Actualizare : Rick Warren spalat de apostazie?!?

 

Nota: actualizarea este pusa la sfarsit de articol


Este o tehnică de spălare a trecutului unor personalităţi prin prezentarea în mod unilateral a unor succese care izbesc privirile, dar ascund adevărata identitate a celor în cauză. În articolul de față vom vedea, în prima parte, un Rick Warren “pozitiv” care este acceptat atât de oamenii superficiali, cât şi de cei certaţi cu doctrina sănătoasă biblică.

Rick Warren personalitate socială

Aşa cum am văzut din articolele precedente, Rick Warren a fost plasat de către renumită revistă Time printre primii 100 cei mai influenţi oameni din lume în 2005. Dacă te interesează vedetismul, atunci alte aspecte cu privire la Warren îţi vor fi irelevante.

Rick Warren plantator de biserică

Visul oricărui plantator de biserică este numărul mare de enoriaşi. Aceasta în acord cu standardele contemporane de misiologie îi validează chemarea şi lucrarea. Rick Warren este un om de “succes” în plantarea de biserici. La biserica lui din Saddleback vin 20.000 de oameni. Serviciul religios de la Warren se transmite în alte localităţi din America, atât la biserici afiliate, cât şi în alte locuri în lume.

Rick Warren filantrop

Rick Warren a vândut 40 de milioane de cărţi în ultimii 13 ani. Firmele care au publicat cărţile lui au făcut $798 de milioane. Din această sumă, 15% i-a revenit lui, adică $119 milioane. El a dat 90% din acesta şi i-au rămas în jur de $11 milioane. Un asemenea act de filantropie îi dă lui Rick Warren o trecere specială în ochii majorităţii. Cum foloseşte el actul filantropic făcut vom vedea mai departe.

Rick Warren este produsul mentorilor lui

Warren spunea întrun mesaj scurt (tweet) următoarele: “Nu cere nimănui să îţi fie mentor până când nu ştii cine au fost mentorii lui în trecut şi cine sunt în prezent.”
Este singurul îndemn al lui Rick Warren pe care îl transmit tuturor păstorilor şi evanghelicilor români.
 
Deci ascultând îndemnul lui Rick Warren şi uitându-ne la mentorii lui, întradevăr nu trebuie să primim nimic de la el.
 
 • Peter Wagner este cel mai mare impostor spiritual, şeful mişcării noua reformă apostolică (NAR). Acest bătrân apostat a predat la seminarul Fuller din SUA şi a fost mentorul lui Warren pentru teza lui de doctorat în plantarea bisericii: “Biserici noi pentru o nouă generaţie…” (vezi aici). Rezultatele directivelor lui Wagner se văd astăzi în ecumenismul şi sincretismul de la biserica lui Warren.
 • Peter Drucker este cel mai des menţionat mentor a lui Rick Warren. Drucker l-a ucenicizat şi sfătuit pe Warren timp de 20 de ani! Drucker a fost unul dintre cei mai mari consilieri în business şi a făcut din Warren un om extrem de pragmatic. Warren sacrifică doctrina biblică şi principiile sănătoase de plantare a bisericii de dragul succesului. Drucker a fost la rândul lui influenţat de Zen Buddism, Confucianism, New Age şi mitologia germană (vezi aici). De la Drucker Warren a luat ideea de “viaţă condusă de scopuri”.
 • Bernie Siegel este un puternic vrăjitor New Age; Siegel comunică cu morţii, adică cu duhurile necurate prin necromanţie. Warren îl menţionează pozitiv la pagina 31 a cărţii sale “Viaţa condusă de scopuri”.
 • Henry Nouwen a fost un mistic catolic, adânc implicat cu rugăciunea contemplativă, care este ocultă. Warren spune următoarele de cartea lui Nouwen “În numele lui Isus”: …am subliniat aproape fiecare cuvânt! Comentările sunt de prisos.
 • Leonard Sweet, un alt vrăjitor promotor al ocultului mistic catolic Thomas Merton, spune în cartea sa “Quantum Spirituality” că “învăţăturile vechi” ale creştinismului trebuie înlocuite cu “învăţăturile Noii Lumini”. Rick Warren andosează entuziast cartea “Tsunamiul sufletului”, de acelaşi autor, cu următoarele cuvinte: Tsunamiul sufletului ne arată cum zilele de azi sunt cele mai bune pentru evanghelizare mai mult decât în secolul I!
 • Ken Blanchard, un New Ageist notoriu. Rick Warren şi Bill Hybels au făcut o conferinţă cu Ken Blanchard în 2005 (Leadership Summit).

Rick Warren abil în distorsionarea doctrinei

În analiza care o făceam la cartea apostatului Miroslav Volf  “Allah un răspuns creştin”, arătam cum Volf face afirmaţii corecte de precizie teologică creştină, dar pe urmă, dintr-o întorsătură de condei, ia totul înapoi, afirmând erezie. În această tehnică subtilă de distorsionare doctrinară, evanghelicul naiv este mulţumit că Volf, ca şi Warren, afirmă doctrina corectă, iar când erezia apare pe aceeași pagină, evanghelicul nostru credul înghite adevăr amestecat cu minciună.
 
Iată un exemplu de la Warren de adevăr şi minciună în acelaşi paragraf din cartea “Viaţa condusă de scopuri” la pagina 34: Într-o zi o să stai în fața lui Dumnezeu şi El îţi va examina viaţa, testul final înainte să intri în eternitate. Biblia zice ‘Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos’ (Romani 14:10). Dumnezeu vrea să trecem examenul şi atunci El ne-a dat aceste două întrebări dinainte. Din Biblie putem sumariza căDumnezeu ne va întreba două întrebări cruciale: întâi: ‘Ce ai făcut tu cu Fiul meu Isus Cristos?’ Dumnezeu nu te va întreba despre religia ta sau doctrina ta. (sublinierea mea).
 
R. Warren a afirmat, pe 6 iulie 2005, într-o discuţie despre Religie şi Leadership cu David Gergen: „Se întâmplă să cunosc oameni care sunt urmaşi ai lui Cristos din alte religii” (sublinierea mea). (Traian C.)
 
Întrebarea pentru Warren este care Fiu? Lumea este plină de Cristoşi mincinoşi aşa cum Însuşi Mântuitorul a spus (Matei 24:5). Aşa cum am văzut, Warren amestecă subtil doctrina biblică cu Noua Eră şi cu ocultismul. Cristosul adevărat este numai în acord cu doctrina adevărată a Scripturii. Creştinismul lui Warren ocoleşte doctrina pentru a nu putea fi verificat în ceea ce spune.

Este la intâmplare că un creştin, un evreu şi un musulman au fost vorbitori principali la biserica lui Warren in conferinţa numită “Daniel Plan”?  

Nu, nu este la intâmplare. Este un act simbolic de sincretism religios arătând dorinţa lui Warren de a participa la unirea celor trei mari religii ale lumii: creştinism, iudaism si islamism. Vezi articolul anterior scris de Traian Creţu despre cei trei doctori invitaţi de Warren. 

Rick Warren semnatar al pactului cu musulmanii şi omul Papei Francisc în unitatea în misiune cu catolicii

Cu toate că pare de prisos să reamintesc, Rick Warren a semnat pactul de la Yale cu musulmanii, apostaziind de la credinţa creştină. Pentru evanghelicii nominali, asta nu are nicio importanţă, dar, pentru evanghelicii adevăraţi, păcatul lui Warren este fără iertare. Că Warren este un apostat o dovedeşte şi ultima lui faptă gravă, deoarece îi cheamă pe evanghelici la unitate de misiune cu catolicii conduşi de un Papă socialist şi anticrist. Conferinţa despre familie a Papei Francisc este doar praf în ochi ca să liniştească suspiciunile evanghelicilor.
 
Cei care continua să-l susţină pe Warren după atâtea dovezi arata că au căzut de la examenul credinţei creştine!
Actualizare:

Cititi dialogul de mai jos de pe blogul lui Contac si veti vedea pana la ce nivel se coboara Contac in diversiune si minciuna. Nu a luat el apararea lui Warren?

freedfromthelaw Says:17 decembrie 2014 at 10:37 am

Domnule Contac, stiu ca intelegeti engleza bine. Care dintre aberatile si alunecarile teologice ale lui Warren din articolele acesta va sunt neclare?

http://apprising.org/category/rick-warren/

Vaisamar Says: 19 decembrie 2014 at 11:48 am
Înțeleg că citiți Scriptura de multă vreme. Care element din acest verset vă este neclar?
„Omule, i-a răspuns Isus, „cine M’a pus pe Mine judecător sau împărţitor peste voi?” (Luk 12:14 CNS).
Ce am eu a face cu Rick Warren ori cu articolele pe care mi le semnalați?

freedfromthelaw Says: 19 decembrie 2014 at 8:56 pm
Daca nu aveti de-a face deloc cu Warren, de ce v-ati apucat sa ii luati apararea? De fapt se vede ca nu aveti argumente si dati un raspuns care va inculpa.

http://vaisamar.wordpress.com/2014/12/16/evanghelicii-romani-si-drobul-de-sare-al-ecumenismului-incercare-de-exorcizare-a-unei-naluci-care-bantuie-imaginarul-evanghelic-i/

13 thoughts on “Actualizare : Rick Warren spalat de apostazie?!?

 1. Personal cred ca pastorul Rick Warren este un om sincer , dar este sincer inselat si in consecinta inseala si va insela pe altii . Pe multi , foarte multi , care-l urmeaza fara discernamant .

  El are o abilitate geniala sa zboare la mica inaltime sub radarul spiritual al majoritatii evanghelicilor . Nu va inselati , el nu este un lup evident ca Benny Hinn sau Kenneth Copeland .

  VERIFICATI SURSELE ARTICOLULUI SI CONVINGETI-VA SINGURI DE ADEVAR !

  Domnul sa faca lumina !

  • Daca te uiti atent la videoclipul unde indeamna la unitate de misiune cu Papa vei vedea ca in mod intentionat minte ca romano catolicii nu se inchina la Maria…asemena fapte sunt ale unui neregenerat. Nu cred in sinceritatea lui Warren 🙂

   • Din pacate Rick Warren spune si face destul de multe lucruri care ne duc spre concluzia ca nu e regenerat . Dar cred ca e sincer in inselarea lui , in credinta lui fanatica in aceasta utopia postmoderna emergenta ecumenica – new age – new spirituality .

    Am ascultat marturii ale fostilor new age care au fost regenerati real cand li s-a prezentat evanghelia cu adevarat si au crezut in jertfa Domnului Isus cand au auzit evanghelia , s-au pocait de pacatele lor si au renuntat total la ocultismul panteist din New Age . Ei spuneau ca erau foarte SINCERI cand practicau si credeau in doctrinele mistice si universaliste din New Age , dar erau sinceri inselati . Ei erau dornici sa faca multe lucruri bune pentru umanitate , sa aduca pacea intre popoare si religii , sa eradicheze bolile si saracia , sa salveze Planeta de la “poluare” , sa-i faca pe oameni sa inteleaga propria divinitate , sa constientizeze ca umanitatea este o fratie universala parte din “divinitate” . Asa cred ca e si domnul pastor Rick Warren , sincer … dar sincer INSELAT .

    • Traian, este diferenta intre un fost new age-ist si Warren baiat de pastor baptist ce a cunoscut Evanghelia acasa si a studiat-o la California Baptist University. Warren este un om inteligent si stie perfect mesajul Evangheliei, nu trebuie sa-l invete nimeni. DAR Warren a deviat voit cand a fost la Fuller Seminary si a acceptat o filozofie gresita de lucrare bazata pe succes si pragmatism de business, dar sacrificand principile evangheliei in plantarea de biserica si sfintenie. Warren a plecat de acolo dornic de succes cu orice pret si a schimbat stapanirea Domnului Isus cu stapanirea lui Peter Drucker si a altora ca el. Cand oamenii mari ai Americii l-au recrutat pe Warren sa fie al doilea Billy Graham ei au stiut starea lui spirituala ca era neregenerat, gata de orice compromis pentru gloria lumii. Unii apostati vor immoralitate, altii bani, iar altii glorie. Warren s-a vandut pentru glorie.

   • Da , frate Paul , cred ca ai dreptate .Warren fiind crescut si educat intr-o familie crestina evanghelica nu prea ar avea nici o scuza pentru ceea ce face .
    Sunt foarte mari sanse sa se fi vandut pentru GLORIE , asa cum ai afirmat .

    Cred ca Warren ar trebuii sa-si aminteasca ca ” Sic transit gloria mundi ” .

  • A crede sau a spune ca “pastorul” Rick Warren “este un om sincer, dar este sincer inselat ” cred ca este, o NAIVITATE. Eu sint convins ca el nu prea are nimic de-a face cu Dumnezeu, sau mai bine spus, Dumnezeu nu are nimic de-a face cu el, pentru simplul fapt ca Dumnezeu, pe ai lui nu-I lasa sa ratacesca, sau sa promoveze agenda dusmanului Sau, Satana. Trebuie sa terminam cu naivitatile si toleranta MINCIUNII si DEZIMFORMARII, pentru ca altfel, aceasta va pune stapinire pe noi, si mai ales, pe MINTUIREA noastra. Cei care il luati in serios pe Dumnezeu, trebuie sa stati de veghe nonstop pe metereze, pentru ca dusmanul nostru, in aceste vremuri tulburi si nesigure, isi schimba mereu tactica si tehnica de lupta, INCERCIND DIN RASPUTERI IN FELUL ACESTA SA-I INSELE PE CIT MAI MULTI, si mai ales pe naivi si creduli CARE NU CERCETEAZA si NU STUDIAZA BIBLIA si EVENIMENTELE DE AZI DIN LUMEA CRESTINA. Mintuirea este un bun MULT PREA PRETIOS, pentru a fi luat si tratat cu superficialitate sau cu usurinta. NU VA LASATI IMPRESIONATI sau INSELATI DE TITULATURI, precum: Doctor, Lector Universitar, sau Profesor IN TEOLOGIE, etc. Majoritatea acestor oameni nu fac decit sa se ascunda in spatele acestor titulaturi sau diplome, vrind sa lase impresia ca ei ar fi autoritatea suprema aici pe pamint in ceea ce priveste cunoasterea adevarului. Si nu este deoc asa. DACA esti sincer si serios cu Dumnezeu, cu siguranta EL NU TE VA LASA SA RATACESTI PE ACESTA CALE.
   Dumnezeu sa ne fereasca de “lupii si de caprele” care s-au bagat in stina noastra, pentru ca rolul lor este unul singur: SA DISTRUGA SI SA UCIDA TURMA.

 2. Exista doua ipoteze ireconciliabile ale crestinismului evanghelic : – nepriharirea, ma refer la aspectul faptic nu la cel ideologic, la efortul continuu de imbunatatire a comportamentului nostru ca si crestini si la imutabilitatea adevarului scriptural. Cele doua aspecte sunt pilonii de baza ai crestinismului si nu pot fi alterati in vreun sens.

  Planul mentionat anterior se intersecteaza cu aspectul pragmatic aceluia al iubirii aproapelui, aproape care, in acceptiunea Biblica, poate fi oricine. Manifestarea iubirii are si o componenta a acceptarii neconditionate.
  Societatea contemporana suprapune idea de iubire cu acea a acceptarii ideologice, “orice crezi tu, eu sunt de acord cu tine, iar orice cred eu, pe tine nu te afecteaza”. Mixajul dintre cele doua face ca sa conditionam iubirea aproapelui de completa lui acceptare, asta implicand si acceptarea neconditionate si necomentata a viziunii sale religioase. Un new ager deja foarte cunoscut, Neale Donald Walsch, exprima foarte clar idea ca noi suntem in esenta identici, separatismele religioase, politice, etnice, financiare si asa mai departe, sunt de fapt niste elemente menite sa ne separe, desi noi reprezentam, in esenta, un intreg, acelasi intreg. Ca atare trebuie sa eliniman factorii care ne departajeaza si sa aducem pe prim plan aditivii cu caracter adeziv. O viziune de acest fel intra in direct conflict cu viziunea evanghelica prezentata de Isus. Noi suntem ca si creatie identici, avem un numitor comun, dar ceea ce facem, ceea ce credem ne incadreaza in categorii diferite.

  Cu siguranta societatea americana este dominata de paradigma unei acceptari umane pe scara larga, indiferent de etnie, religie, etc., cu toate astea granita dintre acceptarea ideologiei aproapelui si impartasirea convingerilor lui este foarte fina. Efortul masiv facut de Rick Warren de a aduna cat mai multi indivizi cu viziuni foarte diferite de cea evanghelica este de laudat, pana la punctul in care ne adunam impreuna de dragul de a crea o unitate babilonica. Conceptul babilonic avea la baza unitatea unor mase mari de oameni sub auspiciile esentei umane comune, fapt cu care Dumnezeu nu a fost de acord. Acceptarea universala este buna pana la un punct, dar elimina dualitatea universului spiritual, a faptului a unii slujesc lui Dumnezeu si altii sunt morti, pri natura lor, si sunt fii ai domnitorului lumii acesteia. Unitatea universala este buna ca si concept unificator, pacifist, dar Isus nu vedea lucrurile doar din unghiul de vedere al pacifismului global. Ferice de cei impaciuitori, dar asta nu implica diminuarea standardului biblic.

  Nu cred ca putem crea o unitate ecumenica universala cum nu cred ca toti intr-o companie au capacitatea de a fi directori si trebuie sa fie directori in acelasi timp. Fiecare religie vine cu o definitie diferita a divinitatii pe care o intruchipeaza, ori cum sa ne unim in slujirea unui singur dumnezeu atata timp cat noi traim intr-o lume politeista. Este ca si cum am dori sa practicam, pe acelasi teren de fobal, la aceiasi ora fotbal, baschet, rugby, box, judo, atletism, arte martiale si sah. Pare interesanta idea, in schimb natura fiecarui joc, regulile lui, fac imposibila participarea universala.

 3. Am sesizat ca Ai adus in atentie ceia ce spune Donald despre separare.Vreau sa spun ca,separarea este indispensability acum Si in ziua culesului.Neghina de Grau Si Caprele de Oi.Asa ca este intunericul separat de lumina.Deci nu se merge dea gramada.

  • Da e foarte buna , Alex ! La fel ca si cele 3 carti de apologetica pe care mi le-ai dat tu , in lb. romana : “Misticism sau Crestinism autentic” , “Cresterea Bisericii sau Seducerea Bisericii . Ce se ascunde dupa Willow Creek si Viata Condusa de Scop” si Biserici Emergente Vestice ( care ar mai avea nevoie de cateva documentari mai serioase si cateva retusari in privinta intelegerii corecte a pericolului imens al BISERICILOR EMERGENTE , de orice fel ar fi ele , cat si a BISERICILOR CONDUSE DE SCOP – arhitect sef : Rick Warren)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s