Actualizare: Cum a murit prigonitorul de frati Ghitescu Ion…Nebunia apostatului Botgros; a dat in judecata Guvernul Roman si a pierdut!

Iata ce ne spune Adi din Arges despre moartea recenta a prigonitorului de frati, Ghitescu: Decesul lu Ghitescu Ion a fost pe buzele multor frati ca un exemplu foarte negativ nu numai pentru Evanghelici ci pentru toate Bisericile. Dupa ce a decedat din cauza febrei extrem de mare de 50°, cu setea pe buze, a fost si dezaprobat ca exemplu de majoritatea crestinilor pitesteni. A plecat certat si dezbinat pana si cu vecinii lui. La inmormantarea lui, majoritatea au dat din cap dezaprobator: Ce fel de crestin era acesta? Nici cu vecinii lui nu se intelegea… Si-a tocit degeaba pingelele pe la adunare…(vorba batranilor din adunarea din Sf Vineri nr 80 Pitesti), in timp ce Botgros tot ii dadea cu mesajul ca “toti mincinosii ajung in iad”. Un mesaj potrivit pentru o astfel de inmormantare. A mintit o adunare, a mintit apoi si a manipulat un judet prin simulacrul unor alegeri mincinoase, a mintit apoi o tara, si a mintit pe toti cu care a avut un interes sa obtina ce vroia de la ei. Au incercat sa minta intr-un proces impotriva Guvernului Roman ca au castigat cinstit si legal alegerile. Minciuna a fost pe buzele lor… ale lui Ghitescu I, ale lui Iorgulescu Mircea, ale lui Stan Adrian si ale lui Botgros I. Minciuna le defineste foarte bine caracterul mincinos, dezaprobat de toti copiii lui Dumnezeu. După cum Iane şi Iambre s’au împotrivit lui Moise, tot aşa şi oamenii aceştia se împotrivesc adevărului, ca unii cari sînt stricaţi (kataphtheiró) la minte şi osîndiţi în ce priveşte credinţa. Dar nu vor mai înainta; căci nebunia lor va fi arătată tuturor, cum a fost arătată şi a celor doi oameni. (2 Tim 3:8,9) Stiam de mai mult timp despre actul nebunesc a lui Botgros in ce priveste darea in judecata a Secretariatului de Stat pentru Culte.  Motivul era, ca directia cultelor nu l-a recunoscut ca presedinte BER cu toate ca acesta (Botgros), nu a avut voturile necesare, si in plus, el este autorul moral a tuturor abuzurilor fizice si psihologice suferite de comunitatea BER in ultimul an si ceva. Mai mult, Botgros a vrut sa fie platit pentru “voluntariatul” facut ca presedinte nerecunoscut a BER-ului.  La acest link puteti citi faptul ca contestatia lui Botgros a fost respinsa: vezi aici. Se spune ca va incerca sa faca recurs la Curtea de Casatie.  Acest scurt comentariu ar fi incomplet daca nu ne-am uita la un cuvant cheie din verset si anume, stricat (kataphtheiró). Sensul acestui termen este distrugere completa. Acest cuvant este folosit o singura data in Noul Testament aici in 2 Timotei 3:8.  Apostatii au o minte complet deteriorata in urma impotrivirii constante fatza de adevar.  In primul rand fratietatea din BER trebuie sa continue rugaciunile. Numai Dumnezeu poate sa incheie cazul acesta cum trebuie. In acelasi timp fratii si surorile din alte culte, cu o inima pentru imparatia lui Dumnezeu, sunt rugati sa dea o mana de ajutor in mijlocire pentru ca cei de la BER sa fie scapati de opresiunea dictatoriala si diabolica a lui Botgros. 

11 thoughts on “Actualizare: Cum a murit prigonitorul de frati Ghitescu Ion…Nebunia apostatului Botgros; a dat in judecata Guvernul Roman si a pierdut!

 1. KATAPHTHEIRO = stricat…distrus complet (la minte)

  Frate Paul, ati concluzionat cum nu se putea mai relevant: “Apostatii au o minte complet deteriorata in urma impotrivirii CONSTANTE fatza de adevar.”

 2. Domnule Paul Dan din câte știu eu pe tatăl meu nu l-ați cunoscut ,iar faptele pe care le relatati din câte știu eu, dumneavoastră fiind la câteva mii de kilometri distanță le relatati din auzite și astfel fiind subiective și nu obiective din punct de vedere biblic. Iar dumneavoastră spunând ca tatăl meu a fost prigonitor de frati îmi pare ca fiind o experiență personală în contact cu tatăl meu.
  Eu văd ca nimic din discuțiile pe care le aveți pe acest blog despre tatăl meu nu sunt biblice de cât niște expresii scoase din context.
  Dumneavoastră v-ați rugat o data pentru tatăl meu în cei 70 de ani cât a trăit? E o întrebare retorica. …
  Din alt punct de vedere vecinii noștri despre care vorbiți și spuneți ca nu se ,,înțelegea” au stat doua nopți la rand lângă el.
  Tatăl meu nu a murit din cauza febrei a murit din cauza hipoxiei al cărei efect a fost febra-spun asta sa fiți informat.
  Iar cine și cum a fost tatăl meu Dumnezeu știe cel mai bine.

  • Ionut,
   Imi pare rau ca nici acuma nu te trezesti. In familia ta s-a intamplat o tragedie si ar trebuii sa taci si sa reflectezi. Tatal tau i-a pus mana in piept lui Victoras la Campulung si vroia sa-l bata, cand tatal tau facea parte din gasca lui Botgros. Mai mult, in duminica in care a facut infarct, el se pregatea sa mearga cu echipa huliganica a lui Botgros ca sa destabilizeze biserica din Petrosani.

   Da, m-am rugat pentru tatal tau, nu pe nume, impreuna cu multi credinciosi ca Dumnezeu sa opreasca lucrarea anticristica a apostatului Botgros cat si a echipei lui.

   Ionut, ai curajul si taci inaintea Domnului, si inaintea oamenilor si lasa sa iti vorbeasca El incet, incet, in timp. Acum nu poti primi nimic…

   Cu sinceritate,
   Paul Dan

 3. Fr Dan eu nu ignor interventia lui Dumnezeu absolut deloc. Dar vad ca de fapt suferiti daca cineva nu e de acord cu dvs. Nu cunosc situatia prezentata de dvs din nici o sursa dar a veni si a spune ca un om a murit cu febra 50 mi se pare exagerat strict din pct de vedere medical. Mai studiati acest aspect. Si da, cred ca si astazi Dumnezeu poate face astfel de lucruri… Dar nu ma pronunt in situatia de fata pt ca nu am aceasta calitate…. Eu am ridicat problema din pct de vedere al acuratetii informatiei. Fiti binecuvantati.

  • Salut Cristi,
   Febra in sine este cauzata de hipoxie, normal ca este exagerat de mare o febra de 50° si a cauzat decesul.
   Ionut nu neaga ca tatal sau a murit cu febra mare dar a adaugat si un diagnostic medical care a cauzat febra mare.
   Insa Ionut nu stie cand tatal sau a dat frati afara de la cina, nu stie cand tatal sau l-a jignit pe Daniel T spunandu-i ca se duce la adunatura lui de la Stefanesti (vorbea de adunarea din Stefanesti), nu stie ca in Carol Davila incepea cantari peste vorbirea fratilor ca sa creieze confuzie si sa nu fie auzit mesajul de pace , nu stie ca a amenintat frati cu bataia etc,
   Ionut nu stie multe pentru ca se duce in alta adunare. Iar daca este asa de inocent e bine sa ramana asa si sa nu faca ce a facut tatal lui. Cat despre aparare pe noi ne apara Domnul Isus. Multi frati si surori au plans inaintea Domnului in urma interventiei lui Botgros cu Ghitescu si Iorgulescu M. Si inca mai plang!
   Nu s-a terminat inca toata lupta asta pentru bani si putere cu gasca lui Botgros, Iorgulescu M si Stan A. ei inca mai se viseaza pe “cai albi”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s