“Rechinii” de la Harvest Metanoia Arad si piratarea bisericilor evanghelice

Da! Ambele apelative din titlul articolului se potrivesc conducerii bisericii Harvest Metanoia Arad. Veti vedea mai jos despre ce este vorba intr-un poster fulminant publicat de Harvest Metanoia Arad.  Seful care coordoneaza aceasta piraterie este fara indoiala Cristian Barbosu, dar asistentul lui, Raul Todinca este “demn” de liderul lui. Inainte de a citi posterul de mai jos, nu este rau sa frunzariti printre cateva articole despre cine este cu adevarat Cristian Barbosu. Este timpul ca anumiti pastori din Romania si din America sa inceteze linguseala fatza de impostura spirituala de la Harvest Metanoia Arad. Iata cateva linkuri documentate cu privire la Barbosu:

https://ioan8.wordpress.com/2013/02/10/pastorul-cristian-barbosu-a-demisionat-marturii-devastatoare-impotriva-lui/

https://ioan8.wordpress.com/2013/02/22/c-barbosu-si-noi-dezvaluiri-bulversante/

https://ioan8.wordpress.com/2013/03/05/cristian-barbosu-si-caderea-unor-lideri-la-cel-mai-important-examen-teologic-este-foarte-grav/

https://ioan8.wordpress.com/2013/03/16/ce-au-in-comun-c-barbosu-bill-hybels-miroslav-volf-si-philip-jenkins/

Dedesubt veti vedea motivul de ce nu trebuie sa se mearga la Harvest Metanoia Arad. Fara indoiala, cautatorii de show religios vor merge acolo pentru ca acolo le este locul. Acest poster este un act de piraterie spirituala si o insulta adusa comunitatii evanghelice din Romania. Nu cred ca Domnul Isus este prea prezent la Harvest Metanoia Arad. 

 

 (Imagine preluata de la blogul Cetatea de Piatra)

24 thoughts on ““Rechinii” de la Harvest Metanoia Arad si piratarea bisericilor evanghelice

 1. cei care au postat anuntul trebuie sa citeasca cu atentie Apocalipsa si vor vedea ca nimeni nu era mustrat ca nu fuge in alte adunari (biserici), ci ca acolo unde erau , nu traiau in Lumina CUVINTULUI…Daca lumina care era in ei,era intuneric,cit de mare era intunericul din inima lor?Si ce se va intimpla unui om,daca Lumina lui va straluci?! Va fi dat afara de adunatura din jurul lui,caci el va fi ca un spin in ochii lor !!!Sa ne aducem aminte ca odata cu adunarea lui Israel ,a iesit din Egipt si o adunatura de neamuri care mai tirziu au inceput sa cirteasca in pustie!!!

 2. O astfel de atitudine nu face cinste niciunui pastor, fie el oricine ar fi, ci, din contră, este una rușinoasă și penibilă; o încercare discretă și, poate imorală, de a aduna membrii la propria biserică.
  Iar faptul că cineva este, sau nu, băgat în seamă într-o anumită biserică nu spune absolut nimic despre starea acelei biserici, că ar fi sau nu frecventată de Domnul Isus. Un astfel de “manifest” ar trebui retras automat, iar cel care l-a gândit să-și reanalizeze poziția.

 3. Eu cred ca iar recurgeti la manipulare. Biblia spune sa fim nepartinitori. Daca tot v-ati trezit sa “taxati” acest anunt, ar fi fost mai echilibrat sa faceti o analiza obiectiva in care sa ne spuneti ce e rau si cu bisericile clasice. Nu cred ca aveti taria morala sa sustineti ca nu s-a racit dragostea crestina prin biserici sau sa spuneti ca pt asta bisericile Harvest sunt de vina sau mai stiu eu ce altfel de biserici. Da-ti dovada ca iubiti adevarul, nu va lasati in continuare animat de ranchiuna impotriva unora, dand dovada de concesie excesiva cand e vorba de altii. Ar fi bine sa deveniti la fel de vocal si cand e vorba de Andy Stanley, de exemplu, care a luat-o pe aratura de-a binelea.

  • Lori,
   Scuza-ma de raspunsul intarziat, sunt foarte ocupat. Trebuia sa te gandesti de doua ori inainte de a incerca sa manipulezi si sa acuzi fara dovezi. Propozitia ta “eu cred ca iar recurgeti la manipulare” este o frauda prin care tu cu obraznicie insinuezi ca eu manipulez. Chiar daca stapanesti arta manipularii, in fatza adevarului esti expusa si te faci de ras. Am sa iti raspund sub diferite sectiuni ale comentariului tau in cele ce urmeaza:

   Tu zici: “Biblia spune sa fim nepartinitori. Daca tot v-ati trezit sa “taxati” acest anunt, ar fi fost mai echilibrat sa faceti o analiza obiectiva in care sa ne spuneti ce e rau si cu bisericile clasice.”

   Esti obraznica si diversionista. Eu nu m-am “trezit” ci sunt trezit spiritual, iar tu ai impertinenta sa vorbesti cu mine ca si cand am fi egali. Bisericile oricare ar fi ele, sunt in stadii de crestere sau involutie. Oricare ar fi situatia, Harvest Metanoia Arad este mai problematica decat orice biserica in declin pe care tu o numesti clasica.

   “Nu cred ca aveti taria morala sa sustineti ca nu s-a racit dragostea crestina prin biserici sau sa spuneti ca pt asta bisericile Harvest sunt de vina sau mai stiu eu ce altfel de biserici.”

   Din nou deviezi subiectul de la atacul pe care il face Harvest Metanoia, la problemele “bisericilor”. Prin harul Domnului, am taria morala sa expun anumite lucruri negative din biserici, si mai ales sa deconspir eretici si pirati ca Barbosu si echipa lui. TE ROG SA AI TARIA MORALA SI SA RECUNOSTI CA BARBOSU ESTE UN PASTOR ESUAT CARE A FUGIT DE LA BISERICA CARE L-A PRINS CU MINCIUNI GROSOLANE. De ce ignori marturiile membrilor bisericilor din care el a facut parte?

   “Da-ti dovada ca iubiti adevarul, nu va lasati in continuare animat de ranchiuna impotriva unora, dand dovada de concesie excesiva cand e vorba de altii. Ar fi bine sa deveniti la fel de vocal si cand e vorba de Andy Stanley, de exemplu, care a luat-o pe aratura de-a binelea.”

   Aici minti. Nu este vorba de ranchiuna, ci de simpla confruntare a unor impostori si eretici. Andy Stanley este un nimeni si nu cred ca are impact in Romania.

  • Lory,
   Nu stiu de ce il i-ei tu la rost pe Paul Dan ca nu il critica pe Andy Stanley??? Pe langa faptul ca asa cum spune si P.D., Andy Stanley e un no name pentru evanghelicii dintre Carpati, A.S. este si de aceeasi parte a baricadei cu cei doi mega-guru “evanghelici” ( Rick Warren si Bill Hybels) a caror invataturi sunt diseminate de liderul vostru (C.B., menagerul H.M.A) in Romanica evanghelica… ca sa schimbe chipurile “clasicismul” sau “traditionalismul” bisericilor evanghelice romanesti…si sa le transforme in BISERICI CONDUSE DE SCOP, care-s cica “vii” (pt. ca se face aerobic “pocaiesc”, se bate din palme si se zbenguie nitel trupul in acordurile unei superbe muzici contemporane “de inchinare”, ETC.).

   Andy Stanley este unul din vorbitorii fregvent invitati la conferintele pentru spalat creierul cu globalism, tehnici de marketing/menagement si psihologie in jargon crestin si mai ales Misticism Contemplativ livrat deghizat initial, ale Summitului Global de Conducere al retzelei Willow Creek Association patronata de mega-gurul “evanghelic”, pastorul Bill Hybels. Da…, S.G.C al lui B. Hybels a caror sesiuni de conferinte sunt organizate de ceva ani buni de Big Impact al carui membru fondator si promotor este si liderul vostru ( C.B.)…din pacate.

   Lory, Andy Stanley a luat-o pe aratura, aici ai mare dreptate! Dar intelege ca el nu face altceva decat sa se conformeze trendului contemporan NEO-evanghelic exact asa cum este el promovat in tabara de NEO-evanghelici din care fac parte promotori de BISERICI CONDUSE DE SCOP care vor sa rezolve problema “CLASICISMULUI” bisericilor evanghelice/neoprotestante…si sa le faca “vii”. Ei vor literal, si chiar nu se feresc s-o spuna, sa (RE)-Formeze Crestinismul Evanghelic (biblic) pt. a fi potrivit directivelor politice globaliste de UNITATE, in prima faza a tuturor bisericilor crestine sub patrafirul Romano-Catolicismului, iar in a doua faza de UNITATE A TUTUROR RELIGIILOR PLANETEI.

   Genul de metastaze spirituale de tipul H.B.F/ H.M.A, etc. creaza in prima faza infrastructura necesara pentru realizarea acestor scopuri ecumenice globaliste ( de care Scriptura ne avertizeaza). Desigur pentru cei imbatati spiritual de vinul dulce dar otravitor oferit din belsug in show-urile “pocaiesti” oferite de aceste biserici tip mall precum si de procesele complexe legate de dinamica de grup care au loc in grupurile mici (celule), participarea acolo e OBLIGATORIE pt. toti membrii congregatiei, aspectele mentionate de mine precum si de apologetica evanghelica americana de inalt nivel par doar niste zvonuri alarmiste menite SA LE STRICE DISTRACTIA.

   • Mai este putin si va apare fiul pierzarii,si lucratorii faradelegii ii netezesc calea,gidilind auzul celor multi,intr-0 inchinare voita,cu programe de inchinare,cu arta oratorica invatata la cursuri de omiletica,tot invatind si raminind ei insisi neinvatati,oameni firesti care n-au DUHUL,ce cred ca Evanghelia este o sursa de cistig.

    Calea care duce la VIATA este asa de ingusta,incit putini o afla.Sa ascultam numai de glasul LUI,sa ne rugam numai in DUH si ADEVAR,caci si TATAL,astfel de inchinatori ii sunt placuti.
    Sa ne silim sa intram pe usa ingusta,caci EL este usa oilor,sa ne ferim de lupii rapitori inbracati in haine de oi,purtind chipul evlaviei intr-o inchinare voita.
    In mila LUI nadajduim.
    DOMNUL sa fie laudat,in veci,Amin.

 4. Problema mai mare este ca posterul chiar are un target real in majoritatea bisericilor evanghelice din Romania. Cum educam liderii bisericilor evanghelice spre o manifestare biblica si iubitoare a biserii lor locale, si nu spre o forma de serviciu divin cristalizata si impietrita de zeci de ani?

  Ce facem cu cei pentru care biserica este doar un cumul de activitati dintre peretii cladirii de la adresa X?

  Avem pastori care se multumesc cu o predica facuta a 3-a oara, dirijori de resturi de cor, ‘ora’ fratilor/surorilor unde se canta din cartile ‘vechi’, ca asa au invatat ei cantarile, si inmormantari carentari pe care nu le mai stie nimeni.

  Cine se gandeste la un adolescent sau la un tanar parinte care nevoie sa-i pese cuiva de el, care are nevoie sa-i castige increderea si respectul un crestin matur, care are destula memorie sa-si dea seama ca pastorul nu mai pregateste o predica de ani de zile, dar insista sa nu mai poarte adidasi cand iese in fata sa zica o poezie?

  Asfel de probleme mi se par mai grave si mai putin dezbatute.

 5. Imi amintesc ca una din mantrele penibile pe care am tot auzit-o la liderul fostei Metanoia Arad ( actuala Harvest M.) era ceva de genul: “ne-am facut (ca “biserica”) un NUME in Arad, o MARCA…”

  Daca mai are cineva dubii care este de fapt MARCA Metanoia Harvest, posterul acesta VORBESTE DE LA SINE ! Baietii astia “destepti” de la H.M. sunt veritabili CORSARI de suflete. ATENTIE MARE, nu pescari…!

  Ce e cel mai grav este ca ei nici macar nu realizeaza ce fac si cine le plateste in realitate solda. Ei cred ca revitalizeaza Crestinismul prin “NOUA” reforma initiata de “papa” neo-protestant ,RICK WARREN, cand defapt… il (RE)-Formeaza .

 6. Adunarea din Laodicea a fost mustrata pentru a se indrepta nu pentru a se eschiva sau justifica.

  Batjocoritorului nu-i place sa fie mustrat,dar cine ia seama la mustrare,ajunge intelept,apoi este pus in cinste.,caci toti cei ce asculta,capata pricepere.
  Daca primim mustrarea,suntem intelepti si ne vom mari priceperea,care este stiinta sfintilor.

 7. Multe oi se simt singure,slabite si nebagate in seama,deorece nu sunt hranite cu hrana sanatoasa,Ele privesc cu gura cascata la pastorii lor platiti, care nu le pasa de oi.Pastorii acestia au grija numai de hrana lor,vor sa se sature deplin,chiar acum,in zilele din urma,cind este din ce in ce mai greu-datorita lucratorilor faradelege,iubirea multora se va raci..Ei au ginduri omenesti=mai multe oi,mai mult lapte muls,mai multi bani,mai multa fala si bunastare.Si asta acum,in zilele din urma cind urmeaza caderea din credinta!!!
  Cind va veni DOMNUL,va mai gasi oare multa credinta?
  Sau neamurile se vor boci?

  De aceea,indemn pe oricine din casa lui Israel,sa nu se ia dupa neamuri,ci sa asculte numai de glasul LUI (Shema Israel…)
  Oare n-au iesit din Egipt,odata cu ei,o adunatura de neamuri?Si la ce le-a folosit?Mai bine ramineau pe loc,si ar fi scapat mai usor.
  Daca cineva vrea sa zideasca un turn,este mai bine sa socoteasca daca poate sa-l termine…
  Tot asa si Cain.Era mai bine pentru el,sa mearga sa-si caute neveste decit sa aduca jertfe-ar fi scapat mai usor.
  Daca cineva din casa lui Israel citeste,rog sa-mi scrie pe email>>tica1957@yahoo.com

 8. Grupul Sunrise de la biserica baptista din Kitchener, Canada in vizita la biserica Betezda din Troy, Michigan

  [https://www.youtube.com/watch?v=zFPPn4zIXLg]

  [https://www.youtube.com/watch?v=O7MyAq29hHU]

  Doua cantari deosebit de inaltatoare pe care vi le recomand cu cea mai mare caldura. Scuzati-mi ingerinta.

   • Nu am scris astea cu scopul de a îmi face reclamă. De ce nu mi-ai postat primul comentariu? Doare adevărul,frate? Rușine. Sunteți TOTAL orizontali! În schimb și noi,si biserica fratelui Barbosu căutăm să fim VERTICALI! Doar DUMNEZEU e important! Articolele despre Barbosu sunt bârfe false si răutăcioase. Aveți grijă!
    CU CE MĂSURĂ JUDECAȚI,CU ACEEAȘI MĂSURĂ VEȚI FI JUDECAȚI!

 9. Pingback: Indemn pe Cristian Barbosu la pocainta, in numele dragostei crestine! « tineridelanganoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s