Profesorul adventist Florin Lăiu s-a facut de râs!

Mai jos public un comentariu trimis astazi de profesorul adventist Florin Lăiu. As fi dorit sa folosesc un alt titlu, dar maniera in care acesta scrie cere o astfel de abordare. De retinut ca profesorul Lăiu este un reprezentat de seama al adventismului romanesc cat si cadrul didactic la Institutul Adventist.

Comentariul de mai jos este luat din scurta lui autobiografie, aratandu-ne tuturor contradictia ireconciliabila din mintea adventista. Iata ce spune domnu Lăiu:

“Doresc să amintesc aici că un factor deosebit de important în convertirea şi educaţia mea spirituală au fost, din tinereţe, scrierile Ellenei White, pe care le apăr şi le recomand multora, în ciuda viziunii mele actuale mai realiste cu privire la revelaţia şi inspiraţia profetică.” (sursa)

In paragraful de mai sus el accepta autoritatea ereticei Ellen White in pofida faptului ca farama de realism pe care o mai are in gandire ii arata clar ca Ellen White a fost o mincinoasa, o apostata si eretica. 

Dar sa mergem la comentariul domnului Lăiu pe blogul meu. Am sa raspund sub diferite sectiuni a scurtei lui interventii. Raspunsul meu este in rosu

Domnule Paul Dan, se pare că sunteţi identic cu autorul unor scrieri antiadventiste, în bună tradiţie apologetică de scandal.

Pavel dezvaluie in 1 Corinteni 1:23 ca, propavaduirea lui Cristos cel rastignit este un lucru scandalos pentru evreii legalisti si iudaizanti ca si pentru adventistii de astazi care au redus credinta crestina la tinerea sabatului. “…dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru Iudei este o pricină de poticnire (σκάνδαλον/skandalon), şi pentru Neamuri o nebunie” (1 Cor 1:23)

Articolele mele sunt Biblice, documentate, dar in acelasi timp extrem de incomode pentru falsi crestini, eretici si apostati. Trebuia sa va ganditi mai bine inainte de a folosii expresia “apologetica de scandal”. 

Am frunzărit una din ele şi am constatat că domnia voastră scrieţi cu mintea înfierbântată, cu ficaţii, cu maţele şi cu fierea, adică deloc academic.

Domnule Laiu, cu toata educatia de autodidact cat si cu studiile facute in Romania si in afara ati ramas tot la un limbaj de mahala care de fapt descrie cine sunteti si demonstreaza factura adventismului, adica fanatism si multa ignoranta, iar cand e nevoie, atac la persoana. Probabil ca epitete de felul “cu ficaţii, cu maţele şi cu fierea” fac parte din jargonul de la Institutul Teologic Adventist? 

Cartea Adevarul despre Miscarea Adventista are o bibliografie adecvata si se poate citi aici. A fost descarcata electronic de 15,000 de ori in ultimii ani, iar articolul “Criza Adventista” de pe blog a fost accesat de 13,000 de ori intru-n an si ceva. Asta arata ca adventismul este in cadere libera si tocmai de aceea profesorul Laiu incearca sa mai faca ceva. 

De aceea şi au fost şi atât de puţin citite cărţile dvs. de către evanghelici, cu atât mai puţin de adventişti.

Profesorul Laiu ori este neinformat ori minte, cum este de obicei la adventisti. Asa cum am aratat mai sus, interesul in privinta scrierilor ce deconspira adventismul este enorm. Asteptam la evadarea din adventism a cator mai multi 😉 

 
Probabil singurele scuze în favoarea dvs. ar fi:
1. că sunteţi dezinformat, deoarece folosiţi de preferinţă surse de scandal, de la autori pe măsură;
Nu am de ce sa ma scuz pentru ca am prezentat adevarul despre secta adventista cat si vrajitoarea Ellen White. Am demonstrat ca atat cartea cat si articolele impotriva adventismului sunt documentate din surse credibile. Verificati bibliografia! 

 
2. că aţi fost educat într-un sistem teologic pseudo-evanghelic, pseudo-paulin, în spiritul aroganţei unei presupuse ortodoxii protestante;
Aici ati aratat ce este un adventist. Un adventist este un pseudo-evanghelic, adica are o evanghelie falsa, amestecand harul cu legea. Un adventist nu intelege teologia harului revelata prin apostolul Pavel. Aroganta apartine sectei adventiste care uraste doctrina sanatoasa biblica. 

 
3. că probabil nu puteţi mai mult şi mai bine.
Pot atat cat Domnul mi-a dat, si mi-a dat suficient ca sa poata fi incetinita diversiunea adventista din Romania. Slava Lui! 

Să zic că îmi pare rău, că nu mi-am luat timp să răspund atacurilor dvs. publicate, dar nu sunt prea sigur că merita să le dau importanţă. Nu ne temem de prezicerile dvs. Adventişti sau evanghelici, vom răspunde înaintea Judecăţii lui Dumnezeu. Până la ceva mai bun, atacurile dvs. fac o antireclamă benefică pentru noi şi în defavoarea dvs.

Domnule Laiu, atat dvs. cat si oricare alt adventist indiferent de rangul care il poarta, nu puteti sta in picioare in fatza Evangheliei harului. Sunteti sclavii scrierilor vrajitoarei Ellen White. Ati ridicat sabatul mai sus de Domnul Cristos. Sunteti Iudaizantii contemporani. Meritati pe deplin epistola lui Pavel catre Galateni.

O da, va temeti de prezicerile pe care le-am facut bazat pe adevar, altfel nu ati fi luat timp sa scrieti. Este bine ca ati scris pentru ca mai multi adventisti se vor lumina cu privire la secta adventista si la cine este vrajitoarea Ellen White. 

Poate acest articol va ajuta pe multi lideri evanghelici sa o termine cu colaborarea si prietenia cu secta adventista. 

59 thoughts on “Profesorul adventist Florin Lăiu s-a facut de râs!

 1. Frate Paul ma uitam si pe sectiunea de comentarii, dar nu am gasit pana acum nici unul si mi-a venit in gand acest articol mai vechi: https://ioan8.wordpress.com/2014/03/21/criza-adventista-este-fara-iesire-pastorul-iacov-coman/
  “Tagma” este aceiasi, iar felul lor de a prezenta o idee, o discutie seamana mai mult cu sedintele de partid, pentru care ei nutresc o nostalgie…
  Cine poate sa vindece Romania de elementele reminescente ale comunismului infiltrate in structurile de varf ale cultelor Romanesti.
  Sunt convins ca daca in varful oricarei structuri religioase ar fi oameni cu inima deschisa catre Dumnezeu ar veni si trezirea.
  Dar vad peste tot structuri (nicolaitii) care au dat mana cu lumea, si se hranesc cu otrava lumii.
  Lumea are religile ei multele cai care duc la moarte, si, atentie sunt si asa zisele cai religioase, numite pe nedrept “crestine”.
  Am ajuns sa folosim in predici sintagme “crestinismul de nume”.
  Eu aceasta sintagma “crestinismul de nume” am scos-o din minte, atunci cand am fost luminat de Cuvantul lui Dumnezeu.
  Cuvantul Crestin este un cuvant de mare pret, folosit doar de cateva ori in Biblie. Este un margaritar de mare pret, nu un cuvant comun, ca si “jirul pentru porci” de exemplu…
  Azi toti isi zic crestini,si cei din inchisori, si cei din libertate care inca nu au fost judecati si condamnati de justitia Divina; Acest cuvant este uzitat si pentru ca intelesul lui s-a perimat.
  Cand zic CRESTIN zic despre un om in care locuieste HRISTOS.
  Cuvantul Crestin este foarte pretentios si pretios si se aplica doar oamenilor care sunt cu adevarat ai lui Hristos.
  Cine nu este in Harul lui Dumnezeu nu este Crestin (un purtator de Dumnezeu Hristos in inima) indiferent din ce cult, religie sau “cale crestina” face parte.
  Galateni 5:4 Voi, care voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v-aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har.
  Cine are urechi stiu ca a auzit deja aceste lucruri, ca nu are nevoie de mine ca sa le auda, fiindca ei insisi le-au auzit de la Domnul.
  Eu doar le repet poate cineva se trezeste si isi vine in fire cum se cuvine.

   • IN SFARSIT UN OM CARE VEDE ADEVARUL ! FELICITĂRI !

    Nu-mi amintesc sa fi citit in Scriptura ca noi creștinii ar trebuie sa asteptam vreo TREZIRE (spirituală)…mai ales una mondială cum abereaza unii !!!

    Ba dimpotriva Scriptura ne AVERTIZEAZA FOARTE CLAR de o APOSTAZIA MONDIALA pentru aceste vremuri din urma, iar semnalele sunt pretutindeni in acest sens numai sa avem ochi sa le vedem.

    Trezirile spirituale au fost si sunt limitate doar la anumite zone si momente in functie de planul Domnului. Orice crestin autentic isi doreste sa fie TREZIRE SPIRITUALA AUTENTICA in cat mai multe biserici !

    BISERICII ESTE SFATUITA DE SCRIPTURA SA ASTEPTE RAPIREA…care va fi in mijlocul APOSTAZIEI GENERALE, si nu O TREZIRE SPIRITUALA MONDIALA cum abereaza dominioniștii !

   • Poți astepta mult si bine rapirea,pina te va rapi somnul!Scriptura spune altceva ,dar cum tu nu ai citit-o,nu mai conteaza!

    • Cristea Costel,
     Eu stiu ce spui tu aici. Tu vorbesti despre disparitia sufletului asa cum te-au invatat ereticii de adventisti, si reformarea lui la inviere. Citeste cu atentie cartea care am scris-o. Domnul sa te mantuie!

  • Aduti aminte de ziua SABATULUI ca s-o sfintesti,!Toata lupta este impotriva acestei porunci! Satana nu recunoaste autoritatea lui Dumnezeu si nu lasa nici pe altii!

 2. Aparent unii ar putea spune ca credinta lor merge pana la nebunie (nebun pentru Hristos), dar poate fi si o simpla manifestare patologica ce tine de psihiatrie.

 3. Nu stiu cine sunteti domnule Paul, dar daca ar fi ca aceasta scrisoare indreptata spre domnul Florin Laiu sa fie cartea dumneavoastra de vizita…e clar.Si ce este si mai clar e ca niciodata nu veti avea o alta sansa pentru a creea o prima impresie.Nu imi este greu sa imi dau seama de ce duh sunteti manat pentru ca acest lucru se deduce clar din cuvintele dusmanoase prin care va adresati, referindu-va la domnul Florin Laiu, la Biserica Adventista, la Ellen White.Apropo…, de unde si pana unde va permiteti sa o etichetati pe aceasta scriitoare ispirata de Duhul lui Dumnezeu:”vrajitoare”???Ati gasit in scrierile ei ceva ce contravine cuvantului Scripturilor?Daca da, problema e la dumneavoastra.Ceea ce ea a scris sub inspiratie s-a implinit si continua sa se implineasca dar ma tem ca eticheta de “vrajitor” va trebui transferata asupra persoanei care o blameaza pe aceasta scriitoare deoarece, sunt fericita sa va asigur ca, spre mrea dumneavoastra dezamagire, prezicerile pe care le faceti cu rpvire la biserica Adventista u se vor adeveri.Cat despre prigonirea bisericii si incercarea de a o distruge(ceea ce ati face daca v-ar sta in putere)…nu e nimic nou.Acesta a fost intotdeauna obiectivul diavolului si a oamenilor lui.Deci…concluziile se pot face singure.

  • Eli a Kam,
   Scrii ca o adventista care nu vrea sa gandeasca pentru ea. Te hranesti cu imaginatii cu privire la adventism. Secta aceasta se v-a intelege cu Papa si cu anticrist. Multi parasesc adventismul.

  • Eli a Kam ( Cancan !),

   Stii ce e ciudat la unii ca voi ? In loc sa analizati multiplele dovezi aduse de fratele Paul Dan si sa va evaluati daca credinta voastra e biblica sau nu, voi il acuzati infantil de SPIRIT CRITIC, in timp ce chiar voi insiva aruncati cu fanatism ORB cu TOT ce va vine
   la indemana in el.

   RUSINE ! Frustrarea cauzata de subrezirea falsei voastre credinte trebuie sa fie TARE MARE.

 4. Si la ce te-a ajutat ca ai scris articolul aici, oare sa te areti cat esti de inzestrat spiritual sau ai vreo descoperire foarte importanta pentru omenire prin injosirea altor persoane prin defaimare? Spiritul critic nu vine de la Domnul, iar judecata las-o in mana lui Dumnezeu. Stii cum se zice “cool story bro”….

  • Marius,
   esti confuz. Cand apostolii au scris impotriva ereticilor, au facut-o ca sa isi arate spiritualitatea? Este un mandat al Scripturii apararea credintei. Dumnezeu ne cheama pe toti sa avem un spirit critic pentru a ne ferii de erezii.

    • Laiu stie nitica gramatica sau mai multa, dar Laiu nu stie doctrina biblica sanatoasa. Unde ai invatat limbajul asta de strada”să te dai la contrat cu Lăiu” ?

  • Marius Bugnar,

   Ioi ma “bro” da tare cool-spiritual mai esti !Cred ca esti asa de cool ca nu mai ai nici puls…
   Daca taceai filozof ramaneai.

   Daca autorii Scripturii, inspirati de Duhul Sfant, nu aveau SPIRIT CRITIC era VAI DE NOI azi. Nu stiam nici azi ce E BINE sau ce E RAU, ce E ADEVAR sau ce E MINCIUNA, ce E INVATATURA BIBLICA sau CE E EREZIE.

 5. Fratelui celui care loveste in adventisti…trebuie tinuta toata legea…nu poti aa scoti doar una…inseamna ca poti sa si furi minti .ucide…rugativa ca Domnul sa va dea intelegere…pana nu e prea tarziu

 6. Magarul moare de drum lung si prostul de grija altuia . Mai nentu dan de cand florin laiu inseamna tot adventismul si unde ai citit mata sau cine ti-a dat dreptul sau incuviintarea sa te ocupi tu de soarta adventistilor. Daca vor sta in piciore ii vei tine tu? Sau daca vor cadea poti face tu ceva? Asa ca cel mai corect uitate in curtea matale si ai grija de mioarele pe care ti le-a dat Domnu in grija! Cat despre adventisti
  lasa-i in plata Domnului ca si voi aveti destule bube in cap si serios chiar in multe lucruri sunteti total pe langa evangheliii. Asa ca ocupate de soarta alor tai si adui inapoi la biblie si restul lasa-l in seama Lui Dumnezeu! Multa pace sa ai!

  • Doru,
   Nu te manifesti tu ca un magar? Ceea ce afirmi nedocumentat te pune in categoria ignorantilor. Vezi, eu nu ti-am zis prost, cu toate ca ti se potriveste. Data viitoare, fa-ti tema de acasa. Pana atunci teme-te ca ajungi in iad. Pocaieste-te cat ai timp.

  • Domnule “nu conteaza”,
   Tu nu esti frate cu mine, esti frate cu adventistii. Te sfatuiesc sa te ocupi cu altceva, nu cu sugestii pe bloguri documentate. Domnul sa te mantuie!

 7. RIDICOL ! Un cult aprobat legal in Romania nu poate fi numit ” SECTA”
  -Deasemenea daca cineva scrie o carte sau mai multe , cu teme religioase- nu poate fi catalogat sau catalogata ca ” VRAJITOARE”
  -Probabil unii oameni din ” prea multa stiinta” fac greseli grosolane! In rest ” No coment” !

  • Draga Mihai,
   In Romania sunt aprobati si Iehovistii care sunt “copilul” adventistilor. Statul Roman nu aproba doctrina curata ci aproba religie care isi prezinta acte in regula. Nu stiai ca vrajitoria este o religie? Vrajitoria lui Ellen White este disimulata in adventism. Citeste cartea care am scris-o despre Adventisti pentru ca e documentata. Domnul sa te mantuie.

  • Tavi,
   spune-mi mie ce har si dragoste a aratat Pavel vrajitorului din Cipru? Iti citezi: Atunci Saul, care se mai numeşte şi Pavel, fiind plin de Duhul Sfînt, s’a uitat ţintă la el, şi a zis: ,,Om plin de toată viclenia şi de toată răutatea, fiul dracului, vrăjmaş al oricărei neprihăniri, nu mai încetezi tu să strîmbi căile drepte ale Domnului? Acum, iată că mîna Domnului este împotriva ta: vei fi orb, şi nu vei vedea soarele pînă la o vreme (Fapte 13:9-11).

   Vezi ca esti tu inspirat de “ȘARPE”!

  • Daaa, Tavi …iar scurta ta interventie e la fel de “dragastoasa” ca si imbratisarea anacondei !

   Treziti-va sambatarilor din basmele oculte ale falsei profetese Ellen White ! Sunt TONE de documentatie crestina autentica, 100% biblica, care demonstreaza ca ea ( E.W) e un profet FALS dupa standardul bibliei (profetii neimplinite cu gramada DOVEDITE, abundenta de invataturi contrare Scripturi, un stil de viata dubios cu minciuni, plagiat, caderi in transe mistice, etc.)

  • TAVI,
   Tocmai ti-a tasnit VENINUL printre dinti! Ai sesizat cumva?!? Se pare ca spumegi in fata ADEVARULUI BIBLIC si eructezi perle spirituale de mamaligar, ca si idolul tau ma(laiu).

  • Daca nici pana acuma nu cunosti adevarul mantuirii prin har, si faptul ca adventismul este o secta oribila, te vei trezii intru-n lac de foc etern si va fi prea tarziu.

 8. Pentru toti adventistii care inteleg limba engleza
  Daca IL iubiti pe DOMNUL ISUS CRISTOS verificati ce va scriu mai jos cu atentie .
  Mai tarziu o sa va sciu mai multe insotite de comentariile de rigoare

  Biblical Contradictions of ellen g,white

  1. WAS THE PLAN OF SALVATION MADE AFTER THE FALL?

  EGW —YES: “The kingdom of grace was instituted immediately after the fall of man, when a plan was devised for the redemption of the guilty race.” (Great Controversy, p.347).

  BIBLE — NO: “Forasmuch as ye know that ye were not redeemed with corruptible things, as silver and gold, from your vain conversation received by tradition from your fathers; But with the precious blood of Christ, as of a lamb without blemish and without spot: Who verily was foreordained before the foundation of the world, but was manifest in these last times for you.” (1 Pet 1:18-20).

  BIBLE — NO: “According as he hath chosen us in him before the foundation of the world, that we should be holy and without blame before him in love.” (Eph 1:4).

  NOTE: The Gospel of salvation through grace by faith in Jesus Christ was already in existence before the creation of this world. EGW contradicts the Bible by claiming the plan of salvation was devised after the fall of Adam and Eve.

  2. WAS ADAM WITH EVE WHEN SHE WAS TEMPTED IN THE GARDEN?

  EGW — NO: “The angels had cautioned Eve to beware of separating herself from her husband while occupied in their daily labor in the garden; with him she would be in less temptation than if she were alone. But absorbed in her pleasing task, she unconsciously wandered from his side. On perceiving that she was alone, she felt an apprehension of danger. She soon found herself gazing with mingled curiosity and admiration upon the forbidden tree.” (Patriarchs and Prophets, pp.53,54).

  BIBLE — YES: “And when the woman saw that the tree was good for food, and that it was pleasant to the eyes, and a tree to be desired to make one wise, she took of the fruit thereof, and did eat, and gave also unto her husband with her; and he did eat.” (Genesis 3:6).

  NOTE: There is no record in the Bible of angels warning Even of being separate from her husband.

  3. WAS ADAM DECEIVED BY SATAN?

  EGW — YES: “Satan, who is the father of lies, deceived Adam in a similar way, telling him that he need not obey God, that he would not die if he transgressed the law.” (Evangelism, p.598).

  BIBLE —NO: “And Adam was not deceived, but the woman being deceived was in the transgression.” (1 Timothy 2:14).

  Note: Who showed EGW that Satan deceived Adam, when the Bible says Adam was not deceived?

  4. DID PRE-FLOOD HUMANS MATE WITH ANIMALS AND GIVE BIRTH TO NEW SUB-HUMAN SPECIES AND RACES?

  EGW — YES: “But if there was one sin above another which called for the destruction of the race by the flood, it was the base crime of amalgamation of man and beast which defaced the image of God, and caused confusion everywhere.” (Spiritual Gifts, Vol. 3, p.64).

  EGW — YES: “Every species of animal which God had created were preserved in the ark. The confused species which God did not create, which were the result of amalgamation, were destroyed by the flood. Since the flood there has been amalgamation of man and beast, as may be seen in the almost endless varieties of species of animals, and in certain races of men.” (Spiritual Gifts, Vol. 3, p.75).

  BIBLE — NO: “And God said, Let the earth bring forth the living creature after his kind, cattle, and creeping thing, and beast of the earth after his kind: and it was so. And God made the beast of the earth after his kind, and cattle after their kind, and every thing that creepeth upon the earth after his kind: and God saw that it was good.” (Genesis 1:24,25).

  NOTE: Five times in these two verses God states that animals can only reproduce according “to their own kinds.” Horses cannot mate with birds and produce offspring. Neither can humans mate with monkeys and produce offspring. Even SDA scientists and the Ellen White Estate admits EGW was simply wrong.

  5. DID GOD OR AN ANGEL SHUT THE DOOR OF NOAH’S ARK?

  EGW — ANGEL: “An angel is seen by the scoffing multitude descending from heaven clothed with brightness like the lightning. He closes that massive outer door, and takes his course upward to heaven again.” (Spiritual Gifts, Vol. 3, p.68, written in 1864).

  EGW — GOD: “…God had shut it, and God alone could open it.” (Patriarchs and Prophets, p.98, written in 1890).

  BIBLE — GOD: “In the selfsame day entered Noah, and Shem, and Ham, and Japheth, the sons of Noah, and Noah’s wife, and the three wives of his sons with them, into the ark; And they that went in, went in male and female of all flesh, as God had commanded him: and the LORD shut him in. (Genesis 7:13,16).

  NOTE: The Bible says the Lord shut Noah in, EGW disagreed in 1864 saying it was an angel who shut the door. Then twenty-six years later in 1890, she changed her mind and wrote that it really was God who shut the door. First she contradicted the Bible and then she contradicted herself. SDA’s try to reconcile EGW with the Bible by saying, “Oh, God used an angel to shut the door.” If so, then why doesn’t the Bible tell us that? Why is it that none of the Bible prophets knew God “used an angel?” Why was this information only available to Christians through EGW? And why does her information contradict every one of the Bible writers? If the OT Bible record was wrong, then why did Jesus say the Bible is “truth.” (John 17:17) For EGW to be right; the Bible, Moses, Jesus and Ellen White herself have to be wrong!

  6. WAS THE TOWER OF BABEL BUILT BEFORE THE FLOOD?

  EGW — YES: “This system was corrupted before the flood by those who separated themselves from the faithful followers of God, and engaged in the building of the tower of Babel.” (Spiritual Gifts, Vol. 3, p.301).

  BIBLE — NO: “These are the families of the sons of Noah, after their generations, in their nations: and by these were the nations divided in the earth after the flood. And they said, Go to, let us build us a city and a tower, whose top may reach unto heaven; and let us make us a name, lest we be scattered abroad upon the face of the whole earth.” (Gen 10:32;11:4).

  NOTE: This was one of the first EGW contradictions that SDA’s found and corrected. They claimed it was just a typographical error, forgetting that EGW claimed every word she wrote came from God! (Spiritual Gifts, Vol. 2, p.293).

  7. DID GOD SEND RAVENS TO FEED ELIJAH?

  EGW — NO: “There He honored Elijah by sending food to him morning and evening by an angel of heaven.” (Testimonies, Vol. 3, p.288, written in 1873).

  EGW — YES: “He who fed Elijah by the brook, making a raven His messenger.” (Testimonies, Vol. 4, p.253, written in 1876).

  BIBLE — YES: “And it shall be, that thou shalt drink of the brook; and I have commanded the ravens to feed thee there. So he went and did according unto the word of the LORD: for he went and dwelt by the brook Cherith, that is before Jordan. And the ravens brought him bread and flesh in the morning, and bread and flesh in the evening; and he drank of the brook.” (1 Kings 17:4-6).

  NOTE: In 1873 EGW contradicted the Bible when she said Elijah was fed by an angel. Then three years later in 1876 she changed her mind and agreed with the Bible that it really was a raven. Then, a year after her death, her editors tried to smooth things over by omitting any reference to either an angel or a raven. They changed EGW’s words to say Elijah was just “miraculously provided with food.” (Prophets and Kings, p.129, written in 1916).

  8. WAS THE MAN JESUS CHRIST ALSO TRULY GOD?

  EGW — NO: “The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty.” (Letter 32, 1999, quoted in the Seventh-day Adventist Bible Commentary, Vol. 5, p.1129).

  BIBLE — YES: “For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counsellor, The mighty God, The everlasting Father, The Prince of Peace.” (Isa 9:6).

  BIBLE — YES: “Behold, he cometh with clouds; and every eye shall see him, and they also which pierced him: and all kindreds of the earth shall wail because of him. Even so, Amen. I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith the Lord, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.” (Rev 1:7-8).

  BIBLE — YES: “Wherefore God also hath highly exalted him, and given him a name which is above every name:” (Phil 2:9).

  NOTE: The deity of Christ is a fundamental doctrine. Any other belief is HERESY.

  9. WHO CHOSE JUDAS TO BE ONE OF JESUS’ TWELVE DISCIPLES?

  EGW – CHRIST CHOSE JUDAS: “When Judas was chosen by our Lord, his case was not hopeless.” (Testimonies, Vol. 4, p.41).

  EGW – DISCIPLES CHOSE JUDAS: “The disciples were anxious that Judas should become one of their number. They commended him to Jesus.” (Desire of Ages, p.294).

  EGW – JUDAS CHOSE HIMSELF: “While Jesus was preparing the disciples for their ordination, one who had not been summoned urged his presence among them. It was Judas Iscariot, a man who professed to be a follower of Christ. He now came forward soliciting a place in this inner circle of disciples. He hoped to experience this through connecting himself with Jesus.” (Desire of Ages, pp.293, 717).

  BIBLE – JESUS CHOSE JUDAS: “And when it was day, he called unto him his disciples: and of them he chose twelve, whom also he named apostles; Simon, (whom he also named Peter,) and Andrew his brother, James and John, Philip and Bartholomew, Matthew and Thomas, James the son of Alphaeus, and Simon called Zelotes, And Judas the brother of James, and Judas Iscariot, which also was the traitor. Jesus answered them, Have not I chosen you twelve, and one of you is a devil? He spake of Judas Iscariot the son of Simon: for he it was that should betray him, being one of the twelve. Ye have not chosen me, but I have chosen you, and ordained you, that ye should go and bring forth fruit, and that your fruit should remain: that whatsoever ye shall ask of the Father in my name, he may give it you.” (Luke 6:13-16; John 6:70-71; John 15:16).

  10. WAS THE ATONEMENT FOR SIN COMPLETED AT THE CROSS?

  EGW — NO: “Instead of…Daniel 8:14 referring to the purifying of the earth, it was now plain that it pointed to the closing work of our High Priest in heaven, the finishing of the atonement, and the preparing of the people to abide the day of His coming.” (Testimonies, Vol. 1, p.58).

  EGW — NO: “Jesus entered the most holy of the heavenly sanctuary, at the end of the 2300 days of Daniel 8, in 1844, to make a final atonement for all who could be benefited by His mediation.” (Early Writings, p.253).

  BIBLE — YES: “When Jesus therefore had received the vinegar, he said, It is finished: and he bowed his head, and gave up the ghost.” (John 19:30).

  BIBLE — YES: “But now the righteousness of God without the law is manifested, being witnessed by the law and the prophets; Even the righteousness of God which is by faith of Jesus Christ unto all and upon all them that believe: for there is no difference: For all have sinned, and come short of the glory of God; Being justified freely by his grace through the redemption that is in Christ Jesus: Whom God hath set forth to be a propitiation through faith in his blood, to declare his righteousness for the remission of sins that are past, through the forbearance of God;” (Rom 3:21-25).

  BIBLE — YES: “Much more then, being now justified by his blood, we shall be saved from wrath through him. For if, when we were enemies, we were reconciled to God by the death of his Son, much more, being reconciled, we shall be saved by his life. And not only so, but we also joy in God through our Lord Jesus Christ, by whom we have now received the atonement.” (Rom 5:9-11).

  NOTE: The Bible totally rejects EGW’s idea of the 2300 days and an investigative judgment in the heavenly sanctuary beginning in 1844. Notice how the Bible texts quoted above were all written less than thirty years after Jesus’ resurrection, and all clearly state that Christians living then were already fully justified, redeemed, sanctified and reconciled to God through Christ’s death on the cross. There is not a verse in the Bible to support the SDA sanctuary doctrine.

  11. DOES THE BLOOD OF CHRIST CANCEL SIN?

  EGW — NO: “The blood of Christ, while it was to release the repentant sinner from the condemnation of the law, was not to cancel sin…it will stand in the sanctuary until the final atonement.” (Patriarchs and Prophets, p.357).

  BIBLE — YES: “In whom we have redemption through his blood, the forgiveness of sins, according to the riches of his grace;” (Eph. 1:7).

  BIBLE — YES: “But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin.” (1 John 1:7).

  BIBLE — YES: “Saying, Blessed are they whose iniquities are forgiven, and whose sins are covered. Blessed is the man to whom the Lord will not impute sin.” (Rom 4:7-8).

  NOTE: To forgive means to pardon, give up all rights to punish, to forever cancel a debt. Jesus did all that for us when He shed His blood for us. The Bible says that forgiven sins are never counted against an individual. However Ellen White contradicts the Bible by claiming God stores up our sins and later punishes us for them if we do not measure up to His standard before the final atonement. This idea causes millions of SDA’s agony as they question whether or not they will be saved.

  12. WHO BEARS OUR SINS?

  EGW — SATAN: “It was seen, also, that while the sin offering pointed to Christ as a sacrifice, and the high priest represented Christ as a mediator, the scapegoat typified Satan, the author of sin, upon whom the sins of the truly penitent will finally be placed. Christ will place all these sins upon Satan, … so Satan, …will at last suffer the full penalty of sin.” (Great Controversy, p.422,485,486).

  BIBLE — JESUS: “Who his own self bare our sins in his own body on the tree, that we, being dead to sins, should live unto righteousness: by whose stripes ye were healed.” (1 Pet 2:24).

  13. CAN WE SAY WE ARE SAVED RIGHT NOW BY CHRIST’S GRACE?

  EGW — NO: “Those who accept the Saviour, however sincere their conversion, should never be taught to say or feel that they are saved. Those who accept Christ, and in their first confidence say, I am saved, are in danger of trusting to themselves.” (Christ’s Object Lessons, p. 155).

  BIBLE — YES: “Verily, verily, I say unto you, He that heareth my word, and believeth on him that sent me, hath everlasting life, and shall not come into condemnation; but is passed from death unto life.” (John 5:24). “These things have I written unto you that believe on the name of the Son of God; that ye may know that ye have eternal life, and that ye may believe on the name of the Son of God.” (1 John 5:13).

  NOTE: The reason the apostle John wrote his letter was to assure the believers that they had eternal life.

  14. CAN IGNORANT SLAVES BE SAVED?

  EGW — NO: “God cannot take to heaven the slave who has been kept in ignorance and degradation, knowing nothing of God or the Bible, fearing nothing but his master’s lash, and holding a lower position than the brutes.” (Early Writings, p.276).

  BIBLE — YES: “That was the true Light, which lighteth every man that cometh into the world.” (John 1:9).

  15. CAN WE LEGITIMATELY SAY “I HAVE CEASED TO SIN?”

  EGW — YES: “Christ died to make it possible for you to cease to sin, and sin is the transgression of the law.” (Review and Herald, Vol. 71, No. 35, p.1, August 28, 1894).

  EGW — YES: “To be redeemed means to cease from sin.” (Review and Herald, Vol. 77, No. 39, p.1, September 25, 1900).

  EGW — YES: “Those only who through faith in Christ obey all of God’s commandments will reach the condition of sinlessness in which Adam lived before his transgression. They testify to their love of Christ by obeying all his precepts.” (Manuscript 122, 1901, quoted in the Seventh-day Adventist Bible Commentary, Vol. 6, p.1118).

  EGW — YES: “To every one who surrenders fully to God is given the privilege of living without sin, in obedience to the law of heaven. God requires of us perfect obedience. We are to purify ourselves, even as he is pure. By keeping his commandments, we are to reveal our love for the Supreme Ruler of the universe.” (Review and Herald, September 27, 1906, p.8).

  BIBLE — NO: “But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us. If we confess our sins, he is faithful and just to forgive us our sins, and to cleanse us from all unrighteousness.” (1 John 1:7-9).

  BIBLE — NO: “For by grace are ye saved through faith; and that not of yourselves: it is the gift of God: Not of works, lest any man should boast.” (Eph 2:8-9).

  16. WILL OBEYING THE COMMANDMENTS EARN ME GOD’S FAVOR?

  EGW — YES: “To obey the commandments of God is the only way to obtain (earn) His favor.” (Testimonies, Vol. 4, p.28).

  BIBLE — NO: “But we are all as an unclean thing, and all our righteousnesses are as filthy rags; and we all do fade as a leaf; and our iniquities, like the wind, have taken us away.” (Isa 64:6).

  BIBLE — NO: “But that no man is justified by the law in the sight of God, it is evident: for, The just shall live by faith.” (Gal 3:11).

  17. DOES OUR OBEDIENCE AND FAITH RECONCILE US TO GOD?

  EGW — YES: “Man, who has defaced the image of God in his soul by a corrupt life, cannot, by mere human effort, effect a radical change in himself. He must accept the provisions of the gospel; he must be reconciled to God through obedience to his law and faith in Jesus Christ.” (Testimonies, Vol. 4, p.294).

  BIBLE — NO: “For by grace are ye saved through faith; and that not of yourselves: it is the gift of God: Not of works, lest any man should boast.” (Eph 2:8-9).

  BIBLE — NO: “And you, that were sometime alienated and enemies in your mind by wicked works, yet now hath he reconciled In the body of his flesh through death, to present you holy and unblameable and unreproveable in his sight:” (Col 1:21-22).

  18. DID JESUS ENTER THE MOST HOLY PLACE OF THE HEAVENLY TEMPLE BEFORE OCTOBER 22, 1844?

  EGW — NO: “I was shown that…the door was opened in the most holy place in the heavenly sanctuary, where the ark is, in which are contained the ten commandments. This door was not opened until the mediation of Jesus was finished in the holy place of the sanctuary in 1844. Then Jesus rose up and shut the door of the holy place, and opened the door into the most holy, and passed within the second veil, where he now stands by the ark.” (Early Writings, p.42).

  BIBLE — YES: “Neither by the blood of goats and calves, but by his own blood he entered in once into the holy place, having obtained eternal redemption for us.” (Hebrews 9:12 written in 60 AD).

  NOTE: This Bible text was written in 60 AD, and it states that Jesus was already ministering in the Most Holy Place of the heavenly sanctuary at least 1,824 years before 1844. Ellen White’s 1844 scenario simply contradicts the clearest Scriptures!

  19. DID PAUL LEARN THE GOSPEL FROM MEN IN THE CHURCH?

  EGW — YES: “Paul must receive instruction in the Christian faith and move accordingly. Christ sends him to His very disciples whom he had been so bitterly persecuting, to learn of them. Now Paul was in a condition to learn of those whom God had ordained to teach the truth. Christ directs Paul to His chosen servants, thus placing him in connection with His church. The very men whom Paul was purposing to destroy were to be his instructors in the very religion that he had despised and persecuted.” (Testimonies, Vol. 3, p.430).

  BIBLE — NO: “But I certify you, brethren, that the gospel which was preached of me is not after man. For I neither received it of man, neither was I taught it, but by the revelation of Jesus Christ. To reveal his Son in me, that I might preach him among the heathen; immediately I conferred not with flesh and blood: Neither went I up to Jerusalem to them which were apostles before me; but I went into Arabia, and returned again unto Damascus. Then after three years I went up to Jerusalem to see Peter, and abode with him fifteen days. But other of the apostles saw I none, save James the Lord’s brother. Now the things which I write unto you, behold, before God, I lie not.” (Gal. 1:11-12, 16-20).

  20. WHAT IS “THE SEAL OF GOD”?

  EGW — SABBATH: “The enemies of God’s law, from the ministers down to the least among them, have a new conception of truth and duty. Too late they see that the Sabbath of the fourth commandment is the seal of the living God.” (Great Controversy, p.640).

  BIBLE – HOLY SPIRIT: “In whom ye also trusted, after that ye heard the word of truth, the gospel of your salvation: in whom also after that ye believed, ye were sealed with that holy Spirit of promise,” (Eph 1:13).

  BIBLE – HOLY SPIRIT: “And grieve not the holy Spirit of God, whereby ye are sealed unto the day of redemption.” (Eph 4:30).

  NOTE: This is a crucial contradiction. The Bible is certain that God’s seal is the Holy Spirit. But EGW denies this Bible truth, claiming that the seventh-day Sabbath is God’s seal. Thus Sabbath-keeping is promoted as the great determiner of who is lost and who is saved. In this, EGW proclaims that it is the Sabbath which saves, rather than Jesus Christ who saves! This is heresy, claiming salvation by works. EGW makes the Sabbath the greatest commandment of all.

  21. WILL WE KNOW THE EXACT DAY AND HOUR OF CHRIST’S COMING?

  EGW — YES: “As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus’ coming.” (Early Writings, pp.15,34,285).

  BIBLE — NO: “Watch therefore, for ye know neither the day nor the hour wherein the Son of man cometh.” (Mat 25:13).

  BIBLE — NO: “But of that day and that hour knoweth no man, no, not the angels which are in heaven, neither the Son, but the Father.” (Mark 13:32).

  22. WILL THE SAVED HAVE WINGS IN THE RESURRECTION?

  EGW — YES: “We gathered about Jesus, and just as He closed the gates of the city, the curse was pronounced upon the wicked. The gates were shut. Then the saints used their wings and mounted to the top of the wall of the city.” (Early Writings, p.53).

  BIBLE — NO: “Who shall change our vile body, that it may be fashioned like unto his glorious body, according to the working whereby he is able even to subdue all things unto himself.” (Phil 3:21).

  NOTE: The Bible says the resurrected saints will have a body like Christ’s resurrected body. Nowhere in scripture is there even a hint that Jesus had wings.

  SUMMARY

  Ellen White once stated: “The Bible must be your counselor. Study it and the testimonies God has given; for they never contradict His Word.” (Selected Messages, Vol. 3, p.32).

  From the evidence you have seen, do you think Ellen White’s writings (testimonies) “never contradict” God’s Word? Isn’t it clear that even by denying that she contradicts the Bible, she is simply proving that she cannot be trusted?

  • Teknon,

   Materialul trimis de trimis de tine rezuma u nele din multiplele dovezi care pur si simplu o DESFINTEAZA pe falsa profetesa a sambatarilor (Ellen White) aratandu-le acestora falsitatea DOVEDITA a elucubratiilor patroanei spirituale a sectei lor !

   AR MERITA TRADUSE MACAR IN REZUMAT!

 9. Frate Traian am vrut sa scriu mai demult despre aceasta persoana e.g.w. si elucubratiile ei insa am fost foarte ocupat . Mai am multe materiale
  despre erorile grave a vrajitoarei ellen g. white.
  Foarte bune materialele puse la dispozitie de fratele Paul. Daca cei care citesc blogul acesta ar sta si ar studia dovezile aduse de fratele Paul in materialele puse la dispozitie de el si ar fi cinstiti cu adevarul biblic n-ar mai fi nevoie de interventiile altora
  O sa incerc sa traduc materialul care l-am expus mai sus ,sper maine sa pot sa-l termin pentru ca sunt foarte ocupat
  Cred ca adventistii in ciuda multitudinii de dovezi chiar nu vor sa recunoasca adevarul biblic .
  Rog orice adventist sa raspunda de ce apostolul Pavel i-a stat impotriva apostolului Petru ,
  Galateni 2:11-16 .
  Frate Dan si frate Traian si toti cei care cautati adevarul Domnului Isus Cristos multe binecuvantari

 10. Jenant din cale afară!…
  Un mesaj prietenesc dumincalului Paul Dan şi celorlalţi antisabatarieni; Nu ziceţi voi că Pavel în Romani cap.14 anulează sabatul şi că “cine ţine o zi” e la egalitate cu “cine nu ţine nicio zi pentru Domnul”?
  Dacă aşa stau lucrurile, atunci aleg(em) să ţin(em) una din cele 7 zile. Una oarecare, căci toate “zilele sunt egale”.
  Adică alegem sâmbăta aia pe care voi o urâţi visceral, sâmbăta aia pe care o iubea şi o ţinea Căpetenia mântuirii noastre, acela care este Lumina lumii, după cum e scris: “Cine MĂ URMEAZĂ pe MINE nu va umbla în întuneric, ci va avea LUMINA VIEŢII”! Aleg(em) să îl urmăm pe Isus!
  Şi, făcând ce făcea El, avem fărăgduinţa Lui că NU umblăm în întuneric!

  • Esti in intuneric si intelegi Cuvantul in mod distorsionat bazat pe hermeneutica aberanta adventista. Dovada este ca nici macar nu ai putut sa internalizezi cateva referinte la sabat pe care ii le-am scris asa numitei “typing addict”.

  • Pentru actualul “sambatar”:
   Q.E.D (quod erat demonstrandum)! BRAVO!

   Ai demonstrat exact ceea ce trebuia: hermeneutica sambatareasca e halucinanta, exact ca si a fariseilor si saducheilor din timpul lui Isus.

 11. aveti curaj sa participati la o discutie barbateasca pe siteul dumneavoastra cu profesorul Florin laiu sau cu oricare alt pastor adventist pe sabat, legea etc ? sau chiar cu mine ;

  • Adi, bineinteles ca am curajul dat de autoritatea Cuvantului lui Dumnezeu sa discut cu oricine dintre adventisti despre sabat si ce mai vreti voi, dar haideti sa lansam discutia peste doua luni. Acum sunt foarte ocupat. Pana atunci citeste cartea despre adventism pe care am scris-o.

   Paul Dan

 12. Contradictiile biblice a ellenei g. white
  1. Planul de mantuire a fost facut dupa cadere ?
  Egw- Da .Imparatia harului a fost instituita imediat dupa caderea omului, cand a fost conceput un plan de salvare a omenirii vinovate ( tragedia veacurilor, p.347) FALS
  BIBLIA- NU In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui (Efes 1:4-6 )
  Evanghelia mantuirii prin har prin credinta in DOMNUL ISUS CRISTOS exista inainte de intemeierea lumii .egw contrazice biblia spunand ca planul de mantuire a aparut dupa caderea lui Adam si Eva
  2. Era Adam impreuna cu Eva cand Eva a fost ispitita in gradina ?
  Egw-Nu-egw spune ca desi a fost avertizata de ingeri sa nu se departeze de sotul ei Eva fiind absorbita de munca ei in gradina Edenului s-a departat inconstient de Adam si s-a aflat deodata uitindu-se cu admiratie la pomul interzis.(Patriarhi si profeti ,p.53,54) FALS
  BIBLIA-DA. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.(GEN 3:6)
  Bilia nu spune ca ingerii au avertizat-o pe Eva sau ca ea nu era langa Adam.
  3. A fost Adam inselat de satan?
  Egw- Da.satan l-a inselat pe Adam in acelasi fel ,spunandu-i ca nu trebuie sa asculte pe Dumnezeu si ca nu va muri daca va calca legea (Evanghelism p.598) FALS
  BIBLIA-NU. Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii.(1 Tim 2:14)
  Cine i-a aratat lui egw ca Adam a fost inselat de satan cand biblia aspune ca el nu a fost inselat?
  4. Oamenii de dinainte de potop s-au impreunat cu animale dand nastere unor noi subspecii si rase umane ?
  Egw.-Da : Daca a fost un pacat mai mare decat altul care a dus la distrugerea intregii omeniri prin potop ,a fost amestecarea omului cu animalele si a dus la deformarea imaginii lui Dumnezeu ( Daruri spirituale,vol.3,p 64) FALS
  Egw- da .Fiecare specie creata de Dumnezeu a fost pastrata in arca.Celelalte specii necreate de Dumnezeu ,care au fost rezultatul combinarii omului cu animalele au fost distruse de potop.De la potop incoace a existat combinare (imperecherea) a omului cu animalele ,dupa cum pot fi vazute in nenumaratele varietati de specii de animale si in unele rase umane (Daruri spirituale,vol 3,p.75) FALS
  BIBLIA- NU . Dumnezeu a zis: “Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor.” Si asa a fost.
  25. Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune. (GEN 1:24,25)
  De 5 ori in aceste 2 versete Dumnezeu (spune ,declara , stabileste) ca animalele se pot reproduce dupa soiul lor.Caii nu se pot imperechea cu pasarile si sa produca urmasi .Nici oamenii cu maimutele nu pot avea urmasi.Chiar oamenii de stiinta adventisti recunosc ca egw a gresit
  5.Dumnezeu sau un inger a inchis usa de la arca lui Noe ?
  Egw-In “Daruri spirituale” spune ca un inger –vol 3,p.68, scrisa in 1864. FALS
  -In “profeti si patriarhi”spune ca Dumnezeu- p,98, scrisa in 1890
  BIBLIA-Dumnezeu (Gen. 7:13,16)
  Se pare ca pana in 1890 egw n-a citit Geneza .Oare cine a informat-o gresit?
  6-Turnul Babel a fost constuit inainte de potop?
  Egw-DA .Spune asta in” Daruri spirituale”,vol,3,p.301 FALS
  BIBLIA-NU-Acestea sunt familiile fiilor lui Noe, dupa spita neamului lor, dupa neamurile lor. Si din ei au iesit neamurile care s-au raspandit pe pamant dupa potop. Si au mai zis: “Haidem! sa ne zidim o cetate si un turn al carui varf sa atinga cerul si sa ne facem un nume, ca sa nu fim imprastiati pe toata fata pamantului! (GEN 10;34-11:4)
  7 –Atrimis Dumnezeu corbi sa-l hraneasca pe Ilie?
  Egw-NU .In cartea Marturii scrisa in 1873 spune ca un inger il hranea pe Ilie( Marturii Vol. 3, p.288) FALS
  -In carte Marturii scrisa in 1876 spune ca un corb il hranea pe Ilie (Marturii Vol. 4, p.253, ).
  BIBLIA-DA Vei bea apa din parau, si am poruncit corbilor sa te hraneasca acolo.”
  . El a plecat si a facut dupa cuvantul Domnului. S-a dus si s-a asezat langa paraul Cherit, care este in fata Iordanului.
  . Corbii ii aduceau paine si carne dimineata si paine si carne seara, si bea apa din parau.(1 Regi 17:4-6)
  8-A fost omul ISUS CRISTOS realmente –cu adevarat- DUMNEZEU ?
  Egw-NU-Omul Isus Cristos n-a fost Dumnezeu atotputernic.(Scrisoarea 32 citata in comentariu biblic AZS vol.5,p 1129) FALS -EREZIE-
  BIBLIA –DA-Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.”(ISAIA 9:6)
  Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.
  . “Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul”, zice Domnul Dumnezeu, “Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic.” (APOC.1:7,8)
  Dumnezeirea lui Isus Cristos e o doctrina fundamentala.Orice alta credinta e o erezie

  9-Cine l-a ales pe Iuda sa fie unul din cei 12 apostoli?
  Egw-Iuda s-a ales singur (dorinta veacurilor p.293,717)
  -apostolii l-au ales pe Iuda (dorinta veacurilor p.294)
  -Domnul Isus l-a ales pe Iuda (marturii vol 4,p41)
  BIBLIA –DOMNUL ISUS L-A ALES PE IUDA
  Cand s-a facut ziua, a chemat pe ucenicii Sai si a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, si anume:
  14. pe Simon, pe care l-a numit si Petru; pe Andrei, fratele lui; pe Iacov; pe Ioan; pe Filip; pe Bartolomeu;
  15. pe Matei; pe Toma; pe Iacov, fiul lui Alfeu; pe Simon, numit zelotul;
  16. pe Iuda, fiul lui Iacov; si pe Iuda Iscarioteanul, care s-a facut vanzator.
  LUCA 6:13-16

  10. A FOST MANTUIREA DESAVARSITA PE CRUCE?
  EGV-NU: “In locul a…Daniel 8:14 referindu-se la purificarea pamantului, era acum evident ca facea trimitere la incheierea lucrarii Marelui Preot in ceruri, desavarsind mantuirea si pregatirea oamenilor in a astepta ziua venirii Sale.” (“Marturii”, Vol.1, p.58)
  EGW-NU: “Isus a intrat in locul preasfant ceresc, la sfarsitul a 2300 de zile dupa Daniel 8, in 1844, pentru a desavarsi mantuirea pentru toti cei care vor beneficia de pe urma meditatiilor Sale. ” (“Scrieri Timpurii, p.253”)
  BIBLIA-DA: “Asadar, cand Isus a primit otetul, a spus: “S-a sfarsit.” si si-a plecat capul si Si-a dat duhul.” (Ioan 19:30)
  BIBLIA-DA: “Dar acum dreptatea Lui Dumnezeu fara lege este manifestata, iar legea si profetii sunt martori; lipsa ”
  BIBLIA-DA: “Mai mult atunci, fiind acum gratiati de sangele Sau, vom fi salvati de la pedeapsa prin El. Caci daca pe cand eram dusmani, am fost impacati cu Dumnezeu prin moartea Fiului Sau, cu atat mai mult, fiind impacati, vom fi salvati prin viata Sa. Nu numai atat, dar ne si bucuram intru Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos, prin care acum ne-am primit mantuirea.” (Rom 5:9-11)
  NOTA: Biblia respinge in totalitate ideea lui EGW a celor 2300 de zile si a unei judecati investigative in sanctuarul ceresc incepand in 1844. Trebuie observat cum ca textele biblice citate mai sus au fost toate scrise la mai putin de treizeci de ani dupa invierea Lui Isus si ca este clar mentionat ca cei care erau crestini in acele timpuri au fost complet iertati, mantuiti, purificati si impacati cu Dumnezeu prin moartea Lui Hristos pe cruce. Nu exista niciun verset in Biblie care sa sustina doctrina sanctuarului.

  11. ANULEAZA SANGELE LUI HRISTOS PACATUL?
  EGW-NU:”Sangele Lui Hristos, cat timp a servit la eliberarea pacatosului care se caieste de condamnarea legii, nu a avut scopul de a anula pacatul…va sta in sanctuar pana la finalizarea mantuirii.” (“Patriarhi si Profeti”, p.357)
  BIBLIA-DA: “Prin care am primit rascumpararea prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau.” (Efeseni, 1:7)
  BIBLIA-DA:”Dar, daca umblam in lumina, dupa cum El Insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele Lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat.” (1 Ioan, 1:7)
  BIBLIA-DA: “Ferice, zice el, deaceia ale caror faradelegi sunt iertate si ale caror pacate sunt acoperite! Ferice de omul caruia Domnul nu-I tine in seama pacatul!” (Romani 4:7-8)
  NOTA: A ierta inseamna a gratia, a renunta la drepturile de a pedepsi, a anula pentru totdeauna o datorie. Isus a facut toate acestea pentru noi cand Si-a varsat sangele de dragul nostru. Biblia spuna ca pacatele iertate nu vor fi folosite impotriva unui individ. Cu toate acestea, Ellen White contrazice Biblia, sustinand ca Dumnezeu ne pastreaza pacatele si mai tarziu ne pedepseste pentru ele daca nu ne ridicam la standardele Sale inainte de mantuirea finala. Aceasta idee cauzeaza agonie in randul a milioane de azs in momentul in care se intreaba daca vor fi sau nu salvati.

 13. Acest individ este binecunoscut pentru laturile pe care le azvarle din gatlejul sau rau. Un asa-zis crestin care confirma, din nefericire, originile numelui sau:

  1. Laie – ceata de tigani sau grup zgomotos sau haita de caini!
  Florin Laiu este un caine care musca din trupul lui Isus, biserica sa! Iar muscaturile sale sunt aducatoare de moarte spirituala! El este un vrajmas plin de trufie al Evangheliei lui Hristos, promovand ZADARNICIREA acesteia in numele unei miscari, adventismul, nascute din aluatul dracesc al masoneriei. Apelativele cu care categoriseste orice contestare a necuratei organizatii din care face parte sunt tipice mahalelei unui anumit fel de jurnalism…

  2. Lainic – persoana care umbla fara rost, haimana, pierde-vara, vagabond…
  Asa umbla si ”excelenta” sa, prin mediul online, improscand cu tot felul de epitete ca rod al unei rautati anticrestine, dusmania fata de slujitorii Evangheliei lui Hristos!

  Acest mincinos , slujbas al lui antihrist, si blestemat – datorita iesirii de sub har si intrarii sub Lege – slujeste o evanghelie aflata sub anatema apostolului Pavel!

  Invatatura adventista este la fel de periculoasa ca erezia iehovista si mult mai perfida decat apostazia catolica! Rusine sa-i fie acestui om si celor ca el care, intr-un ceas rau, au ales sa lucreze intru zadarnicirea harului lui Hristos! Mormonismul, adventismul si martorii lui Iehova sunt loviturile de ciocan ale masoneriei aplicate creștinismului biblic! Profetiile lor mincinoase au distrus credibilitatea profetiei biblice si au dat apa la moara ateismului! Miscarea BahaiUlah este o miscare aparuta pe ruinele profetiilor mincinoase ale lui Miller! Iar acest ins josnic, pretins intelectual si crestin, nu este decat o gura obraznica, larga cat haul, a minciunii antihristice care are ca pilon invatatura nesanatoasa ca, Isus este arhanghelul Mihail!

  Cunosc oameni care au ajuns niste ruine in urma contactului cu aceasta inseleciune a perversei profetese, Ellen G White! Pentru acesti oameni si pentru raul facut lor, am scris eu aceste randuri pe blogul dvs!

 14. Ioan 1.17” Legea a fost data prin Moise,dar HARULsi ADEVARUL au venit prin Isus Cristos”:.deci legea e buna ca a fost data si implinita(nu desfiintata, deci tot nu mai trebuie tinuta) de aceeasi persoana,Domnul Isus a implinit legea caci el e Mielul de jertfa oferit de Dumnezeu.Daca primesti harul sau darul fara plata al mantuirii si crezi ca esti mantuit prin sangele Domnului Isus esti cu adevarat liber de orice minciuna a celui rau care a preluat cateva legi implinite de Domnul Isus cu privire la sabat ,haine preotesti,carnea de porc si ii amageste pe oameni ca nu sunt mantuiti daca nu le tin.Intr-adevar duhul celui rau reactualizeaza aceste legi dar cei ce le tin nu-si dau seama,Domnul sa aiba mila de ei caci au nevoie de mila si de NOI la fel

 15. Pingback: Contradicții biblice grave din Scrierile lui Ellen G. White | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s