Irod, ucigasul de copii si Barnevarnet ucigasii de suflete de copii

Atunci Irod, cînd a văzut că fusese înşelat de magi, s’a mîniat foarte tare, şi a trimes să omoare pe toţi pruncii de parte bărbătească, dela doi ani în jos, cari erau în Betleem şi în toate împrejurimile lui, potrivit cu vremea, pe care o aflase întocmai dela magi. Atunci s’a împlinit ce fusese vestit prin proorocul Ieremia, care zice:

,,Un ţipăt s’a auzit în Rama, plîngere, şi bocet mult: Rahela îşi jălea copiii, şi nu voia să fie mîngîiată, pentrucă nu mai erau”  (Matei 2:16-18).

Acest articol v-a fi continuat in zilele urmatoare. Da, stiu, sunt colinde, cadouri, reflectari de calitate din Scriptura si mancare buna, dar aceasta sarbatoare a intruparii Mantuitorului anul acesta are un caracter diferit. Familia Bodnariu, fara voia lor ne-a impartasit si noua romanilor agonia lor (ca sa spunem asa), si in acelasi timp a venit la lumina adevarata fatza a Norvegiei. Un lucru este clar, mitul nordic este spulberat iar in locul lui a ramas unul dintre cele mai hidoase caractere ale Europei, norvegianul redevenit viking crud si sadistic. Incercarea grava prin care trece familia Bodnariu ne ajuta sa avem o sarbatoare mai solemna, mai sfanta, asa cum se cuvine. Ne rugam mai mult, ne incredem mai mult in Domnul, este mai multa unitate, si mai multa determinare in a ajuta cauza lui Cristos si aceasta familie. 

Norvegia prin anii 1800 a trimis cel mai mare numar de misionari. Odata cu industrializarea si modernizarea, feminismul a patruns in societatea norvegiana pana acolo incat din anii 1980 Norvegia a avut mai multe femei prim ministru. Prima a fost Gro Harlem Brundtland. In prezent, Norvegia, cu toate ca pretinde ca este 85.6% luterana, practic 5% merg duminica la biserica, dar degeaba. Norvegia este una dintre cele mai seculare tari europene, o tara cu un crestinism apostat intoarsa la spiritele nordului mai ales in ce priveste cruzimea fatza de familii si copii.

Apostazia este cea mai grava problema a unei comunitati de credinciosi. Voi mai revenii asupra acestui aspect, dar acum sa mergem la Irod. Ca sa fie deosebit de urmasii lui, care se numeau tot “Irod” istoricii l-au numit Irod cel mare. Acesta a fost un edomit, tatal lui se convertise la iudaism. Irod a devenit unul din marii apostati alaturi de marii preoti ai Israelului. Apostatii sunt cele mai detestabile fiinte. Ei mimeaza la perfectie credinta, dar inlauntru sunt loiali diavolului. De aceea Domnul nostru le spune: “voi aveti de tata pe Diavolul” (Ioan 8:44). 

Irod cel mare a provocat cea mai grava criza copilului Isus. Irozii norvegieni au creat cea mai mare criza pentru o familie romana in deceniile recente. Exista o paralela intre trasaturile spirituale si morale ale lui Irod cel mare, ucigasul de copii si urator de Cristos, si irozii norvegieni ucigasi de suflete de copii si uratori de Cristos. 

Problema de esenta in Norvegia este ura fatza de Domnul Cristos si loialitatea fatza de epoca post crestina si neo-pagana. In continuarea articolului vom vedea date biografice ale lui Irod cel mare, cat si profilul lui spiritual si psihologic care ne va ajuta sa intelegem mai bine fenomenul Norvegian contemporan. 

4 thoughts on “Irod, ucigasul de copii si Barnevarnet ucigasii de suflete de copii

 1. Ma gandesc intr-un duh de admiratie la modul GINGAS in care actioneaza Dumnezeul nostru care NU SE SCHIMBA; EL ESTE Inventatorul si Protectorul familiei ADEVARATE.
  Cand o mama evreica trebuie sa-si ascunda pruncul de parte barbateasca de sabia mortii , prin providenta Dumnezeului care iubeste copilasii, pruncul acestei curajoase mame ajunge in palatul crudului faraon, care a dat nemilosul edict de afi omorati toti noii nascuti de parte barbateasca ai evreilor.
  Pe caile Sale de indurare face ca indata la palat, sa ajunga mama pruncului pe post de… doica . Asa da PROTECTIE a copilului!
  “El este Acelasi, ieri, azi si in veci!”
  Norvegia a uitat, si nu stie cu CINE se pune.
  Noi si familia Bodnariu trebuie nu doar sa NU uitam, ci, trebuie “SA-L CINSTIM CU INCREDEREA NOASTRA”, chiar cand nu mai este nimic de nadajduit.
  Continuam sa ne rugam cu totii, si printre noi cred ca este “o copila-Maria” (surori, frati ai lui “Moise”), care sa actioneze chiar pe langa “fiica lui faraon”, poate chiar din “palatul” Norvegiei.
  “Doamne, Dumnezeul nostru, ce MINUNAT si INFRICOSATOR esti Tu, cand LUCREZI printre fiii oamenilor!”
  Pentru noi toti, dar special este psalmul 8 pentru greu incercata familie Bodnariu: Marius&Ruth.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s