Multi adventisti se fac de râs alaturi de pastorul Florin Lăiu – blasfemiatoarea adventista

Una din reactile la articolul despre pastorul adventist Florin Laiu o veti citi mai jos. Asa numita typingaddict este o adventista blasfemiatoare, batjocorind ziua invierii Domnului. Aversiunea satanica fatza de ziua intai a saptamanii (Duminica) este raspandita intre adventisti. Iata ce spune ea:

typingaddict submitted on 2015/08/06 at 3:14 pm
Deviezi in stil mare… E al doilea articol pe care il citesc, sau mai bine zis spicuiesc, si am ajuns la concluzia ca e inutil sa imi incarc mintea cu aberatiile pe are le scrii. Am o singura intrebare pentru tine, desi multe ar putea rasari din cate greseli are articolul: Cum a aparut sfintirea duminicii? Arata-mi, cu text biblic, unde, cand si cine a desfiintat Sabatul (Sambata-ca sa nu fie erori) si l-a inlocuit cu minunea de duminica [sublinierea mea]… Nu cred ca o sa primesc un raspuns coerent, dar insist de dragul curiozitatii. PS. Fac pariu ca Ellen White e doar in pamant si nu in iad.. Si asta numai pana la revenire 😉

Aceasta blasfemiatoare adventista batjocoreste ziua de Duminica numind-o “minunea de duminica”. Observati ca sabatul il scrie cu litera mare, iar Duminica o scrie cu litera mica. 

Asadar pastori si lucratori evanghelici cat si membrii ai bisericilor evanghelice care mai intretineti relatii cu blasfemiatorii adventisti, daca continuati asa nu cred ca veti fi printre cei mantuiti. Aceasta o spun cu toata fermitatea. Din momentul cand cineva afla adevarul cu privire la o erezie sau cu privire la apostati ca adventistii si mai tine legatura cu ei – cred ca acea persoana nu are Duhul Domnului. Adventismul este anticristic! 

Dar sa raspund putin la comentariul acestei adventiste hulitoare: 

 • Asa cum am afirmat in articolul despre adventistul Florin Lăiu, nici un adventist nu poate sta in picioare in fatza adevarului Scripturii cu privire la Evanghelia harului. Si aceasta adventista raspunde nedocumentat ca si mentorul adventist Lăiu. 
 • Sa citim cu atentie aceste versete din evanghelii, uitandu-ne in special la partea subliniata  

La sfîrşitul zilei sabatului, cînd începea să se lumineze în spre ziua dintîi a săptămînii, Maria Magdalina şi cealaltă Marie au venit să vadă mormîntul. Şi iatăcă s’a făcut un mare cutremur de pămînt; căci un înger al Domnului s’a pogorît din cer, a venit şi a prăvălit piatra dela uşa mormîntului, şi a şezut pe ea. Înfăţişarea lui era ca fulgerul, şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada. Străjerii au tremurat de frica lui, şi au rămas ca nişte morţi. Dar îngerul a luat cuvîntul, şi a zis femeilor:,,Nu vă temeţi; căci ştiu că voi căutaţi pe Isus, care a fost răstignit. Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul (Matei 28:1-6)
În ziua întîi a săptămînii, femeile acestea, şi altele împreună cu ele, au venit la mormînt dis de dimineaţă, şi au adus miresmele, pe cari le pregătiseră. Au găsit piatra răsturnată de pe mormînt, au intrat înlăuntru, şi n’au găsit trupul Domnului Isus (Luca 24:1-3) 

Observam in versetele din evanghelia dupa Matei ca la sfarsitul zilei sabatului Domnul Isus a inviat. Este semnificativ ca Domnul nostru invieaza in ziua intai a saptamanii, deoarece El inaugurase Noul Legamant cu toate implicatile de rigoare printre care si abrogarea zilei sabatului. Pentru o discutie in detaliu, vezi aici la capitolul Trebuie sa tinem sabatul? p 80-116.

In incheiere doar mentionez (restul gasiti in carte) ca sabatul a fost un semn intre Dumnezeu si Israel. Domnul Isus este adevaratul sabat, de aceea El a desfintat ziua sabatului asa cum vedem in evanghelia dupa Ioan 5 . Citez din cartea Adevarul despre Miscarea Adventista pe care o gasiti aici.

„Tocmai de aceea căutau şi mai mult iudeii să-L omoare, nu numai fiindcă dezlega ziua sabatului, dar şi pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu“. Ioan5:18

Iată câteva comentarii cu privire la acest verset remarcabil:

 • Hristos „dezlega ziua sabatului“. Verbul „a dezlega“ (luo), în limba greacă, mai înseamnă şi „a demola, a dizolva“. Este clar că se întâmpla ceva nemaiîntâlnit: sabatul era călcat de Mesia. Cu ce scop? Pentru a provoca dezbinare şi dispute în popor? Nu! Sosise momentul în care sabatul ca simbol să fie înlocuit cu sabatul ca realitate, şi anume ziua sabatului să fie înlocuită cu prezenţa Mântuitorului, care este
  adevărata odihnă. Sabatul rămâne ca principiu divin, dar adevăratul
  sabat nu este o zi, ci persoana Domnului Isus Hristos. Deci El nu se contrazice, chiar dacă a instituit sabatul la creaţie. Vom vedea aceasta în Mat. 11:28 şi în Col. 2:16,17
 • Versetul 17 este o dovadă a divinităţii Domnului Hristos: „Şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu“. Punând cap la cap cele două elemente de bază, putem trage următoarea concluzie: Domnul Hristos, ca Dumnezeu, are voie să aducă modificări sabatului. Aşa cum am văzut şi în Mat. 12:8, El este Domn al sabatului. Iată în ce mod minunat Evangheliile dau aceeaşi mărturie cu privire la sabat. Pentru iudeii din secolul I, ţinerea sabatului era mai importantă decât oamenii şi chiar
  decât Dumnezeu, drept pentru care căutau să-L omoare chiar pe Fiul lui Dumnezeu.

Faptul că evreii nu experimentau odihna lui Dumnezeu prin ţinerea sabatului este redat de versetul următor: „Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre“ (Mat. 11:28-29). Creştinii evanghelici sunt obişnuiţi să audă acest verset la evanghelizări. Domnul Hristos le dă acest îndemn în primul rând evreilor din timpul Său, care nu ştiau ce însemna odihna, cu toate că ţineau sabatul. Odihna adevărată este o problemă de suflet, pe care o rezolvă numai Mântuitorul. Isus Hristos este adevărata odihnă de sabat.

Parasiti secta adventista cat mai este timp pana cand minciuna nu va va cuprinde in totalitate! 

23 thoughts on “Multi adventisti se fac de râs alaturi de pastorul Florin Lăiu – blasfemiatoarea adventista

 1. Frate Paul Dan , ma bucur intotdeauna vazand cum luptati cu inversunare pentru Adevar. Am inceput sa citesc Adevarul despre miscarea adventista (permiteti-mi sa scriu cu litere mici miscarea adv…) . Am pe inima sa ma rog si eu pentru dumneavoastra ca Domnul Isus sa va dea si mai multa indrazneala si putere sa luptati lupta cea buna a credintei. .ps: nu tin neaparat sa postati gandul meu. Dumnezeu sa va binecuvanteze.

  • Frate Daniel,

   Pavel insusi cerea rugaciunea sfintilor. Imi faci o mare favoare ca te rogi pentru lucrarea pe blog! Te rog finalizeaza citirea cartii si fa-o cunoscuta peste tot.

   Cu apreciere frateasca,
   Paul Dan

   • Pace vouă
    Ma alătur si eu la acest blog ca sa întăresc si eu cu puţinele cuvinte dar cu o mare putere,pentru că cuvântul lui Dumnezeu nu este lipsit de putere. Amin
    Revin la discutile despre adventisti si zic ca Domnul să îi lumineze până nui prea târziu. Despre ziua de Duminica ; scrie in Ioan 5 vers.18. Un lucru care multii trec cu vederea dar iudeii căutau mult să-l omoare pe Isus ca el dezlega ziua sabatului,asa cum fac adventisti martori lui ehova si altele religi.
    Adventisti cred încă in legea din vechime dar ei tin numai o parte din ia pt ca toata nu pot. Dar Isus o venit sa ne scoata de sub acel jug ca nu puteam sa fim mîntuiţi prin lege. Daca cineva vrea sa se lămurească să citească Galateni .
    Doar pe scurt am vrut sa scriu, si zic ca Domnul Dumnezeu sa ne ajute sa ţinem toate zilele pt el că a lui suntem. Amin

 2. Stiu, domnule Paul Dan, ca sunteti pastor baptist si citesc aproape toate postarile dumneavoastra pe blog, desi nu fac parte din vreun cult protestant. Am citit si articolele recente impotriva ereziilor adventiste, dar, va intreb, erezii penticostale sunt? Daca da, cand vom citi si despre o demascare a acelora? Cert este ca si baptistii si penticostalii (ma refer la cei traditionali, cunoscuti in Romania de dinaintea Revolutiei din 1989, nu la charismaticii de astazi) sustin ca invataturile (si practicile) lor de credinta sunt “numai dupa Scriptura”, dar totusi ele difera in puncte cheie …

   • Nicio problema sa astept, multumesc! Presupun ca daca penticostalii “traditionali” de la noi nu ar profesa nicio erezie, atunci cele doua grupari, respectiv ei si baptistii s-ar putea uni intr-o singura biserica (eventual sub un singur nume confesional, dar ca numele ar conta), nu doar intr-o alianta. Asta ar insemna ca baptistii ar cam trebui sa preia “restul” de la penticostali, pentru ca, practic, invatatura de baza penticostala o cuprinde aproape in intregime pe cea baptista. Presupun ca practica penticostala poate fi problema pt. baptisti, numai ca practica are la baza invatatura.

 3. Eaftomou, nu te mai ascunde dupa deget pt ca nu esti ortodox si nici “liber cugetator”. Ti se pare normal si moral sa spui neadevaruri ? Asa cum minti asupra identitatii tale, asa minti si in alte puncte cheie.

  • Ciudata reactie … Si, ma rog, cine sunt si ce sunt, de vreme ce “mint asupra identitatii mele”? Daca te referi (sper ca nu ai pretentia sa ma adresez cu “va referiti”) la pseudoimul pe care mi l-am ales, nu cred ca “Jospehina” spune mai mult. Multe persoane oneste si credincioase aleg sa foloseasca pseudonime pe Internet, da, intr-adevar, pentru a-si proteja identitatea adevarata, dar nu pentru ca ar fi duplicitare. Cred ca ar fi trebuit sa raspunzi mai degraba la continutul comentariului meu, decat sa te lansezi in atacuri la persoana. Orcine as fi eu in spatele pseudonimului sau tu in spatele numeleui pe care-l folosesti, conteaza prea putin. N-am injurat pe nimeni si n-am catalogat negativ pe nimeni, cum ai facut tu. Mai cred, insa, si ca adevarurile care se desprind din modul cum mi-am formulat comentariul sau intrebarile anterioare, la care te-ai referit, ti-au scuturat putin anumite convingeri protestante gresite, de aceea ai ales ca, mai degraba, sa ma faci pe mine mincinos …

  • Tony Campolo are la bord si promoveaza erezille curentului post-modern neo-evanghelic, intitulat Biserica Emergenta. De la elemente din infama teologie a eliberarii ( care e filozofie marxista in jargon evanghelic) / ipocrita si falsa evanghelie sociala si pana la doctrine provenite din Misticism (in special Catolic) care ataca principalele doctrine crestine, stalpii crestinismului biblic.

   TONY CAMPOLO ESTE UN GHIVECI DE EREZII, O VARZA ECUMENICA !

 4. Unchiu Paule,
  Lui Eaftomou nu ti-ai mai facut timp sa ii raspunzi. Se pare ca alegi suporterii si stergi sau nu publici criticii. Aceste tehnici sunt tipice schemelor sharlatanice (sau satanice) – nu vorbesc de siteul tau.
  Fii brav pana la capat, unchiule, si publica tot, daca tot publici. Ca altcumva nu stiu cine pe cine se face de ras.

  • Nu sunt unchiul tau…o sa ii raspund lui Eaftomou cand am timp. Acum tratez urgentele, printre care esti tu. Ai un limbaj de pe Ferentari 🙂 Domnul sa te mantuie cu adevarat.

 5. Mai oameni buni, eu nu sunt un cititor de bloguri si nici amator de computer, din greseala am ajuns sa vad ce se scrie si mai ales cine scrie. Dar daca tot ce se vede pe blogurile astea pocaiesti este serios, atunci piara odata pentru totdeauna sistemul acesta de comunicare, ca tare multi se mai prapadesc pe drum in loc sa-L gaseasca pe Mantuitorul. In loc sa-ti pui tarana in cap prabusindu-te la pamant, preferi sa te iei la fuga cu cei rai. Pai mai rau esti tu decat ei.Nu incerca sa mai vii cu dovezi biblice ca nu sti sa citesti intre randuri. Vrei sa arati ca cunosti Scriptura mai bine, dragul meu, nu uita ca Lucifer o stie de un milion de ori mai bine decat tine. Opreste-te sa mai critici si sa judeci pe toti in toate felurile. Oare l-ai dat jos de pe tron pe Cel ce este Judecatorul? Sau El nu mai poate sa faca slujba asta ! Or are nevoie de ajutoare ! Imbatranim degeaga in loc sa imbatranim cu folos, sa fim un liant vindecator. Poate sa intelegi ceva din asta si sa pui punct la blogul asta, sa nu mai piara pe drum. Roaga-te sa te ierte Domnul pentru cei pe care i-ai ranit si distrus pe atatia.

  • Vidu I,

   Esti cel mai slab avocat adventist! E bine ca ai scris, ca sa vada si cititorii de ce sunt in stare adventistii. Esti o victima ieftina a sistemului sectant adventist. Domnul sa se indure de tine si sa-ti dea mantuirea, ca tare pierdut esti.

   Paul Dan

  • Se vede treaba ca sunteti unul dintre cei multi ignoranti care se afisaza fara sa stie ce vorbeste.Iata numai un lucru care dovedeste ca sunteti departe de a citi Scriptura cu Atentie.Domnul Isus cauta si gaseste pe cei pe care Tatal ii directeaza,ii scoate in cale.Omul nu cauta pe Mantuitorul.Daca v-ati ratacit,nu la voia intimplari.Poate veti fi gasit de Mantuitorul.

 6. Dle Paul Dan,

  Pledoaria anti-creștină a militanților adventiști, în numele unei evanghelii potrivnice lui Hristos, este expresia clară a unei cerbicii antihristice! Acești fanatici vă acuză de niște păcate grele, uciderea spiritului Evangheliei, când de fapt, tocmai ei fac asta! Adventismul este un cancer care prinde acolo unde potențialii prozeliți sunt în necunoștință de cauză! Sâsâitul sabatic al lui Ana și Caiafa, al fariseilor și saducheilor de acum 2000 de ani, răsună astăzi cu aceeași vigoare în timpanele celor aflați pe calea pierzării: un cortegiu al pieirii acompaniat de cânturi la viori și pian, avându-l ca dirijor pe Satan!

  Avem de-a face cu un șarpe îmbrăcat în lumină, dar care poartă cu el pretutindeni damful său de putreziciune! O putreziciune trebuie expusă fără cruțare, fiindcă ea ucide dragostea creștinului pentru Hristos!

  A demasca aceste erezii nimicitoare este o obligație și nicidecum o plăcere! Căci ce om normal ar nutri plăcere în a citi basmele drăcești ale îndrăcitei Ellen White, cele însumând ”25 de milioane de cuvinte”? Trebuie să facem asta, fiindcă acești derbedei îl tăgăduiesc pe Fiul, în numele ”Fiului” Mihail!

 7. Citesc cu interes articolele de aici, dar și comentariile altor cititori de pe acest blog de apologetică. Citind aceste articole, observ cum sunt demascați adventiștii, carismaticii, martorii lui Iehova, mormonii, dar și mulți alți eretici. Voi mai vizita acest blog, pentru a mai citi și alte articole.

 8. Vrăjitoarea numita Helen White a fost Masoana , iar la mormîntul ei este un Obelix , care este un simbol al Masonilor , dar OBELIX înseamnă inchinare la FALLUS = PENIS .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s