Homosexualitate, Tribunalul Suprem SUA, epoca post crestina, Anticrist si venirea Domnului Isus

 

Homosexualitatea ca practica pagana

In societatea Greco-Romana a secolului I, homosexualitatea era una din practicile deviante ale paganilor. Nero era un homosexual notoriu. Dar devierile pagane nu se limitau numai la homosexualitate. Pedofilia, zoofilia, si necrofilia faceau parte din experimentarile societatii pagane a vremii. Cu mult inainte de Nero, renumitul filozof Socrate era homosexual. 

Peter Jones, cunoscutul expert in paganism din America arata ca homosexualitatea era parte din inchinarea la templele pagane. Multi stiu ca exista prostitutie ritualistica feminina la templele pagane, mai putini stiu ca la anumite temple erau si prostituati homosexuali. Pavel face o referinta la aceasta aratand ca unii homosexuali aveau rolul de barbat iar altii roluri de femeie: 

Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii (Gr. malakos), nici sodomiţii (Gr. arsenokoitēs) nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici răpareţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. (1 Cor 6:9-10)

In versetul de mai sus Cornilescu a transferat termenul malah direct din greaca. Pentru o multime de cititori romani nici astazi nu este clar care este sensul la acest cuvant. Malah sau malakos este un barbat care joaca rol de femeie in relatia homosexuala. Pe de alta parte sodomitii (arsenokoitēs) joaca rolul de barbat in relatia homosexuala. 

Homosexualitatea, Tribunalul Suprem SUA, si epoca post crestina in America 

Multi din romanii stabiliti in America nu cunosc suficient istoria culturala a Americii. Spun asta nu ca o jignire, ci ca exprimarea unei realitati. Personal m-a interesat istoria culturii Americane a secolului XX deoarece intreaga umanitate asimileaza din ce in ce mai mult cultura populara americana, asa numita “pop culture”. Biserica nu este o exceptie, dimpotriva, incet incet este invinsa de acest fenomen. 

Cultura populara sau pop culture nu este altceva decat epoca post crestina in America. Momentul definitoriu a epocii post crestine in America, a fost revolutia hippie din anii ’60-70. Am documentat adecvat aceste lucruri aici si aici  dar nu multi s-au sinchisit sa citeasca sau sa ia in serios ce am spus acolo.

Merita de re-explicat pe scurt faptul ca America a trecut printr-o revolutie impotriva moralitatii in decada 1920-1930 numita “The Roaring Twenties” sau “Deceniul Furtunos”. In acel timp tinerele americane au abandonat decenta, au trecut la a fuma si a bea in public, practicand tot felul de acte imorale. Declinul moral al Americii atunci a fost oprit de marea criza economica a anilor ’30 si de marea seceta din anii ’35. Mai tarziu a venit razboiul al doilea mondial dar nu mult dupa aceea doua personalitati malefice si anume Marilyn Monroe si Elvis Presley au fost lansati de televiziunea americana, infestand societatea cu imoralitate si muzica pop. Divortul a devenit o practica la moda deoarece nevestele majoritatii nu aratau ca imorala Marilyn Monroe. Tinerii se batzaiau senzual dupa cum ii invata decadentul Elvis.

Multe biserici evanghelice din America cat si o majoritate din seminarele teologice s-au conformat cultural cu societatea dominata de Marilyn si Elvis. In mai putin de un deceniu crestinismul american a pierdut autoritatea morala si spirituala.  

Dupa aceea a urmat revolutia hippie care in mod fundamental a respins crestinismul si a adoptat hinduism, noua era, ocultism, si orice forma de religie opusa crestinismului. In acest context homosexualii au inceput sa devina militanti. 

Dupa revolutia hippie bisericile evanghelice din America au inceput sa nu difere cu nimic de societatea inconjuratoare. Imoralitatea, divortul, folosirea drogurilor, pornografia, indecenta, si recent tatuajul si ocultismul au invadat bisericile americane. Dar sa nu ne facem iluzii, bisericile evanghelice din Romania au intrat deja pe acelasi fagas ca cele din America.  

In contextul celor aratate, ateismul a izbugnit ca o fortza iar crestinismul a inceput sa fie impins afara din scoli si din diferite structuri guvernamentale. America este in plina epoca post crestina, mai precis in epoca neopagana unde homosexualitatea revine ca fenomen pagan acolo unde biserica a cazut moral si spiritual!!!    

Decizia Tribunalului Suprem SUA in favoarea “casatoriilor” homosexuale, nu ma surprinde deloc. Acest tribunal este o reflectare directa a societatii contemporane americane. Cred ca ce s-a intamplat este o judecata a lui Dumnezeu in ce priveste apostazia in special din bisericile evanghelice din America. Este dureros, este shocant, dar nu cred ca evanghelicii americani se vor pocai.

Homosexualitatea in raport cu Scriptura 

Pavel da un spatiu destul de mare explicarii fenomenului homosexual in epistola catre Romani. In lista de pacate, homosexualitatea este descrisa ca fiind unul dintre pacatele cele mai mari. Este un pacat impotriva naturii (Gr. physikos), adica un pacat impotriva instinctului natural lasat de Dumnezeu. Deci este o revolta impotriva ordinii lui Dumnezeu.  

Din pricina aceasta, Dumnezeu i -a lăsat în voia unor patimi scîrboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească (physikos) a lor într’una care este împotriva firii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s’au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvîrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scîrboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor (Rom 1:26-27)

Multi abordeaza numai homosexualii in discutii, dar ignora faptul ca Pavel aduce in discutie in primul rand femeile homosexuale care sunt lesbienele. 

Homosexualitatea si Anticrist

Anticrist va fi homosexual. In cartea Daniel citim urmatoarele: 

Nu va ţinea seamă nici de dumnezeii părinţilor săi, nici de dorinţa (chemdah) femeilor; cu un cuvînt, nu va ţinea seamă de niciun dumnezeu, ci se va slăvi pe sine mai pe sus de toţi. (Daniel 11:37)

Termenul chemdah din ebraica poate fi tradus cu placut sau de dorit. Deci Anticrist nu va avea aprecierea naturala fatza de ceea ce este placut sau atractiv in ce priveste feminitatea. El va fi un homosexual si va impune homosexualitatea. 

Homosexualitatea si biserica evanghelica 

Nu cu foarte mult timp in spate, baiatul unui pastor american conservativ, facea remarci si glume pro homosexuale pe Instagram cu alti tineri din biserica. Si tineri evanghelici romani pe care ii cunosc indirect, au facut la fel pe social media. Ceea ce vreau sa spun este ca in cativa ani este posibil sa apara intre copii evanghelicilor, tineri care se vor declara homosexuali. Sau tinere care se vor declara lesbiene. Este posibil ca pastori evanghelici sa devina pro homosexuali. Toate aceste fenomene sunt parte din pregatirea unei generatii a lui Anticrist. 

Venirea Domnului Isus 

Solutia la aceasta situatie alarmanta din biserica este doar venirea Domnului Isus si luarea bisericii acasa. Desigur cat se poate, este bine ca biserica sa se apere pe cai legale, dar fenomenul homosexual va creste, nu va scade. Vino Doamne Isuse! 

21 thoughts on “Homosexualitate, Tribunalul Suprem SUA, epoca post crestina, Anticrist si venirea Domnului Isus

 1. Pace multa, Foarte direct si cuprinzător , clar si la obiect, cred că-și are relevantă si explicarea uniri papale a religiilor, o singura credința, nu cred ca s-ar referi la versetele din Efeseni si 1 Ioan unde specifica , UN SINGUR BOTEZ, O SINGURA CREDINȚA , UN SINGUR DOMN, cum explicați va rog? Va rog daca răsfoiți in arhiva primarilor , V-am trimis câteva întrebări , s-ar putea Răspunde daca aveți timp in particular?va mulțumesc , stima si respect, har si multa pace

 2. Nimic nou sub soare. În 2Regi cap 22 și 23, este descrisă o perioadă sumbră din istoria poporului evreu. Pe lângă toate urâciunile pe care le făceau evreii, una a pus capac la toate: homosexualii aveau garsoniere în incinta Templului, în cel mai sacru loc al poporului. Deci nu mă mai miră faptul că sodomiții invadează bisericile și nu se vor opri până mânia lui Dumnezeu nu se va revărsa din plin peste ei.

 3. Gabriel, nu este niciun curcubeu în zonă, poza e făcută cu un aparat Apple. Și dacă era curcubeu, tot nh era o problemă; pentru creștini curcubeul este simbolul unui legământ încheiat între Dumnezeu și Noe, după Potop. Faptul că LGBT au luat curcubeul ca simbol al mișcării lor, au făcut-o tot ca o provocare și pentru a perverti acel legământ și a-L blasfemia pe Dumnezeu.

 4. Frate Paul ne puteti spune cum ii va afecta aceasta decizie ca Curtii Supreme pe pastorii americani si romani din USA?

 5. Comentariu postat de mine pe linkul:

  https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/06/28/cristian-ionescu-comunicat/comment-page-1/#comment-138028

  Dupa alegeri, aveam inclusiv pe acest blog dialoguri cu Dl presedinte Klaus Werner Johannis. Acum dansul ce parere are de aceasta decizie, care cu siguranţă nu va cruţa Romania.
  Cand domnia sa, s-a intors din Franţa dupa acel act criminal, eu i-am scris pe facebook rugandu-l sa-mi raspunda la o intrebare absolut normala.Ni mi-a raspuns nici pana azi.De sters de pe facebook nu se sterge, si cu siguranţă nici din ARHIVA lui DUMNEZEU!

  Iata intrebarea:

  Herr President,
  Ihr Besuch in Frankreich war tatsächlich ein Beweis von Solidarität gegen die Mörderei.
  Es bleibt trotzdem eine ganz schwierige Frage.
  Wir als Christen wurden mehr als andere Religionen beleidigt durch mehrere spotischen und verracteten Bilder die die gleche Zeitschrift öffentlichten.
  Meine Frage ist:
  Ist es normal in Nammen der Freicheit die Verspotung unseres Gottes zu akzeptieren?

  Die Christen müssen vergeben aber das Wort Toleranz ist keinmal in der Bibel verwendet !

  In der Bibel steht klar: Die Rache gehört dem Gott!

  Hochtachtungsvoll!
  Petru

  Chiar nu a fost afectat ca acei caricaturisti au batjocorit TRINITATEA printr-o caricatura murdara care reprezinta pe TATAL, FIUL si DUHUL SFANT ca homosexuali?

  Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Săi!

  Estera , Daniel, Iosif etc si-au implinit chemarea la timpul lor!

  Ce facem noi cei de azi?

  Personal cred ca e timpul partasiei personale cu DOMNUL ISUS.
  Cine-i sfant sa se sfinţească!

  Ce se intampla, în lume este dovada ca Domnul Isus vine curând!

  Ce bucurie!

  Petru Ion Covasna 29.06.2015

 6. În urmă cu vreo doi ani, am scris o postare legată de tema asta. Cu îngăduința Dvs. o redau aici sub formă de comentariu:
  Homosexualii, lesbienele, bisexualii si transexualii marsaluiesc pe strazi, organizeaza parade, fac lobby si presiune, de la un capat de lume la celalalt, pentru a fi bagati in seama, a primi niste drepturi ”legitime” si a nu mai fi discriminati. La inceput au cerut legalizarea casatoriilor deocheate; mai nou vor si legalizarea adoptiilor. Oare de ce ar fi acestea niste drepturi legitime?

  Daca aceste mizerii ar fi fost ”normale”, Dumnezeu nu le-ar fi condamnat. El a binecuvantat relatia (naturala) dintre un barbat si o femeie (in familie), nasterea, cresterea si inmultirea pe cale naturala. Deviatii homosexuale au existat intotdeauna, dar niciodata nu au avut statulul de ”drept legitim.”

  Peste cativa ani, pedofilii si zoofilii vor protesta (sau vor fi motivati sa protesteze) pentru drepturi legitime de a-si practica, legal, nebunia (pana atunci sunt sanse sa se transforme in ceva: ”absolut normal”). Criminalii, de asemenea, pot cere legalizarea a ceea ce stiu ei sa faca mai bine. De ce ar fi acestia discriminati? In ochii lor totul este legitim.

  Alcoolul, tutunul si o parte din droguri sunt legalizate la nivel mondial, desi se stie ca toate acestea distrug sanatatea si ruineaza viata celor care le consuma.

  Toate aceste practici, listate mai sus, nu sunt legitime din punct de vedere legal, ci, in urma presiunii exercitate de grupurile de interes, si a faptului ca sunt unii politicieni si cei din pozitii sociale de varf, gay, s-a creat o portita, un compromis. In ochii lui Dumnezeu, homosexulitatea si celelalte forme de imoralitate sexuala nu vor fi niciodata legitime, ci doar El le tolereaza, pana la un moment dat, exemplu fiind Sodoma si Gomora.

  De cand este lumea (indiferent de cultura si perioada de timp) un barbat a avut dreptul legitim sa se casatoreasca cu o femeie; acestea toate erau normale, legitime, in ochii oamenilor si a lui Dumnezeu. Probabil ca va veni vremea cand aceste lucruri legitime, inca de la crearea lumii, isi vor pierde legitimitatea si va trebui sa iesim pe strazi pentru a le revendica, insa atunci totul va fi prea tarziu, societatea nostra va fi intrat deja intr-un colaps fara ”dreptul legitim” de a-si mai reveni vreodata. Judecata lui Dumnezeu va fi lovit deja din plin pamantul.

  PS: Între timp, acum câteva săptămâni am citit că un grup format din mai mulți specialiști în diverse domenii, din USA, lucrează de vreo zece ani la un studiu prin care vor să dovedească că PEDOFILIA este un lucru normal; unii dintre noi se nasc cu această înclinație. Deci se vede clar încotro se îndreaptă lucrurile.

 7. Am citit si am vizionat materialul . Asa este si cred ca Dumnezeu pedepseste asemenea pacate legiferate de tribunalul suprem din SUA .Somnul natiunii naste monstri iar somnul Bisericii naste diavoli.Binecuvantarea unei natiuni nu inseamna doar bogatie materiala , ci cu mult mai mult : bogatie spirituala. Copiii trebuie invatati sa-L urmeze pe Cristos si nu lasati de capul lor. Se gaseste cate unul mai smecher sau smechera si isi pune un fier in nas , sau la ochi si altii se iau dupa el , fara a analiza si gandi daca ceea ce fac este bine sau doar sa urmeze si ei pe altii , care la randul lor s-au inspirat de la altii . Evanghelia ne lumineaza si ne da verticalitate crestina si ne scapa de robia pacatului . Ne lumineza mintea si nu suntem orbi spirituali. Ce sameni la tinerete vei culege la batranete . Tinerii ,, frumosi si liberi ,, din timpul lui Roboam au inclinat balanta si dezastrul s-a abatut asupra natiunii , pentru ca asa au crescut si au vazut pluralitatea de pacate de la Solomon. Incalcarea Cuvantului lui Dumnezeu aduce dezastrul natiunii. Daca in SUA s-a vazut decaderea bisericilor evanghelice ( nu toate ) , de ce sa le copieze si cele din Romania fara nici un discernamant si fara nicio ratiune?. Modelul nu-l reprezinta America ci Cristos.. Multumesc pentru materialul prezentat , care este o radiografie veridica a decaderii societatii americane. Este adevarat ca am destui ani acum si experienta de viata ca sa vad ca Evanghelia ne tine pe Cale si fara ea suntem pierduti. Nu este rau in a copia comportamentul cuiva dar acela trebuie trecut prin filtru si filtrul este Cristos.Se prevede continuarea procesului de revizuire a Constitutiei si trebuie ca tot mai multi sa ne manifestam pentru introducerea in constitutie a definirii corecte a familiei – uniunea liber consimtita dintre un barbat si o femeie-. Toate bisericile sa -si faca auzita pozitia si cei pe care i-am votat sa se supuna vointei crestine a unui popor crestin . Dumnezeu sa ne dea izbanda !

 8. Pingback: Homosexualitate, Tribunalul Suprem SUA, epoca post crestina, Anticrist si venirea Domnului Isus « tineridelanganoi

 9. Foarte bun articolul, frate Paul !

  Neo-paganismul care caracterizeaza societatea occidentala contemporana, care a devenit post-crestina, a trecut treptat in ultimele decenii si de portile bisericilor evanghelice occidentale care sunt invadate de tot soiul de lupi rapitori.

  BRIAN McLAREN, liderul suprem al uneia din cele mai importante miscari/curente teologice neo-evanghelice postmoderne, auto-intitulat Biserica Emergenta ( emergent/emerging church), si-a cununat religios in biserica sa propriul fiu cu partenerul (iubitul) homosexual al acestuia.

 10. Mega-liderul evanghelic american, pastorul baptist RICK WARREN, papa neincoronat al neo-evanghelicilor americani, a fost surprins in emisiuni tv publice cand era ba pro-agenda gay, ba anti-agenda gay…in functie de publicul caruia i se adresa.

  Tot el a dat public o “extraordinara” explicatie prin care a pervertit intelesul biblic clar al DRAGOSTEI, cand a spus ca DRAGOSTEA dintre doi parteneri HOMOSEXUALI nu poate fi ceva rau, pacatos…deoarecece DRAGOSTEA E INTOTDEAUNA UN LUCRU BUN, O.K.

  Cred ca pastorul Rick Warren e un malah (malakos) spiritual…nici macar un arsenokoites spiritual. Si totusi e modelul eclesiologic, idolul, zeul, a mii si mii de pastori si milioane de crestini naivi sau neregenerati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s