Maretia Domnului, infantilismul ocult a lui Tolkien, si cresterea copiilor – partea a II-a

Anglia, un centru al ocultismului mondial unde in trecut crestinismul a triumfat ca si in Efes

Ed Boyle, intru-n articol scris pentru concernul de stiri CBS, descrie in termeni foarte concreti dominarea oculta a societatii engleze contemporane. Chiar Biserica Angliei recunoaste ca Anglia trece printr-o trezire oculta. “Performanta” lui Tolkien care a depasit granitele Angliei face parte din pregatirea acestei situatii prezente. Damien Walter, scriind pentru ziarul englez “The Guardian” face o retrospectiva pertinenta aratand ca Anglia a fost din totdeauna preocupata cu ocultul. Acum crestinismul englez este in plin apostazie dar nu uitam eroi ai credintei ca Tyndale, Whitefield, si Spurgeon. Nu este la intamplare ca limba engleza este mondiala, iar cel rau a ridicat pe Tolkien si mai tarziu pe JK Rowling autoarea lui Harry Potter pentru ocultizarea lumii contemporane. 

Impresia biografului lui Tolkien 

Humpfrey Carpenter biograful oficial a lui Tolkien, povesteste cum vizitandu-l acasa, Tolkien la un moment dat in timp ce vorbea, aparea ca o persoana invarsta in care se manifesta un spirit straniu. La momentul vizitei lui Carpenter, Tolkien era deja pensionat dar dominantza imaginatiei dirijate de care am vorbit in articolul precedent se pare ca era prezenta. 

Tolkien si C.S. Lewis prieteni de o viata 

Tolkien a infiintat o societate semi-secreta numita Inklings unde el si C.S. Lewis isi citeau si discutau literatura si mitologia oculta din scrierile lor. Acolo mai participau altii ca Charles Williams si Owen Barfield. Williams facea parte din societatea oculta “Order Of The Golden Dawn”, iar Barfield era antropozof (o derivatie a diabolicei teozofii). C.S. Lewis este eroul multor evanghelici, dar la sfarsitul articolului postez in engleza o abordare documentata a crestinismului sau eretic. 

Ce spun mari personalitati literare despre scrierile lui Tolkien 

In 1956, in revista The Nation, criticul American Edmond Wilson a numit trilogia lui Tolkien “gunoi tineresc”, iar cunoscutul jurnalist Phillip Toynbee in 1961 a spus despre cartile lui Tolkien ca sunt “copliaresti”. Celebrul critic literar Harold Bloom a evaluat trilogia lui Tolkien ca fiind “rigida, cu un arhaism fals si agitata”. Bloom mai zicea ca scrierile lui Tolkien “amintesc de cartea lui Mormon”. Bloom este genial printru-n comentariu final in care arata ca Tolkien a satisfacut nevoile contraculturii ale tineretului hipiot la sfarsitul anilor ’60. Aici comentez eu: tinerii hipioti abandonasera crestinismul si erau disperati dupa o alternativa necrestina. Tolkien le-a oferit o trilogie prosteasca de mare intindere in care scopul era indoctrinarea oculta si nu o piesa literara interesanta. Si a reusit. 

Asa cum hipiotii abandonasera crestinismul, astazi evanghelicii abandoneaza sfintenia si doctrina sanatoasa in favoarea libertinismului si ocultismului.

Tolkien profetul indirect a lui Anticrist 

Va surprinde pe multi, dar nu cred ca ce a facut Tolkien a fost ceva cu totul intentionat. El a iubit mitologia oculta din copilarie care mai tarziu a pus stapanire asupra lui si l-a folosit in toata aceasta manevra de ocultizare a maselor. In Hobbitul cat si in Stapanul Inelelor oamenii impreuna cu demonii numiti in povestire “elfi” “gnomi”, “goblini”, “troli”, si “hobbits” trebuie sa isi dea mana unii altora, pentru infrangerea dusmanului comun. La fel, Anticrist va crea un conflict artificial pentru a fortza umanitatea la o pace falsa si o religie comuna. Niciodata in istoria umanitatii nu a fost atata indoctrinare cu demonism in masa ca prin scrierile lui Tolkien si ale lui Rowling. 

Ce au facut convertitii din Efes cu cartile de vrajitorie si ce ar trebui sa faca evanghelicii cu scrierile lui Tolkien

Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii, şi-au adus cărţile, şi le-au ars, înaintea tuturor: preţul lor s’a socotit la cincizeci de mii de arginţi. Cu atîta putere se răspîndea şi se întărea Cuvîntul Domnului. (Fapte 19:19-20)

Convertitii din Efes nu au luat apararea cartilor de vrajitorii sub pretextul demersului academic, sau a valorii date de vechimea lor. Ce era ocult trebuia sa dispara, si de aceea au ars ei insasi cartile in fatza tuturor. Nu stiu cati evanghelici au scrierile lui Tolkien dar s-ar putea sa aiba filmele. Aruncati la gunoi DVDurile cu astfel de ocultisme si stergeti-le de pe computer. Curatati casa de orice prezenta demonica prin marturisire, si rugaciune. Spune si altora victoria data de Domnul. 

Cum raspunde Dumnezeu unei biserici iesite din ocultism 

Ocultismul lui Tolkien este simplist si prostesc. Ocultismul antic era foarte sofisticat. Aici avem un raspuns de ce epistola catre Efeseni in capitolul 1 are un stil atat de condensat si bogat in expresii compuse incat trebuie citit la un pas foarte incet. Ocultismul este seductiv iar Dumnezeu explica efesenilor ca i-a coplesit cu toate binecuvantarile posibile in locurile ceresti. Binecuvîntat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne -a binecuvîntat cu tot felul de binecuvîntări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos (Efeseni 1:3). Seductia oculta trebuie anulata cu revarsare de dragoste, har, si bogatii ceresti. 

O teologie debordanta in Efes si un raspuns adecvat acasa la noi 

Care sunt binecuvantarile duhovnicesti din locurile ceresti? 

 • Suntem alesi inainte de intemeierea lumii (v.4), deci soarta noastra nu e determinata de calendarul astrologic asa cum spunea ocultismul din Efes. 
 • Suntem predestinati ca sa fim adoptati ca fii prin Isus Cristos (v.5) deci am capatat o identitate divina; desigur nu suntem divini. 
 • Avem rascumpararea prin sangele lui Cristos si faradelegile iertate prin har bogat suficient sa acopere totul si nu este nevoie de slujbe pagane cu jertfe animale (v.7).
 • Suntem coplesiti cu intelepciune si pricepere divina; nu avem nevoie de initieri ezoterice in intelepciunea oculta sau de filozofii antice (v.8). 
 • Dumnezeu ne face cunoscut taina (misterul) voiei Sale (v.9), si nu ne intereseaza misterele teozofice, antropozofice sau Noii Ere. 
 • Avem o mostenire cereasca fiind predestinati pentru aceasta (v.11).
 • Suntem creati pentru gloria lui Cristos si nu sa fim victime ale ocultismului (v.12).
 • Suntem pecetluiti cu Duhul Sfant si nu avem nevoie de comuniune cu spirite sau tatuaje sau taieturi cu simbolistica (v.13)

Ce este in casele multor evanghelici? Televiziune prin cablu, satelit, muzica moderna, libertinism, indecenta, manifestari pagane. Este timpul ca in urma unei pocainte adanci garantate de Duhul Sfant si de aplecarea asupra Cuvantului, ca tatii evanghelici sa fie preoti in casa lor si sa administreze Cuvant bine studiat si rugat. Familile evanghelicilor sunt in deriva (in general) deoarece nu cunosc ce sunt in Cristos. 

Un Domn inaltat mai presus de orice ierarhie demonica si un Domn inaltat mai presus de orice pasiune contemporana la noi acasa 

Trebuie sa ma opresc aici ca sa nu ii pierd pe cititori. Maine cu ajutorul Domnului voi mai da informatii despre Tolkien dar voi trata si aspectul maretiei Domnului Isus care este mai presus de orice putere oculta cu aplicatii in viata practica. 

 

_______________________________________________________

Bibliografie si note

De ce cultura Engleza este asa de vrajita de magic? de Damien Walter
The Book of English Magic by Philip Carr Gomm and Richard Heygate offers a thorough and illuminating history of magic and magicians in England. It reveals a 5,000-year tradition of English magic, stretching from Neolithic shamen and Anglo-Saxon “Wyrd Crafters” to modern Wiccans, New Age spiritualists and Neo-Pagan revivalists. Along the way it catalogues the remarkable interplay of fictional and historical figures who have influenced and shaped the history of English magic. The fictional wizards from Merlin to Harry Potter who have shaped our perceptions of magic. John Dee, mathematician, astrologer, occultist and consultant to Queen Elizabeth I, who like Crowley and other “practicing magicians” crafted a powerful fiction around the cult of their charismatic personality. And the writers and artists who have drawn on magic as inspiration for their creations or even, like WB Yeats, have been drawn in to the world of the occult.
http://www.theguardian.com/books/2012/feb/23/english-culture-magic-merlin-harry-potter

http://www.cbsnews.com/news/english-occult/

Carpenter, Humphrey. J.R.R. Tolkien: A Biography. 2000. USA: Houghton Mifflin Company.

Despre C.S. Lewis:

Was C.S. Lewis a strong Bible believer? By no means, as even Christianity Today admits. “Clive Staples Lewis was anything but a classic evangelical, socially or theologically. He smoked cigarettes and a pipe, and he regularly visited pubs to drink beer with friends. Though he shared basic Christian beliefs with evangelicals, he didn’t subscribe to biblical inerrancy or penal substitution. He believed in purgatory and baptismal regeneration” (“C.S. Lewis Superstar,”Christianity Today, Dec. 2005).
http://www.wayoflife.org/database/cs_lewis_and_evangelicals_today.html

Was CS Lewis a Christian? And why is he an evangelical hero? http://mikeduran.com/2007/08/how-%E2%80%9Cchristian%E2%80%9D-was-cs-lewis-and-why-is-he-an-evangelical-hero/

5 CS Lewis Quotes that will surprise you! http://jonathanmerritt.religionnews.com/2014/03/12/5-c-s-lewis-quotes-surprising-shocking/

CS Lewis was not a Christian! http://www.jesus-is-savior.com/Wolves/cs_lewis.htm

Did C.S. Lewis go to heaven? http://www.trinityfoundation.org/journal.php?id=103

6 thoughts on “Maretia Domnului, infantilismul ocult a lui Tolkien, si cresterea copiilor – partea a II-a

 1. suntem alesi? (e ptr toti?)
  cine este ales?
  alegerea precere credinta ns ptr convertire!
  nu devenim alesi cand credem, caci alegerea e facuta inainte de intemeierea lumii!!!
  Deci nu va puteti adresa in general, ci numai alesilor..
  si nu alesilor care cred ca prin credinta sunt alesi, ci alesilor care au capatat credinta de la Dumenzeu tocmai ptr ca au fost alesi inainte de intemeierea lumii!
  vedeti? in evanghelismul actual (afara de calvinism) problema se pune de la om spre Dumenzeu, nu de la Dumnezeu spre om… doctrina alegerii se pune gresit, si ca urmare toti sunt crestini (tara crestina la kg), fiecare isi poate castiga mantuirea prin fapta (credinta devine fapta in acest caz, deoarece daca ea consta in puterea omului de a crede cand vrea si cu de la el putere , atunci ea devine fapta si pricina de lauda, si omul decide,nu Dumnezeu)
  deci, care sunt alesii? cei ce cred? sau alesii sunt de fapt cei ce cred?
  deci, in acest punct si cu acest subiect al alegerii, nu va puteti adresa oricui, caci multi se pot insela ca ei ar fi alesii!!!

 2. oare cand ne vom stapani sa decidem noi (si asta in mod sigur!) cine intra si cine nu intra in cer! (si asta mai ales la cei care L-au proclamat pe Isus ca Fiu al lui Dumnezeu, indiferent de erorile lor, caci TOTI gresim! iar mantuirea nu sta in cunostintele ns, ci in credinta in Cristos, mai mult chiar mantuirea sta IN CRISTOS!)????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s