Învață de la Emanuel Conțac cum să-ți speli trecutul ca să manevrezi și în prezent!

 
Nota: Acest articol este scris ca urmare a incursiunii crislamistului Conțac la Arad, ajutat de evanghelicii fără fundament doctrinar

 

Iată rețeta “de succes” a lui Conțac care merge la sigur în manevrarea multor evanghelici români

 • Ia-ți un doctorat. În mediile evanghelice din România asta îți va da o aură de “divinitate”. Nu te va putea trage nimeni la răspundere, ești prea sus pentru muritorul de rând. Vei avea autoritate papală. Vei fi un mic Francisc! Colegii de breaslă cu doctorate vor tăcea și ei pentru că cine are doctorat nu se amestecă în apărarea adevărului (sunt excepții). Așa i-a învățat Mânăstireanu; cei cu doctorat mai degrabă îi atacă verbal pe cei care au curajul să spună lucrurilor pe nume.
 • Fii foarte obraznic! Mânăstireanu este suprem în această “artă”. Contac îl imită la perfecție. Se discută pe diferite bloguri despre promovările crislamiste ale lui Conțac și acesta, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic, se invită la dialog și, cu un tupeu de pe altă lume, îl susține pe Volf până în pânzele albe.
 • Fă-ți o notorietate politică. În România, la orice colț găsești subiecte cu care, dacă te ții de ele, vei fi remarcat. Decât să deconspiri sectele sau ereziile, strânge semnături pentru înființarea Statului palestinian.
 • Susținatori din biserică sau dintre rude. Fii sigur că rudele sau prietenii te vor saluta cu regularitate pe Facebook ca să-ți creeze popularitate.
 • Folosește-te de persoane cu complexe de inferioritate. Mediile evanghelice abundă de asemenea cazuri. Evanghelicii în general sunt neîmpliniți sufletește pentru că ignoră doctrinele harului suveran și suficient al lui Dumnezeu. De aceea simt nevoia să se dea în spectacol pe Facebook. Lucrurile au ajuns chiar grotești, dar, cui ii pasă? Atâta timp cât ai o satisfacție de moment… Astfel de neîmpliniți sunt cu duiumul la curtea papei Conțac.
 • Scrie o carte și fă conferințe. Conțac a știut de neglijența crasă a Tudoriștilor pentru propria istorie. Dumnezeu a hotărât ca din Ortodoxie să apară un reformator de talia lui Luther la nivelul României în persoana lui Tudor Popescu. Tot de acolo, Dumnezeu l-a scos pe traducatorul Bibliei în limba română modernă, și anume pe Dumitru Cornilescu. Cu excepția lui Horia Azimioară, care a scris o biografie scurtă a lui Tudor Popescu, restul Tudoriștilor nu au făcut nimic. A făcut însă Conțac. Cu un minim efort a publicat corespondența lui Cornilescu, a comentat și s-a lansat. Dupa aceea, urmează conferințele pentru Conțac organizate de bisericile cu amnezie doctrinară, dar dornice de inedit.
Evanghelici români, mai îndrăzniți să-i criticați pe ortodocși? 

Întrebarea mea este hiperbolică… În ortodoxie se recita Crezul Apostolic în mod regulat, ca și rugăciunea Tatăl nostru. În Crezul Apostolic se afirma Dumnezeirea Domnului Isus. La evanghelici, în general, nu se știe de Crezul Apostolic și nici de consiliile ecumenice ale bisericii. Ce vreau să spun este că evanghelicii nu cunosc importanța capitală a doctrinei Dumnezeirii Domnului Isus. În consecință, când Conțac a promovat crislamismul și pe apostatul Volf, reacție a fost doar la nivelul câtorva bloguri, iar restul comunității evanghelice a tăcut, în frunte cu majoritatea liderilor. Volf a venit și în țară și din nou evanghelicii au tăcut, cu excepția câtorva bloguri. ASTFEL, CONȚAC PROPAGANDIST CRISLAMIC A RĂMAS LINIȘTIT LA ITP, BA MAI MULT, ÎNCEPE SĂ CÂȘTIGE FAIMĂ ȘI MULȚI LINGUȘITORI, ÎN TIMP CE ESTE VINOVAT DE ATACAREA DIVINITĂȚII DOMNULUI ISUS PRIN PROMOVAREA CRISLAMISMULUI PE CARE A FĂCUT-O PE BLOGUL LUI.

Își vor da învățători după poftele lor nu după rigorile sfinte și doctrinare

“Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila (knéthó) urechile şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite/mituri (muthos). Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist şi împlineşte-ţi bine slujba.” 

A sosit vremea când bisericile sunt pline de oameni care detestă adevărul și vor să audă mitologie, fie creștină, fie contemporană. De aceea, slujba de gâdilători de urechi și povestitori de mituri nu poate fi făcută de frați care trăiesc sfânt și spun adevărul Scripturii. Ca atare, s-a ajuns la o suprasaturare de povestitori, motivatori și ziariști pe post de pastori. Ei sunt acolo să placă mulțimilor obosite de alergări materialiste.

Reproș adus lui Emil Bartoș, Vasi Duma, Marinel Blaj și Metanoia Arad

Emil Bartoș. L-am întâlnit personal în București prin anii ’90 la conferințe de tineret. Și-a luat doctoratul în dogmatica lui Stăniloae. Cine a citit-o a observat că Stăniloae nu a scris o dogmatică în sine, ci a speculat în stilul filozofiei neoplatonice. Bartoș nu a agreat complet cu Stăniloae, dar nu a scăpat neafectat. Nu cred ca Bartoș s-a regăsit, iar moderarea lui Conțac la conferință este un lucru extrem de regretabil.
Vasi Duma. Este pastorul bisericii Golgota din Arad. Nu știu a cui a fost ideea invitării lui Conțac la serviciul de dimineață de pe 11 ianuarie, darș tiu că pastorul Duma este cel mai vinovat. El a mai agreat cu invitarea unui imam în trecut. Pastorul Duma trebuie să știe că biserica nu este locul de experimentări tip Areopagus. O zambi el pe Facebook, dar mai târziu nu știu dacă va fi la fel când va culege ce a semănat. Pocăiește-te, Vasi Duma!

Marinel Blaj. Frate Marinel, nu am știut ca sunteți parte din comitetul bisericii Golgota. Faceți un job excelent pe blog, dar episodul Conțac este un fiasco! Frate, cred că suntem de aceeași vârstă, ați trecut prin multe și nu cred că este cazul să-l mai “încurajați” pe Contac. Expertiza Biblică nu a început cu Conțac și nu se va termina cu el. România are suficienți oameni competenți in acest domeniu. Să terminăm cu lauda adusă lui Conțac, un Ceaușescu al evanghelicilor!

Metanoia Arad. Nu este oare la Metanoia Arad nimeni care să aibă curajul manifestat față de Bărbosu și să îl fi înfruntat public pe propagandistul crislamist Conțac când a fost conferința acolo? Ce lașitate la Metanoia! Nu s-a transmis conferința Dialogos în direct. Asta spune tot despre un sentiment de culpă și complicitate la crislamism.

Reproșez mișcării Tudoriste
Comuniștii și spiritul proletar au invins în cea mai mare parte între Tudoriști. L-au prețuit mai mult pe Bebe Miu care l-a lansat pe Botgros, distrugătorul de biserici, decât doctrina inițială a fondatorului Tudor Popescu. Tudoriștii s-au emancipat prea mult, dar nu le-a păsat de înaintașii lor. Din cauza cultivării unui antiintelectualism biblic (în multe ocazii), în prezent multe biserici Tudoriste (BER) răspund la chemarea muncitorească comunistă carismatică a lui Botgros, și nu la argumentele Bibliei și ale rațiunii. Tragic!

29 thoughts on “Învață de la Emanuel Conțac cum să-ți speli trecutul ca să manevrezi și în prezent!

 1. Aveti o mare dreptate in privinta fratilor din miscarea tudorista. Imi amintesc de acel videoclip postat pe blogul dvs. cu acei huligani care se dadeau in spectacol la amvon si sustineau sus si tare: “pe noi nu ne pacaleste nimeni cu invatatura despre siguranta mantuirii, pentru ca noi avem Biblia si avem Duhul Sfant!”. Nu era decat ce ati numit dvs. spirit proletar, fara ungere.

  Invatatura sanatoasa va fi intotdeauna dispretuita in detrimentul filosofiilor si al ereziilor si in general al lucrurilor care par apetisante pentru imaginatia omului. Asa erau si colosenii, se tineau dupa tot felul de bazaconii, in loc sa se tina strans de Cap, care este Hristos.

 2. Consecintele acceptarii tezei volfiene reprezinta un afront foarte grav adus divinitatii Domnului Isus. In primul rand, teza volfiana, nu respecta normativele de baza ale unei demonstratii. Daca doctrina evanghelicilor s-a format si remarcat printr-o consecventa la nivel de rigurozitate si de stabilire a fundamentului bazat, strict, pe invatatura apostolica, profesorul Volf ignora toate aceste principii, extrapoland si ajungand astfel, pe un drum care semana foarte bine cu traseul parcurs de religiile clasice. Pornesti din punctu A, ignori orice regula fundamentala de deplasare si ajungi in punctul C. Odata ajuns la acel punct sustii sus si tare ca ai dreptate, dar nu poti demonstra(unor oameni care au capacitatea de a face analize rationale) cum ai facut acel pas. Chiar mai mult legatura dintre punctul A si C contravine unei intregi scheme dogmatice.

  Sa presupunem, prin absurd, ca Volf avea dreptate, astfel Coranul si Biblia vorbesc despre acelasi Dumnezeu. Biblia prezinta divinitatea lui Cristos foarte pe larg si cu multe argumente, inclusiv profetiile Vechi Testamentale, in timp ce Coranul neaga in totalitate tot acest aspect. Este o contradictiei logica extrem de usor de remarcat. Este o simpla observatie la indemana analfabetului(nu a unui doctor in teologie), din care rezulta clar ca nu se poate pune un semn de egalitate intre cele doua, nu se poate stabili un numitor comun suficient, care sa stea la baza celor doua. As putea continua cu un set larg de argumente, cum de altfel am mai facut-o pe alte bloguri, dar consider ca un singur contra-argument este suficient ca sa ridice semne serioase de intrebare.

  Ori atunci cand faci o astfel de greseala de dimensiuni cosmice, pasul urmator ar fi o pocainta foarte serioasa si o expunere modesta in cercurile crestine. Strategia actuala mi se pare o incercare de musamalizare a erorilor, o procedura de schimbare a imaginii publice, bazate pe faptul ca societate are o memorie activa scurta si este manipulabila. Repet, nu contest calitatile profesorului, in domeniul lui de specialitate, dar erorile facute sunt grave.

  Cred ca initiatorii proiectul de dialog, trebuiau sa tina cont de faptul ca, dupa ce il caricaturizezi pe Dumnezeu intr-un mod extrem de josnic, nu poti ignora pur si simplu acest fapt si sa te comporti ca si cum totul ar fi fost limpede si frumos. Eu vorbesc de principii, de reguli aplicabile la oricine. Sigur traim intr-o societate libera, avem dreptul sa facem ce vrem, sunt complet de acord cu acest lucru, respect decizia fiecaruia, dar nu pot sa nu tin cont la cat de mult sunt subliniate, in Vechiul Testament, aceste erori.

  ” Evanghelicii în general sunt neîmpliniți sufletește pentru că ignoră doctrinele harului suveran și suficient al lui Dumnezeu.” – exista multe cercuri de evanghelici care contesta, intr-o masura sau alta, nevoia harului in viata cotidiana, neaga existenta ei in perioada escatologica actuala. Evident ca nu sunt de acord cu extrema carismatica, dar nici una din extreme nu este sanatoasa. Prima dintre ele lasa omul in voia puterii firii lui pamantesti sa se lupte impotriva pacatului, fapt care duce la un efort asiduu soldat aproape de fiecare data cu esec. Ori esecurile periodice conduc la plafomare, resemnare si schimbarea totala a viziunii fata de ce inseamna o viata de biruinta fata de pacat. As putea numi biserici in care nu se vorbeste niciodata de necesitatea harului in viata cotidiana si vorbesc de cultele importante evanghelice. Viata majoritatii membrilor din acele biserici seama foarte bine cu viata unui necrestin, singura diferenta este ca duminica sunt prezenti la biserica. Un fel de duminicalisti…

  Suprematia doctoratelor este iarasi un element foarte discutabil. Nu vreau sa las sa se inteleaga faptul ca incurajez prostia si ignoranta, ci contest suprematia de acest tip. Fiecare am avut profesori foarte slabi in facultate, am putea da exemple si completa liste. Ori acele persoane aveau doctorat. Pe de alta parte in cariera universitara doctoratul este un element esential, aproape obligatoriu, as putea spune. Cine nu reuseste sa isi dea un doctorat pana la o anumita varsta isi pericliteaza cariera academica. Imaginea omului de rand care nu stie cum stau lucrurile, intr-o universitate, considera ca un PhD este echivalentul locului I la olimpiada internationala de matematica sau informatica, sau titlul de academician. Neintelegerea acestui lucru duce la o imagine gresita. Cred ca trebuie lucrurile prezentate la un nivel real, nici supraestimate(cum se face in lumea evanghelica romaneasca) si nici subestimate. Doctoratul este un proiect important din viata cuiva, dar nu transforma pe nimeni in apostol, papa. Apreciez mai mult un PhD facut de cineva care nu are o cariera universitara. Sa ai o profesie neacademica si sa iti faci un doctorat in paralel denota un efort mult mai mare.

  • Cantareata de muzica rock asa-zis crestina Vicky Beeching, declarata lesbiana, are un doctorat in teologie si sustine ca Biblia de fapt nu condamna homosexualitatea. Ce rost are aici doctoratul ei? Plus ca Scriptura cere oricarui credincios, indiferent de studii, sa fie indeajuns de familiarizat cu Adevarul incat sa judece si sa discearna ce i se vorbeste.

   • Catalin ,

    Acesti crestini neo-liberali si-au “faurit” de ceva vreme si o biblie a lor anti-homofoba ( care sa nu ofenseze comunitatea gay ) . Are scoase si reinterpretate versetele biblice care condamna homosexualitatea si lesbianismul ca si pacat .

    Daca cea mai consacrata traducere a Bibliei in lb. engleza este King (regele) James Bible , ei au botezat-o pe a lor Queen (regina) James Bible .

    In privinta facultatii , masteratelor si doctoratelor in teologie poti fi foarte usor si ateu si daca te duce capul sa tocesti ce-ti predau aia acolo te pricopsesti cu o roaba de diplome si de “stagii de cercetare chiar si pe la Wheaton ” .

 3. Frate Paul Dan ,

  Ati punctat exact ceea ce trebuia atins ! Slavit sa fie Domnul pentru claritatea spirituala care v-a dat-o !

  Nu pun neaparat in discutie utilitatea conferintelor Dialogos , ci mai degraba probitatea doctrinara a oamenilor care au fost invitati sa vorbeasca acolo . Si ma refer in speta la EMANUEL CONTAC !

  Fratele Marinel Blaj a dezvaluit pe blogul sau activitatile crislamiste ale lui Emanuel Contac , de aceea mi-e greu sa inteleg , avand in vedere discernamantul sau spiritual , implicarea lui intr-un proiect care desi s-ar fi putut sa aibe o utilitate , daca nu il invitau si pe filocrislamistul Contac , nu face altceva decat sa-i construiasca o PLATFORMA acestui teolog filocrislamist facilitandu-i penetrarea in stilul CALULUI TROIAN in mediile evanghelice .

  Exact cum bine ai punctat , frate Paul , expertiza biblica nu incepe si se termina cu Contac . Romania evanghelica are destui oameni de calibru teologic si intelectual , cu o doctrina sanatoasa , biblica , care sa-l fi inlocuit cu succes pe Contac . Emanuel Contac , daca nu se pocaieste public retragandu-si toate sustinerile sale crislamiste si ecumenice , este descalificat pentru a conferentia intre evanghelici pe teme legate de crestinism .

  O SA MA ROG PENTRU FRATELE MARINEL BLAJ CA SA VADA CORECT REALITATEA . Cred ca Dumnezeu mai are multe de spus si avertizat prin el credinciosilor evanghelici , si nu numai .

  • Traian, fratele Marinel nu este factorul decizional in proiectul Dialogos. A demonstrat, de-alungul anilor ca lupta foarte serios impotriva ereziilor, impotriva curentelor eronate. Problema este legata de factorii care pot decide o actiune. Sigur, diplomatia imbratiseaza uneori forme extrem de democratice. Acceptarea omului care greseste, a celui care aduce erezii atat de grave, este fireasca, dar in anumite limite. Pot sta de vorba cu omul, pot sa fiu prieten cu el, pot sa ii arat o acceptate totala, dar impartasim valori diferite, comportament diferit, o viata de inchinare diferita. Exista o linie clara de demarcatie. Norme restrictive exista in cultele evanghelice, dar se aplica personalizat, in functie de anumiti factori … Nu putem amesteca lumea cu Evanghelia, lumina cu intunerecul. Iubim pacatosul, dar nu il invitam sa ne schimbe regulile casei.

   Inteleg si faptul ca proiectul Dialogos este o discutie. Daca subictele abordate ar fi despre construirea de avioane, despre sporturi de perfomanta, nu as face o selectie severa a vorbitorilor, dar cand discutam despre Biblie, despre aceiasi Biblie pe care o amestecam in supa bruna cu alte carti ale altor religii…Tot ce mai ramane de facut este sa luam niste caricaturisti de la Charlie Hebdo sa ii aducem in biserica sa ne explice arta creerii caricaturilor crestine …

   • Romulus

    Bibila nu spune ce zici tu aici: Acceptarea omului care greseste, a celui care aduce erezii atat de grave, este fireasca, dar in anumite limite. Pot sta de vorba cu omul, pot sa fiu prieten cu el, pot sa ii arat o acceptate totala

    Esti un ganditor bun, nu lasa elemente umaniste in gandirea ta : )

   • Draga frate Romulus ,

    Evident ca fr. Marinel nu e factorul decisional in proiectul Dialogos . El a explicat foarte clar asta pe blogul lui . Nimeni nu cred ca are vreun dubiu in aceasta privinta .

    In privinta faptului adus in discutie de tine ” de acceptare a celui care aduce erezii grave , de a sta de vorba cu el , de a fi prieten cu el , de a-i arata o acceptare totala” , Scriptura e foarte clara si transanta in privinta asta . Numai s-o cunostem bine , s-o credem din toata inima si s-o aplicam intocmai .

    In aceasta privinta Scriptura ne avertizeaza in 2 Ioan :
    ” 9. Oricine o ia inainte , si nu ramane in invatatura lui Hristos , n-are pe Dumnezeu . Cine ramane in invatatura aceasta , are pe Tatal si pe Fiul .
    10. Daca vine cineva la voi si nu va aduce invatatura aceasta , SA NU-L PRIMITI IN CASA SI SA NU-I ZICETI : BUN VENIT !
    11. Caci cine-i zice : BUN VENIT ! SE FACE PARTAS FAPTELOR LUI RELE . “

   • Draga frate Romulus ,

    Ce vroia sa ne spuna Ioan in versetele citate de mine e ca daca noi in mod public ii aratam unui care “aduce erezii grave” deschidere , ospitalitate , acceptare si cooperare in proiecte comune ce privesc Evanghelia noi atunci indirect GIRAM , APROBAM ( voit sau nu , constient sau nu … n-are prea mare importanta ) in fata comunitatii evanghelice , comportamentul acelui lup spiritual . Mai ales cand comunitatea evanghelica in marea ei majoritate habar nu are cu ce se indeletniceste “scufita rosie” , alias Contac , care a devenit de buna voie “emisarul” califului WOLF ( Lupul ).

   • Draga frate Romulus ,

    Noi suntem uimiti , chiar trazniti , acum cand studiem si observam pana unde s-a ajuns cu apostazia morala si doctrinara azi in Occident , intre EVANGHELICI , ( pastori homosexuali declarati sunt ordinati oficial , casatorii gay oficiate de “biserica” , femei ordinate ca pastori , ereziile anti-cristice Crislamiste si ale Bisericii Emergente , aberatiile din neo-carismatism , penetrarea teologiei crestine de catre doctrinele neo-gnostice si hinduse din New Age , apoi penetrarea de catre misticismul romano-catolic prin asa numita “contemplative spirituality” , promovarea marketingului-psihologiei-misticismului si pragmatismuluim in biserica de catre PDC si Seeker-Sesitive Church , inregimentarea fanatica si oarba in Ecumenismul Radical si in proiectele politico-religioase de globalizare ale NWO , etc. ) . Asa-i Romulus ca ne miram ca s-a ajuns asa de departe cu apostazia ???

    Stii de ce si mai ales CUM s-a ajuns in halul asta ??? Denominatiuni evanghelice care odata erau “varful de lance” in raspandirea unei Evanghelii curate si pline de puterea Duhului Sfant s-au infectat spiritual treptat , lent , foarte lent la inceput , dar SIGUR , iar apoi au evoluat rapid spre septicemie spirituala . Totul a inceput cu penetrarea seminariilor si universitatilor evanghelice de catre teologi extrem de dotati intelectual (pt. ca deghizarea sa functioneze mai bine ) dar LIBERALI . Acestia au ajuns in pozitii cheie in conducerea institutiilor academice teologice si au deschis usa altor lupi ca si ei . Stii tu … lupul este un animal social “lucreaza” eficient in haita ! Cand bordul a fost preluat de apostatii liberali a inceput apoi infectarea spirituala , teologica a viitorilor pastori , teologi , scriitori crestini , “apologeti” si alti lucratori si viitori lideri pe care ei II FORMAU teologic acolo . Proaspetii absolventi , contaminati ireversibil in diferite grade cu liberalismul teologic , la absolvire cand si-au preluat posturile au infectat apoi enoriasii din subordine , sau ce-i care le citeau cartile , sau celor carora le conferentiau , etc.

    SABLONUL ASTA DE ACTIUNE SI PENETRARE A APOSTAZIEI E STRONG DOCUMENTAT DE APOLOGETICA EVANGHELICA CONSERVATOARE DIN SUA .

    Totul s-a putut intampla mai ales pentru ca liderii conservatori biblici care au vazut si inteles pericolul NU AU AVUT CURAJUL SI TARIA SA APLICE CARANTINA SPIRITUALA FATA DE DE CEI CARE RASPANDEAU EREZII GRAVE ( din 2 Ioan 9-11 ).

    Dragul meu frate Romulus , suntem chemati sa proclamam adevarul in DRAGOSTE si sper din tot sufletul si cred ca ma intelegi ca iti scriu aceste randuri din dragoste crestina pentru ca stiu ca amandoi suntem frati in Domnul Isus .

    Eu nu am primit o educatie crestina , am crescut intr-o familie in care domina secularismul si mai ales umanismul . Stiu ce inseamna sa ai tare seculare si umaniste in gandirea ta , chiar si dupa nasterea din nou , dar stiu si cum Domnul Isus Cristos prin lucrarea Dulului Sfant ne poate curati de zgura asta si o face si in continuare .

 4. Cum poate fi atat de cretin si ipocrit Paul Dan?

  Cum poate fi atat de locuit de Cel Rau incat incotinuu, paranoic si bolnav sa denigreze si sa spuna minciuna peste minciuna?

  • tudor

   arata-mi ce minciuni am spus, iar daca nu dovedesti, tu esti un fiu al diavolului locuit de Cel Rau incotinuu, paranoic si bolnav…ca sa folosesc cuvintele tale

   ai crezut ca imi este frica sa iti postez insulta de om bolnav spiritual si pshihologic? te tratez ca pe un pacient, ai nevoie urgenta de consiliere !!!

   ca tine sunt toti crislamistii, nu au argumente dar raspund violent

  • Tudor , ce argumente “solide” ai prezentat in a-l dovedi pe Paul Dan ca minte … ca denigreaza … in continuu .

   Rau va mai ofticati voi cand cineva , insuflat de Duhul Sfant , va darama altarele si va farama idolii la care va inchinati .

   Examineaza cu MARE atentie dovezile aduse de Paul Dan despre sustinerea si promovarea REPETATA a teologului crislamist Miroslav Volf de catre domnul lector Emanuel Contac de la ITP Bucuresti . Citeste tot cu MARE atentie recenzia cartii crislamiste : “Allah : un raspuns crestin” a lui M. Volf postata de Paul Dan pe blogul sau . Si vezi doar apoi , Tudore , care-i “cretinu , paranoicu , mincinosu , bolnavu , denigratorul … si locuit de CEL RAU” .

   Gandeste-te ca , Crislamismul e o incercare de deconstructie teologica a doctrinei divinitatii lui Cristos pentru a pregati si realiza treptat fuzionarea Crestinismului cu Islamul , in prima faza , si apoi si cu celelalte religii .

   SUNT FOARTE MARI SANSE CA EMANUEL CONTAC SA FIE ATAT DE ORBIT INCAT NICI SA NU REALIZEZE CE FACE PRIN PROMOVAREA CRISLAMISTULUI MIROSLAV VOLF IN ROMANIA ( ITP Bucuresti ) . Dar fie ca o face constient sau nu , din rea vointa sau nu , din naivitate combinata cu ambitie prosteasca sau urmarind rece , calculat si inteligent o AGENDA … important si tragic este CA O FACE .

   Noi examinam actiunile si afirmatiile sale care dovedesc CA O FACE , pentru a avertiza comunitatea crestina sa se pazeasca si sa fie atenta in ceea ce-l priveste pe Contac . DE CE O FACE , este problema lui si a Lui Dumnezeu care il va judeca pentru asta .

   Insusi pastorul penticostal CRISTIAN IONESCU din Chicago a luat atitudine asupra lui Contac in baza acelorasi argumente ca si cele prezentate de Paul Dan pe blogul sau . Imediat rectorul de la ITP Bucuresti a TREBUIT sa demisioneze din cauza participarii cu Contac la promovarea crislamistului M. Volf la ITP Bucuresti .

   • Cu toate ca Nu mi sau postat ultimate doua mesaje,vreau sa iti spun sa va ocupati cu Domnul Hristos.Lasatii pe Acestia fiecare cu invatatura lor.La sfirsit nici Unul Nu Le vom da ce marita.

    Scriptura Spune;Ce treaba am eu de robul altuia?Nu stiu cat va preocupa trairea unei vieti frumoasa spre Slava Lui Dumnezeu. La Asta ar trebui sa lucram.Pentru asta dam socoteala ca purtam Numele de crestin Si Nu traim ca crestinii.Nu Este necesar ca cineva sa I-mi spuna,CunostI cum traiesc?Este sufficient sa vad ce preocuparea aveti,cu ce va petrece ti timpul.uuh

    .fr,Paul Dan,pe blogul acesta pe care Nu stiam de el dar cineva mi la trimis cu doi ani in urma,Ai adoptat acelasi fel ca Si Branzei.Adica,el Spune ca e Un privilegiu sa dai reply.Privilegiu Este sa fi copil al Lui Dumnezeu.indemnul meu Este,Ocupati-va cu Cuvintul Lui Dumnezeu Si traiti o viata spre Slava Lui.

    • Eu nu v-am sters ultimele doua mesaje. Cand Pavel abordeaza pe iudaizanti, iar Petru scrie impotriva invatatorilor mincinosi ca si Iuda, aceasta se numeste apararea credintei, ceea ce se intampla pe acest blog. 🙂

 5. 1. În România nu există crislamism….nici biserici liberale. Învățați mai întâi semnificațiile teologice!

  2. de unde știe mincinosul, manipulatorul Paul Dan și pe baza cărui afirmă că Mănăstireanu l-a învățat pe Conțac și tagma de eretici ca să-și ia doctorat în stilul prezentat?

  de unde și până unde în România dacă ai doctorat….ești păpă?

  de unde știe autorul acestui blog că Emanuel doar cu “puțin efort a scris el corespondența lui Cornilescu”…??????

  a fost Paul Dan pana, cerneala, îngerul nevăzut la orele de muncă ale lui Conțac ca să dea un asemenea verdict? de unde știe el câtă muncă a depus Conțac?

  ce știe Paul Dan despre trecutul, prezentul, viața și lucrarea lui Conțac, Mănăstireanu, Barbosu și alții că să-i atace atât de vehement, făcânt aici pe războinicul luminii în varianta “new Becali”?

  ce știe Paul Dan despre mediul penticostal din România?

  cum își permite mincinosul de Paul Dan să facă asemenea afirmații iresponsabile si fara dovezi?

  e conștient Paul Dan că va da socoteală înaintea lui Dumnezeu de bârfa, denigrarea și [edit] pe care îl prezintă săptămână de săptămână aici?

  interlocutori….lumea e mare și nu toți cred și înghit manipulările și minciunile lui Paul Dan! Nu toți sunt așa de proști și dornici de mahala și depistarea continuă de eretici imaginari.

  3. Întrebare: am văzut că l-ați adus în discuție pe pastorul Cristian Ionescu. Știind care este poziția lui Paul Dan (și bănuiesc, zic banuiesc că și a voastră) vizavi de darurile miraculoase…cum de pomeniți un penticostal înfocat, vorbitor în alte limbi, în pledoaria voastra bolnavă?

  sau vă faceți frate cu “dracul” până treceți puntea?

  • Tudor,

   Iti raspund sub diferite sectiuni ale comentariului tau si cu asta s-a incheiat discutia cu tine.

   1. În România nu există crislamism….nici biserici liberale. Învățați mai întâi semnificațiile teologice!
   Crislamismul este un fenomen de religie hibrida crestino-islamica care poate sa aiba putini sau multi aderenti. Unul dintre ei este Danut Manastireanu semnatarul documentului Yale. Si Constantineanu a semnat acelasi document infam. Contac este crislamist prin default. Este complice la crislamism, facilitand tot ce a insemnat apostatul Volf in Romania. Deci crislamismul este prezent in Romania intr-o forma incipienta.

   Sunt biserici libertine si liberale in Romania. Sunt mai multe forme de liberalism.

   2. de unde știe mincinosul, manipulatorul Paul Dan și pe baza cărui afirmă că Mănăstireanu l-a învățat pe Conțac și tagma de eretici ca să-și ia doctorat în stilul prezentat?
   Esti confuz si obraznic; Manastireanu a initiat un elitism intelectual printre tinerii doctoranti din Romania. Prin campania lui de pe blog de ani de zile i-a facut sa fie politically correct.

   de unde și până unde în România dacă ai doctorat….ești păpă?
   Nu stii ce este o metafora?

   de unde știe autorul acestui blog că Emanuel doar cu “puțin efort a scris el corespondența lui Cornilescu”…??????
   Contac nu a scris corespondenta lui Cornilescu cum gresit te exprimi, el a scris despre corespondenta lui Cornilescu. Daca lucrul acesta este greu, probabil ca nu trebuia sa treaca nici examenul de bacalaureat.

   a fost Paul Dan pana, cerneala, îngerul nevăzut la orele de muncă ale lui Conțac ca să dea un asemenea verdict? de unde știe el câtă muncă a depus Conțac?
   Segmentul de mai sus este o repetitie gratuita a ce ai zis inainte, prin care dovedesti inabilitatea de a construii un argument viabil.

   ce știe Paul Dan despre trecutul, prezentul, viața și lucrarea lui Conțac, Mănăstireanu, Barbosu și alții că să-i atace atât de vehement, făcânt aici pe războinicul luminii în varianta “new Becali”?
   Te exprimi ca un ziarist de provincie, facand afirmatii atotcuprinzatoare dar goale de continut. Contac a fost propagandistul principal al crislamului prin promovarea apostatului Volf. Manastireanu este marele crislamist si apostat al Romaniei. Iar Barbosu a fost dat afara de insasi biserica lui. Se pot spune mult mai multe, dar tu continua sa ii aperi spre complicitatea ta la rau.

   ce știe Paul Dan despre mediul penticostal din România?
   Stiu foarte multe, iar intrebarea ta nu are legatura cu subiectul in discutie.

   cum își permite mincinosul de Paul Dan să facă asemenea afirmații iresponsabile si fara dovezi?
   Ti-am dovedit pana acum ca ai o perceptie distorsionata a realitatii, iar obraznicia ta in acest context este patologica.

   e conștient Paul Dan că va da socoteală înaintea lui Dumnezeu de bârfa, denigrarea și [edit] pe care îl prezintă săptămână de săptămână aici?
   Fii sigur ca, complicitatea ta la erezie, apostazie si minciuna te face pe tine culpabil inaintea lui Dumnezeu. Blogul meu nu este perfect si nici nu trebuie sa fie, dar am harul lui Dumnezeu in ceea ce scriu. “Tu n’ai nici parte, nici sorţ în toată treaba aceasta, căci inima ta nu este curată înaintea lui Dumnezeu” (Fapte 8:21).

   [editat]
   Este o greseala de procedura sa lasi pe cineva care nu mai are control (ma refer la tine), sa continue un delir vicios.

   3. Întrebare: am văzut că l-ați adus în discuție pe pastorul Cristian Ionescu. Știind care este poziția lui Paul Dan (și bănuiesc, zic banuiesc că și a voastră) vizavi de darurile miraculoase…cum de pomeniți un penticostal înfocat, vorbitor în alte limbi, în pledoaria voastra bolnavă?

   sau vă faceți frate cu “dracul” până treceți puntea?
   Cristian Ionescu nu mi-a scris niciodata. Este salutar faptul ca fiind penticostal infocat a avut discernamantul sa il respinga pe Ton si sa-l puna la punct pe Crislamistul de Contac.

   Este interesant, scrii in stilul lui Alin Cristea…

  • Tudore ,

   Ma’ Tudore …ce sa ma fac cu tine omule ?!? Tu nu vrei sa accepti adevarul si realitatea … te-ai setat sa nu accepti deloc ce nu-ti convine , chiar daca e demonstrat ca e adevarat , si pace !
   Acestea-s “dovezile” si “argumentele” cu care vrei sa DEMONSTREZI ca Paul Dan minte si denigreaza pe blogul sau ???

   Rar , dar foarte rar , mi-a fost dat sa citesc ceva care sa arate mai mult refuzul sistematic de a vedea si accepta ADEVARUL , de a constata , in ultimul rand , realitatea pe care o traim cu totii . Imi amintesti de conditionare psihologica de care sufera cei inrolati in sectele religioase de tip new age . Te sfatuiesc in aceasta privinta sa vizitezi si sa studiezi blogul de apologetica vegheaza.com care trateaza temele manipularii si conditionarii psihologice specifica sectantilor new age … dar nu numai ( si neo-carismaticilor ) .

   Cum poti sa afirmi ca in Romania nu exista BISERICI LIBERALE , ca nu este promovat Crislamul de catre Contac , Manastireanu si Constantinescu ? CUM POTI SA TE FACI CA NU VEZI DOVEZILE CLARE CARE-I INCULPA ??? Ai auzit vreodata de expresia URLA DOVEZILE … ?!? Cum poti sa fii asa surd si absurd ?!?

   Si ce e si mai grotesc , desi arata in plus conditionarea psihologica la care si ajuns , e ca invoci “pedeapsa divinitatii” , vorbesti de “inghitit manipulare si minciuni” , cand tu ar trebuii sa te gandesti primul la asta si sa iti faci serioase probleme in privinta ta .

  • Mai Tudore ,

   De ce te deranjeaza atata ca , chiar si pastorii penticostali atat romani ( Cristian Ionescu ) cat mai ales din SUA si alte parti din Occident avertizeaza DOCUMENTAT despre pericolul Crislamismului , “Evanghelia” Bisericii Emergente , PDC “Gospel” , Seeker-Sensitive “Gospel” , aberatiile carismatice NAR si IHOP , Ecumenism , New Age infiltrat in neo-crestinism , etc. ???

   Nu are mai nimeni treaba cu darurile miraculoase ! Numai sa fie de la Dumnezeu , de la Duhul Sfant !!! Sa nu fie , chiar daca-s miraculoase , de la alt dumnezeu , de la alt duh .
   Sper ca ai citit in Biblie ca si Satana poate sa faca minuni REALE , ba mai mult , in vremurile din urma aceste ” semne si minuni ” desi REALE il vor avea ca sursa pe Satana . DE CE ? CA SA INSELE PE CEI CARE RESPING ADEVARUL SI IUBESC MINCIUNA !

   Ca o paranteza , majoritatea “semnelor si minunilor” din mediul carismatic ( “cruciade” & show-uri de ” vindecari / semne si minuni” , de exemplu marca Benny Hinn , desi au uneori o componenta oculta de putere sprituala reala , in general nu este altceva decat un spectacol bine regizat in care se manipuleaza profesionist componenta de manipulare psihologica a oamenilor lesne creduli si dornici de senzational . ACESTIA VOR SPIRITUALITATE ( EXPERIENTE CU DIVINITATEA ) FARA POCAINTA REALA . EI VOR SEMNELE SI MINUNILE BISERICII APOSTOLICE DESCRISE IN FAPTE , DAR NU VREAU SI PERSECUTIILE EI !

  • ruben, spune-mi daca ai citit articolele despre Contac pe blogul meu, si daca ai citit recenzia mea la cartea “Allah a Christian Response”? Daca raspunzi am sa iti postez restul comentariului.

   Paul Dan

   • Frate Paul, Tudor este unul din miscarea Tudorista , dar dintre cei inselati de Ioan Botgros si de invatatura lui.
    Se tradeaza prin vocabularul , cunoscut deja din toate atacurile
    in stil huliganic prin care au luat amvonul si cladirea in Carol.
    Oameni care nu au cunoscut niciodata harul mantuitor, si probabil nici nu-l vor cunoaste.
    Ei sunt acele stanci ascunse si acei nori fara apa – pomi fara rod , valuri infuriate carora le este pastrata negura intunericului pentru vecie.
    Din cuvintele lor si din faptele lor vor fi gasiti vinovati.
    Ce a scris Tudor acolo il descalifica , omeneste vorbind , dar mai ales inaintea Tatalui nostru care este in ceruri.

 6. Intr-o perioadă în care site-urile și bloggurile se întrec în a prezenta scandaluri cu pastori, can-canuri și “știri creștine” pescuind like-uri și cerșind ratting cu câte un pastor (fie el teleevanghelist, fie șarlatan,impostor, escroc financiar) care a căzut în imoralitate sexuală, sau compromis financiar ori abuz de putere sau delapidare de fonduri ,doresc sa va transmit un articol pozitiv despre cum Dumnezeu isi cheama in linia a doua pe cei pe care i-a slefuit,modelat si prelucrat ceva ani prin Cuvantul si Duhul Sau.

  http://nazireat4him.blogspot.ro/2015/01/erwin-lutzer-cum-sa-te-retragi-din.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s