.E.A.C.E Plan (Planul P.A.C.E). P.E.A.C.E este un acronim, fiecare litera arata o actiune precisa pe care Warren doreste sa o implementeze . Pentru realizarea acestui plan Warren spune ca este dispus sa lucreze si sa se asocieze in actiuni cu oricine, fie musulman , hindus, homosexual, etc.

R.Warren a afirmat, pe 6 iulie 2005, intr-o discutie despre Religie si Leadership cu David Gergen: „Se intampla sa cunosc oameni care sunt urmasi ai lui Cristos din alte religii”.

Intrebarea mea este, pot paganii, adica credinciosii musulmani, budisti, hindusi, etc., sa fie “urmasi ai lui Cristos”  in lumina versetelor din 2 Cor 6:14-17??? Nici vorba! Caci Scriptura spune ca ce jertfesc neamurile (paganii) jertfesc dracilor si nu Lui Dumnezeu (1 Cor. 10:20). Sursa aici: The New Missiology http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11424 .

In anul 2011, in luna ianuarie, la biserica sa Saddleback Church, pastorul Rick Warren a organizat o conferinta pe teme de sanatatea a mintii, trupului si spiritului denumit Daniel Plan. Pentru aceasta conferinta i-a avut  ca vorbitori principali pe trei doctori foarte populari in SUA, autori de carti si care sunt si persoane publice in SUA. Acestia trei doctori sunt insa sunt si foarte cunoscuti sustinatori si practicanti ai tehnicilor alternative, esoterice, de vindecare-energizare specifice curentului ocult New Age.

Primul si cel mai celebru doctor invitat este DR. OZ (Mehmet Oz), foarte cunoscut americanilor de la Oprah Winfrey Show. Oprah Winfrey este o binecunoscuta promotoare in SUA  a mega-curentului ocult New Age. Multumita suportului lui Oprah, Dr. OZ are acum propria emisiune TV. Dr. Oz  se prezinta ca fiind musulman Sufi care in acelasi timp practica in viata de zi cu zi si sustine in discursuri publice o forma de misticism budist japonez denumit Reiki. Sotia sa Lisa este Maestra Reiki.

Dr. Oz este deasemenea practicant de meditatia transcedentala, aceasta fiind o metoda de meditatie hindusa si o miscare spirituala mistica  fondata de gurul indian Maharishi Mahesh Yogi. Tot Dr. Oz a practicat si Yoga (o alta tehnica mistica de meditatie din Hinduism) peste 20 de ani. Dr. Oz este devotat invataturilor mistice, oculte, de tip New Age ale misticului protestant Emanuel Swedenborg si ale misticului catolic Pierre Teilhard de Chardin care e considerat unul din patriarhii miscarii oculte New Age.

Dr. Daniel Amen, al doilea doctor invitatat de R.Warren la biserica sa, se auto-eticheteaza ca fiind crestin si in acelasi timp in cartea sa „Schimba-ti creierul, schimba-ti corpul” sustine practicarea unei forme de meditatii hinduse pentru „trezirea” energiei Kundalini, denumita Kirtan Kriya, acesta avand si o fascinatie bolnava fata de practicarea „sexului tantric” (Tantra Yoga).

Al treilea doctor invitat a fost Dr. Mark Hyman, care afirma ca este evreu dar in acelasi timp endorseaza in mod repetat in cartile si postarile sale o serie de lideri de frunte ai miscarii New Age, precum si tehnicile lor oculte, de tip shamanic, de vindecare-vizualizare si contact cu lumea spiritelor etc.

SURSA aici: Rick Warren’s Daniel Plan http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11628

In celebra sa carte Viata Condusa de Scop, care a spart topul vanzarilor, Warren citeaza mistici catolici cu teologii aberante. De exemplu suntem indemnati sa imitam exemplul rugaciunii calugarului catolic carmelit Fratele Lawrance. Insa sursele vremii prezinta ca acesta folosea o tehnica mistica  de rugaciune care-l facea „sa danseze ca un nebun” cand era sub „prezenta”. Ordinul sau calugaresc carmelit a fost adanc influentat de o alta mistica catolica cu o telogie aberanta, dar recomandata de Warren, pe nume Teresa de Avila a carei gandire era adanc penetrata de perversitatea  misticismului iudaic din Kabala.

Cateva adrese de pe net unde puteti gasi informatie de apologetica de valoare despre aceste subiecte:

http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/

http://www.lighthousetrailsresearch.com/

http://apprising.org/

http://www.thebereancall.org/

10 thoughts on “Rick Warren in cateva cuvinte

 1. Un alt mistic, de aceasta data contempran, a carui carti sunt recomandat de Warren pe web site-ul sau este profesorul si preotul catolic Henri Nouwen . El este socotit unul din cei mai celebri scriitori contemporani pe teme de „ spiritualitate ”.
  Redutabilul apologet si scriitor evanghelic Roger Oakland ne prezinta in cartea sa Faith Undone cateva din afirmatiile teologice aberante (universaliste) ale misticului catolic Henri Nouwen . Henri Nouwen afirma: „ Dumnezeul care locuieste in sanctuarul nostru interior este deasemenea Dumnezeul care locuieste in sanctuarul interior al FIECAREI fiinte umane ” , si deasemenea ca „ TOATE caile duc spre Dumnezeu ”. Aceste idei sunt tipic New Age si provin din Hindusim . Dumnezeu e in TOTI oamenii si in TOATE si TOATE caile duc spre Dumnezeu. In aceasta ecuatie spirituala New Age, Isus Cristosul bibliei nu mai are nici o valoare concreta. El devine doar un avatar la fel ca si ceilalti intemeietori de religii, sau de alte personaje mitologice din panteonul zeitatilor pagane ale istoriei religiilor planetei .

  Practic in toate cartile sale, din cele care sunt cele mai bine vandute, si pe web site-ul sau R. Warren gireaza (sprijina, face reclama) celor care promoveaza si practica spiritualitate New Age, de genul Panteismului (Dumnezeu e in TOATE lucrurile), misticismului , rugaciunii centrate , rugaciunii contemplative, discipline de formare spirituala (tehnici de rugaciune New Age) .

  • CE SA MAI ZICEM ATUNCI DE URMATORUL CITAT DINTR-UN DISCURS PUBLIC AL PASTORULUI RICK WARREN:

   You can keep your own religion—Buddhism, Islam, Hinduism, Mormonism—you just need to add Jesus to the equation. Then you become complete. You become a Buddhist with Jesus, a Hindu with Jesus, a Muslim with Jesus and so on. You can throw out the term Christianity and still be a follower of Jesus. In fact, you can throw out the term Christian too. In some countries, you could be persecuted for calling yourself a Christian, and there is no need for that. Just ask Jesus into your heart, you don’t have to identify yourself as a Christian.4—Rick Warren (pastor of Saddleback Church)

 2. Poate de exemplu RICK WARREN, ca pastor baptist , sa colaboreze strans , chiar sa-i faca reclama cartilor sale , sa-l invite sa conferentieze in biserica sa pe un apostat pe fata ca si scriitorul si „teologul” Leonard Sweet a carui carti mustesc de doctrine New Age ???
  Ca sa vedeti doar un singur exemplu din “teologia” lui Leonard Sweet va redau ce a afirmat el in cartea sa Quantum Spirituality : „Noua Lumina intrupata inseamna sa fii in conectie si informatie cu alte credinte … Cineva poate fi un discipol credincios lui Isus Cristos fara sa nege pîlpîirile sacrului in urmasii lui Yahveh, sau Kali, sau Krisna ” ( Kali si Krisna sunt zeitati din Hinduism). Sursa aici : http://www.lighthousetrailsresearch.com/leonardsweet.htm , The New Missiology http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11424
  INTREBAREA MEA ESTE DE CARE „ CRISTOS” VORBESTE BUNUL PRIETEN AL LUI RICK WARREN , LEONARD SWEET , AICI ???
  In lumina versetelor 9 la 11 din a doua epistola a lui Ioan , Rick Warren , daca ar tine cont de Scriptura, nu ar putea colabora si sprijini un apostat pe fata ca si Leonard Sweet.

 3. Paralelismul este izbitor de relevant intre P.E.A.C.E. “Planul” lui Warren si P.E.A.C.E. Planul revelat anterior, prin spiritism, liderului si scriitorului New Age, Neal Donald Walsch. Acesta descrie acest plan in bestsellerul sau de spiritism „ Coversatii cu Dumnezeu”. N.D.Walsch spunea ca acest P.E.A.C.E. Plan va aduce religiile si sistemele de credinta extrem de variate ale lumii impreuna. Acelasi lider New Age, N.D. Walsch, afirma cu emfaza ca „dumnezeu” i-a revelat lui ca : „ERA UNUI SINGUR MANTUITOR S-A SFARSIT ! ’’
  Pentru ca spatiul nu-mi permite aici, o sa va dau doar un mic indiciu vizavi de acest PEACE Plan al lui Warren, care ne arata cum R. Warren este un exemplu relevant de afirmatii contradictorii . „P” este prima litera din acronimul P.E.A.C.E. Warren a definit initial „P”-ul ca fiind „Plantare de biserici’’, ca mai apoi in functie de audienta sa-l schimbe in „ Promovarea reconcilierii ”. Total diferit , total contradictoriu ! Nu-i asa ??? Din „Plantare de biserici’ a transformat-o in „Promovarea reconcilierii” . In prezent o prezinta mixat sub forma de „Plantare de biserici care promoveaza reconcilierea ”. Suna cel putin indirect a ECUMENISM, a New Age ??? Da suna ! Pentru ca asta este !

  Desi Rick Warren a afirmat de multe ori si lucruri biblice si a desfasurat multiple proiecte umanitare in diferite regiuni , modul sau genial de exprimare si aura de mare filantrop si lider crestin care si-a cladit-o ii permite de multe ori sa afirme lucruri si sa intreprinda actiuni in contradictie flagranta cu Scriptura care zboara pe sub majorotatea radarelor noatre spirituale. Dar intrebarea este oare de ce face el asta ??? Care este SCOPUL CARE-L CONDUCE ???

  • Specialist in limbajul dublu al sarpelui din Geneza si in arta de a naviga in discutie la granita dintre biblic si erezie , RICK WARREN isi incepe raspunsul la interviul de mai sus cu urmatoarele :

   “Am multi , multi prieteni homosexuali , si am lucrat peste tot in lume cu ei in organizatii ale homosexualilor sa incercam sa oprim raspandirea SIDA” .

   Intrebat de cel care-i luat interviul TV despre DRAGOSTEA dintre doi homosexuali , Rick Warren afirma ca :

   “Nu este ilegal sa iubesti pe cineva”

   Cel care-i lua interviul TV ( Marc Lamont Hill ) il preseaza apoi pe R. Warren SA PUNA PUNCTUL PE “I” si-l intreba :

   “Dar dumneavoastra (evanghelicii ) credeti ca e pacat (iubirea dintre doi homosexuali ) !”

   Mega-Pastorul baptist RICK WARREN raspunde la intrebarea de mai sus :

   ” NU , NU E UN PACAT SA IUBESTI PE CINEVA (referindu-se la iubirea dintre 2 homosexuali )”

   CITITI SAU AUDIATI in intregime INTERVIUL POSTAT MAI SUS CA SA VA MINUNATI SI DE ALTE “PERLE” BIBLICE ALE PASTORULUI RICK WARREN – “papa evanghelicilor” .

   SOLA SCRIPTURA !

 4. Rick Waren folosește un mic truc spre a nu se observa dezicerea sa de reforma lui Luther: ”dialectica” unei ”necesități”, a timpului prezent, a trecerii de la ”credință” la ”fapte”! Dar ce zice Biblia? – Când vor zice: ”Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare… –
  PACE e un cuvânt sinonim cu ARMONIE, ÎNȚELEGERE și, implicit, UNITATE…

  Aș dori să fac o singură remarcă: dacă Rick Waren ar fi fost cunoscut de Hristos, nu ar fi făcut niciodată acest pas. Așa ies la iveală lupii oiți și îngerii de lumină întunecată… Ușor, ușor, creștinii neoprotestanți trebuie să învețe să se bazeze în exclusivitate pe Cuvântul Scris al Bibliei! Cine nu va face asta și-și va lăsa credința să-i fie hrănită de indiferent ce muritor, acela nu este vrednic de Hristos! Amin! Preamărit să fie Dumnezeu!

  • Daniel , frumos si corect ce spui tu !

   Ideea si conceptul de PACE pe care il tot predica elita politica mondiala in cardasie stransa cu elita miscarilor religioase pagane ( gen New Age-Masonerie -Teosofie / H. Blavatsky / Alice Bailey, Hinduism , budism tibetan / Dalai Lama , etc. , sau crestin apostat – Catolicism-Evanghelism pro Ecumenic Radical ) este vechiul concept si cuvant grec pentru pace numit IRENE .

   Mai jos redau un mic material evanghelic pe care l-am tradus din lb. engleza despre conceptul si cuvantul grec ( pagan ) pentru Pace (IRENE) si conceptul si cuvantul iudeo-crestin pentru Pace ( SHALOM ) . Materialul e realizat de predicatorul si apologetul penticostal de exceptie Jacob Prasch ( licentiat si in teologie – Oxford si ebraica – Univ. din Ierusalim ) .

   IRENE in greaca veche insemna PACE prin absenta conflictului .
   Asta-i pacea pe care o da lumea ! Pentru a fi pace trebuie sa ne UNIM cu totii ( crestini , pagani , atei , etc. ) in ARMONIE si INTELEGERE reciproca ca sa NU MAI EXISTE CONFLICT . Asta-i gandirea greaca veche (pagana ) despre PACE , asta-i IRENE .

   Dr. Samuel Johnson ultimul reprezentant al clasicismului englez , un titan al literaturii , definea batjocoritor dar corect PACEA ( asa cum este ea in realitate in lume ) ca fiind “o perioada de pregatire si inselatorie intre doua razboaie ” .

   Daca pacea pe care o da lumea este IRENE ( absenta conflictului ) pacea pe care o da Domnul este SHALOM . Acuma , in final , pacea Sa ( shalom ) va include si absenta conflictului , dar doar dupa ce El va reveni a doua oara . Doar El , Printul Pacii , poate sa faca asta la revenirea Lui in glorie , nu Biserica prin eforturi politico-ecumenice impreuna cu lumea pagana asa cum crede fanatic RICK WARREN .
   Dar SHALOM , pacea pe care ne-a promis-o Domnul ISUS nu inseamna ABSENTA CONFLICTULUI ( irene ). Shalom vine de la infinitivul verbului evreiesc LESHALEM . Leshalem inseamna a plati , dar este si sinonim in lb. evreiasca biblica cu le malot care inseamna a umple . Nu este sinonim in lb. evreiasca moderna , dar in cea biblica , verbul leshalem , e sinonim cu le malot , adica a plati cu a umple . Si este sinonim si cu verbul a implini . DECI NOI AVEM CUVANTUL BIBLIC SHALOM (pace) DE LA LESHALEM CARE INSEAMNA IN ACELASI TIMP : A PLATI , A UMPLE SI A IMPLINI .

   Acuma de ce e important asta pentru noi ??? Noi avem PACE pentru ca Isus (Mesia) a venit SA PLATEASCA pretul pentru pacatul nostru , SA NE UMPLE cu Duhul Sau , si SA IMPLINEASCA legea , Torah. Cineva poate sa fii in cel mai mare conflict din viata sa si totusi sa aiba shalom ( pace) . Sau poti sa fii intr-o situatie ideala de viata , fara conflicte … si totusi sa nu ai SHALOM (pace).
   Domnul Isus a spus : ” va dau PACEA MEA ( shalom ) nu
   v-o dau cum v-o da lumea ” . Pacea Lui e SHALOM nu IRENE ( dependenta de rezolvarea conflictului , greutatii , necazului ) ! Pacea Lui ramane in viata noastra si in cele mai mari conflicte .
   Da , suntem tulburati uneori cand ne lovesc tragediile ( conflictele vietii ) , si suferim , ca nu-i usor sa fii bolnav , sa-ti moara cei dragi sau sa fii persecutat pt. credinta ta , dar pacea Lui ( shalom ) ramane in inima noastra … NU SE POATE STINGE de conflictele vietii ! IRENE ( pacea lumii , fireasca ) dispare cand apare conflictul si e nevoie ca sa inceteze conflictul ( greutatea , tragedia , necazul ) ca sa existe din nou .
   PACEA LUI PE CARE NE-O DA SI NOUA E SHALOM !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s